Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 35/2021

Uutuudet ajalta: 30.8.2021 - 5.9.2021

Muokattu: 13.9.2021
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miten minusta tulee minä korostaa perheen ja lapsuuden merkitystä elämäntaitojen ja tunnetaitojen oppimiselle. Kirjassa käydään lukuisin esimerkein läpi sitä, miten vanhemmat voivat olla lapsen voimavaroja ja tukipilareita varhaisten vuosien aikana.

Pienen lapsen oppimiskyky on ilmiömäinen. Varhaislapsuudessa omaksutut toimintamallit ohjaavat lasta läpi elämän. Lapsen vapaus kasvaa omaksi itsekseen ei tarkoita vapautta tehdä, mitä itse haluaa. Vapaus tehdä omaa elämää ja hyvinvointia rakentavia valintoja sekä vastuunottaminen niistä edellyttävät elämäntaitoja.

Miten minusta tulee minä on tarkoitettu käsikirjaksi, johon voi aina tarttua ja syventyä. Kirja soveltuu erinomaiseksi oppaaksi niin vanhemmille kuin isovanhemmillekin.

Eeva-Liisa Kronqvist on pitkän työuran tehnyt yliopisto-opettaja ja konsultti, erityisalueenaan pienten lasten kasvu, kehitys ja sen tukeminen. Hänen tutkimusalueenaan on ollut varhainen oppiminen, lasten yhteistyö ja vuorovaikutus. Kronqvist on julkaissut kehityspsykologiaan ja varhaiseen oppimiseen liittyviä oppikirjoja ja artikkeleita.

Annukka Oiva-Kess on työskennellyt neuvolapsykologina, erityisalueenaan lasten mielenterveyden ennaltaehkäisevä toiminta. Myöhemmin hän on toiminut organisaatioiden kehittäjänä ja konsulttina sekä henkilöstöjohtajana kansallisissa ja kansainvälisissä organisaatioissa

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Riittääkö hyvään elämään Vallilan verhot, vai pitääkö olla myös valkoinen sohva? Voiko kunnollisuus mennä överiksi? Saako taide ärsyttää, tai toiset ihmiset?

Pikkuporvarit kuvaa pieniin asioihin keskittyvää ulkokultaista elämäntapaa, jossa teeskentely korvaa leikin, pöytätavat moraalin, dystopia utopiat ja naapurikyttäys yksilönvapauden. Elämän käyttövoimana toimii riskeiltä suojautuminen - ja koska riskejä riittää loputtomiin, tämä tarve hautaa lopulta kaiken muun. Pikkuporvarit-kirjassa pohditaan aikamme polttavia kysymyksiä, elämäntapaa ja mielenmaisemaa. Huomiot ovat herkullisia - ja niin tuttuja.

Kukin eläköön miten tahtoo, siihen ei ole nokan koputtamista. Pikkuporvari kuitenkin katsoo oikeudekseen ja jopa velvollisuudekseen taivuttaa kaikki muutkin elämäntapaansa, koska pitää sitä ainoana oikeana. Toisenlaiset elämäntavat tuntuvat henkilökohtaiselta loukkaukselta. Se tekee pikkuporvarista hyvin, hyvin vaarallisen.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Kirja
Batalion, Judy, kirjoittaja ; Sallamo, Lauri, kääntäjä ; Tihveräinen, Heidi, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Onko kelausnappi jumissa? Eikö lepokaan tunnu kohentavan kuormittunutta oloa? Psykologisesta näkökulmasta katsottuna palautumisen ei tarvitse olla pelkkää tasaista hissuttelua.

Tämä kirja tarjoaa sinulle tutkimustietoon pohjautuen konkreettisia ideoita palautumisen edistämiseen. Pääset tutustumaan psykologisen palautumisen perusteisiin ja palautumista edistäviin kokemuksiin.

Psykologinen palautuminen auttaa elpymään työn rasituksista ja tavoittelemaan tasapainoa työn ja muun elämän välillä. Onnistunut palautuminen katkaisee stressin kasaantumisen kehän ja ehkäisee uupumusta ja muita pitkittyneeseen stressiin linkittyviä terveyden ja hyvinvoinnin ongelmia. Se voi myös auttaa parantamaan suorituskykyä ja hyvinvointia silloinkin kun voit jo ihan hyvin. Palautuminen ei ole vain työkyvyn ylläpitoa ja ongelmien ennaltaehkäisyä, vaan se voi auttaa elämään kokonaisuudessaan onnellista ja merkityksellistä elämää.

Anniina Virtanen, PsM, on Työterveyslaitoksella tutkijana työskentelevä psykologi, joka tekee väitöskirjatutkimusta psykologisesta palautumisesta. Hänen ammatillinen kiinnostuksensa suuntautuu palautumiseen, työuupumukseen sekä hyvinvointia ja merkityksellisyyttä tuottavaan työhön ja vapaa-aikaan. Vapaa-ajallaan hän palautuu parhaiten hyvien kirjojen ja elokuvien, luovan tekemisen ja liikunnan parissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Kirja
Putkisto, Marja, kirjoittaja ; Sairanen, Kai, valokuvaaja (ekspressio) ; Heinisuo, Elina, kuvittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vietämme yhä enemmän aikaa erilaisten ruutujen äärellä. Digiaika on tullut jäädäkseen ja online on jo osa elämäämme. Zoomin jäykistämät kasvot ja ”someniska” ovat jo käsitteitä. Näytämme nuutuneilta ja väsyneiltä.

Marja Putkiston uutuuskirja Kasvojumpalla kauniiksi sisältää kuuden viikon teho-ohjelman, jonka aikana kasvojen lihaksisto kiinteytyy ja nuorekas hehku palaa kasvoille. Kirjassa on lisäksi kymmeniä pikaohjeita kasvojen välittömään kohotukseen ja olon virkistämiseen, nopeita yhden minuutin harjoitevinkkejä sekä kymmenen työpäivän aikana tehtävää harjoitetta, jotka lisäävät pään verenkiertoa, vähentävät aivosumua ja parantavat työvireyttä.

Poskien, huulten, otsan ja leuan aluetta voi kiinteyttää samoin kuin vartalon lihaksistoakin. Mutta teho-ohjelma vaikuttaa muutenkin kuin kasvojen kauneuteen: se virkistää, rentouttaa hartioita, poistaa stressipurentaa, vahvistaa kaulan kannatusta, tukee ylävartalon ryhtiä ja rauhoittaa oloa. Myös unen laatu kohenee.

Kirjan harjoitteilla ravistellaan työroolin mukanaan tuomaa ”virkailmettä”. Ilmeiden uusiutuessa ja äänenkäytön parantuessa esiintymisen luontevuus ja varmuus lisääntyvät. Ohjelmaan kuuluvat alku- ja loppumittaukset, joiden tuloksista voit omin silmin todeta, että näytät vuosia nuoremmalta.

Marja Putkisto on kehon- ja liikkeenhallinnan asiantuntija, ohjaaja ja kouluttaja. Hän on kehittänyt monipuolisen Method Putkisto -menetelmän ja julkaissut yhteensä 15 kirjaa. Kasvojumpalla kauniiksi perustuu hänen kehittämäänsä 3D Luonnollinen Kasvoklinikka -klassikkokonseptiin, joka on kautta vuosien ollut asiakkaiden ehdoton suosikki.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mielen sairauksista puhuttaessa keskitytään usein oireisiin ja hoitoon mutta ennaltaehkäisevä toiminta jää varjoon. Miksi mieli sairastuu? Miltä se tuntuu, ja mitä mielen terveyden vaalimiseksi voidaan tehdä?

Sairastunut mieli kuvaa yleisimpiä psyykkisiä sairauksia, niiden aiheuttajia, oireita ja hoitokeinoja. Se nostaa esiin ongelmia, joiden kanssa sairastuneet joutuvat kamppailemaan. Hyvää hoitoa voi olla vaikea saada, lääkitys voi jopa pahentaa oireita, ja sairauteen liittyy usein häpeää.

Psyykkisiin sairauksiin perehtynyt tietokirjailija Leena Vähäkylä päästää teoksessa ääneen sairastuneet ja heidän omaisensa. Vertaiskirjoittajana hän pääsee lähemmäksi elämäntarinoita, joissa kuntoutujat kertovat sairautensa syistä, saamastaan hoidosta ja elämästään oireiden kanssa. Omaisten näkökulmasta päästään osaksi sairauden sävyttämää arkea, huolta ja syyllisyyttä mutta myös toivoa ja rakkautta.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Kirja
Salo, Markku, kirjoittaja, kuvittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Minustako tubettaja? on kokonaisvaltainen opaskirja videoiden tekemiseen ja niiden julkaisuun netissä. Aihetta tarkastellaan kolmesta eri näkökulmasta: miten? (keinot), mitä? (sisältö) ja minne? (yleisö). Tämä teos painottuu YouTuben käyttöön, mutta soveltuu monilta osin myös heille, jotka haluavat julkaista videoitaan jossain muussa palveluissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Kirja
Sodomka, Martin, kirjoittaja, taiteilija ; Ihatsu-Seppälä, Susanne, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Syksy saapuu, ja Arttu-rotta ja Ville-varpunen katselevat muuttolintujen lähtöä. Olisipa mukava seurata niitä lämpimään pakoon sadetta ja harmautta.
No mutta, ratkaisuhan on yksinkertainen: rakennetaan lentokone ja lennetään perässä!

Saamme seurata, kuinka lentokone valmistuu ystävysten hallilla.
Tämän kirjan ohjeiden avulla voisit itsekin rakentaa lentokoneen! (Mutta kysythän ensin luvan vanhemmiltasi?)

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Monipuolista eräelämää perinteikkäässä vuosikirjassa.

Erämaailman jutut vievät metsästämään isoa kaurispukkia, kokemaan haukihurmaa ja linnustamaan alleja ulkoluodolle. Teoksessa on mukana monta tunnettua eräkirjailijaa, mm. Matti Kettunen, Jorma Koski, Kari Kovalainen, Ralf Henriksson, Pekka Reinikka ja Janne Simonpoika Utriainen. Kokonaisuuden viimeistelevät upeat valokuvat, joihin on tallentunut erätunnelmia aidoimmillaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

45 vuotta - yli miljoona myytyä kirjaa!

Kaivattu kakkososa suomalaisten toivotuimpia ja rakkaimpia lauluja upeana juhlakirjana. 170 laulua on jaoteltu perinteisesti lastenlauluihin, joululauluihin, hengellisiin, koti- ja ulkomaisiin sävelmiin, näyttämömusiikkiin sekä poppiin ja iskelmään.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Kirja
Mattlar, Mikko, kirjoittaja ; Lindroos, J. (DJ), haastateltava
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaikki dj:n työstä.

Perusteos dj:n työstä kiinnostuneille - harrastuksen aloittamiseen, uralla etenemiseen ja musiikin tekemiseen.

Mitä tarvitsee tietää, jos haluaa dj:ksi? Miten harrastuksesta saa ammatin ja ammatissa kehittyy? Miten dj:t tekevät musiikkia? Miten tie tähtiin onnistuu, jos sinne tähtää?

Ensimmäinen suomenkielinen dj:n työn käsikirja on kattava tietopaketti kaikesta alalla menestymiseen tarvittavasta: dj-soiton periaatteista, alan historiasta, musiikkituntemuksen hankkimisesta, tekniikasta, lakipykälistä, palkkioista, dj:n ja yleisön vuorovaikutuksesta...

Mikko Mattlarin perustavanlaatuinen tietokirja pohjaa kirjoittajan pitkään dj-kokemukseen sekä kymmeniin aktiivisesti esiintyvien dj:den haastatteluihin. Äänen pääsevät niin baarikansaa ympäri Suomen viihdyttävät eri genrejen soittajat kuin Suomen nimekkäimmät klubi-dj:t Darudesta Milla Lehtoon ja Rony Rexistä Mista S:ään.

Mikko Mattlar on tietokirjailija ja vuodesta 1993 aktiivisesti keikkaillut dj, joka haaveili nuorena ruotsinlaiva-dj:n työstä, mutta on toistaiseksi esiintynyt enemmän radiossa, klubeilla, festivaaleilla ja underground-tapahtumissa. Hän on kirjoittanut suomalaisen dj-alan historiasta aikaisemmin teoksen Stadin diskohistoria (2017).

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Samuli Edelmannin koskettava ja avoin tarina vie kuoleman porteilta takaisin elämään.

Taiteilijaperheen vilkkaasta vesasta kasvaa monilahjakas näyttelijä ja laulaja. Hän toteuttaa määrätietoisesti kunnianhimoisia unelmiaan ja menestyy. Karismaattinen ulkokuori kätkee kuitenkin taakseen pimeyttä, jota on lopulta mahdotonta päästä pakoon.

Millainen on mies, joka on tuttu julkisuuden valokeilasta, menestyksekkäistä elokuvarooleistaan ja lukuisista hittibiiseistään?

Ravisuttava teos on syntynyt kahden elämää nähneen miehen keskusteluiden pohjalta.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Louise Rick 8
Tanskan dekkarikuningattaren uutuudessa ratkotaan majatalonpitäjän murhaa.

Nuorehko leskirouva on murhattu omassa majatalossaan. Paikallinen poliisi on ymmällään ja pyytää apua uudelta valtakunnalliselta murharyhmältä, jonka palveluksessa komisario Louise Rick on juuri aloittanut. Majatalon tutkinnassa lesken huoneesta löytyy jotain, joka ei sovi kuvioon lainkaan. Millaisia salaisuuksia leskirouva Dorthe Hyllestedin elämään kätkeytyi?

Suosittua Louise Rick -sarjaa on kiitetty uskottavasta poliisityön kuvauksesta ja vahvasta naisnäkökulmasta.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Renée Ballard 3; Harry Bosch 21

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Hakutulos 22

Suloisimmat hetket Näytä tarkat tiedot

Et que ne durent que les moments doux, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hurmaava tarina äidinrakkaudesta ja naisista elämän taitekohdissa.

Kun kuopus muuttaa pois kotoa, Élise tuntee itsensä merkityksettömäksi. Lapset vastaavat viesteihin viiveellä, ja seurana on vain masentunut koira. Uutta sisältöä elämään löytyy tanssikurssilta ja vapaaehtoistyöstä vauvaperheiden parissa.

Lili on huolissaan keskosvauvastaan, eivätkä olohuoneen sohvalle muuttavat appivanhemmat ainakaan helpota oloa. Äitiys nostaa pintaan myös kipeitä muistoja lapsuudesta. Vähitellen vanhemmuus kuitenkin saa valoisiakin puolia.

Mikä kietoo naisten kohtalot yhteen? Ranskan suosituimman viihdekirjailijan menestysromaani kuvaa äitiyden muutosta lämmöllä ja huumorilla.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Psykologisen trillerin supertähden uutuus on maailmanlaajuinen tapaus.

Nuori mies löytyy murhattuna lontoolaisesta asuntolaivasta, ja epäilykset kohdistuvat kolmeen naiseen. Laura on uhrin viimeisin vieras, ja hänen nähdään poistuvan paikalta veren tahrimissa vaatteissa. Carla on uhrin täti, joka on menettänyt perheenjäsenensä vain viikkoja aiemmin. Miriam löysi ruumiin, mutta hän ei kerro poliisille aivan kaikkea.

Kolme naista, jotka ovat tuntemattomia toisilleen mutta kytkeytyvät saman miehen kuolemaan. Kolme naista, joita polttaa halu oikaista heille tehdyt vääryydet. Kun kyseessä on kosto, hyvätkin ihmiset pystyvät kamaliin tekoihin.

Miten pitkälle sinä olisit valmis menemään?

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Geoetsivät 12
Alakoululaisten suosikkisarjassa suunnataan revontulten alle.

Geoetsivät viettävät joululomaa Lapissa seikkaillen ja geokätköillen. He osallistuvat mökkikylän perinteiseen lumiveistoskisaan, jonka kanssakilpailijat osoittautuvat lähes ammattilaisiksi. Juuri kun voittaja on tarkoitus julkistaa, kauhea tihutyö paljastuu. Etsivien hoksottimet ovat taas tiukilla, kun kasvonsa salaperäisesti peittänyttä syyllistä selvitetään marjamehun ja revontulihälytysten avulla. Uusi vuosi lupaa etsiville aina vain lisää seikkailuja.

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maria Wern 21

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Benjamin Hawk 6
Kirous ja kuolema! - Benjamin Hawk seikkailee jälleen.

Kun Willy ja Betty pyytävät Benjaminia mukaan merimatkalle, jonka määränpää on aarresaari, hän on oitis mukana. Leppoisa onnenpekka Tobias Grant on varustanut laivan ja tarvitsee kokeneen kolmikon apua aarrejahdissa. Vaan kaikki ei olekaan sitä, miltä päällisin puolin näyttää. Willyn suureksi kauhuksi kaikki kulta ei tuokaan onnea ja joskus ystävästäkin tulee vihollinen. Tobias Grantin matkassa Willy, Betty ja Benjamin saavat käyttää kaiken oveluutensa ja sitkeytensä päihittääkseen kultarahan kirouksen.

Palkitun kirjailijan vauhdikas merirosvosarja nuorille.

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vahva ja herkkä romaani päättymättömästä yövuorosta ja kahdesta eri-ikäisestä naisesta, jotka kohtaavat hoitokodin nurkkahuoneessa.

Nanna on usein yövuorossa. Kun hän pääsee kotiin, unta ei kuulu. Lääkäri ei myönnä unilääkkeitä, mutta jotenkin hänen pitäisi jaksaa seuraavakin yö.

Tyyne makaa hoitokodin nurkkahuoneessa ja elää kahdessa maailmassa: nykyisessä ja sota-ajassa. Minne puoliso ja tyttäret joutuivat? Kuka on tumma nainen sängyn vierellä?

Hyvä yö saattelee lukijan yöhön, jossa ei nukuta ja päivään, jonka unet ovat levottomia. Väsyneenä voi tehdä valintoja, joita ei hyvän yön jälkeen tekisi.

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rosa Liksomin odotettu romaani pienen kylän tytöstä ja Lapin sodasta.

Syyskuu 1944. Kymmenet tuhannet ihmiset hylkäävät kotinsa paetakseen Lapin sodan nimellä tunnetun hävityksen jaloista. Kaiken keskellä on kotitilansa karjaa kuljettava tyttö, jonka perheen sota on hajottanut.

Väylä on vangitseva romaani vaelluksesta, sotapakolaisleireistä ja joesta, joka kotinsa jättäneille merkitsi elämän ja kuoleman rajaa. Se on vuodenkierron mittainen kasvukertomus, tarina pienen kylän tytöstä ja poluiksi vaihtuvista teistä, luonnosta ja äidin etsimisestä. Liksomin kerronta saa loankin loistamaan.

”Meitä kaikkia yhisti yksi asia, olima tien päälä ja kuljima kohti länttä.”

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sinclairit 1

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mestarillisen kertojan uusi seikkailu!

Myrrys on vanhaa suomen kieltä ja tarkoittaa tietäjää. Taikuri ja taskuvaras -trilogian tekijän vetävä historiallinen seikkailuromaani, jossa on mukana ripaus muinaista magiaa.

15-vuotias orpo Niilo elää kovissa oloissa Kivihalmeen talon kasvattina. Hän ei muista omaa menneisyyttään, mutta siihen liittyy jotakin, mistä ei puhuta. Kun talossa tarvitaan tietäjän apua, ottaa mahtava myrrys palkkioksi avustaan Niilon rengikseen ja päättää perehdyttää hänet parantamisen ja tuonpuoleisen taikuuden saloihin. Elämä korpimetsän armoilla kasvattaa Niilosta vahvan ja rohkean ja hän löytää omat voimansa. Monien seikkailujen ja käänteiden kautta vaietut salaisuudet paljastuvat ja Niilo nousee vastustamaan heitä, jotka ovat tehneet hänelle vääryyttä.

Anniina Mikama on kirjailija ja kuvittaja, jonka Taikuri ja taskuvaras -trilogialle on myönnetty Topelius-palkinto sekä Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia- ja Nuori Aleksis -palkintoehdokkuudet.

"Mikamalla on ihailtava taito herättää menneiden vuosisatojen tapahtumat eloon. Hänen teostensa hahmot ovat rakastettavia, heidän ystävänsä haluaisi ihan oikeastikin olla." - Bibbidi Bobbidi Book -blogi

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maltti ja Valtti 1
Maltti ja Valtti nautiskelevat aurinkoisesta kesäpäivästä satama-altaan äärellä, kun Poliisipäällikkö Anjala keskeyttää leppoisan lakisääteisen virkatauon. Museosta on edellisenä yönä vohkittu arvokastakin arvokkaampi aarrekartta! Tiettävästi kartta johtaa mystisen aarteen äärelle - mutta kukaan ei ole vielä ratkaissut kartan arvoitusta ja löytänyt aarretta.Miten voro on onnistunut ohittamaan museon viimeistä huutoa olevat turvajärjestelyt? Siinäpä pähkinä purtavaksi.Tapainvalvonnan ja valistuksen erikoisyksikkö saa haastavimman tehtävänsä koskaan. Maltti ja Valtti ryhtyvät kiireesti selvittämään tapausta apunaan teknisen osaston nerokas tekniikkaguru QVaara. Saavatko toverukset mestarivarkaan kiinni? Kuka voittaa kilpajuoksun aarteen äärelle? Ja millainen aarre on?Pienten lukijoiden iloksi uusi Maltti ja Valtti -seikkailu on nyt ihan oikea romaani, jonka parissa lukutaitoa vasta harjoitteleva pääsee vauhtiin lukuharrastuksessa. Voi kirjaa tietysti yhdessä aikuisenkin kanssa lukea! Vauhdikasta kohellusta viitoittavat runsas ja humoristinen viivapiirroskuvitus, lyhyet luvut ja sopivan iso teksti. Sarjan seuraava osa ilmestyy keväällä 2022.

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Yökoulu 1-2
Kaksi suosittua Yökoulu-kirjaa yhdessä!

Yökoulu ja kadonnut opettaja:

Tiesitkö, että zombit ja vampyyrit käyvät öisin koulua?

Yökoulunkäynti ei ole yhtään hullumpaa. Paitsi jos oma opettaja katoaa merkillisellä tavalla ja luokkaan astelee hämärähommista innostunut outo sijainen...

Zombipoika Paavo ja vampyyrityttö Martta päättävät selvittää kadonneen opettaja Kammosen mysteerin. Kouluhuoneen oven takaa he löytävät Kammosen haisevan perintökengän. Johtaako se heidät oikeille jäljille?

Yökoulu ja kauheat naapurit:

Yökoulu lakkautusuhan alla!

Yökoulun naapuritalossa asuu kiukkuinen pariskunta. Heitä häiritsee yökoulusta kuuluva meteli. Mitä ihmettä siellä melskataan? Ja vielä öiseen aikaan!

Naapurit tekevät kaikkensa sulkeakseen koko koulun, mutta yökoulun oppilaita ei niin vain hätistetä. Ratkaisevatko zombipoika Paavo ja vampyyrityttö Martta kiperän tilanteen - vai iskeekö viikate sittenkin?

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Three Pines 6

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Hakutulos 36

Auschwitzin taikuri Näytä tarkat tiedot

O mágico de Auschwitz, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Herbert Levin 1

Tallennettuna:
Hakutulos 37

Uskomaton seikkailu salaperäisille Sumusaarille Näytä tarkat tiedot

Die ganz und gar abenteuerliche Reise zu den Nebelinseln, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Piilolaakson Pöntinen 2
Hurmaava Pöntinen seikkailee jälleen!

Kuten yleisesti tiedetään, Pöntinen ei ole seikkailujen ystävä. Siksi olikin merkillistä, että Pöntisen rinnassa kaihersi jokin. Oliko se kaukokaipuuta? Seikkailunhalua se ei ainakaan voinut olla... Niin tai näin, villihanhien tuoma arvoituksellinen viesti onnistui myllertämään yrmeän ystävämme arjen täydellisesti.

Pöntinen huomasi olevansa jälleen matkalla tuntemattomaan. Eikä hän saattanut aavistaa, miten villit, myrskyisät ja vaaralliset ajat häntä odottivat. Perääntyäkään ei voinut - olihan kokonainen maa vaarassa upota meren syvyyksiin.

Herkullinen tarina ja ilmeikäs kuvitus takaavat lukunautinnon kaikille satuihin hurahtaneille.

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jaakko ja Elias 2

Neuvokas veljeskaksikko naamiojahdissa Etelä-Koreassa. Vauhdikas seikkailu lukemaan opetteleville.

Jaakko ja Elias pääsevät lomalle Etelä-Koreaan. Heidän mumminsa työskentelee asiantuntijana kuuluisan Hahoe-kylän naamiomuseossa. Museosta on hävinnyt arvokkaita esineitä, ja kylää piinaavat toistuvat tulipalot.
Pojat törmäävät mustiin pukeutuneisiin hämärämiehiin. Onko miehillä jotain tekemistä tulipalojen tai museosta kadonneiden naamioiden kanssa? Eivät kai he ole pelättyjä sulsa-sotureita!
Pojat alkavat jäljittää hämärämiehiä ja päätyvät tippukiviluolan uumeniin. Siellä odottaa yllätys.

Sarjan edellisessä osassa Jademiekan arvoitus veljekset seikkailivat Kiinassa.

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Simon Snow 3

In Carry On, Simon Snow and his friends realized that everything they thought they understood about the world might be wrong. And in Wayward Son, they wondered whether everything they understood about themselves might be wrong.

In Any Way the Wind Blows, Simon and Baz and Penelope and Agatha have to decide how to move forward.

For Simon, that means deciding whether he still wants to be part of the World of Mages - and if he doesn't, what does that mean for his relationship with Baz? Meanwhile Baz is bouncing between two family crises and not finding any time to talk to anyone about his newfound vampire knowledge. Penelope would love to help, but she's smuggled an American Normal into London, and now she isn't sure what to do with him. And Agatha? Well, Agatha Wellbelove has had enough.

Any Way the Wind Blows takes the gang back to England, back to Watford, and back to their families for their longest and most emotionally wrenching adventure yet.

This book is a finale. It tells secrets and answers questions and lays ghosts to rest.

Carry On was conceived as a book about Chosen One stories; Any Way the Wind Blows is an ending about endings. About catharsis and closure, and how we choose to move on from the traumas and triumphs that try to define us.

Tallennettuna:
Hakutulos 41
Kirja
Bergström, Gunilla, kirjoittaja, taiteilija ; Pakkanen, Kaija, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mikko Mallikas tekee jekkuja!

Mikko Mallikas yllättää myös lukijat kolmessa vinkeässä tarinassa.

Mitä, onko Mikko vasaroinut itsensä vangiksi oman helikopterinsa sisään? Isä on opettanut Mikon tekemään hienoja solmuja, mutta miksi koko asunto on yhtä narusokkeloa? Ja kukaan ei kyllä arvaa, mitä isän synttärilahjalaatikon sisältä löytyy... Mikon parhaat hassuttelut on koottu samoihin kansiin: Mikko Mallikas rakentaa helikopterin, Pelkkiä solmuja, Mikko Mallikas ja Mikko Mallikkaan syntymäpäiväyllätys.

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Kirja
Percival, Tom, kirjoittaja, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 44
Kirja
Pilkey, Dav, sarjakuvantekijä ; Kapari-Jatta, Jaana, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kisuliin sarjiskerho 1

Tallennettuna:
Hakutulos 45
Kirja
Shinohara, Kenta, sarjakuvantekijä ; Sariola, Kim, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Astra: Avaruuden haaksirikkoiset 1

Tallennettuna: