Haku

Uutuudet, vko 29-30/2021

Uutuudet ajalta: 19.7.2021 - 1.8.2021

Muokattu: 9.8.2021
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mindset on motivaatiokirjallisuuden klassikko ja bestseller, joka löytyy jo tuhansien menestyvien johtajien, urheilijoiden, opettajien ja vanhempien yöpöydältä. Kirja on kymmeniä vuosia kestäneiden tutkimusten tulos: kertomus siitä miten mielentila ja asennoituminen vaikuttavat mahdollisuuksiin elämässä enemmän kuin lahjakkuus tai luonteenpiirteet.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vahva parisuhde rakennetaan arkisilla rakkauden teoilla

Kiireinen arki ja elämän eri käänteet saattavat etäännyttää kumppanista ja saada suhteen rakoilemaan. Miten vaalia parisuhdetta, joka on itselle tärkeä? Minkä täytyy muuttua? Miten saada lisää läheisyyttä ja seksiä arkeen?

Parisuhteen hyvinvointia tukeva kirja tarjoaa käytännönläheistä tietoa tarpeista, tunteista, kommunikoinnista ja seksistä. Se kannustaa ottamaan käyttöön parisuhdetekoja, jotka auttavat kohtaamaan toisen arjen keskellä, vahvistavat parin tunneyhteyttä ja saavat yhteisen elämän kukoistamaan. Kirja soveltuu kaikille seksuaalisesta suuntautumisesta tai suhdemuodosta riippumatta.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Luo arkeesi levollisuutta ja henkistä voimaa. Paluulippua entiseen tuskin haluat.

Menolippu mielenrauhaan sisältää kiireiseen arkeen soveltuvat työkalut stressistä palautumiseen ja elämänlaadun tietoiseen vahvistamiseen. Kirja esittelee täysin uuden ja tieteellisesti todistetun DRAMMA-mallin. Monipuolisten käytännön harjoitusten avulla opit tunnistamaan ja täyttämään itse hyvinvointisi kannalta keskeiset tarpeet.

DRAMMA-mallin mukaan meillä jokaisella on kuusi psykologista perustarvetta: irrottautuminen, rentoutuminen, omaehtoisuus, merkityksellisyys, taidonhallinta ja yhteenkuuluvuus. Nämä ovat avaimesi henkiseen hyvinvointiin.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Anna hyvälle mahdollisuus

Hektisessä kiireen ja vaatimusten täyttämässä elämässä aivomme takertuvat herkästi kielteisyyteen ja estävät meitä havaitsemasta ympärillämme olevaa hyvää. Voimme kuitenkin tietoisesti ohjata itseämme ottamaan enemmän hyvää vastaan ja elämään ilon, mielenrauhan ja rakkauden täyttämää elämää. Samalla saamme yhteyden aitoon, onnelliseen itseemme ja näemme kaiken sen hyvän, joka on jo meissä.

Kirjassa olevien harjoitusten avulla kuljet kohti myönteisempää, hyvän täyttämää elämää. Avaudut arvostamaan itseäsi, oivallat pieniä ja suuria onnellisuutesi lähteitä sekä havahdut huomaamaan kaiken hyvän elämässäsi, sillä olet sen arvoinen.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miten auttaa lasta, jos hän alkaa kiusata tai tulee kiusatuksi? Mitä tehdä, kun lapset eivät suostu menemään yöpuulle? Kuinka saada lapset irti peleistä ja sosiaalisesta mediasta? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa supersuosittu televisiotähti Suomen Supernanny!

Lukija kulkee Supernannyn kanssa perheisiin ratkaisemaan kiperiä tilanteita, jotka ovat monille tuttuja omassa arjessa. Kirja sisältää tarinoita, joita ei ole televisio-ohjelmassa aiemmin käsitelty. Supernanny Pia Penttala jakaa myös yleisiä ajatuksiaan perheestä ja lasten kasvatuksesta. Penttala ei kursaile, eikä kiertele, vaan iskee suoraan ongelman ytimeen. Hän ohjaa perheen uudelle uralle pienillä, mutta jämäköillä muutoksilla ennen kuin pienistä ongelmista kasvaa ylitsepääsemättömän suuria. Suomen Supernanny tuo toivoa kaikille kasvatushaasteiden kanssa painiville.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Kirja
Couper, Heather, kirjoittaja ; Henbest, Nigel, kirjoittaja ; Haavisto, Laura, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Growick, Dustin, kirjoittaja ; Naish, Darren, asiantuntija ; Ketola, Veli-Pekka, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ällistyttävimmät maan pinnalla kävelleet dinosaurukset aakkosjärjestyksessä
Abelisauruksesta Zuniceratopsiin!

Kirja on täynnä yllättäviä tietoja dinosauruksista. Tiesitkö, että Gallimimus söi kiviä? Tai että jotkut dinosaurukset olivat sulkapeitteisiä? Tai että Maiasauran jälkeläinen oli samankokoinen kuin Tyrannosaurus rexin hammas?

Voit verrata itseäsi mielikuvituksellisiin dinosauruksiin kissan kokoisista bussin kokoisiin.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Kirja
Heikkilä, Mervi, kirjoittaja, kuvittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eläinpuistossa asuvien eläinten elämä voi olla täynnä yllättäviä käänteitä. Joskus eläimet päätyvät ihmisten hoiviin uskomattomien sattumusten kautta. Tai ne jättävät erikoisella luonteellaan lähtemättömän jäljen hoitajiensa sydämeen. Tässä helppolukuisessa selkokirjassa kerrotaan Ähtärin eläinpuiston asukeista. Mukana on myös lyhyitä tietoiskuja eri eläinlajeista. Mervi Heikkilä on lasten- ja nuortenkirjailija sekä kirjastotoimenjohtaja.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hartioita kiristää, ohimoilla jyskyttää, stressivatsa vaivaa. Jännittää niin, että melkein vapisuttaa. Riemastuttaa ja tekee mieli hyppiä ilmaan.

Tunteemme ilmenevät kehossamme halusimmepa tai emme. Keho kertoo meille olotilastamme asioita, joita emme muutoin ehkä huomaisi. Toisaalta kehon kautta voimme myös vaikuttaa omaan mieleemme ja toisiin ihmisiin - jo yksinomaan asentomme on viesti olostamme sekä itsellemme että muille.

Tunteet kehossa on kirja jokaiselle, joka haluaa voida paremmin ja vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa. Teos avaa kehon ja tunteiden moni-ilmeistä vuorovaikutusta ja johdattaa tunnistamaan myös vaikeammin havaittavia tunteita kehossa. Mukana on myös hyödyllisiä käytännön ohjeita, joilla voi kehollisesti vaikuttaa omaan oloon.

Juha Siira on kipupsykologi, psykoterapeutti ja kouluttaja. Mikael Saarinen on filosofian tohtori ja psykoterapeutti, joka on väitellyt tunneosaamisesta. Siira ja Saarinen ovat aiemmin julkaisseet yhdessä teokset Tunnetreenillä tasapainoon (2008) ja Tunnekartalle (2011).

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
Gifford, Clive, kirjoittaja ; Wilson, Anne, kirjoittaja ; Kontro, Tarja, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Voiko itseään kutittaa? Miksi halaaminen tuntuu hyvältä? Mitä aivoissa tapahtuu kun nukut?

Tämä kaikenikäisten tietokirja koukuttaa havainnoillistavin esimerkein ja hauskoin aivopähkinöin. Aivot ohjaavat toimintaamme ja tunteitamme uskomattomilla tavoilla. Aivotkaan eivät ole täydelliset, mutta mitä enemmän niitä käytät, sitä paremmin ne toimivat. Kurkista pääkopan sisään ja häikäisty!

"Siellä seon päässäsi, uskomaton, ainutlaatuinen, silloin tällöin virheille altis niksiboksi - sinun hämmästyttävät aivosi. Vaali niitä ja nauti ja huolehdi niistä - nehän tekevät sinusta SINUT!"

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Merkityksellisyydestä virtaa elämään

Uupuneen elämästä on kadonnut ilo ja tarkoitus. Silloin elämä on pelkkää suorittamista. Pahimmillaan uupumus johtaa toimintakyvyn täydelliseen menettämiseen.

Psykiatri Juhani Mattila kertoo, mistä uupumuksessa pohjimmiltaan on kyse ja mitä siitä toipuminen edellyttää. Pelkkä lepo ja sinänsä hyödylliset elämäntapamuutokset harvoin korjaavat pitkäkestoista, vaikeaa uupumusta. Keskeistä onnistuneessa toipumisessa on kyky suuntautua kohti läheisiä ihmissuhteita, kohti toista ihmistä. Vasta silloin aito itse ja elämän merkityksellisyys voivat löytyä jälleen.

Juhani Mattila on psykiatrian erikoislääkäri ja tietokirjailija. Hän on kiinnostunut ujoudesta, sosiaalisista peloista, masennuksesta ja työuupumuksesta, joista hän julkaissut useita teoksia ja artikkeleita. Hänen aiemmin ilmestyneitä teoksiaan ovat mm. Nöyryytys (2017) sekä Herkkyys ja sosiaaliset pelot (2014).

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Onko tulella keksijää? Millainen oli ensimmäinen kuulento? Voiko robotti korvata ihmisen?
Keksinnöt helpottavat meidän kaikkien elämää. Moni keksintö saa aikaan uusia tärkeitä keksintöjä Esimerkiksi ilman sähkön keksimistä meillä ei olisi sähkövaloa tai tietokonetta. Tämä helppolukuinen koko perheen tietokirja kertoo keksinnöistä, jotka ovat muuttaneet maailmaa ja ihmisten elämää.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Kirja
Wilhelm, Laura Sinikka, kirjoittaja, valokuvaaja ; Lorenz, Katri, kirjoittaja ; Wilhelm, Tobias, valokuvaaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ompele kauniita laukkuja joka lähtöön!

Kirjan ohjeilla teet erilaisia laukkuja, säilytyskoreja ja koteloita. Tuotteet ommellaan tukevasta canvas-kankaasta, jonka värivalikoima on laaja. Vaiheittaisiin työohjeisiin liittyy mittatarkat mallipiirrokset ja valokuvia yksityiskohdista.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Kirja
Nordlund, Sari, kirjoittaja ; Appelström, Erika, kirjoittaja, valokuvaaja, haastattelija ; Koivunen, Kiia, haastateltava
2021
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sujuvoita arkesi ja tee tilaa onnellisuudelle

Loppuuko aika aina kesken, takkuaako perheen sisäinen kommunikointi tai tursuavatko kaapit tavaraa? Työpaikoilla prosessit ja toimintatavat ovat usein huippuunsa hiottuja ja optimoituja. Voisiko näitä oppeja hyödyntää myös kotona?

Kirja perehdyttää lean-filosofiaan käytännön esimerkkien ja tehtävien avulla. Se sisältää vinkkejä ja käytännönläheisiä neuvoja arjen sujuvoittamiseksi ja helpottamiseksi. Omaan elämäänsä voi lisätä hyvää oloa ja onnellisuutta karsimalla tarpeettoman, suunnittelemalla kotitöitä etukäteen sekä keskittymällä asioihin, joihin voi vaikuttaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mutkatonta arkiruokaa koko perheelle

Mukavuudenhalusta innoituksensa saanut kirja sisältää noin 40 helppoa reseptiä lapsiperheen arkeen. Tuttuja raaka-aineita ei tarvitse metsästää lähikauppaa kauempaa, ostoslistat ovat lyhyitä, valmistustavat kekseliäitä ja lopputulos maistuu koko perheelle.

Mukana on muutama Instagramissa Kylmä nakki -tilillä hitiksi noussut, oivaltava resepti sekä iso kasa uusia ohjeita, joiden tahdissa kokataan pian kaikissa kodeissa.

”Kylmä nakki on mielentila. Laiskuus sai aikaan sen, että ohjeet on helppo toteuttaa, tiskiä ei tule liikaa ja suurin osa valmistuu nopeammin kuin teini ehtii alkaa murjottaa tai taaperon Pikku Kakkonen päättyy.”

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Marko A. Hautala täyttää tällä teoksella Suomen kirjallisuushistorian kenties rumimman aukon.

ALGOTH - Kapinallinen kynämies on totaalinen elämäkerta monien arvoitusten miehestä Maiju Lassilan ja Irmari Rantamalan tekijänimien takana. Kirjailijavuosinaan erakkomaista elämää viettäneen Algoth Untolan (1868-1918) elämäntarina on ollut näihin päiviin asti sekä lähteiden niukkuuden että tietoisen vääristelyn hämärtämä. Hautalan elämäkerran jälkeen voimme nähdä paitsi Algothin uusin silmin myös vuoden 1918 tapahtumat Algothin silmin.

Hautala kirjoittaa loistavasti: yli 1 100-sivuinen elämäkerta imee lukijan vastustamattomalla tavalla taikapiiriinsä.

Fil. tri Marko A. Hautala on tutkinut Algoth Untolaa 25 vuotta. Jo hänen väitöskirjansa (2010) aiheena oli Untolan elämä ja ajattelu.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ulospäin kaikki vaikutti olevan hyvin. Sitten iloinen ja aktiivinen Selina, kympin tyttö, muuttui piittaamattomaksi, holtittomaksi nuoreksi - ongelmatapaukseksi.

Mitä tapahtui? Miksi hyväosaisen perheen tytär alkoi voida pahoin ja päätyi päihteiden käytön, viiltelyn, masennuksen ja itsemurhayritysten myötä vuosiksi psykiatriseen laitoshoitoon? Entä mistä löytyivät eväät parempaan - miten huostaanotettu, raskaasti diagnosoitu ja lääkitty Selina selätti vaikeudet ja löysi takaisin mielekkääseen elämään, tasapainoiseksi, työssään menestyväksi nuoreksi naiseksi?

Viiltävät vuodet on koskettava tositarina nuorten pahoinvoinnista ja niistä usein vaietuista, monesti ylisukupolvisistakin, ongelmista, jotka kätkeytyvät taloudellisen hyvinvoinnin alle. Se on myös tarina selviytymisestä, unelmista ja kaikesta siitä hyvästä, mitä voimme toisillemme antaa.

Liisa Seppänen on mikkeliläinen tietokirjailija ja teologian maisteri. Hän on julkaissut useita elämäkertateoksia ja muita tietokirjoja.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Kirja
Adams, Emma, kirjoittaja ; Byrne, Mike, taiteilija ; Sajama, Sinikka, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hilpeässä riimitellyssä tarinassa juhlitaan kaikkea sitä, mikä tekee meistä erilaisia. Tunnet tietysti yksisarviset, nuo marmeladikuulia, säihkyviä hileitä ja kedon kukkasia rakastavat otukset. Mutta miten käy, kun yksi yksisarvisista on rohkeasti erilainen? Tykkäävätkö ystävät siitä enää ollenkaan? No totta kai tykkäävät!

Tallennettuna:
Hakutulos 21

Ruutusyöppö Näytä tarkat tiedot

The screen thief!, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Joka iikka laitteen kanssa vietti ruutuaikaa. Olikohan niissä jotain erityistä taikaa? Yksinäinen Sini tahtoisi kavereita, mutta kaikki vain laahustavat katse kiinni ruudussa. Silloin Sini pistelee poskeensa muutaman puhelimen, ja ruokahalu kasvaa syödessä. Pian se popsii tabletteja ja hotkii lounaaksi tietokoneen näyttöjä... Riemukas riimitelty tarina kertoo siitä, miten hauskaksi elämä voi muuttua, kun malttaa nostaa katseen ruudusta. Laitteista on paljon iloa ja hyötyä, mutta myös maailma niiden ulkopuolella on täynnä mahdollisuuksia - kivoja tyyppejä tavattavaksi, uusia taitoja opittavaksi ja ihmeellisiä asioita koettavaksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vaikka olet pieni, pystyt unelmoimaan suuria. Kunhan uskot itseesi, voit tulla miksi tahansa. Kun mielikuvituksen päästää valloilleen, voi olla aivan mitä tahansa. Vaikka lääkäri, insinööri, astronautti, dinosaurustutkija tai merirosvo, niin kuin kuvakirjan neljä kaverusta. Reippaasti riimitelty tarina kannustaa leikkimään, harjoittamaan mielikuvitusta ja haaveilemaan isoista asioista, sillä tämän päivän unelmat viitoittavat tietä tulevaisuuteen.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mitä tapahtuu nuorelle napolilaisetsivälle, joka matkustaa vuoristokylään selvittämään murhaa? Miten muuttuu koulupojan elämä, kun hän saa selville isänsä varallisuuden alkuperän? Nuori liftarinainen kokee elämänsä yllätyksen matkallaan.

Kirjan novellit ovat tositapahtumien tai todellisten henkilöiden inspiroimia, ja niihin tiivistyy ihmiselämän ylä- ja alamäet. Archerilla on mestarillinen taito punoa juonia, tihentää jännitystä ja viihdyttää lukijaa. Nämä raikkaan omaperäiset tarinat todistavat sen, miksi kriitikot vertaavat Archeria Roald Dahliin ja W. Somerset Maughamiin ja myös sen, että The Times -lehden mukaan hän on yksi aikamme parhaista tarinankertojista.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Grishaversumi 3

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 26

Tuhkimotytöt Näytä tarkat tiedot

Mamma, pappa, barn, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hammarby 2

Tallennettuna:
Hakutulos 27

Tarinan loppu Näytä tarkat tiedot

Slutet på historien, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suuri vuosisata 10
Lukijoiden ja kriitikoiden ylistämä Suuri vuosisata -sarja päättyy.

Lähes viisikymmentä vuotta maanpaossa ollut entinen SS-upseeri Harald Lauritzen palaa turvapaikastaan Argentiinasta Ruotsiin. Paluu kääntää koko Lauritzenin perheen elämän ylösalaisin: Harald-setä on edelleen pesunkestävä natsi, mutta hänellä on tarjous, josta on mahdoton kieltäytyä. Samaan aikaan Eric Letangin lakiasiaintoimisto ajautuu moraalisen paniikin valtaan ja pedofiilien pelko johtaa noitajahtiin.

"Guilloun kynä tekee horjumatonta jälkeä." - HS sarjan aiemmasta osasta Tapetut unelmat

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaikki järistykset eivät näy Richterin asteikolla - notkea nuortendekkari muutoksesta ja sen kohtaamisesta.

13-vuotias Tinja joutuu muuttamaan yksinhuoltajaäitinsä kanssa Aavikkotien kerrostaloihin. Taakse jäävät paras kaveri Ellu ja jalkapallojoukkue, Aavikkotiellä vastassa on ilkeä Inkku klaaneineen, tyrannimainen Talotoimikunta ja nurkissa piileskelevä aavekoira Teetee. Tinja keksii tarinan tappajaisästä, mutta riittääkö se pelastamaan hänet klaanin hirmuvallalta? Kaikkein polttavin kysymys kuuluu: kuka murhasi Teeteen?

Vauhdikas ja voimaannuttava tarina selviytymisestä.

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jännittävä sotaromaani perustuu aitoon kaukopartioraporttiin.

Elokuun 20. päivänä 1942 ylikersantti Kaino Rastaan johtama kuuden miehen kaukopartio ylittää omat taistelulinjat Verhotinsuon pohjoispuolelta ja lähtee vaaralliselle tiedusteluretkelle vihollisen selustaan. Yllättäen partion ainoa Kyynel-radio mykistyy ja miehet ovat oman neuvokkuutensa ja nopeutensa varassa. Kun vihollinen lähtee takaa-ajoon, yksi kaukopartiomies tekee kokemattomuuttaan pahan virheen. Koituuko virhe partion kohtaloksi?

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Arttu Lampare 1
Nokkelassa esikoisdekkarissa ratkotaan museomurhaa Tampereen kesässä.

Teollisuusneuvos Voitto Vatjalainen löytyy Suuren Viikinkinäyttelyn avajaisten jälkeen kuolleena. Arttu Lampare kirjoittaa Vatjalaisen muistelmia, joista yllättävät tahot tuntuvat äkkiä kiinnostuvan. Tahtomattaankin Lampare imeytyy murhatutkimusten pyörteisiin, ja kirjaprojekti uhkaa muuttua kohtalokkaaksi. Kuka murhasi Vatjalaisen ja miksi?

Tallennettuna:
Hakutulos 31

Klaanien taistelut Näytä tarkat tiedot

Battles of the clans, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Soturikissat: Klaanien kirjat 3
Soturikissat kouluttautuvat suojelemaan reviirejään ja klaanitovereitaan hinnalla millä hyvänsä, ja taisteluissa jokainen klaani käyttää hyväkseen erityisominaisuuksiaan.

Klaanien taistelut -kirjassa varapäälliköt paljastavat klaaniensa taistelutapojen salat ja parhaat temput. Kirjassa kerrotaan tarinat soturikissojen historian kuuluisimmista taisteluista ja selitetään, miten soturit hyödyntävät kamppailuissa erilaisia maastoja.

Klaanien kirjat ovat Soturikissat-erikoiskirjoja, joissa päästään kurkistamaan klaanikissojen salaisuuksiin, uskomuksiin ja elämään - maailmaan supersuositun sarjan takana.

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sini yrittää piristää sydänsuruja potevaa sisartaan ja houkuttelee tämän mukaansa reissuun asuntoautolla halki kesäisen Suomen. Sini ja Sonja ehtivät ajaa Lappeenrannasta vasta Kouvolan kautta Lahteen, kun vastaan on tullut jo monta yllättävää tilannetta sekä ratin takana että huoltoasemalla ja leirintäalueella. Matkasta tuleekin ikimuistoinen erään toisen samaa reittiä asuntoautolla matkaavan retkueen takia.
Sonjan sydänsurut haihtuvat taivaan tuuliin, mutta Sini puolestaan saa niistä osansa, kun Amor tarttuu rattiin. Kuka on poninhäntäisen Laurin salaperäinen ystävä Moona? Ja kenen reissu päättyykin yllättäen Poriin?
Asta Ikosen Rakkautta-sarjan neljäs kirja ei petä lukijoita: onni kohtaa lopulta, vaikka matkalla on mutkia.

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Onnenkepparit 4

Tallennettuna:
Hakutulos 34

Tilly & kirjamatkaajat Näytä tarkat tiedot

Tilly and the bookwanderers, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pages & kumppanit 1
TYTTÖKIRJOJEN TIMANTTI
Ainutlaatuisen lahjakas kirjailija tarjoaa taianomaisen sarjan, joka vangitsee lukijan otteeseensa

11-vuotias Tilly on asunut isovanhempiensa kirjakaupan yläpuolella siitä lähtien, kun hänen äitinsä katosi mystisesti pian Tillyn syntymän jälkeen.

Eräänä päivänä Tilly huomaa, että klassisia lastenkirjojen hahmoja alkaa vaellella kaupassa. Hahmot hyppäävät kirjojen sivuilta oikeaan elämään mystisellä kirjoissa matkustamisen taialla. Apulaisinaan Vihervaaran Anna ja Ihmemaan Liisa, Tilly päättää ratkaista hänen äitinsä katoamisen mysteerin.

Hän astuu rohkeasti kohti tuntematonta tietämättä, millainen seikkailu häntä odottaa ja mitä vaaroja hänellä on edessään...

Anna James on Lontoossa asuva kirjailija ja toimittaja. Hän on aikaisemmin työskennellyt toimittajana The Bookseller ja Elle UK lehdissä. Pages & Kumppanit sai heti ilmestyttyään nostalgiannälkäiset aikuiset kirjaostajat sekä seikkailunjanoiset lapset rakastumaan Tillyyn ja hänen ystäviinsä. Tällä hetkellä Anna James viimeistelee kuusiosaisen seikkailusarjansa neljättä osaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tokion prinsessa 1
Tavalliset eurooppalaiset prinsessat on niin nähty ― tehkää tilaa prinsessa Izumi "Izzy" Tanakalle!

Izumi on vähän tavallista hauskempi kalifornialainen 18-vuotias tyttö. Kun selviää, että hänen kauan kadoksissa ollut isänsä on Japanin tuleva keisari, ei viimeinen vuosi high schoolissa menekään suunnitelmien mukaan. Izumi matkaa Japaniin totuttelemaan prinsessan rooliin. Opittavaa on paljon: kieli, kulttuuri, komean henkivartija Akion mielenliikkeet...
Ainutlaatuinen, syötävän suloinen romanttinen komedia.

"Tokion prinsessa ei ole tavallinen tarina prinsessoista. ... Raikas ja erityisen moderni satu." ― Katharine McGee, Amerikan kuninkaalliset -sarjan kirjoittaja

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Talvikki 2
Helppolukuinen Kirjakärpänen-sarja houkuttelee lukijoita kirjojen kiehtovaan maailmaan.

Vuoden paras viikko! Talvikki ja äiti lähtevät jo kymmenennelle musiikkileirilleen. Kaikkein parasta on nähdä taas Elli. Viulistiveljesten kanssa hengataan rannassa ja illalla pelataan futista. Talvikkia jännittää, kun edessä on sooloesitys kontrabassolla. Entä jos mokaa tai tulee väärä ääni? Leirin kruunaa hupi-ilta, jolloin sekä aikuiset että lapset pukeutuvat hervottomiin naamiaisasuihin. Enää 51 viikkoa seuraavaan leiriin!

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Hakutulos 38
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hanna ja Hilla 2
Rakkauslukko-kirjasta tuttu Hanna tekee projektitöitä Roomassa ja on etäsuhteessa kuopiolaiseen palomieheen Mikkoon. Hän palaa Suomeen Hillan lapsen ristiäisiin ja jatkaa työtään kirjastossa. Hanna on epävarma, mitä haluaa elämältään. Mikon lisäksi kuvioihin ilmestyi italialainen Andrea, ja ympärillä pyörii myös rumpali Jonttu ja ravimies Santtu.
Hilla opettelee uutta kotiäidin roolia, ja samaan aikaan hänen miehensä Harrin bändi tekee läpimurron. Harri on paljon pois kotoa, vauva nukkuu huonosti. Hilla kokee olevansa ulkopuolella lähes kaikesta. Kestääkö tuore avioliitto arjen paineet? Miten Hilla reagoi, kun Harrin fani ilmestyy heidän takapihalleen?
Hanna ja Hilla ovat edelleen bestiksiä ja jakavat kaiken keskenään. Kirja on lämminhenkinen tarina rakkaudesta ja ystävyyden voimasta.

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kemppainen 1
Hauska ja helppolukuinen tarina erikoislaatuisen ponin ja tytön ystävyydestä.

Voiko ponia pitää makuuhuoneessa? Voiko sille syöttää kaurapuuroa ja paahtoleipää? Entä mitä tehdään kakkapalleroille?

Tokaluokkalainen Aura ei saa hankkia lemmikkieläintä, mutta eräänä päivänä hän löytää kotitalonsa porrastasanteelta ponin. Kyseessä ei olekaan ihan tavallinen poni, Kemppainen nimittäin osaa puhua ja lukeakin. Kun Aura päättää auttaa ratsastuskoululta karannutta Kemppaista, hän joutuu elämänsä suurimpaan seikkailuun!

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 41
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mitä jos heräisit elämään, jota et tunnista omaksesi?

Leah Mercerin Sinä olet arvoitus on riipaiseva romaani elämän merkityksellisimmistä valinnoista.

Auto-onnettomuudessa päänsä vakavasti loukannut Charlotte McKay on menettänyt muistinsa. Hänen viimeinen muistikuvansa on Rooman-lomasta miehensä Davidin kanssa - neljä vuotta aiemmin. Kun Charlotte saa kuulla olevansa kolmivuotiaan tyttölapsen äiti, hän järkyttyy. Hän ei muista mitään elämästään äitinä, ei edes raskaaksi tulemista saati päätöstä lapsen hankkimisesta.

Charlotte on varma, että hänen muistinsa palautuu tyttärensä nähdessään. Mutta kun hän saa pienen Anabellen syliinsä, Charlotte ei vieläkään voi uskoa olevansa tytön äiti. Miten hän ei voi muistaa niin isoa henkistä ja fyysistä muutosta kuin äidiksi tuleminen?

Leah Mercerin Sinä olet arvoitus koskettaa lukijaa sydänalasta ja kaappaa mukaansa elämän suurten hetkien äärelle.

Tallennettuna:
Hakutulos 42
Hakutulos 43

Miina Mylläkkä keittää sopan Näytä tarkat tiedot

Penny Dreadful cooks up a calamity, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miina Mylläkkä 4
Mitä tahansa voi tapahtua, kun Miina Mylläkkä aivan vahingossa aiheuttaa mylläkän.

Tälläkin kertaa Miina tarkoittaa pelkkää hyvää järjestäessään koulussa taikuriesityksen. Hänen on tarkoitus sahata laatikkoon laitettu Julia Dyström kahtia, mutta paikalle tarvitaankin palokunta sahaamaan Julia Dyström laatikosta ulos.

Eikä ole mitenkään Miinan vika, että Titta-täti on vähällä tukehtua kakun sisään leivottuun kolmijalkaiseen, onnea tuovaan muovipossuun. Ja kun koulun museoretkellä tapahtuu metkuja, syypää ei suinkaan ole Miina vaan aivan taatusti muumion kirous...

Miina Mylläkkä keittää sopan on neljäs ratkiriemukas, iloisesti kuvitettu Miina-kirja, joka sisältää kolme tarinaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 44
Hakutulos 45
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ronja Jentzsch 1
Pelottavan ajankohtainen trilleri sukeltaa yhteiskunnan pimeimpään ja tarkimmin vartioituun ytimeen.

Suomen ja Ruotsin yhteinen poliisiyksikkö selvittää Tornion ja Haaparannan rajalla katukauppaan levinneen synteettisen huumeen alkuperää. Hengenvaarallisen aineen jäljet johtavat Aasiaan ja tutkimuksissa paljastuu yllättäviä kytköksiä. Onko pohjoisella maaperällä alkanut uudenlainen hybridisota?

Tallennettuna:
Hakutulos 46
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ella 33
Hyvää syntymäpäivää, ope!

Hilpeässä tarinassa Ella ja kaverit hankkivat opettajalle papanoivan lahjan.

Ellan ja kaverien koulu täyttää pian sata vuotta, ja rehtori ja opettaja miettivät sopivaa tapaa juhlia iäkästä päivänsankaria:

  • Vuohi olisi hyvä lahja. Tai lehmä. Kaivokin olisi hieno, mutta se on tietysti vähän kalliimpi, rehtori arveli. - Jokin sellainen lahja olisi kuitenkin upea kunnianosoitus koulullemme.

  • Nuo kaikki ovat kauniita ehdotuksia, opettaja myönsi.

Oppilaat eivät ymmärrä, mitä koulu tekisi vuohella, mutta koska opettaja kerran pitää vuohista, hän varmasti haluaisi yhden itselleen. Onhan opettajallakin pian syntymäpäivä.

Timo Parvelan Ella ja kaverit -sarja on riemastuttanut lukijoita ympäri maailman jo 25 vuotta! Kirjojen pohjalta on tehty elokuvia, näytelmiä ja lauluja, ja nyt kolmannella luokalla vauhtia kiihdyttää Anni Nykäsen repäisevä ja sarjakuvamainen kuvitus.

Tallennettuna:
Hakutulos 47

Yllättävä rakkaus Näytä tarkat tiedot

The viscount who loved me, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Bridgerton 2

Tallennettuna:
Hakutulos 48
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lumoava kesäseikkailu sokkeloisessa Venetsiassa avaa väyliä toisiin todellisuuksiin.

Kun entinen kilpauimari Lucia Varjo suostuu perintökorun kuriiriksi, hän tempautuu vauhdikkaaseen seikkailuun mystiikkaa tulvivassa Venetsiassa. Kaupungissa kuolleetkin elävät, sivukujilla voi tavata vaikka Casanovan tai Vivaldin ja joulupasta pelastaa hengen. Korun ja Lucian perässä on hyypiö jos toinenkin, eikä tästä uhkapelistä kukaan selviydy kuivin jaloin.

Vastustamaton herkku chicklitin, fantasian ja seikkailun ystäville.

Tallennettuna:
Hakutulos 49
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hussilaistrilogia 4
Hirtehistä menoa Euroopan keskiajassa

Puolan kirjallisen kentän suuri tarinaniskijä Andrzej Sapkowski on jälleen vauhdissa. Lääkärialkemisti Reynevanin myrskyisä kujanjuoksu jatkuu sarjana vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Troskyn linnan tyrmästä taikakeinoin vapautunut Reynevan jäljittääsalaperäistä Vogelsangia, päätyy kiipelistä toiseen ja tavoittaa lopulta rakastamaansa Nicolettan - vai tavoittaako?

”Andrzej Sapkowskin jutustelevaa historiallista tarinointia on nautinnollista lukea. - - Sapkowskin trilogian julkaiseminen suomeksi erinomaisena käännöksenä suoraan puolan kielestä on kustantamolta selvä kulttuuriteko.” Vesa Sisättö, Helsingin Sanomat.

Andrzej Sapkowski (s. 1948) on Puolan menestyneimpiä nykykirjailijoita. Hänen 8-osainen The Witcher - Noituri -fantasiaeepoksensa on palkittu Suomessa kahdesti Tähtifantasia-palkinnolla, ja siitä on tehty Netflix-tv-sarja. Sapkowskin pääteoksenaan pitämä Hussilaistrilogia julkaistaan suomeksi kuudessa osassa, joista ovat aiemmin ilmestyneet Narrenturm 1 ja 2 sekä Herran soturit 1.

Tallennettuna:
Hakutulos 50
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kra kra kraa

pistä mieleesi
vain yhden kerran sanon sulle jotta
vain saduissa on aivan kaiken
mahdollista olla totta

Oiva ja aikasormus on lasten- ja nuortenkirja, jossa poika ystävystyy
runomittaan raakkuvan Kalle Kustaa Korpin kanssa.
Heidän yhteisestä matkastaan kehkeytyy huumorintäyteinen seikkailutarina.
Kasvukertomus salaviisaan korpin matkassa on koko
perheen yhteinen lukuelämys.

Juha Siro on tamperelainen, useasti palkittu kirjailija,
joka on julkaissut viisi runokokoelmaa, aforismikokoelman
ja kuusi romaania. Hänen tekstejään on lisäksi
useissa antologioissa ja oppimateriaaleissa.

Tallennettuna: