Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 44/2021

Uutuudet ajalta: 1.11.2021 - 7.11.2021

Muokattu: 9.11.2021
Hakutulos 1
Kirja
Davies, Ben Ffrancon, kirjoittaja ; Melfi, Vicky, kirjoittaja ; Vuento, Sirpa, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Astu eläintarhojen eriskummalliseen ja lumoavaan maailmaan, jossa kaikki planeettamme kolkat kohtaavat.

Ota rohkeasti askel kulissien taakse ja tutustu kanssamme ainutlaatuisten eläinten salaisuuksiin ja eläintarhojen työntekijäkaartiin, joka ylläpitää näitä hämmästyttävän upeita nähtävyyksiä ja elintärkeitä eläinten suojelukeskuksia.

Eläintarhan maailma -kirjassa selvitetään, millä tavalla eläintenhoitajat huolehtivat sadoista eri eläinlajeista - niin pienistä mangusteista kuin suurista norsuistakin. Saat lisätietoa siitä, miten eläintarhoissa luodaan eläimille täydelliset elinolosuhteet, koostetaan maukkaat ateriat ja järjestetään eläimille hauskaa ja kehittävää toimintaa, jotta
ne pysyvät terveinä ja tyytyväisinä.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Psykopatian monet kasvot vie lukijan psykopatian vääristyneeseen maailmaan. Psykopatia on vakava persoonallisuushäiriö, joka ei sisälly diagnoosinimikkeenä mihinkään tautiluokitukseen. Ilmiötä tutkitaan aktiivisesti, etualalla ovat geneettiset ja neurobiologiset tutkimukset, mutta myös kielteisillä lapsuudenaikaisilla kokemuksilla on oma merkityksensä.

Psykopatian käyttäytymispiirteistä kauaskantoisimmat vaikutukset sekä yksilön että ympäröivän yhteisön kannalta ovat empatiakyvyttömyys, syyllisyydentunteen puuttuminen, väkivaltaisuus ja toistuvat rikokset. Psykopatian tuottamat haasteet ja kustannukset ovat suuria. Ne ulottuvat tunnekylmien lasten ja nuorten harjoittamasta julmasta kiusanteosta nuorten ja aikuisten tekemiin suunnitelmallisiin rikoksiin, jotka ovat kauheimmillaan sarjamurhia.

Psykopatian monet kasvot soveltuu lasten ja nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille, aikuispsykiatrian ja vankeinhoidon ammattilaisille sekä muille aiheesta kiinnostuneille.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Toisen tytär ei jaksanut elää, toinen valitsi lapselleen kuoleman.Kahta surevaa äitiä yhdistää ehdoton, pysyväksi asettunut kuolemansuru. He kirjoittavat surusta, josta ei ole mahdollista eikä edes tarkoituksenmukaista toipua. Heidän surullaan ei ole muuta tavoitetta kuin suru.He elävät surunpilaajien maailmassa. He ovat surun toisinajattelijoita ja uskovat että sureminen on aina arvokasta ja välttämätöntä, sillä vakavasti otettu suru palkitsee: se antaa heille itsensä ja samalla kaiken, millä on merkitystä. Tähän kirjaan kootuissa kirjoituksissaan he kertovat, mikä tekee heidän surustaan hyvää.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
Välimäki, Veera, kirjoittaja ; Hietala, Jonna, valokuvaaja ; Kramer, Sini, valokuvaaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Oletko valmis sukeltamaan raitojen innostavaan maailmaan? Raidat on neulesuunnittelija Veera Välimäen rakkaudenosoitus tälle klassiselle kuviolle, joka syntyy neuleisiin värien ja neulepintojen vaihtelulla. Kirja sisältää 20 neuleohjetta: paitoja, takkeja ja huiveja sekä rennon mekon, pipon ja uudet lempisukkasi. Tyylikäs ja ajaton teos on malliesimerkki modernista neulemuodista.

Veera Välimäki on yksi maailman johtavista neulesuunnittelijoista. Hän asuu ja työskentelee Karjalohjalla Etelä-Suomessa. Veeran neuleet tunnetaan selkeistä linjoistaan, mutta niissä on aina myös pientä leikkisyyttä ja kekseliäitä yksityiskohtia. Raidat on hänen kolmas kovakantinen kirjansa (aiemmin ovat ilmestyneet Lankaleikki, 2013, ja Huivileikki, 2014, Atena).

Kirja sisältää 20 neuleohjetta (6 paitaa, 3 takkia, 1 mekko, 8 huivia, 1 sukat, 1 hattu) helposta haastaviin

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Kirja
Kanala, Sari, kirjoittaja ; Ulv, Daga, kuvittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Koirat ovat olleet ihmisen apuna jo tuhansia vuosia. Niitä on jalostettu metsästämään, paimentamaan, vartioimaan ja vetämään rekikuormia. Koirilla on myös paljon muita tärkeitä tehtäviä. Ne toimivat muun muassa poliisikoirina, opaskoirina, seurakoirina, pelastuskoirina ja harrastekoirina. Kaikki ne ovat omistajilleen tärkeitä perheenjäseniä. Ihanat koiramme -kirjassa tutustutaan 20 eri koirarotuun sekä niiden työtehtäviin.

Sari Kanala on lastenkirjailija, tietokirjailija ja opettaja. Hänen perheeseen on kuulunut karjalankarhukoiria jo liki 30 vuoden ajan.

Daga Ulv on eläinmaalauksistaan tunnettu kuvittaja ja kuvataiteilija. Hän on kuvittanut mm. kirjoja, postikortteja sekä sisustustekstiilejä. Dagalla on lähes aina ollut koira elämässään. Tällä hetkellä Daga on amerikanakita Hugon onnellinen omistaja.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Kirja
Haapasalo, Ville, kirjoittaja ; Metso, Juha, valokuvaaja ; Pietiläinen, Petri, kirjoittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Venäjällä opin, ettei periksi anneta ikinä.

?Kun rajoitukset iskivät, työt loppuivat kuin seinään. Itkin kaksi päivää, kolmantena käärin hihat ja kävin hommiin.?

?Venäjällä sanotaan, ettei koskaan kannata tehdä pientä. Isoja ovat olleet minunkin bisnekseni siellä. Mainostoimisto, ohjelmatoimisto, töitä 20 tuntia päivässä! Salaisuus on siinä, että tuntee oikeat ihmiset. Minä tunsin lopulta heidät kaikki, Moskovassa ja Pietarissa. Minulla oli 200 ihmistä töissä. Sitten tuli Krimin valtaus ja kaikki loppui kuin seinään.

Uusi alku on tuttu asia, Venäjä opettaa.

Tällä kertaa päätin perustaa hatsapurileipomon Puumalaan. Georgian kansallisruoka on herkullista ja sitä ei maailmalta vielä saa. Nyt valloitan Puumalan, sitten Suomen ja huomenna koko Euroopan.

Latua perkele, täältä tullaan!?

Ville Haapasalo on Venäjällä supertähdeksi kohonnut näyttelijä, jonka lukuisat kirjat ovat olleet Suomessa järjestään bestsellereitä.

Juha Metso on pitkän linjan lehti- ja taidevalokuvaaja, joka on kuvannut muun muassa Ville Haapasalon teokset.

Petri Pietiläinen on tietokirjailija, joka on kirjoittanut muun muassa Legioonalainen Peters -teokset yhdessä Kyösti Pietiläisen kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Kirja
Ward, Chelsea, kirjoittaja, kuvittaja ; Hurme-Keränen, Auli, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jos etsit helposti lähestyttävää taideharrastusta, värikynät voivat olla sinun juttusi! Värikynät ovat helppokäyttöisiä, ne kulkevat kätevästi mukana ja sopivat kaikentasoisille piirtäjille. Jos sinulla on pala paperia ja muutamia värikyniä, pystyt luomaan upeita piirroksia erilaisilla tyyleillä. Ateljeen voit perustaa juuri siihen paikkaan, jossa satut kulloinkin olemaan. Mutkaton opas esittelee harrastajalle sopivat välineet ja perustekniikat, joiden avulla kehitellään tekstuuria, varjostuksia ja värikerroksia. Väriteoriaosuudessa neuvotaan, miten piirrokseen saadaan syvyyttä, vaihtelua ja todenmukaisuutta värejä sekoittamalla ja yhdistelemällä. Tekniikkaharjoitusten jälkeen edetään monipuolisiin, taitoja kehittäviin piirustusharjoituksiin, joissa aiheina ovat arjesta tutut esineet, rakennukset, maisemat, ihmiset ja eläimet.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rehellinen muotokuva legendaarisesta viihdetaiteilijasta.

57 vuotta uraa viihdemaailman huipulla ja 102 listahittiä. Musiikkineuvos Ilkka ?Danny? Lipsanen on viihteen uranuurtaja, menestyjä ja elävä legenda. Mutta minkälainen ihminen Danny on kulissien takana?

Tuntematon Danny kuvaa artistin julkisuudelta piilossa pysyneitä puolia. Kirja kertoo suvun perinnöstä, uran nousuista ja taantumista, rakkaudesta ja ristiriidoista. Tarina kasvaa koskettavaksi kuvaukseksi elämän tarkoituksen etsimisestä ja maaliviivan lähestymisestä.

Kirjassa puhuvat sekä Danny että häntä lähellä olevat ihmiset. He kertovat minkälainen ystävä, puoliso, kollega, isä, työnantaja ja yhteistyökumppani Danny on ollut.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

?Paavo Talvelan elämässä kiinnostaa kehitys, joka on kuin valkoinen Suomi 1900-luvulla: ryssän vihasta Paasikiven linjalle ja Kekkosen mieheksi. Vuonna 1918 hän oli 21-vuotias Suomen nuorin majuri, mutta ei viihtynyt rauhan ajan armeijassa, vaan siirtyi talouselämän johtotehtäviin. Hän palasi armeijaan ja löi venäläiset talvisodan alussa joulukuussa 1939 Tolvajärvellä. Jatkosodan
aikaan hän oli pitkään Hitlerin päämajassa Mannerheimin yhteysmiehenä, uskoi aluksi Saksan voittoon ja joutui lopulta läheltä todistamaan Kolmannen valtakunnan tuhon. Kekkonen nimitti hänet jalkaväenkenraaliksi vuonna 1966. Talvelalla oli lapsia kahdesta avioliitosta, niiden ulkopuolella syntyneen tyttärensä hän tunnusti vasta vähän ennen kuolemaansa vuonna 1973.?

Antti Tuuri

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Kirja
Saahko, Lotta-Sofia, kirjoittaja, haastattelija
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Naisia Karjalasta - elämännälkää ja poikkeavia polkuja

Eeva lähetettiin sotalapsena Ruotsiin, Hilkan näyttelijäkoulutus keskeytyi. Irma purki suruaan runoihin, ja Anja etsi omaa paikkaansa maailmalta. Samanlaisia piirteitä Lotta huomaa myös itsessään - ovatko ne karjalaisuuden kaikuja evakon lapsenlapsessa?

Suuren suosion saavuttaneessa kirjassaan Papan kanssa kahvilla Lotta-Sofia Saahko vaikuttui karjalaisten naisten periksiantamattomuudesta, luovuudesta ja rohkeudesta. Papan äidin tarina on kuitenkin vain yksi monista. Nyt Lotta selvittää, millaisia teitä elämä Viipurista, Suojärveltä, Johanneksesta ja Sortavalasta lähtöisin olevia naisia kuljetti. Tarjoilivatko hekin kahvia ja karjalanpiirakoita, vai toteuttivatko he omia unelmiaan evakkotaustastaan huolimatta?

Elävästi kerrottu tarina matkaa kiehtovasti nykyajan ja menneisyyden välillä ja saa lukijan pohtimaan elämänmittaisia kysymyksiä juurista ja juurettomuudesta. Nyt on oikea hetki selvittää, miten isovanhempien surut, haaveet ja luovuus vaikuttavat seuraaviin sukupolviin.

Lotta-Sofia Saahko (FM) on monipuolinen taitaja, jolla on pitkä kokemus sekä musiikkiteatterilavoilta että YouTubesta. Lotta on opiskellut ja työskennellyt ulkomailla, jolloin kotimaan tukipisteenä on aina ollut Valkeakosken pappala. Niin Lotasta ja papasta on tullut 60 vuoden ikäerosta huolimatta toimiva tiimi.

Lotta ja pappa ovat tulleet tutuiksi somessa, jossa he laulavat vanhoja sävelmiä ja muistelevat papan nuoruuden aikoja. Lotan esikoiskirja Papan kanssa kahvilla oli yksi vuoden myydyimmistä kotimaisista tietokirjoista ja lukijoiden suursuosikki.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jimmy Perez 8
TV:stä tuttu komisario Jimmy Perez tutkii Shetlanninsaaria kuohuttavaa kuolemantapausta.

Englantilainen perhe muuttaa Shetlantiin siinä toivossa, että saarten rauhallinen elämänrytmi sopisi heidän autistiselle pojalleen. Perhe joutuu kuitenkin keskelle elämänsä painajaista, kun nuori lastenhoitaja löydetään hirttäytyneenä ja huhut lastenhoitajan ja perheen isän suhteesta leviävät. Komisario Jimmy Perez palaa Shetlanninsaarille tutkimaan uransa häiritsevintä juttua.

Kulovalkea on rakastetun Shetlanti-dekkarisarjan huikean jännittävä päätösosa.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

On joulukuu. Kaksitoistavuotias Flora ja hänen äitinsä ovat matkustaneet kuukaudeksi Helmerinkylään. He ovat vuokranneet mökin erään hylätyn ja ränsistyneen kartanon mailta.Äidin kirjoittaessa uutta kirjaansa Flora tutustuu kartanon tiluksiin. Mutta jotain outoa on tekeillä. Flora kuulee varjoista kuiskuttelua ja näkee vitivalkoisen oravan, jota kukaan muu ei tunnu näkevän. Lisäksi hän tapaa puutarhassa pojan, joka väittää asuvansa kartanon mailla.Onko kartano todella hylätty? Entä mitä tapahtui sen omistaneelle von Hiemsin perheelle?Kihelmöivän jännittävä tarina jakautuu 24 lukuun, jotka ovat mainiota luettavaa joulua odottaessa.

Tallennettuna:
Hakutulos 17

Taikajengi ja Kalaganin arvoitus Näytä tarkat tiedot

Magic misfits : the fourth suit, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Taikajengi 4
Sarjan päätösosa.

Tallennettuna:
Hakutulos 18

Tyttökerho ja yksinäinen alpakka Näytä tarkat tiedot

Ein Fall für die Mädchenbande, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lukupiraatti-sarja tarjoaa ahmittavia kirjoja aloitteleville lukijoille 7 vuoden iästä ylöspäin. Selkeä jäsentely auttaa tekstin ymmärtämisessä, minkä ansiosta myös vähemmän harjaantuneet lukijat voivat kokea onnistumisen tunteita nopeasti. Liisi, Viivi ja Elsa rakastavat tuoreita kanelipullia, mutta nyt joku on pistellyt leipomukset poskeensa - vai onko ne varastettu? Toimelias tyttökerho alkaa selvittää asiaa ja tutustuu ihanaan mutta erikoisesti käyttäytyvään alpakkaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rocky 2
Rockyn ja Rauhan tarina jatkuu - kestääkö rakkaus? Rocky odottaa hartaasti peruskoulun päättöjuhlaa, kun koulun pihalle kiirii huhu kivilouhokselta löytyneestä ruumiista. Onko kyseessä kauhea onnettomuus vai onko uhri tyrkätty tarkoituksella jyrkänteeltä alas? Rocky lupaa henkistä tukea rinnakkaisluokkaa käyvälle Salmelle eikä aavista, millaiseen perhemyllerrykseen joutuu mukaan. Salaisuuksien verkko alkaa vähitellen kiristyä, ja yksi jos toinenkin saa huomata, etteivät ihmiset ja asiat ole aina sitä miltä näyttävät. Cosy crime -jännitystä ja ihmissuhdekiemuroita samassa paketissa tarjoileva Rocky ja kivikasvot on jatkoa vuonna 2019 ilmestyneelle nuortenromaanille Rocky, Rauha ja rakkaus. Hanna Kökkö on iittalalainen kirjailija ja opettaja. Hän on kirjoittanut aiemmin muun muassa suositun, geokätköilyn maailmaan sijoittuvan nuortenkirjasarjan.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mustan kuun majatalo 1
Uuden fantasiasarjan jännittävä aloitus!

Perhoshullu Saimi Salaper ja hänen eläinlääkäri-isänsä saapuvat Sinimäen kaupunkiin perustaakseen luonnonvaraisten eläinten sairaalan. Sattuman oikusta he ostavat vanhan majatalon, joka vetää Saimia salaperäisesti puoleensa. Majatalo ei ole mikä tahansa huojuva huvila, vaan sen ovien takaa kantautuu mystisiä ääniä, pihalla liihottelee harvinaisia perhosia, ja katolla törröttää... lohiskäärmeiden orsi.

Vähitellen talo alkaa paljastaa Saimille outoja ja riemastuttavia salaisuuksiaan. Ja pian Mustan Kuun majatalo on auki tarjoten turvapaikan kaikille salaväkeläisille: hiisille, räpeltäjille, keijuille, peikoille, ilkinakkeleille ja muille luonnonhengille. Mutta vain siinä tapauksessa, että eräs ihminen, salamieli, haluaa auttaa. Koko salamaailma odottaa salamielen päätöstä henkeään pidätellen. Kukaan ei kuitenkaan vielä aavista uhkaa, joka väijyy melkein oven takana...

Jännittävä seikkailu aloittaa uuden fantasiatrilogian, jossa Saimi ja hänen ystävänsä hiisiprinsessa Anskariina, kyklooppi Tuffe Kloppi, painajainen Hilja Hahmoton, yksisarvinen Silkki, koirankuonolainen Ulvos Hukkanen, maahinen Pikkukorva ja jeti Kallanen tempautuvat uskomattomaan tapahtumien vyyhteen salaväen pelastamiseksi.

Tunnetun tekijäkaksikon uutuudessa ajankohtaiset luonnonvaraisten eläinten ja ympäristön suojelun teemat nivoutuvat raikkaalla tavalla kansanperinteeseen ja mytologiaan. Salaperäinen Mustan Kuun majatalo pitää vastustamattomasti otteessaan!

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lukupiraatti-sarja tarjoaa ahmittavia kirjoja aloitteleville lukijoille 7 vuoden iästä ylöspäin. Selkeä jäsentely auttaa tekstin ymmärtämisessä, minkä ansiosta myös vähemmän harjaantuneet lukijat voivat kokea onnistumisen tunteita nopeasti. Emman hevospelko karisee, kun hän tutustuu suloistakin suloisempaan Helmi-varsaan. Pientä Ulpu-varsaa pelottaa tallin ulkopuolinen maailma. Anna ja Teemu odottavat uuden varsan syntymää ja kokevat lopulta elämänsä yllätyksen. Kolme söpöä varsatarinaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Hakutulos 25

Kaasu pohjaan kilparadalla Näytä tarkat tiedot

Vollgas auf der Rennstrecke, suomi
Kirja
THiLO, kirjoittaja ; Böhm, Michael, taiteilija ; Kallinen, Seija, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lukupiraatti-sarja tarjoaa ahmittavia kirjoja aloitteleville lukijoille 7 vuoden iästä ylöspäin. Selkeä jäsentely auttaa tekstin ymmärtämisessä, minkä ansiosta myös vähemmän harjaantuneet lukijat voivat kokea onnistumisen tunteita nopeasti. Joonan isä on ammatiltaan kilpa-ajaja ja tuntee kaikki autoilun niksit, mutta kuinka käy isän ja pojan mäkiautokisassa? Kun isä taistelee Formula ykkösten maailmanmestaruudesta, Joona pääsee pitämään isälleen peukkuja oikein paikan päälle!

Tallennettuna:
Hakutulos 27

Rosvoluolan arvoitus Näytä tarkat tiedot

Das Geheimnis der Räuberhöhle, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lukupiraatti-sarja tarjoaa ahmittavia kirjoja aloitteleville lukijoille 7 vuoden iästä ylöspäin. Selkeä jäsentely auttaa tekstin ymmärtämisessä, minkä ansiosta myös vähemmän harjaantuneet lukijat voivat kokea onnistumisen tunteita nopeasti. Niilo lomailee perheineen leirintäalueella. Äiti lukee hänelle teltassa vanhoja tarinoita, joiden mukaan läheiseen metsään on kätketty mahtava ryöstösaalis. Niilo päättää etsiä aarteen - ja saakin kokea hurjan seikkailun luolan uumenissa!

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Taianomainen jouluseikkailu Pippa Pippurin satumaassa saa jatkoa!

Pippa Pippuri ja taikajoulu -kirjassa Pippa Pippuri lähtee Korvatunturille tapaamaan Joulupukkia ja tonttuystäviään Tiukua ja Tohinaa. Mutta ennen kuin Pippa pääsee Korvatunturille, Pipan satumaassa tapahtuu jotain kummallista. Mutta mitä? Ja miksi taika toimii taas oudosti?

Pippa Pippuri ja taikajoulu on jatko-osa aiemmin ilmestyneelle Pippa Pippuri ja joulutaika -kirjalle (2020).

Kirjassa on yksi pitkä tarina, joka on jaettu 24:ään lukuun. Kirjaa voikin lukea joulukalenterikirjan tapaan luvun päivässä tai vähän pidempänä joulutarinana.

Kirjat on painettu Suomessa, ja niillä on Joutsenmerkki.

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Kirja
Leschnikoff, Nancy, tekijä ; Wood, Helen, tekijä ; Courtauld, Sarah, toimittaja ; Dickins, Rosie, toimittaja ; Julin, Tiina, kääntäjä
2012
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Avaa kirja ja astu uljaiden keisareiden, kauniiden prinsessojen, auttavaisten keijujen ja taianomaisten eläinten lumoavaan maailmaan...

Tämä viehättävä kokoelma sisältää kymmenen klassista satua muun muassa Grimmin veljeksiltä ja Hans Christian Andersenilta.

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Värikkäästi kuvitettu tarinakokoelma pienille pentufaneille.
Näihin kansiin on koottu Vainun, Rollen, Kajan ja muiden Ryhmä Hausta tuttujen hahmojen iloisia seikkailuja. Iltalukemiseksi sopivan mittaisissa saduissa muun muassa hurjastellaan kilpa-autoilla, pelastetaan kaniineja ja mennään nukkumaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pikkuli ja sisarukset haaveilevat lomasta jossain eksoottisessa paikassa. Pääsisipä Havaijille, Kataloniaan, Kiinaan taikka Lappiin! Pikkuli raahaa olohuoneeseen maapallon, ja perheenjäsenet alkavat yhdessä pyörittää sitä. Lopulta Pikkuli päättää, että nyt on haaveilut haaveiltu, ja lähtee pakkaamaan. Matka Havaijille on kuitenkin liian pitkä Lintusten lennettäväksi, eikä perheellä ole varaa lentolippuihin. Onneksi äidillä välähtää. Äiti ja Pikkuli vetäytyvät keittiöön, ja lopulta muukin perhe kutsutaan katsomaan uurastuksen tulosta. Kaikki pääsevät sittenkin lomalle!

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pikkuli löytää lammen rannalta hauskan, pörröisen toukan ja ottaa sen lemmikiksi. Kotona toukka ei kuitenkaan herätä suurta ihastusta. Se syö verhoja ja sanomalehtiä, kakkii ympäriinsä ja puree isää peppuun. Kaiken kukkuraksi Pikkuli ei muista hoitaa toukkaa, vaan lähtee leikkimään kavereittensa kanssa. Sillä välin toukka ehtii tuhota olohuoneen kalustuksen. Seuraavana aamuna Pikkuli nousee varhain huolehtimaan lemmikistään, mutta löytääkin sen jäykäksi jähmettyneenä. Voi kauhistus! Mitä on tapahtunut?

Tallennettuna:
Hakutulos 33

Metsänväen joululaulu Näytä tarkat tiedot

Ein wunderbares Weihnachtslied, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaunis kuvakirja sopii sekä ääneen luettavaksi että yhdessä laulettavaksi. Ensilumen sataessa metsäneläimet odottavat jo joulua lahjoineen. Orava kertoo, että toisin kuin eläimet, ihmislapset tapaavat valmistella Joulupukille pienen yllätyksen. Eläinten mielestä se on hyvä idea, ja ne päättävät antaa Joulupukille vastalahjaksi jotain erityistä. Ilahtuisikohan Joulupukki uudelleen sanoitetusta joululaulusta?

Tallennettuna:
Hakutulos 34

Lenni löytää jouluilon Näytä tarkat tiedot

Lenni im Weihnachtsglück, suomi
Kirja
Auer, Margit, kirjoittaja ; Hesse, Lena, taiteilija ; Kallinen, Seija, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hellyttävä koko perheen tarina herättää aidon joulumielen. Joulu on jo ovella. Lenni-karhu hipsii vaivihkaa läheiseen kylään ja seuraa haltioissaan ihmisperheiden jouluvalmisteluja. Lennikin haluaa viettää joulujuhlaa! Mutta kun kuusen kynttilät loistavat, glögi tuoksuu ja lahjat on paketoitu, mesikämmen huomaa unohtaneensa jotain tärkeää: vieraat puuttuvat. Se kipaisee metsään - ja kohta karhunpesän täyttää iloinen vierasjoukko, lahjoista paras.

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Korillinen mehevän herkullisia, ihanan rapsakoita pähkinöitä keikkuu oksassa Olavi Oravan kodin kuistilla. Äiti aikoo pyöräyttää pähkinöistä Olaville maukkaan syntymäpäiväkakun.

Olavi ja hänen ystävänsä Sulevi Korppi joutuvat vastustamattomaan houkutukseen. Mitä jos maistaisi salaa yhden pähkinän? Ehkä toisenkin? Ja kolmannen... Ja kun äiti kipittää kotiin asioiltaan, pähkinät ovat hävinneet kuin tuhka tuuleen! Silloin Olavin suusta pääsee... kakkumainen vale!

Valloittavasti kuvitettu tarina antaa mahdollisuuden keskustella lapsen kanssa valehtelemisesta, rehellisyydestä, vastuusta ja anteeksiannosta.

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jokainen sairastunut kaipaa lohdutusta. Joskus lohtu saapuu neljällä jalalla. Piia halaa koiraa, rapsutukset myös saa Sole. Onko Piia surullinen? EIPÄ ENÄÄ OLE! Sole on sievä dalmatiankoira, jolla on tärkeä tehtävä - se ilahduttaa ja piristää sairaalaan joutuneita pikkupotilaita.

Tallennettuna:
Hakutulos 37

Hopsu ja joulun ihme Näytä tarkat tiedot

Ein Weihnachtswunder für Hase Hopp, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vihdoinkin on joulu! Koti tuoksuu pipareilta, kuusenneulasilta ja kanelilta. Hopsu-jänö on onnellinen, sillä se rakastaa tätä kimaltelevaa juhlaa, eikä voisi kuvitella mitään ihanampaa. Mutta sitten saapuu lumimyrsky ja - oi voi - moni metsäneläin joutuu pulaan! Mitä Hopsu tekee? Sen rinnassa sykkii suuri jänönsydän, joten ilman muuta Hopsu auttaa toisia. Vaan kuinka käy jänön omien joulusuunnitelmien? Herttainen kuvakirja välittää sykähdyttävän viestin: toisten huomioiminen ja auttaminen tekee onnelliseksi. Muulloinkin kuin vain jouluna.

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Hakutulos 40

Kuka piilottelee ... prinsessamaailmassa? Näytä tarkat tiedot

Who is hiding ... in princess world?, suomi.
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 42
Kirja
Korhonen, Kari, sarjakuvantekijä ; Hulkkonen, Antti, toimittaja, kääntäjä ; Ruokosenmäki, Jouko, toimittaja ; Salminen, Arttu, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ankkamestari Kari Korhonen paljastaa nuoren Roopen polun Klondikesta Ankkalinnaan! Miten nuoresta kullankaivajasta tuli uljaan ankkakaupungin ykkösmies? Helppoa se ei ollut, sillä matkan varrella Roope joutui mittelöön niin Karhukoplan, Pennosen suvun kuinmonien muidenkin kierojen kelmien kanssa. Näissä tarinoissa valotetaan myös itse Ankkalinnan historiaa sekä monien tuttujen hahmojen, kuten neiti Näpsän ja Pelle Pelottoman, taustoja. Luvassa on historiallisen vauhdikasta ja mukaansatempaavaa sarjakuvaseikkailua. Korhosen kehutut tarinat Roopen nuoruudesta on koottu kaikkien Ankka-fanien iloksi upeaksi kirjaksi. Teos sisältää kolme pitkää tarinakokonaisuutta Roopen varhaisista vaiheista, ja Egyptiin sijoittuva kertomus julkaistaan ihkaensimmäistä kertaa tässä kirjassa.

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Kirja
Rosa, Don, sarjakuvantekijä ; Hulkkonen, Antti, toimittaja, kääntäjä ; Ruokosenmäki, Jouko, toimittaja ; Lindfors, Jukka, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Auringon poika: Don Rosa -kirjasto 1 -suosikkipiirtäjän elämä ja ankkasarjat alusta alkaen! Maailman rikkain ankka on täällä taas -seurassaan kireähermoinen sukulaispoikansa Aku, tämän nokkelat holhokit Tupu, Hupu ja Lupu, sekä kavalista kavalin Kulta-Into Pii!

Don Rosa -kirjasto kokoaa yhteen tunnetun taiteilijan kaikki Ankka-sarjat ryyditettynä hupaisilla muisteloilla elämästä rakastettujen sarjakuvahahmojen siivellä ja piirtäjälegenda Carl Barksin jalanjäljissä.

Kirjasarjan ensimmäisessä osassa nähdään mm. huima aarrejahti Auringon poika, fysiikan lakeja ravisteleva Karhukopla-kahakka Rahavirta sekä Klondiken kultamaille sijoittuva Lumikenttien kimallus, joka valottaa Roopen ja lumoavan Kultu Kimalluksen mutkikasta suhdetta. Sarjat julkaistaan Don Rosan itsensä tarkistamassa asussa ja viimeisimmillä, virallisilla värityksillä.

Tallennettuna: