Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 40/2021

Uutuudet ajalta: 4.10.2021 - 10.10.2021

Muokattu: 12.10.2021
Hakutulos 2
Kirja
Aitlahti, Kaisa, kirjoittaja ; Reinikainen, Satu, kirjoittaja, valokuvaaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suosittu Polkuja rauhoittumiseen -kirja saa jatkoa! Kun elämän keskellä on tarve vetää henkeä, rauhoittumisharjoitukset auttavat näkemään hyvän ja vahvistamaan läsnäolon taitoja. Ne auttavat ryhmää asettumaan hetkeen ja suuntaamaan ajatuksia.

Kirjan harjoitukset avaavat monenlaisia polkuja tähän hetkeen, valoon, lähteille, minuuteen, mielenmaisemiin ja voimavaroihin. Luonto ja luonnossa viipyminen ovat tärkeässä osassa. Kirjan kuvat ja niissä olevat lisätyn todellisuuden elementit syventävät osaa harjoituksista uusiin kerroksiin.

Kirjan kymmenet harjoitukset soveltuvat ohjattuina erilaissa ryhmissä lasten, nuorten ja aikuisten kanssa. Ne toimivat myös aikuisten yksilöharjoituksina. Niin ikään digitaalisesti kokoontuvat ryhmät on huomioitu.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Käytännöllinen opaskirja kaikille kuolevaisille.

Kuoleminen on sekä arkista että merkityksellistä, mutta usein kuolema yllättää ihmisen valmistautumattomana. Käytännön asioiden järjestely vie aikaa, ja mielessä voi olla myös kysymyksiä, joita ei yleensä sanota ääneen.

Mihin ruumis viedään kuoleman jälkeen ja kuka sen kuljettaa? Saako läheisen pestä ja pukea itse? Voiko tuhkat ripotella mökkijärveen? Mistä rakentuu hyvä kuolema?

Käsikirja käy läpi kuolemaan ja hautajaisiin liittyviä käytäntöjä ja tapoja. Se auttaa myös miettimään erilaisia vaihtoehtoja jo hyvissä ajoin.

Kaikki mitä kuolemisesta tarvitsee tietää, silloinkin kun ei oikeastaan haluaisi.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Syväluotaava tietokirja Suomen kiistellyimmästä puolueesta ja sen johtajasta.

Ovatko perussuomalaiset uhka demokratialle vai osoitus sen toimivuudesta? Suomen kohutuin ja pelätyin poliittinen liike tunnetaan heikosti.

Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä kertoo, millaisesta puolueesta on kyse. Mikä on perussuomalaisten ideologia, mitkä ovat puolueen tavoitteet, ja miksi sitä äänestetään?

Kuvatessaan perussuomalaisuutta ja sen taustaa Jokisipilä purkaa suomalaisten puolueiden kannatusmuutosten syitä. Kirjallisten lähteiden ohella teos pohjautuu Jussi Halla-ahon harvinaisiin haastatteluihin.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Leppämäki, Sami, toimittaja, kirjoittaja ; Savikuja, Tuula, toimittaja, kirjoittaja ; Puustjärvi, Anita, kirjoittaja ; Timonen, Tero, kirjoittaja
2021
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 9
Kirja
Suvanto, Sari, kirjoittaja ; Hurri, Riikka, valokuvaaja (ekspressio)
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Upeat sukkamallit huokuvat värien harmoniaa ja kuvioiden kirjoa.

Näissä raikkaan erilaisissa neulemalleissa yhdistyvät karjalainen perinne, impilahtelaisen Suvannon suvun käsityöperintö ja tekijän oma taiteellinen näkemys.
Kokoelmassa on sekä naisten että miesten malleja, yhteensä 16 sukkamallia. Kaikki sukat neulotaan paksuhkoista langoista, ja tekniikoita ovat kirjoneule, pitsineule, palmikot, nostetut silmukat sekä onteloneule.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Kirja
Jokinen, Heikki, kirjoittaja ; Hyrri, Juliana, kuvittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Työnä kuva - Visuaalisen viestinnän tekijän opas on ajantasainen käytännön teos visuaalisen viestinnän tekijöille eli graafisille suunnittelijoille, kuvittajille ja sarjakuvantekijöille.

Esimerkiksi yrittämiseen, verotukseen, sopimuksiin ja apurahoihin liittyvät koukerot selitetään elävän elämän esimerkein ja kokemuksin höystettyinä. Heikki Jokisen kirjoittaman oppaan kieli on selkeää, vaikka kaikki pykälät ja määräykset, joista puhutaan, eivät aina sitä ole.

Kirjassa käydään läpi niitä kysymyksiä, joita erityisesti alan freelancerit ja yrittäjät kohtaavat: tekijänoikeudet, yritysmuodon valinta, työn hinnoittelu, miten työstä sovitaan, verotus, eläke- ja sosiaaliturvan perusteet sekä apurahojen tarjonta ja hakeminen.

Vaikka Työnä kuva on suunnattu erityisesti visuaalisen viestinnän suunnittelijoille, muutkin luovan alan tekijät löytävät siitä runsaasti omassa työssään oleellisia asioita. Alan opiskelijoille teos sisältää paljon tietoa, joka tasoittaa tietä työelämään.

Kirjan kirjoittaja, YTM Heikki Jokinen on työskennellyt vapaana toimittajana vuodesta 1986. Oman työn lisäksi hän on hankkinut kokemusta alan käytännöistä muun muassa Suomen freelance-journalistien ja Suomen arvostelijain liiton puheenjohtajana. Nyt hän on tekijänoikeusjärjestö Kopioston hallituksen puheenjohtaja.

Taitelija Juliana Hyrri kuvitti kirjan ja ulkoasusta vastaa graafinen suunnittelija Sanna-Reeta Meilahti. Kirjan julkaisee neljä visuaalisen viestinnän alan tekijäjärjestöä - Grafia, Kuvittajat, Freelance-graafikot ja Sarjakuvantekijät.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Supertähden odotettu elämäkerta.

"Hän kuuli korvissaan isän huudot ja äidin raskaan hiljaisuuden. Hän muisti ihmiskammonsa, pelkonsa ja mallipoikaystävänsä lyönnit, isän verentahriman kypärän, tupaten täydet salit, humalaisen aviomiehen ja pienen kynttilän studion pöydällä."

Kaija Koo - Taipumaton on ainutlaatuinen elämäkerta yhdestä Suomen rakastetuimmasta artistista. Se on kertomus siitä, kuinka lahjakas mutta ujo Kaija Kokkola selätti miesten hallitseman musiikkimaailman ja nousi oman uransa sankariksi, vahvaksi ja kunnioitetuksi supertähdeksi, kansan Kuningattareksi. Viidelle vuosikymmenelle ulottuva ura sisältää huikeita huippuja ja jyrkkiä laskuja, joita kehystävät myrskyisän yksityiselämän kiemurat.

Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen toimittaja Jouni K. Kemppainen on kolunnut Kaija Koon kanssa hänen lapsuutensa leikkipaikat ja keikkamestojen takahuoneet ja haastatellut häntä yli vuoden ajan. Sanansa ovat sanoneet myös Kaijan läheiset, ystävät, kollegat, työtoverit ja avustajat. Tuloksena on suorapuheinen ja poikkeuksellisen avoin elämäkerta.
Kaija Kokkola (s. 1962) on yksi Suomen menestyneimmistä artisteista, joka on myynyt urallaan yli puoli miljoonaa albumia, voittanut ainoana artistina Emma Gaalassa kolme kertaa vuoden naissolistin palkinnon ja jota suomalaiset rakastavat ikään tai sukupuoleen katsomatta.

Jouni K. Kemppainen (s. 1962) on Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen pitkäaikainen toimittaja. Kemppainen on kirjoittanut lukuisia tietokirjoja, muun muassa teokset Arto Paasilinnasta ja Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeestä.

Tallennettuna:
Hakutulos 13

Futista! Näytä tarkat tiedot

Look inside football, suomi
Kirja
Jones, Rob Lloyd, kirjoittaja ; Longcroft, Sean, kuvittaja ; Karhuaho, Antti, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tiedätkö, mitä kaikkea pelipäivänä tapahtuu? Mistä jalkapallo on tehty ja milloin pelipaitoihin lisättiin numerot? Mihin tarvitaan manageria, kenttämestaria tai hyökkäysvalmentajaa? Entä mitkä ovat kaikkien aikojen oudoimpia otteluita?

Jalkapallo on ylivoimaisesti maailman suosituin laji. Mainio tietokirja vastaa pienen futisfanin kysymyksiin ja kuljettaa kiehtoville pelikentille. Kirjassa kurkistetaan ammattilaisen arkeen, seurataan tärkeän pelipäivän valmisteluja ja kerrotaan, millaista olisi opiskella jalkapalloakatemiassa. Lisäksi selviää muun muassa, miten futista pelataan eri maailmankolkissa - ja miten vauhdikkaita käänteitä vuosisatojen aikana on koettu.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Kirja
Feldmann, Kim, kirjoittaja ; Salonen, Pekka, kääntäjä ; Kaila, Lauri, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 15
Kirja
Ranin, Kirsi, kirjoittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Parhaat vinkit onnistuneen lukupiirin perustamiseen ja pyörittämiseen. Kirjoista keskusteleminen on iloista ja mieltä avartavaa yhdessä tekemistä!

Kirsi Ranin perusti Kirsin Book Club -lukupiirin yli kymmenen vuotta sitten. Kuukausittaisten lukupiirien lisäksi mukaan on tullut suosittu Kirsin Book Club -kirjablogi ja -podcast. Kirsi antaa neuvoja lukupiirien vetäjille ja osallistujille. Miksi kannattaa perustaa lukupiiri? Kuinka keskustelu käynnistetään? Viinillä vai ilman? Kuka valitsee seuraavan kirjan?

Lukupiirit elävät uutta kukoistusta, eikä ihme, sillä niissä päästään kiinni elämän iloihin ja suruihin. Lukupiirissä syntyy elämää muuttavaa taikaa! Sokerina pohjalla on 200 kirjasuositusta 20 eri aiheesta.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

"Hauskin elossa oleva ihminen." - Time Out New York

David Sedaris on Amerikan parhaiten myyviä huumorikirjailijoita, jolla on verraton kyky yllättää lukija hauskoilla ja hämmentävillä huomioilla arjen absurdiudesta. Hän on tullut tunnetuksi omaelämäkerrallisista, hilpeän ihmisvihaisista tarinoistaan, joissa kukkii musta huumori.

Ensimmäisessä suomeksi julkaistavassa kirjassaan Calypso Sedaris tarkkailee keski-ikäistä, vääjäämättä rapistuvaa ruumiistaan - ja siinä sivussa sisarustensa rupsahtamista. Hän myös ajautuu outoihin tilanteisiin ja kummallisiin keskusteluihin esimerkiksi jäädessään koukkuun askelmittariin, selvittäessään maailman törkeintä solvausta ja saadessaan lievän pakkomielteen valtavan näykkijäkilpikonnan ruokkimisesta.

Calypso pääsi ilmestymisvuonnaan New York Timesin vuoden tärkeimpien kirjojen listalle ja oli Washington Postin vuoden paras kirja.

David Sedaris on huikean ansioitunut yhdysvaltalainen kirjailija ja esiintyjä, joka asuu nykyisin Englannissa. Hänen kirjojaan on myyty yli 16 miljoonaa kappaletta, ja niitä on käännetty 32 kielelle. Useasti palkittu Sedaris on valittu muun muassa Time-lehden vuoden humoristiksi, ja hän on ollut äänikirjoillaan viidesti ehdolla Grammy-palkinnon saajaksi. Hän kuuluu arvostettuun Yhdysvaltain taide- ja kirjallisuusakatemiaan, jonka jäsenet valitaan eliniäksi. Hän avustaa säännöllisesti New Yorkerissa ja BBC Radio 4:ssä.

Tallennettuna:
Hakutulos 17

Auschwitzin kaksoset Näytä tarkat tiedot

The twins of Auschwitz, suomi
Kirja
Kor, Eva Mozes, kirjoittaja ; Rojany-Buccieri, Lisa, kirjoittaja ; Saari, Sirpa, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kymnaasi 2

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Entä jos Ihmemaa olisi vaarassa ja Liisa kertakaikkisen myöhässä!

Mitä tapahtui Ihmemaassa sen jälkeen, kun Liisa palasi takaisin kotiin?

Yhdeksän vuoden kuluttua paluustaan Liisa on erilainen kuin muut 18-vuotiaat: hän käyttää aikaansa päämäärättömältä vaikuttavaan olemiseen ja valokuvaamiseen, eikä tunnu osaavan ottaa vastuuta tekemisistään. Eräänä päivänä valokuvaan kuitenkin ilmestyvät Ihmemaan olennot, jotka pyytävät apua.

Liisa palaa takaisin Ihmemaahan lapsuutensa hölynpölyn keskelle ja vaikean tehtävän äärelle. Onnistuuko Liisa lopettamaan Herttakuningattaren tyrannimaisen hallinnon ja löytämään paikkansa molemmissa maailmoissa? Ja pystyykö hän siihen... ennen ajan loppua?

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Henkeäsalpaavassa romaanissa kevättulva huuhtoo esiin vuosikymmenien surut.

Nilas makaa sammalmättäiden alla jääkukkia poskillaan, keskellä solisevia metsäpuroja. Kaikki uskovat, että poika on hukkunut, kadonnut pohjoisen Vindeljoen vesiin. Totuus paljastuu vasta vuosikymmenten päästä kevättulvien aikaan.

Veden varjot kertoo ihmiskohtaloista, joita yhdistää Nilasin katoaminen 1960-luvun puolivälissä. Se kertoo Assarin kielletystä rakkaudesta Margaretaan, isää kaipaavasta Håkanista sekä Petrasta, joka ei lopulta kestä kantaa salailun taakkaa. Sukupolvien yli kurottava romaani kuvaa tiiviisti yksinäisyyttä, kaipausta, kylän juoruja ja sitä, miten omatunto ei päästä vapaaksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 22

Ebenezerinkadun ihme Näytä tarkat tiedot

The miracle on Ebenezer Street, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Valloittava uudelleentulkinta Charles Dickensin rakastetusta Saiturin joulusta!

On kulunut kolme pitkää vuotta siitä, kun Georgen äiti kuoli ja hänen isänsä päätti peruuttaa joulun. Sen jälkeen elämä on ollut harmaata ja ankeaa. Mutta kun George löytää jouluputiikista mystisen lumisadepallon, jotain erikoista tapahtuu. Pallon sisällä oleva näkymä on kuin suoraan Georgen menneisyyden joulusta — joulusta, jolloin kaikki oli vielä hyvin.

Sinä iltana George ja hänen isänsä pyyhkäistään seikkailuun, joka vie heidät kolmeen eri jouluun — menneeseen, nykyiseen ja tulevaan. Kun mukaan saadaan pari uutta ystävää ja ripaus taikaa, pystyykö George tuomaan perheeseen takaisin kaiken kadotetun ilon ja värin?

Catherine Doyle on monia palkintoja saanut irlantilainen kirjailija, jonka teokset ovat olleet myyntimenestyksiä ympäri maailman. Doylelta on ilmestynyt suomeksi Myrskynvartija-trilogian kaksi ensimmäistä osaa.

”Kerrassaan lumoava”
— iNews

”Äärimmäisen itsevarma kirjoittaja”
— Telegraph

Alkuperäisteos: The Miracle on Ebenezer Street
Suomentaja: Jaana Kapari-Jatta

Suositusikä 8+

Tallennettuna:
Hakutulos 23

Vaarallinen nainen Näytä tarkat tiedot

På date med en morder, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 24

Ihmisten salaisuus Näytä tarkat tiedot

Chronicles of Cavallon: Book Three, suomi
Kirja
Forester, Kim, kirjoittaja ; Meinzold, Max, kartantekijä, kuvittaja ; Ranta, Kaisa, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Cavallonin kronikat 3
Kentaureja, yksisarvisia ja suuria salaliittoja.

Tal Elohopea on päässyt täpärästi pakoon vaaralliselta minotaurokselta. Hän on kuitenkin maksanut siitä kovan hinnan: julma loitsu sitoo hänet hirviöön ikuisiksi ajoiksi. Talin ja hänen yksisarvisystävänsä Tordredin on löydettävä uusia liittolaisia ja taivallettava syvälle tutkimattomiin Mustasarven metsiin, missä sotaisat yksisarviset pitävät ihmisiä orjinaan.

Orjuutetuilla ihmisillä on kuitenkin salainen vastarintaliike: Coropoliin orjat ovat kaikessa hiljaisuudessa opetelleet lukemaan ja välittävät toisilleen kertomuksia Cavallonin historiasta...

Cavallonin kronikat on neliosainen vauhdikas eläinfantasiasarja, jonka takana on Soturikissojen tuotantoyhtiö Working Partners. Ihmisten salaisuus on sarjan kolmas osa.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Clue 5
Menestysdekkaristin taidokas etsiväsarja pitää tiukasti otteessaan.

Cecilia, Leo ja Une löytävät sanomalehden, josta on leikelty irti sanoja ja kirjaimia. Tarkkaavaiset nuoret huomaavat pian, että puuttuvista palasista muodostuu vaarallinen viesti. Poliisin hälyttämisellä voi olla ikäviä seuraamuksia, joten jää CLUE-ryhmän kontolle selvittää, kuka on uhkaavan tekstin takana. Mahtaako tapaukseen liittyä lähistölle ankkuroitu tuntematon purjevene tai metsään hylätty sotkuinen auto?

Sarjassa aiemmin ilmestyneet osat ovat Salamanterin arvoitus, Kultaisen kellon arvoitus, Vedenalainen arvoitus ja Hautausmaan arvoitus.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Harmaa hakkeri 2
Hakkerimaailmaan sijoittuva oivaltava nuortensarja jatkuu.

Hopean poikakoulun metsäretki uhkaa peruuntua, kun vakuutusyhtiö Vapaus keksii aina vain uusia tapoja rajata kaupungin asukkaiden elämää. Jotta luonnossa voisi liikkua, tarvitaan siihenkin nyt erillinen vakuutus. Harmaa hakkeri Glasier ystävineen alkaa tutkia, mitä Vapauden pelottavan toiminnan takana on. Mutta vasta kun salaperäinen hakkeriryhmä Särö lähestyy Glasieria, sankarit päätyvät tosissaan miettimään, mikä lopulta on oikein. Entä mitä kamalaa piilotellaan kaupungin rajalla sijaitsevalla aidatulla luontoalueella?

Verkko kiristyy, Harmaa hakkeri!

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lauri Nurmi 4
Oma lähitulevaisuutemme. Maailma on ajautumassa kohti täysimittaista ilmastokatastrofia.

Saharan eteläpuoleisen Afrikan väestö on ylittänyt neljän miljardin rajan. Afrikan keskiosien ylle on syntynyt valtava musta saastepilvi. Boko Haram ja muut fanaattiset sissiliikkeet ovat alkaneet polttaa Afrikan sademetsiä, turvesoita ja ruohomaita muuttaakseen maailman liian kuumaksi asua valkoihoiselle väestölle.
Uuden Nigerian johtohahmo Asare Aniachew on liittoutunut piinkovan yritysjohtaja Annelies Schraderin kanssa. He suunnittelevat kunnianhimoista hanketta, joka nostaisi Saharan eteläpuoleisen Afrikan jälleen jaloilleen. Operaation ytimessä on trooppisen biomassan ja suolaliuosten kuljettaminen pohjoisille alueille, sekä arktisen merijään rahtaaminen Afrikkaan. Kuljetuksista tulisivat vastaamaan laivat, jotka olisivat sata kertaa suurempia kuin yksikään ihmisen koskaan aikaisemmin rakentama alus.

Entinen CIA:n agentti Lauri Nurmi palkataan ensimmäisenä matkaan lähtevän laivan, Atlantin Kuningattaren, turvallisuuspäälliköksi. Kilpailevien teknologioiden edustajat kokoavat suuria moottorivenelaivastoja hyökätäkseen kilpailijansa Atlantin kuningattaren kimppuun. Luvassa on henkeäsalpaava kamppailu maailman pelastamiseksi.

Atlantin Kuningatar on tosielämän aineksista kudottu, otteessaan tiukasti pitävä, kansainvälisen tason trilleri. Samalla kun lukija pidättää hengitystään kirjan käänteissä, hän tulee käsittäneeksi, miten ilmastoa lämmittävät tekijät liittyvät toisiinsa. Teos on toisaalta myös Jules Vernen jalanjäljissä kirjoitettu utopiaromaani, joka visioi parempaa tulevaisuutta ihmiskunnalle ja tuo osana tarinan juonta esiin suuren joukon unohdettuja, tai hyvin vähälle huomiolle jääneitä ilmastonmuutoksen torjuntakeinoja
Atlantin kuningatar on itsenäinen jatko-osa Tammen julkaisemille Lauri Nurmi -seikkailuille Litium 6, Jumalan pikkusormi ja Haudattu uhka.

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Häntähoiva 3
Kirjakärpänen-sarja houkuttelee lukemaan itse ja tutustumaan kirjojen kiehtovaan maailmaan.

Einon marsu Spide on alakuloinen ja nököttää paikoillaan. Paljastuu, että Spidellä on mahatauti ja se on niin sairas, että tarvitsee eläinlääkäriä. Lääkäri antaa kovin kummallisia hoito-ohjeita eikä Spiden vointi kohene millään. Ja pian toinenkin marsu alkaa näyttää surkealta. Entä jos marsut eivät paranekaan? Osuuskunta Häntähoiva on kiperän tehtävän edessä.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Trillerimäinen esikoisromaani pohtii transsukupuolisuutta vähemmistön omalla äänellä.

Nuori transmies Alex katoaa ajomatkalla Tampereelta Turkuun. Polttava huoli tuo yhteen joukon eripuraisia ihmisiä: miesystävä Anssin, Anssin äidin Kertun ja Alexin vanhemmat, joista erityisesti Marjut-äiti ei vieläkään kykene hyväksymään lapsensa korjattua sukupuolta ja uutta nimeä.

Löytyykö Alexin yksityisviesteistä johtolankoja? Liittyykö tapaukseen rikos, vai onko Alex kadonnut omasta halustaan?

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Aamutähti 1
Knausgårdin väkevä paluu vie pimeiden voimien äärelle.

Taivaalle ilmestyy yhtäkkiä valtava tähti. Edes astronomit eivät ymmärrä ilmiötä. Miksei sitä ole nähty aiemmin?

Epätavallisia asioita alkaa tapahtua ihmiselon laitamilla, oudot luonnonilmiöt lisääntyvät ja ihmiset yrittävät tulkita niiden viestiä. Lopulta kiinnostus tähteä kohtaan laimenee ja elämä jatkuu, vaan ei aivan kuten ennen.

Aamutähti on romaani siitä, mitä emme ymmärrä, pienen elämänlinssin läpi nähdystä suuresta näytelmästä.

"Pirullisen hyvä." - Dagbladet

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

PI 3
Kun maailma haluaa nujertaa Pilvin ja hänen kaltaisensa, voi tarinoiden avulla säilyä hengissä.

Pilvin ja Julianin sairastama P-virus on muuttanut heidät. Pihmiset ovat vainottu vähemmistö, uhka ihmisille. He majailevat milloin metroasemilla, milloin hylätyissä tehtaissa, aina valmiina lähtöön. Pilvi alkaa kertoa tarinoita pelastamalleen Julianille, jotta tämä uskaltaisi nukahtaa.
Pihmisten on valittava, vaaditaanko paikka maailmassa sodalla. Pilville selviää, että omienkin joukossa selviäminen riippuu tarinoista - ne voivat pitää hengissä tai ajaa tuhoon.
Iltasatuja maailmanpalosta jatkaa itsenäisenä teoksena romaanien Pelko ihmisessä (2013) ja Ihmisen puolella (2014) tarinaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eräänä iltana yötaivaalla luki ERROR.

Liukkonen ei ylitä odotushorisonttia - hän siirtää sen uuteen paikkaan

"Mutta etkö muka toisinaan, vielä selkiytymättöminä intervalleina, herää, havahdu, kuin sukelluksista, suussa outo kumimainen maku? Eikö huone mistä heräät näytä aina ventovieraalta, loimuavan valkoiselta, ja sinä harot itseäsi hereille saostuneen valon seasta, kuin verhoihin takertuneena, ja ajattelet, että oudolla maulla suussa on jotain tekemistä tämän kaiken kanssa, suolaisen kumin maulla."

Tässä on henkilökaartimme: Henri Classic, jonka tehtävänä on suunnitella aivan uudenlainen elokuvateatteri; Samuel Classic, joka harmittelee ettei ole elänyt atsteekkien aikaan; Silvia Classic, joka kirjoittaa lastenkirjoja täynnä koprofiliaa ja kunnallispolitiikkaa; Nikolei Bidé, joka on maankuulu hyönteisruokakokki; Olof Beskow, joka tekee ahdistavia mainoksia dildoista jotka eivät tyydytä. Ja monia, monia muita.

Heidän kiertoratojensa keskipiste on yhteinen: kaikenkattava projekti, jolla pyritään kolmiulotteistamaan elämä kaikkineen. Tuntuuko sinusta, että sinua tarkkaillaan? Ei ihme.

Vain vaivoin runsaassa kolmessakymmenessä ikävuodessa Miki Liukkonen on ehtinyt kirjoittaa kunnioitettavan tuotannon, jossa kansainvälisen kokeellisen kirjallisuuden tuulet yhdistyvät suomen kielen virtuoosimaiseen hallintaan.
Liukkosen kolme runokokoelmaa ja neljä romaania ovat täynnä tuhlailevia kielikuvia ja pakkomielteisiä ihmisiä, jotka yrittävät luovia tiensä hengissä nykyhetken halki. Mammuttiromaani O (2017) saavutti useita palkintoehdokkuuksia, ja sitä kutsuttiin kritiikeissä muun muassa yhdeksi 2010-luvun tärkeimmistä kotimaisista romaaneista (Juhani Karila, HS) ja ?2000-luvun suomalaisen kirjallisuuden vakuuttavimmaksi voimannäytöksi? (Juha Seppälä, Parnasso). Le Monde kutsui sitä ?oppineeksi labyrintiksi ja magneettiseksi kirjahirviöksi?. Hänen uusin suurromaaninsa Elämä: Esipuhe (2021) julkaistiin tavallisen version lisäksi kirjailijan lyhentämättömänä laitoksena.

Tallennettuna:
Hakutulos 37

Lumihiutaleiden alla Näytä tarkat tiedot

Sleigh bells in the snow, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jackson O'Neil jättää taakseen kukoistavan yrityksen ja palaa kotiin pelastamaan perheensä lomakohteen. Hän uskoo menestyksen häämöttävän edessään, kun hän saa avukseen joulua paossa olevan markkinointinero Kayla Greenin. Kayla saattaa olla markkinointialan asiantuntija, mutta Jacksonin kanssa hän kokee olevansa pihalla kuin lumiukko. Onnistuuko talven taika lumoamaan lumihiutaleiden pyörteen ympäröimän naisen?

Sarah Morgan on Sunday Timesin ja USA Todayn bestsellerlistoilla usein viihtyvä modernin romantiikan kirjailija. Hänen kirjojaan on myyty yli 18 miljoonaa ja hänen tavaramerkkinsä, huumori ja sydämellisyys, ovat kerryttäneet hänelle maailmanlaajuisen fanikunnan. Hänen teoksiaan on käännetty yli 28 kielelle.

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Anni kaverinkesyttäjä 2
Jos hyvän tekeminen olisi helppoa, kaikkihan sitä tekisivät!

Anni haluaa tehdä hyvää, mutta maailma asettuu poikkiteloin. Riia pyytää mahtavaan elokuvaprojektiin ihan vääriä ihmisiä - Julia ja Stina tuntuvat kaappaavan kokonaan Annin keksimän hyväntekeväisyyshankkeen.

Jos haluaa olla elokuvaohjaaja, on pakko ottaa ohjat. Anni vain ei ole oikein johtajatyyppiä. Onneksi omat tukijoukot, Akseli, Vaappu-possu ja naapurin Mansteeni, auttavat Annia aukomaan solmuja.

Sarjan ensimmäinen osa sai ylistävän vastaanoton:

"Anni kaverinkesyttäjä kuvaa hienosti sitä, miten ihminen voi eri ympäristössä olla aivan toisenlainen: kotona Anni on reipas ja itsevarma, koulussa ujo ja kömpelö. Ratkaiseva ymmärrys tulee Annin tajutessa, että kaverin kesyttämisen sijaan hänen on kesytettävä oma kouluminänsä, opittava olemaan oma itsensä. Mari Ahokoivun ilmeikkäät kuvitukset hehkuvat herkullisissa karkkiväreissä." (Helsingin Sanomat)

"Vetävä tarina ja kuvissa olevat hauskat yksityiskohdat opettavat 7-11-vuotiaille lapsille tärkeitä kaveri- ja tunnetaitoja, joten tämä kirja sopii minusta mainiosti vaikkapa koko luokan yhteiseksi lukukirjaksi." (Kirjat kertovat -blogi)

"Kirjassa hyrisee huumoria ja hellyyttä." (Lapsen Maailma)

Kaisa Paasto (s. 1979) on Espoossa asuva kääntäjä-copywriter, jonka kotona asuu lapsia, lemmikkejä ja mies, mutta ei yhtään possua.

Palkittu sarjakuvataiteilija ja kuvittaja Mari Ahokoivu (1984) asuu ja työskentelee Kööpenhaminassa. Hänen sarjakuviaan ja lastenkirjakuvituksiaan on julkaistu monissa maissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 39

Myrkynkeittäjä Näytä tarkat tiedot

The lost apothecary, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

#1 sääntö: Myrkkyä ei saa ikinä käyttää toisen naisen vahingoittamiseen.
#2 sääntö: Murhaajan ja uhrin nimet täytyy merkitä apteekkarin kirjoihin.

1700-luvun Lontoon syövereissä on salainen apteekki, joka palvelee hieman epätavanomaista asiakaskuntaa. Ympäri kaupunkia lontoolaisnaiset kuiskuttelevat mystisestä Nellasta, joka myy taitavasti naamioituja myrkkyjä käytettäväksi naisia sortavia miehiä vastaan. Apteekkarin kohtalo on kuitenkin vaarassa, kun hänen uusin asiakkaansa tekee kuolettavan virheen ja panee alulle vuosisatojen päähän yltävän sattumusten summan.

Nyky-Lontoossa aloitteleva historioitsija Caroline Parcewell juhlii kymmenettä hääpäiväänsä yksin saatuaan tietää miehensä uskottomuudesta. Kun hän löytää sattumalta vihjeen, joka liittyy Lontoon 200 vuotta vanhoihin, ratkaisemattomiin apteekkarimurhiin.

Carolinen ja apteekkarin kohtalot risteävät hämmästyttävästä kohtalon oikusta eivätkä kaikki selviä hengissä.

Sarah Penner työskentelee rahoitusalalla. Elizabeth Gilbertin luento innosti Sarahia kirjoittamaan. Myrkynkeittäjä on hänen esikoisteoksensa, jonka käännösoikeudet on myyty 23 maahan.

Tallennettuna:
Hakutulos 41
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Uudenvuoden ilotulitusten paukkuessa nainen istuu rikkoutuneessa junassa sydän murskana. Siitä eteenpäin viikot laahaavat pohjamudissa, mutta jotenkin on selvittävä, varsinkin kun kaikkien henkilökohtaisten riesojen lisäksi maailman päälle lankeaa kirottu virus ja sulkee rajat. Alexandra Salmelan uutuus punoo esiin erityislaatuisen vuodenkierron viikko viikolta - kuka sitä paitsi tietää tarkasti, kuinka monta viikkoa kurjaan vuoteen mahtuu. Ehkä 56? Kunkin viikon kertoja on eri nainen, mutta maailmantila ja suunta on sama, ylös alas sahaava ja tasaisen harmaa. 56, oletan on self-help-bitch-littiä kirkkaimmillaan. Se kokeilee ja ivaa autofiktiota, naurattaa ja kiusaannuttaa. Se on röyhkeää mentaalistripteasea, joka ei kaihda pahimpiakaan kliseitä tai itsesäälissä rypemistä. Salmelan rohkea episodiromaani on 57:n naisen saumoista repeävä yhteistyöprojekti nimeltä "EHKÄ MINÄ", konseptialbumi ilman häiritseviä kohokohtia. Tai sitten ei. Oletetaan.

Alexandra Salmelan (s. 1980 Bratislavassa, T?ekkoslovakiassa) esikoisromaani 27 eli kuolema tekee taiteilijan palkittiin ilmestymisvuonna 2010 Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnolla, oli Finlandia-ehdokas ja voitti Kaiharin kulttuuripalkinnon. Salmela on julkaissut lyhyttä ja pitkää proosaa, pienille ja isoille, sekä suomeksi että slovakiksi. Viimeisin kirja, kiitetty lastenromaani Mielikutitusystävä ilmestyi syksyllä 2019.

Tallennettuna:
Hakutulos 42
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Superluokka 1
Superluokassa jokainen koulupäivä on huikea seikkailu - mahtava alakoululaisten sarja alkaa!

Kaikilla Sohvin luokkakavereilla on superkyky. Yksi pystyy muuttumaan näkymättömäksi ja toinen leipomaan niin hyviä leivoksia, että saa muut tekemään melkein mitä vain. Kaikki osaavat jotain selittämätöntä. Paitsi Sohvi. Hän on maailman tavallisin lapsi maailman epätavallisimmalla luokalla.

Mutta kun Sohvi ystävineen perustaa Setvijäkerhon, hänet valitaan johtajaksi! Epäröinnille ei jää aikaa, kun pitää setviä, kuka on vienyt opettajan päiväkirjan tai keitä ovat aarrekätköstä löytyneen luokkakuvan lapset. Arvoitusten ratkaisemiseksi tarvitaan paitsi Sohvin rohkeutta myös kaverien supervoimia!

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Korpinlaulu 3
Syrjäinen provinssi nousee kapinaan dramaattisessa kelttiläisfantasiassa.

"Sinulla ei ole voimaa suojella rakkaitasi eikä valtaa säästää heitä kivulta." Loinnir Valonlaulun julma ennustus tuntuu käyvän toteen, kun nuori Elbren-neito kaapataan. Valonlaulun tyttären Rowenan näyssä taas käärme luikertelee Savusälvän valtaistuimelle ja liekehtivä tähti putoaa maakunnan pohjoisrajalle. Kuinka savusälpäläisten käy, kun Vaskenrajan Sigge huudetaan Karhukuninkaaksi ja merentakaisen emämaan joukot marssivat kapinalliseen provinssiin?

Unennäkijä päättää Katinka Sarjanojan eeppisen, kelttiläishenkisen fantasiatrilogian.

Tallennettuna:
Hakutulos 44
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tulisiivet 2

Tallennettuna:
Hakutulos 45
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tulisiivet 1

Tallennettuna:
Hakutulos 46
Hakutulos 48
Kirja
Troll, kirjoittaja, taiteilija ; Saaritsa, Mayu, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mestarietsivä Peppunen 7
Pöräyttelevä mestarietsivä ratkaisee jälleen!

Terävästä päättelykyvystään tunnetun Peppusen odotettu jatko-osa tarjoaa jälleen kiperiä arvoituksia.

Testaa hoksottimiasi, bongaa peppuja, etsi virheitä ja jännitä, kuinka Peppunen paljastaa viekkaimmat konnat tavaramerkillään, jättiläismäisellä pierulla!

6+

Tallennettuna:
Hakutulos 49
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Majatalo Villa Venla 5
Majatalo Villa Venlassa puhaltavat muutoksen tuulet. Lukijat hurmannut viihdesarja jatkuu.

Kun rakas ystävä Ilona muuttaa pois Villa Venlan naapurista, mikään ei ole enää ennallaan. Venla yrittää suhtautua tilanteeseen positiivisesti, mutta uusi naapuri aiheuttaa hänessä vain ikäviä tunteita.

Samaan aikaan Venlan ex-puoliso Jörn on saanut itseään niskasta kiinni, ja toiveissa on yhteiselämä Venlan kanssa. Avoliitosta tosin haaveilee myös vuokrayksiössä asuva kihlattu Petri. Mutta se, kenen kanssa Venla lopulta muuttaa yhteen ? ja minne ? taitaa yllättää lopulta Venlan itsensäkin.

Villa Venla on uuden edessä.

Tallennettuna:
Hakutulos 50
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Olafin pentupäiväkirjat 4
Hauska, valloittavasti kuvitettu eläinsarja lukemaan oppineille!

Olaf on iloinen koiranpentu, joka asuu maatilalla. Isona Olafista tulee laumanvartija.
Joka ikinen päivä tapahtuu jotakin jännittävää. Nyt ensilumi sataa, eikä Olaf ole koskaan ennen nähnyt lunta. Koko perhe ja koirat lähtevät metsään kuusenhakuretkelle, sillä jostain kumman syystä ihmiset haluavat pystyttää kuusen taloonsa. Retki ei suinkaan suju kommelluksitta, ja Olafin kaveri Sysi joutuu hätään. Olafin apua tarvitaan taas.

Lue itse - ilahduttava tarina ja kiva kuvitus houkuttavat lukemaan!
Lue myös Olafin pentupäiväkirjojen aiemmat osat Pässit pullakahveilla, Tuli hännän alla ja Riikinkukon ruutuhyppy.

Tallennettuna: