Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 39/2021

Uutuudet ajalta: 27.9.2021 - 3.10.2021

Muokattu: 5.10.2021
Hakutulos 1
Kirja
Slätt, Andreas, kirjoittaja ; Thorel, Christine, kääntäjä ; Karlsson-Dahlén (suku), kirjoittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Karmaiseva true crime -teos lapsuudesta väärän tuomion varjossa.

Millaista on kasvaa aikuiseksi, kun on viranomaisten mielestä tappanut parhaan leikkikaverinsa? Millaista on elää kaksi vuosikymmentä syytösten ja häpeän kanssa?

Ruotsin suurin oikeusskandaali alkoi kesäaamuna vuonna 1998, kun 4-vuotias Kevin löydettiin kuolleena pikkukaupungin ulkoilualueelta. Poliisin tutkimukset keskittyivät 5- ja 7-vuotiaisiin veljeksiin, jotka pian todettiin syyllisiksi. Meni kaksi vuosikymmentä, ennen kuin kohudokumentti puhdisti poikien maineen.

Kevinin kuolema kertoo kelvottomasta poliisityöstä, joukkohysteriasta ja sen seurauksista. Vaikka syytteet kumottiin, tavallista lapsuutta ei takaisin saa.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Kirja
Im, Phoebe, kirjoittaja, kuvittaja ; Falk, Tanja, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Chibit ovat hellyttävän suloisia tyyppejä - ainakin yhtä ihania kuin kawaii-hahmot. Tämän kirjan neuvoilla opit piirtämään söpöjä eläinhahmoja chibi-tyylillä. Mukana on 75 eläintä alpakasta norsuun ja delfiinistä pingviiniin.

Kirjan havainnollisissa ohjeissa hahmojen synty esitetään vaihe vaiheelta. Saat myös vinkkejä erilaisten ilmeiden ja kivojen chibi-asusteiden luomiseen.

Tule mukaan chibi-maailmaan, jossa söpöydellä ei ole mitään rajaa! Voit toteuttaa piirrokset perinteisesti kynällä ja paperilla tai vaikkapa tabletin tai tietokoneen piirustusohjelmalla. Piristä omaa päivääsi tai yllätä ystäväsi ihanalla chibi-hahmolla!

Tallennettuna:
Hakutulos 4
CD
BTS, esittäjä ; RM, esittäjä ; Jin, esittäjä ; SUGA, esittäjä ; j-hope, esittäjä ; Jimin, esittäjä ; V, esittäjä ; Jung Kook, esittäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:
  1. Butter
  2. Permission to Dance
  3. Butter (Instrumental)
  4. Permission to Dance (Instrumental)
Tallennettuna:
Hakutulos 6
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rakastetun kirjasarjan odotettu jatko-osa kertoo Marja Korhosen arjesta ja juhlasta locked in -syndrooman kanssa - kun liike ja puhe viedään, puhuvat silmät ja nyt myös Marjan avustajat, tosielämän Enkelit.

Marja Korhonen tunnetaan parhaiten erityisestä elämästään, josta hän on otsahiirellään kirjoittanut kaksi kirjaa Häivähdyksiä - erityinen elämäni (2014) ja Sydämeen tatuoitu (2017). Marjan Enkelit on jatkoa näille teoksille. Se avaa kirjailijan ja avustajien elämää hullunkurisia käänteitä täynnä olevan arjen keskellä. Karikoilta ja kivuiltakaan ei täysin vältytä.
Marjan Enkelit syntyi epätavallisen vuoden 2020 haasteiden tiimellyksessä. Se on kiehtova ker-tomus ystävyydestä, tunteiden vuoristoradasta, auttamisenhalusta, erikoislaatuisesta työyhteisöstä sekä arjen iloista ja suruista vauhdikkaan Marjan matkassa. Kun yhdentoista erilaisen naisen työnantajana on mykkä ja halvaantunut mutta määrätietoinen sisupussi, yhteiselon perustukset pitää koossa vankkumaton molemminpuolinen kunnioitus Marjan ja Enkeleiden välillä.
Marja Korhonen on Saarijärvellä asuva kirjailija ja luennoitsija, koulutukseltaan luokan -ja eri-tyisopettaja. Edellä mainittujen kirjojen ohella häneltä on julkaistu romanttinen pienoisromaani Karhunpesä (2019).

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Mattsson, Anne, kirjoittaja, haastattelija ; Askola, Irja, haastateltava
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Syyskuussa 2010 murtui lasikatto, joka oli estänyt monen lahjakkaan naisen etenemisen urallaan: Irja Askola vihittiin piispaksi ensimmäisenä naisena Suomessa. Tapaus sai paljon mediahuomiota, ja vuosien varrella piispa sai osakseen niin iloa ja innostusta kuin kritiikkiä ja ruokotonta vihapostia.

Anne Mattsson seuraa Askolan polkua vasemmistolaisesta yksinhuoltajaperheestä kansainvälisille areenoille ja lopulta kirkon ykkösnaiseksi. Askolan ura sijoitetaan kontekstiin, jossa yhteiskunta ja kirkko kulkevat yhtenäiskulttuurista kohti moniarvoista eurooppalaista yksilökulttuuria. Teos luo intiimin kuvan ihmisestä, joka on aina puhunut tasa-arvon puolesta ja löytänyt yleisönsä myös runoilijana.

Valtiotieteiden lisensiaatti Anne Mattsson on helsinkiläinen tieto- ja oppikirjailija, historiantutkija ja -opettaja. Hän on erikoistunut naisten elämäntarinoihin.

Tallennettuna:
Hakutulos 8

Poika joka seurasi isäänsä Auschwitziin Näytä tarkat tiedot

The boy who followed his father into Auschwitz, suomi
Kirja
Dronfield, Jeremy, kirjoittaja ; Naski, Heli, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vuonna 1939 saksalaiset pidättivät itävaltalaisen verhoilijan Gustav Kleinmannin ja hänen vanhimman poikansa, 15-vuotiaan Fritzin. Heidät vietiin ensimmäisten joukossa Buchenwaldin keskitysleirille Saksaan. Sieltä alkoi heidän kammottava ja samalla koskettava ja tärkeä tarinansa, jota on vaikea edes kuvitella.

Gustav päätettiin siirtää Auschwitziin, jonka he kumpikin tiesivät merkitsevän varmaa kuolemaa. Fritz joutui vaikean valinnan eteen. Lopulta hän lähti isänsä rinnalla kohti Auschwitzin kuoleman leiriä. Vankeutta kesti yhteensä viisi vuotta.

Poika joka seurasi isäänsä Auschwitziin on tarpeellinen muistutus paitsi ihmiskunnan karmeimmista teoista myös perheen ja ihmismielen voimasta. Rakkautensa ja rohkeutensa avulla kaksikko kohtasi alituisen kuolemanvaaran ja sen täydellisen sattumanvaraisuuden -?ja säilyi hengissä.

Herkästi ja taidokkaasti kirjoitettu teos perustuu Gustav Kleinmannin salaa pitämään päiväkirjaan. Harva holokaustista selvinnyt on tuonut mukanaan vapauteen näin tarkkoja päiväkirjamerkintöjä koko vankeutensa ajalta. Kirja oli Sunday Times- ja Amazon-bestsellerlistojen kärkisijalla ja se on käännetty viidelletoista kielelle.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Kirja
Gorman, Amanda, kirjoittaja ; Long, Loren, taiteilija ; Eklund Nhaga, Laura, kääntäjä ; Nurmi, Aura, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaarina Riikonen 5

Tuhopoltto naapurissa keskeyttää toimittajan hyvin alkaneen loman.

Toimittaja Kaarina Riikosen kipeästi kaipaama kesäloma maalla keskeytyy alkuunsa, kun naapuritilalla syttyy tulipalo. Kaarina lähtee auttamaan sammutuksessa ja näkee vettä kantaessaan epäilyttävän tumman hahmon katoavan metsän siimekseen.

Kun Viikko-lehden toimituksessa kuullaan, että tulipalossa on kuollut valtakunnallisesti tunnettu suurtilallinen, Kaarina joutuu palaamaan töihin. Juttua penkoessaan hän törmää seutukunnan synkkiin salaisuuksiin ja kaameaan kiroukseen.

Surmamäen kirous on viides osa viihdyttävässä ja kutkuttavan jännittävässä Kaarina Riikonen ratkaisee -dekkarisarjassa. Aiemmin sarjassa ovat ilmestyneet Maakellarin salaisuus (2017), Ikäneidon testamentti (2018), Syöpälääkärin kuolema (2019) ja Ottopojan kohtalo (2020).

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vappu ja Annika 2
Peikkokallion salaisuus on jännittävä ja lämminhenkinen lastenromaani ystävyydestä, auttamisesta ja talven lumosta. Metsään kätkeytyvä mysteeri opettaa monta uutta asiaa.

Vappu ja Annika lähtevät syyslomalla Vapun mummon ja ukin mökille. Mökin takana on tiheä metsä, jonne Vappu heti sieniretkellä eksyy.
Metsästä Vappu löytää kummallisen korkean kallion, jolla on kasvot, koukkunenä ja maahan saakka valuva kiviparta. Kallio on ikivanha ja sillä saattaa olla voimia, hyviä tai pahoja. Kallion laelta näkee kauas, metsä jatkuu loputtomiin. Puiden lomassa vilahtaa salaperäinen talo, joka houkuttelee tyttöjä päivä päivältä lähemmäksi.

Vinttikamarissa rapisee, joku liikkuu saunarannan kaislikossa ja metsälammelta löytyy kytevä nuotio. Kuka metsässä asustaa?
Onneksi mökille tehdään uusi retki kuusenhakuun. On sysipimeää, vain lumi hohkaa valoa. Tyttöjen ja isoveli Eetun apua tarvitaan äkkiä toden teolla kylmässä joulukuun aamussa. Lapset syöksyvät halki metsän, mutta ehtivätkö he ajoissa?

Peikkokallion salaisuus on suunnattu alakouluikäisille ja sopii hyvin myös ääneen luettavaksi.

Elisabet Aho on kirjoittanut useita kiitettyjä ja palkittuja historiallisia romaaneja. Hänet tunnetaan myös jännittävistä lasten- ja nuortenkirjoistaan, jotka ovat olleet LukuVarkaus- ja Arvid Lydecken -palkintoehdokkaina. Vappu ja Annika -sarjan avausosa Helmi, salaperäinen tyttö ilmestyi 2020.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Viikonpäivä 4
Teini-ikäinen Frieda Klein kokee kotonaan Braxtonin pikkukaupungissa jotain, mitä kukaan ei usko todeksi. Frieda lähtee kaupungista eikä aio palata. Mutta kaksikymmentä vuotta myöhemmin psykoterapeutti Friedan luo ilmaantuu luokkatoveri, joka haluaa Friedan puhuvan hänen tyttärensä kanssa. Tytön kokemus on niin samanlainen, että Frieda alkaa epäillä tapauksilla olevan yhteyttä. Braxtonin lukiossa suunnitellaan koulutapaamista, ja Frieda palaa sittenkin kotikaupunkiinsa ja kohtaa nuoruudenystävien lisäksi myös perhettään. Syyllinen on joku, jonka Frieda tuntee, mutta kuka? Ja mitä kukakin peittelee? Perheen jännitteet ja pikkukaupungin salat alkavat purkautua, eikä Frieda ole ainoa joka joutuu vaaraan. - Torstain lapsi on kahdeksanosaisen Frieda Klein -sarjan neljäs kirja.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ruth Galloway 10

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Veljet 2
Veljet on tiivistunnelmainen, ajankohtaisuudellaan puhutteleva jännitysromaani kahden maahanmuuttajaveljeksen taistelusta laajalle levittäytynyttä rikollisryhmää vastaan. Missä kulkee raja, jonka ylittäminen repii läheisetkin vaaravyöhykkeelle?

Amir Zardari erosi maahanmuuttajista koostuvasta espoolaisesta jengistä, mutta sen johtaja ja taustahahmot haluavat vaientaa liikaa tietävän entisen jengiläisen, joka aikoo todistaa heitä vastaan. Amir houkutellaan ansaan, jolla on kauaskantoiset seuraukset.
Younas Zardari työskentelee KRP:ssä järjestäytyneen rikollisuuden erikoistutkintaryhmän esimiehenä. Hän ottaa elämäntehtäväkseen jengin vangitsemisen sekä rikollistouhuista eroon pyrkivän pikkuveljensä pelastamisen.
Younasin tutkintaryhmän löytämät todisteet laajasta rikolliskuviosta osoittautuvat räjähdysherkiksi. Younasin on pohdittava päätöstensä vaikutukset tarkkaan: kenelle epäilyistä voi kertoa. Vastapuoli tuntuu olevan aina yhden askeleen edellä, ja siihen voi olla vain yksi selitys.
Kykeneekö Younas suojelemaan rakkaimpiaan, joiden henki on jatkuvasti uhattuna? Sukuun pian syntyvä lapsi sekoittaa entisestään ajatuksia ajojahdinomaisen tutkinnan järkevyydestä. Kuinka kalliin hinnan Younas on onnistumisestaan loppujen lopuksi valmis maksamaan?

Veljet - Younas on Veljet-sarjan toinen, itsenäinen osa. Sarjan ensimmäinen osa kantaa nimeä Veljet - Amir (2020). Kirjojen yllättävät käänteet ja puhuttavat ihmiskohtalot sijoittuvat Espooseen ja ovat osaltaan ovi nykypäivän monikulttuuriseen yhteiskuntaamme, sen vahvuuksiin ja epäkohtiin.

Rakennusalalla työskentelevä Outi Hongisto (s. 1974) asuu Espoossa. Veljet-sarjan lisäksi häneltä on ilmestynyt kaksi lapsille suunnattua matkakirjaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Voitto Karhu ja Ina Djurling 4
Elävää ja tarkkaa ajankuvaa tarjoava jännitysromaani syksyyn 1930 ajoittuvasta monisäikeisestä rikostutkinnasta ja politiikan kuohuista. Rikoskonstaapeli Voitto Karhun vastavihitty vaimo Ina saa toimittajantyöllään Karhun jälleen kerran kauhun valtaan.

Yritteliäät tamperelaiskaverukset ovat viritelleet pontikkapannun tiputellakseen korpikuusen kyyneleitä syksyn piristykseksi. Laavulla heitä odottaa kuitenkin kammottava löytö, ja poliisilaitoksen rikoskonstaapeleilla on edessään mittava työsarka.

Rikosten selvittelyssä jo aiemmin ansioituneen Aamulehden toimittaja Ina Djurlingin ja konstaapeli Voitto Karhun hääjuhlat keskeytyvät odottamattomalla tavalla, ja Karhu joutuu astumaan ammattitaitonsa koetukselle laittaviin saappaisiin. Tampereella ja lähikunnissa on sattunut useita murtoja, joiden veriset jäljet viittaavat hämmentävän laajaan rikosvyyhtiin. Kun sitten raskaana oleva Ina katoaa, on konstaapeli Karhun aika todella tarttua asioiden kulkuun.

Lapuan liike on irtisanoutunut kesällä 1930 tapahtuneesta Tampereen pormestarin Väinö Hakkilan muilutuksesta. Yleisön mielipide on silti kääntymässä liikettä vastaan. Jälkimainingeissa Lapuan liikkeestä irralliset ryhmät uhkailevat edelleen vasemmistolaisia poliitikkoja. Saksasta alkaa kantautua huolestuttavia uutisia Hitler-nimisen miehen valtaan noususta.
Kun rikosten palaset vihdoin loksahtavat paikoilleen, Suomea kohahduttaa vielä yksi röyhkeä kyyditys.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Unelmien muotitalo 1

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tiku ja ystävät 2

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Uusi-Seelanti-saaga 3
Lukijoiden rakastaman historiallisen sukusaagan kolmas osa

Sarah Larkin Kiivilinnun kutsu on unohtumaton kasvutarina rakkaudesta, menetyksestä ja sinnikkyydestä Uuden-Seelannin jylhissä maisemissa.

Uuteen-Seelantiin naiivina nuorena morsiamena saapuneen Gwyneira McKenzien lapsenlapsenlapsi Gloria Martyn on saanut viettää idyllisen lapsuuden sukunsa omistamalla lammasfarmilla keskellä Uuden-Seelannin maaseutua. Kun hänen vanhempansa vaativat Glorian saavan sivistyneen nuoren naisen koulutuksen toisella puolen maailmaa ja lähettävät tämän Englantiin, joutuu hän jättämään taakseen kaiken rakastamansa, mukaan lukien vannoutuneen suojelijansa Jackin.

Vieraassa ympäristössä kaukana kotoa Gloria tuntee olonsa yksinäisemmäksi kuin koskaan aiemmin. Kun käy ilmi, että hänen vanhemmillaan ei ole aikomustakaan päästää häntä takaisin rakkaaseen kotimaahansa, ottaa Gloria ohjat omiin käsiinsä ja karkaa uskomattomalle seikkailulle kohti Uutta-Seelantia.

Sarah Larkin Kiivilinnun kutsu jatkaa lukijoiden sydämet vienyttä, Uuteen-Seelantiin sijoittuvaa sukusaagaa ja vie lukijan unohtumattomalle matkalle tietään kotiin etsivän nuoren naisen kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mayfairin muusat 1
Taideaarteita katoaa Lontoon saleista ja salongeista! Neiti Calliope Chase päättää palauttaa asiat järjestykseen. Varkaan täytyy kuulua ylhäisöpiireihin - eikä Calliopen tarvitse etsiä kaukaa: Cameron de Vere, Westwoodin herttua, on ilmiselvä epäilty.

Calliope ei huomaa määrätietoisen rikollisjahdin alkavan muistuttaa yhä enemmän puhkeavaa romanssia... kunnes Cameron suutelee häntä, ja hänen järkevä, järjestelmällinen elämänsä syöksyy mitä hämmentävimpään sekasortoon!

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Korso vuosina 1975-1991: paikka ja aika, joissa ei tapahdu mitään, mutta silti niissä on kaikki.

1970-luvun radanvarsilähiössä elämää lapsesta nuoreksi kuljettavat ruskea Toyota Carina, Menokkaat ja koulumatka betonisen alikulun läpi. Myöhemmin Gene Simmons, nujakointi Nutalla, vikat hitaat ja vesisängyn kielarointimaratonit.

Jenni Pääskysaari kuvaa omakohtaisessa esikoisromaanissaan lapsuuden ja nuoruuden laajenevaa mielenmaisemaa aistivoimaisina välähdyksinä.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mortuí non silent 1
On joulukuinen sunnuntai-ilta vuonna 2009, kun rikosylikonstaapeli Ville Karila seisoo töölöläisessä asunnossa kuolleen naisen ruumista tarkastellen. Kaikki näyttää viittaavan luonnolliseen kuolemaan, mutta jokin asetelmassa häiritsee Karilaa siinä määrin, että hän päättää kutsua apuvoimia paikalle.

Kun oikeuslääkäri Viola Kaario seuraavana aamuna suorittaa vainajalle ruumiinavauksen, alkaa olla ilmiselvää, että kyseessä on henkirikos. Karila kollegoineen aloittaa mutkikkaaksi osoittautuvan murhatutkimuksen, jonka aikana selviää, että kuollut nainen oli elänyt uhkaavan Auervaara-hahmon varjossa. Missä tämä lähes näkymättömänä liikkunut aavemies on nyt? Miksi kuolleen naisen asunnossa on tehty outoa remonttia? Entä mitä tarkoittaa roskiksesta löytynyt Tauno Paloa esittävä postikortti? Ennen kuin murhaajan henkilöllisyys selviää, saa Kaario teräspöydälleen avattavaksi toisenkin ruumiin ja useampi huolellisesti haudattu salaisuus näkee päivänvalon.

Rainio ja Rautaheimo ovat kirjoittaneet häpeilemättömän nostalgisen murhamysteerin, jonka vankkana pohjana on asiantunteva kuvaus niin poliisin kuin oikeuslääkärin työstä. Cozy crime -lajityyppiä edustavassa dekkarissa nostetaan hattua komisario Palmun Helsingille, nautiskellaan jouluisista tunnelmista - ja jahdataan kasvotonta murhaajaa, joka tuntuu koko ajan olevan yhden synkeän askeleen poliisia edellä.

Vainajat eivät vaikene aloittaa rikosylikonstaapeli Ville Karilan ja oikeuslääkäri Viola Kaarion murhatutkimuksista kertovan Mortuí non silent -dekkarisarjan.

Tallennettuna:
Hakutulos 25

Synkkien aikojen laulu Näytä tarkat tiedot

A song for the dark times, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

John Rebus 23
John Rebusin tytär Samantha asuu Skotlannin pohjoisella rannikolla. Rebus ei ole ollut isistä parhain ja suhde tyttäreen on jäänyt etäiseksi. Kun tytär sitten soittaa keskellä yötä, Rebus ymmärtää heti, että uutinen ei ole hyvä. Tyttären aviomies on kateissa. Eläkeläiskomisario tietää, että poliisin perusepäiltyjä ovat perheenjäsenet. Hän suuntaa ikivanhan Saabinsa pohjoiseen - huolestuneena isänä joka on myös entinen poliisi. Pienestä kaupungista tai kylästä löytyy salaisuuksia, joiden juuret ulottuvat sotavuosiin saakka ja joista saattaa riittää lonkeroita myös nykyajan Edinburghiin. Mitä tyttären aviomiehelle tapahtui, ja haluaako John Rebus edes saada sen selville? - Synkkien aikojen laulu on kiitetyn sarjan kahdeskymmenestoinen suomennos.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Aira Karhu 2
Ihmisten syvimpiin tuntoihin pureutuva jännitysromaani rikoksista, niiden peittelystä ja rakkauden voimasta - hyvässä ja pahassa.

Avioerosta toipuva kriminaalipsykologi Aira Karhu ja keski-iän kriisiä poteva rikoskomisario Tapani Mikkonen kohtaavat jälleen, kun vanhan pitsihuvilan palo osoittautuu ihmishengen vaatineeksi rikokseksi. Airaan on yhteydessä myös rikas leskirouva Lisbet Vaarala, joka väittää arvokasta helminauhaansa väärennökseksi.

Näennäisesti toisiinsa liittymättömät tapahtumat tutustuttavat Aira Karhun ihmisiin, jotka saavat hänet huomaamaan: perhe ja sen maineen suojeleminen on inhimillistä, ja ruotsinkielisten keskuudessa vielä inhimillisempää.

Jotka varjoissa kulkevat -dekkarin ytimessä ei ole vain rikosten tutkinta vaan henkilöt, joiden elämää tragediat ravistavat.

Tuula Ranta on juuriltaan länsisuomalainen Itä-Suomessa asuva eläkkeellä oleva äidinkielen opettaja, kirjoittamisprosessin tutkija ja kirjoittamisen ohjaaja. Hänen vuonna 2020 julkaistu esikoisdekkarinsa Totuus on vaihtuva maisema sai kiittävän vastaanoton. Jotka varjoissa kulkevat jatkaa Aira Karhu -sarjaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ryan Swan on saanut mahdollisuuden, jota hän on odottanut jo pitkään - tuottaa kokonainen tv-ohjelma alusta loppuun. Ohjelma rakentuu suositun taikurin, Pierce Atkinsin, ympärille.
Tapaaminen Piercen kanssa ei kuitenkaan suju odotetusti, sillä mies vaikuttaa käyttävän taikavoimia myös yksityiselämässään. Kumpikaan heistä ei voi vastustaa intohimoa heidän välillään, vaikka Ryan ymmärtääkin, että Piercen ammatti voi koitua tämän kohtaloksi. Koska mies on haluton luopumaan vaarallisesta taikurin työstään, ei Ryanille jää muuta vaihtoehtoa kuin jättää mies.
Mutta onko edes mahdollista paeta miestä, joka vaikuttaa olevan... puhdasta taikuutta?

Tallennettuna:
Hakutulos 28

Nolo elämäni. 4, Olisinpa jäätanssija Näytä tarkat tiedot

Dork diaries. Tales from a not-so-graceful ice princess, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nolo elämäni 4

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kertomus rakkaudesta, jonka äärelle pääsee enää kuvien kautta; suhteesta, joka on hiipunut asuinkumppanuudeksi. Eron kuvia on parisuhteen valokuva-albumi, joka näyttää pitkän liiton ensitapaamisesta katkeraan loppuun.

Romaani pohtii eron syitä historian kuormittamien sukupuoliroolien, yhteiskunnallisten asenteiden sekä luokkataustan valossa. Mikä lopulta erotti kaksi yhteen sitoutunutta toisistaan?

Koskettava, surullisenhauska ja tarkasti havainnoiva kertomus liikkuu pitkän suhteen poluilla ja sivupoluilla, mutta palaa aina nyt-hetkeen, tilanteeseen, jossa pitäisi löytää asunto, saada rahaa muuttoon ja elämä rullaamaan ilman puolisoa. Arkirealismi, tulevaisuudenpelko ja käytännön erojärjestelyt kietoutuvat yhteiseen historiaan, ylisukupolvisiin malleihin, rakkauteen ja sen särkymiseen.

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Etsivätoimisto Mysteeri 6
Mystinen Pronssisen samurain patsas, kolme innokasta salapoliisia ja sinä!

Mukaansatempaava, hoksaamisen riemua tarjoava salapoliisikirja maagisista taikaesineistä, hämäräperäisistä rosvoista ja ovelista salapoliiseista. Etsivätoimisto Mysteeri -sarjassa lukijat pääsevät ratkomaan tarinaan liittyviä etsivätehtäviä sekä järjestämään oman pakohuonepelin.

Etsivätoimisto Mysteerin Roosa, Timi ja Aurora ovat päässeet seuraamaan Lumi-Samuraista kertovan elokuvan kuvauksia. Etenkin Timi on haltioissaan, onhan Lumi-Samurai hänen suuri sankarinsa. Pahat enteet täyttävät kuitenkin salapoliisien mielet, kun he tajuavat hämäräperäisen roiston nimeltä Valkoinen rotta saapuneen naamioituneena kuvauksiin... saadakseen haltuunsa muinaisen velhon loitsimat taikaesineet.

Pian alkaakin tapahtua kummia, ja lapset joutuvat keskelle vauhdikasta salapoliisiseikkailua, jossa he törmäävät rohkeiden samuraiden lisäksi myös oveliin ninjoihin sekä salaperäisiin vakoojiin. Mutta ennen kaikkea menneisyyden suuriin salaisuuksiin.

Kuka Valkoinen rotta oikein on? Mitä hän suunnittelee taikaesineillä tekevänsä? Entä pystyykö Etsivätoimisto Mysteeri ratkaisemaan oudon rikostapauksen ennen kuin on liian myöhäistä?

Liity mukaan huikean jännitystarinan pyörteisiin ja auta Etsivätoimisto Mysteeriä selvittämään rikostapaus, josta ei vauhtia ja hurjia ninjoja puutu!

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sokkelovaltakunnan kadut ovat täynnä väkeä, sillä on karnevaalin aatto. Karnevaalin aarre, legendaarinen sokkelomuna on kuitenkin kadonnut. Pian hätiin kutsutaankin Sakke ja Carmen. Pystytkö auttamaan heitä ehtimään ajoissa?Jännittävä sokkeloseikkailu vie uskomattomien rakennusten, maisemien ja pilviin kurottavan puulinnan läpi kohti arvoituksen ratkaisua. Reitti kunkin sokkeloisen aukeaman läpi selvitetään vihjeiden avulla. Samalla etsitään johtolankoja ja ratkotaan haasteita. Kun tehtävät on suoritettu ja reitti selvä, on aika kääntää sivua uudelle aukeamalle kuin pelin seuraavalle tasolle.

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Kirja
Kunnas, Mauri, kirjoittaja, taiteilija ; Kunnas, Tarja, kirjoittaja, taiteilija
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ahneus vie auringonkin taivaalta. Mauri Kunnas palaa Koirien Kalevalan myyttisiin maisemiin päivänpolttavalla aiheella.

Väinölässä nautitaan kultaisen auringon loisteesta ja puhtaasta luonnosta. Mutta Pohjolan loputtoman ahne Louhi keksii: entäpä jos auringon takoisikin kultakolikoiksi?
Louhi vangitsee auringon luolaan, ja Väinölään tulee pimeää ja kylmää. Pohjolassa sen sijaan on niin kuuma, että vesi kiehuu saaveissa.
Mutta auringolla on voimaa, jolle Louhikaan ei voi mitään. Lopulta ahneinkin ymmärtää, mikä elämässä on kultakolikoita tärkeämpää.

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Kirja
Lestelä, Johanna, kirjoittaja, taiteilija
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tuikku oppii, että kaikkia jännittää joskus. Kiitetty kuvakirjasarja jatkuu.

Tuikku näkee, miten jalkapalloilijat juoksevat kentällä pallon perässä kuin tanssien. Tuikkukin tahtoo pelata! Hän pallottelee innoissaan yksikseen kotona.
Äiti ilmoittaa Tuikun jalkapallokerhoon. Mutta kun pitäisi mennä ensimmäisiin harjoituksiin, Tuikku jänistää. Seuraavalla kerralla Tuikku lähtee malttamattomana pallokentälle mutta jää empimään portille. Entä jos Tuikku ei osaa mitään? Uskaltaako hän edes yrittää?
Jalkapalloa harrastava naapurin Onni osaa nykäistä oikeasta narusta, ja Tuikku uskaltautuu kentälle.

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Kirja
Mander, Sanna, kirjoittaja, taiteilija
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Harri on kahdeksan ja asuu vanhempiensa luona vuoroviikoin.Hän on kiltti ja tunnollinen poika, mutta eräs asia aiheuttaa hankaluuksia. Harrilla on nimittäin parhaana kaverinaan oma pikku noita, Axe Rexona, joka haluaisi aina välillä panna ranttaliksi.Axe on tosi hauska ja osaa taikoa tulitikkusauvallaan kaikkea jännää. Kun pikku pikku noidalle tulee tylsää, hän yllyttää Harria tekemään tuhmuuksia. Harri ei haluaisi olla tuhma, ja siitä koituu joskus hieman ongelmia. Yhtäkkiä Harrin housut kutisee kamalasti, linssisoppa maistuu ällöltä rusinavelliltä ja isän uusi naisystävä onkin naamioitunut avaruusolio. Joskus tilanne vähän eskaloituu, jolloin Harri saa syyt niskoilleen. Silloin on vaikea selittää, että syynä oli pikku pikku noita, jota kukaan muu ei näe.Sanna Manderin kirjoittamassa ja riemukkaasti kuvittamassa lastenkirjassa tunteet räiskyvät ja vauhtia piisaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Värikäs kuvakirja Ryhmä Haun jäätävästä seikkailusta.
Riku ja pennut ovat lähdössä auttamaan Jakkea ja Haltia pingviinien laskemisessa. Ennen kuin Hau-vaunun ovet ehtivät sulkeutua, Hali-kissa pujahtaa kyytiin! Katti aiheuttaa jäätiköllä hämminkiä eikä ainakaan helpota lintujen järjestyksessä pysymistä.
Saavatko pennut tilanteen hallintaansa ja maukuvan salamatkustajan turvallisesti kotiin?

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jännittävä kuvakirja Ryhmä Haun pelastustehtävästä.
Pormestari Pujola vie Julian ja Juliuksen retkelle suolle. Päivän hauska vire vaihtuu lasten nähdessä vihreässä vedessä hirviön. Pakoon säntäävä kolmikko katoaa kapteeni Turpon näköpiiristä.
Onnistuuko Ryhmä Hau löytämään säikähtäneet matkustajat ja selvittämään vedenalaisen olennon arvoituksen?

Tallennettuna:
Hakutulos 41
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tuulenpoika saa ensimmäistä kertaa tehtäväkseen saattaa villivarsat kesälaitumilta syyspilttuisiin. Tehtävä osoittautuu hankalaksi, sillä villikot karkaavat. Varsat riehaantuvat ja aiheuttavat rajun syysmyrskyn. Kun myrsky puhkeaa, on pieni valkea nalle hippasilla uuden ystävänsä kanssa. Nalle kohtaa arvaamattoman myrskyn ja joutuu auttamaan pulaan joutunutta ystävää. Saako Tuulenpoika varsat talttumaan, jotta myrsky laantuu? Eihän myrsky voi jatkua loputtomiin.

Tallennettuna:
Hakutulos 42
Kirja
Mizuho, Rino, sarjakuvantekijä ; Mäkelä, Suvi, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maaginen suklaapuoti 20

Tallennettuna: