Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 31/2021

Uutuudet ajalta: 2.8.2021 - 8.8.2021

Muokattu: 13.8.2021
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Supersuositun kirjailijan käytännöllinen kirja neuvoo, miten toimia äärimmäisen itserakkaiden ihmisten kanssa.

He ovat parempia, kiinnostavampia ja taitavampia kuin muut - ainakin omasta mielestään.
Hyväitsetuntoisen ihmisen lähellä muillakin on hyvä olla, mutta narsistin itserakkaus mitätöi ympärillä olevat ihmiset. Narsistisia piirteitä löytyy arviolta joka viidenneltä, narsisteja on ihmisistä arviolta noin prosentti.
Jos narsisti on työkaveri, pomo tai puoliso, oma toiminta pitää suunnitella tarkasti, jotta yhteistyö sujuu. Tosielämän esimerkkien ja erilaisten ihmistyyppien avulla Thomas Erikson kertoo, miten asiat saa sujumaan myös narsistien ja itsekeskeisten ihmisten kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vaikeista asioista puhuminen lapsen kanssa voi olla meille aikuisille hankalaa. Tällaisia aiheita ovat esimerkiksi vanhempien ero, läheisen menetys, lapsen seksuaalisuus tai mahdolliset traumaattiset kokemukset. Lapsen kasvun ja kehityksen kannalta on kuitenkin tärkeää ottaa myös kipeiltä tai kiusallisilta tuntuvat asiat rohkeasti puheeksi.

Jutellaanko?-teoksessa psykologi Aino Juusola tarjoaa vanhemmille ja ammattilaisille työkaluja vaikeiden asioiden käsittelyyn. Usein välttelemme kissan nostamista pöydälle, koska saatamme tuntea olomme vaivaantuneeksi tai pelkäämme tuottavamme lapselle mielipahaa. Tunnistamalla omat tunteemme ja syyt niiden takana pystymme paremmin toimimaan lapsen tarvitsemana turvallisena aikuisena.

Puhumattomuuden kulttuuri on tärkeä murtaa. Siten lapsi oppii avoimen kommunikaation ja asioiden käsittelyn merkityksen hyvälle elämälle. Myös vaikeista asioista saa puhua!

Aino Juusola on trauma- ja kriisiterapiaan erikoistunut psykologi, jolla on usean vuoden kokemus lasten oikeuspsykologisista haastatteluista.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Irti päästämisen taito on yhdysvaltalaisen lääketieteen ja filosofian tohtorin, Sir David R. Hawkinsin viimeiseksi jäänyt teos, joka kiteyttää tiedemiehen ja kliinikon pitkän elämän mittaisen kokemuksen yksinkertaiseksi ja tehokkaaksi keinoksi, jolla valaistumisen esteet voitetaan. Teoksen lempeästi ja älykkäästi opettama menetelmä vapauttaa ihmistietoisuuden kärsimyksestä, jota negatiivisiin tunteisiin ja tuskallisiin tapahtumiin juuttuminen aiheuttavat. Kirjoittajan ammatillinen ja omakohtainen kokemus todistavat, että sisäinen eheytyminen värähtelee parantavana koko maailmaan, ja ehdottoman rakkauden energia kohottaa nousuveden tavoin ?kaikkia laivoja?.

Tohtori Hawkins on kansainvälisesti arvostettu ja moninkertaisesti palkittu psykiatri, tietoisuuden tutkija ja henkinen opettaja, joka piti elämäntehtävänään inhimillisen kärsimyksen lievittämistä. Hän onnistui yhdistämään tieteen ja spiritualiteetin, joka sisältää maailman suurten hengellisten perinteiden ydinopetukset: ystävyyden ja myötätunnon kaikkia (myös itseä!) kohtaan, vaatimattomuuden, anteeksiannon, elämän kunnioittamisen ja Jumalalle antautumisen.

Hänen ainutlaatuisuutensa kumpuaa omakohtaisesti saavutetusta korkean tason henkisestä kehityksestä, jonka hän tulkitsi tieteellisesti ja osoitti nykypäivän ihmiselle uskottavan, toimivaksi todistetun tien valaistumiseen ja perimmäisen todellisuuden oivaltamiseen, jota säteilevä ilo ja huumorintaju valaisevat.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Kirja
Kinisjärvi, Jemina, kirjoittaja, kuvittaja ; Koskela, Eveliina, kirjoittaja, kuvittaja ; Laakkonen, Saara, kirjoittaja, kuvittaja ; Valkeapää, Minna, kirjoittaja, kuvittaja ; Kallunki, Iiris, kuvittaja ; Lasten ja nuorten keskus ry, julkaisija
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mitä ihmettä! on runsas paketti erilaista ryhmätoimintaa - pakohuonehenkisiä mysteerejä, QR-koodiseikkailuja ja uusia versioita lautapeleistä. Tehtävät kannustavat yhteiseen oivaltamiseen ja tekemisen riemuun. Seikkailut soveltuvat sekä lapsille että nuorille ja niitä voi toteuttaa kerhoissa, leireillä, rippikoulussa.
Virittäisittekö sovelluksen tutusta lautapelistä maastoon? Ratkoisitteko mysteeriä valaan vatsassa tai muinaisessa Egyptissä? Mysteeri voi viedä keskelle raamatunkertomusta, miettimään ilmastokysymyksiä tai selvittämään QR-koodien avulla leirinjohdon sieppausta. Seikkailut ovat valmiita sellaisenaan, mutta niistä voi poimia vinkkejä myös omien mysteerien luomiseen.

Jemina Kinisjärvi on peleistä ja seikkailuista innostunut nuorisotyönohjaaja, jonka vapaa-aika kuluu kokeillen kaikkea uutta pelirintamalla ja kirjojen äärellä.
Eveliina Koskela on luokanopettaja, partiolainen ja leirielämän jokapaikanhöylä, joka on innostunut toiminnallisesta oppimisesta ja ongelmanratkaisusta ryhmässä.
Saara Laakkonen on teologi, joka tekee leirityötä lasten ja nuorten kanssa, kouluttaa isosia ja päivätyökseen ohjaa pakohuoneita.
Minna Valkeapää on toiminnallisuudesta ja ryhmässä tapahtuvasta hypestä kiinnostunut nuorisotyönohjaaja, jolla sekä työ- että vapaa-aika sujuu lasten ja nuorten parissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Haluatko kehittää kirjoitustaitojasi, mutta et oikein tiedä, miten? Kaipaatko lisää itsevarmuutta ylioppilaskirjoitusten äidinkielen kokeeseen?

Tämä kirja on käytännönläheinen ja kannustava opas lukiolaisille, jatko-opintoihin jo ehtineille sekä äidinkielenopettajille ja muille kirjoittamista opettaville. Kirjassa lähestytään kirjoittamisen oppimista jatkumona koulussa, ylioppilaskokeessa sekä opiskelu- ja työelämässä. Siinä käydään läpi kirjoittamisen tutumpia ja tuoreempia osataitoja, kuten tekstilajin hallintaa ja oman äänen löytämistä, sekä kirjoittamista prosessina.

Kirja sisältää puheenvuoroja vastikään ylioppilaaksi valmistuneilta, opettajilta ja eri ammattien edustajilta. He kertovat, minkälaisia haasteita he ovat kokeneet kirjoittajina, ja antavat vinkkejä paineiden keskellä pärjäämiseen.

FT Johanna Pentikäinen ja FT Kimmo Svinhufvud ovat toimineet vuosia äidinkielen ylioppilaskokeen sensoreina ja kirjoittamisen opettajina yliopistossa. He ovat myös pitäneet kirjoittamiskoulutusta äidinkielenopettajille ja opettajaksi opiskeleville sekä erilaisille työyhteisöille.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Mitton, Tony, kirjoittaja ; Parker, Ant, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Värikkäästi kuvitetut ja notkeasti riimitellyt kirjat ovat täynnä tutkittavaa ja etsittävää. Seeprat ja leijonat ovat tuttuja useimmille, mutta mikä eläin mahtaa olla loisnokkeli? Hyppää safariautoon ja tutustu savannin kiehtoviin eläimiin!

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Kirja
Mitton, Tony, kirjoittaja ; Parker, Ant, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Värikkäästi kuvitetut ja notkeasti riimitellyt kirjat ovat täynnä tutkittavaa ja etsittävää. Kiehtovat eläimet -sarjan Etelä-Amerikan elämää pursuavat sademetsät kutsuvat tarkkaavaista tutkimusmatkailijaa. Vaella villiin viidakkoon ja tutustu sen kiehtoviin eläimiin!

Tallennettuna:
Hakutulos 11

Piirrä mangaa : koululaiselämää Näytä tarkat tiedot

Let's draw school life manga : beginner's edition (Gakuen manga no egakikata nyumon hem), suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Laajassa oppaassa käydään läpi mangapiirtämisen eri vaiheet. Kirja neuvoo myös storyboardien
tekemistä, eli kokonaisen tarinan piirtämistä. Opit kuvaamaan ystävyyttä, välirikkoja, mustasukkaisuutta,
ihastumista ja muita suuria tunteita. Teemaltaan opas kiinnostaa myös K-popin faneja. Sopii sekä aloittelijoille että edistyneemmille
piirtäjille.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kunnon kirjasta tulee koti.
Se pitää myrskyt loitolla,
ei päästä sadetta sisään
ja voi myös lämmittää
kuin puu-uunin kylki.

Hannu Mäkelä on elänyt kirjojen kanssa lapsuuden varhaisista lukuelämyksistä lähtien. Hän on kirjoittanut, toimittanut, kustantanut - ja lukenut. Kirjat ovat olleet kanssakulkijoita, ajatusten ja tiedon lähteitä, matkoja toisiin maihin, aikoihin, itseenkin.

Millaista on lukijan elämä ja mitä kirjallisuus voi meille antaa? Miksi lukeminen parhaimmillaan on vapauden valtakunta, ja vieläkö kaiken luetun jälkeen on mahdollista tulla yllätetyksi ja hurmaantua? Miten uskollisen lukijan tulisi suhtautua vanhoihin rakkauksiin? Ja miksi taito lukea kirjallisuutta ja ylipäätään lukea on niin tärkeä, että siitä jos mistä on syytä pitää huolta?

Mäkelän teos on kirja lukemisen ilosta ja merkityksestä. Se on myös henkilökohtainen matka kirjojen kanssa elettyyn ja koettuun.

Hannu Mäkelä on kirjoittanut ja toimittanut vuodesta 1965 alkaen noin kaksisataa teosta. Hänen tuotantonsa kuuluu romaaneja, runoja, näytelmiä, kuunnelmia ja tietokirjoja. Hän on saanut työstään lukuisia tunnustuksia. Mäkelä nimitettiin taiteen akateemikoksi vuonna 2016.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Kirja
Impola, Petteri, toimittaja, kirjoittaja ; Frigren, Pirita, toimittaja, kirjoittaja ; Karonen, Petri, toimittaja, kirjoittaja ; Roitto, Matti, toimittaja, kirjoittaja ; Räihä, Antti, toimittaja, kirjoittaja ; Eilola, Jari, kirjoittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mitä tietäisimme oman maamme historiasta ilman kirjallisia lähteitä? Entä kuinka ymmärtäisimme näitä lähteitä ilman taitoa lukea ja tulkita niitä?
Vanhojen käsialojen lukuopas avaa uudella käyttäjäystävällisemmällä tavalla menneiden tekstien salat. Se etenee lähdeaineistotyyppi kerrallaan ja helpommista teksteistä vaikeampiin tarjoten heti onnistumisen elämyksiä. Aineistoesimerkit ulottuvat 1500-luvulta 1900-luvun alkuun, ja tekstinäytteiden yhteydessä avataan eri lähdeaineistojen rakennetta, syntyvaiheita ja historiallista merkitystä. Teos soveltuu näin paitsi opiskelijoiden ja tutkijoiden oppikirjaksi sekä arkistoalan ammattikäyttöön myös sukututkijoiden tärkeäksi tueksi ja innostajaksi.
Digitalisaation myötä tietokoneavusteinen tekstintunnistus paranee ja vanhoja lähdeaineistoja on yhä enemmän saatavilla avoimesti. Tekoäly vaatii kuitenkin vielä pitkään vuorovaikutusta tulkitsevan ihmisen kanssa. Tarvetta ja käyttöä vanhojen käsialojen lukutaidolle on siis enemmän kuin koskaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suomi oli selvinnyt 1939-1940 käydystä talvisodasta itsenäisenä maana. Toinen maailmansota veti Suomen mukaansa vielä uudelleen, tällä kertaa Saksan rinnalla.

Hyökkäysvaihe vei miehet aina Itä-Karjalaan asti, mutta sota päättyi talvisodan tavoin kiivaisiin torjuntataisteluihin. Teos antaa kokonaiskuvan
sodan kulusta. Lisäksi se vie lukijan sodan tapahtumiin rintamalle ja sen taakse sekä esittelee muun muassa sodassa käytettyjä aseita.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

”Tätä perintöä haluan vaalia: vaikka on pohjaton suru, on myös iloa.”

Valo joka ei kadonnutkaan on koskettava, omakohtainen tarina, joka auttaa jaksamaan mahdottomiltakin tuntuvien elämänkriisien keskellä.

Kun Varpu Hintsasen tytär Senja kuoli kahdeksanvuotiaana syöpään, henkisestä jaksamisesta luennoivan Varpun omat opit joutuivat kovimmalle mahdolliselle koetukselle. Surusta syntyi kirja toivosta ja kiitollisuudesta. Se on yhden perheen tarina, mutta tuo myös apua kaikille niille, jotka ovat joutuneet elämässään kovan paikan eteen, tilanteeseen, jossa valo on vähissä. Psykiatrisen sairaanhoitajan koulutuksen saaneen Varpun viesti on selvä: emme voi valita, mitä meille tapahtuu, mutta voimme valita, miten tapahtuneeseen suhtaudumme. Valitsemmeko katkeruuden vai kiitollisuuden, toivon vai epätoivon, pimeyden vai pienet valonvälähdykset, jotka ajan myötä kasvavat uudeksi, kriisin jälkeiseksi elämänmaisemaksi, erilaiseksi mutta yhtä kaikki kauneutta ja onnea sisältäväksi.

Pitkän uran psykiatrisena sairaanhoitajana tehnyt Varpu Hintsanen on kahden vuoden ajan pitänyt tuhansille ihmisille mielen hyvinvointiin keskittyviä verkkokursseja ja luentoja, joiden teemoja Valo joka ei kadonnutkaan käsittelee ja syventää.

Emilia Saloranta on pitkän linjan toimittaja, joka kirjoittaa muun muassa Me Naisiin. Hän on aiemmin kirjoittanut teoksen Päin punaista. Anne Kukkohovin kyydissä 24/7.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kansainvälinen menestysteos rakkaudesta luontoon ja taistelusta sen pelastamiseksi.

15-vuotiaan Daran puhuttelevat päiväkirjamerkinnät vievät Pohjois-Irlannin kuvankauniisiin maisemiin. Kirja kattaa yhden vuodenkierron keväästä kesään, syksystä talveen, kotona ja koulussa, luonnossa ja hänen sisimmässään.

Teos tarkastelee maailmaa vivahteikkaasti autistisen teinipojan näkökulmasta: tarkkanäköinen luontoaktivisti kuvailee kohtaamisia niin mustarastaiden, sammakoiden, voikukkien kuin jänistenkin kanssa, aina kunnioituksen vallassa ja hämmästellen. Hänen sanansa maalaavat myös lämminhenkisen kuvan tiiviistä perheyksiköstä, joka luovii tietään ihmeellisessä maailmassa.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hänen majesteettinsa tutkimuksia 1
Miss Marple kohtaa The Crown -sarjan

Kun kaikki katseet kohdistuvat hänen majesteettiinsa, kukaan ei tule ajatelleeksi mitä kaikkea hän puolestaan näkee - saammeko esitellä täydellisen yksityisetsivän, kuningatar Elisabet II:n!

Windsorin linna, 2016. Illalliskutsujen jälkeen yksi vieraista löytyy huoneestaan kuolleena. Asian arkaluonteisuuden vuoksi tutkimukset yritetään hoitaa vähin äänin häiritsemättä hänen majesteettiaan. Mutta kun kuolema paljastuu murhaksi ja epäilyksen valokeila kääntyy henkilökuntaan, kuningatar Elisabetin ei auta muu kuin ottaa ohjat omiin käsiinsä ja ratkaista mysteeri - aivan niin kuin monta kertaa aiemminkin. Hienovaraisesti ja diplomaattisesti tietenkin, koskaan kunniaa itselleen ottamatta - as one does.

Hurmaavan hauska ja hämmästyttävän tarkkanäköinen kuvaus maailman kenties kuuluisimmasta ihmisestä - ja mitä yllättävimmästä yksityisetsivästä.

Sophia Bennett (s. 1966) on aiemmin kirjoittanut lastenkirjoja ja yhden tietokirjan. Windsorin solmua kirjoittaessaan hän pääsi puheille kuningatar Elisabetia pisimpään palvelleen henkilökohtaisen avustajan kanssa, joka kiitteli käsikirjoituksen autenttisuuden tuntua Syntyi Hänen majesteettinsa tutkimuksia -sarjan ensimmäinen osa, jonka kautta lukija astuu kuninkaalliseen sisäpiiriin Buckinghamin palatsin käytäville ja Windsorin linnan puutarhaan ja tutustuu ihmisiin julkisivun takana, fiktion keinoin.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Hakutulos 20
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Poldark 12

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maailman paras puumaja 5
Hengästyttäviä yksityiskohtia ja älytöntä huumoria Neropatin faneille.

Andyn ja Terryn käsittämätön puumajakyhäelmä on kasvanut 13 uudella kerroksella. Vastavalmistuneista neliöistä löytyy muun muassa nuorentava antisynttärihuone, puumajan ajankohtaisiin tapahtumiin keskittyvä uutistoimisto sekä katala juoksuhiekkalaatikko ja kirskuva ilmapallo-orkesteri. Seikkailu saa lisävauhtia, kun herra Isonenän aikaraja alkaa taas uhkaavasti lähestyä. Hulvaton kerronta ja kuvitus nappaavat otteeseensa ja pakottavat selvittämään, miten tohelokaksikon käy.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Liljan yksisarviset 1

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pakottoman hauska romaani miesten välisestä ystävyydestä, kateudesta ja unelmista.

Nuoruudenystävät Jesse ja Leevi tapaavat 30 vuoden jälkeen: Jessestä on tullut superstara ja Leevistä kelpo musiikinopettaja sekä ihana isä teini-ikäiselle tyttärelleen. Kun tiet yllättäen risteävät, istuutuvat miesten seuraksi pöytään nuoruuden haaveet, huterat muistot ja kateuskin.

Kateus voi olla myös myönteinen voimavara. Se pakottaa kysymään, mitä voisi tehdä toisin ja mitä voi vielä muuttaa. Ehkä se sysää liikkeelle jotakin ihan uutta.

Rokkikukkopilli naurattaa ja paljastaa keski-iän armottomassa valokeilassa. Vaikka viini näyttää paremmalta toisen lasissa, se ei välttämättä ole sen kummempaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hercule Poirot 4

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lentävä nuoli 3
Niklas haaveilee edelleen, että pääsisi ratsastamaan Hillalla, oikuttelevalla mustalla ponilla. Mutta se on aloittelijalle liian hankala hallittava. Niklas pääsee ensimmäisen kerran maastoon ratsastamaan, Karkilla. Lentävä nuoli on elementissään!
Ratsastaminen on hauskaa, mutta sitten tapahtuu ihan kauheita: Hilla sairastuu! Ja niin kuin siinä ei olisi tarpeeksi, tallille ilmestyy joku, jota Niklas ei olisi koskaan odottanut siellä näkevänsä...

Niklaksen ja musta ponin seikkailut jatkuvat — kiperästä tilanteesta toiseen!
Neljäs osa tulossa tammikuussa 2022

Merja Jalo, hevoskirjallisuuden grand old lady ei esittelyjä kaipaa. Tässä sarjassa pojilla on vahva rooli, sillä myös pojat ovat kiinnostuneita hevosista ja ratsastamisesta.

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nea Guttorm 1

Tallennettuna:
Hakutulos 29

Nancy Parker ja etsivän päiväkirja Näytä tarkat tiedot

Nancy Parker's diary of detection, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nancy Parker 1

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Erja Revon tutkimuksia 5

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hilja Ilveskero 5

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Historiallinen lukuromaani Agricolasta ja Birgitta-vaimosta ankarana talvena 1557.

Agricola lähtee rauhanneuvotteluihin Venäjälle. Matka on raskas ja tehtävä hermoja raastava - paluumatkalla asiat ovat vielä huonommin. Samaan aikaan Birgitta-vaimo joutuu Turussa oikeudenkäyntiin Mikaelin kirjan vuoksi, joka sisältää Suomen kansan noituutta.

Mikaelin kirjoittama kirja yhdistää puolisot: Mikael täydentää ja varjelee kirjaa Venäjällä. Birgitta piilottelee kopiota piispantalossa. Talven taittuessa seurueen matka viivästyy ja piiri Birgitan ympärillä kiristyy. Milloin on syytä poiketa totuudesta? Milloin talvenmittainen ikävä päättyy?

Lipasti punoo taitavasti yhteen huumorin ja historian.

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maakunnan pääkaupungissa paljastuu karmeita murhia. Elma Koistista, 85-vuotiasta, entistä koulunjohtajaa on kidutettu ennen tukehduttamista. Alkoholisoitunut poliisi on surmattu kuin teuraseläin, veri on laskettu viiden litran kattilaan ja jätetty rappuun oven ulkopuolelle.

Liittyvätkö murhat toisiinsa vai onko samanaikaisuus vain sattumaa? Kaupunki pelkää uusien tapausten esiin nousemista.

Murhien selvittely vaatii paljon jalkatyötä mutta myös mielikuvitusta. Rikoskomisario Mussalo ryhmineen kunnostautuu murhien ratkaisemisessa.

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Elmo Vauramo ja Matilda Metso 1
Tiivistunnelmainen dekkari menetyksen ja toivon kipeydestä

Seitsemänvuotias Henri katoaa jäljettömiin koulun metsäretkellä. Poliisi tekee kaikkensa pojan löytämiseksi, mutta tutkintalinjat päättyvät umpikujaan ja tutkinta lopetetaan. Vuosien kuluessa myös Henrin äiti Lilja menettää toivon siitä, että poika voisi vielä löytyä. Henrin isä ei edes ymmärrä, että poika on poissa. Lilja on yksin muistojensa kanssa.

Sitten paikallislehdessä kerrotaan, että nelivuotias Lenni on kadonnut keskustan leikkipuistosta. Lennin tapaus sysää Liljan etsimään Henriä vielä kerran. Se vie hänet vaaralliselle tielle - suoraan pimeyden ytimeen.

Rikostutkijat Elmo Vauramo ja Matilda Metso saavat ensimmäiseksi yhteiseksi tapauksekseen pienen Lennin katoamisen. Tutkinta repii auki Vauramon ja Metson omia haavoja ja paljastaa, että tapauksen juuret kiemurtelevat kauas menneisyyteen.

Tuire Malmstedt on pieksämäkeläinen kirjailija ja opettaja. Dekkariseura palkitsi hänen ensimmäisen teoksensa Pimeä jää (2018) vuoden parhaana esikoisdekkarina. Lasitarha on uuden Metso & Vauramo -sarjan avausosa.

Edellisistä teoksista sanottua:

”Malmstedt kirjoittaa sujuvasti ja luo mehevästi erilaisia tunnelmia.”

  • Helsingin Sanomat

”Kerronta on häkellyttävän vangitsevaa ja vahvatunnelmaista, kiduttavan jännittävää. Olen mykistynyt, ihastunut, lumoutunut.”

  • Luetut.net
Tallennettuna:
Hakutulos 35
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vavahduttava romaani rakkaudesta ja petoksesta vie jäätikölle, joka uhkaa kadota alta.

Kanada 1970. Nuori nainen kulkee tundralla lapsi kohdussaan, kuuntelee jäätikön jyrinää ja pelkää pahinta. Samaan aikaan toisella puolella maata toinen nainen kulkee adoptiotoimiston rappusia ja toivoo parasta.

Yli 30 vuotta myöhemmin fyysikko Unni tutkii Baffinin saarella, miten nopeasti Pennyjäätikkö sulaa. Yhtä paljon hän tahtoo tietää, missä on Jon, jonka hän tapasi saarella vuotta aiemmin.

Kanadalaisen Jonin ja saamelaistaustaisen Unnin rakkaustarina on sydäntäsärkevä kertomus koti-ikävästä ja väkevä puolustuspuhe ihmisen ja pohjoisen luonnon vapaudelle.

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Perveen Mistry 3
Perveen Mistry elää sydäntään kuunnellen ja raivaa tytöille tietä Intian ainoana naispuolisena asianajajana. Kun nuori nainen pyytää Perveeniltä lakineuvoja ja sitten yllättäen menehtyy yliopiston kampuksella, Perveen kokee velvollisuudekseen auttaa naisen perhettä.

Samaan aikaan Walesin prinssin vierailu aiheuttaa Bombayssa levottomuuksia. Perveen vetäytyy turvaan hotelliin, mutta törmää siellä vanhaan tuttuunsa, sir Colin Sandringhamiin. Kohtaaminen sykähdyttää Perveeniä, mutta hänen on vaikea tunnustaa sitä edes itselleen.

Kun mellakointi jatkuu, Perveen on vaikean valinnan edessä. Voiko hän selvittää kuolleen naisen kohtalon joutumatta itse vaaraan? Ja kuinka paljon hän uskaltaa venyttää 1920-luvun naisille asetettuja rajoja ja uhmata isänsä käskyjä?

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Hakutulos 38
Hakutulos 39
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ewert Grens 10

Tallennettuna:
Hakutulos 41
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tunturisotaa, toveruutta ja talvisodan kalavelkoja

Kairan soturit sijoittuu jatkosodan alun Lappiin Sallan rintamalle. Kesän 1941 tapahtumat etenevät heinäkuun helvetillisistä kranaattitulista kairojen ja vaarojen kautta Alakurttiin ja lopulta Vermanjoen lumisille rannoille.

Kerrontaa rytmittävät Tornion suunnalta kootun JR 54:n 1. komppanian erämaataistelut. Kuinka ryhmänjohtaja, kersantti Alakuru, kemiläinen lähetti-korpraali Möttönen sekä talvisodan kostoa hautovat nuoret Lapin pojat selviävät armottomista taisteluista?

Sirénin 17. sotaromaani takaa lukijalle tosipohjaista toimintaa, veijarimaista huumoria ja mainioita partioretkiä.

Tallennettuna:
Hakutulos 42
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Carl Edson & Jodie Söderberg 2

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Kirja
Troll, kirjoittaja, taiteilija ; Saaritsa, Mayu, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mestarietsivä Peppunen 6
Pöräyttelevä mestarietsivä ratkaisee jälleen!

Huippusuosioon Suomessakin noussut mestarietsivä Peppunen ja hänen apurinsa Brown ovat jälleen viekkaiden konnien jäljillä. Nokkelalla päättelykyvyllään sekä tavaramerkillään, jättimäisellä pierulla, Peppunen ahdistaa roistot nurkkaan. Testaa hoksottimesi, bongaa peppuja, etsi virheitä ja jännitä, kuinka mysteeri ratkeaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 45
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lasse-Maijan etsivätoimisto 24

Tallennettuna:
Hakutulos 46
Kirja
Haanpää, Päivi, toimittaja ; Riikonen, Marika, toimittaja ; Rannela, Terhi, kirjoittaja ; Palviainen, Jukka-Pekka, kirjoittaja ; Simukka, Salla, kirjoittaja ; Bagge, Tapani, kirjoittaja ; Laine, Matti, kirjoittaja ; Kolu, Siri, kirjoittaja ; Holopainen, Anu, kirjoittaja ; Kuronen, Kirsti, kirjoittaja ; Palmgren, Reidar, kirjoittaja ; Itäranta, Emmi, kirjoittaja ; Huotarinen, Vilja-Tuulia, kirjoittaja ; Kähkönen, Sirpa, kirjoittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Likainen tusina tarjoilee kirjon räyhäköitä novelleja, jotka on suunnattu erityisesti nuorille. Kokoelmassa suomalaiset kirjailijat kirjoittavat kukin omalla tyylillään: mukana on esimerkiksi kuuma satuseikkailu, historiaa, spefiä ja dekkaria, ja seikkaileepa eräässä novellissa myös Seppo Räty.

Kahtatoista novellia kietoo väljästi yhteen likaisuus: se voi tarkoittaa mitä vain likaisesta tunteesta fyysiseen likaan tai rohkeaan aihevalintaan.

Kirja on koostettu toisen asteen opiskelijoita ajatellen, ja novellit sopivatkin erinomaisesti opetukseen. Niiden avulla voi tarkastella kaunokirjallisuuden keinoja ja rakenteita (mukana on muun muassa säenovelli ja fragmentaarinen novelli) sekä esimerkiksi kirjoittamismetodeja. Valikoimassa on huomioitu eritasoiset lukijat; joukossa on esimerkiksi selkokielinen western-novelli.

Likaisessa tusinassa ovat mukana Tapani Bagge, Anu Holopainen, Vilja-Tuulia Huotarinen, Emmi Itäranta, Siri Kolu, Kirsti Kuronen, Sirpa Kähkönen, Matti Laine, Reidar Palmgren, Jukka-Pekka Palviainen, Terhi Rannela ja Salla Simukka.

Päivi Haanpää on tamperelainen kirjailija ja sanataiteen sekatyöläinen. Marika Riikonen on tamperelainen toimittaja ja kirjailija. Heidän aiemmin toimittamansa novellikokoelma Tusina on Lukuklaani-hankkeen ansiosta laajasti käytössä yläkouluissa.

Lataa ilmainen opetukseen tarkoitettu oheismateriaali kohdasta ”lukunäyte”.

Tallennettuna:
Hakutulos 47
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

From the New York Times bestselling author of Red, White & Royal Blue comes a new romantic comedy that will stop readers in their tracks...

For cynical twenty-three-year-old August, moving to New York City is supposed to prove her right: that things like magic and cinematic love stories don’t exist, and the only smart way to go through life is alone. She can’t imagine how waiting tables at a 24-hour pancake diner and moving in with too many weird roommates could possibly change that. And there’s certainly no chance of her subway commute being anything more than a daily trudge through boredom and electrical failures.

But then, there’s this gorgeous girl on the train.

Jane. Dazzling, charming, mysterious, impossible Jane. Jane with her rough edges and swoopy hair and soft smile, showing up in a leather jacket to save August’s day when she needed it most. August’s subway crush becomes the best part of her day, but pretty soon, she discovers there’s one big problem: Jane doesn’t just look like an old school punk rocker. She’s literally displaced in time from the 1970s, and August is going to have to use everything she tried to leave in her own past to help her. Maybe it’s time to start believing in some things, after all.

Casey McQuiston’s One Last Stop is a magical, sexy, big-hearted romance where the impossible becomes possible as August does everything in her power to save the girl lost in time.

Tallennettuna:
Hakutulos 48

Krokotiili nimeltä Munakas Näytä tarkat tiedot

The crocodile who came for dinner, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miten suhtautua terävähampaiseen krokotiiliin, joka halii? Eräänä päivänä Susi ja Bääbää löytävät SUUREN munan. Kotona siitä kuoriutuu krokotiili, jolla on valtava kita... Mutta Susi ja Bääbää tietävät paremmin. Munakasta ei tarvitse pelätä!

Tallennettuna:
Hakutulos 49

Valssin aika. 1 Näytä tarkat tiedot

Waltz no ojikan. 1, suomi
Kirja
Ando, Natsumi, sarjakuvantekijä ; Sariola, Kim, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Valssin aika 1
Saanko luvan? Suomen ensimmäinen tanssimanga on täällä!

Valssin aika -sarjakuva on romanttinen draama, joka sukeltaa paritanssin maailmaan.

Hime on lukiotyttö, joka on omasta mielestään aivan liian harmaa ja arkinen kiinnostaakseen ketään. Puoliksi sattumalta hän päätyy tutustumiskäynnille tanssikouluun, jossa myös hänen luokkatoverinsa Tango toimii apuopettajana. Hime innostuu tanssista ja yrittää sen avulla nousta itsesäälin suosta. Mutta Tangolla on omat traumansa, eikä hän haluaisi kenenkään tietävän tanssitaustastaan... Natsumi Andolta on aiemmin julkaistu suomeksi Horoskooppimysteerit, tytöille suunnattu maaginen salapoliisitarina. Valssin aika puolestaan on kolmeosainen romanttinen tarina, jossa tutustutaan erilaisiin tansseihin.

Tallennettuna:
Hakutulos 50
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

My Hero Academia 17
Vanhojen supersankarisarjojen haastaja!

Jos ajattelet, että supersankarit ovat genrenä jo loppuun kaluttu luu, My Hero Academia saa sinut toisiin ajatuksiin...

My Hero Academia yhdistelee nerokkaasti perinteistä supersankariseikkailua tuoreisiin ideoihin. Monipuolinen hahmogalleria, mielikuvituksekkaat taistelut ja koukuttava juoni ovat tehneet siitä jättimenestyksen sekä Japanissa että USA:ssa ja Euroopassa. Ikäsuositus: 12+

Tallennettuna: