Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 33/2021

Uutuudet ajalta: 16.8.2021 - 22.8.2021

Muokattu: 24.8.2021
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Noitakirja on kertomus noidista, tietäjistä, shamaaneista ja sosiaalisen median kanavia hyödyntävistä nykynoidista.

Ikiaikaisesta kansanperinteestä kumpuava ilmiö saapuu nykyaikaan tavalla, jota ei ole aiemmin koettu.

Noidat eivät ole menneisyyden ilmiö, päinvastoin - noitia on enemmän kuin koskaan ennen. Nykynoidat tutkivat omia juuriaan, kurkottavat muinaiseen kansanperinteeseen ja poimivat sieltä asioita ja menetelmiä, joita he soveltavat nykyaikaan. Vaikutteita he ammentavat myös muistakin kulttuureista.

"Nykyajan noituudessa korostuu suvaitsevaisuuden sanoma. Noitana voit olla ylpeästi juuri sellainen kuin olet", Kuparikettu kiteyttää.

Suomalaiset ovat aina olleet noitakansaa. Noita on alun perin tarkoittanut yhteisön kunnioittamaa tietäjää, parantajaa ja shamaania. Kristinuskon ja vainojen myötä noita muuttui pahaksi olennoksi, paholaisen liittolaiseksi. Noitakirja palauttaa noitien kunnian, oikoo virheellisiä väitteitä ja hälventää ennakkoluuloja. Kirjassa noituudesta kertovat myös nykynoidat itse.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jokaisessa meissä piilee ystävyyden supervoimia, jotka auttavat meitä olemaan toisille ystävänä, turvana ja tsempparina silloin, kun he sitä tarvitsevat. Huomaavaisuus, luotettavuus, lempeys, uskollisuus, suvaitsevaisuus... Mikä näistä voisi olla sinun supervoimasi?

Hyveet ovat supervoimia, joita voi treenata, aivan kuten lihaksia. Lämminhenkinen teos luottaa vahvuuspedagogiikan voimaan ja tarjoaa lukijoille työkaluja kasvaa hyviksi, huomaavaisiksi ja luotettaviksi ystäviksi.

Eloisat eläinhahmot, hauskat tehtävät sekä liikuttavat tarinat ystävyyden hyveistä toimivat niin lapsen oman pohdinnan lähtökohtana kuin ryhmätyöskentelyssä. Jokainen meistä voi olla hyvä kaveri, joka luo lämpöä ympärilleen!

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Erkko, Anni, kirjoittaja, haastattelija ; Lindström, Jari, haastateltava
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Työuupumuksen jälkeen ei ole paluuta entiseen.

Töissä jaksaminen on nykyään kortilla. Työntekijän pitää työskennellä tehokkaasti ja itseohjautuvasti sekä loistaa monilla elämän osa-alueilla. Moni kokee väsymystä, joka ei mene ohi nukkumalla.

Kirjassa tunnetut ja tuntemattomat suomalaiset kertovat uupumuksestaan. Elämän risteyskohdassa eri alojen ammattilaiset pohtivat, miten he selviävät ja milloin uupumus alkaa väistyä.

Työelämän asiantuntijat avaavat puolestaan aihetta tutkimuksen ja yhteiskunnan suunnalta. He pohtivat uupumisen mekanismeja ja mitä työpaikoilla voidaan tehdä sen estämiseksi.

Totaalipysähdyksestä toipumiseen etenevä kirja tähtää siihen, että töihin on taas kiva mennä.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kun läheinen ja rakas ihminen kuolee, menetys tuntuu musertavalta. Tapahtunut suistaa elämän helposti raiteiltaan. Silloin moni kaipaa vertaistukea - toivoa siitä, että surun kanssa voi jonakin päivänä oppia elämään.

Näyttelijä Jussi Lampi pohtii yhä, miksi tytär Mandi päätti oman elämänsä 19-vuotiaana. Laulaja Johanna Pakonen joutui hyvästelemään kaksospoikansa, jotka menehtyivät ennenaikaisesti raskauden puolivälissä. Entinen pituushyppääjä Ringa Ropo pohti oman elämänsä merkitystä jouduttuaan hautaamaan alle kahden vuoden ikäisenä leukemiaan kuolleen poikansa.

Europarlamentaarikko Eero Heinäluoma, kirjailija Kaari Utrio, ex-pääministerin puoliso Minna-Maaria Sipilä, lääkäri Pippa Laukka, näyttelijä Lena Meriläinen, taidekauppias Reijo Oras, viihdetaiteilija Jope Ruonansuun leski Mari Ruonansuu, kansanedustaja Maarit Feldt-Rannan leski Vesa Kallionpää sekä kansakuntaa koskettaneissa tragedioissa läheisensä menettäneet suomalaiset kertovat omasta surustaan.

Haastateltavat antavat omien kokemustensa kautta lukijalle toivoa ja tukea siihen, miten raskaan menetyksen jälkeen voi päästä elämässä eteenpäin: oivalluksia, mielenhallinnan keinoja ja asioita, jotka ovat tuoneet helpotusta ja lohtua.

Surun asiantuntija ja psykoterapeutti tarjoaa lukijalle ajatuksia uuden elämäntilanteen käsittelemiseksi.

Anneli Juutilainen (s. 1983) on espoolainen toimittaja, joka tunnetaan syvällisistä ja koskettavista henkilöhaastatteluistaan. Hän on aiemmin julkaissut kirjan Kirjeitä nuorelle itselleni (Docendo 2019).

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Kirja
Brännström Ott, Moa, kirjoittaja ; Ottoson, Fredrik, valokuvaaja ; Ikäheimo, Heli, kääntäjä ; Engblom, Stefan, kuvittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ota haltuun vuoden 2020 käsityötekniikka: vuoleminen. Vuoleminen on helppo ja hauska harrastus - alkuun päästäksesi tarvitset vain puukon ja palan puuta. Taitoliitto nosti vuolemisen viime vuoden käsityötekniikaksi, sillä puun käsittely on perinteinen ja arvokas käsityötaito, jonka ei soisi meiltä suomalaisilta unohtuvan. Puun työstäminen on jo itsessään meditatiivinen kokemus, mutta keittiövälineiden vuoleminen on konkreettinen syy poimia talteen oksa ja luoda siitä jotakin uutta, vaikka jotain niinkin vaatimatonta kuin koivusta tehty voiveitsi. Veistä ja vuole kauhasta kuksaan esittelee havainnollisin kuvin erilaisia puulajeja, kuinka veistäminen aloitetaan ja mitkä veisto-otteet aloittelijan on hyvä tuntea. Opit veistämään suoria lusikoita, kaarevia kauhoja, voiveitsiä, lastoja ja pisteenä i:n päälle, kuksia. Opit myös pitämään huolta pienistä mutta tärkeistä työkaluistasi. Moa Brännström Ott on ruotsalainen huonekalupuuseppä. Hän työskentelee freelancerina ja toteuttaa erilaisia puutöitä muun muassa ravintoloille.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
Khounnoraj, Arounna, kirjoittaja, valokuvaaja ; Kallinen, Seija, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Opettele korjaamaan ja kierrättämään lempitekstiilisi. Useimmilta meistä löytyy lempifarkut, joita ei raaskisi heittää pois, vaikka ne olisivat kuinka kuluneet. Älä annakaan valtaa pikamuodille, vaan tartu neulaan ja opettele inspiroivia korjaustekniikoita! Parsi ja paikkaa - näkyvästi! opastaa modernilla otteella ja kädestä pitäen, kuinka korjaat ja tuunaat komerosi aarteet. Kirja käsittelee vaatehuoltoa yhtenä käsityön muotona ja näyttää, kuinka luot tekstiileihin uudenlaisen yhteyden, hyväksyt pienet epätäydellisyydet ja pidennät vaatteen elinikää. Kirjassa myös kierrätetään vanhoja kankaita tekemällä niistä jotakin uutta. Arounna Khounnoraj, Instagramissa nimellä @bookhou, kutsuu lukijansa hitaan muodin maailmaan. Upeat valokuvat ja vaihe vaiheelta etenevät ohjeet johdattelevat perinteisten mutta jo lähes unohtuneiden korjaustekniikoiden saloihin. Khounnoraj kertoo, kuinka voit paikata farkut, peittää repeämät kirjonnoilla, värjätä kankaita tai lisätä niihin sashikoa eli japanilaista kirjontataidetta. Ota siis vaatekaappisi sisältö hyötykäyttöön, panosta kestävämpään kulutukseen ja pidä hyvää huolta rakastamistasi vaatekappaleista.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Joka päivä ei jaksa tarttua hetkeen, eikä oma koti ole aina kullan kallis. Sielun sopukoista ei aina kuulu voimalauseita.

Nyt on aika lakata sievistelemästä ja luopua korulauseista. Tarttukaamme kirjontaneulaan ja päästäkäämme todelliset tunteemme valloilleen!

Kirjontaa niille, joita v*tuttaa sisältää ohjeita rehellisiin kirjontatöihin, joissa sanotaan asiat niin kuin ne ovat. Kirjassa keskitytään kahteen peruspistoon: ristipistoon ja tikkipistoon. Niillä pääsee jo pitkälle. Mukana on ohjeet, joiden avulla aloittelijakin pääsee mukaan kirjonnan iloihin. Tottuneemmat kirjojat voivat hypätä ohjesivujen yli ja ryhtyä suoraan toimeen.

Mitä kaikkea haluaisitkaan sanoa, mutta et sano? On aika latoa tosiasiat tiskiin.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Kirja
Kirjavainen, Jonna, kirjoittaja, valokuvaaja ; Purtsi, Anna, valokuvaaja ; Teränen, Tero, valokuvaaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Väriä sisustukseen virkkaamalla.

Kun virkkaamiseen tulee himo, tartu Jonnan koukkuun! Näillä ohjeilla syntyy monenmuotoisia tyynyjä, jotka tuovat kotiisi iloisia värejä, mielenkiintoisia tekstuureja ja mukavaa pehmeyttä. Voit tehdä perinteisen neliömallin, kätevän pötkön tai vaikka meritähden muotoisen tyynyn. Osa malleista virkataan yhtenä kappaleena, osa kootaan paloista, ja saat juuri sen kokoisen kuin haluat.

Kirjassa on yli kolmekymmentä erilaista tyynyä ja kaupan päälle valikoima neulatyynyjä sekä minikokoisia koristetyynyjä.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Kirja
Mann, Steve, kirjoittaja ; Kivi, Jussi T., kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 14
Kirja
Lehto, Marika, kirjoittaja ; Mentula, Jari, haastateltava
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Havahduttava tositarina hetkestä, joka voi muuttaa kaiken

Vuonna 2019 menestyvän yrittäjän ja kehonrakentajan Jari Mentulan elämä pysähtyi. Kuoleman porteilla käynyt mies joutui pohtimaan suhdettaan itseensä, kehoonsa, isyyteen, rahaan, maineeseen ja ajankäyttöönsä.

Härkävuosi on tarina Jari Mentulan kovimmasta vuodesta. Se on trillerimäinen kertomus siitä, miten huippu-urheilija ja työorientoitunut kehonrakentaja joutuu kovimman eteen: olenko enää minä, jos minulta viedään urheilijan identiteetti. Kirjassa Bull kertoo ajatuksiaan elämän ja arjen valinnoista, perheen merkityksestä ja suurista menetyksistä. Julkinen kuva Bull Mentulasta on monille tuttu, mutta minkälainen on mies lihasten takana?

Marika Lehto on Mikkelistä kotoisin oleva toimittaja-kirjailija ja viestintäalan yrittäjä. Lehto on saanut vuonna 2019 vuoden freelancejournalistipalkinnon ja hän oli ehdokkaana vuoden 2018 Suuren journalistipalkinnon ja tutkivan journalismin Lumilapio-palkinnon voittajaksi jutullaan ?Raakaa leikkiä - kullan kääntöpuoli?, joka käsitteli joukkuevoimistelun valmennuskulttuuria. Lehdon kirjoittama myyntimenestys Häkissä. Hannes Hyvösen tarina ilmestyi syksyllä 2020.

Jari "Bull" Mentula on menestynyt kehonrakentaja ja valmentaja, jonka tinkimätön tyyli tunnetaan niin Bull's all out -valmennuksista kuin lukuisista tv-ohjelmista.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Hakutulos 16
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Teoksessaan Tulta, hikeä ja kyyneleitä palomestari Reijo Salminen kuvailee vaikuttavasti, jännittävästi ja hersyvän hauskasti nelikymmenvuotista uraansa Varsinais-Suomen pelastuslaitoksella. Palomiesten arki tulee lukijalle tutuksi - arki, joka sisältää tulipalojen sammuttamisen lisäksi valtavan määrän erilaisia työtehtäviä. Muun muassa öljyvahinkoihin, vesivahinkoihin ja liikenneonnettomuuksiin liittyvät hälytystehtävät, sairaankuljetus ja mitä kummallisimmat eläintenpelastustehtävät kuuluvat palomiesten toimenkuvaan.

Ammatti, jonka työpäivät sisältävät toisessa ääripäässä Estonian rankat pelastustyöt ja toisessa ääripäässä hammastulehduksesta kärsivän Vanni-norsun kampeamisen jaloilleen, piti Salmisen tiukasti otteessaan vuosikymmenten ajan. Samoin pitää Salminen tiukasti otteessaan lukijansa, joka palomestarin muistelmat luettuaan katselee palomiehiä aivan uusin silmin.

Tallennettuna:
Hakutulos 20

Maagisten eläinten koulu. 2, Täynnä kuoppia! Näytä tarkat tiedot

Die Schule der magischen Tiere. 2, Voller Löcher!, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maagisten eläinten koulu 2
Nyt jännittää! Kuka luokassa saa seuraavaksi maagisen eläimen? Schoki ei toivo mitään muuta niin kovasti kuin omaa eläintä. Häntä ei kiinnosta koulunäytelmät, ei luokan juoruilijat saati salaperäiset kuopat koulun pihalla. Olisikohan pian jo hänen vuoronsa saada oma maaginen eläin?

Kenenkään ulkopuolisen ei tulisi päästä selville puhuvista eläimistä ja maagisesta eläinkaupasta, mutta Ida ja Rabbat sattuvat lörpöttelemään sivu suunsa. Mitäpäjos opettaja Cornfield pääsee asioista selville?

Maagisten eläinten koulu -Täynnä kuoppia! on 11-osaisen sarjan toinen osa. Kirjassa on paljon piirroskuvia, sopivan mittaiset kappaleet ja läjäpäin lukuiloa!

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Etsivä Mujunen 6
Keväällä 1948 kovia kokenut yksikätinen yksityisetsivä Väinö Mujunen tutkii, kuka kiristää Urho Kekkosta ja mihin miinanraivaajan heila on kadonnut.

Sodan jälkeen Suomi hakee paikkansa suuren idän varjossa. Punainen Valpo kovistelee Väinö Mujusta, kommunistit lakkoilevat ja koko maata uhkaa Tshekkoslovakian tie. Miten tähän kaikkeen liittyy salaperäinen keltainen Cadillac?

Keltainen Cadillac on kuudes historiallinen dekkari Tapani Baggen kehutussa ja suositussa värisarjassa.

Tapani Bagge tunnetaan yhtenä Suomen tuotteliaimmista kirjailijoista. Takana on jo toista sataa julkaistua teosta. Bagge pidetään myös kotimaisen historiallisen dekkarin uranuurtajana. Hänen värisarjansa on kuljettanut yksityisetsivä Väinö Mujusta läpi 1900-luvun kuohuvien vuosikymmenien.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Iik! 6
Manaajat tulevat! Alakouluikäisille suunnatun IIK!-kauhukirjasarjan tarinat ovat helppolukuisia, maltillisen pituisia ja sopivan jännittäviä - juuri sopivia houkuttelemaan myös vähemmän lukevia lapsia kirjan pariin.

Sarjan kuudennessa osassa kaksoset Sussa ja Saku perheineen tekevät retken museoon, jossa esitellään muinaisen kaupungin esineistöä. Eräs vitriini särkyy äkillisesti, ja teknisen vian katkaistessa valot pikkusisko Siiri hiipii pimeyden turvin lasinsirpaleiden keskelle.

Pian uutisissa kerrotaan, että vitriinissä ollut pieni hyeenanpääpatsas on kadonnut, ja Siirikin saa kertoa poliisille kaiken mitä asiasta tietää. Veistoksen arvellaan päätyneen rikkoutuneen lasin mukana kaatopaikalle, mutta Sakulla ja Sussalla on omat epäilyksensä - varsinkin kun Siiri alkaa nähdä painajaisia jopa keskellä päivää. Vähitellen alkaa tapahtua vieläkin oudompia. Kun kaksosille selviää, että hyeenaveistoksessa saattaa asustella vaarallinen demoni, on apua saatava nopeasti!

Anu Holopainen on pitkän linjan nuortenkirjailija, jonka esikoisteos, fantasiaseikkailu Kristallien valtakunta ilmestyi vuonna 1996. Holopaisen Molemmin jaloin -scifidystopia oli vuoden 2006 Finlandia Junior -ehdokas, ja vuonna 2015 julkaistu Ihon alaiset nousi Blogistanian Kuopus -kisassa toiselle sijalle. Holopainen oli myös vuoden 2016 Laivakello-palkintoehdokas. Suositussa IIK!-sarjassa on aiemmin ilmestynyt viisi osaa vuosina 2019-2021.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Unelmakoirat 2

Tallennettuna:
Hakutulos 25

Jane Austenin talo Näytä tarkat tiedot

The Jane Austen Society, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Titta Jokisalo 3
Itkettävä ja naurattava romaani kasvavista pyykkivuorista, työelämän suhmuroinneista, toisen aikuisen kaipuusta ja äitiryhmän riemastuttavasta vertaishuumorista.

?Mä en jaksa enää projektipäälliköidä kaikkien elämää, omaani, Annin, työpaikan ja sunkin vielä kaupan tekijäisiksi. Jossain menee tämänkin projektipäällikön sietokyky.?

Kun elämä heittää tielle pari yllätyskäännettä, Titta Jokisalo huomaa pyörittävänsä yksin arkea, johon kuuluvat vanha rintamamiestalo, yksivuotias ikiliikkuja ja inspiroiva työ järjestökentällä. Kodin, työpaikan ja päiväkodin välillä juokseminen nostattaa stressikertoimia ja kasvattaa silmäpusseja. Samalla töissä rakentuu kuvio, joka koettelee Titan moraalin rajoja.

Mitä kaikkea voi katsoa läpi sormien vain siksi, että on lopulta päässyt unelmiensa työhön? Voiko ruuhkavuosista saada joskus vuosilomaa, ja onko lastenvaatteiden myyminen nettikirppiksellä mahdollista, jos ei halua tulla lopullisesti hulluksi? Kun toinen aikuinen ihminen haluaisi taas osaksi Titan arkea, on aika todeta, että elämä menee väistämättä eteenpäin - välillä jopa parempaan suuntaan.

Kuin tilauksesta on jatko-osa erinomaisen vastaanoton saaneille teoksille Mittoja ja tilaustöitä (2019) ja Itsepä tilasit (2020). Tarkkanäköisen työelämäkuvauksen lisäksi kirjat tarjoavat katsauksen 2020-luvun vanhemmuuteen, joka monelle ruuhkavuosissa kahlaajalle tarkoittaa kokopäivätyötä palkkatyön rinnalle.

Maija Kajanto on taustaltaan toimittaja ja sisältömarkkinoinnin ammattilainen, joka halusi lap-sena aina tulla kirjailijaksi. Hänen ajatuksiaan löytyy myös osoitteesta: sorimaoonkotiai-ti.blogspot.com

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Aamunkoitto 1
Katy Hart ja Dayne Matthews valmistelevat häitään, mutta suunnitelmia varjostaa paparazzien kiinnostus paria kohtaan. John Baxter iloitsee vanhimman poikansa asettumisesta Bloomingtoniin ja huomaa hämmennyksekseen viihtyvänsä yhä paremmin ystävänsä Elaine Denningin seurassa. Samaan aikaan Flaniganien perhettä ja lukion jalkapallojoukkuetta ravistelee ikävä uutinen. Koittaako uusi aamu Codylle, Flaniganien luona asuvalle nuorukaiselle? Synkät pilvet ovat vihdoin poissa, kun Baxterit, Flaniganit ja lastenteatterin väki pääsevät todistamaan Katyn ja Daynen lupautumista toisilleen, heidän yhteisen elämänsä aamunkoittoa.

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mystiseen Torinoon sijoittuva romaani vangitsee intensiivisellä tunnelmallaan ja käsittelee puhuttelevasti naiseuteen liittyviä kysymyksiä.

Elämänsä suuntaa etsivä kirjailija lähtee joulun alla Italiaan, Torinossa sijaitsevaan taiteilijaresidenssiin. Hänellä on taustallaan vastikään päättynyt pitkä parisuhde ja siihen liittyvät kipeät kysymykset äidiksi tulemisesta.
Residenssin isännän Lorenzon kautta kirjailija saa kuulla Torinon salaisesta puolesta: legendan mukaan kaupunki on hyvän ja pahan kohtaamispaikka.
Kun kirjailija pelastaa kadulta eksyneen tyttölapsen, alkaa tapahtumakulku, joka johdattaa naisen vastakkain hänen omien demoniensa kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaksi parasta ystävystä.
Yksi hukattu mahdollisuus.
Ilta, jona kaikki muuttuu.

Eve, Justin, Susie ja Ed ovat olleet ystävyksiä 18-vuotiaista saakka. He ovat nyt 30-vuotiaita ja edelleen yhtä läheisiä kuin aina. Torstain pubivisa on yhä pyhä perinne ja Eve on vieläkin salaa rakastunut Ediin.

Even olisi ehkä kannattanut jo siirtyä elämässään eteenpäin, mutta hän ei voi olla ajattelematta, mitä heidän välilleen olisi voinut kehittyä. Sitä paitsi Eve tietää, että toisinaan Edkin miettii menetettyä mahdollisuutta.

Eräänä iltana nelikon jokaisen jäsenen elämä muuttuu yhdessä silmänräpäyksessä. Eve saa selville, ettei tunnekaan ystäviään niin hyvin kuin luuli ja ettei hän ole ystävyksistä ainoa, jolla on salaisuuksia.

Mhairi McFarlane on Nottinghamissa asuva kirjailija, joka on kuudella suomennetulla teoksellaan noussut yhdeksi luetuimmaksi ja kuunnelluimmaksi hyvän mielen kirjailijaksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 32

Hurrikaanien aika Näytä tarkat tiedot

Temporada de huracanes, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hengästyttävä matka ihmissielun ja Meksikon synkkään ytimeen

Noita on kuollut.

Joku on murhannut takapajuisen meksikolaisen pikkukylän Noidan. Köyhyyden ja epätoivon keskellä sinnittelevät kyläläiset ovat yksi toisensa jälkeen joutuneet turvautumaan tämän yliluonnollisiin voimiin paremman tulevaisuuden toivossa. Kun Noidan runneltu ruumis löytyy kanavasta, huhut ja epäilykset kohdistuvat kylän asukkaisiin. Jokainen tuntuu tietävän murhasta jotain, mutta puhuuko kukaan totta? Villisti kuohuva kerronnan virta kuljettaa tarinaa väkevästi ja paljastaa Noidan ja kyläläisten kohtalot yksi kerrallaan.

Fernanda Melchor viskaa lukijan La Matosan kylähelvettiin, jossa maatyöläiset, huijarit, gangsterit ja huorat selviytyvät yhdestä päivästä kerrallaan. Kiivastempoinen romaani on paitsi kirjallinen mestariteos myös hätkähdyttävä ajankuva Meksikon maaseudun nykytodellisuudesta, missä taikausko, ikivanhat perinteet ja syvälle iskostuneet uskomukset ja tavat sekoittuvat moderniin kulttuuriin.

Meksikolainen Fernanda Melchor on palkittu toimittaja ja kirjailija. Moneen kertaan palkittu Hurrikaanien aika oli ehdolla myös Booker-palkinnon saajaksi. Melchor sai idean kirjasta luettuaan Veracruzissa murhatusta naisesta. Murhasta vangittu mies kertoi tappaneensa naisen, koska tämä oli yrittänyt langettaa hänen ylleen kirouksen.

”Tämä romaani uppoaa sieluun kuin lyijy ja jää sinne.”

  • Los Angeles Review of Books

“Melchorin vaikuttava, raivoisa ja ankaran tinkimätön kuvaus tuhon partaalla keikkuvasta kylästä on ruutitynnyri, joka roihahtaa liekkeihin heti ensimmäisellä sivulla ja palaa kirkkaasti aina viimeiseen virkkeeseen asti.”

  • Publishers Weekly
Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Dodo 2
Khimaira on nuorista kertova säeromaani, joka viiltää ja vangitsee rakkauden voimalla.

19-vuotiaalla suomenvenäläisellä Saralla on intohimona valokuvaaminen ja Anna Ahmatovan runot, allaan vintage-moottoripyörä ja takana lääkiksen pääsykokeet. Käsipuolessa Saralla keikkuu uusi tyttöystävä Iina, joka on myös Saran ex-poikaystävän tyttöystävä - yhteisestä sopimuksesta. Monimutkaistako? Ehkä vähän, mutta milloin elämä ei sitä olisi.

Lisämutkia matkaan tuo se, ettei Sara ole kertonut vanhoillisille vanhemmilleen lesboudestaan saati monisuhdejärjestelyistä. Hänellä on jo jalka oven välissä omaan, itsenäiseen elämään. Ja vaikka kotitalo on komea, sen sisällä kaikuu tyhjyys, joka valtaa tilaa Saran sisältä päivä päivältä enemmän. Hän tuntee seisovansa kuilun reunalla. Mitä paljastuu, kun hiljaisuus lopulta rikkoutuu?

J. S. Meresmaa on tamperelainen kirjailija, jonka edellinen säeromaani Dodo ilmestyi 2020. Dodo valittiin Topelius- ehdokkaaksi ilmestymisvuonnaan ja palkittiin Blogistanian Kuopus-kunniakirjalla. Häneltä on aiemmin julkaistu myös muun muassa Kuvastaja- ja Anni Polva -palkintoehdokkaana ollut Mifonki-fantasiasarja. Romaanien lisäksi häneltä on ilmestynyt lukuisia novelleja, joita on käännetty englanniksi, espanjaksi, ranskaksi, portugaliksi, ruotsiksi ja romaniaksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hämäränhyssyn mysteerit 2
Täydellinen kirja oman elämänsä salapoliiseille ja herkullisen jännityksen ystäville!

Archie oli suunnitellut viettävänsä leppoisan kesän Hämäränhyssyn kaupungissa - piknikejä järven rannalla, kummitusten jahtaamista hämyisässä kartanossa ja tietenkin uusien makeisten testaamista ikiomassa karkkitehtaassa. Mutta suunnitelmat muuttuvat, kun kaupungin kuuluisa Eriskummapuu on vaarassa kuolla.

Puun pelastaminen osoittautuu yllättävän kinkkiseksi. Tilanne vaikeutuu entisestään, kun Hämäränhyssy saa uuden luihun hammaslääkärin, jonka puuhat sekoittavat koko kaupungin. Yhtäkkiä Archien kesä ei olekaan enää pelkkää hattaramaista unelmaa vaan se alkaa muistuttaa suussa räjähtävää salmiakkipommia.

Kirja jatkaa mielikuvituksellista Hämäränhyssyn mysteerit -sarjaa, joka on täynnä outoja johtolankoja, erikoisia olentoja, pahansuopia sukulaisia ja kasoittain makeisia. Sarjaa on käännetty seitsemälle kielelle, ja Isossa-Britanniassa ensimmäistä kirjaa on myyty yli 18 000 kappaletta.

Suositusikä 7+

David O'Connell on kirjailija ja kuvittaja Lontoosta. Hän pitää tarinoista, joissa on taikuutta ja hirviöitä - erityisesti jos nämä ovat hassuja hirviöitä. Hänen lempimakeisiaan ovat kirpeät kolapullot.

Claire Powell on lontoolainen kuvittaja ja suunnittelija. Hän on työskennellyt useiden isojen televisio- ja elokuvayhtiöiden kanssa, kuten Nickelodeon, CBBC ja DreamWorks.

Alkuperäisteos: The Dundoodle Mysteries - The Dentist of Darkness

Tallennettuna:
Hakutulos 35

Muistipoliisi Näytä tarkat tiedot

Hisoyaka na Kessho, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 36
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maahiaisista ei ole aiemmin tiedetty juuri mitään. Se asia korjataan nyt.

Tiesitkö, että viemärikäytävissä asuu maahiaisia? Maahiaisäiti saa päähänsä vaihtaa vauvansa ihmislapseen, eikä kukaan huomaa mitään.

Maahiaislapsi pistää ihmisperheen elämän sekaisin. Hän repii verhot ja tinttaa uteliaita tätejä helistimellä.

Ihmislapsi taas hämmentää maahiaisperhettä. Hän on mahdottoman kiltti ja hellä eikä säästele jaxuhaleja.

Lopulta tytöt kohtaavat, kun esikoulu alkaa. Heidän on aika selvittää, keitä he oikein ovat, mutta vastauksia on vaikea löytää.

Vaihdokkaat on villi lastenromaani, joka siirtää vanhat vaihdokassadut nykyaikaan. Mukana menossa ovat salaperäiset maahiaiset, Virkkusten perhe sekä suloinen Marjukka-rotta.

Sari Peltoniemi on kirjoittanut lasten- ja nuortenkirjoja vuodesta 2000. Hän on taiteilijaprofessori ja VaLas-aktiivi.

Eeva Tötterström on nuoren polven kuvittajalupaus, jonka lennokkaat piirrokset kiehtovat mieltä.

Tallennettuna:
Hakutulos 38

Oravalla on kiireitä Näytä tarkat tiedot

Ein Eichhörnchen hat's eilig, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Liliane Etelätuuli 9
Kiki-orava on satuttanut tassunsa. Ja sen pitäisi rakentaa kiireesti pesää! Eikä siinä kaikki: jokin salaperäinen varjo hiiviskelee puun ympärillä. Liikkuuko puistossa tosiaan hirviö, niin kuin Kiki sanoo. Onneksi Lilli osaa puhua eläinten kanssa.
Mutta pystyykö hän auttamaan oravaa?
Mukana oravaisessa seikkailussa on tiestysti mukana myös Lilianen rakkkaat ystävät Bonsai, Rouva von Virtanen ja Jesaja

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Hakutulos 40
DVD
Zemeckis, Robert, ohjaaja, käsikirjoittaja ja tuottaja ; Dahl, Roald, alkuperäisidean luoja ; Barris, Kenya, käsikirjoittaja ; Del Toro, Guillermo, käsikirjoittaja ; Silvestri, Alan, säveltäjä ; Hathaway, Anne, näyttelijä ; Spencer, Octavia, näyttelijä ; Tucci, Stanley, näyttelijä ; Chenoweth, Kristin, näyttelijä ; Rock, Chris, näyttelijä
2021
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 41
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ratkiriemukas ja viettelevä työpaikkakomedia

Lucy Hutton on ylpeä siitä, että kaikki Bexley & Gaminilla pitävät hänestä. Siis kaikki, paitsi kylmän tehokas, virheettomästi pukeutunut ja fyysisesti uhkaava Joshua Templeman. Tunne on molemminpuolinen.

Heidän välilleen on muodostunut loputon taistelu siitä, kumpi on parempi. Kumpikaan ei voi antaa toisen voittaa yhdessäkään asiassa. Etenkään kun houkutteleva uusi ylennys tulee tarjolle.

Mutta ehkä Lucy ei vihaakaan Joshuaa, eikä Joshua vihaakaan Lucya. Ehkä aivan uudenlainen peli onkin alkanut.

Sally Thorne on USA Todayn bestsellerkirjailija teoksellaan Totista leikkiä. Hänen debyyttiromaaniaan on myyty yli 25 maassa ja siitä tehdään suuri elokuva, jonka ohjaa Peter Hutchings.

Tallennettuna:
Hakutulos 42
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Filosofinen etsivätoimisto 1

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Henri Koskinen 2
Rikos, rakkaus ja Suomen suurin hirvi. Selviääkö kaikesta matematiikalla?

Vakuutusmatemaatikko Henri Koskinen on juuri saanut elämänsä ja seikkailupuistonsa raiteilleen, kun mies menneisyydestä sekoittaa pakan. Lisää ongelmia aiheuttaa puistolaitteita toimittavan yrityksen siirtyminen hämäräperäisen kolmikon käsiin: miksei Suomen Leikki Oy suostu myymään uutta Hirvihyppy-laitetta puiston vetonaulaksi?
Samaan aikaan Henrin suhde taidemaalari Laura Helantoon ajautuu umpisolmuun. Selviytyäkseen Henri Koskisen on pakko laskea tarkemmin kuin koskaan - ja venytettävä jokaista kaavaa äärimmilleen.

Tallennettuna:
Hakutulos 44

Käsikirja supersankareille. Kuudes osa, Outoja aikoja Näytä tarkat tiedot

Handbok för superhjältar. Del 6, Utan hopp, suomi
Kirja
Våhlund, Elias, kirjoittaja, taiteilija ; Våhlund, Agnes, kirjoittaja, taiteilija ; Kantele, Arja, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Käsikirja supersankareille 6
Peloissaan olevista ihmisistä voi tulla vaarallisempia kuin siitä, mitä he pelkäävät.

Koko Ruusulan kaupunki on shokissa. Seitsemän lasta on kadonnut jälkiä jättämättä, mikä aiheuttaa huolta ja pelkoa.Samalla jotkut alkavat olla Punanaamiolle vihaisia: miksei supersankari noin vain löydä kadonneita?Samaan aikaan Alisa yrittää parhaansa mukaan treenata Niklaksen, Roopen ja Maxin supervoimia. Käsikirjaan tutustumisen jälkeen Roope ja Max ovat vain petranneet tahtiaan, mutta Niklaksella ei ota mikään sujuakseen. Mitä jos hän päättää luovuttaa? Entä mitä tapahtuu, jos Alisa ei löydäkään kadonneita lapsia tai saa pidettyä supersankarijengiään koossa?

Käsikirja supersankareille on vauhdikas kirjasarja lapsesta, joka ottaa ohjat omiin käsiinsä. Sarjan toinen ja kolmas osa valittiin Ruotsissa vuoden lastendekkareiksi vuonna 2018.

Tallennettuna:
Hakutulos 45

Jos kohtaat karhun Näytä tarkat tiedot

Om du möter en björn, suomi
Kirja
Kivelä, Malin, kirjoittaja, kääntäjä ; Glaz Serup, Martin, kirjoittaja ; Bondestam, Linda, taiteilija
2021
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 46
Hakutulos 47

Pipsa Possu ajelulla Näytä tarkat tiedot

Peppa Pig - Fahr mit uns!, suomi.
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tööt tööt! Tervetuloa riemastuttavalle ajelulle Pipsa Possun kanssa.

Iloisen värikäs ääninappikirja vie pienet lukijat eri kulkuvälineiden rattiin: auton, veneen, helikopterin... Viittä kivaa tarinaa lukiessa matkaa voi ohjata kirjan kääntyvällä ratilla. Tarinoita rytmittää 13 hauskaa ääntä.

Tallennettuna: