Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 47/2021

Uutuudet ajalta: 22.11.2021 - 28.11.2021

Muokattu: 30.11.2021
Hakutulos 1

Paholainen vuoteessani Näytä tarkat tiedot

Sleeping with a psychopath, suomi
Kirja
Woods, Carolyn, kirjoittaja ; Saari, Sirpa, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 4
Kirja
Moriyama, Naomi, kirjoittaja ; Doyle, William, kirjoittaja ; Lahtinen, Tapani, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Elettyään kaksikymmentäviisi vuotta New Yorkissa Naomi Moriyama ja hänen aviomiehensä ja kirjoituskumppaninsa William Doyle muuttivat seitsenvuotiaan lapsensa kanssa Suomeen, Pohjois-Karjalaan.

Hän saapui elämää muuttavaan tyyneyden, rauhan ja kauneuden maailmaan, joka on arvioitu maailman onnellisimmaksi maaksi. Karjalan sammalpeitteisistä metsistä ja kirkasvetisistä
joista Naomi löysi herkullisen yrttien, marjojen, sienien ja kalojen maailman. Hän löysi myös jotakin, joka muutti hänen elämänsä - vahvoja naisia, joista tuli hänen sielunsisariaan.

Kun idyllinen kesä ja syksy väistyivät ja tilalle tuli Suomen pimeä ja kylmä talvi, Naomi kohtasi pelkonsa ja tulevaisuutensa. Perheensä ja uusien sisartensa kanssa vietetyn kuuden unohtumattoman kuukauden jälkeen hän huomasi elämänsä muuttuneen, ja hän löysi sisäisen voimansa. Sitten hän yritti lähteä, mutta palasi aina takaisin. Lähde mukaan matkalle taianomaiseen erämaahan ja liity lumotun metsän sisarkuntaan.

Naomi Moriyama varttui Japanissa, josta hän muutti Manhattanille ollessaan kaksissakymmenissä. Hän on USA:n ja Japanin välisen kaupan markkinoinnin ammattilainen. Naomi on kirjoittanut aviomiehensä William Doylen kanssa kolme tietokirjaa japanilaisesta kotiruoasta ja sen terveyshyödyistä, ja hän on toiminut myös tuomarina Food Networkin arvostetussa Iron Chef America -ohjelmasarjassa ja vieraillut The Today Show-, The View- ja The Dr. Oz Show -ohjelmissa.

William Doyle varttui New Yorkissa, ja hän on tuottanut tv-ohjelmia HBO:lle, PBS:lle, The History Channelille ja A&E:lle. Vuodesta 2015 lähtien hän on toiminut Fulbright-tutkijana Itä-Suomen yliopistossa, Rockefeller Foundation Bellagio Center Resident Fellow'na ja Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön neuvonantajana.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Hakutulos 6
Kirja
Nyholm, Tanja, kirjoittaja, kuvittaja ; Junnola, Susa, valokuvaaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Odotettu uusintapainos kotimaisesta koiranvaatekirjasta.
Suomen ilmastossa koiria ei pueta koreuden vuoksi vaan tositarpeeseen. Pakkasessa ja kurakeleillä lämmittävät ja suojaavat vaatteet ovat monelle koiralle välttämättömyys. Heijastimin varustetut asusteet parantavat myös turvallisuutta. Valmisvaatteet ovat usein kalliita, eivätkä niiden standardikoot sovi joka koiralle. Värilläkin voi olla väliä.
Kirjan ohjeilla ja mittojen mukaan muokattavilla kaavoilla vaatetat koirasi yksilöllisten tarpeiden mukaan. Talvi-, sade- ja välikausiasujen lisäksi kirjassa on ohjeita hyödyllisiin asusteisiin kaulapannasta huomioliiviin ja pikkukoiran kantokassista ulkoiluttajan tarvikeliiviin.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Kirja
Kanninen, Ella, kirjoittaja, valokuvaaja (ekspressio) ; Lappalainen, Jasmiini, kirjoittaja, valokuvaaja (ekspressio) ; Lappalainen, Linda, valokuvaaja (ekspressio) ; Amir, Ofer, valokuvaaja (ekspressio)
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rohkeasti remontoimaan!

Kirjassa on selkeät ohjeet kodin yleisimpiin pintaremontteihin havainnollisten vaihe vaiheelta -kuvien kera. Rohkaiseva ja innostava opas kertoo kaiken, mitä aloittelevan remontoijan tarvitsee tietää uskaltaakseen ryhtyä toimeen.

Erilaiset kodin kunnostustoimet eivät vaadi fyysistä voimaa, vaan enemmänkin uskallusta. Eikä haittaa, vaikka joskus menee pieleen - kaikki on korjattavissa!

Kirjan kirjoittajat ovat tehneet kaikki kirjan remontit itse. Ella on oppinut remontoimaan vastikään, Jasmiini puolestaan on opetellut remontoimaan yrityksen ja erehdyksen kautta jo aiemmin. Nyt remontoituja asuntoja on takana jo seitsemän.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Hakutulos 12

Paras aika vuodesta Näytä tarkat tiedot

The most wonderful time of the year, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 13

Jouluvaloja ja takkatulen rätinää Näytä tarkat tiedot

Christmas at Little Beach Street Bakery, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Beach Streetin pieni leipomo 3

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nummelan ponitalli 93

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Noora ja Mikko 1
Mikko ja Noora ovat suvun vanhalla mökillä kesää viettämässä, kun tapahtuu kummia. Noora kohtaa ulkohuusissa yöllä käydessään valkopukuisen hengen, joka on aiemmin asunut talossa. Hän on Miina. Hän kertoo, että lapset voivat eteisen kaapista tulla menneeseen aikaan ja tutustua entiseen elämään hänen opastamanaan.

Siitä alkaa seikkailu.

Tallennettuna:
Hakutulos 17

Kolme ihanaa asiaa sinusta Näytä tarkat tiedot

Three amazing things about you, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 18

Toinen sisko Näytä tarkat tiedot

Den andra systern, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

John Adderley 2

Tallennettuna:
Hakutulos 19

Viimeiset tahdit Näytä tarkat tiedot

When the music's over, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Alan Banks 13

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Emma Sköld 2
Emma Sköld -sarjan toisessa osassa kilpajuoksuun osallistuu kuolema.

"Nauti Sofie Sarenbrantin kerronnan vauhdista, terävästä dialogista ja kylmistä väreistä pitkin selkäpiitä."

  • Femina Danmark

Tukholman 35. maratonin lähtölaukaus pamahtaa kylmänä heinäkuun lauantaina. Kohta startin jälkeen yksi miesjuoksijoista lyyhistyy maahan ja kuolee. Ennen pitkää reitin varrelta löytyy myös murhattu nainen. Poliisi Emma Sköldin piti olla paikalla vain kannustamassa sisartaan Josefinia, mutta vapaapäivästä ei tulekaan mitään. Vaara voi vaania edelleen.

Sekuntikellon raksuttaessa paljastuu, että vuotta aikaisemmin käynnistyi kohtalokas tapahtumasarja, jonka on määrä purkautua juuri tänään. Kaikki riippuu nyt Emma Sköldistä.

Sofie Sarenbrant (s. 1978) halusi tehdä selvän eron sankarittarensa ja muiden ruotsalaisista jännäreistä tuttujen elämäänsä väsyneiden poliisien välille. Syntyi Emma Sköld, nuori ja kunnianhimoinen naispoliisi. Emma Sköld -sarjasta tulikin heti valtava hitti. Sarenbrantin teoksia on myyty jo kolme miljoonaa kappaletta.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Emma Sköld 1
Poliisi Emma Sköldin ensimmäinen, ennen suomentamaton juttu.

"Sofie Sarenbrant tavoittelee huimaa tahtia ja herkeämätöntä jännitystä kirjoissaan. Jokaisesta luvusta muotoutuu oma cliffhangeriin päätyvä tarinansa..."

  • Dagens Nyheter

Kuuluisa näyttelijätär löytyy tajuttomana Tukholman ylellisestä Yasuragi-kylpylähotellista. Läheisessä huoneessa makaa iäkäs pariskunta kuolleena. Mikään ei viittaa rikokseen, mutta kun ulkoa kuumasta lähteestäkin löytyy ruumis, kylpylän johdon on myönnettävä, että jotain on tekeillä.

Emma Sköld Nackan poliisista huomaa pian kamppailevansa sekä aikaa että tavallista pirullisempaa murhaajaa vastaan. Lepää rauhassa on Sofie Sarenbrantin suositun Emma Sköld -sarjan aiemmin suomentamaton avausosa. Se esittelee nuoren, kunnianhimoisen naispoliisin, jonka myöhemmistä seikkailuista on tullut suurmenestyksiä Suomessakin.

Sofie Sarenbrant (s. 1978) halusi tehdä selvän eron sankarittarensa ja muiden ruotsalaisista jännäreistä tuttujen elämäänsä väsyneiden poliisien välille. Syntyi Emma Sköld, nuori ja kunnianhimoinen naispoliisi. Emma Sköld -sarjasta tulikin heti valtava hitti. Sarenbrantin teoksia on myyty jo kolme miljoonaa kappaletta.

Tallennettuna:
Hakutulos 22

Kaarle palatsissa Näytä tarkat tiedot

Claude at the palace, suomi
Kirja
Smith, Alex T., kirjoittaja, kuvittaja ; Behl, Riina, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaarle 10
Eräänä sadepäivänä Kaarle ja Lordi Nukkasukka harhautuvat kuninkaalliseen palatsiin, ja käy ilmi, että on kuningattaren syntymäpäivä! Ikävä kyllä kuninkaallinen lastenhoitaja voi hieman huonosti, ja jonkun täytyisi vahtia kuninkaallisia lapsia synttärijuhlissa.

Onneksi Kaarle ja Lordi Nukkasukka ovat paikalla tuuraamassa. Lastenvahteina he ovat ensikertalaisia, mutta tuskinpa homma on kovin hankala - eivätkö pienet prinssit ja prinsessat käyttäydy aina kauniisti...?

Brittiläisen Alex T. Smithin hauskat Kaarle-kirjat ovat olleet valtava kansainvälinen menestys. Kaarle esiintyy myös Disney Juniorin animaatiosarjassa, jota esitetään suomeksi Pikku Kakkosessa.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tukahdetut 1
Trilogian ensimmäinen osa keskittyy Itävaltaan Wieniin, Schwarzin linnaan, joka on traagisesta historiastaan huolimatta nykykäytössä sisäoppilaitoksena. Suomalaiset kolmannen vuoden lukio-opiskelijat saapuvat tänne opintoretkelle. Yksi heistä on Vanessa, joka painii hajanaisen minäkuvan ja ulkopuolisuuden tunteen kanssa.

Samaan aikaan itävaltalainen Thomas kamppailee tukahduttaakseen häneen kiinnittyneen myrkytetyn sielun tahdon, joka pyrkii häivyttämään hänen ihmisyytensä. Vanessan tavatessaan Thomas pääsee paremmin kosketuksiin inhimilliseen puoleensa, mutta onko hänen sisällään kytevä yliluonnollinen pahuus liian voimakas piilossa pidettäväksi?

Kun koulun kulissit alkavat rakoilla ja Vanessalle paljastuu asioiden todellinen puoli, paluuta entiseen ei ole. Hän ja Thomas joutuvat tekemään paineen alla äärimmäisen vaikeita valintoja ollessaan kirottujen sielujen, juonitteluiden ja vastarintaa hautovien vaiettujen nuorten tähtäimessä. Erilaisista taustoistaan huolimatta he ymmärtävät kohtaloidensa kietoutuneen yhteen, ja yrittävät toimia yhdessä saman lopputuloksen saavuttamiseksi: löytääkseen toivoa toivottomassa paikassa ja pelastaakseen sen, mitä on vielä pelastettavissa.

Tukahdutetut 1, Polte tarjoaa nuorille aikuisille suunnattua paranormaalia romantiikkaa, joka myös käsittelee erilaisten nuorten näkökulmista tukahdutettuna olemista. Luvassa on yllättäviä ja voimakkaita tunteita herättäviä käänteitä, jotka saavat lukijan janoamaan vastauksia ja ennen kaikkea kysymään: kuka on todellinen vihollinen? Keskeisiä teemoja ovat muun muassa minäkuvan rakentuminen ja siihen vaikuttavat tekijät, vaikenemiskulttuuri, hyvän ja pahan veteen piirretty viiva ja toivo, joka pitää joskus luoda itse.

Tallennettuna:
Hakutulos 24

Ne muut Näytä tarkat tiedot

The other people, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 25

Tappava uhka Näytä tarkat tiedot

The end of October, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Salaperäinen on kuume on iskenyt pakolaisleiriin Inodonesiassa jättäen jälkeensä 47 kuollutta ihmistä. Maailman terveysjärjestö WHO lähettää tarttuvien tautien asiantuntijan, tohtori Henry Parsonsin, paikan päälle tutkimaan asiaa. Pian hän löytää leiriltä jotain, joka ravistelee kaikkia maapallon asukkaita.

Kansainväliset jännitteet lisääntyvät ja hallitukset ryhtyvät ennennäkemättömiin toimenpiteisiin tilanteen hallitsemiseksi. Henry löytää itsensä juoksemassa kilpaa ajan kanssa päästäkseen viruksen alkuperän jäljille ja löytääkseen parannuskeinon - ennen kuin se on liian myöhäistä.

Tappava uhka on tiheätunnelmainen trilleri, jossa virus on saanut koko maailman polvilleen.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Kirja
Hyyppä, Aki, päätoimittaja ; Ahonen, Emma, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Taskarin 512-sivuinen teemoitettu tuplaspesiaali, joka sisältää täysin uusien tarinoiden lisäksi valikoituja jo ennen julkaistuja tarinoita.

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Kirja
ONE, sarjakuvantekijä ; Murata, Yusuke, sarjakuvantekijä ; Sariola, Kim, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

One-Punch Man 9
Hykerryttävää supersankarikomediaa!

Upeasti piirretty One-Punch Man yhdistää toimintaseikkailun ja herkullisen parodian.

Netflix-animaationakin tuttu sarja muistuttaa alkuasetelmaltaan My Hero Academiaa. Siinäkin sankarius on ammatti muiden joukossa, ja erilaisilla voimilla varustetut sankarit pitävät superrikollisia aisoissa. Mutta One-Punch Man ottaa ison harppauksen komedian suuntaan! Päähenkilön murheena on niukan toimeentulon ja kaljuuden lisäksi se, että hän on päässyt liian vahvaksi. Kun suurinkin hirviö kaatuu yhdellä iskulla, käy elämä tylsäksi...Kukaan ei tosin usko arkisen näköistä heppua maailman vahvimmaksi sankariksi!

Ikäsuositus: 13+

Tallennettuna: