E-material i Anders-biblioteken

Böcker och ljudböcker

E-böcker och e-ljudböcker

Ellibs

Böcker och språkkurser, främst på finska. Appen heter också Ellibs.

Biblio

Ett stort urval för alla åldrar. Biblio finns också som app att ladda ner på smarttelefon eller surfplatta. Du kan bara använda Biblio med Karleby stadsbiblioteks lånekort.

PressReader

I Pressreader finns tidningar och tidskrifter från hela världen. I PressReader finns 7000 tidningar på 60 olika språk. Du kan läsa tidningarna digitalt hemma eller på biblioteket.
Du kan öppna tjänsten på webben eller ladda ner appen. Du kan använda PressReader om du har bibliotekskort till något av biblioteken i Karleby, Kannus, och Toholampi.

Musik

Musik, violin och noter i bilden

Obs! Du kan bara logga in på Naxos med Karleby stadsbiblioteks lånekort.

Naxos Music Library

Lyssna på klassisk musik, jazz, blues och världsmusik. Mer än 90 000 album och 1,3 miljoner låtar.

Naxos Spoken Word Library kompletterar bibliotekets utbud av e-böcker

I tjänsten Naxos Spoken Word Library hittar du tusentals e-ljudböcker. Det finns både skön- och facklitteratur, huvudsakligen på engelska: klassiker, biografier, affärslitteratur och språkkurser. I någon mån finns det också litteratur på franska, tyska och portugisiska. Du kan söka böcker enligt ämnesområde, författare eller uppläsare. Rockway-musikskolas onlinekurser.

Rockway-musikskola

Med hjälp av onlinekurserna i Rockway-musikskola kan du studera sång eller lära dig spela ett instrument, oberoende av om du är nybörjare eller längre hunnen.
Biblioteket erbjuder 10 videokurser i olika ämnen, från gitarr till sångteknik. Du får också tillgång till metronom och stämapparat samt möjlighet att spela in dig själv. Alla kurser är på finska.

Viddla är här!

Med streamingtjänsten Viddla kan du låna filmer digitalt på allmänna bibliotek. Bibliotekstjänst informatiker har gjort ett mångsidigt urval med filmer av hög kvalitet som passar olika tittargrupper. Beaktande de begränsningar som licensrättigheterna utgör har de strävat efter att välja de bästa filmerna ur alla genrer. Du kan bara se på filmerna om du har bibliotekskort vid något av Anders-biblioteken.
Alla filmer är DRM-skyddade och en krypteringsnyckel gör att du bara kan se dem genom tjänsten under den lånetid som angetts.

Viddla logo och popkorn

10? kirjastosta

Sidospår tipsar

Satusirkus

Karleby stadsbibliotek i Youtube

Kaustby bibliotek i Youtube

Behöver du hjälp?

Lyssna och läs när du vill, hemma i soffan, på resan eller i biblioteket. Böckerna, tidningarna och musiken i Blankas e-bibliotek har du alltid med dig.
Du behöver som minst ett bibliotekskort, en pinkod och en internetuppkoppling. Logga in i tjänsterna med bibliotekskortets nummer och pinkoden.
Lånen återlämnas automatiskt då lånetiden tar slut, det är alltså omöjligt att få förseningsavgifter.

Vi hjälper dig gärna! Du kan också bekanta dig med tjänsternas egna instruktioner. (Instruktioner för Naxos finns på engelska):

Fritt tillgängligt på webben

Biblioteket har sitt eget e-material, men du kan komma åt ännu mer avgiftsfritt material på webben. Här är några tips på var du kan börja leta efter något nytt att läsa eller lyssna på. Bakom länkarna döljer sig bland annat flera klassiker. Bekanta dig gärna med nätbibliotekets olika språkversioner för fler länktips, eftersom innehållet i den här rutan är skräddarsydd för varje språkversion. Det här materialet hör inte till Anders-bibliotekens samling, du behöver alltså inte logga in med ditt bibliotekskort.


Project Gutenberg
Project Gutenberg är ett smultronställe för dem som gillar klassiker.

Projekt Runeberg
Den nordiska litteraturens klassiker.

Klassikerbibliotek
Finsk- och svenskspråkiga klassiker i fulltext hänvisningar och forskning som anknyter till dem.

Elonet
I Elonet kan du se på inhemska filmkassiker.

Sveriges Radio
Radiodokumentärer, -program och poddar på svenska för flera olika åldersgrupper.

Nationalbiblioteks digitala samlingar
Tidningar, klassiker, musik, en pergamentsamling och mycket annat. Här hittar du till exempel Helsingin sanomats årgångar fram till 1920-talet.

Genius loci
Platsens ande i det historiska mellersta Österbotten.

En person använder en bärbar dator


Länkbiblioteket
Biblioteken.fi tipsar om länkar som leder till ett flertal olika databaser.

Teckenspråkiga biblioteket
Teckenspråkiga biblioteket