Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 36/2021

Uutuudet ajalta: 6.9.2021 - 12.9.2021

Muokattu: 13.9.2021
Hakutulos 1

Guinness world records 2022 Näytä tarkat tiedot

Guinness world records 2022, suomi.
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maailman myydyin tietokirja!

Mielenkiintoista tietoa ja kiehtovia kuvia eläimistä ja luonnosta, tekniikan saavutuksista, pelien, viihteen ja urheilun maailmasta - ja ennen kaikkea ällistyttäviä ennätyksiä läheltä ja kaukaa. Millaisia ovat eri alojen nuoret mestarit?

Tämän vuoden GWR:n erikoisteemana ovat ympäristökysymykset.

Kirjan parissa viihtyy koko perhe!

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Kirja
Daynes, Katie, kirjoittaja ; Pym, Christine, taiteilija ; Lyons, Sasha Lillie, asiantuntija ; Hytti, Sanna, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miten voin olla ystävällinen? Mistä ystävällisyys tulee ja miltä se tuntuu? Onko pakko antaa kakkua kaverillekin, ja kannattaako hymyillä? Täytyykö aina olla kiltti? Kurkkaa kuvan taakse ja ota selvää!

Ystävällisyys on tärkeä taito. Sitä voi osoittaa niin ystävälle kuin tuntemattomallekin. Eikä tule unohtaa olla ystävällinen myös itselleen ja luonnolle. Kirjan tärkeät kysymykset ja luukkujen takaa paljastuvat vastaukset auttavat ymmärtämään ystävällisyyden voiman.

Suosittu Fiksut faktat -kirjasarja esittää maailman perusilmiöitä pienen lapsen näkökulmaan sopivasti.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

"Älä tee mitä vihaat."

Odotettu jatko-osa menestyskirjalle 12 elämänohjetta neuvoo, miten löytää tasapaino kaaoksen ja liiallisen järjestyksen välille

Menestyskirjassaan 12 elämänohjetta psykologian professori Jordan B. Peterson yhdisti rohkeasti modernia neurotiedettä, psykologiaa ja filosofiaa ja tarjosi hämäävän yksinkertaiselta vaikuttavia elämänohjeita, joiden punaisena lankana oli merkityksen ja järjestyksen löytäminen kaoottiselta tuntuvassa maailmassa.

Odotetussa uutuudessaan Peterson linjaa 12 uutta elämänohjetta. Peterson korostaa, että vaikka kaaoksen kesyttäminen on välttämätöntä, liiallinen järjestys voi johtaa tylsistymiseen ja luovuuden tukahtumiseen. Niinpä hän ohjaa lukijaa kokeilemaan rohkeasti uutta ja löytämään potentiaalinsa epäonnistumisen väistämättömästä riskistä huolimatta. Petersonin kiehtovasti ja yllättävästi perustelemia uusia ohjeita ovat muun muassa: ”Luovu ideologiasta”, ”Koeta sisustaa kotisi yksi huone niin kauniiksi kuin mahdollista” ja ”Älä tee mitä vihaat.”

Toronton ja Harvardin yliopistojen psykologian professori Jordan B. Petersonin kirjaa 12 Elämänohjetta - käsikirja kaaosta vastaan on myyty maailmanlaajuisesti yli viisi miljoonaa kappaletta. Hänen YouTube-videoillaan ja podcasteillaan on ollut satoja miljoonia seuraajia, ja hänen kahden vuoden takaisen kirjakiertueensa näki yli 250 000 ihmistä maailman eri kaupungeissa, myös Helsingissä.

Peterson on julkaissut uransa aikana yli sata tieteellistä artikkeliä, ja hänen vuonna 1999 julkaisemansa kirja Maps of Meaning mullisti uskonnonpsykologian tutkimuksen. Peterson perheineen asuu Torontossa.

Tallennettuna:
Hakutulos 5

Kaikki mitä olet tiennyt dinosauruksista on pötyä! Näytä tarkat tiedot

Everything you know about dinosaurs is wrong, suomi
Kirja
Crumpton, Nick, kirjoittaja ; Scott, Gavin, taiteilija ; Leskinen, Terhi, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaikki mitä olet tiennyt dinosauruksista on pötyä! Luuletko jo tietäväsi kaiken dinoista - kuten sen, että ne olivat suomupintaisia ja julmia eivätkä kovin älykkäitä? On tullut aika paljastaa, että käsityksesi ovat pötyä! Uusia fossiililöytöjä tehdään nyt kiivaammassa tahdissa kuin milloinkaan aiemmin. Vaikka kahdensadan viime vuoden aikana on löydetty yli tuhat erilaista dinosauruslajia, maapallon uumenissa piilee yhä satojatuhansia dinosaurusten fossiileja. Koululaisen mahtava tietopaketti kokoaa uusimman tutkimustiedon, joka mullistaa monet käsityksemme dinosauruksista. Jokainen fossiililöytö on kuin kurkistusluukku menneisyyteen ja voi paljastaa jotain uutta siitä, miten dinosaurukset liikkuivat, minkä värisiä ne olivat ja miten ne huolehtivat poikasistaan. Lähde kiehtovalle tutkimusretkelle dinosaurusten aikaan. Paleontologina oleminen ei ole ikinä ollut yhtä jännittävää!

Tallennettuna:
Hakutulos 6

T-rex ja muut tyrannosaurukset Näytä tarkat tiedot

T-rex och andra tyrannosaurier, suomi
Kirja
Egerkrans, Johan, kirjoittaja, kuvittaja ; Louhivuori, Jänis, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 7
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Opas hygieniaosaamiskoulutukseen sekä ammattikeittiöiden, elintarviketeollisuuden, elintarvikekaupan ja alan oppilaitosten hygieniakoulutukseen sekä elintarvikevalvonnan käyttöön. Oppaan 23. painoksessa on huomioitu elintarvikelain 297/2021 aiheuttamat muutokset.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
Iivonen, Pirjo, kirjoittaja, kuvittaja ; Peuhu, Riina, valokuvaaja ; Iivonen, Pinja, kuvittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Neulo talveksi lämmintä ylle suosikkisuunnittelijan odotetuilla ohjeilla.

Suositun Unelmien huivit -kirjan tekijä vastaa neulojien toiveeseen uudella kirjallaan, jossa on talvisen lämpimiä ja huikaisevan kauniita kaarrokeneuleita, huiveja ja ponchoja sekä hupullinen villatakki, ponchopusero ja siihen sopiva hame. Aloita neulominen nyt ja ota talvi vastaan tyylillä!

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Kirja
Turunen, Ari, kirjoittaja
2021
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vetävä tositarina ruotsalaisesta vapaaehtoisesta Suomen sisällissodan pyörteissä

Mies löytää isoäitinsä jäämistöstä pistoolin, johon on kaiverrettu "1918". Pistooli on kuulunut isoisälle, mutta isoäiti on piilottanut sen muovipussissa kaappikelloon madeirapullon kanssa.

Mies ryhtyy tutkimaan isoisäänsä, jonka kohtalo oli suvussa ollut vaiettu salaisuus. Paljastuu asioita yksi kerrallaan. Isoisä on tehnyt hirvittävän virheen toisensa perään. Mitä mies on perinyt isoisältään?

"Isoisän yllä leijui kuitenkin suuri epäonnistuminen. Hän oli keväällä 1918 lähtenyt Suomen sisällissotaan komentamaan ruotsalaisten prikaatia, mutta saanut tehtävästään potkut ja menettänyt myös rahansa, rakkautensa ja maineensa. Kirja käsittelee vuotta 1918 ja sen aiheuttamaa häpeää, ja hieman myös kunniantuntoa. Mitä Suomessa oikein tapahtui?"

Tallennettuna:
Hakutulos 17

Lisää, sanoi valas Näytä tarkat tiedot

The whale who wanted more, suomi
Kirja
Bright, Rachel, kirjoittaja ; Field, Jim, taiteilija ; Kallio, Katariina, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Liikuttava tarina onnellisuudesta, oivalluksesta ja ystävien merkityksestä. Elipä kerran syvissä vesissä valtava valas. Sitä vaivasi kova halu saada aina jotakin enemmän, uutta ja parempaa. Illat se kiillotti aarteitaan, mutta jostain syystä ne eivät aamulla enää hohtaneetkaan. Vaikka valaan ympärillä oli tavaraa, se ei ollut onnellinen. Lopulta valas havahtuu huomaamaan, mikä on vedenalaisessakin elämässä kaikkein tärkeintä. Voisiko ystävä ollakin se, joka saisi valaan sydämen laulamaan? Viehättävästi riimitelty tarina kohtaa Jim Fieldin vetovoimaisen kuvituksen suositun kirjasarjan uutuudessa.

Tallennettuna:
Hakutulos 18

Olet rakas, kulta pieni Näytä tarkat tiedot

I love you night and day, suomi
Kirja
Hepworth, Amelia, kirjoittaja ; Warnes, Tim, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

?Olet rakas, kulta pieni, maailmaani ilon tuot. Oma pieni aurinkoni, valon joka päivään luot.? Millainen olisi yhdessä vietetty, täydellinen päivä? Sydämellisesti riimitelty kuvakirja sopii yhteisiin lukuhetkiin.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kiihkeä ja kipeä tositapahtumiin perustuva romaani

Talvella 1880 Mynämäen metsissä viritetään sudenrautoja turkisrahojen toivossa. Saaliiksi jää vain yhden eläimen käpälä. Satimeen joutunut susi on purrut jalkansa poikki.

Ihminen ja susi ovat laumaeläimiä, jotka pitävät reviiristään tiukasti kiinni. Kun kintereillä vaanii nälkä ja vaa'ankielenä heiluu jälkeläisten henki, toisen kuolema on toisen elämä. Kumpi selviytyy kiivaassa jahdissa voittajana - ja kumpi kaipaa enemmän suojelua?

Sudenraudat vie lukijan 1880-luvun torppareiden, kartanonomistajien ja fennomaanien Suomeen, jota leimasi aatteellisuus ja toiminnan palo. Turun seudun traagisen tapahtumasarjan aikana yksi susi tai susipari surmasi 22 lasta.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eeli ja Omar 20
Pienaakkosin kirjoitetut, tavutetut Pikku lukuavaimet tukevat lapsen ensiaskelia lukemisen parissa. Lämminhenkinen sarja Eelistä ja Omarista, jotka asuvat Aurinkokadulla ja ovat hyviä ystäviä. Eeli ja Omar keinuvat puistossa. He huomaavat maassa suloisen kanin. Vaikka he haluaisivat pitää pupun, sitä varmasti kaivataan. Niinpä he kiinnittävät aitaan ilmoituksen.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eeli ja Omar 19
Pienaakkosin kirjoitetut, tavutetut Pikku lukuavaimet tukevat lapsen ensiaskelia lukemisen parissa. Lämminhenkinen sarja Eelistä ja Omarista, jotka asuvat Aurinkokadulla ja ovat hyviä ystäviä. Eeli ja Omar leikkivät vuorikiipeilijöitä rappukäytävässä. He kipuavat köyttä pitkin Eelin kerrokseen. Ja ylhäällä odottaa tulva...

Tallennettuna:
Hakutulos 22

Cruella Näytä tarkat tiedot

Cruella (elokuva : 2021)
DVD
Gillespie, Craig, ohjaaja ; Fox, Dana, käsikirjoittaja ; McNamara, Tony, käsikirjoittaja ; Karakatsanis, Nicolas, kuvaaja ; Britell, Nicholas, säveltäjä ; Walt Disney Pictures, tuotantoyhtiö ; Stone, Emma, näyttelijä ; Thompson, Emma, näyttelijä ; Fry, Joel, näyttelijä ; Hauser, Paul Walter, näyttelijä ; Beecham, Emily, näyttelijä
2021
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tosipohjainen sotaromaani talvisodasta Kuhmon rintamalla.

Alkutalvella 1939 on tosi kyseessä, vihollinen on rajan pinnassa. Sotaväen käyneet Kuhmon miehet kutsutaan välittömästi aseisiin. Alpo Rantakin joutuu rintamalle lähes suoraan savotalta. Kotiseutujen puolustaminen ylivoimaiselta viholliselta merkitsee kaivautumista jäisiin poteroihin, yöllisiä hiihtopartion iskuja vihollisen asemiin, panssarivaunujen tuhoamista polttopulloilla ja jatkuvaa kuolemanvaaraa.

Vetävä sotaromaani perustuu kuhmolaisten veteraanien kertomuksiin, dokumentteihin ja historiateoksiin.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ishiguron häikäisevä uutuus kysyy mitä on rakkaus, mitä ihmisyys.

Lähitulevaisuuteen sijoittuva, ajatuksia herättävä Klara ja aurinko on kuin sisarteos suositulle Ole luonani aina -romaanille.

Klara on keinotekoinen ystävä, älykäs robotti, joka on olemassa auttaakseen ja tukeakseen nuoria vaikeaksi muuttuneessa maailmassa. Se odottaa tulevaa omistajaansa kärsivällisesti näyteikkunassa ja tarkkailee ohi kulkevia ihmisiä oppiakseen heistä lisää. Kun Klara lopulta ostetaan tulevaan kotiinsa, se paneutuu auliisti rooliinsa, mutta ihmisyyden polut ovat mutkikkaat, eikä inhimillisiä motiiveja ole helppo tulkita. Kaikista julmimmaksi ja kirkkaimmaksi osoittautuu kuitenkin rakkaus.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Patrik ja superseniorit 6
Supersenioreilla, maailman fiksuimpien ja taitavimpien rikollisuutta vastaan taistelevien vanhusten salaisella järjestöllä on pulaa jäsenistä. Uusia värväyksiä arvioidaan testaamalla heitä rollaattoritemppujen, kahvittelukisan ja hiekkapainin kilpasarjoissa.Mutta miten käy, kun supersenioreiden vanhat viholliset pakenevat vankilasta ja soluttautuvat mukaan kisaan? Kuka oikein on Ritva Blom, joka osaa muuttaa kokoaan? Entä onko Stiina-Bella von Säihkyhelmi todella jäämässä eläkkeelle johtajan pestistään?

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Psykologinen trilleri siitä, mitä jää jäljelle, kun kulissit murtuvat.

Syksy 2020. Nelikymppinen somevaikuttaja istuu pidätyssellissä epäiltynä henkirikoksesta. Vain vuotta aiemmin hän eli täydellistä elämää miehensä kanssa, kunnes huolella rakennetut kulissit alkoivat romahtaa ja jokin, mitä hän on yrittänyt tukahduttaa, nousi jälleen pintaan. Mitä oikein tapahtui?

Hanna-Riikka Kuisman kuudes romaani on kahdessa aikatasossa vyöryvä jännitysnäytelmä, murtuvan psyyken vahva kuvaus ja monisäikeinen aikamme analyysi. Tiiviisti vuodessa 2020 liikkuva tarina sukeltaa somen pimeään puoleen ja pohtii, milloin minuudesta kulissina ja näyteikkunana tuli ihmisille kaikkein tärkein asia.

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaamoksesta sikiävät auringon lapset

Katja Kärjen romaanissa Eeled nuori nainen löytää juurensa, jotka kahlitsevat mieltä syvälle pohjoiseen routaan.

Kristiina matkaa tyttärensä Vanessan kanssa entiseen kotiinsa, missä hän nuorena naisena koki vapaan rakkauden hurman. Talon heinittynyt pihamaa näyttää vieraalta, ja Kristiinasta tuntuu kuin hän olisi eksynyt jonkun toisen uneen, johon lipuvat myös lapsuuden Itä-Lappi, äiti, Kainuun pappa ja murjussaan juopotteleva kala-Maija.

Eeled oli metsänpentu, pieni sättärä, joka löytyi hangesta äitinsä vierestä. Eeledin silmät tuikkivat mustina, ja hänellä oli hulmuava, hapsuinen huivi ja poronnahkanutukkaat. Eeled eli kauan sitten, mutta satoja vuosia myöhemmin Kristiina kantaa häntä yhä mukanaan.

Katja Kärki on ammentanut romaaniinsa itäisistä ja pohjoisista mytologioistamme, ja tarinan sydämestä kuuluu pohjoisen luonnon vahva syke. Eeled on kertomus äideistä ja tyttäristä, naisten sukupolvista, jotka ovat eläneet ja rakastaneet ja joiden hiljaisiin huokauksiin on haudattu surua ja häpeää, tekoja, joiden jälkiä on vaikea pestä pois.

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

"Terävä, hauska romaani nuoruudesta. Brutaali - ja nerokas." - Zadie Smith.

Newyorkilainen 23-vuotias Edie on pitkään suuren kustantamon ainut ruskea työntekijä. Kun Edie saa potkut, hän päätyy keski-ikäisen, vaaleaihoisen rakastajansa perheeseen kolmanneksi pyöräksi ja yhdenlaiseksi kodinhoitajaksi.

Polttavan ajankohtainen ja palkittu Kiilto tutkii työelämässä ja ihmissuhteissa rehottavaa rasismia ja hyväksikäyttökulttuuria. Se on anteeksipyytelemättömän paljas, armottoman komea esikoisromaani yksinäisyydestä, kohtaamattomuudesta sekä yllättävistä paikoista löytää hellyyttä.

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Hakutulos 31

Salainen kirje Näytä tarkat tiedot

Det hemliga brevet, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ritarikoulu 13
Kun lukeminen jo sujuu, Lukuavaimet avaavat taas uusia ovia kirjavaan maailmaan! Sarja on suunniteltu tukemaan juuri lukemaan oppineiden intoa heittäytyä tarinoiden vietäväksi. Salaperäinen ratsastaja Beata tömähtää linnanpihaan. Ritarit hullaantuvat häneen yksi toisensa jälkeen. Pian myös opettaja Patrik alkaa käyttäytyä oudosti ja tunnustaa rakastuneensa...

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ritarikoulu 15
Kun lukeminen jo sujuu, Lukuavaimet avaavat taas uusia ovia kirjavaan maailmaan! Sarja on suunniteltu tukemaan juuri lukemaan oppineiden intoa heittäytyä tarinoiden vietäväksi. Kuningas haastaa keisariserkkunsa juoksukisaan. Kilpailu ratkaisee, kumpi hallitsijoista on paras. Ritarikoululaiset vastaan keisarin lapsijoukkue!

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ritarikoulu 16
Kun lukeminen jo sujuu, Lukuavaimet avaavat taas uusia ovia kirjavaan maailmaan! Sarja on suunniteltu tukemaan juuri lukemaan oppineiden intoa heittäytyä tarinoiden vietäväksi. Ritarit lähtevät illalla juhliin, ja pienet ritarikoululaiset jäävät yksin kotiin. Pian kaksi varasta jo hiipii linnaan kullat ja timantit mielessään.

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ritarikoulu 14
Kun lukeminen jo sujuu, Lukuavaimet avaavat taas uusia ovia kirjavaan maailmaan! Sarja on suunniteltu tukemaan juuri lukemaan oppineiden intoa heittäytyä tarinoiden vietäväksi. Linnan prinsessa Sonja täyttää vuosia. On perjantai ja kolmastoista päivä, ja Sonjaa jännittää. Elias, Katriina ja Urho lupaavat huolehtia lahjapaketista...

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ravisuttava omakohtainen romaani naisesta, joka yhden kesän aikana joutuu kohtaamaan kaiken, mikä merkitsee, myös itsensä.

Nainen saapuu saareen, suvun rakkaaseen kesäpaikkaan. Tarkoituksena on viettää rauhallinen kesä yhdessä vanhempien kanssa ja samalla ottaa etäisyyttä elämään Helsingissä. Koko kevään ex-aviomies ja yhteisten lasten isä on ollut kohun pyörityksessä, ja läheiset ystävätkin vaativat naista valitsemaan, kenen joukoissa seisoo.

Kesä vanhenevan äidin kanssa johtaa tutkimaan sitä vaikenemisen kulttuuria, johon kumpikin on kasvanut. Avautuminen vaatii rohkeutta, mutta hiljaisuuskaan ei aina merkitse heikkoutta.

Tallennettuna:
Hakutulos 36

Kissa joka suojeli kirjoja Näytä tarkat tiedot

Hon o mamorō to suru neko no hanashi, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 37
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pasilan Myrkky 3

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nostalgian sävyttämä romaani isästä, pojista ja rintamamiestalosta

Jukka perii rintamamiestalon ja lähtee kotiseudulle. Vuosiin sinne ei ole ollut asiaa. Perillä odottaa eri puusta veistetty isoveli Timppa sekä talo ja muistot, joissa on molemmissa kosolti korjattavaa. Samalla Jukka käy läpi yhteenottoa tyttären kanssa. Eikö oman perheen rakenteita saa kuntoon edes arkkitehti? Samalla todistuu, että heikkous on hirmuinen voima, häpeä säilyy aina.

Surutalo on lähelle tuleva romaani isien ja poikien vammoista, jotka periytyvät. Se kuvaa sodan käyneen isän kasvattamia veljeksiä, puusepänverstaalla ja tanssilavalla syttyvää nuoruuden intohimoa, opiskeluvuosia 80-luvun svengaavassa Helsingissä ja yhden miehen myrskyä kesällä 2020.

”Mies miettii, suree osaamatta. Teinkö siitäkin surutalon, synkensin valkoisen mustaksi?”

Tallennettuna:
Hakutulos 41
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Magdalena Hansson 5
Painajaisten luokkakokous

Ninni Schulman on Ruotsin Leena Lehtolainen, mestarillinen arjen jännityksen kuvaaja. Tervetuloa kotiin muistuttaa, että minkä taakseen jättää sen edestään löytää.

Kuka haluaisi palata yläkouluvuosiin? Ei ainakaan Magdalena Hansson, mutta luokkakokoukseen hän silti päätyy, saattaahan sieltä löytyä aihe lehtijutulle. Kaikki menee vielä pahemmin pieleen kuin olisi voinut uskoa, ja krapulaisena aamuna selviää, että yksi on joukosta poissa. Liittyykö murha menneisyyteen? Poliisit Petra Wilander ja Christer Berglund yrittävät tutkia tapausta, johon myös Christerin sisar on sekaantunut.

Toimittaja Ninni Schulman (s. 1972) on yksi Ruotsin kärkidekkaristeista. Suosittua Magdalena Hanssonista kertovaa sarjaa on myyty kotimaassaan jo yli miljoona kappaletta. Schulman asuu Tukhomassa ja nauttii kesistä lapsuutensa maisemissa Värmlannissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 42
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jessica Niemi 3

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Telma 1
Noitatyttö Telma aloittaa koulun ja joutuu kirjaimellisesti nokakkain luokan johtohahmon Onervan kanssa.

Persoonallinen pikku-noita ei uhoamisesta hätkähdä ja alkaa tehdä kaikkensa, jotta sopisi porukkaan.

Erinäisten kommellusten kautta Telma tajuaa, että muiden miellyttäminen ei ikinä onnistu ja on parasta pysyä omana itsenään.

Kertomuksen kulma osuu ulkonäköön perustuvaan kiusaamiseen ja erilaisuuden hyväksymiseen.

Mari Luoman hauska kuvitus herättää tarinan herkullisesti henkiin.
Teksti kutittelee aivonystyröitä, kieli on värikästä ja kirja sopii niin ääneen luettavaksi kuin jo lukemaan oppineillekin.

Satu Varjonen on työskennellyt vapaana toimittajana ja sisällöntuottajana 17 vuoden ajan. Journalistina hänen erikoisalaansa ovat kauneus ja hyvinvointi, ja hän on kirjoittanut useimpiin kotimaisiin naistenlehtiin. Tarinankerronnassa hänen sydämensä sykkii lastenkirjallisuudelle. Voihan nenä! on hänen esikoisteoksensa.

Mari Luoma on kuvittaja ja sarjakuvantekijä, jolla on koti sekä Suomessa että Saksassa. Hän kuvittaa kaikkea lastenkirjoista mainoksiin ja rakastaa suunnitella veikeitä hahmoja tarinoihin. Luoma on tehnyt myös peligrafiikkaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 44
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaikkien rakastama pikkusiili on melkoisen pulman edessä!

Metsässä on tekeillä jotain merkillistä. Joku on kahminut kaikki piikkipaatsamanmarjat ja männynkävyt. Jopa myyrän kaulaliina on viety narulta kuivumasta! Pikkusiili ystävineen löytää lumesta suunnattoman suuria jalanjälkiä, jotka johdattavat kaverukset yhä vain syvemmälle metsään. Mitä mahtaa lopulta löytyä? Ja saadaanko mistään jouluksi koristeita pikkusiilin tupaan?

Suloinen kuvakirjasarja jatkuu.

Tallennettuna:
Hakutulos 45

Pipsa ja unen lähtölaskenta Näytä tarkat tiedot

Peppa's countdown to bedtime, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Iltasatukirja kaikille Pipsa-faneille, jotka eivät malta mennä nukkumaan.

Pipsaa ja Jyriä ei nukuta yhtään. Auttaisiko, jos leikittäisiin unen lähtölaskentaa? Pipsa ja Jyri laskevat yhdessä Mummi ja Ukki Possun kanssa erilaisia asioita, jotta uni tulisi paremmin.

Tallennettuna:
Hakutulos 47
Kirja
Lindman, Mervi, kirjoittaja, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Peppe tykkää monista asioista: nukesta, pallosta, junaradasta... mutta ei siitä, kun pölynimurista kuuluu VOUUUU! Kaikkein eniten Peppe tykkää yhdessä lukemisesta.

Tallennettuna:
Hakutulos 48
Kirja
Lindman, Mervi, kirjoittaja, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tutkitaan kuvia Peppen kanssa! Niissä onkin paljon tuttuja juttuja. Nalle, kissa, äiti, pallo... Ihastuttava kuvasanakirja pikkuisille.

Tallennettuna:
Hakutulos 49

Isla saa kavereita Näytä tarkat tiedot

Meesha makes friends, suomi
Kirja
Percival, Tom, kirjoittaja, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 50
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Matias on pieni poika, joka katselee iltaisin pimeälle taivaalle ja miettii, millaista tuolla kaukana oikein olisi. Miltä kuu näyttäisi ihan läheltä? Mihin aurinko aina öisin katoaa? Ja mitä on tähtien takana? Matias päättää ottaa asioista selvää. Hän matkustaa kaupunkiin oppia saamaan, seuranaan kissa nimeltä Kuukuu.Vuodet vierivät, aurinko ja kuu tekevät aina vain toisilleen tilaa, ja Matiaksen ajatukset liitävät yhä kauemmas. Mutta miten löytäisi jonkun, jonka kanssa jakaa ajatuksiaan?Matias ja kaikki se mikä oli jossain kaukana on haikean kaunis kertomus ihmisen uteliaisuudesta ja kaipuusta. Kirja on saanut innoituksensa kirjailija Anja Portinin isoisoisän 1900-luvun alussa valmistamista tähtitieteellisistä taikalyhtykuvista, joita on aiemmin julkaistu teoksessa Maisteri Starkin arkisto (Musta Taide 2015). Kymmeniä lastenkirjoja kuvittanut, monipuolinen Sanna Pelliccioni loihtii näistä lumoavista vanhoista kuvista osan mukaan taianomaiseen kuvitukseensa.

Tallennettuna: