Haku

Uutuudet, vko 51-52/2021

Uutuudet ajalta: 20.12.2021 - 2.1.2022

Muokattu: 3.5.2022
  • Näytetään 1 - 21 / 21
Hakutulos 1
Kirja
Oldham, Matthew, kirjoittaja ; Bone, Emily, kirjoittaja ; Frith, Alex, kirjoittaja ; James, Alice, kirjoittaja ; Lacey, Minna, kirjoittaja ; Wheatley, Abigail, kirjoittaja ; Cosgrove, Lee, kuvittaja ; Neal, Tony, kuvittaja ; Newland, Jane, kuvittaja ; Hytti, Sanna, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maailma on täynnä kiehtovia kolkkia, kasveja ja eläimiä, jotka kutsuvat tutkimaan ja hämmästelemään. Lähde matkalle tiheiden viidakoiden, paahtavien aavikoiden ja syvien valtamerten halki. Tapaa suuria, pikkuruisia, pörröisiä, suomuisia, hurjia ja arkoja eläimiä. Purjehdi viikinkien matkassa, kurkista faaraon hautaan ja seikkaile tähtisumussa. Vai haluatko sittenkin tietää, miten taitavaa tiimityötä aivosi, luustosi, lihaksesi, ja aistisi tekevät? Tai tekisitkö tiedettä ihan itse?

Selkeä teksti ja havainnolliset kuvat kertovat maapallosta, avaruudesta, eläimistä, dinosauruksista, ihmiskehosta, historiasta ja tieteestä. Kirja on kaikkien pienten, tiedonjanoisten kyselijöiden aarreaitta.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vau! Kerrassaan upeaa! Tämän kirjan luettuasi ymmärrät, miksi ihmettely ja ihastelu on niin tärkeää.

Ihmettely on kuin automaattista mindfulnessia, joka tuo elämäämme iloa, onnea ja syvää mielekkyyttä. Ihmettely vähentää stressiä ja tulehduksia sekä lisää läsnäolon taitoa, luovuutta, empaattisuutta ja jopa älykkyyttä. Ihmettely on sitä, kun huomaat elämän pienet ja suuret ihmeet - kun sulaudut tähtitaivaan kauneuteen, haltioidut lempimusiikistasi, koet ahaa-elämyksen tai vaikutut jostain ihmisestä. Ihmettely on jotain, mikä saa mielesi laajenemaan.

VAU! Ihmettelyn tiede pureutuu uraauurtavaan ihmettelyä ja ihastelua käsittelevään tutkimukseen ja esittelee ihmettelyn ja ihastelun terveysvaikutukset. Kirjailijat Katrin Sandberg ja Sara Hammarkrantz ovat lukeneet tieteellisiä artikkeleita sekä haastatelleet eturivin tutkijoita ja psykologeja Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Heidän mukaansa tarvitsemme ihmettelyä nyt enemmän kuin koskaan ja kehomme ja mielemme kiittävät meitä siitä.

Sara Hammarkrantz on toimittaja ja kirjailija, jota ohjaa halu kertoa uusista ideoista terveyden, henkilökohtaisen kehityksen, johtajuuden ja tieteen aloilla. Hän on erikoistunut positiiviseen psykologiaan ja kirjoittanut aiheesta kirjan.

Katrin Sandberg ohjaa ihmisiä käyttämällä valmennusmalliaan, joka perustuu positiivisten tunteiden ja tilanteiden tunnistamiseen ihmisten elämäntarinoissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:
  1. elokuuta 2020 Aleksei Navalnyin oli määrä kuolla. Näin kertoo yksi murhamiehistä, kun Navalnyi itse soittaa hänelle muutamaa kuukautta myöhemmin. Navalnyin sinisiin bokserishortseihin pantu hermomyrkky ei kuitenkaan ennättänyt vaikuttaa riittävän pitkään.

Venäjän turvallisuuspalvelun yritys päästä eroon Aleksei Navalnyistä on selvä merkki siitä, että hän on Vladimir Putinin pahin vihollinen. Mutta kuka hän oikein on? Mitä Navalnyi haluaa ja ketä ovat hänen kannattajansa? Ja ennen kaikkea: miksi hän päätti palata Saksasta takaisin Venäjälle?

Putinin pahin vihollinen kertoo maailman tunnetuimmasta poliittisesta vangista, hänen korruptionvastaisesta taistelustaan Venäjällä ja hänen koko maailman suurimman valtion alueelle rakentamastaan poliittisesta verkostosta, joka nyt on lakkautettu "äärijärjestönä".

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Kirja
Forsberg, Pepe, kirjoittaja, valokuvaaja ; Karttakeskus, kustantaja, kartantekijä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaikkien suomalaisten tulisi joskus kokea
Lapin tunturien tunnelma ja vaihtelevat
vuodenajat. Moniin tuntureihin voi tutustua,
vaikka ei olisikaan kokenut erämaiden
kulkija.

Tunturit tutuiksi esittelee Suomen Lapin
kaikki merkittävimmät tunturit retkeilijän
näkökulmasta. Kunkin tunturin erityisominaisuudet,
luonto ja historia sekä retkeily
tunturilla käydään läpi. Pepe Forsbergin
tarinat nostavat retkeilykuumetta ja selkeät
kartat auttavat retken suunnittelussa.
Pepe Forsberg on Luonnonperintösäätiön
toiminnanjohtaja ja luontoretkeilijä, jonka
suosittuja kirjoja, esityksiä sekä somekanavia
seuraa jo yli 200 000 suomalaista. Hänen aikaisimpiin
teoksiinsa kuuluvat mm. Kansallispuistot
tutuiksi -kirjasarja sekä Pohjoisen teillä.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
Huotilainen, Minna, kirjoittaja ; Peltonen, Leeni, kirjoittaja ; Uusitalo, Helmi, kirjoittaja ; Vahtokari, Silja, kirjoittaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miksi nukkumisesta on tullut niin vaikeaa? Virkistävä tietoteos tarjoaa uusia oivalluksia.

Unettomalle satelee hyvää tarkoittavia neuvoja, mutta aina niistä ei löydy apua. Unikeskustelua pitkään seuranneet konkarit, aivotutkija ja tunnettu uneton, päättivät kirjoittaa uudenlaisen kirjan nukkumisesta ja ottaa mukaan myös nuoremman sukupolven äänen.

Uni näyttää olevan monitahoisempi asia kuin tähän asti on ajateltu. Olemme erilaisia nukkujia persoonallisten tekijöiden vuoksi, mutta lisäksi uneen vaikuttavat myös monet yhteiskunnalliset päätökset, kuten työajat. Kirjassa on uusinta tutkimustietoa unen fysiologiasta ja psykologiasta.

Kirjan luettuasi suhtaudut nukkumiseen armollisemmin!

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Kirja
Mills, Molla, kirjoittaja ; Sarpaniemi, Emma, valokuvaaja ; Hietala, Jonna, valokuvaaja ; Kramer, Sini, valokuvaaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suomen tunnetuimman virkkaajan, Molla Millsin, uutuusteos!

Ajaton muoti ja moderni käytännöllisyys - niistä lähtee liikkeelle Molla Millsin kirja Langankiertoja. Sen 23 virkkausohjetta pitävät sisällään sekä sisustustuotteita että asusteita, ja ne tuovat arkipäivän estetiikan lähelle jokaista. Ohjeet ovat saaneet inspiraationsa niin leikkokukkien värikkyydestä, menneiden aikojen kesätunnelmista kuin Brooklynin kortteleistakin.

Tiivis ja tukeva virkattu pinta sopii parhaiten kulutusta vaativiin töihin, kuten mattoihin ja laukkuihin. Kirjan sisältö on mallistomainen, joten voit yhdistellä kuoseja ja vaihdella värejä mielesi mukaan. Valmiina ostamisen sijaan Molla kannustaa lukijoitaan tekemään käyttötuotteensa itse, hyvillä materiaaleilla ja kiireettä nautiskellen. Mieli rauhoittuu jo ensimmäistä ketjusilmukkaa virkatessa.

Molla Mills (s. 1979) on kansainvälisesti tunnettu suomalainen suunnittelija, joka aloitti virkkaamisen pikkutyttönä Kurikassa äitinsä opastuksella. Hän on opiskellut muotia, markkinointia ja taidetta ja kirjoittanut useita Virkkuri -kirjoja, joita on julkaistu muun muassa Brasiliassa ja Etelä-Koreassa. Lisäksi Molla suunnittelee kuosimallistoja lankataloille ja matkustaa ympäri maapalloa opettamassa virkkausta.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

”Kun hanget hohtavat kirkkaina kevättalvisessa säässä, maanviljelijät miettivät jo kovasti tulevaa kesää. Heidän on hyvissä ajoin päätettävä, mitä kasveja milläkin pellolla kasvatetaan.”

Kirjassa seurataan maatilan touhuja kevättalvesta eteenpäin. Työkoneet ovat tekstissä ja kuvituksessa pääosassa. Koneita käytetään kuljetuksissa, kevättöissä, puinnissa, perunannostossa, syysmuokkauksessa kuin monessa muussakin maatilan työssä. Lisäksi koneita huolletaan ja kunnostetaan. Kirjassa esiintyvät myös maatilan eläimet.

Teksti etenee selkeän yksinkertaisesti mutta kuitenkin ammattimaisesti, jotta lukijalle ja lukijoille (vanhempi­isovanhempi­lapsi) tulisi mahdollisimman realistinen kuva maatilan töistä vuoden aikana. Tekstiä tukee 80-100 valokuvaa työvaiheista ja koneista kuvateksteissä olevilla tietoiskuilla.

Tallennettuna:
Hakutulos 8

Miksi nykymusiikki on niin vaikeaa Näytä tarkat tiedot

Miksi nykymusiikki on niin vaikeaa, suomi
Kirja
Räihälä, Osmo Tapio, kirjoittaja ; Atena kustannus, julkaisija, kustantaja ; Otava kirjapaino, kirjanpainaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Yleistajuinen kirja kummallisen kuuloisesta nyky-musiikista ja sen kuuntelemisesta.

Miksei kukaan enää sävellä kaunista klassista musiikkia? Onko nykytaidemusiikki oikeasti olevinaan musiikkia?

Klassista musiikkia sävellettiin viimeksi sata vuotta sitten, ja siitä versonut nykytaidemusiikki heitti perinteiset säännöt romukoppaan. Klassiseen tottuneesta konserttivieraasta nykymusiikki voi kuulostaa vähintäänkin oudolta.

Säveltäjä Osmo Tapio Räihälä kertoo kirjassaan, kuinka juuri musiikissa on päädytty vuosisatoja vanhojen taideteosten valtaan muiden taiteenalojen arvostaessa tuoreita näkökulmia. Kiehtovasti hän myös perustelee, miksi jokainen aika tarvitsee omat säveltäjänsä.

Teos kasvaa kertomukseksi säveltäjän työstä, taiteen luonteesta sekä kuuntelemisen ja avoimuuden lahjasta. Se osoittaa, ettei nykyajan ?vakava musiikki? ole sittenkään niin vakavaa - eikä ehkä edes vaikeaa. Tämän kirjan lukemiseen ei tarvitse musiikin teorian tuntemusta vaan teos sopii jokaiselle musiikinystävälle.

Osmo Tapio Räihälä (s. 1964) on suomalainen taidemusiikin säveltäjä, jonka teoksia on esitetty eri puolilla maailmaa. Räihälän teoksia ovat tilanneet ja esittäneet muun muassa Radion sinfoniaorkesteri, Gewandhausorchester ja London Sinfonietta. Räihälä on myös esitellyt satoja sävellyksiä sadoissa konsereissa sekä radio- ja tv-ohjelmissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Kirja
Beaty, Andrea, kirjoittaja ; Roberts, David, taiteilija ; Keynäs, Maiju, kääntäjä ; Keynäs, Ville, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 10
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vieterivaris 2

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hotelli Flanagans 2
Tervetuloa takaisin luksushotelli Flanagansiin!

Åsa Hellbergin Hotelli Flanagansin naiset on viihdyttävä romaani salaisuuksista, perhesuhteista ja luksushotellin arjesta 1980-luvun Lontoon sykkeessä.

Ystävykset Elinor ja Emma ovat uhranneet verta, hikeä ja kyyneleitä saadakseen loistohotellinsa menestymään. Vuosien uurastuksen jälkeen he ovat onnistuneet, ja Flanagans on hotelli yhteiskunnan jetsetin huulilla. Nousukiidosta huolimatta onnistumisella on ollut hintansa. Vanhat salaisuudet uhkaavat paljastua ja naiset joutuvat päättämään, kestääkö heidän ystävyytensä salaisuuksien mukanaan tuoman häpeän ja syyllisyyden.

Frankie on Emman 22-vuotias tytär, karismaattinen nuori nainen, joka vihaa äitiään palavasti. Nuori Billie taas rakastaa äitiään Elinoria, jonka hyväksyntää hän ei koskaan koe saavansa. Kuinka äitien ja tytärten suhteet kestävät, kun menneisyys alkaa muistuttaa itsestään? Ja mitä kaikkea seuraa, kun villin 1980-luvun seksi, huumeet ja rock-musiikki saapuvat Flanagansiin?

Åsa Hellbergin Hotelli Flanagansin naiset on toinen osa samannimisestä luksushotellista ja sen omistajista kertovassa tunteiden paloa täynnä olevassa sarjassa.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Supertavis 1
Nauruhermoja kutkuttava kertomus siitä, miten tavallisen perheen tavallinen poika saa epätavallisen lahjan: taikurivälineet, joiden muodonmuutosohje todella toimii ja muuttaa Onni-pojan hedelmäkärpäseksi. Hedelmäkärpäsenä Onni tietysti surauttelee heti luokkatoverinsa Emman kotiin, jonka pelkkä läsnäolo saa Onnin tuntosarvet tutisemaan. Kärpäsenä katossa Onni saa selville jotain kummaa Emmasta: yritetäänkö hänet kidnapata, vai mitä jumppahullu kodinhoitaja ja repaleinen rokkitähti aikovat? Sari Kaarniranta (s.1970) on äidinkielenopettaja, joka tuntee hyvin lasten huumorintajun ja kiinnostuksen kohteet. Häneltä on julkaistu aikaisemmin kaksi kiitettyä dekkaria.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rekke ja Vargas 1

Moderni Sherlock Holmes

Millennium-sarjan jatko-osien kirjoittajan uusi, älykäs rikossarja, joka johdattaa mielen pimeimpiin sopukoihin.

Jalkapalloerotuomari hakataan kuoliaaksi Tukholmassa, mutta ilmeinen syyllinen ei tunnusta. Apuun kutsutaan nerokas, sivistynyt ja poikkeuksellisen päättelykyvyn omaava psykologian professori, joka sattuu olemaan myös bipolaarinen ja pahassa lääkekoukussa, Hans Rekke. Hän kohtaa dramaattisissa olosuhteissa rationaalisen, kunnianhimoisen mutta alemmuuskompleksista kärsivän nuoren naispoliisin, Micaela Vargasin. Yhdessä he päättävät ratkaista tapauksen, johon vaikuttaa liittyvän niin CIA kuin Talebanitkin. Kuka erotuomari todella oli?

David Lagercrantz (s. 1962) on ruotsalainen kirjailija ja journalisti, joka on julkaissut paitsi tietokirjoja myös useita romaaneja. Maailmanmaineeseen kirjailijana hänet nosti jalkapalloilija Zlatan Ibrahimovicin elämäkerta sekä Stieg Larssonin Millennium-romaanisarjan hahmoihin pohjautuvat itsenäiset jatko-osat. Poikkeusyksilöt ja oman tiensä kulkijat ovat aina inspiroineet häntä.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ketkä viisi ihmistä, elävää tai kuollutta, kutsuisit kanssasi illalliselle? Sydäntäsärkevän romanttisessa kirjassa tämä ajatusleikki muuttuu todeksi.

Sabrinan 30-vuotisjuhlien vieraslista on värikäs läpileikkaus hänen elämänsä merkittävistä ihmisistä. Unelmiensa illallisseurueessa Sabrina huomaa olevansa vastakkain sekä suurimpien unelmiensa että pahimpien pettymystensä kanssa. Mielikuvituksellista tarinaa sävyttävät myös pöydässä istuvan elokuvataivaan ikonin, Audrey Hepburnin, elämänviisaudet.

Kuten suomalaislukijatkin hurmannut Viisi vuotta myöhemmin (2021), Unelmien illallinen on katkeransuloinen, nokkela ja vangitseva kirja, joka pitää otteessaan viimeiselle riville asti.

Tallennettuna:
Hakutulos 17

Gräv upp gatan! Näytä tarkat tiedot

Digging up the road, svenska.
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Familjen Gris är på väg till lekplatsen, men hamnar i en lång bilkö. Georg längtar efter att få börja leka med sin lilla hjullastare. Ska de aldrig komma fram?

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Doktor Brunbjörn är på besök på Gretas förskola. Han ska visa upp den fina ambulansen. Barnen tycker det är jättekul. Men så råkar doktorn själv ut för en olycka

Tallennettuna:
Hakutulos 19

Kun jälleensynnyin hirviönä. 12 Näytä tarkat tiedot

Tensei shitara suraimu datta ken. 12, suomi
Kirja
Fuse, sarjakuvantekijä, alkuperäisidean luoja ; Kawakami, Taiki, sarjakuvantekijä ; Sariola, Kim, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kun jälleensynnyin hirviönä 12
Humoristista fantasiaseikkailua parhaimmillaan!

Äkisti menehtynyt mies jälleensyntyy fantasiamaailmaan pienenä limaotuksena. Luvassa miekkoja, magiaa ja huumoria.

Mikamilla ei mene hyvin. Keski-ikä häämöttää, työelämä tökkii, eikä tyttöystävästä ole tietoakaan. Sitten hän vielä kuolee yllättäen. Hämmästyksekseen hän havaitsee jälleensyntyneensä unelmiensa fantasiaroolipelimaailmaan... pikkuisena slime-hirviönä. Jatkuuko velhojen ja ritarien valtakausi, vai onko aika kypsä uudenlaiselle sankarille?

Kun jälleensynnyin hirviönä on Japanissa suositun isekai- eli ?toiset maailmat? -genren menestyneimpiä edustajia. Ikäsuositus: 12+

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Kirja
Horikoshi, Kohei, sarjakuvantekijä ; Valkama, Antti, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

My Hero Academia 20
Vanhojen supersankarisarjojen haastaja!

Jos ajattelet, että supersankarit ovat genrenä jo loppuun kaluttu luu, My Hero Academia saa sinut toisiin ajatuksiin...

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Kirja
Shinohara, Kenta, sarjakuvantekijä ; Sariola, Kim, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Astra: Avaruuden haaksirikkoiset 3

Tallennettuna: