Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 2/2022

Uutuudet ajalta: 10.1.2022 - 16.1.2022

Muokattu: 3.5.2022
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Inhimillinen opas itsetuntemukseen parisuhteessa.

Parisuhde on usein elämämme intiimein suhde, joka suuntaa kohdevalon haavoittuvuuteemme, kipukohtiimme ja tiedostamattomiin toimintamalleihimme niin hyvässä kuin pahassakin. Tuomme suhteisiin pelkomme, ainutlaatuisuutemme, valomme ja lahjamme.

Parisuhteessa on lähes varmuudella hetkiä, jolloin huomaamme toistavamme vanhaa kaavaa. Alitajunnasta nousevat tunteet, roolit ja selviytymiskeinot saattavat silti yllättää meidät itsemmekin. Miten tällä kertaa tehdä asiat toisin?

Kannustava opas tarjoaa tietoa ja työkaluja parisuhteen ymmärtämiseksi. Kirja on kuin vertaistuki, joka kulkee rinnallasi kohti tietoisempaa parisuhdetta.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kattava ja kiehtova opas tarot-korttien tulkintaan.

Mystiset tarot-kortit ovat löytäneet viime vuosina tiensä valtavirtaan, niin marketteihin kuin muotitaloihinkin. Yli 600 vuoden aikana muotoutuneen viisauden kirjan kuvakieli ja symboliikka toimivat ajattomana peilinä sille, mitä sisälläsi tapahtuu. Tarot on työkalu, jonka avulla voit alkaa tietoisesti muuttaa elämääsi.

Kansainvälisesti tunnetun tarot-opettajan selkeä ja inspiroiva opas johdattaa askel askeleelta 78 viisaan ystävän seuraan. Se valottaa kiehtovalla tavalla myös tarotin historiaa ja käyttötapoja. Teos sopii käytettäväksi erilaisten tarot-pakkojen kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kehomme ja mielemme ovat viisas kokonaisuus, jolla on kyky hoitaa itseään. Stressi ja kiire voivat kuitenkin vieraannuttaa meidät kehostamme, jolloin emme osaa enää kuulla sen viestejä. Väsymyksellä ja kivulla on silti tärkeää sanottavaa - ne kertovat siitä, miten todella voimme.

Kehon viisaat viestit auttaa lukijaa ymmärtämään kehoaan ja luomaan siihen kokonaisvaltaisen yhteyden. Konkreettiset harjoitukset auttavat vapautumaan stressistä, säätelemään vireystiloja sekä vaikuttamaan kipukokemukseen ja muihin kuormittaviin tuntemuksiin.

Kirjan uudistetussa versiossa käsitellään stressin ja traumaattisten kokemusten yhteyttä erilaisiin kiputiloihin ja toiminnallisiin oireisiin. Lisäksi tarkastellaan liikunnan roolia hyvinvoinnissa sekä muun muassa kroonisen väsymysoireyhtymän ja pitkittyneen koronataudin hoitoa.

Karita Palomäki on psykofyysinen fysioterapeutti, NLP-työnohjaaja ja EFT-kouluttaja. Juha Siira on kipupsykologi, psykoterapeutti ja kouluttaja. Siira on julkaissut yhdessä Mikael Saarisen kanssa mm. teoksen Tunteet kehossa (2021).

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sanataideopas ja lastenkirja yksissä kansissa - sopii jokapäiväisiin seikkailuihin!

Tule mukaan keksimään omia tarinoita, leikkimään sanoilla ja ajatuksilla, kuuntelemaan kieltä musiikkina ja maistelemaan sen monia mahdollisuuksia!

Haaveiden huvila on hauska ja virikkeellinen matka kirjoittamiseen, lukemiseen ja lastenkirjoihin. Kirjojen lukeminen tuo iloa jokaiseen päivään, ja omien tarinoiden keksiminen on suorastaan riemukasta - tarinoiden maailmassa kaikki on mahdollista!

Haaveiden huvilassa riittää tutkimista: siellä on mm. ruokasali vauhdikkaita aamiaisia tai hulluja teekutsuja varten, Tähtientarkkailuhuone, Kepposten portaat, Saippuakuplasali, Tunteiden kuunteluhuone, Lelupuoti, Roolileikkihuone, Unelmastudio, Härvelivarasto, Satujen Garderoobi, Runopomppulinna, Kuperkeikkaveranta, Kurkistelukomero, Muistojen liukumäki, Lemmikkihuone, Kummituslinna, Salakäytävä, Lumihuone (jossa on aina talvi) sekä Oma huone, jonka ovessa lukee Yksityisalue! Pääsy kielletty! Pihallakin riittää puuhaa.

Kirjaa voi käyttää sanataideoppaana, mutta sitä voi lukea myös lastenkirjana. Kirjassa on myös lasten ja aikuisten ajatuksia kirjoista sekä lukuvinkkejä.

Lapsi voi lukea kirjaa sekä omin päin että yhdessä aikuisen kanssa, yhtä hyvin kotona kuin koulussa, päiväkodissa tai sanataidekerhossa. Haaveiden huvilassa viihtyvät kaikenikäiset lukijat.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Nivukoski, Paula, kirjoittaja ; Permanto, Linda, toimittaja ; Iivonen, Pirjo, suunnittelija ; Karlsson, Marita, suunnittelija ; Metsänen, Minna, suunnittelija ; Nykänen, Sonja, suunnittelija ; Sälpäkivi, Sisko, suunnittelija ; Wikberg, Minttu, suunnittelija ; Etula, Jaana, kirjoittaja ; Permanto, Roope, valokuvaaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Uusia sympaattisia villasukkamalleja Muumien ystäville

Valloittava sukkakirja vie aakkosmatkalle Muumilaaksoon. Kirjainten mukaan nimetyissä kirjoneulesukissa leikittelevät tutut hahmot ja kuva-aiheet.

Kirja sisältää 29 uutta Novitan suunnittelemaa Muumi-aiheista sukkamallia, joissa käytetään Moomin x Novita -malliston lankoja. Sukat on suunniteltu pääasiassa aikuisten kokoihin, mutta näppärien vinkkien avulla sukat voi neuloa pienemmillekin käyttäjille. Kaikkiin malleihin on selkeät ohjeet sekä hurmaava valokuvakuvitus. Mukana on myös sitaatteja Paula Nivukosken Onnelliset aakkoset -kirjasta.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jännittäviä arvoituksia koko perheelle.

Miksi etsivä halusi tanssilattian viereen tutkimaan tyhjää paperia? Mitä kurkien lento kertoo tutkimusmatkailijalle?

Kirjan jokaisella aukeamalla on arvoitus, jonka vastaus löytyy läpän alta. Arvoitukset on pisteytetty helpoista vaikeisiin.

Haasta ystäväsi ja perheesi kisaan, jonka voi käydä myös joukkueina!

8+

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Helena 2
Helenan elämässä kaikki on viimeinkin raiteillaan.
Kun hän muuttaa Henrikin luo, saa hän kaiken, mistä on unelmoinut. Avioero Sampsasta on astumassa voimaan, uusi rakkaus kukoistaa, ja ikioma Irlannin Cob -ruuna Börje asuu vain kilometrin päässä.

Kaikki ei kuitenkaan mene suunnitelmien mukaan, ja pian Helena huomaa palanneensa lähtöruutuun. Hänen on rakennettava koko elämänsä uudestaan. Onneksi Börje kannattelee häntä silloin, kun mikään muu ei ole pysyvää.
Kun kohtalo sitten heittää hänen eteensä miehen menneisyydestä, näyttäytyy maailma aivan uudessa valossa. Luvassa on kokemuksia, joista Helena ei ole uskaltanut edes haaveilla.

Anna minun tuntea taas on toinen osa keski-ikäisestä Helenasta kertovaa aikuisen naisen hevoskirjasarjaa. Ensimmäinen osa Älä anna minun pudota ilmestyi vuonna 2020.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Palermotien taivaallinen laulu on elämänmyönteinen ja mieleenpainuva romaani vuosisadan rakkaustarinan metsästyksestä ja siitä, miten jatkaa eteenpäin suurista menetyksistä huolimatta.

Riemukkaasti pirskahtelevassa romaanissa kolme sukupolvea asuu saman katon alla Amagerin saarella Kööpenhaminan kupeessa. Kirjassa vieraillaan myös Pariisin oopperassa ja Sowalskaja-sirkuksessa Pietarissa. Lumoava maagisen realismin elementeillä maustettu perhesaaga on kiihkeä rakkaudenjulistus taiteen ja musiikin puolesta.

Annette Bjergfeldt (s. 1961) on tanskalainen taiteellinen monilahjakkuus. Hän on paitsi kirjailija myös palkittu ja Grammy-ehdokkaaksi valittu laulaja-lauluntekijä, kuusi levyä julkaissut artisti, kuvataiteilija ja tunnettu laulunkirjoittamisen opettaja. Hän järjestää usein musiikkityöpajoja vangeille ja kehitysvammaisille lapsille. Bjergfeldtin musiikin ymmärrys hehkuu hänen melodisessa ja lyyrisessä proosassaan.

Lukijoiden ja kriitikoiden sydämet valloittanut Palermotien taivaallinen laulu oli ehdolla arvostetun Martha-palkinnon, Mofibo-palkinnon ja BogForumin esikoisromaanipalkinnon saajaksi. Kirja ylsi tanskalaisten bestseller-listojen ykkössijalle, ja sen käännösoikeudet on myyty 17 maahan.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kauhukirjallisuuden mestarin pelottavimmat kertomukset.

Suomalaisen kauhun paha isä Marko Hautala vie lyhyillä kertomuksillaan lukijan mielenrauhan ja yöunet.

Kansainvälistä suosiota teoksillaan keränneen Marko Hautalan ensimmäinen novellikokoelma näyttää hänestä kokonaan uuden puolen. Kauhutarinoiden taituri saa lyhyenkin jutun tihkumaan ahdistavaa piinaa ja hermoja kiristävää jännitystä. Aihepiirit vaihtelevat Niilin varrelle haudatuista muumioista Twitterissä tapahtuvaan maailmanloppuun. Novelleissa Hautala tavoittaa sen, kuinka syvin kauhu löytyy lähempää kuin arvaammekaan: meistä itsestämme.

Marko Hautala on vaasalainen kirjailija, joka on työskennellyt opettajana, elokuvakääntäjänä ja hoitajana psykiatrisessa sairaalassa. Hän on saanut Kalevi Jäntin ja Tiiliskivi-palkinnon, ja hänen novellejaan on aiemmin julkaistu englanniksi ja saksaksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pasilan Myrkky 4

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Otto Kuhala 19
Mies, koira ja kohellusta helsinkiläisissä hautajaisissa!

Hirtehinen hyväntuulendekkari. Kuhala pestataan suojelemaan ex-rikollista. Murhaajalla on viileä hymy, mutta lukija nauraa suupielet korvissa!

Housunkannatinmuseon hoitajaa kiristetään, hän on vasikoinut. Nyt tarvitaan Kuhalaa. Mutta menneisyys on Kuhalallakin ja lisää harmeja tiedossa, sillä Helsingissä on vilkas meininki jopa kaverin hautajaisissa. Markku Ropposen lupsakka, yllätyksiä pursuava dekkarisarja koukuttaa yhä uusia lukijoita. Otto Kuhala ja hänen koiransa Hippu edustavatkin perisuomalaisuutta hykerryttävimmillään. Kuhala ja kaimaanin hymy on Kuhala-sarjan 19. osa.

"Suomalaisen dekkarin parasta a-luokkaa. Sen parissa viihtyy." Kotilappi

Jyväskyläläisen Markku Ropposen (s. 1955) tunnetuin hahmo on yksityisetsivä Otto Kuhala. Tarinat ovat itsenäisiä, ja moni lukija aloittaakin uusimmasta - ja haalii sitten käsiinsä kaikki aiemmat. Viime vuosina Ropposelta on julkaistu myös kaksi erinomaisen vastaanoton saanutta veijariromaania. Sama hersyvä huumori on aina ollut Kuhala-sarjankin erikoismausteena.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Opi uusia sanoja Possujen perheen kanssa. Hauska laukun muotoinen Pipsa-kirja!

Pipsan päivät ovat täynnä seikkailua! Lähde mukaan päiväkotiin, syntymäpäiville ja eläintarhaan. Pipsa oppii joka päivä paljon uutta.
Pehmeä kirja on kuin pieni salkku, jota voi kantaa kahvasta mukanaan leikistä toiseen.

Tallennettuna:
Hakutulos 16

Olipa kerran mahdollisuus Näytä tarkat tiedot

What do you do with a chance?, suomi
Kirja
Yamada, Kobi, kirjoittaja ; Besom, Mae, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 17
Kirja
Vehniäinen, Jarkko, sarjakuvantekijä ; Lappalainen, Marja, sarjakuvantekijä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Parhaassa seurassa Kamalassa luonnossa!

Ilves ja kärppä viettävät kaiken aikansa yhdessä, välillä ärsyyntyvät toisiinsa ja sitten ovat taas parhaita ystäviä. Kettu kiitää tapansa mukaan tunteiden äärilaidasta toiseen niin että kaverit eivät perässä pysy, hirvi etsii edelleen sitä oikeaa ja jänöt tuskailevat parisuhteidensa kanssa. Introvertti majava halajaa omaan rauhaan mutta kaipaa seuraa, karhu uhkaa pilata kaiken öykkäröinnillään ja pöllö unohtelee asioita vanhaan malliin. Kuitenkin heillä kaikilla on toisensa - ja mikäpä olisi elämässä sen tärkeämpää!

Suosittujen sanomalehtistrippien teemana on tällä kertaa ystävyys. Tästä albumista löytyy elämän tarkoitus sateisenakin päivänä!

Tallennettuna: