Haku

Uutuudet, vko 1/2022

Uutuudet ajalta: 3.1.2022 - 9.1.2022

Muokattu: 3.5.2022
  • Näytetään 1 - 13 / 13
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Haluaisitko joskus laskea rimaa? Suosittu psykoterapeutti tietää, mistä puhuu.

Tunteitaan ja ajankäyttöään hallitsevia ihmisiä ihaillaan, ja hyvä itsekontrolli onkin hyödyllinen ominaisuus. Ylikontrolliin taipuvainen vaatii kuitenkin itseltään liikaa ja kokee helposti riittämättömyyttä ja ulkopuolisuutta. Taipumus vaikuttaa usein myös uupumuksen ja niin kutsutun korkean toimintakyvyn masennuksen ja ahdistuksen taustalla.

Kirja tarjoaa uusia oivalluksia ja hyvät käytännön työkalut lempeämmän ja joustavamman suhtautumisen opetteluun. Lukijan tukena ovat kokemusasiantuntijoiden kertomukset ja kirjailijan oma ääni niin ammattilaisena kuin itsekin ylikontrolliin taipuvaisena suorittajahmisenä.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Liikunnasta pysyvä osa elämää.

Oletko harkinnut liikunnan aloittamista tai alkanutkin jo liikkua, mutta lopettanut sen - jälleen kerran? Tämä kirja opettaa tunnistamaan oman luontaisen liikkujatyylin. Itsetuntemuksen avulla motivaatio vahvistuu kuin itsestään ja liikunnasta tulee säännöllinen ja pysyvä osa elämää.

Eri liikkujatyylejä havainnollistavat esimerkkitarinat toimivat kuin kompasseina, joiden avulla voi löytää omat vahvuutensa, vaikuttaa omiin valintoihinsa, onnistua elämäntapamuutoksessa ja löytää kestävän liikunnan ilon.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Kirja
Laitinen, Niina, kirjoittaja ; Virtamo, Viola Minerva, valokuvaaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rakastetun neulesuunnittelijan odotettu uutuuskirja.

Niina Laitisen viidennen sukkakirjan innoittajana ovat vieraat maat ja kaupungit. Kirja tempaa neulojan mukaansa matkalle Skotlannin nummilta Shanghaihin ja Madagaskarilta Milanoon. Unohtumattoman retken varrella syntyy toinen toistaan kauniimpia villasukkia.

Upean kirjan ulkoasu ja kuvat ovat tuttuun tapaan Viola Virtamon käsialaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Cherringhamin mysteerit 5-6
Kaksi Cherringham-mysteeriä nyt pokkarina!

Viimeinen juna Lontooseen: Cherringhamilaisten rakastama nukketeatteritaiteilija Otto Brendl kuolee kojussaan kesken koulun kesäriehan. Naapurikojussa renkaanheittoa hoitanut Jack Brennan kiinnittää huomiota vanhuksen erikoiseen tatuointiin - se tuo hänelle mieleen muistoja ajoilta New Yorkin poliisivoimissa. Jack ja Sarah päättävät ottaa selvää, liittyykö vanhan miehen kuolemaan jotakin hämärää.

Mabbin tilan kirous: Mabbin maatilan uusi omistaja Charlie Fox on kokenut tilallisena pelkkää epäonnea: milloin kuolee lehmä, milloin palaa traktori. Monet kyläläiset uskovat, että tila on kirottu sen lähellä sijaitsevan muinaisen kivikehän ja alueella asuneiden noitien takia. Jotkut tuntuvat jopa hyötyvän ihmisten taikauskosta. Sarah ja Jack haluavat selvittää, mikä tai kuka Foxin perhettä oikein kiusaa.

Yksinhuoltajaäiti Sarah Edwards on palannut avioeron jälkeen Lontoosta kotikaupunkiinsa Cherringhamiin, ja pelkää tylsistyvänsä siellä kuoliaaksi. Hän ystävystyy entisen newyorkilaisen rikospoliisin Jack Brennanin kanssa, joka on hakeutunut vaimonsa kuoleman jälkeen englantilaisen maalaisidyllin rauhaan. Pian Sarah ja Jack saavat huomata, että leppoisan pikkukaupungin kulisseissa tapahtuu kaikenlaista hämäräperäistä, ja sen myötä heidän elämänsä muuttuu paljon kiinnostavammaksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 5

Kentaurien perintö Näytä tarkat tiedot

Chronicles of Cavallon: Book Four, suomi
Kirja
Forester, Kim, kirjoittaja ; Meinzold, Max, kartantekijä, kuvittaja ; Ranta, Kaisa, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Cavallonin kronikat 4
Hevossaagan suuri finaali

Cavallonia uhkaa vallanhimoinen Dromego - lukemattomien mutanttiolentojen synkkä hallitsija. Pegasosten, yksisarvisten, kentaurien, vedenhevosten ja ihmisten on tehtävä yhteistyötä pelastaakseen valtakuntansa.

Kansojen muodostaessa hauraita liittoutumia paljastuu tarkoin varjeltu muinainen salaisuus: mistä Loitsukirjan taikuus on peräisin ja kuka sitä on käyttänyt?

Kansoilla ei ole kuitenkaan aikaa vihoitella toisilleen menneistä, koska Dromegon hyökkäys on jo alkanut. Pystyykö hevosten ja ihmisten yhteinen rintama voittamaan hänet lopullisesti?

Kentaurien perintö on Cavallonin kronikat -sarjan neljäs, viimeinen osa.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Adam Fawley 2
Peru kaikki menosi: tämän jännärin haluat lukea yhdeltä istumalta.

Rauhallisen tien varrella sijaitsevan talon kellarista löydetään nainen ja lapsi, hädin tuskin elossa. Heitä ei pystytä tunnistamaan, eikä talossa asuva muistisairas vanhus myönnä nähneensä heitä aiemmin. Naapurusto on järkyttynyt. Miten tällaista voi tapahtua omalla kotikadulla?

Rikoskomisario Adam Fawley kuitenkin tietää, ettei mikään ole mahdotonta - eikä kukaan niin viaton kuin ensinäkemältä luulisi.

Pimeyteen on maailmalla huippusuosioon nousseen dekkarisarjan toinen osa, jonka hätkähdyttävät käänteet pitävät lukijan varpaillaan yllättävään loppuratkaisuun asti.

Tallennettuna:
Hakutulos 7

Klaanien varjoja Näytä tarkat tiedot

Shadows of the clans, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Soturikissat
Kolme jännittävää, odotettua seikkailua Myrskyklaanin kissojen historiasta:

Miksi Vaahteravarjo katkeroitui klaanilleen ja päätyi hautomaan ikuista kostoa Synkkään Metsään?

Millaisen harvinaisen lahjan parantaja Hanhisulka sai Tähtiklaanilta?

Mitä tapahtui Korppitassulle hänen elettyään onnellisesti maatilalla lähellä klaanien vanhoja reviirejä?

Klaanien varjoja on kolmas Soturikissat-novellikokoelma. Kirja sisältää novellit Vaahteravarjon kosto, Hanhisulan kirous ja Korppitassun jäähyväiset.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ronja Vaara 1
Uuden dekkarisarjan avaus on täydellinen yhdistelmä koukuttavia juonenkäänteitä ja herkullisia ihmissuhdesotkuja.

Vuosia ulkomailla asunut kolmekymppinen Ronja palaa kotikulmilleen Lauttasaareen, kun hänen isänsä löytyy murhattuna Kasinonrannasta. Vastassa ovat nuoruudenystävät, joiden jälleennäkeminen on samaan aikaan lohdullista ja kipeää, sekä tapausta tutkiva nuori konstaapeli, joka ei tunnu tekevän työtään kunnolla. Toimittajataustainen Ronja ryhtyy itse selvittämään etäiseksi jääneen isänsä taustoja, ja samalla tiiviin yhteisön vaietut salaisuudet alkavat paljastua.

Kun kaikki tuntevat kaikki, tulee jokaisesta vuorollaan epäilty.

Tallennettuna:
Hakutulos 9

Hurmurin valloitus Näytä tarkat tiedot

Romancing mister Bridgerton, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Bridgerton 4
"Nokkela ja hauska." TIME MAGAZINE

Astu Bridgertonin taianomaiseen maailmaan ja tapaa kahdeksan sisarusta 1800-luvun alun Englannissa. Romanttisen pukudraaman huippusarja on suurmenestys myös Netflixissä! Neljännessä osassa valokeilassa on Colin Bridgerton, hurmaava, itsetietoinen ja saavuttamaton. Mies, joka ei tunne omaa sydäntään.

Colin on Bridgertonin sisaruksista hurmaavin - ja taitavin väistelemään morsianehdokkaita. Hän pakenee seurapiirejä säännöllisesti ulkomaille, mutta kotiin palatessa sama tanssi jatkuu. Olisiko jo aika asettua aloilleen? Eloise-sisaren paras ystävä Penelope tarjoaa hetken lepotauon innokkaista debytanteista ja saaliinhimoisista äideistä, sillä kukaan ei odota Colinin kosivan vanhaapiikaa. Kaikkein vähiten Colin itse. Bridgerton-sarjan neljännessä osassa sukkuloidaan rakkauden, juorujen ja yllättävien salaisuuksien maailmassa.

Yhdysvaltalainen Julia Quinn (s. 1970) opiskeli taidehistoriaa Harvardissa ja päätti sen jälkeen ryhtyä lääkäriksi. Hän ehti kuitenkin saada kustannussopimuksen ennen opintojensa alkua. Quinnin romanttiset historialliset romaanit, joista tunnetuin on Bridgerton-sarja, ovat maailmanmenestyksiä. Bridgerton-kirjoihin perustuva tv-sarja on Netflixin historian katsotuimpia.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Karin Adler 4

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kirpeä romaani tyttöystävänä olemisen sietämättömyydestä.

Nainen alkaa keskustella torakan kanssa ja haaveilla laitoshoidosta, vaikka elämä viimein näyttää siltä miltä pitääkin. Naisesta on tullut tyttöystävä ja normaali. Kun hän vie miehen vierailulle maahan, josta on tullut, helpottuneet sukulaiset huokaavat: Tuosta pidät kiinni. Kiitollisuuden sijaan nainen tuntee outoa ulkopuolisuutta itse rakentamassaan elämässä.

Hauska ja melankolinen romaani kuvaa annettujen roolien ahtautta ja niistä irtautumisen vaikeutta ja tekee lähes kiusallisen tarkkoja huomioita ihmissuhteista.

"Ajattelin että ehkä onni on tällaista, vähän kuin väsymystä, ja outoa tunnetta siitä että sulaudun sinuun kiinni."

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Fingerpori on muokannut todellisuuttamme jo viidentoista vuoden ajan. Kalkkiviivaa ei vieläkään näy, vaikka maalinauha on katkaistu jo monta kertaa. On astuttu niin yli kuin alikin. Hiki haisee ja huumori tuoksuu vuoden naurettavimmassa sarjakuvakokoelmassa!

"Jarla alitti kyllä nyt toden teolla riman."

  • Lukijapalaute

"Se on nuoren miehen kasvutarina."

  • Heimo Vesa
Tallennettuna:
Hakutulos 13
Kirja
Kugatsu, Takaaki, sarjakuvantekijä ; Valkama, Antti, kääntäjä ; Inuzuka, Junpei, alkuperäisidean luoja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ravintola maailmojen välillä 2
Hyvä ruoka yhdistää eri maailmatkin!

Kertomus ravintolasta, jonka asiakaskuntaan kuuluu ihmisten ohella monenlaista fantasiaväkeä.

Nekoya on pieni ravintola, jonka listalta löytyy erityisesti japanilaisia tulkintoja länsimaisesta ruuasta. Normaalin asiakaskuntansa lisäksi Nekoyalla on myös erikoisempia kävijöitä. Lauantaisin sen ovi näet aukeaa maailmaan, jota kansoittavat ihmisten lisäksi haltiat, liskokansa, lohikäärmeet ja muut oudot otukset. Ravintola maailmojen välillä kertoo maittavia tarinoita siitä, kuinka hyvä ruoka kokoaa kaikenlaiset olennot sopuisasti saman pöydän ääreen. Tervetuloa herkuttelemaan!

Tallennettuna: