Haku

Uutuudet, vko 45/2021

Uutuudet ajalta: 8.11.2021 - 14.11.2021

Muokattu: 18.11.2021
  • Näytetään 1 - 41 / 41
Hakutulos 1
Kirja
Cruz, Carlos da, kirjoittaja, taiteilija ; Mikama, Anniina, kirjoittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Värikäs tietokirja seuraa lääkärien työtä ympäri maailmaa.

Millaista mahtaa olla kirurgin, kätilön tai ambulanssin ensihoitajan työ? Kuka auttaa, kun lemmikkihamsteri sairastuu?

Päivä maapallolla - Lääkärit esittelee kaksitoista lääketieteen ja hoitoalan ammattilaista sekä heidän tärkeimmät työvälineensä, perheensä ja vapaa-ajan harrastuksensa. Kirja sopii luettavaksi niin kotona kuin koulussa, sillä se opettaa tarinan varjolla maantietoa, eri kulttuurien tapoja ja kotoisia puuhia.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Kirja
Saari, Jonna, toimittaja, kirjoittaja ; Creutz, Mikaela, kirjoittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miten retkeilet vastuullisesti? Millaisia Suomen kansallispuistot ovat ja mitä niissä
kannattaa nähdä ja kokea? Kuinka autiotuvissa toimitaan?

Kansallispuistojen kultainen opas kuljettaa lukijan retkelle kaikkiin Suomen kansallispuistoihin, esittelee niiden erityispiirteitä sekä antaa neuvoja vastuulliseen ja monipuoliseen retkeilyyn. Kansallispuistomme ovat upeita ja suosittuja retkeilykohteita, mutta vierailijan on tärkeää muistaa, että puistot on perustettu suojelemaan erityisen arvokkaita luonnonympäristöjä.

Kirja on toteutettu yhdessä Suomen suurimman retkeilymedian Retkipaikan kanssa, ja retkipaikkalaisten omat retkeilykokemukset jokaisesta puistosta ovat kirjassa tärkeässä osassa. Retkipaikan aiemmat teokset ovat olleet supersuosittuja ja Retkipaikka Uudet seikkailut oli vuoden 2020 myydyimpien tietokirjojen joukossa.

Tallennettuna:
Hakutulos 3

Kaikkea eeppistä dinosauruksista ja muista esihistoriallisista pedoista! Näytä tarkat tiedot

Everything awesome about dinosaurs and other prehistoric beasts!, suomi
Kirja
Lowery, Mike, kirjoittaja, taiteilija ; Sirén, Roni, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miten saada sopivasti vitamiineja ja kivennäisaineita? Terveellisesti suositusten mukaan syömällä niitä saa ravinnosta yleensä riittävästi. Joskus saanti on kuitenkin liian vähäistä tai tarve tavallista suurempi. Silloin tarvitaan ruokavaliomuutoksia tai ravintolisiä.

Laillistettu ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen kertoo, milloin suojaravintoaineiden liian vähäinen saanti on todennäköistä ja miten asia tulisi huomioida.

Tämän kirjan avulla hahmotat helposti, kuinka esimerkiksi elämäntilanne, ruokavalio ja sairaudet vaikuttavat eri ravintoaineiden saantiin ja tarpeeseen sekä millaisia ravintolisiä mahdollisesti tarvitset ja millaisia ovat niiden hyödyt ja haitat.

Kirjassa käsitellään esimerkiksi raskaana olevien ja imettävien, lasten ja ikääntyvien ravitsemuksellisia vaatimuksia sekä niin urheilun, erityisruokavalioiden (kuten vegaanisen ja vegetaristisen, planetaarisen ja ketogeenisen ruokavalion) kuin ruoka-aineallergioiden ja monien sairauksien asettamat haasteita ja erityistarpeita.

Reijo Laatikainen on laillistettu ravitsemusterapeutti, filosofian tohtori ja tunnettu ravitsemuksen asiantuntija muun muassa suositun bloginsa kautta. Hänen aiempia teoksiaan ovat mm. Herkän vatsan valinnat (2021), Verensokeri haltuun (2020) ja Taltuta lievä tulehdus (2019).

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Hakutulos 7
Kirja
Vierimaa, Anne, kirjoittaja, kuvittaja ; Tarvainen, Harri, valokuvaaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kirjan inspiraation lähteenä ovat luonnon kauniit värit, muodot ja tunnelma. Kirjan ohjeet on suunniteltu hurjaan suosioon nousseesta islantilaista villasta.

Anne Vierimaa on koonnut noin kahdenkymmenen ohjeen kokonaisuuden monen tasoisille neulojille sekä virkkaajille: villatakkeja, -paitoja, huiveja, tossut, säärystimet, panta, lapaset, peitto, laukku.

Annella on vankka kokemus käsityöohjeiden tekemisestä ja hänen ammattitaitonsa sekä innostuksensa luonnosta näkyy selkeästi myös tässä kirjassa. ?Luonto ja sen muodot, värit, kauneus, jopa karut myrskyt muotoutuvat käsissäni lämmittäviksi villapuseroiksi, -takeiksi ja asusteiksi. Nouseva myrsky, jonka voimasta rannalle kiinnitetyt veneet heiluvat ja kettingit kilisevät inspiroivat minua suunnittelemaan Myrsky-villapaidan. Metsän kuiskaus -villatakissa havunneulaset kietoutuvat kauniisti yhteen. Keltamo-villatakin kuviosta löytyy kauniita niityn kukkia. Ruusutarha-, Valossa kasvaneet - ja Syysleimu-mallien ideat löytyivät äidin puutarhasta. Sarastus-huivin kuviossa voit nähdä auringon nousun ja Ohdakkeet-puserossa ylväät ohdakkeen kukat seisovat syysauringon paisteessa.

Käsityöt ovat lapsesta saakka olleet intohimoni. Nyt nelikymppisenä voin todeta, että elämäni polku on tuonut minut juuri siihen työhön, mikä tekee minut onnelliseksi. Saan suunnitella käsityöohjeita, värjätä lankoja ja omistan pienen lankaputiikin. Toivon teille tätä onnellisuuden tunnetta tämän kirjan myötä, käsitöiden tuomaa iloa. Kiedo lankaa lenkeiksi ja silmukoiksi, anna langan juosta sormiesi lomassa ja kietoudu islantilaisen villalangan lumoihin. Kurkista kirjan sisään ja inspiroidu!

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Kirja
Porter, Hannah, kirjoittaja ; Solodkaya, Marina, taiteilija ; Voipio, Myry, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tietoa, joka saa hännän heilumaan!

Osaatko koirien kieltä? Miksi koira kierähtää selälleen? Mitä pelastajakoira tekee? Mikä on maailman pienin villi koiraeläin? Entä mikä on maailman uskollisin koira? Miksi, oi miksi, koirat ovat niin huippuja?

Tämä kirja on täynnä hyödyllistä ja hauskaa koiratietoutta. Jännittävät kysymykset ja luukkujen takaa paljastuvat vastaukset muun muassa valottavat koirien elekieltä ja käytöstä, kertovat koirien ammateista sekä opastavat huolehtimaan rakkaasta lemmikistä.

Mainio ja runsas nelivärikuvitus esittelee kaikenkokoisia ja -näköisiä hännänheiluttajia. Kirja tarjoaa tietoa niin aloitteleville koiraihmisille kuin jo vähän kokeneemmillekin koirakuiskaajille. Tassuttele kiehtovien koirien maailmaan!

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vahvaäänisen laulajan elämän värit

Poikkeuksellisen laulajanuran tehnyt, upeaääninen Tarja Turunen kertoo vihdoin oman tarinansa. Runsaasti kuvitettu Laulun virta veressäni valottaa rakastetun sopraanon elämää ja uraa.

Nightwish-yhtyeestä kuuluisuuteen noussut Turunen kertoo matkastaan Kiteen Puhoksen kylästä kohti maailman suurimpia estradeja. Hän kertoo lapsuudestaan, lauluopinnoistaan, taiteilijuudestaan ja ainutlaatuisesta yhteydestä faneihinsa. Turunen kuvailee myös tyypillistä kiertuepäiväänsä sekä esiintymistä monituhatpäisen yleisön edessä niin Latinalaisessa Amerikassa kuin ympäri Eurooppaa, Suomea unohtamatta. Harvinaista, osin ennennäkemätöntä kuva-aineistoa sisältävässä teoksessa lukija pääsee kohtaamaan myös Turusen elämän yksityistä puolta.

Ainutlaatuisessa kirjassa ääneen pääsevät myös monet yhteistyökumppanit vuosien varsilta. Laulun virta veressäni on todellinen fanin toivekirja, joka tuo iloa kaikille musiikinystäville. Se kertoo tarinan naisesta, joka ei ole koskaan pelännyt kohdata uutta. Runsas valokuvakuvitus elävöittää upeaa teosta, joka raottaa myös arkea kulissien takana: studiossa, lavalla ja kotona.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

"Voima piilee rauhallisuudessa."

Inhimillinen ja kiehtova henkilökuva yhdestä aikamme merkittävimmistä vaikuttajista, jota on ohjannut vahva moraali ja lähes pettämätön poliittinen pelisilmä.

Angela Merkel on aina ollut ulkopuolinen: ateistisessa Itä-Saksassa varttunut pastorin tytär ja briljantti fyysikko, joka sivuutettiin sukupuolensa ja taustansa vuoksi huippuviroista.

Kun Berliinin muuri murtui, Merkel ei osallistunut juhlintaan, vaan meni kotisaunaansa pohtimaan, mitä historiallinen tapahtuma merkitsisi Euroopalle, Saksalle ja hänelle itselleen.

Viisitoista vuotta myöhemmin hän oli Saksan liittokansleri ja länsimaailman epävirallinen johtaja.

"Voima piilee rauhallisuudessa", lukee Merkelin työhuoneen seinälle kehystetyssä motossa.

Tällä voimalla Merkel onnistui pitämään kriisistä toiseen nilkuttavan EU:n kasassa ja puhumaan järkeä jopa Vladimir Putinille.

Ne harvat ihmiset, jotka tuntevat Merkelin yksityishenkilönä, kuvaavat tätä poikkeuksellisen myötätuntoiseksi ja hillittömän hauskaksi.

Palkittu toimittaja ja tietokirjailija Kati Marton on saanut ensimmäisenä elämäkerturina pääsyn Merkelin lähipiiriin. Tuloksena on inhimillinen ja kiehtova tarina naisesta, joka on aina pyrkinyt pitämään kiinni moraalisista periaatteistaan, mutta on samalla ollut poliittisen pelin mestari.

Kati Marton on moninkertaisesti palkittu unkarilais-amerikkalainen toimittaja ja tietokirjailija. Hän on työskennellyt Saksassa amerikkalaisen NPR-radiokanavan kirjeenvaihtajana sekä ABC-uutiskanavan asemapäällikkönä. Marton asuu nykyään New Yorkissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Isi, joka partaansa katosi kertoo isukeista, noista kiehtovista ja välillä hukassa olevista otuksista, jotka etsivät paikkaansa kodeissa ja universumissa. Isejä on montaa lajia ja tässä kirjassa tapaamme heistä muutamia. Isä voi olla hajamielinen tai hyperaktiivinen, lapsen paras leikkikaveri, vahva kuin gorilla ja äidillisempi kuin kukaan äiti. Tämä kirja on pieni johdatus isien ihmeelliseen maailmaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Kirja
Gray, Kes, kirjoittaja ; Field, Jim, taiteilija ; Kallio, Katariina, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kissat istuvat matoilla, jänikset tuoleilla ja muulit jakkaroilla - mutta mihin sammakko saisi istahtaa? Maineikkaan tekijäparin lystikäs riimittely marssittaa eläimet omille istuimilleen, ja maailma on järjestyksessä, kunhan vain sammakko uskoo kissan sanaa. Mutta yhtä eläintä ei mainita. Missähän koirat istuvat? Sitä kysymystä sammakon ei ehkä kannattaisi esittää...

Tallennettuna:
Hakutulos 14

Jouludeitti x 12 Näytä tarkat tiedot

The twelve dates of Christmas, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tusina treffejä juuri ennen joulua? Hilpeä romaani pursuaa joulutunnelmaa, yllätyskäänteitä ja romantiikkaa!

Kolmekymppinen tekstiilisuunnittelija Kate ei ehtisi eikä jaksaisi etsiä uutta rakkautta: hän on pettynyt miehiin ja palannut Lontoosta kotikulmille huolehtimaan isästään. Ystävänsä Lauran pyynnöstä hän kuitenkin suostuu luksusdeittailuhaasteeseen, jossa tavataan 12 eri miestä ennen joulua. Treffeiltä ei puutu yllätyksiä eikä kommelluksia, joista Kate tilittää lapsuudentoverilleen Mattille autellessaan tämän kahvilassa. Kuka lopulta onkaan se oikea?

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Kirja
Child, Lee, kirjoittaja ; Child, Andrew, kirjoittaja ; Mutru, Marja, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jack Reacher 26
Kovaa toimintaa, vangitseva juoni - teräksinen trillerisankari Jack Reacher seikkailee jälleen.

Entinen sotilaspoliisi Jack Reacher ei epäröi jakaa oikeutta omin käsin. Hänen tielleen osuvat hämäräperäiset roistot saavat opetuksen: jos ryhdyt taistelemaan Jack Reacheria vastaan, kadut pian syntymääsi.

Jack Reacherin seikkailuista kertovat trillerit ovat bestsellereitä ympäri maailman ja niitä ilmestyy yli 40 kielellä. Reacherista on tehty myös kaksi elokuvaa, joita tähdittää Tom Cruise, ja Amazon on tekemässä kirjoista tv-sarjaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rantakahvila 2
Rantakahvila-romaanista tutulla Eviellä on joulukiireitä - ja pian myös vauvakiireitä!

Evien elämä lähti uudelle polulle, kun hän peri merenrantakahvilan Cornwallin upeista maisemista. Hän uskaltautui irrottautumaan oravanpyörästä ja löysi kuin löysikin kahvilasta sekä uuden työn että elämänsä rakkauden. Kahvila uusine emäntineen on tärkeä osa kylän sosiaalista elämää, ja siellä sattuu ja tapahtuu.

Kolmessa sydämeenkäyvässä pienoisromaanissa palataan Rantakahvila-romaanista tuttuihin tunnelmiin: valmistellaan ja vietetään joulua, koetaan kommelluksia ja lopulta valmistaudutaan vauvan tuloon.

Viihteen maailmantähti Lucy Diamond valloittaa nyt myös suomalaiset lukijat!

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pomenia 3
Pimeydenvelho Käämä on vihdoin ja viimein saanut Pomenian taikamaailman valtaansa. Kaikki kupliva ilo, nauru ja taika on poissa. Keijukaiset ovat kadonneet, samoin peikkotyttö Tiitu. Taikamaailma haalistuu ja kuihtuu.

Onko tämä Pomenian loppu?

Taikamaailman asukkaat ovat yksimielisiä siitä, että ratkaisu on löydettävissä. Lohikäärmeen liekit, yllättävä apuri ja peloton mieli tukenaan he yrittävät selvittää, miten taikamaailma saa loistonsa takaisin. Luovuttaminen ei tule kuuloonkaan, vaikka paljastuu, että Pomeniaa uhkaa salakavala vastustaja. Vastustaja, joka jättää varjoonsa jopa Käämän kämälät metkut.

Taikamaailman kätketty salaisuus on Pomenia-trilogian vangitseva päätösosa, joka paljastaa pinnan alla lymyilevät taikamaailman salaisuudet. Mielikuvituksellinen ja värikylläinen kuvitus sekä kutkuttavan jännittävä tarina kutsuvat lukijan mukaan ennenkuulumattomaan seikkailuun.

Pomenian luoja Petronella Grahn (s. 1970) on satutaitelija, tarinankertoja ja kuuden lapsen äiti.

Pomenian satumaailmaan puhallettiin ensimmäinen henkäys 25 vuotta sitten, kun Petronella ompeli ensimmäisen lohikäärmehatun esikoispojalleen. Syntyi tunnettu lastenvaatebrändi, taidemaalausprojekteja, perhepuistoja pääkaupunkiseudulle ja yhteensä kuusi lasta.

Kun tapahtumarikkaiden päivien jälkeen koitti iltasatujen aika, Petronella sepitti kuudelle lapselleen jännittäviä ja opettavaisia tarinoita Pomeniasta, ihanasta taikamaailmasta, missä kaikki mahdottomatkin asiat olivat mahdollisia ja seikkailu suurenmoista. Nuo sadut, lohikäärmehatut ja Petronellan omien lapsuudenkokemusten myötä syntynyt vahva mielikuvitusmaailma ovat Pomenian perusta.

Suositusikä 7+

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

On aika tappaa. On aika tuomita. Nyt on aika armahtaa.

Grishamin uran tähän asti kenties henkilökohtaisin ja väkevin trilleri. On aika tappaa ja Perintö -romaaneista tuttu idealisti, Jake Brigance, puolustaa jälleen puolustuskyvytöntä.

Mississippin osavaltion pikkukaupunki Clanton vuonna 1990. Kuusitoistavuotiasta poikaa syytetään äitinsä poikaystävän, paikallisen poliisin, murhasta. Monet toivovat nopeaa oikeudenkäyntiä ja kuolemanrangaistusta, mutta piileekö tarinassa muutakin kuin mitä silmä näkee?

Korruptiota, juonittelua, perheväkivaltaa. Vastakkain asettuvat kysymykset oikeudenmukaisuudesta ja uskollisuudesta. Tuomioistuin määrää puolustusasianajajaksi Jake Brigancen, joka puolustaessaan asiakastaan viimeiseen asti vaarantaa samalla sekä uransa että perheensä turvallisuuden.

Yhdysvaltalainen John Grisham (s. 1955) on yksi maailman arvostetuimmista ja menestyneimmistä jännityskirjailijoista. Hän toimi vuosia asianajajana, ennen kuin antautui kokonaan kirjailijanuralle. Hänen läpimurtoteoksensa oli vuonna 1991 julkaistu The Firm (suom. Firma, 1992). Grishamin teosten keskeinen teema on oikeudenmukaisuus ja niissä taistellaan usein korruptiota ja ahneutta vastaan. Monet kirjoista on filmatisoitu ja niitä on käännetty kymmenille eri kielille.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maini, Kerttuli, Laura, Elina sekä kuusitoista muuta koulutyttöä eri vuosikymmeniltä kokevat epämukavia tunteita: syyllisyyttä, häpeää, surua, huolia, ulkonäköpaineita, pettymystä, pelkoa ja jopa kauhua. Ongelmia aiheuttavat niin perheenjäsenet, opettajat kuin kaveritkin. Välistä tytöt kokevat ylimääräistä mielipahaa karjalaisen kotitaustansa takia. Joskus ikäviä asioita vain sattuu ilman syytä ja kenenkään niin tahtomatta. Kun tapahtumien langat kiertyvät uusille kerille usein hyvien ihmisten avulla, tyttöjen elämään tulee vapautumista, onnistumista, ystävyyttä, ulkonäön hyväksymistä, hellyyttä ja iloa. Kirjan päätöskertomus Ilmapalloihme esittelee kaikenikäisille tytöille ja pojille yhden toimivan mallin surusta vapautumiseksi.

Tarinoiden kirjoittaja Ellen Immonen on keskustellut usean henkilön kanssa heidän ikävistä lapsuusmuistoistaan ja ammentanut jotakin myös omasta kokemusvarastostaan. Kulttuurialalla toimiva kirjoittaja on leiponut näitä muistojen murusia yhteen ja lisännyt syntyneisiin pohjiin - karjalaiseen tapaan - hyvänmakuista täytettä. Näitä lämpimäisiä hän haluaa tarjota erityisesti 9-13-vuotiaille tytöille. Tarinakokoelmaa rytmittävät Suomen kuuluisimpien taiteilijoiden tyttöaiheiset taidekuvat.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pages & kumppanit 2
Tilly Pages on kirjamatkaaja; hän osaa matkustaa kirjojen maailmoihin ja keskustella siellä tapaamiensa hahmojen kanssa. Tillyn kyvyt joutuvat kuitenkin koetukselle, kun satukirjoista alkaa yhtäkkiä vuotaa tuhoja aiheuttavia taikoja...

Talvisella vierailulla Pariisissa Tilly ja hänen paras ystävänsä Oskar uskaltautuvat jälleen matkaamaan satukirjojen maailmaan. Kirjoissa hahmot ovat kuitenkin aivan eksyksissä, tarinat mullin mallin, ja mystisiä juoniaukkoja
avautuu varoittamatta sinne tänne. Onnistuuko Tilly selvittämään, kuka tai mikä on kaaoksen takana ja onnistuuko Tilly palauttamaan järjestyksen satumaailmaan?

"Puhdasta iloa ensimmäisestä sivusta viimeiseen."
Mail on Sunday

"Jännittävä, kekseliäs kirjoja rakastavan ilahduttaja."
Matt Haig

"Yhtä ilahduttava kuin kupillinen kaakaota."
Sunday Times

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Kirja
Kinney, Jeff, kirjoittaja, kuvittaja ; Helanen, Marja, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Neropatin päiväkirja 16

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Hakutulos 24
Kirja
Muncaster, Harriet, kirjoittaja, kuvittaja ; Varpu, Maarit, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Isadora Kuu 5
Isadora Kuu on innoissaan: hänen serkkunsa Mirabelle oli tulossa kylään, ihan koko viikoksi! Mirabelle on noita! Ja melkoisen ilkikurinen! Hän saa kaikenlaisia ideoita, joista toiset osoittautuvat erittäin hauskoiksi ja toiset hieman vähemmän...
Isadora Kuun luokalla on lemmikkipäivä, jolloin jokainen tuo oman lemmikkinsä näytille. Isadora aikoo viedä Pinkki-pupun, mutta Mirabellellä on parempi idea.

Isadora Kuu on erityinen, koska hän on erilainen. äiti loihti Pinkin eläväksi.

Isadoran vallaton serkku Mirabelle tulee kylään. Mirabelle on noita ja täynnä kepposia. Hän taikoo
lohikäärmeen ja yllyttää Isadoran viemään sen kouluun esittele lemmikkisi -päivänä. No, voit arvata, että siitäkös soppa syntyy!

Isadora Kuu -kirjasarja muistuttaa, että kaikki ovat erilaisia eikä kukaan sovi mihinkään tiukkaan muottiin. Se rohkaisee löytämään oman tavan olla ja tehdä.

Tallennettuna:
Hakutulos 25

Isadora Kuu menee luokkaretkelle Näytä tarkat tiedot

Isadora Moon goes on a school trip, suomi
Kirja
Muncaster, Harriet, kirjoittaja, kuvittaja ; Varpu, Maarit, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Isadora Kuu 6
Isadora Kuun luokka lähtee retkelle. Ihanaa! Mutta Isadoran isä haluaa lähteä mukaan valvojaksi. Hmm. Koska Isadoran isä on vampyyri, Isadora on aina vähän huolissaan, osaako isä käyttäytyä kunnolla ihmisten kanssa. Retken kohteena on vanha linna. Luokassa leviää huhu, että linnassa kummittelee. Oppilaat varustautuvat kummituksenkarkotussuihkein, mutta niin: kummitteleeko linnassa?

Isadora Kuu on erityinen, koska hän on erilainen.
Isadoran äiti on keiju, isä vampyyri, ja hän itse on vähän kumpaakin. Isadora rakastaa yötä, lepakoita ja mustaa tutuaan, mutta hän rakastaa myös auringon paistetta, taikasauvaansa ja Pinkki-pupuaan. Pinkki on Isadoran paras ystävä, sillä Isadoran äiti loihti Pinkin eläväksi.

Isadora Kuu -kirjasarja muistuttaa, että kaikki ovat erilaisia eikä kukaan sovi mihinkään tiukkaan muottiin. Se rohkaisee löytämään oman tavan olla ja tehdä.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hulda 2
"Modernin rikoskirjallisuuden merkkitapaus" - The Times

Islannin kauneus ja karuus valloittavat huikeat arviot saaneen jännityssarjan toisessa osassa.

Vuonna 1987 nuorenparin retki Länsivuonoille päättyy kuolemaan. Kymmenen vuotta myöhemmin toinen nuori nainen kuolee Islannin yksinäisimmällä saarella ystävien keskellä. Tapaus voisi olla onnettomuus, mutta rikosetsivä Hulda Hermannsdottír ei ole vakuuttunut. Seurueen väleissä tuntuu olevan jotain outoa, ja Huldalle selviää, että heillä on yhteys kymmenen vuoden takaiseen kuuluisaan murhaan - mutta se on ratkaistu kauan sitten.

Ragnar Jónassonin Hulda-sarja on jo aiemmin menestystä keränneen kirjailijan suuri kansainvälinen läpimurto. Sarja kulkee ajassa taaksepäin poliisi Hulda Hermannsdóttirin elämässä, toinen osa Saari tapahtuu Huldan ollessa viisissäkymmenissä, ja Sumu vielä kymmenen vuotta aiemmin.

Ragnar Jónasson on islantilainen rikoskirjailija ja juristi. Hänen kirjojaan on käännetty 23 kielelle ja myyty oli miljoona kappaletta. Hän on kääntänyt Agatha Christietä islanniksi ja perustanut Reykjavík Noir -kirjallisuusfestivaalin. Hän asuu Reykjavíkissa vaimonsa ja tyttäriensä kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miten Kapteeni Ihme sai supervoimansa?

Avaruus kutsuu Kapteeni Ihmettä!

Koukuttavaa lukemista lukemaan opetteleville ja muille supersankarien ystäville. Jännittävä tarina siitä, kuinka Carol Danvers sai supersankarin kykynsä ja hänestä tuli Kapteeni Ihme, joka yhdessä Kostajien kanssa puolustaa oikeutta missä tahansa heitä tarvitaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jesse pelaa kymppipaidassa jalkapalloa.
Pelit ja kaverit hallitsevat hänen elämäänsä.
Sitten Jesse saa koulussa tehtävän arvioida kirjan,
minkä tahansa kirjan.
Työparikseen Jesse saa samalta luokalta Ninnin.
Jesse ei ole lukumiehiä,
mutta Ninni rakastaa runoja.
Esitelmäkirjaksi Ninni valitsee runokirjan.
Yhteistyön myötä Jesse huomaa,
että runoja voi ymmärtää,
ja niitä voi lausua vaikka karjumalla.
Monikerroksinen kirja opastaa pelkojen ja
ennakkoluulojen voittamiseen, uuden oppimiseen,
ystävyyden voimaan ja kymppimeininkiin.

Tallennettuna:
Hakutulos 29

Keskeneräisten tarujen kirja Näytä tarkat tiedot

Unfinished tales of Númenor and Middle-earth, suomi
Kirja
Tolkien, J. R. R., kirjoittaja ; Tolkien, Christopher, toimittaja, esipuheen kirjoittaja, kommentaarin kirjoittaja, kartantekijä ; Howe, John, kuvittaja ; Lee, Alan, kuvittaja ; Nasmith, Ted, kuvittaja ; Juva, Kersti, kääntäjä ; Pekkanen, Panu, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mika Waltarin legendaariset salapoliisiromaanit yksissä kansissa.

Komisario Palmun seikkailut tihkuvat jännitystä, leppoisaa huumoria ja ovelia juonenkäänteitä.

Kuka murhasi rouva Skrofin? (1939)

Vanha, rikas leskirouva Skrof löydetään kuolleena asunnostaan. Kaasuhana on auki ja muutenkin itsemurha vaikuttaa ilmeiseltä. Tutkimuksia johtava komisario Palmu joutuu kuitenkin hyvin pian toteamaan, että kyseessä on murha.

Komisario Palmun erehdys (1940)

Komisario Palmulla on nerokas kyky nähdä epäilyttävien ihmisten läpi ja vaistota, ketkä ovat luonnostaan viattomia. Murhan tapahtuu tällä kertaa Helsingin seurapiireissä, eräässä omalaatuisessa perheessä.

Tähdet kertovat, komisario Palmu (1962)

On harmaa ja kostea syysaamu Helsingissä, Tähtitorninmäellä. Neiti Kaino Pelkonen ulkoiluttaa koiraansa - ja löytää ruumiin. Komisario Palmu kollegoineen yrittää selvittää synkkää henkirikosta, jonka kiemurat muodostavat tavallistakin mutkikkaamman yhtälön ratkaistavaksi.

Mika Waltari (1908-1979) oli poikkeuksellisen monipuolinen ja tuottelias kirjailija. Hänen tuotantonsa käsittää romaanien lisäksi mm. runoja, näytelmiä, satuja, elokuvakäsikirjoituksia sekä sarjakuvariimejä.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miten Miles Moralesista tuli supersankari?

Lähde supersankarien kyytiin!

Koukuttavaa lukemista lukemaan opetteleville ja muille supersankarien ystäville. Jännittävä tarina siitä, kuinka Miles Morales sai supersankarin kykynsä ja miten hänesta tuli Pete Parkerin oikea käsi taistelussa rikollisia vastaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Faith 1
From Julie Murphy, #1 New York Times bestselling author of Dumplin’, comes the first in a two-book origin story of Faith, a groundbreaking, plus-sized superhero from the Valiant Entertainment comics.

Faith Herbert is a pretty regular teen. When she’s not hanging out with her two best friends, Matt and Ches, she’s volunteering at the local animal shelter or obsessing over the long-running teen drama The Grove.

So far, her senior year has been spent trying to sort out her feelings for her maybe-crush Johnny and making plans to stay close to Grandma Lou after graduation. Of course, there’s also that small matter of recently discovering she can fly….

When the fictional world of The Grove crashes into Faith’s reality as the show relocates to her town, she can’t believe it when TV heroine Dakota Ash takes a romantic interest in her.

But her fandom-fueled daydreams aren’t enough to distract Faith from the fact that first animals, then people, have begun to vanish from the town. Only Faith seems able to connect the dots to a new designer drug infiltrating her high school.

But when her investigation puts the people she loves in danger, she will have to confront her hidden past and use her newfound gifts—risking everything to save her friends and beloved town.

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Kirja
Li, Amanda, kirjoittaja ; Marttinen, Tittamari, kääntäjä ; Jansson, Tove, alkuperäisidean luoja
2021
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 34

Muumien tosi iso läppäkirja : muumitalo Näytä tarkat tiedot

The very big Moominhouse lift-the-flap book, suomi
Kirja
Jansson, Tove, alkuperäisidean luoja ; Lehtinen, Päivi, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 36
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nietos-ukko puistelee lumihiutaleita maahan. Talven leudoilla ilmoilla pohjoisen lapset pääsevät tekemään lumikodan ja lumiukkoja - ja Johán-ukin opastuksella risuporoja. Mutta mitä lumiukot tekevät sillä aikaa, kun lapset ovat nukkumassa? Entä miten lumiukkojen käy, kun kevät koittaa ja lumi sulaa?
Nietos-ukko on kertomus luonnon ja kaiken elävän yhteyksistä.

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Kirja
Walliams, David, kirjoittaja ; Stower, Adam, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vallaton hirviötarina kertoo pienestä ihmissudesta, joka löytää oman äänensä. Olipa kerran pikkuinen ihmissusi, jolla oli suuri ongelma. Sen ääni oli säälittävää kimitystä: ?WUUHUUHUUHUUHUU!? Kukaan ei pelännyt sitä! Hukkaa nolotti erottua laumasta. Niinpä isä ja äiti lähettävät poikansa Hirviökouluun, jotta hän oppisi olemaan pelottava. Koulu ei suju aivan odotusten mukaan, mutta lopulta Hukka löytää uusia ystäviä ja huomaa, että on vain siistiä erottua laumasta...

Tallennettuna:
Hakutulos 38

Kun jälleensynnyin hirviönä. 11 Näytä tarkat tiedot

Tensei shitara suraimu datta ken. 11, suomi
Kirja
Fuse, sarjakuvantekijä, alkuperäisidean luoja ; Kawakami, Taiki, sarjakuvantekijä ; Sariola, Kim, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kun jälleensynnyin hirviönä 11
Humoristista fantasiaseikkailua parhaimmillaan!

Äkisti menehtynyt mies jälleensyntyy fantasiamaailmaan pienenä limaotuksena. Luvassa miekkoja, magiaa ja huumoria.

Mikamilla ei mene hyvin. Keski-ikä häämöttää, työelämä tökkii, eikä tyttöystävästä ole tietoakaan. Sitten hän vielä kuolee yllättäen. Hämmästyksekseen hän havaitsee jälleensyntyneensä unelmiensa fantasiaroolipelimaailmaan... pikkuisena slime-hirviönä. Jatkuuko velhojen ja ritarien valtakausi, vai onko aika kypsä uudenlaiselle sankarille?

Kun jälleensynnyin hirviönä on Japanissa suositun isekai- eli "toiset maailmat" -genren menestyneimpiä edustajia. Ikäsuositus: 12+

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Kirja
ONE, sarjakuvantekijä ; Murata, Yusuke, sarjakuvantekijä ; Sariola, Kim, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

One-Punch Man 8
Hykerryttävää supersankarikomediaa!

Upeasti piirretty One-Punch Man yhdistää toimintaseikkailun ja herkullisen parodian.
Kurmootusmangan kuninkaiden kuningas jatkuu! Saitama kohtaa Kingin, kaikkien aikojen mahtavimman sankarin. Onko luvassa titaanien taistelu vai noloakin nolompi tilanne?

Ikäsuositus: 13+

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Kirja
Shinohara, Kenta, sarjakuvantekijä ; Sariola, Kim, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Astra: Avaruuden haaksirikkoiset 2

Tallennettuna: