Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 3/2022

Uutuudet ajalta: 17.1.2022 - 23.1.2022

Muokattu: 3.5.2022
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Läsnäolotaidot ovat osa niitä hyvinvointitaitoja, joita jokainen tarvitsee elääkseen hyvää ja tasapainoista elämää. Tämän kirjan harjoitukset kutsuvat läsnäoloon, kuuntelemaan omia tunteita ja tarpeita.

Läsnäoloharjoitukset on koottu eri teemojen alle, joita ovat muun muassa kasvu, kaipaus, kiitollisuus, juuret ja rohkeus. Mielikuvaharjoitusten lisäksi mukana on toiminnallisia osioita, joissa läsnäoloa lähestytään kehon liikkeen sekä kirjoittamisen ja maalaamisen kautta. Harjoitukset tasapainottavat oloa ja auttavat löytämään uusia merkityksiä ja oivalluksia.

Kirjan harjoitukset on tarkoitettu ensisijaisesti toteutettaviksi ryhmissä, mutta niitä voi tehdä myös yksin oman hyvinvoinnin parantamiseksi. Teos on oiva työväline erilaisten ryhmien vetäjille, ohjaajille, opettajille ja kasvattajille

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Itsetunto ei kehity tyhjiössä. Sen pohja rakennetaan lapsuudessa ja sen tueksi tarvitaan onnistumisen kokemuksia ja myönteistä palautetta muilta. Joskus tämä pohja jää kuitenkin huteraksi: ihminen janoaa epätoivoisesti muiden hyväksyntää ja pitää menestymistään silkkana tuurina.

Sosiaalipsykologi Janne Viljamaa kehottaakin meitä valitsemaan laumamme viisaasti. Positiivisuudella kun pääsee paljon pidemmälle kuin latistamisella. Itsetunnon vahvistamiseen tarvitaan joskus omakehukuuria ja jämäkkyystreeniä, mutta kaikkein tärkeintä on itseen tutustuminen. Kun tajuamme, miksi jotkut ihmiset aiheuttavat meissä häpeän ja huonommuuden tunteita ja toiset saavat meidät tuntemaan itsemme arvokkaiksi ja osaaviksi, opimme hakeutumaan minuuttamme vahvistaviin suhteisiin, kauas ankeuttajista.

Sosiaalipsykologi, opettaja ja kouluttaja Janne Viljamaa on kirjoittanut useita kirjoja psykologian eri ilmiöistä narsisimista aggressioon ja lahjakkuudesta häpeään. Hän on viiden lapsen isä ja asuu Helsingissä.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eikö olisi supertylsää, jos kaikki ihmiset olisivat samanlaisia? Värikkäässä pienten tietokirjassa iloitaan erilaisuuden rikkaudesta. Asiantuntijoiden laatima kirja käsittelee moninaisuutta eri näkökulmista raikkaasti ja lapsentajuisesti. Havainnolliset puhekuplat tuovat huumoria, ja lopun sanasto kokoaa keskeiset käsitteet. Jokaisen tulisi saada tuntea itsensä arvokkaaksi ja ainutlaatuiseksi - sekä osata kohdella muita ystävällisesti ja yhdenvertaisesti ikään, sukupuoleen, ihonväriin, kokoon, kansallisuuteen, kykyihin, uskontoon, kulttuuriin, kieleen, taustaan tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta! Kirja sopii niin itsekseen tutkittavaksi kuin ryhmän yhteisen pohdinnan lähtökohdaksi.

Felicity Brooks on palkittu brittiläinen lastenkirjailija. Brooks työskentelee Usborne-kustantamossa ja on kirjoittanut ja toimittanut satoja lastenkirjoja.

Mar Ferrero on madridilainen kuvataiteilija, joka on työskennellyt muun muassa animaattorina ennen keskittymistään lastenkirjojen kuvittamiseen.

4+

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Setford, Steve, kirjoittaja ; Spelman, Lucy, kirjoittaja ; Keeble, Emily, kirjoittaja ; Janulis, Klint, kirjoittaja ; Walker, Richard, kirjoittaja ; Allan, Sophie, kirjoittaja ; Lacchia, Anthea, kirjoittaja ; Falconer, Sam, kuvittaja ; Oja, Anna, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lepattavia perhosia ja loikkaavia delfiinejä, värikkäitä koralleja ja kiitäviä komeettoja. Kaikki tämä kasvaa ja muuttuu, kaikella on oma elämänkiertonsa.
Lähde matkalle, jonka kaltaista ei ole toista!

Pääset seuraamaan kasvien ja eläinten, tähtien ja planeettojen, jokien ja tulivuorten tarinoita. Sinä itsekin olet osa kokonaisuutta!

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kiinalaista viisautta hyvään uneen

Helena Hallenbergin tietokirja Levollinen yö auttaa kiinalaisin hoitokeinoin parempaan uneen.

Unella on kokonaisvaltainen vaikutus ihmisen hyvinvointiin. Niinpä unettomuutta ja muita uniongelmia on kautta aikain pyritty hoitamaan kaikin käytettävissä olevin tavoin.

Kiinalaiset ovat jo satojen vuosien ajan kehittäneet luonnonmukaisia tapoja unettomuuden hoitoon. Kiinalaisen terveydenhoidon terapeutti Helena Hallenberg on koonnut tähän kirjaan näitä hyväksi havaittuja keinoja, jotka koostuvat liikkeistä, itsehieronnasta, hengitys-, rentoutumis- ja mielikuvaharjoituksista sekä ruokavaliota koskevista ohjeista. Näitä helppoja keinoja voi jokainen soveltaa kotioloissa. Hallenberg taustoittaa aihetta länsimaisen lääketieteen uusimmalla unettomuutta käsittelevällä tiedolla. Kirjassa esitetyt harjoitukset sopivat paitsi unettomuuden hoitoon, myös yleisesti tyynnyttämään rauhatonta mieltä.

Levollista yötä!

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Kirja
Gray, Tanis, kirjoittaja ; Viitanen-Vanamo, Sirkku, kääntäjä ; Chartier, Tyler, valokuvaaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Olkoon voima puikoissasi!

Tasku-Yoda, Darth Vader -villapaita, helppo Ewok-huppu... Lähes 30 ikonista Star Wars -neulemallia houkuttelevat tarttumaan puikkoihin.

Kirjan neuleohjeet perustuvat George Lucasin henkeäsalpaavien Star Wars -elokuvien tapahtumiin ja suosikkihahmoihin - neuleiden innoittajina ovat elokuvien ikoninen puvustus, avaruusolennot, droidit ja avaruusalukset. Neulevaatteiden ja -asusteiden lisäksi kirjan ohjeilla loihdit muun muassa leluja ja koristeita. Olit sitten minkälainen neuloja tahansa, kirjan upeasti kuvitetuilla ohjeilla pääset uppoutumaan erilaisiin neuletekniikoihin, mm. kirjoneuleisiin, palmikkoneuleisiin ja pitsineuleteisiin. Star Wars - Galaksin parhaat neuleohjeet on täydellinen kirja kaikille neulojille kaukaisista galakseista omaan maailmaamme.

Tanis Gray, kahden lapsen äiti ja valmistunut Rhode Island School of Design korkeakoulusta, on kirjoittanut 9 neulekirjaa ja julkaissut yli 500 neulemallia. Hän on työskennellyt Vogue Knittingille, Martha Stewartille, HBO:lle ja Focus Featuresille. Hän on vakiovierailija Knitting Daily tv-showssa. Tanis on luennoi kirjoneuleiden tekemisestä säännöllisesti Bluprintissä ja opettaa neulomista ympäri maailmaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
Stamps, Caroline, kirjoittaja ; Hassan, Clarisse, kuvittaja ; Lewis, Arran, kuvittaja ; Oja, Anna, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Cold case 3
Tuhopolttaja herättää kauhua Etelä-Ruotsissa Cold case -sarjan kolmannessa osassa.

Rikostutkija Tess Hjalmarsson selvittää nuoren naisen murhaa, jossa hän epäilee väärän miehen tulleen tuomituksi. Juttu on kiireellinen, sillä naisen äiti on kuolemaisillaan ja tuomittu vapautuu kohta vankilasta.

Samaan aikaan Tessin ryhmä heitetään keskelle tuhopolttovyyhtiä. Kun palosta selviytynyt nainen kertoo Tessille kuulleensa musiikkia tulen päästyä irti, Tess muistaa vanhan jutun uransa alusta. Yhtäkkiä on selvää, että uhrien välillä on yhteys. Miksi heidän oli kuoltava? Ja kuka on jonossa seuraava?

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hammarby 3
Hammarby-sarjan kolmas osa on kertomus salaisuuksista ja syyllisyydestä, joka piinaa elämän loppuun saakka.

Filippiiniläisnainen ja hänen kaksi lastaan on surmattu raa'asti kotonaan. Hammarbyn poliisi on neuvoton järkyttävän veriteon edessä.

Karmean rikoksen tekijästä ei ole jälkeäkään ja vastaamattomia kysymyksiä on paljon.

Miksi lasten ruotsalainen isä elää ulkomaailmasta eristäytyneenä? Miten siivoojana itsensä elättänyt nainen on voinut asua lapsineen miljoonien arvoisessa asunnossa?

Conny Sjöbergin ja tämän kollegoiden työtä hankaloittaa entisestään se, että yksi Hammarbyn poliiseista on kadonnut.

Tarinan juuret juontavat kauas menneisyyteen, aurinkoiseen toukokuun päivään, jolloin nuori pari pysähtyy ostamaan makeisia auton takapenkillä leikkiville pikkupojille.

?Unilaulu on yksinkertaisesti fantastisen hyvä.? - Gefle Dagblad

Carin Gerhardsen on ruotsalainen matemaatikko, joka julkaisi ensimmäisen romaaninsa vuonna 1992. Kahdeksanosainen Hammarby-dekkarisarja on käännetty 25 kielelle

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vangitseva pienoisromaani vie ikivanhojen myyttien ja lumisateen läpi ihmisyyden ytimeen.

Mies saa puhelinsoiton: hänen veljensä on hoidettavana psykiatrisessa sairaalassa Jerusalemissa ja tarvitsee saattajaa päästäkseen kotiin.

Perillä mies majoittuu veljensä vuokrahuoneistoon vanhan kaupungin liepeillä ja löytää merimiespappina toimineen isoisänsä vanhan muistikirjan. Kirjassa on salaperäinen merkintä: Jaakobin portaat. Merkintä alkaa kiehtoa miestä, ja se saa hänet kulkemaan yhä syvemmälle kaupunkiin. Matkaoppaana toimii öitään kattoterassilla viettävä psykoterapeutti.

Mutta miksi talvisessa Jerusalemissa tuoksuu syreeni? Minkä vuoksi mies oikeastaan saapui sinne?

Tallennettuna:
Hakutulos 14

Seikkailijat ja kirottu linna Näytä tarkat tiedot

The adventurers and the cursed castle, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Seikkailijat 1

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sae on muinaiseen Suomeen sijoittuva tarina nuoresta naisesta, jonka tavanomainen elämä pikkumurheineen alkaa ajautua kohti harmeja. Tietäjää vakoiltuaan Sae huomaa joutuneensa outojen oireiden kiusaamaksi ja pian hänen kannoillaan alkaa häilyä suunnaton vaara.

Sae on aikuisille suunnattu historiallinen kehitysromaani joka ammentaa aineiksia suomalaiseta mytologiasta ja kansanuskosta. Tarinasta on löydettävissä fantasiaelementtejä ja maagisia uskomuksia, jotka on punottu osaksi kuvattua maailmaa. Paljon jätetään myös lukijan oman tulkinnan varaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Petoja ihmisten vaatteissa.

Koskettava psykologinen trilleri teinitytön katoamisesta ja ennakkoluulojen tuhoavasta voimasta.

Jotain kamalaa tapahtui, kun Saffyre Maddox oli kymmenenvuotias. Nyt hän on seitsemäntoista ja tuntee itsensä hylätyksi, kun hänen terapiansa yllättäen päättyy. Hän kaipaa psykologinsa luomaa tuttuuden turvaa ja alkaa varjostaa tätä. Pian Saffyre saa tietää psykologin yksityiselämästä enemmän kuin olisi halunnutkaan.

Samaan aikaan kolmekymppisen Owen Pickin elämä on hajoamassa. Häntä syytetään seksuaalisesta häirinnästä, ja hän menettää työnsä. Owenista tuntuu että kukaan ei näe häntä, kukaan ei välitä. Epätoivoissaan hän päätyy incel-foorumien synkkään maailmaan.

Ystävänpäivänä Saffyre katoaa, ja yhtäkkiä kaikkien katseet kääntyvät Oweniin.

Koskettavan psykologisen jännityksen mestari Lisa Jewell (s. 1968) on samastuttavien henkilöhahmojen ja arkipäiväisen uhan tunteen luomisessa aivan omaa luokkaansa. Jewellin teoksia on käännetty 28 kielelle ja myyty yhteensä yli viisi miljoonaa kappaletta. Hän asuu Lontoossa miehensä ja kahden tyttärensä kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hyvä mies pahan asialla.

Ahmittava romaani rakkaudesta, kohtalosta ja moraalisesta palkkamurhaajasta, jonka on kostettava vielä viimeisen kerran.

Billy Summers on palkkamurhaaja, joka tappaa vain jos kohde on riittävän paha. Edessä on vielä viimeinen, rahakas keikka. Sitä varten Billyn on omaksuttava kirjailijan peiterooli ja asetuttava pikkukaupunkiin odottamaan. Hän päättää oikeastikin kirjoittaa, sillä vuodet armeijan leivissä ovat näyttäneet hänelle ihmisluonnosta yhtä ja toista. Tosin ei mitään sellaista kuin sotku, joka hänellä pian on siivottavanaan. Eikä taatusti mitään niin ihanaa kuin Alice. Mutta kuka suojelisi Alicea pahoilta miehiltä, jos kaikkein pahin on sittenkin Billy Summers?

Yhdysvaltalainen Stephen King (s. 1947), kauhun kuningas, on yksi maailman monipuolisimmista kirjailijoista ja amerikkalaisen nykykirjallisuuden suurimpia tarinankertojia. Hänen ensimmäinen romaaninsa Carrie ilmestyi 1974, minkä jälkeen hän on kirjoittanut yli 60 kirjaa, jotka ovat kaikki olleet maailmanlaajuisia myyntimenestyksiä. Useita merkittäviä kirjallisuuspalkintoja voittaneelle Stephen Kingille myönnettiin vuonna 2018 American PENin sananvapauspalkinto. Hän asuu Mainessa vaimonsa, kirjailija Tabitha Kingin kanssa. Heidän poikansa Joe Hill ja Owen King ovat myös kirjailijoita.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Psykologinen trilleri vanhemman vastuusta

Mihin ikinä lapsi päätyykään, hän vetää sinne vanhempansa.

Laura on tehnyt kaikkensa Pyryn eteen, mutta joskus lapset ovat vain kohtuuttomia. Yhdeksänvuotias poika ei osaa hallita tunteitaan eikä käyttäytymistään, joten hänellä on vaikeuksia saada kavereita.

Siksi Rafael on kuin taivaan lahja. Varakkaan perheen lapsi, äiti ja isä mediasta tuttuja poliitikkoja. Mitä syvemmälle Laura ja Pyry ajautuvat julkkisperheen maailmaan, sitä enemmän Rafael alkaa arveluttaa Lauraa. Onko poika sittenkään hyväksi Pyrylle?

Sitten lapset tekevät jotain, mikä toteuttaa Lauran pahimmat pelot.

Maria Mustrannan toinen romaani kertoo ongelmalapsista ja epätoivoisista aikuisista. Se kysyy, kuinka paljon vanhemmat lopulta voivat muuttaa lapsiaan ja mitä kaikkea he ovat valmiita tekemään perheensä eteen.

Maria Mustranta (s. 1976) on opiskellut journalistiikkaa ja kehitysmaatutkimusta. Hän työskentelee vapaana toimittajana ja kirjoittaa säännöllisesti muun muassa Helsingin Sanomiin. Hänen esikoisromaaninsa Sokeita hetkiä ilmestyi 2017.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Torstain murhakerho 2
Viime vuosien suurimman rikoskirjailmiön käynnistäneen hyvänmielen dekkarisarjan odotettu toinen osa!

On taas torstai. Elizabeth on saanut kirjeen mieheltä, jonka kanssa hänellä on pitkä yhteinen historia. Tämä on tehnyt valtavan virheen ja tarvitsee nyt Elizabethin apua. Kuvioon liittyy niin varastettuja timantteja, väkivaltainen gangsteri kuin hyvin todellinen hengenvaara.

Ruumiita alkaa kasautua, ja Elizabeth, Joyce, Ibrahim ja Ron käyvät armottoman murhamiehen jäljille. Entä jos he sattuvat löytämään samalla ne timantit? No, sehän olisi mukava bonus.

Torstain murhakerholla on nyt vastassaan vihollinen, joka on valmis raivaamaan eläkeikäiset amatöörietsivät tieltään silmänräpäyksessä.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rui Santos 6
Katolinen pappi Nicolau ajelehtii kuolleena Dourojoessa, ja rikosetsivä Rui Santos saapuu selvittämään kuolemantapausta. Hyppäsikö padre läheiseltä jyrkänteeltä vai liittyykö kuolemaan rikos? Tutkimuksissa käy ilmi, että papin yksityiselämä oli pahasti ristiriidassa kirkon vaatimusten kanssa, ja ettei hänen uudismielinen suhtautumisensa pappilan asioihin miellyttänyt kaikkia. Sillä välin, kun poliisi penkoo sielunpaimenen menneisyyttä, synkkä tapahtumaketju jatkuu.

Portugaliin sijoittuva dekkari vie syvälle ihmismielen saloihin ja yhteisön jäsenten välisiin oikullisiin suhteisiin. Se kuljettaa lukijaa unelmien ja pettymysten, katumuksen ja sovituksen poluilla, joilla Rui Santosin on opittava itsekin omalla tahollaan suunnistamaan. Katolisten pappien salaperäistä maailmaa raottava dekkari punoo taitavasti yhteen modernin portugalilaisen yhteiskunnan ja ikivanhat perinteet.

Porvoolaislähtöinen Anu Patrakka on kymmenen Portugalissa viettämänsä vuoden aikana päässyt perehtymään niin portugalilaiseen yhteiskuntaan kuin mentaliteettiin. Hän tarkkailee näkemäänsä ulkopuolisen silmin ja pystyy poimimaan lukijan iloksi pieniä ja erikoisiakin yksityiskohtia. Tätä nykyä hän asuu maatilalla lähellä Portoa. Patrakan aiemmat Rui Santos ­dekkarit ovat Huomenna sinä kuolet (Myllylahti 2017), Kuolet vain kahdesti (Myllylahti 2018), Syyllisyyden ranta (Into 2019), Totuuden portaat (Into 2020) ja Häpeän aukio (Into 2021). Kirjailijan blogi löytyy osoitteesta normaali-irtiotto.blogspot.com

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 25

Pikku toukka paksulainen Näytä tarkat tiedot

Die kleine Raupe Nimmersatt, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kuu paistaa puun lehdelle, johon on kiinnittynyt pieni muna. Auringon noustessa siitä putkahtaa nälkäinen toukka. Joka syö ja syö ja syö ja...

Pikku toukka paksulainen on jo melkein aikuinen, sillä se täyttää tänä vuonna 38 vuotta! Kirja on käännetty 24 kielelle ja Suomessakin painoksia on kertynyt jo melkoinen määrä. Pikku toukka paksulainen on lasten suosikki sukupolvesta toiseen.

Tallennettuna:
Hakutulos 26

Hui, pelottaa! Näytä tarkat tiedot

Doggie gets scared, suomi
Kirja
Patricelli, Leslie, kirjoittaja, taiteilija ; Sirola, Rauna, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

HUI! Hauva pelkää monenmoisia asioita. Varjoja, vieraita ihmisiä, kovia ääniä ja päiväkotiin menemistä. Sekä sitä, että äitiä ei näy. Mutta jos hauva katoaa, silloin vasta pelottaakin!

Maailmassa on paljon pelottavia ja jännittäviä asioita, mutta ei hätää! Yhdessä on turvallista olla. Ja kun pelottaa, silloin auttaa myös hali, kikatus ja yölampun lempeä valo. Suloisen ja hauskan kirjan avulla pieni lapsi voi turvallisesti käsitellä mielessä myllertäviä pelkoja.

Leslie Patricelli asuu kolmen lapsensa ja rumpalimiehensä kanssa Idahossa. Hän on kirjoittanut ja kuvittanut useita suosittuja pienten kuvakirjoja, joissa on riemukkaat värit ja humoristiset tarinat.

1+

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaarnalla on muistikirja, johon hän piirtää ja kirjoittaa asioita, joita hänelle tulee mieleen lähimetsässä. Hän tuntee metsän salaisuudet paremmin kuin kukaan muu. Siellä on toisiinsa nojaavia puita, linnunpesiä ja toukkien karttakeppejä. Juurakon alla tonttujen ovi. Hän on nähnyt peikon, petolinnun ja pikkukauriin. Kaikki mietteensä ja keräämänsä lehdet Kaarna on tallentanut muistikirjaansa.

Pian metsässä alkaa näkyä haalaripukuisia miehiä mittakeppien kanssa. Saku-veli sanoo, että sinne on kaavoitettu. Metsään kulkee koneita, jotka jättävät jälkeensä kantoja ja syviä uria. Kaarna päättää taistella vastaan ja alkaa sitoa narulla ilmoituksia puihin. Sellainen on mielenosoitusta. Silloin hän kohtaa vihreäsilmäisen pojan, jolla on risuja tukassaan. Hän opettaa Kaarnalle metsästä jotain, mitä tämä ei vielä aavistanutkaan. Kaiken sen Kaarna tallentaa muistikirjaansa.

Metsämuistikirja on kaunis, taianomainen ylistys lähiluonnolle ja metsässä kukoistavalle mielikuvitukselle

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Kirja
Hyyppä, Aki, päätoimittaja ; Ahonen, Emma, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kuukausitaskari täynnä ennen Suomessa julkaisemattomia Ankka-tarinoita. 256 sivua.

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Kirja
ONE, sarjakuvantekijä ; Murata, Yusuke, sarjakuvantekijä ; Sariola, Kim, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

One-Punch Man 10

Tallennettuna: