Haku

Uutuudet, vko 41/2021

Uutuudet ajalta: 11.10.2021 - 17.10.2021

Muokattu: 28.10.2021
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

103 kummallista juttua on outojen tapauksien, erikoisten kohtaloiden ja ällistyttävien ilmiöiden tarinakokoelma. Mitä tapahtui filosofi Jeremy Benthamin päälle? Tai kenraali Santa Annan jalalle? Entä hänen puujalalleen? Kuka oli kolmesti paavina ja miten kävi Pepsi Colan sotalaivaston?
Maailmassa on tapahtunut ja sattuu edelleen kaikenlaista kummallista, joka ihmetyttää uteliasta kulkijaa. 103 kummalliseen juttuun on koottu parhaat erikoisjutut niin vanhoilta ajoilta kuin viime vuosiltakin. Tarinat ovat tosia vähintään internetin tarkkuudella.
103 kummallisen jutun tarinoilla teet vaikutuksen kanssaeläjiin niin baarissa kuin terassillakin. Kertomukset tarjoavat loistavia aasinsiltoja uusiin outoihin keskusteluihin. Höystämällä puhettasi tarinoilla räjähtävästä valaasta tai Italian muinaisesta ämpärisodasta jäät ainakin ihmisten mieleen.
Kummallisia juttuja ei voi kenenkään tarinavarastossa olla liikaa, varsinkaan sellaisia juttuja, jotka saavat sinut hihittelemään ihmisten ja maailman outoudelle.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tikapuut rakkauteen ja Ilman sinua ei olisi minua- kirjailijan uusin teos tutustuttaa sinut kahteentoista arkkityyppiin, joiden avulla ymmärrät paremmin itseäsi, läheisiäsi, valintojasi ja haaveitasi.

Mikä kahdestatoista arkkityypistä esittää pääosaa elämäsi elokuvassa? Oletko ytimeltäsi Viaton, Orpo, Hoitaja vai Soturi? Löytyykö sinusta Etsijän, Kapinallisen, Rakastajan tai Luojan energiaa? Mitä uutta ja ihmeellistä voisivat Hallitsija, Narri, Velho ja Tietäjä tuoda elämääsi?

Tara Lange johdattaa sinut sankarin vaellukselle, jossa opit kunnioittamaan ydintäsi ja tunnistamaan varjojasi. Omaa Soturin elämäänsä rohkeasti kirjassa avaava Lange kannustaa lukijoitaan avautumaan mahdollisimman monille uusille arkkityypeille.

Moniulotteinen ihminen jättää jälkeensä rikkaan henkisen perinnön.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
Forsström, Tiia, kirjoittaja ; Forsström, Jouni, kirjoittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Voit kurkistella vähän tai tuijottaa julkeasti

Valta-asetelmia ja vallattomuutta. Kipua ja nautintoa. Sidontaa ja kuritusta. Nahkaa, kumia, korkokenkiä ja korsetteja. Tummia fantasioita ja aikuisten roolileikkejä. Kyllä. BDSM-aapinen vastaa niihin kysymyksiin, joita et kehtaa kysyä, ja kertoo kaikesta siitä, mistä äitisi ei osannut edes varoittaa.

BDSM-aapinen on sinun narttusi. Voit ahmia kaiken kerralla tai ottaa paloja käyttöön omien halujesi mukaan juuri silloin kun sinulle sopii.
Fantasioiden toteuttamisen, nautinnon, kivun ja aistillisuuden ammattilaisten kirjoittama opas jatkaa siitä, mihin 50 harmaan sävyä jäi sätkimään.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suuren suosion saaneet JonSukat ovat hurmanneet neulekansaa jo kahden kirjan verran.

JonSukat on nimetty tämän hetken suurimmaksi villasukkailmiöksi ja aiemmat aikuisten neuleita sisältäneet kirjat saavat nyt jatkoa lasten neuleista.

Uudesta kirjasta löydät jonsukkamaisen ihania ja värikkäitä malleja pienoiskoossa, eli ohjeita lasten kokoisille päähineille, sukille ja vanttuille.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Hakutulos 9
Kirja
Makkonen, Katja, kirjoittaja, valokuvaaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maailman ensimmäinen suomarikirja.

10 kpl Suomessa suunniteltuja ja neulottuja kaarrokevillapaitoja, jotka on tehty lähes suomalaisesta, paksusta ja ihanasta Pirkka villalangasta. Siksi nimi suomari.

Mukana helppoja ja muutama hieman haasteellisempi villapaitamalli sekä yksi pipo, jonka ohjetta voit soveltaa moneen kirjassa olevaan villapaitaan sopivaksi.

Kaikki villapaidat neulotaan alhaalta ylöspäin pyöröpuikoilla.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
Vuorisalo, Marjukka, kirjoittaja ; Junnola, Susa, valokuvaaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vihdoinkin koirien oma neulekirja!

Moni koira palelee Suomen ilmastossa kesät talvet. Kuivalla säällä ja kotioloissa paras lämmike on pehmeä ja hengittävä neule. Kirjan ohjeilla neulot karvakaverille sopivat, kivan näköiset vaatteet joka lähtöön: perusvillatakin ja -puseron lisäksi on ohjeet kokohaalariin, väljään mantteliin ja sporttiseen huomioliiviin sekä puuvilla-bambulangasta neulottavaan kylpymantteliin ja narttukoiran juoksupöksyihin. Lisänä on pienempiä lämmikkeitä, kuten kauluri, lakki ja pitkävartiset sukat.

Kaikista vaatteista on kolme eri peruskokoa. Niiden muokkaamiseen ja oman turrin mittojen ottamiseen annetaan selkeät ohjeet.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Kirja
Väisänen, Minna, kirjoittaja, valokuvaaja ; Kallinen, Jenna, valokuvaaja (ekspressio)
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Havuilta tuoksuva hengitys on neulekirja hevosharrastajalle. Neulo oma persoonallinen satulahuopa ja lämmikkeet satulaan tai hiittikärryn penkkiin. Sujauta varpaat pehmeisiin jalustimenlämmittimiin ja kääri maastolenkin jälkeen hevosesi jalkoihin hyvää tekevät villakääreet. Itse pysyt lämpimänä tuulessa ja tuiskussa islantilaislangoista neulotuissa villahousuissa ja paidassa. Kaikki ohjeet on suunniteltu saumattomiksi, miellyttäviksi ja käytännöllisiksi.

Minna Väisänen on neule- ja hevosharrastaja Pohjois-Karjalan vaaramaisemista. Kirjassaan hän yhdistää nämä kaksi harrastustaan, neuleohjeet on suunniteltu hevosharrastajan näkökulmasta tuomaan mukavuutta ja lämpöä talvisiin tallipäiviin. Kirjassa on parikymmentä ohjetta hevosvarusteisiin, vaatteisiin ja lahjatavaroihin.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Kirja
Taylor, Lawrie, taiteilija ; Haderlein, Ute, kirjoittaja ; Kajoniemi, Tiina, kääntäjä
2011
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 13
Kirja
Soikkanen, Jussi, toimittaja ; Mansikka-aho, Juha, kirjoittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suomen parhaat metsästys- ja kalastustarinat.

Erätarinat ovat vahva osa suomalaista kerrontaperinnettä. Tarinoiden aiheet ovat aina peilanneet aikaa. Vuoden huiput on jälleen kerätty Eränkävijän sekä Metsästys ja Kalastus -lehden kirjoituskilpailusta.
Kaukaisten rimpien hanhet ovat kiehtoneet metsästäjiä. Vaikeasti tavoitettava ja arka saalislintu on synnyttänyt tarinoita. Nyt hanhijahteihin lähdetään usein lintujen syönnöspelloille. Saaliiksi saadaan meri- ja kanadanhanhia, ei enää salolampien asukkeja, metsähanhia. Tarjolla on aiheen ympäriltä poimintoja niin menneestä kuin tietoa tästä päivästä.
Kertomusten kuvittajat ovat erätaiteilijoidemme kärkinimiä.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

LEIVONTA on tietokirja niin vasta-alkajalle kuin kokeneemmalle leipojalle!

  • Selkeät opit onnistumiseen
  • Monipuoliset reseptit - makeaa ja suolaista
  • Maistuvat leivonnaiset arkeen ja juhlaan
  • Pohja harrastukseen, jonka tuotoksista nautit
  • Upeat herkulliset kuvat

LEIVONTA-kirja muuttaa myyttejä. Leivonta on helppoa ja mukavaa kotoisaa puuhaa, jossa näkyy kädenjälki ja jonka tuotoksista nauttii koko perhe. LEIVONTA-kirja kuuluu jokaisen kotileipurin keittiöön. Kirjaan on suunniteltu yli 100 toinen toistaan maistuvampaa reseptiä.

Leivontaguru Arja Elina Laineen LEIVONTA-kirja on konstailematon leivonnan käsikirja. Kirja päivittää leivonnan perustiedot tähän päivään. Kirja tarjoaa selkeät opit vasta-alkajalle suolaisiin ja makeisiin
leivonnaisiin. Kokeneempi leipoja saa kirjasta uudet ideat ja vinkit arki- ja juhlaleivontaan, erityisruokavalioita unohtamatta.

RESEPTIEN LISÄKSI LEIVONTAKIRJA PALJASTAA

  • Miten eri raaka-aineet käyttäytyvät leivonnassa?
  • Mitkä ovat leivonnan perustaikinat?
  • Miten perustyömenetelmät onnistuvat: esim.
    miten munavaahto onnistuu, entä miten saa
    hyvän sitkon?
  • Mitkä apuaineet auttavat leivonnassa?
Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Henkilöstöjohtamisen vastuullisuuteen ja eettisyyteen kiinnitetään entistä enemmän huomiota. Teos on keskusteleva kokonaisuus johtajuuden ja itseohjautuvuuden teemoista. Kirjassa tuodaan esille positiivista näkemystä, kriittisiä huomioita, mielipiteitä, tutkimustuloksia sekä argumentteja puolesta ja vastaan kehittävällä ja dialogisella tavalla.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
CD
BTS, esittäjä ; RM, esittäjä ; Jin, esittäjä ; SUGA, esittäjä ; j-hope, esittäjä ; Jimin, esittäjä ; V, esittäjä ; Jung Kook, esittäjä
2021
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 17
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kirjan kirjoittaja on Kaustisen kirjaston kirjailijavieraana 15.12.2021.

Jännittävä pala historiaa. Herman, Gustaf ja Nikolai ovat Venäjän keisarikunnan kasvatteja, toiveikkaita, irrallisia nuoria miehiä, joiden elämän lähtökohdat ovat kovin erilaiset. He kohtaavat toisensa Venäjän keisarin kruunajaisjuhlassa Moskovassa 1896, kunnes kohtalo kuljettaa heidät taas erilleen.

Kiehtova tarina Suomen autonomian ajalta tiivistyy, kun nuorten miesten tekemiset kietoutuvat hetkeksi yhteen. Suomen lähihistoriaa tarkastellaan kolmen henkilön näkökulmasta ja eritoten nuoren kaartilaisen kokemana. Päähenkilönä on Herman, joka päätyi Toholammilta suuren Moskovan pyörteisiin.

Tarinaa on täydennetty Suomen kaartin historialla ja sotilaskulttuurin valottamisella.

Kirjoittaja on Hermannin lapsenlapsenlapsi. Hän jäi eläkkeelle Maanpuolustuskorkeakoulun Sotataidon laitoksen pääopettajan tehtävästä.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Kirja
Laiho, Kimmo, kirjoittaja ; Manninen, Jaakko, kirjoittaja ; Snellman, Timo, taiteilija
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mitä tehtäis, mitä oltais? Ennennäkemätön kuvakirja pienille ja isoillekin riiminrustaajille tempaisee räjähtävällä voimalla mukaansa leikkimään sanoilla.

Kaverukset Leksi ja Lili tylsistyvät kesäloman viimeisenä päivänä. Kun ei tapahdu mitään, voi tapahtua mitä vain! Mielikuvituskaveri Bex auttaa keksimään tekemistä: luovuuden lähde löytyy sanoista, tavuista ja riimeistä. Bexin seurassa kaikki pääsevät sukeltamaan hip hop -kulttuurin moniulotteiseen maailmaan. Inspiroidu ja päästä sisäinen sana-akrobaattisi irti!

Kirjan luojina ovat suomiräpin kummisetä, rap-artisti ja tuottaja Elastinen, tuottaja ja kirjoittaja Jaakko Manninen sekä graafikko ja rap-artisti Timo Pieni Huijaus.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Kirja
Jaatinen, Sanna, toimittaja ; Lumme, Johanna, kuvittaja ; Aho, Juhani, kirjoittaja ; Helakisa, Kaarina, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hurmaava lahjakirja saattelee tiitiäiset lastenrunouden ihmeelliseen maailmaan.

Raikkaasti toteutetussa antologiassa Topelius kohtaa Mariskan, tutut klassikot ja kansanrunot saavat rinnalleen tuoreinta lastenlyriikkaa. Kirjassa on yli 630 suomalaista runoa yli sadalta kirjailijalta: sormileikkejä ja vauvaräppiä, eläinrallatuksia, rakkausriimejä, numeroloruja, aaveaakkosia ja luurankopolkkaa. Pieni lukija tapaa mielikuvitusmatkallaan unohtumattomia hahmoja Krokotiili Herbertistä Ossi Motocrossiin ja Inkeri itkunsäästäjään.

Tähtiviltti lämmittää ja antaa evästä kasvun vuosiin. Johanna Lumpeen kuvitus tuikkii iloisia yllätyksiä, ja kirjan lopusta löytyy harvinaisten sanojen selityksiä.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaiho-kotitonttu 1
Kaihon rauhallinen elämä mullistuu, kun Untamo-kotitonttu pyytää Kaihon tuuraajakseen Koikkalaisten perheeseen. Tehtävä on luonnollisesti otettava vastaan, vaikka kotitonttutaidot olisivat kuinka ruosteessa.

Jo hyvin pian Kaiho saa huomata, etteivät kotitontun tehtävät olekaan niin helppoja ja yksinkertaisia kuin saattaisi arvella. Etenkään kun samalla on pysyttävä näkymättömissä ja pidettävä silmällä arkkuun suljettuja murheita eli kärsiväisiä, jotka Kaiho otti mukaansa Untamon kielloista huolimatta.

Kun murheet yllättäen pääsevät karkaamaan, Kaiho ja perheen Lyyti-tyttö kohtaavat ongelman, joka olisi parasta ratkaista niin nopeasti kuin mahdollista. Yhdessä he ryhtyvät selvittämään sotkua, joka sisältää kaikki suuren katastrofin ainekset.

Kaiho-kotitonttu ja karanneet kärsiväiset on eloisa kirja, josta ei puutu seikkailumieltä ja hauskoja sattumuksia. Kommellusten keskellä tämä lämminhenkinen kirja kertoo myös tarinan siitä, mitä tapahtuu, kun perheen aikuinen masentuu.

Emilia Aakko on Tampereella asuva viestinnän ammattilainen ja esikoiskirjailija. Inspiraatiota teksteihin hän löytää arkisista kohtaamisista ja kotiseudultaan Pohjois-Pohjanmaalta. Kirjan sympaattisen ja eloisan kuvituksen on tehnyt Veera Aro.

Suositusikä 5+

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maailman viimeiset tyypit 6

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Hakutulos 24

Pahan varjossa Näytä tarkat tiedot

Skuggor över Jorvik, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Star Stable 4

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vuoden 1912 Helsinki elää monen kielen ja kulttuurin moninaisuudessa. Mutta sukupuoliroolit ovat yksiselitteiset: nuorten naisten on syytä kiertää venäläiset sotilasporukat, eikä naisilla ole asiaa ravintoloihin ilman herraseuraa.

Dagmar on lahjakas hatuntekijä, joka haaveilee omasta liikkeestä ja Pariisista. Hän asuu ystävänsä Hilman kanssa Toivo-nimisessä talossa, josta muodostuu tukikohta myös kahdelle toiselle ystävälle, Klaralle ja Ebballe. Kaikki itse toimeentulevia, työssäkäyviä naisia. Kukin heistä kaipaa kuitenkin itsenäistä elämää, liikkumisen ja itseilmaisun vapautta. Maailma on miesten. Mutta ystävättäret keksivät keinon: he pukeutuvat miehiksi ja äkkiä kaikki on avoinna ja suurta. Myös riskit; kiinni jääminen voi tuhota heistä jokaisen.

Mia Franckin historiallinen romaani vie lukijan keskelle murroksen vuosia. Dagmarin hahmo perustuu Franckin isoisoäitiin, joka myös haaveili omasta hattukaupasta. Franck kuvaa huumaavasti vapaudenkaipuun, sen mitä tapahtuu, kun ihminen ei enää tyydykään ahtaaseen, pakotettuun rooliin vaan seuraa omaa tahtoaan.

Mia Franck (s.1971) on suomenruotsalainen kirjailija, joka on julkaissut ennen Keikareita neljä romaania. Edellinen romaani Pommipuutarha (Bombträdgården, 2018) kertoi Ruotsiin lähetetyistä suomalaisista sotalapsista ja sai upean vastaanoton. Franck asuu Helsingissä ja opettaa kirjoittamista workshopeissa ja kursseilla. Hän on väitellyt kirjallisuustieteestä.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kotikulman etsivät 3
Merja Jalon helppolukuisen eläinaiheisen etsiväsarjan 3. osa!

Kevään odotetuin tapahtuma on vihdoin täällä! Sirkus monenlaisine eläimineen on saapunut paikkakunnalle. Lisa ja Markus kiiruhtavat katsomaan esitystä, jonka tähtiesiintyjä on tulirenkaan läpi hyppäävä urosleijona Leo. Mutta viihtyykö iso kissaeläin sittenkään sirkuksessa?

Kotikulman etsivät saavat jälleen visaisen tapauksen selvitettäväkseen, kun sirkuksen jatkettua matkaansa seudulla alkaa liikkua huhuja karanneesta leijonasta...

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Roy Grace 17

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Kirja
Kaarla, Riina, kirjoittaja, kuvittaja ; Kaarla, Sami, kirjoittaja, kuvittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pet Agents 5

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nuori biologian tutkija Ronja herää vahvasta kipulääkekoomasta valkoisessa sairaalahuoneessa. Mieli on tokkurainen ja sumea, eikä ruumiskaan tunnu omalta. On kuin kehoa peittäisi vieras iho siellä, missä sitä pääsee varovasti tunnustelemaan, eikä sen suhteetkaan tunnu oikeilta. Mieli ei suostu muistamaan, miten tähän on tultu, eikä asiaa helpota, että vanha äiti touhottaa jotakin kukkien kanssa. Viimeksi Ronja muistaa ajatelleensa englanniksi, huutaneensa kauhusta englanniksi, ja nyt hän kuulee äitinsä visertävän pohjois-karjalaa.

Araukaria vie lukijan huimalle matkalle niin Yhdysvaltojen yliopistomaailmaan kuin Australian New South Walesiin, seudulle, joka on tullut tutuksi viime vuosien uutiskuvien laajoista metsäpaloista. Araukarian mantereita yhdistää tuli ja sen kaiken tuhoava voima.

Araukaria on klassinen lukuromaani ihmisen hyvyydestä ja pahuudesta, petoksesta ja sen paljastumisesta, rakkaudesta, surutyöstä ja - lopulta - ajan parantavasta voimasta.

Selma Kaasisen Araukaria on romaani, joka olisi voitu yhtä hyvin kirjoittaa heti englanninkieliselle yleisölle. Kirjailija on asunut pari vuosikymmentä Australiassa.

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Alex Lindhage & Clara Sjöberg 1

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Undertaker 5

Räjähdys pääkaupungin ytimessä johtaa ketjureaktioon, joka uhkaa koko maailmaa

Hautausurakoitsijan valeasussa toiminut ammattirikollinen Jarmo Kivi on ollut räjähdyksen ytimessä. Hänen nuori apupoikansa Tuomas Lintu löytää hautaustoimiston lattialta, tuhon, rojun ja riekaleiden keskeltä jotain: peltisen rasian, Leijonatervaa. Rasian sisällä on pieni esine. Muistitikku. Sen kylkeen on kirjoitettu hänen nimensä.

Mitä Tuomaksen pitäisi tehdä? Sytyttää loputkin maailmasta palamaan? Ratkaisu kiertyy pieneen, huomaamattomaan hautaustoimistoon kaukaisessa Suomessa. Tuomaksen tehtävä on selvittää, kuka Jarmo Kivi oli, mitä oikein tapahtui ja miksi.

Undertaker-sarja kertoo poikkeuksellisista yksilöistä, jotka ovat valmiita äärimmäisiin tekoihin suojellakseen lähimmäisiään, edistääkseen rikollisia liiketoimiaan ja selviytyäkseen maailmassa, jossa ihmishenki ei ole minkään arvoinen. Trillerisarjaan kuuluvat myös osat Kuolemantuomio, Kuolemanenkeli, Kuoleman kosketus ja Kuolemanlaakso.

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vihakiiski, kämäleuka, kavun napu, minun tulee sinua armo. Mitähäh?
Aleksis Stenvallin Kivi-nimellä kirjoittama Seitsemän veljestä, nippa nappa ensimmäinen suomenkielinen romaani, majailee yhä lajinsa top kympissä. Vaan Kiven nerokas, uutta luova ja vähän alakanttiin ilmaisten ilmaisuvoimainen kieli ei ehkä täysimääräisen läpinäkyvästi avarru nykypäivän ihmiselle, romaanin kontekstista puhumattakaan - vai mikä se isojako nyt sitten olikaan...?

Vaan pelko pois! Juha Hurmeen suomentama Seitsemän veljestä asettaa ihailun kohteensa tassille ja tarjoilee meille veljesten miehukkaat tempaukset himppasen käännetyssä muodossa yhdessä kera historiallisten informaatiohippusten kuin mikäkin suomalaisen kirjallisuuden sisäänheittäjä. Loppuun on koottu vanhojen termien ja sanojen selitykset.

JUHA HURME (s. 1959) on kirjailija, teatteriohjaaja ja -käsikirjoittaja. Hurme sai Eino Leinon palkinnon vuonna 2005, ja teatterialan arvostetuimman tunnustuksen, Eino Kaliman palkinnon, 2014. Hänet tunnetaan myös kolumnistina sekä maanmainiona esiintyjänä ja melkein unohdetun kirjallisuuden tulisena arvonpalauttajana. Hurme on julkaissut romaanit Volvo Amazon (Otava, 2007), Puupää (2009), Hullu (2012) Nyljetyt ajatukset (2014) sekä Finlandia-palkinnon voittaneen Niemen (2017), jolle ilmestyi vuonna 2020 jatkoa nimellä Suomi.

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pinja on kauan haaveillut omasta koiranpennusta. Vihdoin se on luvattu! Kun hän ennen pennun tuloa tutkii netistä koirajuttuja, hän löytää kuitenkin tietoja, jotka saavat hänet pois tolaltaan. Mitä ihmettä tässä maailmassa oikein tapahtuu? Onko eläimiä ihan pakko syödä? Pinjan mielessä kypsyy nopeasti päätös, joka muuttaa hänen elämänsä kertaheitolla. Kaiken myllerryksen keskellä hänellä on onneksi varma kiintopiste: oma koira. Mutta silläkin taholla on luvassa yllätyksiä.
Ihan vege ja parrakas Sulo on hauska ja jännittävä kertomus yksitoistavuotiaan tytön elämän tärkeistä käänteistä. Sisko Latvus (s.1945) on julkaissut useita lasten ja nuortenkirjoja, ja tämän kirjan hän on tehnyt yhdessä lapsenlapsensa Sara Kronholmin (s. 2006) kanssa. Se julkaistaan lasten- ja nuortenkirjailijoiden VaLas-kollektiivin kirjana.

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Laina on päättänyt luopua kaikesta. Vuorotyöstä ja vuokrakämpästä on helppo päästää irti, mutta entä seksistä tai surusta?

Laina istuu vanhaan autoonsa ja suuntaa satamaan. Matkalla hänelle selviää, että luopumisella on oma kummallinen logiikkansa: kun yhdestä asiasta luopuu, saa niskoilleen kaksi uutta.

Rosoiseen elämään tottunut entinen kiertuekuski joutuu huomaamaan, että itseään ja menneisyyttään ei pääse pakoon, vaikka kuinka ajaisi.

Kaiken jälkeen on riemukas ja raivokas kertomus merkityksen etsimisestä sekä rakkaudesta autoihin, lähtöihin ja totuuteen.

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Viihteen kuningattaren valloittava romaani tempaa lukijansa valokuvauksen kiehtovaan maailmaan.

Dia työskentelee valokuvaamo Studio Thorassa Kaapelitehtaalla Helsingissä. Sen omistaa Saara Selin, ikääntyvä diiva. Dia arvostaa hänen ammattitaitoaan ja on kokenut työnsä yhtenä Studion kuvaajista pääosin mielekkääksi. Saara ei kuitenkaan ole valmis luovuttamaan karismaattisten henkilöiden kuvauksia alaisilleen, mikä turhauttaa Diaa välillä.

Mitä jos hän tarttuisi veljensä ehdotukseen ja ryhtyisi tämän apukuvaajaksi elokuvaproduktioissa? Olisi se taatusti jännittävämpää kuin veikkailla, olisiko seuraavissa hääkuvissa taas paikalla kuokkavieras, jonka Dia on pannut merkille jo useasti.

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 38
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Wiking Stormberg 1
Liza Marklund on palannut! Tähtidekkaristin uuden sarjan avauksessa revitään auki pohjoisen pikkukaupungin vaietut salaisuudet.

Teini-ikäiset tytöt pitävät kirjakerhoa syrjäisessä pikkukaupungissa pohjoisella napapiirillä. On kesä 1980, kun yksi heistä katoaa. Tytön mestattu ruumis löytyy 40 vuotta myöhemmin, muurattuna sillan perustuksiin.

Tapauksen tutkintaa johtaa paikallinen poliisipäällikkö Wiking Stormberg, joka oli ikätovereidensa päiväunien kohde 1980-luvulla. Selvittäessään nuoruuden kesän tapahtumia hän huomaa pian olevansa itse vuosikymmenten takaisen draaman keskipiste.

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nathalie Svensson 7

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Kirja
Noronen, Paula, kirjoittaja ; Bast, Terese, kuvittaja ; Grönlund, Hanna-Maria, valokuvaaja (ekspressio)
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Emilian päiväkirja 7

Tallennettuna:
Hakutulos 41
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 42
Hakutulos 44
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Avaruusoopperan kuningas palaa Ilmestysten avaruuden maisemiin.

Miguel yrittää suojella pienen asteroidin sisällä elävää perhettään ja yhteisöään tukahduttajilta. Jos nämä avaruuden mekaaniset sudet saavat pienenkään vainun kehittyneestä yhteiskunnasta, ne käyvät kimppuun ja luovat täydellisen tuhon. Siksi Miguel saa tehtävän, jolta ei ole paluuta: tuhota ohi ajava alus ennen kuin sen huomio kiinnittyy heihin. Jokin vain menee pieleen.

Tallennettuna:
Hakutulos 45
Hakutulos 46
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Emma Sköld 6

Tallennettuna:
Hakutulos 47
Hakutulos 48
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Má ja Hieu - kaikki pyörii heidän ympärillään. Má unelmoi rikastumisesta, Hieu kauniista tytöistä. Heidän rinnallaan varttuu, tarkkailee pikkuveli, jatkuvasti
tapahtumien ulkosyrjällä, varjossa. Askel askeleelta pikkuveli etenee koulupolullaan, lumoutuu omasta hämmästystä herättävästä älystään.

He kolme muodostavat oman pienen maailman suomalaisessa pikkukaupungissa Pohjanmaalla. Má ja Hieu, heidän vahvat luonteensa törmäävät rajusti sekä toisiinsa että kaupungin ahtauteen. He elävät keskellä ihmisiä, jotka puhuvat kaiken aikaa, jotka eivät ymmärrä mitään tarpeesta luoda varjoja, tarpeesta tarkentaa ja katsoa vierestä.

Varjo ja viileys on Quynh Tranin esikoiskirja, romaani rakkaudesta, hullaantumisesta ja siitä, mitä tarkoittaa kuulua perheeseen. Quynh Tran (s. 1989) on varttunut Pietarsaaressa ja asuu nykyisin Malmössä. Hän on opiskellut Biskops Arnö -kirjoittajakoulussa ja työskentelee psykologina.

Tallennettuna:
Hakutulos 50
Kirja
Lyons, Kelly Starling, kirjoittaja ; Rapelo, Jenni, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Tallennettuna: