Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 32/2021

Uutuudet ajalta: 9.8.2021 - 15.8.2021

Muokattu: 24.8.2021
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Joku on ehkä sanonut sinulle, että kun kuolemme, menemme taivaaseen. Mutta missä taivas on? Minkälaista siellä on? Taivaasta on monta kuvaa. Tämä on niistä yksi.

Kertomus veneretkestä luo lapsentajuisen ja turvallisen kuvan elämästä ja kuolemasta, taivaasta, ikävästä ja jälleennäkemisestä. Kirja sopii lapselle, joka pohtii elämän suuria kysymyksiä tai jota kuolema on kohdannut.

Parhaat asiat maan päällä ovat taivaan palasia. Kun ajattelemme taivaaseen muuttanutta läheistä ihmistä, hän tuntuu olevan lähellä. Niin on taivaskin aivan lähellä, vain ikään kuin näkymättömyysverhon toisella puolella.

Humoristisen lämmin kuvitus kiinnittää tarinaa vahvasti lapsen arkitodellisuuteen.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Kirja
Laakso, Moona, kirjoittaja ; Larm, Jutta, haastateltava (ekspressio)
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

On naisten vuoro vaurastua!

Elokuussa 2021 ilmestyvä Vaurastu kuin nainen kertoo 12 menestyneen suomalaisen naisen tarinat rikastumisesta. Kirjassa sijoittavat sekatyöläiset, yrittäjät ja johtajat kertovat uratarinoidensa lisäksi sijoituksistaan ja ajatuksistaan rahasta, osa ensi kertaa näin avoimesti. Omat rahat, avioehto, rahakateus ja verotus - näistä kaikista on kirjan naisilla sanottavansa.

Maria Friström päätti lähteä Piilaaksosta Suomeen remontoimaan asuntoja. Mikä sai Minna Parikan lopettamaan huipulla ja missä asioissa Paola Suhosen mielestä naisten tulisi katsoa itseään peiliin?

Moona Laakso kysyy kirjan naisilta, miten he ovat onnistuneet kasvattamaan tulojaan ja omaisuuttaan. Jokaisen reitti vaurauteen on erilainen.

Kirja herättää ajatuksia rahasta ja rikastumisesta, mutta ennen kaikkea inspiroi ottamaan oman talouden ja tulevaisuuden haltuun sekä innostaa sijoittamaan, unelmoimaan ja ajattelemaan isommin. Vaurauden tavoittelu ei ole synti, lasten saaminen ei ole este ja raha voi mahdollistaa paremman tulevaisuuden niin itselle kuin yhteiskunnalle.

Kirjassa vaurastumistarinansa kertovat:

  • Paola Suhonen, yksi Suomen menestyneimmistä vaatesuunnittelijoista
  • Jutta Larm, menestynyt hyvinvointiyrittäjä
  • Vappu Pimiä, koko kansan tuntema juontaja ja yrittäjä
  • Minna Parikka, uransa huipulla lopettanut kenkäsuunnittelija
  • Natalia Salmela, yksi Suomen menestyneimmistä bloggaajista
  • Yacine Samb, Googlen tuotemarkkinointipäällikkö ja naisjohtajuuden puolestapuhuja
  • Laura Tarkka, Gigantin toimitusjohtaja ja startup-yritysten enkelisijoittaja
  • Rafaela Seppälä, Sanoman pääomistajia ja yksi Suomen rikkaimmista naisista
  • Jasmin Hamid, näyttelijä ja sijoitusbloggaaja, Vuoden Sijoittaja 2020
  • Marja-Leena Haapanen, Naisten Oman Pörssiklubin perustaja ja pitkänlinjan osakesijoittaja
  • Terhi Majasalmi, asuntosijoittamisella vaurastunut naisvarallisuusvalmentaja
  • Maria Friström, nousujohteisen uran Piilaaksossa remppahommiin vaihtanut asuntosijoittajayrittäjä
Tallennettuna:
Hakutulos 5
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nykyvanhemmille on tarjolla runsaasti tietoa lapsen kasvusta ja kehityksestä. Vaarana on kuitenkin informaatioähky, joka vain lisää riittämättömyyden tunteita. Positiivisen kasvatuksen lähtökohtiin tukeutuva Ilo olla yhdessä auttaa keskittymään olennaiseen ja tarjoaa käytännönläheistä tukea vanhemmuuteen ja arjen haasteisiin.

Positiivinen kasvatus perustuu lapsen empaattiseen ja kunnioittavaan kohtaamiseen. Lapsella tulee olla rajat, mutta uusia taitoja ja itsesäätelyä opetellaan yhdessä, ei rangaistusten kautta.

Positiivisen kasvatuksen edelläkävijä Tiia Trogen avaa teoksessaan positiivista kasvatusta vanhemmuuden ja vanhemman valintojen kannalta. Lapsen hyvinvoinnin ja oppimisen lisäksi keskeisenä tavoitteena on koko perheen hyvinvoinnin vahvistaminen ja myönteinen ilmapiiri, jossa kaikki voivat kasvaa ja kukoistaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kiusaamisen ehkäisy on yhteinen asia

Kirja kertoo koulukiusaamisesta tutkimustiedon pohjalta, lähestyy aihetta valtasuhteiden näkökulmasta ja auttaa hahmottamaan, miten jokainen voisi omalla tavallaan olla katkaisemassa kiusaamisen kierrettä.

Suomessa noin joka kymmenes oppilas joutuu koulukiusatuksi. Tämä tarkoittaa kymmeniä tuhansia lapsia ja nuoria, joiden koulunkäyntiin liittyvät toistuvat näkymättömyyden ja sorretuksi tulemisen kokemukset ja joiden elämään ja sosiaalisiin suhteisiin kiusaaminen vaikuttaa tavalla tai toisella vielä vuosien jälkeen.

Valta liittyy aina väistämättä kiusaamiseen. Kiusaaminen on alistussuhde. Monissa koululuokissa vallan epätasapaino ruokkii itseään ja muita kiusaavat oppilaat ovat luokkatovereidensa silmissä suosittuja, mikä vaikuttaa sekä kiusatuksi joutuvan oppilaan kokemuksiin että luokkatovereiden toimintaan kiusaamistilanteessa. Kirja haastaa lukijan ajattelemaan ilmiötä samanaikaisesti sekä yksilön että ryhmän näkökulmasta. Ryhmän ääni muodostuu yksilöiden äänistä, ja jokaisella äänellä on merkitystä.

Virpi Pöyhönen (s.1977) on tutkinut psykologian väitöskirjassaan kiusatun oppilaan puolustamista ja tukemista. Hän on kehittänyt materiaaleja sekä kouluttanut opettajia muun muassa kiusaamisen vastaisen KiVa Koulu -hankkeen puitteissa. Noidankehästä pois on Pöyhösen ensimmäinen suuren yleisön tietokirja. Tätä ennen hän on kirjoittanut romaanit Hän rakastaa minua ja Doe.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
Somara, Shini, kirjoittaja ; Coe, Catherine, kirjoittaja ; Sarell, Nadja, taiteilija ; Leskinen, Terhi, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Innostava tietokirja esittelee koodaamisen perusteita. Tiedonhaluisen Samuelin mielessä pyörii monia kysymyksiä, joihin hauska päivä Jenna-tädin seurassa antaa vastaukset. Täti on koodari, joka ohjelmoi työkseen tietokoneita eli kirjoittaa niille toimintaohjeita. Taitavat koodarit saavat tietokoneet tekemään uskomattomia asioita - ilman heitä meillä ei olisi videopelejä tai Marsia tutkivia robotteja! Ehkä Samuel voisi kokeilla ohjelmoimista itsekin ja kenties isompana tulla oikeaksi koodariksi! Tekniikan tohtori Shini Somaran asiantunteva teksti ja Nadja Sarellin kekseliäs kuvitus johdattavat nuoren lukijan ongelmanratkaisun, tietokoneiden ja koodaamisen maailmaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Kirja
Andrews, Stuart, kirjoittaja ; Collins, Barry, toimittaja ; Haavisto, Laura, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Täysin uusi Fortnite Salaisuuksien maailma avaa maailman suosituimman pelin uudet ominaisuudet.

  • Fortniten tähtipelaajat paljastavat omia niksejään!
  • Uudet aseet ja mitä käyttää milloinkin
  • Mahtavimmat kartat mitä pelata
  • Parhaat rajoitetun ajan pelit
  • Upeimmat hahmot
    ... ja paljon muuta!
Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lukumestari-sarja houkuttelee aloittelevat lukijat tarinoiden äärelle. Kirjoissa on selkeä, tavutettu teksti, värikäs kuvitus ja vinkkejä lukemisen harjoitteluun yhdessä aikuisen kanssa. Leijona haluaa kruunun, onhan se viidakon kuningas. Muut eläimet yrittävät auttaa, mutta jotain menee aina pieleen...

Tallennettuna:
Hakutulos 15

Hip hei, heppakouluun! Näytä tarkat tiedot

Die beste erste Reitstunde, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

SUOSITUSSA KIRJATIIKERI-SARJASSA ON TAVUTETTUJA JA SUURAAKKOSIN KIRJOITETTUJA TARINOITA LUKEMAAN OPETTELEVIEN TUEKSI JA ILOKSI Miisa on täpinöissään. Tänään on hänen ensimmäinen ratsastustuntinsa! Ja mikä parasta, ratsuna on iki-ihana Amigo. Miltähän tuntuu istahtaa korkealle hevosen selkään? Ensin opetellaan hoitamaan hevosta. Tunnin lopuksi Miisa tarttuu tilaisuuteen ja yllättyy iloisesti.

Tallennettuna:
Hakutulos 16

Voitonmaku Näytä tarkat tiedot

Possessed by the highlander, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Marian Robertson tuhosi oman maineensa pelastaessaan pienen lapsen sietämättömistä oloista. Suojellakseen perhettään hänen on nyt, vuosia myöhemmin, mentävä vaimoksi jäyhälle, tummasilmäiselle soturille, joka neuvottelee rauhaa heidän klaaniensa välille. Totuutta lapsesta hän ei aio kertoa. Mieluummin hän särkee sydämensä, kun avioliiton on aika päättyä...
Vaimon rohkeus ja ylpeys saavat pian liittoon huonomaineisen Marian Robertsonin kanssa harhautetun Duncan MacLerien sydämen lämpenemään. Mutta onko hän valmis vapauttamaan Marianin menneisyydestään - ja vaatimaan omakseen vaimonsa ikuisen rakkauden?

Tallennettuna:
Hakutulos 17

Huoneen 622 arvoitus Näytä tarkat tiedot

L'Énigme de la chambre 622, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Salaisuus luksushotellissa - murhamysteeri juonikoukkujen mestarilta!

Palatsimainen hotelli Alppien katveessa, salaperäinen huone, Geneven pankkien kunnianarvoisat salit, taistelu rahasta, vallasta ja rakkaudesta. Joël Dicker kirjoittaa aikamme koukuttavinta jännitysviihdettä.

Kirjailija nimeltä Joël saapuu Verbieriin Sveitsin Alpeille aikeenaan lomailla ja unohtaa rakkaushuolet. Vanhassa luksushotellissa hän huomaa, että huone numero 622 puuttuu kokonaan. Miksi? Joël ja samassa hotellissa asuva nuori nainen päättävät selvittää mysteerin. Pikkuseikasta avautuu Agatha Christie -henkinen salaisuuksien verkko, jonka käänteet johtavat Sveitsin raharikkaiden suljettuun maailmaan, kätkettyihin salaisuuksiin ja lopulta murhaan. Menestyskirjailija punoo labyrinttimaiseen, henkeäsalpaavaan juoneen oman henkilöhistoriansa, kirjailijanuransa ja jopa perheensä menneisyyden ennen näkemättömällä tavalla.

Joël Dicker (s.1985) on sveitsiläinen, ranskaksi kirjoittava kirjailija. Vuonna 2012 julkaistiin Dickerin läpimurtoromaani Totuus Harry Quebertin tapauksesta (suom. Anna-Maija Viitanen), josta tuli myyntimenestys. Se on käännetty yli 30 kielelle ja julkaistu yli 45 maassa. Dicker on valmistunut oikeustieteen maisteriksi Geneven yliopistosta.

Tallennettuna:
Hakutulos 18

Kenkärosvon kintereillä Näytä tarkat tiedot

Ein Detektiv für alle Fälle, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

SUOSITUSSA KIRJATIIKERI-SARJASSA ON TAVUTETTUJA JA SUURAAKKOSIN KIRJOITETTUJA TARINOITA LUKEMAAN OPETTELEVIEN TUEKSI JA ILOKSI Kaupungissa liikkuu varas! Rosvo hiippailee pihoissa ja nappaa jalkineita. Itse pormestari soittaa salapoliisi Santulle ja pyytää häntä ratkaisemaan tapauksen. Kun Santtu apulaisineen panee tuulemaan, ei pitkäkyntisellä ole mitään mahdollisuuksia, vaikka Santtu joutuukin uhraamaan oman kenkänsä...

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Viettelevän jännittävä murhamysteeri uhkarohkeasta suhteesta ja vaarallisista salaisuuksista.

Nuori opiskelija löydetään kuolleena asuntonsa parvekkeen alta, ja tilanne vaikuttaa itsemurhalta. Etsivä Frankie Loomisin mielestä tapauksessa on jotain hämärää. Kun ruumiinavaus paljastaa naisen olleen raskaana, etsivän epäilykset vain vahvistuvat.

Likaiset salaisuudet alkavat nousta päivänvaloon: hurmaava opiskelijatar ei ole ollut niin viaton kuin on antanut ymmärtää, ja hänen professorinsa salailee tietojaan. Mies on syyllistynyt halpamaiseen vilppiin, mutta voisiko hän olla kylmäverinen tappaja?

Tallennettuna:
Hakutulos 20

Totuuskeiju menee kouluun Näytä tarkat tiedot

The truth pixie goes to school, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Totuuskeiju 2

Tallennettuna:
Hakutulos 21

Vanhan kartan salaisuus Näytä tarkat tiedot

Ein Huhn in geheimer Mission, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Etsivätoimisto Oljenkorsi 3
Salapoliisisarjan kolmannessa osassa Hulda-kana löytää sikalasta arvoituksellisen kartan... Pahoin kylmettynyt Hulda on äkäinen. Hän on vilustunut remonttia kaipaavassa kanalassa, ja sen takia kaikki muutkin maatilan siivekkäät ovat muuttaneet etsivätoimistoon lämmittelemään. Kanojen käheä kaakatus raastaa hurjan Huldan hermoja, eikä Villa-pässin taikka vainukoira Vihisenkään työrauhassa ole kehumista. Onneksi syliin putoaa uusi juttu, vanhan kartan muodossa. Johtaako se aarteelle? Tämän arvoituksen kimpussa etsivät panevat itsensä todella likoon!

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pakahduttavan kiihkeä romaani sopeutumattoman naisen ja neuvostovangin kielletystä rakkaudesta.

Nuori Beata palaa kotiinsa, sodan runtelemaan Hankoon talvella 1942. Kun hän kohtaa sattumalta sotavangin, joka näkee suoraan hänen sisimpäänsä, elämä muuttuu peruuttamattomasti. Luvaton intohimo asettaa Beatan ja Ivanin hengenvaaraan, mutta he eivät voi pysyä erossa toisistaan. Tilinteon hetkellä Beata joutuu kysymään, tunteeko ihminen koskaan rakastettuaan - tai edes itseään.

Ravisteleva, kaunis ja intiimi kuvaus vihan perinnöstä ja sen ainoasta vastavoimasta, ihmisten välisestä yhteydestä.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tulisiipi 2
Huimaavan eeppinen romaani pojasta, joka näkee kauemmas kuin kukaan.

1860-luvulla Kuuran perhe jättää Suomen suuriruhtinaskunnan ja seilaa merten yli Amerikkaan. Sisällissodan jakamassa maassa työt ovat tiukassa, ja perhe lähtee asuttamaan lännen suuria tasankoja. He kuulevat huhuja preerian villeistä, ja pian perheen poika Yrjö katoaa yöhön intiaanien kaappaamana.

Haukansilmä vie lukijansa aikakauteen, jolloin luonnon ehdoilla elänyt maailma sai väistyä uuden Amerikan tieltä. Koskisen romaanissa yhdistyvät Cormac McCarthyn Veren ääriin ja Raja-trilogia sekä Tanssii susien kanssa -elokuva. Se kertoo, kuinka Tulisiipi-romaanista tuttu Kuuran suku saapui Amerikkaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Laura Laakson kolmas romaani Suureita ja pieneitä - rouva Pionin luonnontaiteellinen luentasarja on huima matka hiukkasfysiikan ja tavallisen arjen ihmeisiin. Romaani yhdistää hersyvällä tavalla matematiikan ja luonnontieteen korkealentoista kieltä pieniin ja tarkkoihin havaintoihin, mitä ympärillämme voi tapahtua yhden ainoan kaupunkijunamatkan aikana. Monitasoinen romaani sukkuloi tavaratalon vihannesosastolta uusiin ja maailmankuvaamme mullistaviin fysiikan teorioihin. Samalla se kuvaa ikuista ristiriitaa suurten unelmien ja pienen ihmisen todellisuuden välillä - kielellä, joka on yhtaikaa sekä tarkkaa että hauskaa ja pidäkkeettömän villiä: tiedettä ja poetiikkaa yksissä kansissa!

Laura Laakson edelliset romaanit Mrs. Milkyway ja Pilvenpiirtäjä ovat olleet menestyksiä. Esikoisteos Mrs. Milkyway oli sekä Helsingin Sanomien esikoisteoskilpailun että Runeberg-kilpailun finaalissa.

Mrs. Milkywaysta sanottua: Tekstissä on harvinaista imua, jonka siiville kelpaa heittäytyä. Laakson kirja on yhdessä vaikkapa Eeva Turusen viimevuotisen esikoisen kanssa hieno osoitus kotimaisen proosan entistä ennakkoluulottomasta vaihteesta. Kokeellisuus ei enää elä vain akateemisessa umpiossaan, vaan on tullut lähestyttävämmäksi, olennaiseksi osaksi kirjallisuuden infrastruktuuria... Mrs. Milkyway vihjaakin, että kirjoittamisessa vain taivas, jos sekään, on rajana: aivoihimme piirretty linnunrata.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suomi 2050 3
Heitä omena ilmaan ja pysäytä se lakipisteeseen. Onko se menossa ylös vai tulossa alas? Jos katsot menneeseen, se matkaa ylös. Jos katsot tulevaan, se on jo putoamassa. Ihmiskunnallakin on lakipisteensä ja se on käsillä juuri nyt, tämä piinaava, pysähtynyt hetki ennen pudotusta.Vuosi 2045. Ekokatastrofi on edennyt ja ympäristöliike radikalisoitumassa. Ruotsissa ekoyhteisö on juuri tehnyt joukkoitsemurhan, mutta Suomessa vaikuttaa vielä rauhalliselta. Kun vaateketjun johtaja kuolee oudossa älylaiteturmassa, poliisi ei osaa epäillä rikosta. Toisaalla epäilykset ovat heränneet. Mediajätti Googlen toimittaja Aaro Kangas saa tehtäväkseen selvitellä Tammilaakson ekoyhteisön mahdollista radikalisoitumista, ja putoaa tietämättään lähelle kunnianhimoisen tuhosuunnitelman ydintä. Selvittelystä tulee pian hyvin henkilökohtaista - ja vaarallista.Scifidekkari Lakipiste sijoittuu aikaan, jona ekokatastrofi ja uusi teknologia ravistelevat todellisuutta tunnistamattomaksi. Mikä on ihmisen paikka maailmassa, jossa koneet tekevät jo lähes kaiken tehokkaammin? Pitäisikö meidän pelätä ja mitä?

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Hakutulos 29

Taikurin kartta Näytä tarkat tiedot

The magician's map, suomi
Kirja
Lish, Mikki, kirjoittaja ; Ngai, Kelly, kirjoittaja ; Kuusisto, Terhi, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Taikuuden talo 2

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Minkälainen nainen asuu yksin lintusaarella?

Holly on kerronnaltaan vaikuttava ja tunnelmaltaan tihenevä esikoisromaani kahden naisen kamppailusta huomionkipeyden, häpeän ja salaisuuksien aallokoissa.

Luontolehdessä toimittajana työskentelevä Eva saapuu saarelle harvinaisen lintuhavainnon perässä. Hän ei tunne havainnon tehnyttä naista, Hollya, entuudestaan. Saarta kiertäessä ja harvinaista lintua etsiessä kiikari alkaa vähitellen kääntyä ja tarkentua naisia kohti. Miksi maineikas näyttelijä asuu saarella yksin? Entä etsiikö Eva saarelta jotain muutakin kuin lintua?

Viikko Hollyn vieraana mullistaa Evan elämän. Alkaa muodonmuutos.

Maisku Myllymäen Holly on jännittävä ja jännitteinen romaani kahdesta keskenään hyvin erilaisesta naisesta. Se on lisäksi syvätarkka luotaus saareen, jossa yksinäisyys ei ole äänetöntä.

Maisku Myllymäki (s. 1982, Alavus) on valmistunut filosofian maisteriksi pääaineenaan suomen kieli. Hän on Lahteen päätynyt kirjastonhoitaja, joka suhtautuu intohimoisesti kirjallisuuteen, kieleen ja lukuelämysten välittämiseen. Kirjoittamista hän on opiskellut muun muassa Kriittisessä korkeakoulussa. Lukemisen ja kirjoittamisen lisäksi hän harrastaa juoksemista ja lintujen tarkkailua ?­­ kaikkein mieluiten veden äärellä. Holly on hänen esikoiskirjansa.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maalaistytön nousu pikkukaupungin näyttämöiltä maailman oopperalavoille on satumainen tarina.

Anita Välkki oli kansainvälisesti tunnettu sopraano, joka valloitti maailman oopperalavat, oopperalavat, mutta joutui vastoin tahtoaan jättämään uransa ja siirtymään opettajaksi.
Puolisoaan sureva Anita muistelee kesäpaikassaan uraansa, joka oli lähes yhtämittaista triumfia: suuria rooleja ja kapellimestareita, kuuluisia kollegoja. Mutta äänen ollessa komeimmillaan tapahtui jotain, mikä on tuskallista muistaa. Sovinto menneen kanssa on kuitenkin tehtävä.
Raija Oranen, joka on kertonut taiten Suomen historiasta ja presidenteistä, kuvaa romaanissaan nyt ainutlaatuista taiteilijaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kepler62 III: Terra 1

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Berliininpoppelit 6

Tallennettuna:
Hakutulos 34

Keijukoulun suuri päivä Näytä tarkat tiedot

Ein großer Tag in der Elfenschule, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

SUOSITUSSA KIRJATIIKERI-SARJASSA ON TAVUTETTUJA JA SUURAAKKOSIN KIRJOITETTUJA TARINOITA LUKEMAAN OPETTELEVIEN TUEKSI JA ILOKSI Keijukoulussa vallitsee innostunut tunnelma. Kuningatar tulee pian vierailulle kouluun ja haluaa nähdä, mitä kaikkea lapset osaavat. Keijukoululaiset valmistelevat näytöksiään, mutta Ronja empii. Minkä erityistaidon hän voisi esitellä kuningattarelle? Voi apua, onko hänellä edes sellaista?

Tallennettuna:
Hakutulos 35

Haaveilijoiden saari Näytä tarkat tiedot

A theatre for dreamers, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 36

Vorosen perhe ja kultatimantti Näytä tarkat tiedot

Familjen Knyckertz och gulddiamanten, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vorosen perhe 2
Alakouluikäisiä riemastuttavassa tarinassa on takuuvarmat ainekset: Yöllisiä SEIKKAILUJA! PAKO vankilasta! Ja DYNAMIITTIA! Vorosen perheessä kaikki muut ovat taitavia juksaajia, mutta isoveli Niilo ei osaa valehdella. Kun Viivi-äiti ja Otto-isä lähtevät timanttinäyttelyyn pääkaupunkiin, Niilo lipsauttaa tiedon naapurissa asuvalle epäluuloiselle Jeppe Pollarille. Jotain on keksittävä ja pian, muuten Jeppe pilaa vanhempien matkan. Ehkä mummu voisi auttaa, Niilo ja pikkusisko Nelli keksivät. Ensin heidän täytyy kuitenkin päästä sisään vankilaan ja löytää mummun selli...

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Marie on pakomatkalla liettualaisessa merenrantakylässä. Mikään ei ole niin kuin ennen, etenkään Marie itse. Itseään kootessaan Marie turvautuu salaperäiseen Emiliin ja harjoittelee nyrkkeilemistä. Hän haluaisi kadota, mutta muistot palaavat aina. Välttämätöntä ei voi kaihtaa loputtomiin.

Eveliina Talvitien romaani on kolmiodraama, joka antaa äänen triangelin kaikille osapuolille ja tilaa mielen ristiriitaisuuksille. Se kuljettaa lukijan road tripille Baltian halki, palaa Viron itsenäistymisen vuosiin, kävelyttää pitkin Marseillen katuja ja kulkee mukana ranskalaisen rockyhtyeen kiertueella. Kun erilaiset maailmat kohtaavat, syntyy epätavallisia ratkaisuja.

Talvitie purkaa herkästi ja samalla väkevän ilmaisuvoimaisesti mysteeriä, jonka taustalla olevat syyt kumpuavat syyllisyydestä, vapaudenhalusta, väkivallasta ja rakkaudesta. Kuin huomaamatta romaani peilaa myös suljetun ja avoimen yhteiskunnan välisiä eroja ja niiden vaikutusta yksilöihin.

Romaani on saanut inspiraationsa tosielämän tragediasta. Vuonna 2003 ranskalainen näyttelijä Marie Trintignant menehtyi rockmuusikko Bertrand Cantatin pahoinpitelemänä. Kävin vaan uimassa, sisko hengittää tositapahtumia, osin lainaakin niistä. Tarina ja päähenkilöiden kohtalot ovat kuitenkin uusia.

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lukumestari-sarja houkuttelee aloittelevat lukijat tarinoiden äärelle. Kirjoissa on selkeä, tavutettu teksti, värikäs kuvitus ja vinkkejä lukemisen harjoitteluun yhdessä aikuisen kanssa. Hiiri ja Pupu leikkivät puutarhassa, ja niillä on oikein hauskaa. Sitten Pupu rikkoo kukkaruukun. Voi ei!

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lukumestari-sarja houkuttelee aloittelevat lukijat tarinoiden äärelle. Kirjoissa on selkeä, tavutettu teksti, värikäs kuvitus ja vinkkejä lukemisen harjoitteluun yhdessä aikuisen kanssa. Eetu huomaa kaupan ikkunassa leikkiraketin ja suunnittelee sen ostamista. Mutta ensin hänen pitää vähän säästää!

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Finlandia-voittajan odotettu toinen romaani on kuriton kertomus yksinäisyydestä, hengenvaarallisesta sairaudesta ja romaanin vastaanotosta.

Kirjailija Jan Holm joutuu pikaiseen leikkaukseen: veri hänen sydämessään on kiertänyt väärään suuntaan ties kuinka kauan. Holm julkaisee sairaalasta päästyään omakohtaisen romaanin, josta ja jonka kirjoittajasta jokaisella on pian mielipide.

Taivaallinen vastaanotto on tuhannen aiheen ja henkilön romaani, jossa on vahva omakohtainen ydin. Se on kommentaari, tutkimus, sanasto, palaute ja google-haku, villi selitysteos sekä moniääninen kertomus lukevista helsinkiläisistä.

Tallennettuna:
Hakutulos 41

Markiisin tytär Näytä tarkat tiedot

The accidental princess, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Etiketti vaatii lady Hannah Chesterfieldiä unohtamaan väristykset, jotka luutnantti Michael Thorpen katse hänessä herättää. Mutta Michael on ainoa mies, joka näkee Hannahin sisäisen levottomuuden ja saa sovinnaistapojen tukahduttaman aatelisneidon tuntemaan... elävänsä!
Skandaali heittää markiisin tyttären yhteen sotilaan kanssa. Uhmakas Hannah lähtee seikkailuun paljastamaan totuuden Michaelin syntyperästä - voiko tavallinen luutnantti todella olla prinssi?! Hannah on jo oppinut rakastamaan tavallista miestä - haluaako Michael kruununprinssinä edes tehdä hänestä prinsessaansa?

Tallennettuna:
Hakutulos 42
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lukumestari-sarja houkuttelee aloittelevat lukijat tarinoiden äärelle. Kirjoissa on selkeä, tavutettu teksti, värikäs kuvitus ja vinkkejä lukemisen harjoitteluun yhdessä aikuisen kanssa. Piraatti Jimillä on kartta. Hän yrittää löytää sen avulla kulta-aarteen. Missä se on?

Tallennettuna:
Hakutulos 44

Muumi ja keskikesän arvoitus Näytä tarkat tiedot

Moomin and the midsummer mystery, suomi
Kirja
Dungworth, Richard, kirjoittaja ; Jansson, Tove, alkuperäisidean luoja ; Lehtinen, Päivi, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jännittävä kuvakirja Muumipeikon kesäpäivästä!

Tove Janssonin originaalikuvituksiin pohjautuva kuvakirja tutustuttaa perheen pienimmät Muumipeikkoon ja tämän vauhdikkaaseen kesään.

On kaunis keskikesän päivä Muumilaaksossa. Koko muumiperhe on ulkona puuhailemassa.

Yhtäkkiä puutarha muuttuu hytisevän kylmäksi. Paljastuu, että Muumipapan kallisarvoinen muistikirja ja kuulakärkikynä ovat kadonneet verannalta! Saako Muumipeikko ystävineen selvitettyä, kuka kähvelsi kallisarvoisen muistikirjan?

Tallennettuna:
Hakutulos 45
Kirja
Higgins, Ryan T., kirjoittaja, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mörri on aina viihtynyt kotipesässään. Se ei ole ollut liian suuri. Eikä liian pieni. Mutta nyt kodissa asuu lisäksi neljä hanhisisarusta ja viimeisimpänä sinne on pesiytynyt kolme villiä hiirtä. Eräänä päivänä Mörri saa tästä kaikesta kaaoksesta tarpeekseen. On muuton aika!

Mörri ottaa hanhet matkaansa ja etsii itselleen uuden talon. Mutta alkaako se ikinä tuntua kodilta?

Mörri muuttaa on kolmas osa Mörri-kirjasarjaa, jossa äreä mutta pohjimmiltaan sympaattinen karhu yrittää sopeutua elämäänsä hanhenpoikasten emona. Yhtä lailla lapsia ja aikuisia hauskuuttava kirja herättelee pohtimaan sitä, mitkä asiat lopulta merkitsevät eniten ja tekevät kodin.

Ryan T. Higgins on palkittu yhdysvaltalainen kirjailija ja kuvittaja.

”Hauska ja ihastuttava kirja sekä erakkoelämän puolesta että sitä vastaan.”

  • Kirkus Reviews

Suositusikä 3+

Alkuperäisteos: Bruce's Big Move
Suomentaja: Raija Rintamäki

Tallennettuna:
Hakutulos 46
Kirja
Kinnear, Nicola, kirjoittaja, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hurmaava tarina ystävyydestä, ilosta ja jakamisen tärkeydestä. Asuipa kerran vuorella pieni lohikäärme Lila. Lilalla oli luola täynnä aarteita, ja se piti ne kaikki visusti itsellään. Se osasi myös todella taitavasti pelotella toisia. Voi kuulostaa ilkeältä, mutta Lila noudatti vain lohikäärmeen ohjekirjan sääntöjä, kuten kunnon lohikäärmeen kuuluu. Kunnes eräänä päivänä Lila palaa ryöstelyretkeltä ja huomaa ohjekirjansa kadonneen...

Tallennettuna:
Hakutulos 47
Kirja
Mæhle, Lars, kirjoittaja ; Rudebjer, Lars, taiteilija ; Vainikainen, Virpi, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rexien luolan läheiseen pensaikkoon on piilotettu salaperäinen kartta, jonka Rasmus ja Turkka huomaavat. Kartan mukaan syvälle suometsän uumeniin on haudattu aarre. Rasmus ei halua lähteä ilman lupaa pelottavalle retkelle, mutta kuten odottaa sopii, Turkka houkuttelee hänet mukaansa. Matkalla he kohtaavat monta mutkaa ja vaaran paikkaa. Löytävätkö ystävykset aarrearkun, ja mitä kutkuttavaa sen sisällä on?

Tallennettuna:
Hakutulos 48
Kirja
Napp, Daniel, kirjoittaja, taiteilija ; Lahti, Mirka, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Järkkymättömän hyväntuulisesta ja kommelluksiin taipuvaisesta karhusta ei yksinkertaisesti voi olla pitämättä. Hassujen sattumusten sarja alkaa, kun Mikko Murina kurkottelee hunajapurkkia ylähyllyltä. Se huiskauttaa kuononsa vahingossa kultakalamaljaan ja juuttuu kiinni! Tuleeko Mikosta ja Sini Valaasta ikuiset kämppäkaverukset? Toivottavasti Sini ei ainakaan kuorsaa...

Tallennettuna:
Hakutulos 49
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kiusaamista voidaan ennaltaehkäistä kehittämällä lapsen tunnetaitoja. Uutta Ympyräiset-tarinaa lukiessa lapsi ja vanhempi voivat tutkia kiusaamisilmiötä eri näkökulmista. Tarinaa täydentävä kasvattajan tietopaketti tarjoaa konkreettisia keinoja, joita lapsi voi hyödyntää, jos joutuu kiusatuksi, näkee kiusaamista tai on itse kiusannut jotakuta. Ympyräiset viettävät Talviriehaa ja kisailevat mitä hauskimmissa lajeissa. Heko Kroko on jo varma voitostaan, kun yllättävä käänne pudottaa sen joukon hännille. Kroko keksii mielestään hauskan vitsin, ja se pääsee takaisin huomion valokeilaan innostamalla muut nauramaan kanssaan. Toisen kustannuksella pilailu ei kuitenkaan tunnu kiusan kohteesta yhtään hauskalta. Huomaako Heko Kroko ylittäneensä rajan, ja keksiikö se keinon hyvittää tekonsa? Tarina Heko Krokosta opettaa lapselle tärkeitä tunnetaitoja: kiusaamiseen puuttuminen ja kiusaamisilmiön ymmärtäminen, empatia ja tekojen hyvittäminen. Heko Kroko kiusaa -kirjaa käytetään myös Empatiataiturit-ohjelmassa. Varhaiskasvatukseen ja alakouluihin tarkoitetun ohjelman avulla vahvistetaan lasten sosiaalisia taitoja ja ryhmän yhteishenkeä. www.empatiataiturit.fi

Tallennettuna:
Hakutulos 50
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lulu ja Piko ovat pikkuiset ja kekseliäät ystävykset, jotka vain lapset voivat nähdä. ”Piko! Montako kertaa minun pitää sanoa, että hammastahnaa EI syödä!” Hampaat on harjattu ja Lulu ja Piko ovat käymässä nukkumaan, kun huoneen nurkassa olevasta arkusta kuuluu rasahdus. Arkusta ilmestyy kuluneeksi hiutunut, halitun näköinen nalle. Sehän täytyy palauttaa omistajalleen! Taikavillasukka kuljettaakin Lulun ja Pikon juuri oikean ruskeahiuksisen pojan luo. Sami valvoo sängyssään unettomana. Nalle ilahduttaa, mutta kodin oudot äänet pelottavat häntä edelleen. Onneksi Lulun laukussa sattuu olemaan kirja, josta löytyy tarkkaa tietoa erilaisista yön äänistä... Luovan siskostiimin yhteinen kuvakirja viehättää mielikuvituksellisuudellaan ja rauhoittaa pienet unille iltasatuna.

Tallennettuna: