Haku

E-aineistot Anders-kirjastoissa

E-kirjat, e-äänikirjat

E-kirjat ja e-äänikirjat

Ellibs

Ellibs-kirjastosta voi lainata e-kirjoja ja e-äänikirjoja. E-kirjat ovat sähköisiä kirjoja, joita luetaan suoratoistona selaimessa tai ladataan verkon kautta oman laitteen lukuohjelmaan.

Biblio

Biblio-palvelusta voit ladata e-kirjoja tietokoneeseen, lukulaitteeseen tai matkapuhelimeen. Käytettävissä vain Kokkolan kirjastojen kirjastokortilla.

E-lehdet

E-lehtiä eri laitteilla luettavana ja katseltavana

Etäkäyttöiset lehdet

ePress - kotimaisia aikakauslehtiä

ePress-aikakauslehtipalvelu (aiemmin eMagz) sisältää 18 kotimaista aikakauslehteä ja kaksi paikallista sanomalehteä, Keskipohjanmaa ja Österbottens Tidning. Voit käyttää palvelua nettiselaimella osoitteessa: anders.emagz.fi

Kirjautumiseen tarvitset kirjastokortin numeron ja pin-koodin. Lukeminen tapahtuu klikkaamalla lehden kansikuvaa ja seuraavassa ikkunassa Avaa lehti –painiketta. Yhtä lehteä voi samaan aikaan lukea rajoitettu määrä käyttäjiä. Mikäli haluamasi lehden lukuoikeus on käytössä, voi lehden vapautumista jäädä jonottamaan. Kirjastotilassa palvelun lehtiä voi lukea ilman kirjautumista asiakaskoneilla tai kirjaston langattomassa verkossa.

PressReader

PressReader sisältää kotimaisia ja ulkomaisia aikakaus- ja sanomalehtiä.

Voit lukea lehtiä myös etänä joko laitteesi selaimessa tai mobiilisovelluksella.

Käytettävissä vain Kokkolan, Kannuksen ja Toholammin kirjastokorteilla.

Kirjastossa luettavat lehdet

ePress - kotimaisia sanomalehtiä

ePress-sanomalehtipalvelussa voit lukea Keskipohjanmaan, Helsingin Sanomat ja kymmeniä muita kotimaisia paikallis- ja maakuntalehtiä ilman kirjautumista. Palvelua voi käyttää vain kirjastossa tietokoneella tai langattomassa verkossa omalla laitteella. Samanaikaisesti palvelua voi käyttää rajoitettu määrä käyttäjiä.

Viddla on täällä!

Viddla-elokuvapalvelusta voit katsoa kotimaisia ja ulkomaisia elokuvia suoratoistona. Palvelussa on elokuvia sekä lapsille että aikuisille. Tarvitset elokuvan lainaamiseen kirjastokortin numeron ja pin-koodin.

Mene palveluun Viddla.fi ja valitse elokuva. Valitse sen jälkeen kirjastosi Anders-kirjastot ja anna kirjastokorttisi numero ja pin-koodi. Klikkaa Katso elokuva. Elokuvien laina-aika on 48 tuntia. Palvelusta voi lainata korkeintaan viisi elokuvaa kuukaudessa.
Kokeile, elokuvan katselu on tosi helppoa!

Viddlan logo ja popkornia

Musiikkia

Musiikkia, kuvassa viulu ja nuotteja

Huom! Käytettävissä ainoastaan Kokkolan kirjastojen kirjastokortilla.
Kirjautuminen palveluihin tapahtuu kirjastokortin numerolla, paitsi Naxos Works Databasen tunnukset ovat:
Käyttäjätunnus: KokkolaMM
Salasana Qrk3h@1s
Kun lopetat kuuntelun, muista kirjautua ulos palvelusta, jotta vapautat linjan seuraavalle kuuntelijalle.

Naxos Music Library

Naxos Music Library tarjoaa ainutlaatuisen laajan klassisen musiikin suoratoistovalikoiman. Äänitteiden lisäksi palvelusta löytyy myös paljon muuta materiaalia, esimerkiksi elämäkertoja, levytystietoja, kuratoituja soittolistoja ja runsaasti materiaalia opetuskäyttöön.

Naxos Music Library Jazz

Naxos Music Library Jazz tarjoaa kattavan jazzin suoratoistovalikoiman. Äänitteiden lisäksi palvelusta löytyy myös paljon muuta materiaalia kuten elämäkertoja ja kuratoituja soittolistoja.

Naxos Video Library

Naxos Video Library tarjoaa laajan klassisen musiikin tallenteiden suoratoistovalikoiman, josta löytyy materiaalia kokonaisista oopperoista baletti- ja tanssiesityksiin, ympäri maailmaa tallennetuista konserteista mielenkiintoisiin dokumentteihin, unohtamatta maailman johtavien artistien ja opettajien johtamia opetusvideoita.

Naxos Works Database

Naxos Works Database on upea tietokanta opiskelijoille, musiikin ammattilaisille ja kenelle tahansa musiikkia rakastavalle. Verkkopalvelusta löydät klassisen musiikin teosten katalogin, josta löytyy myös paljon yksityiskohtaista tietoa, esimerkiksi teosten kesto, instrumentaatio, kustannustietoja sekä teosesittelyjä.

MOT-sanakirjat (vain kirjastoissa)

MOT-sanakirjanäkymä älypuhelimen ruuduilla

MOT-palvelussa voit käyttää seuraavia sanakirjoja:

MOT Sanakirjat® sisältää laajan ja monipuolisen valikoiman korkealaatuisia yleiskielen ja erikoisalan sanakirjoja.
Lisäksi palvelu sisältää nopean ja tietoturvallisen MOT Kääntäjän® sekä oikeakielisyyteen opastavan MOT Kielentarkistimen®.


Palvelua voi käyttää vain kirjastossa tietokoneella tai langattomassa verkossa omalla laitteella.

Tarvitsetko apua?

Sähköiset kirjat eivät paina matkalaukussa ja äänikirja on lainattavissa vaikkapa bussimatkalla. Kirjasto on aina mukanasi, missä ikinä oletkin.

Anders-kirjastojen asiakkaana pääset helposti lukemaan sähköisiä kirjoja ja kuuntelemaan äänikirjoja tai musiikkia. Tarvitset vain kirjastokortin ja pin-koodin. Useimpia e-kirjoja voit lukea suoraan selaimessa. Suosittelemme kuitenkin Ellibs-sovelluksen käyttöä.

E-kirjojen laina-aika on enimmillään 2 viikkoa ja lainat palautuvat itsestään laina-ajan päättyessä. Myöhästymismaksuja ei siis voi tulla.

Tarkempia ohjeita löydät palveluiden omista ohjeista:

Kokkolan kaupunginkirjasto Youtubessa

Kaustisen kirjasto Youtubessa

Verkossa vapaasti saatavilla olevia aineistoja

Tiesitkö, että verkosta löytyy kirjaston tarjoaman e-aineiston lisäksi maksutta paljon muuta vapaasti saatavilla olevaa aineistoa? Olemme koonneet linkkejä, jotka johtavat vapaasti luettaviin e-kirjoihin ja muuhun materiaaliin. Joukossa on ensisijaisesti klassikkoteoksia sekä vanhempaa kirjallisuutta. Huomaathan, että tämän ruudun linkkivalikoima on erilainen riippuen siitä, millä kielellä käytät verkkokirjastoa. Nämä kirjat eivät kuulu Anders-kirjastojen kokoelmiin, eli et tarvitse kirjastokorttia.


Project Gutenberg
Klassikkojen ystävien aarreaitta.

Projekti Lönnrot
Kotimaisia suomen- ja ruotsinkielisiä teoksia sekä suomenkielistä käännöskirjallisuutta.

Klassikkokirjasto
Suomen- ja ruotsinkielisiä klassikoita sähköisessä versioissa sekä niihin liittyvää tutkimustietoa.

Kirjastot.fi:n Digi
Yleisten kirjastojen digitoituja aineistoja, kuten paikallis- ja erikoiskokoelmiin kuuluvia teoksia.

Elonet
Elonetistä löytyy kotimaisia klassikkoelokuvia.

Kaino
Kotimaista suomenkielistä kirjallisuutta 1880-luvulta 1930-luvulle.

Helmi
Kansalliskirjaston kokoelmien helmiä: kirjoja, pienpainatteita, karttoja, nuotteja, kuvia ja käsikirjoituksia.

Kansalliskirjaston Digi
Sanomalehtiä, klassikkokirjoja, musiikkia, pergamenttikokoelma ja paljon muuta. Löydät täältä esim. Helsingin Sanomien vuosikerrat 1920-luvulle saakka.

Genius loci
Paikan henki historiallisella Keski-Pohjanmaalla.

Henkilö käyttää kannettavaa tietokonetta


Makupalat
Suomen yleisten kirjastojen tuottama monipuolinen linkkihakemisto, johon on koottu lukuisia verkkosivuja.

Viittomakielinen kirjasto
Viittomakielisestä kirjastosta löytyy aineistoa viittomakielellä, osa tekstitetty tai puhuttu suomeksi.