Haku

Uutuudet, vko 46/2021

Uutuudet ajalta: 15.11.2021 - 21.11.2021

Muokattu: 23.11.2021
  • Näytetään 1 - 23 / 23
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Masentaa, ahdistaa, uuvuttaa, pinna palaa. Ihmissuhteet sakkaavat, elämä näyttää nurjaa puoltaan.

Pitäisikö mennä terapiaan? Vai voisitko oppia auttamaan itse itseäsi?

Monien tavallisten oireiden ja ongelmien takana ei ole sen kummempaa kuin piintyneitä käsityksiä omasta itsestä ja elämästä ja paikoilleen juuttuneita, tilanteesta toiseen samanlaisina toistuvia selviytymisen keinoja. Tästä seuraa turhauttava oravanpyörä: samanlaiset pulmat ovat vastassa kerta toisensa jälkeen, ratkaisuyritykset tehoavat saman verran kuin ennenkin, ja se, millaista toivoisit elämäsi oikeasti olevan, tuntuu yhä etäisemmältä haaveelta.

Tämän kirjan avulla opit ammattilaisen keinot oman elämäsi tutkimiseen ja toistuvien asioiden havaitsemiseen. Kun näet, mitä pinnan alla tapahtuu, sinun on paljon helpompi huomata, mitä voisit tehdä toisin. Läheskään aina se ei ole sitä, mitä luulisi! Ymmärrys on tie muutokseen. Tämä kirja auttaa sinua kokemaan sen omassa elämässäsi.

Kirjoittajat PsL Liisa Uusitalo-Arola ja PsT Katri Kanninen ovat kognitiivis-analyyttisia (KAT) kouluttajapsykoterapeutteja. He ovat jo pitkään kehittäneet lyhytpsykoterapeuttista työskentelytapaa, joka käynnistää pysyvän muutoksen parempaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Kirja
Mielonen, Tero, kirjoittaja ; Ahokoivu, Mari, kuvittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eteläamerikkalainen Kat tutki tähtitaivasta isänsä kanssa, ja nyt hän etsii työkseen uusia planeettoja. Marjane rakasti aarteenetsintää, ja hänestä tuli arkeologi, joka selvittää muinaisten kulttuurien salaisuuksia. Li rakasti tietokoneella pelaamista. Pelaajaa hänestä ei tullut, mutta nyt hän tekee ilmastomalleja ja miettii millainen maailmamme on sadan vuoden päästä. Tutkimusta tekevät monenlaiset ihmiset, ja kenestä tahansa voi tulla tutkija!

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tutustu kahden ajattoman käsityötekniikan liittoon, joka saattaa inspiroida sinua vielä pitkään. Kun elegantteihin makrameesolmuihin yhdistää kudontaa erilaisilla langoilla, lopputulos on kerrassaan hurmaava. Makrakudonta on oma tekniikkansa, joka on helppo oppia ja jota voi muunnella lukemattomin persoonallisin tavoin. Tässä kirjassa australialaiset makrameetaiteilijat Amy Mullins ja Marnia Ryan-Raison vihkivät tekniikan saloihin niin makrameen osaajat kuin uudetkin harrastajat. Mukana on 18 mallityötä seinävaatteista ja muista kodin esineistä asusteisiin ja koruihin. Makrakudonnan perusidea on, että makrameetyöhön jätetään "paljas" alue, jonka sisään jääviä pystysuoria lankoja käytetään loimena. Kutomalla tilaan vaikkapa villa- tai pellavalankaa makrameetyöhön voi luoda kiinnostavia struktuureja. Makrakudonta mahdollistaa myös entistä monipuolisemman leikittelyn värien ja muotojen kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Musiikkitallenne
Järvelä, Aili, esittäjä, säveltäjä, sanoittaja, sovittaja ; Grundström, Esko, äänittäjä ; Ruokolainen, Touko, äänittäjä ; Kokkola, Antti, valokuvaaja ; Koivusalo, Juha, muu ; Järvelä, Aili, esittäjä ; Hietamäki, Petteri, esittäjä ; Leponiemi, Sami, esittäjä ; Thomsson, Frans, esittäjä ; Saarinen, Janne, esittäjä ; Seppänen, Pekka, esittäjä ; Kolunen, Tommi, esittäjä ; Nikku, Tomi, esittäjä ; Kilponen, Joona, esittäjä ; Afaneh, Jasmin, esittäjä ; Kaukoranta, Hannes, esittäjä ; Haanpää, Mikko, esittäjä ; Santos, Hooper, esittäjä ; Luukkonen, Panu, esittäjä ; Ojutkangas, Kenneth, esittäjä ; Liukko, Aleksis, esittäjä ; Siirtola, Oskari, esittäjä ; Räsänen, Joona, esittäjä ; Assefa, Abdissa "Mamba", esittäjä ; Salminen, Anssi, esittäjä ; Suonio, Heidi, esittäjä ; Kivivuori, Juho, esittäjä ; Toivanen-Gripentrog, Tuuli, esittäjä ; Asplund, Tommi, esittäjä ; Tanskanen, Anna, esittäjä ; Taskila, Virpi, esittäjä ; Pyrhönen, Klaara, esittäjä ; Järvelä, Alina, esittäjä ; Eerola, Inka, esittäjä ; Holkko, Maarit, esittäjä ; Vuoti, Pasi, esittäjä ; Laine, Mila, esittäjä ; Pulakka, Anna, esittäjä ; Kataja, Kalle, esittäjä ; van Treeck, Outi, esittäjä ; Suhonen, Paula, esittäjä ; Svala, Mikko-Pekka, esittäjä ; Pulakka, Maaria, esittäjä ; Bäckman, Camilla, esittäjä ; Virkkunen, Jenny, esittäjä ; Nylund, Jukka, esittäjä ; Hernández, Joaquín, esittäjä ; Soini, Rasmus, johtaja ; Sointi Jazz Orchestra, esittäjä
2021
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 6
Hakutulos 7
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tiedätko Petronellan? Entä Ralla-Kaisan, Ison Annin tai Ranta-Marin?

Lapin kultamaiden miehistä on moni kuullut ja lukenut, mutta naisten tarinoita on täytynyt etsiä kirjojen sivulauseista ja kuvateksteistä.

Kultamaan tyttäret -kirja kokoaa yhteen Lapin kultamailla vaikuttaneiden naisten elämäntarinoita 1800-luvun lopulta nykyaikaan. Teos valottaa kullankaivun historiaa ja perinnettä naisten näkökulmasta.

Tarinoiden naisia leimaa rohkeus, joitakin taas auttavaisuus, mutta useimpia erityisesti periksiantamattomuus. Kaikkia yhdistää ennen kaikkea kova työnteko ja läheinen suhde luonnon kanssa. Monet kultamaan naiset ovat painineet samojen haasteiden kanssa, jotka ovat yhä naisten arkea.

Jokainen kultamaan tytär on kuitenkin lopulta erilainen, ja sellaisia ovat myös heidän tarinansa.

Anne Roth (s. 1975) on oululainen tietokirjailija ja itsekin kultamaan tytär, joka tuli pohjoisen kultamaille äitinsä kanssa neljävuotiaana. Roth kilpailee edelleen MM-tasolla kullanhuuhdonnassa ja on saavuttanut lajin maailmanmestaruuden nuorten sarjassa 1984 ja 1990. Suomalaisen kultaperinteen vaaliminen on hänelle kunnia-asia. Kultamaan tyttäret on kirjailijan kolmas teos.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Doggerland 4

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tarina Florion perheen vaiheista 1
Siitä hetkestä lähtien, kun Florion veljekset Paolo ja Ignazio vuonna 1799 lähtevät Calabriasta Sisiliaan, heidän katseensa ja toiveensa suuntaavat tulevaisuuteen. He ovat energisiä, kunnianhimoisia ja päättäväisiä. He haluavat edetä muita ylemmäs, tulla muita rikkaammiksi ja vaikutusvaltaisemmiksi. Ja he onnistuvat siinä. Lyhyessä ajassa Paolon ja Ignazion yrttipuodista tulee Palermon suurin rohdoskasviliike. Seuraavaksi he alkavat käydä kauppaa rikillä, omantunnontuskaa tuntematta ostavat köyhtyneiden aatelisten maatiloja, perustavat oman laivayhtiön...

Paolon poika Vincenzo on säälimätön liikemies. Kun hän ottaa perheyrityksen hoitoonsa, Casa Florion kasvu vain kiihtyy. Casa Florion viinitiloilla perinteisesti köyhän kansan viinistä -marsalasta - kehitetään arvostettu tuote aatelisten ja kuninkaallisten pöytiin. Perheen ?tonnarat?, tonnikalan tuotantolaitokset alkavat tuottaa oliiviöljyyn säilöttyä purkkitonnikalaa, jota myydään pian kaikkialle Eurooppaan.

Palermon aateli seuraa hämmentyneenä Florion perheen menestystä. Ylpeät palermolaiset ruhtinaat ja paronit tuntevat kateutta ja halveksuntaa. Menestyvät muukalaiset ovat heidän silmissään vain satamajätkiä, joiden veri haisee hielle. He eivät tiedä, että juuri polttava tahto nousta yhteiskunnan arvoasteikolla ajaa Florioita eteenpäin niin hyvässä kuin pahassa. He eivät tiedä, että perheen miehet ovat poikkeuksellisen pystyviä ja tarvitsevat - vaikkeivät sitä koskaan myöntäisikään - rinnalleen yhtä poikkeuksellisen pystyviä naisia. Kuten Giuseppina, Paolon vaimo, joka uhraa kaiken, myös rakkauden, perheen menestyksen vuoksi. Tai Giulia, nuori milanolainen nainen, joka ilmestyy Vincenzon elämään kuin pyörremyrsky, ja josta tulee miehen turvasatama, luja kallio.

Stefania Auci piirtää historiaa molemmin käsin ja herättää henkiin tarinan mahtavasta Florion suvusta, joka vuosisadan aikana koki kuuluisuuden, vaurauden ja vaikutusvallan. Kirja on pysytellyt Italian bestsellerlistoilla jo yli kaksi vuotta ja sen oikeudet on myyty 31 kielelle. Kirjasta on tekeillä myös kansainvälinen TV-sarja ja kirjan jatko-osa julkaistaan keväällä 2021.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kotoaan karannut Georgie pukeutuu pojaksi ja elää katujen ehdoilla paetakseen tätinsä ja setänsä juonitteluja. Kylmyys, nälkä ja epätoivo pakottavat hänet taskuvarkaisiin. Mutta hän varastaa väärältä mieheltä - komealta kapteeni Richard Hernshaw'lta!

Richard saa pian huomata, että resuinen katupoika onkin kaunis nuori neito - korkeasti arvostetusta perheestä! Hän ihastuu nopeasti kodittomaan perijättäreen, mutta hänen omat synkät salaisuutensa ja Napoleonin viimeinen sotaretki kuohuvassa Euroopassa estävät häntä avioitumasta rakkaimpansa kanssa...

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Soturikissat VI: Varjojen aika 3
Varjoklaani on kukistunut. Mäntymetsää hallitsee kulkukissojen joukkio, jonka julma päällikkö Tummahäntä ei aio lopettaa ennen kuin on valloittanut muidenkin klaanien reviirit.

Leppäsydän on entistäkin varmempi siitä, että heidän ainut toivonsa on löytää kodistaan karkotettu Taivasklaani ja toteuttaa Tähtiklaanin ennustus - ennen kuin Tummahännän hirmuvalta tekee soturiklaaneista lopun.

Varjojen aika -saagassa eletään Myrskyklaanin päällikön Vatukkatähden valtakautta. Pirstoutunut taivas on saagan kolmas osa.

Erin Hunterin Soturikissat-kirjoilla on miljoonia lukijoita ympäri maailman. Suomessa kirjojen lukijat fanittavat sarjaa ja tapaavat toisiaan sosiaalisessa mediassa sekä lukuisissa Soturikissat-tapahtumissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 13

Naamiaisten kaunotar Näytä tarkat tiedot

An offer from a gentleman, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Bridgerton 3

Tallennettuna:
Hakutulos 14

Kaunis maailma, missä olet Näytä tarkat tiedot

Beautiful world, where are you, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sukupolvensa kirkkaimman kirjailijatähden kipeän koskettava ja viiltävän älykäs uusi romaani on maailmanlaajuinen tapaus.

Nuorena maineeseen noussut irlantilaiskirjailija Alice tapaa varastossa työskentelevän Felixin Tinderissä ja pyytää tämän kanssaan Roomaan. Dublinissa Alicen paras ystävä koettaa toipua kipeästä erosta, ja päätyy suhteeseen lapsuudenkaverinsa kanssa. He kaikki neljä ovat yhä nuoria, mutta aikuisuus häämöttää. He haluavat toisiaan, he etääntyvät toisistaan, he palaavat yhteen ja eroavat jälleen.

Kaunis maailma, missä olet on romaani ystävyydestä, rakkaudesta ja seksistä. Siitä, miltä tuntuu olla viimeinen valaistussa huoneessa ennen maailmanlopun pimeyttä.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Kirja
Smith, Alex T., kirjoittaja, kuvittaja ; Behl, Riina, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaarle 9
Kaarle ei meinaa pysyä nahoissaan: Tassulassa on suuret urheilukilpailut! Jättimäisissä lainaurheilupöksyissään ja Lordi Nukkasukka valmentajanaan Kaarle osallistuu eri lajeihin.

Harmillisesti kuulantyöntökuula putoaa Kaarlen tassuista Irma Tomera-Tempauksen varpaille, ja Kaarlella kestää niin kauan puhaltaa ilmaa kellukkeisiin, että uintikilpailu menee ohi. Lisäksi voittopokaaliin on iskenyt silmänsä vähän omituinen tiimi, jolla on raidalliset vaatteet ja naamiot...

Brittiläisen Alex T. Smithin hauskat Kaarle-kirjat ovat olleet valtava kansainvälinen menestys. Kaarle esiintyy myös Disney Juniorin animaatiosarjassa, jota esitetään suomeksi Pikku Kakkosessa.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Faith 2
From Julie Murphy, #1 New York Times bestselling author of Dumplin’, comes the exciting conclusion in the two-book origin story of fan-favorite comic character Faith—a fierce, plus-size superhero.

Faith Herbert can finally admit that she’s not a regular teen. Thankfully, her two best friends, Matt and Ches, are now in on her superhero secret. But after the chaos of her first semester, Faith just wants to end her senior year on a normal note—enjoying all the hallmarks of graduating high school—like prom! And, possibly, getting to attend college in the fall.

A new teacher has taken over journalism class, and Faith is only occasionally reminded of the empty spot left by Colleen Bristow, the quiet nerd-turned-supervillain. That is, until Faith hears from Peter that other psiots have been going missing, and he suspects that her old classmate is somehow involved. Faith decides the only way to get to the bottom of it is to find Colleen—before enemies can get to her first.

As her search starts to collide with the memorable senior year she’s been hoping for, Faith learns that you gotta have faith…that sometimes fate will point you in the right direction.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Iris Grey's childhood was idyllic... until her father remarried. Iris's new stepmother and two stepsisters were cold-hearted schemers, and when her father dies in mysterious circumstances, Iris knows that something is wrong. Far too spirited to be forced into a life of servitude, she runs away to London. When she crosses paths with handsome, clever and cold Nicholas Wynter, Iris realises that this is her moment for revenge. Together they plot the downfall of their enemies - but the pair begin to find they have more in common than a desire for justice.

Will their spark burn bright or will it be extinguished in the flames of their ambition?

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Kirja
Kallio, Liisa, kirjoittaja, taiteilija
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jokainen kirja on luotu meille jokaiselle, isoille ja pienille! Maailmasta löytyy paljon erilaisuutta, monen monta samankaltaisuutta ja näiden erojen ja yhteneväisyyksien kautta jokainen on ainutlaatuinen.

Liisa Kallion kirjoittama ja kuvittama Jokainen johdattelee lukijansa lämmöllä ihmisyyden isojen kysymysten äärelle.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Musiikkiseikkailu Meren Salaisuus vie lukijat jännittävälle matkalle Meren Kuninkaan valtakuntaan.

Merihirviö Maub tuhoaa merenpohjaa ja vie mukanaan kaiken valon. Maub on syntynyt ihmisten mereen heittämistä roskista ja kerännyt ympärilleen mustan armeijan. Merehiset Lili ja Oliver lähtevät etsimään valaiden luota salaista aarretta, joka torjuisi Maubin pimeyden ja pitäisi kotiriutan elinvoimaisena. Matka vie merehiset syviin vesiin. He kohtaavat vaaroja, ja näkevät Maubin tuhon jäljet. Pelottavista tilanteista huolimatta he löytävät itsestään vahvuuden, joka vie heidät lähemmäksi salaisuutta. Miten merehisten lopulta käy? Löytävätkö he aarteensa, vai laskeutuuko kotiriutalle ikuinen pimeys?

Seikkailu kulkee ääninäyttelijöiden kertomana Claude Debussyn ja Maurice Ravelin pianomusiikissa. Vedenalaisen maailman kuvittanut Marija Gustafsson ja pianotaiteilija Irina Zahharenkova taikovat tarinan soivaksi musiikkimaalaukseksi, jossa vain mielikuvitus on rajana.

Tule mukaan seikkailuun! Vain kirkkain valo voi voittaa sysipimeän.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Kirja
Marsoli, Lisa, kirjoittaja ; Francis, Suzanne, kirjoittaja ; Harmaja-Pennanen, Riikka, toimittaja ; Egan, Caroline, taiteilija ; Lankinen, Päivi, kääntäjä ; Hartama, Marko, kääntäjä ; Rapelo, Jenni, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 23
Kirja
Kugatsu, Takaaki, sarjakuvantekijä ; Valkama, Antti, kääntäjä ; Inuzuka, Junpei, alkuperäisidean luoja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ravintola maailmojen välillä 1
Hyvä ruoka yhdistää eri maailmatkin!

Kertomus ravintolasta, jonka asiakaskuntaan kuuluu ihmisten ohella monenlaista fantasiaväkeä.

Nekoya on pieni ravintola, jonka listalta löytyy erityisesti japanilaisia tulkintoja länsimaisesta ruuasta. Normaalin asiakaskuntansa lisäksi Nekoyalla on myös erikoisempia kävijöitä. Lauantaisin sen ovi näet aukeaa maailmaan, jota kansoittavat ihmisten lisäksi haltiat, liskokansa, lohikäärmeet ja muut oudot otukset. Ravintola maailmojen välillä kertoo maittavia tarinoita siitä, kuinka hyvä ruoka kokoaa kaikenlaiset olennot sopuisasti saman pöydän ääreen. Tervetuloa herkuttelemaan!

Tallennettuna: