Haku

Uutuudet, vko 34/2021

Uutuudet ajalta: 23.8.2021 - 29.8.2021

Muokattu: 31.8.2021
  • Näytetään 1 - 42 / 42
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tähän hetkeen asettuminen, levollisuus ja hiljentyminen, itsen ja toisen kohtaaminen, ainutkertainen, mittaamaton kyky rakastaa - sielu johdattaa meitä määrätietoisesti kohti todellisempaa elämää.

Suorin reitti ei aina kuitenkaan vie oikeaan. Tarvitsemme erehdyksemme ja kompurointimme, jotta ymmärtäisimme paremmin. Ilman niitä emme olisi itsemme - juuri tässä, tällaisena, omanlaisenamme ihmisenä.

Tommy Hellstenin Läsnä on kuin viisas matkakumppani. Teokseen valittujen Hellstenin ajatusten parissa voi rauhoittua, ne ravitsevat ja rohkaisevat ja niiden pariin palaa mielellään yhä uudestaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 4

100 asiaa valtameristä Näytä tarkat tiedot

100 things to know about the oceans, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tiesitkö, että kauan sitten valtameret kiehuivat? Tai että napajään alla maailma on ylösalaisin? Tiesitkö, että kaskelotit ottavat torkut pystyasennossa ja seepia on mustekaloista muotitietoisin? Oletko kuullut Tyynenmeren jätepyörteestä?

Suositun lasten tietokirjasarjan uusin osa sukeltaa syvälle valtamerten ihmeelliseen maailmaan, jossa silliparvet uiskentelevat ja syvänmeren otukset hehkuvat outoa valoaan.

Kirja kertoo sata kiinnostavaa faktaa merten monimuotoisista eliöistä, merenkulusta, merten maantieteestä ja menneisyydestä. Maapallon pinta-alasta 71 % on vettä - kannattaa siis ottaa meristä selvää! Elävästi kirjoitettu ja värikkäästi kuvitettu opus saa henkäisemään ihmetyksestä.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
Rajala, Panu, kirjoittaja, haastattelija ; Lauri, Hannele, haastateltava ; Vuoksenmaa, Johanna, haastateltava
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Näyttelijälegendan värikäs ura ja elämä.

Hannele Laurin ura teatterissa, televisiossa ja elokuvissa hakee vertaistaan. Hän on näytellyt kuudella vuosikymmenellä klassista draamaa, komediaa ja sketsejä. Ura ulottuu Shakespearen Ofeliasta Spede Pasasen Naisen logiikkaan. Palkitun ja karismaattisen näyttelijän uusin päärooli on Johanna Vuoksenmaan elokuvassa 70 on vain numero.

Kirja kertoo, kuinka tamperelaisen everstiluutnantin tytär nousi maan suurimman teatterin lavoille ja viihdemaailman huipulle. Se kuvaa avoimesti Hannelen onnenhetket ja pettymykset - vaiherikkaan ja itsenäisen naisen taipaleen näyttämötaiteen kuohuvilla kentillä.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Nuotti
Haapalainen, Antti, kirjoittaja
2020
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 7
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Politikkaa 2000-luvulla järisyttänyt mies muistelee?

"Päivänpolitiikan jättänyt Timo Soini tarkastelee muistelmissaan pitkän uransa vaiheita ja käänteitä. Hän kuvaa perussuomalaisten syntyä SMP:n raunioille ja nousua politiikan raskaaseen sarjaan."
Soini kertoo oman versionsa niin Juha Sipilän hallituksen jännitteisestä taipaleesta kuin perussuomalaisten hajoamisesta. Luvassa on rujoja tarinoita ja opettavaista kerrontaa. Erityisen merkittävällä sijalla muistelmissa on Soinin toiminta ulkoministerinä 2015-2019. Tuolloin lännen ja Venäjän suhteet jäätyivät ja neuvottomuus valtasi alaa Euroopassa.
Soini tuntee läpikotaisin suomalaisen politiikan tekijät ja toimijat. "Jokainen saa kirjassa ansionsa mukaan ja jotkut vähän enemmän", Soini lupaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Surullisenkaunis esikoiskokoelma sotalapsesta ja arvoituksellisesta hylystä.

Kirjoittajan isoisän tarinasta inspiroituneissa runoissa nuori poika viedään kymmenientuhansien muiden tapaan laivalla sotaa pakoon Itämeren yli. Poika palaa, mutta osa sielusta haaksirikkoutuu loppuiäksi. Kokoelma kasvaa runo runolta kiehtovaksi kokonaisuudeksi siitä, mikä ihmisen pitää elämässä pinnalla, mikä häntä vetää syvyyksiin.

Hylky ja haaksirikko muuntautuvat monimielisiksi vertauskuviksi elämän karikoiden väistämisestä ja saaduista kolhuista, sisäistä ja ulkoisista. Ihmisten hylyt elävät arkeaan kaupungin kaduilla, liikennevälineissä, perheissä, kaikkialla. Janne Holmström astelee suomalaiseen nykyrunouteen kiehtovan omaäänisesti ja tunteikkaasti.

Mutta suuri osa hylyistä raahautuu sosiaalitoimistoon ja täyttää lomakkeen väärin. Juo automaatista ilmaista vettä ja tuntee hukkuvansa. Hylky ei ole milloinkaan käynyt yhtä syvällä. Pian se siirtyy leipäjonoon ja alkaa odottaa. Odottaa. Ja huomaa sitten jonon jatkuvan jälleen seuraavan päivän jonona.

Janne Holmström (s. 1982) on helsinkiläinen esikoisrunoilija ja leipurimestari. Hän on harrastanut melkein koko elämänsä kestävyysjuoksua, ja hänelle sanat syntyvät askelista. Hänen kirjallisia innoittajiaan ovat Lauri Viita, Lasse Virén ja Charles Chaplin.

Tallennettuna:
Hakutulos 10

Amari ja yön veljet Näytä tarkat tiedot

Amari and the night brothers, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Amari 1
Sukella maailmaan, jonka et tiennyt olevan olemassa. Upea fantasiasarja alkaa.

Amari löytää kadonneen veljensä huoneesta tikittävän salkun, joka johtaa hänet Yliluonnollisten asiain viraston pääsykokeisiin. Paljastuu, että hänen veljensä on ollut Viraston salainen agentti, joka on kadonnut kesken vaarallisen tehtävän.

Amari joutuu heti vaikeuksiin, sillä hänen kykynsä paljastuvat laittomiksi. Pian hänen epäillään olevan mukana salajuonessa, joka uhkaa Virastoa ja koko yliluonnollista maailmaa. Amari ei kuitenkaan voi luovuttaa. Hänen on pakko selvittää, mitä hänen veljelleen tapahtui.

"Amarin #BlackGirlMagic todellakin loistaa! Vaikuttava debyytti ja sarjan aloitus." - Kirkus Reviews

Tallennettuna:
Hakutulos 11

Amelia Kulmuri ja muistovaras Näytä tarkat tiedot

Amelia Fang and the memory thief, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Amelia Kulmuri 3
Amelia Kulmurin, kaikkien suosikkivampyyrin, seikkailut jatkuvat!

Amelian isot ja huikeat syntymäiltajuhlat ovat aivan nurkan takana, ja hän on TODELLA innoissaan. Mutta Yösydämen asukkaat ovat alkaneet käyttäytyä oudosti. Kukaan ei tunnu muistavan mitään - kuten omia nimiään tai Amelian juhlia.

Alkaa näyttää siltä, että joku varastelee heidän muistojaan. Pystyykö Amelia selvittämään syyn ja pelastamaan perheensä ja ystävänsä ennen kuin kaikki unohtavat, kuka hän on?

Laura Ellen Anderson on Lontoossa asuva kirjailija ja kuvittaja. Hän on julkaissut yli kymmenen vuoden aikana useita menestyneitä lastenkirjoja.

Englanninkielistä kirjasarjaa on myyty 180 000 kappaletta ja sitä on käännetty yli 20 kielelle. Amelia Kulmuri ja muistovaras on sarjan kolmas osa.

?Täydellinen sekoitus hauskuutta, iljettävyyttä ja pelottavuutta.?

  • Metro

Alkuperäisteos: Amelia Fang and the Memory Thief
Suomentaja: Sarianna Silvonen

Suositusikä 7+

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Cooper ja Fry 14
Kinder Scout on Peak Districtin korkein vuori. Sen soisella ylängöllä eksyy paksussa sumussa patikkaseurue, jonka johtajan intohimona on kansallispuiston perustamiseen johtaneen vuoden 1932 joukkotunkeutumisen muisto. Nainen putoaa jyrkänteeltä - tai työnnettiin alas. Rikoskomisario Ben Cooper saa havaita, että monella patikkakerhon jäsenistä saattaa olla jokin syy murhata nainen. Samaan aikaan Cooperin entinen työtoveri, vakavien rikosten yksikön ylikonstaapeli Diane Fry joutuu pyytämään apua Cooperilta, jolla itselläänkin on yhteys asiaan. - Putoa ja kuole on Cooper & Fry -sarjan neljästoista suomennos.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Olivia Rönning ja Tom Stilton 6
Poikkeuksellisen kuuman ja pitkän kesän jo taittuessa Arjeplog- vuoristosta sulaa esiin miehen ruumis. Hänet ammuttiin noin kaksikymmentä vuotta sitten. Olivia Rönning lähetetään tutkimaan tapausta. Matkalla paikalle helikopteri joutuu myrskyyn ja iskeytyy maahan. Kun Olivia herää, lentäjä on vakavasti loukkaantunut ja radio tuusan nuuskana - yhteydet ulkomaailmaan ovat poikki.Olivia lähtee hylystä ja löytää tiensä hylättyyn kalastajaleiriin. Hän ei ole kuitenkaan vuoristossa yksin. Muutkin haluavat selvittää - tai piilottaa - totuuden.Olivian koettelemuksista kuultuaan Tom Stilton hylkää hiljaiselonsa Thaimaassa ja suuntaa auttamaan. Tutkijoille selviää pian, että vuoristoon murhatun miehen mysteeri ulottuu vielä kauemmas menneisyyteen... Jäätynyt kulta on Cilla ja Rolf Börjlindin kuudes kirja Tom Stiltonista ja Olivia Rönningistä. Kirjasarjaan perustuva Nousuvesi-sarja on tuttu myös Suomen televisiosta.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 15

Queenie Malonen Paratiisihotelli Näytä tarkat tiedot

Queenie Malone's Paradise Hotel, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tervetuloa vänkään Kiukkumielen kaupunkiin!

Kiukkumieli ei millään malttaisi lopettaa jännittäviä leikkejään ja rauhoittua sänkyyn. Kenkälaatikossa asuva Herra Hömelö on juuttunut kotiinsa, ja pölynimurikauppias Lierukainen täytyy pelastaa maton alta. Mutta kun Kiukkumieli kuulee, että äiti aikoo kertoa satuja, joissa Herra Hömelö ja Lierukainenkin seikkailevat, Kiukkumieli on valmiina kuuntelemaan.

Valloittava ja riemukas satukirja kätkee sisälleen toinen toistaan sympaattisempia ja hullumpia tarinoita Kiukkumielen kaupungin asukkaista. Näissä saduissa mikään ei ole liian kummallista eikä ketään jätetä oman onnensa nojaan - siitä pitävät huolen esimerkiksi kepposteleva Keppo Pepponen, räppäri Steppu Töö ja Kaikkien lasten mummo.

Ville Hytönen (s. 1982) on virolaisessa majakkalaaksossa asuva kirjailija, jonka teokset ovat olleet useasti ehdolla vuoden parhaaksi lastenkirjaksi. Hersyvän kuvituksen on tehnyt Anu-Riikka Lampinen.

Suositusikä 3+

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rantakylä 1
Sydänlämpöistä ja kutkuttavaa, aitoa maalaisromantiikkaa - uusi Rantakylän maisemiin sijoittuva sarja alkaa.

Liina irtisanoutuu työpaikastaan, kun romanssi työnantajan kanssa lopahtaa. Hän muuttaa kesäksi lapsuutensa mummulaan raivaamaan pikkuista mökkiä ja villiintynyttä puutarhaa.

Tilapäistä työtäkin järjestyy, sillä osa kyläläisistä on Liinalle lapsuudesta tuttuja. Teinivuosien paras ystävä pitää kylällä pitopalvelua ja naapuritilan pojankoltiaisesta on kasvanut vilkkusilmäinen nuori isäntä. Onpa paikkakunnalla uutta vertakin: kirjaston yläkerrassa asustaa rautakaupassa autteleva pörrötukkainen Jyri.

Sanomattakin on selvää, että tällaisessa ympäristössä kaupungin vetovoima haalistuu.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rikoskomisario Simppa 4
Koston oikeutus jatkaa suosittua dekkarisarjaa, jossa toisen polven suomalainen, rikoskomisario Simppa sympaattisine tiimeineen selvittää pirkanmaalaisia murhamysteerejä.

Konepajayrittäjä löytyy ammuttuna työhuoneestaan Ylöjärveltä. Kesälomakauden juuri käynnistyessä helteinen perjantai-ilta on teollisuusalueella hiljainen eikä silminnäkijöistä ole juuri toiveita.

Liittyykö yrittäjän ampuminen pari kuukautta aikaisemmin Lapissa paljastuneeseen murhaan, jonka uhri oli myös Ylöjärveltä lähtöisin ollut liikemies? Onko rikosten motiivina yrittäjiin kohdistuva viha vai löytyykö taustalta henkilökohtainen syy?

Rikoskomisario Simppa joutuu tutkinnassa yhä syvemmälle häikäilemättömän liiketoiminnan sokkeloihin. Siinä pelissä moraalilla ei ole mitään merkitystä ja yrittäjän riskeihin sisältyy myös hengenlähtö. Oma haasteensa on siinä, että toimintaan on sekaantunut tärkeitä henkilöitä valtakunnan huipulta.

Kesken murhatutkinnan tapahtuu dramaattinen käänne, kun tiimin yhden rikostutkijan kanssa suunniteltu operaatio menee kohtalokkaalla tavalla pieleen.

Pertti Laine (s. 1949) on Lempäälässä asuva taloustieteen maisteri, joka on tehnyt pitkän työuran liike-elämässä. Talousjohdon ja kehitysjohtajan tehtävien lisäksi hän on toiminut yritysten hallituksissa.

Laineen dekkarisarjan avaus Pisto sydämeen ilmestyi 2018. Sitä seurasivat Vainotut vuonna 2019 sekä Kohtalokas kutsu vuonna 2020.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lapidus palaa kivenkovalla romaanilla romahtamaisillaan olevasta maasta?.

Lähitulevaisuuden Ruotsissa vastakkainasettelu on viety äärimmilleen. Etuoikeutettujen suojelemiseksi on rakennettu muureja kiellettyjen alueiden ympärille. Kun sisäministeri uskaltautuu suurimmalle kielletylle alueelle Järvaan, kaikki menee pieleen ja hänet siepataan. Viranomaiset turvautuvat epätoivoiseen suunnitelmaan: he lähettävät muurin sisäpuolelle Emir-nimisen vangin, jolla on munuaissairaus. Juoni on julma, ilman valtion dialyysihoitoa Emir kuolee.

"Aivan parasta roistokirjallisuutta." - Kauppalehti

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sukupolviromaani syrjäseutujen tervaskannoista ja metsäpirttien salaisuuksista.

Yliopiston ikuisuusopiskelija Arno palaa lapsuutensa Kainuuseen selvittääkseen välinsä enonsa kanssa. Erätulien loimussa ja saunan niukassa valossa ihminen ei voi valehdella, ja vasta kuoleman porteilla asiat puhutaan halki - myös ne, joista on aiemmin vaiettu.

Tarina luotaa taipumattomien rajaseudun miesten mielenmaisemaa ja ulottuu Suomen jälleenrakennusvuosista nykypäivään asti. Piiruntarkan havainnoinnin sävyttämä romaani vie lukijansa kasvukeskusten ulkopuoliseen todellisuuteen, itärajan autioituvien tupien ja korpikuusien varjoihin, missä elämänrytmiä ei sanele kalenteri vaan luonto.

Tallennettuna:
Hakutulos 22

Tyttö ja lasikenkä Näytä tarkat tiedot

A twisted tale, so this is love, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mitä jos Tuhkimo ei saanutkaan sovittaa lasikenkää?

Tällaisena et ole koskaan tavannut Tuhkimoa! Vaihtoehtoinen, jännittävä "mitä jos" -tarina vie lumoavan klassikkosadun aivan uudelle tasollle.

Tuhkimon tanssiaisilta linnassa ei voisi olla ihanampi! Juhlahumussa hän tapaa komean prinssin, ja tunteet syttyvät välittömästi. Mutta kotiin kiiruhtaessaan Tuhkimo pudottaa toisen lasikenkänsä...

Seuraavana päivänä hän kuulee, että prinssi etsii kengän kaunista omistajaa. Olisiko kaltoin kohdellulla tytöllä vihdoin tilaisuus päästä äitipuolensa hirmuvallasta? Tuhkimon ei kuitenkaan anneta edes sovittaa kenkää vaan hänet lukitaan ullakolle. Neuvokas tyttö pakenee ja hakeutuu prinssin läheisyyteen pestautumalla ompelijattareksi linnaan. Uudessa toimessaan hän pitää silmät auki, ja saa kauhukseen selville, että prinssi aiotaan syöstä vallasta. Vaarassa ovat myös keijut, ja varsinkin Tuhkimon oma rakas kummitäti. Nyt on pakko ryhtyä toimeen ennen kuin on liian myöhäistä!

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Hakutulos 24

Kuin höyhen tuulessa Näytä tarkat tiedot

Som en fjäder i vinden, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Joskus yksi ainoa päivä voi muuttaa koko elämän.

  1. elokuuta 2019 Viola saa odottamattoman puhelun Lillyltä, joka aikoinaan oli hänen paras ystävänsä. Nyt molemmat ovat kahdeksankymppisiä ja Lilly lähestyy kuolemaa. Heidän tiensä erosivat nuoruudessa, mutta he eivät koskaan lakanneet kaipaamasta toisiaan. Sofia Lundbergin sydämeenkäyvässä romaanissa lukija saa seurata ystävysten elämänkohtaloita vuodesta toiseen aina tuona yhtenä samana päivänä, 50-luvulta nykyaikaan. Kun Viola lähtee Pariisiin tapaamaan Lillyä viimeisen kerran, saa hän viimein myös vastauksen häntä koko elämän kalvaneeseen kysymykseen. Jäähyväisten hetkellä on naisten side on vahvempi kuin koskaan.
Tallennettuna:
Hakutulos 25

Siiveniskujen valtakunta Näytä tarkat tiedot

A court of Wings and ruin, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Valtakunta 3

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Gerard Monti on luovaan tyhjiöön pudonnut kapellimestari, joka ei ole onnistunut säveltämään mitään sen jälkeen, kun hänen rakastettunsa Anna jätti hänet. Nyt, yli kymmenen vuotta myöhemmin, Gerard saa erikoista
postia: kutsun hautajaisiin, tulevan vainajan itse allekirjoittamana.
Kutsun lähettäjä on Anna.

Gerard lähtee vaivalloiselle junamatkalle halki Euroopan juuri silloin, kun tulivuori Islannissa on purkautunut ja lentäminen mahdotonta. Gerardin lähestyessä hautajaiskaupunkia Anna yrittää sopeutua ajatukseen kuolemastaan, hänen elämänsä piiri pienenee, ja tiivistyy lopulta yhteen huoneeseen. Taakse jäävät säkenöivät päivät oopperan kuiskaajana,
aiemmin niin värikäs elämä menettää vähitellen viimeisetkin sävynsä. Sitten tapahtuu jotakin odottamatonta, ja Anna on pakotettu kohtaamaan maailman
vielä kerran uudesta näkökulmasta.

Vaihtuvien junien penkeillä huojahdellessaan Gerardilla on hyvää aikaa muistella Annaa ja yrittää vihdoin ymmärtää tämän Itä-Euroopasta kotoisin
olevan naisen suhdetta länteen - ja omaa suhdettaan itään. Marissa Mehrin romaani kysyy tärkeitä kysymyksiä siitä, millaisia kertomuksia me kerromme
itsestämme ja toisistamme maantieteellisin perustein. Romaanin tapahtumien yllä väreilee kiehtovana Rusalka, slaavilaisesta mytologiasta innoituksensa saanut Dvo?ákin ooppera, jolla on oma tärkeä merkityksensä sekä Annalle että Gerardille.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Merkittävä, tositapahtumiin pohjautuva teos hirven elämästä ja sen metsästyksestä. Kirjoittajan yli kuuden vuosikymmenen kokemus tärkeimmästä riistaeläimestämme on johdattanut hänet lukuisien seikkailujen ohella hirvien käyttäytymisen arvostetuksi asiantuntijaksi. Mukana on myös mielenkiintoinen kuvaus metsäpeurojen pyynnin varhaishistoriasta.

Metsässä hirvien keskellä kasvanutta nuorukaista tarvitaan ensin hirviporukan koirapojaksi. Myöhemmin kovakuntoinen nuori mies joutuu myös selvittelemään hirvien haavoittumisia. Hänestä tulee kuolleen hirven metsästäjä. Metsästys muuttuu ympärivuotiseksi, kun hirvikolareiden määrä kasvaa jyrkästi.

Pitkä kokemus hirvistä ja niiden käyttäytymisestä johdattaa kirjoittajan etologian asiantuntijaksi ja seikkailuihin Venäjän Karjalaan, Viroon ja Ruotsiin, Suomen Lappia unohtamatta. Kirjassa muistellaan myös pilke silmäkulmassa kirjoittajan kokemia kansainvälisiä edustusjahteja. Suurpetojakin kohdataan, mutta yllättävästä näkökulmasta.

Vuosikymmenien aikana koettuihin tapahtumiin osuu hienoja metsästyspäiviä karjalankarhukoirien kanssa, mutta myös rankempia kokemuksia, joista kirjoittaja luovii yli huumorin ja toisinaan jopa ironian avulla.

Kirjan kertomukset perustuvat tositapahtumiin. Yksityisyyden suojaamiseksi on muutettu nimiä, tapahtumien kulkua ja paikkatietoja.

Adam Mykkänen (s. 1944) on eläkkeellä oleva maa- ja metsätalousyrittäjä sekä freelancer-toimittaja. Mykkäsen aiempi hirviin keskittyvä teos Hirven turpaa ja poron kuuta julkaistiin 2018.

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Hakutulos 30

Katoava maa Näytä tarkat tiedot

Disappearing Earth, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eräänä elokuisena iltapäivänä koillisvenäläisen kaupungin rannalta siepataan kaksi sisarusta. Kuukaudet kuluvat, poliisitutkinnat pysyvät tuloksettomina. Kaupungin asukkaat jatkavat elämäänsä, mutta siskosten kohtalo jää varjona häilymään tiiviin yhteisön ylle. Menetys ja pelko asettuvat erityisesti kaupungin naisiin, joita siskosten katoaminen yhdistää myös muilla tavoin.

Katoava maa on paljon muutakin kuin tarina rikoksesta. Teos nostaa esiin voimakkaita kysymyksiä etnisyydestä, yhteiskuntaluokasta ja sukupuolesta, ja pureutuu erityisesti naisten kohtaaman väkivallan moniin muotoihin.

Katoava maa vetää lukijan keskelle kiehtovien henkilöhahmojen maailmaa ja mutkikkaita ihmissuhteita. Miljöönä on tulivuorten ympäröimä syrjäinen Kamtšatkan niemimaa - Venäjä, jollaista emme ole tottuneet näkemään.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kauan sitten, kaukana täältä, joku puhalsi kiviseen putkeen. Oliko sattumaa, että juuri silloin nousi myrsky?

Leena Lind rakastaa työtään meteorologina, mutta kun sääennusteita laativa yritys myydään ja pilkotaan, hän joutuu haaskaamaan asiantuntemustaan aivottomissa hanttihommissa. Vintius Phoenix -yhtiön salamyhkäinen tutkimushanke herättää Leenan epäilykset: pyrkiikö joku säiden hallitsemiseen?

Leenan Leia-tytär kuvaa leikkejään videolle. Hän tulee tallentaneeksi jotakin, mikä kiinnostaa myös Leenan uutta työnantajaa. Pian äiti ja lapsi ovat vaarassa, eikä uhka suinkaan rajoitu heihin.

Johanna Sinisalo rakentaa jälleen mestarillisesti maailman, jossa tuttu muuttuu oudoksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 32

Pipsa ja kultaiset saappaat Näytä tarkat tiedot

Peppa and her golden boots, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Riemukas kuvakirja Pipsa Possun kuraisesta seikkailusta.

Pipsa tahtoo osallistua kuralätäköissä hyppimisen mestaruuskilpailuun, mutta hänen kultaiset saappaansa on varastettu. Alkaa hurja varkaan takaa-ajo, josta ei vauhtia ja kuraroiskeita puutu.

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suosituin Suomi-kirja ikinä julkaistaan juhlavuoden kunniaksi uudistettuna laitoksena.

Nyt julkaistavassa laitoksessa tiedot on päivitetty ajanmukaisiksi ja mukana ovat myös tämän hetken lapsille tutut suomalaiset asiat.

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pipsa, Jyri ja heidän ystävänsä pääsevät hauskalle retkelle dinosauruspuistoon. Paina ääninappeja ja tule mukaan seikkailuun! Tömistä, ärjy ja laula mukana!
Pikku Kakkosen animaatiosarjasta tutuksi tullut iloinen possuperhe porskuttaa vauhdilla läpi arjen kommellusten.

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Kirja
Hulkkonen, Antti, kääntäjä ; Carbone, Courtney, kirjoittaja ; Martinez, Heather, taiteilija
2021
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 39

Kun jälleensynnyin hirviönä. 10 Näytä tarkat tiedot

Tensei shitara suraimu datta ken. 10, suomi
Kirja
Fuse, sarjakuvantekijä, alkuperäisidean luoja ; Kawakami, Taiki, sarjakuvantekijä ; Sariola, Kim, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kun jälleensynnyin hirviönä 10

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

My Hero Academia 18
Vanhojen supersankarisarjojen haastaja!

Jos ajattelet, että supersankarit ovat genrenä jo loppuun kaluttu luu, My Hero Academia saa sinut toisiin ajatuksiin...

My Hero Academia yhdistelee nerokkaasti perinteistä supersankariseikkailua tuoreisiin ideoihin. Monipuolinen hahmogalleria, mielikuvituksekkaat taistelut ja koukuttava juoni ovat tehneet siitä jättimenestyksen sekä Japanissa että USA:ssa ja Euroopassa. Ikäsuositus: 12+

Tallennettuna:
Hakutulos 41
Kirja
Vehniäinen, Jarkko, sarjakuvantekijä ; Lappalainen, Marja, sarjakuvantekijä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Riemastuttava sarjakuva-albumi paljastaa metsän kimuranttisimmat eläinsuhdekoukerot.

Kamalan luonnon maailmasta löydät sekoilevan ketun, ikuisesti tavoittamattomista naaraista haaveilevan tehokaksikon ilveksen ja kärpän, sosiaalisia kontakteja pakoilevan majavan ja toinen toistaan filosofisempia keskusteluja kehittelevän jänislauman.

Suosittuja Kamalan luonnon sanomalehtistrippejä on kerätty nyt jo yhdenteentoista albumiin, joka kantaa nimeä Salatut eläimet. Se jatkaa aiempien isojen Kamala luonto -albumien sarjaa, jossa stripit julkaistaan ilmestymisjärjestyksessä. Yhteensä Kamalaa luontoa on ilmestynyt jo 24 kirjan verran.

Tallennettuna:
Hakutulos 42