Haku

Uutuudet, vko 5/2022

Uutuudet ajalta: 31.1.2022 - 6.2.2022

Muokattu: 18.5.2022
  • Näytetään 1 - 28 / 28
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Opi tekemään mahtavimmat lyhytvideot huipputokkereiden kanssa.

Enintään 60 sekuntia kestävät lyhytvideot valloittavat maailmaa muun muassa supersuositussa Tiktok-palvelussa. Eniten näkyvyyttä saavat parhaat ideat ja onnistuneimmat toteutukset.

Havainnollisen kirjan avulla opit videon tekemisen perusperiaatteet askel askeleelta älypuhelimen kameran käytöstä videon suunnitteluun, kuvaamiseen ja leikkaamiseen. Mukana myös 20 huippuammattilaisten tekemää opetusvideota.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Kirja
Kormano, Heidi, kirjoittaja ; Nikus, Anna-Liisa, valokuvaaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maailman näppärin, käytännöllisin ja helpoin asuste!

Lanteille puettava lämmitin on mainio asuste, joka on helppo pukea ja riisua. Se on myös helppo aloittelijankin neuloa tai virkata.

Tuubimainen neule lämmittää harteilla yhtä hyvin kuin lanteillakin ja napakan neuloksen takia se pysyy päällä jopa juostessa. Tuhansille seuraajille on jo tuttu Heidi Kormanon sosiaalisessa mediassa asusteelle lanseeraama nimi ”pyllytin”, ja siitä onkin tullut todellinen neuletrendi.

Tähän kirjaan Heidi on koonnut parhaat lämmitinohjeensa kaikkien viluisten iloksi. Pyllyttimien lisäksi mukana on viittoja, kauluksia, ponchoja, kynsikkäitä - jopa kengät lämmitetään villakauluksella.

Yhteensä malleja on 16, mukana on sekä helppoja ja nopeasti toteutettavia töitä että hieman hitaammin valmistuvia kirjoneuleohjeita.

Heidi Kormano on tamperelainen pitkän linjan viestintäalan ammattilainen. Nykyisin hän on Ihana askartelulehden toimittaja, artesaani ja käsityöbloggaaja. Tämän lisäksi hän ohjaa muun muassa luovuuteen ja käsitöihin kannustavia työpajoja aikuisille.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Kirja
Kotkavalkama, Sarita, kirjoittaja, valokuvaaja ; Kurki, Ella, valokuvaaja, kuvittaja ; Kotkavalkama, Ismo, valokuvaaja ; Kurki, Sara, kuvittaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kirjoneuletaiturin viehättävät villapaitamallit.

15 toinen toistaan kauniimpaa mallia lämpöisiin villapaitoihin. Kirjassa on ohjeet myös alun perin näyttelijä Tommi Korpelalle suunniteltuihin Tapio- ja Uljas-paitoihin.

Villapaidat neulotaan pääosin niskasta helmaan joko kaarrokepaitoina tai raglanlisäyksin. Kirjoneuleiden lisäksi mukana on pinta- ja pitsineulekuvioisia malleja.
Joidenkin mallien kuviointi on tuttu Vilukissan aiemmista neuleasusteista, joten niitä voi mukavasti yhdistää näyttäviksi kokonaisuuksiksi. Esimerkiksi Freya-paidan kuviointia löytyy samannimisistä villasukista.

Neulemallien lisäksi kirja sisältää perusteellisen opastuksen käytettyihin neuletekniikoihin, kaavioiden lukuohjeen sekä kokotaulukot.

Sarita Kotkavalkama on Helsingissä asuva neulekirjailija ja neulesuunnittelija, joka on julkaissut useita neulekirjoja. Kirjojen lisäksi Sarita on suunnitellut neuleohjeita käsityölehdille.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Kirja
Laiho, Maria, kirjoittaja, kuvittaja ; Gavalas, Sanjaana, valokuvaaja ; Geagea, Noora, valokuvaaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vasenkätisten neulojien vallankumous on alkanut!

Vasenkätisille ei ole ennen tehty neulontaohjeita tai opaskirjoja. Nyt vasenkätiset vapautetaan iloitsemaan neulonnan meditatiivisesta hurmoksesta.

Raikkaat ohjeet opastavat neulonnan alkeisiin ja tarjoavat myös pitemmälle ehtineille haasteita, esimerkiksi raidallinen missonityyppinen kaulahuivi, muhkea Samu-Jacques pipo ja Cocoon-neuletakki.​

Omakätistä opetusta antaa käsitöille sydämensä menettänyt muusikko ja kuvataiteilija.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
Suomen autokoululiitto, kirjoittaja ; Keski-Rekilä, Harri, toimittaja, kuvittaja ; Nokua, Jani, toimittaja ; Opetustarvike, kustantaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Autokoulun Moottorikelkka- ja traktorikirja on Autokoululiiton virallinen painettu kirja T-ajokorttiluokkaan. Kirja sisältää 1.6.2020 tapahtuneet sääntömuutokset ja uudet liikennemerkit selityksineen.

Kirja sisältää tiiviin tietopaketin traktori- ja moottorikelkka-asiaa ja soveltuu hyvin itseopiskelumateriaaliksi T-luokan ajokorttia suorittaville. Teoriakokeeseen valmistautuessasi, sinun kannattaa hankkia kirjan lisäksi teoriakokeen harjoitusohjelma.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Kirja
Haataja, Olli, kirjoittaja ; Leinonen, Lauri, kirjoittaja, valokuvaaja (ekspressio) ; Järvinen, Olli, kuvittaja ; Kokkonen, Arttu, valokuvaaja (ekspressio) ; Malaska, Atte, valokuvaaja (ekspressio) ; Haapalahti, Atte, valokuvaaja (ekspressio) ; Korhonen, Jussi, valokuvaaja (ekspressio) ; Rehell, Tomi, valokuvaaja (ekspressio)
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miksi harjoittelun laatu on määrää tärkeämpää?

Voiko kuntopyörän polkeminen parantaa pelisuorituksia?

Miten kofeiinista saa parhaan hyödyn?

Kuinka paljon univaje heikentää reaktioaikoja?

E-urheilijan suorituskykyopas on maailman ensimmäinen kirja pelaamisen kokonaisvaltaisesta kehittämisestä. Kirja antaa työkaluja laadukkaaseen ja suunnitelmalliseen harjoitteluun, käsittelee terveyttä ja suorituskykyä parantavia elintapoja sekä luo katsauksen e-urheilijan psyykkisiin taitoihin. Kirja sopii erityisesti tavoitteelliselle pelaajalle, mutta myös valmentajalle ohjauksen tueksi tai vanhemmalle kilpapelaamisen luonteen syvempään ymmärtämiseen.

Tutkimusnäyttöä ja käytännön havaintoja yhdistelevässä, uraauurtavassa kirjassa näkemystään ja kokemustaan jakavat ammattipelaajien, kuten Aleksi ”Aleksib” Virolaisen ja Jesse ”zehN” Linjalan lisäksi urheilupsykologi Mia Stellbergin ja unilääkäri Henri Tuomilehdon kaltaiset asiantuntijat.

Olli Haataja on voimavalmentaja ja urheiluravitsemuksen asiantuntija, joka on popularisoinut tiedettä eri kanavissa jo miltei vuosikymmenen ajan. E-urheilijan suorituskykyopas on hänen toinen tietokirjansa.

Lauri Leinonen on toimittaja, joka haluaa selvittää hyvän pelaajan reseptin ja syyn, miksi maailman parhaatkin pelaajat jäätyvät toisinaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tervetuloa hyytävälle tietomatkalle... jos uskallat!

Koululaisille suunnatuissa Tietopalat-kirjoissa on kiinnostavaa tietoa, sopivasti tekstiä ja runsas värikuvitus.

Tunnetko jo ihmissuden, vampyyrin, jetin tai krakenin?

Uusi Tietopalat-kirja pitää sisällään puistattavaa tietoa ja hurjia faktoja tunnetuimmista ja muutamista vähän harvinaisemmistakin hirvityksistä. Kirjassa käydään läpi, millaisia taruja kammotuksista on kerrottu ja mistä uskomukset ovat peräisin. Satutko esimerkiksi tietämään, miksi vapyyrilla ei ole varjoa?

Tietopalat-kirjoissa on tuhtia tietoa helposti hotkaistavassa paketissa. Uusia asioita oppii kuin huomaamatta!

Vuokko Hurme (s. 1979) on kirjailija ja taidekasvattaja, jonka tuotantoon kuuluvat lapsille suunnatut tietokirjat, kuvakirjat ja romaanit.

Julia Savtchenko (s. 1987) on helsinkiläinen kuvataitelija, kuvittaja ja lastenkirjailija.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Kirja
Sullivan, Rosemary, kirjoittaja ; Lintuniemi, Pirjo, kääntäjä ; Pankoke, Vincent, jälkipuheen kirjoittaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kansainvälinen tutkijaryhmä - jota johtaa pakkomielteinen, entinen FBI-agentti Vince Pankoke - on uuden teknologian ja edistyneiden tutkintamenetelmien avulla lopultakin löytänyt vastauksen 75 vuotta maailmaa kalvaneeseen kysymykseen: Kuka petti Anne Frankin ja hänen perheensä? Ja miksi?

Toisen maailmansodan aikana Amsterdamissa perheensä kanssa piilossa eläneen 13-vuotiaan Anne Frankin tarinan on lukenut yli 30 miljoonaa ihmistä. Kun natsit löysivät lopulta perheen piilopaikan, heidät lähetettiin keskitysleirille, jossa Anne menetti henkensä. Aiheelle on omistettu lukuisia artikkeleita, kirjoja, näytelmiä ja romaaneja, mutta yksikään niistä ei ole selittänyt tyhjentävästi, miten Frankin perhe ja neljä muuta ihmistä saattoi elää yli kaksi vuotta piilossa jäämättä kiinni - ja kuka tai mikä toi loppujen lopuksi natsit heidän ovelleen.

Tutkijaryhmä kävi huolellisesti läpi kymmeniätuhansia sivuja asiakirjoja, joista osa on ennennäkemättömiä, ja haastatteli lukuisia Frankin perheeseen tavalla tai toisella liittyneiden ihmisten jälkeläisiä. Uuden DNA-teknologian ja FBI:n kehittämien tutkintamenetelmien avulla selvittämättömiä rikoksia tutkiva ryhmä rekonstruoi Frankin perheen pidätystä edeltävät päivät ja viikot - ja tekee järkyttävän johtopäätöksen.

Kaikkiaan viisitoista teosta kirjoittanut Rosemary Sullivan tunnetaan parhaiten elämäkerrasta Stalinin tytär. Se on julkaistu 23 maassa, ja Biographers' International Organization myönsi sille Plutarch -palkinnon. Kirja oli myös ehdolla PEN/Bograd Weld -elämäkertapalkinnon ja National Books Critics Circle -palkinnon saajaksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Fabian Risk 6
Jäähyväiset Fabian Riskille.

Huippusuositun sarjan hyytävä päätösosa on skandinaavista trilleriä parhaimmillaan.

Hänen nimensä on Kim Sleizner. Hän on kiristänyt. Hän on raiskannut. Hän on kaikin tavoin inhottava mies, ja hän työskentelee poliisipäällikkönä Kööpenhaminassa.

Dunja Hougaard on kadonnut maan alle. Kuukausien ajan hän on kerännyt todisteita Sleizneria, entistä pomoaan, vastaan. Kun merenpohjassa makaavasta autosta löytyy kaksi ruumista, korkean tason virkamies ja tunnistamaton nainen, on viimein myös Dunjan aika toimia.

Samanaikaisesti salmen toisella puolella Helsingborgin poliisilaitoksella Fabian Risk saa viestin, joka muuttaa kaiken.

Stefan Ahnhem (1966) työskenteli elokuva- ja tv-käsikirjoittajana yli 20 vuoden ajan ennen rikoskirjailijan uraansa. Esikoisromaani Pimeään jäänyt sai Crimetime Specsavers Award 2015 -palkinnon. Viimeinen naula on kansainvälisesti menestyneen Fabian Risk -sarjan itsenäinen päätösosa. Sarjassa on aikaisemmin ilmestynyt viisi kirjaa. Niitä on myyty yhteensä yli kaksi miljoonaa kappaletta ja niiden oikeudet on myyty yli 30 maahan.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maailman paras puumaja 6
Kaverukset toheloivat taas maailman naurettavimmassa puumajassa.

Andy ja Terry asuvat puumajassa, jossa oli ennen tätä kirjaa vaivaiset 65 kerrosta. Uusista kerroksista löytyy muun muassa stadion kaikkien palloilulajien pelaamista varten, ennennäkemätön autopesula, huipputeknologialla suojattu perunalastuvarasto sekä ulkoilmaleffateatteri, jossa on supermegasuuri valkokangas. Sille tuleekin pian käyttöä, sillä Andy ja Terry kuvaavat elokuvaa! Näkemyserot aiheuttavat kuitenkin jättiriidan.

Hyppää mukaan hauskasti kerrottuun ja kuvitettuun seikkailuun.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Etsiväkaksikko 9
Suosittu lasten salapoliisisarja jatkuu. Etsiväkaksikko ratkoo rikoksia ja jättää Virtakylän aikuiset raapimaan päätään.

Sirkus Mantovani saapuu saarelle, ja koko Virtakylä menee katsomaan esitystä. Tyhjä kylä antaa tilaisuuden rikollisille: isoisä Franzin taloon murtaudutaan, ja sieltä varastetaan korvaamattoman arvokas nukke. Sirkuksen lähettyvillä on tapahtunut aiemminkin ryöstö... Tildan, Oliverin ja Otto-koiran on oltava tarkkaavaisempia kuin koskaan ratkaistakseen mysteeri.

Valmiina salapoliisitehtävään - ratko rikokset Etsiväkaksikon kanssa!
Lue myös Etsiväkaksikon kahdeksan muuta operaatiota sekä Etsivän käsikirja.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suviranta 1
Väkevä romaanisarjan aloitus naisten sodasta.

Historiallinen romaani lotaksi lähtevästä Raakelista. Ujo tyttö uhmaa perhettään ja naiseuden tiukkoja rajoja osallistumalla lottana jatkosotaan 1941.

Kun tuore ylioppilas Raakel Suviranta pukee ylleen lottapuvun, äiti Greta saa migreenin. Raakelille sota on pääsylippu pois kodin ahdistavasta ilmapiiristä, hän haluaa todistaa pärjäävänsä Siellä Jossakin. Mitä pidemmälle sota etenee, sitä rujommilta sen kasvot alkavat näyttää, samoin ystävyys, ihastus ja oma uusi vapaus.

Esikoiskirjailija Silja-Elisa Laitosen uusi Suviranta-sarja näyttää sodassa aktiivisen naisen ja osoittaa, miten eri tavoin samalla puolella taistelleita naisia ja miehiä on kohdeltu. Miehet ovat jo saaneet kertoa, nyt on Raakelin vuoro.

Hän haluaa kaivautua ylös Korkeavuorenkadun samettisohvan poterosta ja lähteä sinne missä soditaan rauhasta, itsenäisyydestä, jostain tärkeästä! Ei hän nyt halua puhua opiskelusta tai sulhasista, mikä näitä ihmisiä oikein vaivaa!

Silja-Elisa Laitonen (s. 1988) on käsikirjoittajaksi valmistuva, Helsingissä poliisina työskennellyt esikoiskirjailija. Laitonen on aiemmin tehnyt sisällissodan naisista kertovan dokumentin Susinartut ja Lahtarin morsiamet (2018) sekä ideoinut 2021 pidettävän Neito-lyhytelokuvafestivaalin. Vapaa-aikanaan hän kuuntelee raskasta musiikkia ja harjoittaa sen soitantaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tillilän liiga 2
Menestysdekkaristin vauhdikkaassa lastensarjassa riittää kommelluksia.

Kun keksintöjensä parissa näpertelevän Joonatanin taloon muutti Zasha, syntyi Tillilän liiga - joukko pikkugangstereita hyvällä asialla. Kaksikko sai seurakseen Pallon, joka heittää korkeammalle ja pidemmälle kuin kukaan muu.

Tillilän liiga onnistui estämään katalan museovarkauden, mutta nyt arki on palannut uomiinsa. Hiljaiseloa ei kuitenkaan kestä pitkään: kun Zashalta huijataan tukku rahaa ja piloille hemmoteltu Riku kerskailee kaikista hienoista tavaroistaan, ystävykset alkavat punoa uutta suunnitelmaa!

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kenties tapa(a)n sinut vielä 1
Veretseisauttava jännitystarina pojasta, joka tapaa vampyyrin.

E-urheilijan urasta haaveilevan Aleksin jäätelöbaarireissu saa kauhistuttavan käänteen, kun naapuripöydän tyttö houkuttelee hänet syrjäiselle jättömaalle, raskaan metallioven luo. Käsittämättömillä voimilla tyttö kiskaisee Aleksin pimeyteen. Mutta päätyminen bunkkeriin nälkäisen vampyyrin kanssa on vasta alkua...

Vampyyrien kuolematonta lumoa hehkuva notkea fantasiajännäri pitää otteessaan viimeiselle sivulle saakka.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tassu-trio 6
Kolmesta ystävyksestä ja heidän lemmikeistään kertova sarja kaikille eläinrakkaille.

Erika vie koiransa Freyan ja Flashin uuteen treeniryhmään, ja ne näyttävät taitonsa maastolajeissa. Christan ja Mäyrä-kissan elämään astuu järkälemäinen berninpaimenkoira. Allu ja kääpiöpinseri Kirppu ovat löytäneet hienon kumppanuuden. Koko tyttötrion neuvokkuutta ja rohkeutta tarvitaan eräänä hyisen sateisena iltana, joka osoittaa ystävyksille ja heidän lemmikeilleen yhteistyön voiman.

Mainio, lämmin ja todentuntuinen suosikkisarja päättyy. Aiemmin ilmestyneet kirjat Kuriton koiranpentu, Tähtikissa, Vauhtikuonot, Pentuhaaveita ja Pentuhurjimus.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Piinaava psykologinen trilleri ystävyydestä ja raa'asta vallankäytöstä.

Luokkakokous tuo musiikkiluokan yhteen viidentoista vuoden jälkeen, kun oppilaat tapaavat kipeitä muistoja herättävällä kesähuvilalla. Yhdeksännen luokan kevät päättyi traagisissa merkeissä, ja syvät traumat varjostavat jälleennäkemistä. Kaiken lisäksi vain Maija vaikuttaa huomaavan kuuluisaksi tulleessa Jessikassa jotakin karmivan outoa.

Veret seisauttava jännitysromaani käsittelee polttavan ajankohtaisia aiheita taidokkaasti. Mikä on Maijan painostava salaisuus menneisyydestä, jota hän haluaa varjella kaikin voimin? Entä kenelle totuus merkitsee niin paljon, että hän on valmis tappamaan - tai jopa kuolemaan?

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Koskettava romaani nuoresta evakosta ja raastavasta koti-ikävästä

HELMIKUU 1940. Parantajan opissa ollut Alli pakenee Sortavalasta pommituksia ja hiihtää Laatokan jään yli kotisaareen. Hänellä on mielessään kaksi toivetta: päästä pakoon sotaa ja jatkaa isän jalanjälkiä kalastajana äidin kiivaasta vastustuksesta huolimatta.

Sota ei kuitenkaan pienen ihmisen toiveita kuuntele. Kotitanhuvat luovutetaan Neuvostoliitolle, ja Allin on lähdettävä raskaalle evakkotaipaleelle kohti Seinäjokea. Siellä hän joutuu kohtaamaan isän sukulaisten armopalat, vieraat tavat ja työn sotasairaalassa.

Vain tyhjät rannat odottavat Karjalassa muuttolintuja. Voiko Laatokan meren tyrskyihin ja tuuliin tottunut kalastajantytär juurtua Pohjanmaan laveille pelloille? Entä mikä tekee kodin - rakkaus toiseen ihmiseen vai tutut maisemat?

Kauhavalla asuva Merja Mäki (s. 1983) on äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, joka on tutkinut sotaa viiden vuoden ajan romaania työstäessään. Hänellä on karjalaisia sukujuuria Käkisalmessa.

Tallennettuna:
Hakutulos 18

Peruna Näytä tarkat tiedot

Peruna (elokuva : 2020)
DVD
Tena, Joona, ohjaaja ; Pesonen, Pekko, käsikirjoittaja ; Haikka, Olli, tuottaja ; Talli, Marko, tuottaja ; Sohlberg, Konsta, kuvaaja ; Aaltio, Panu, säveltäjä ; Yellow Film & TV, tuotantoyhtiö ; Nordman, Joonas, näyttelijä ; Penttilä, Mikko, näyttelijä ; Hietalahti, Kari, näyttelijä ; Leino, Linnea, näyttelijä
2021
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Laina ja Toivo 2
Sota on ohi, mutta rintamalta palannut mies elää sitä vielä painajaisissaan.
Kaikki on aloitettava alusta. Avioliittokin.
Pienen tilan arki järven rannalla on loputonta taistelua paremman huomisen puolesta. Työtä on, mutta niin on haaveitakin. Luonto elää ja hengittää kasvavan perheen ympärillä tuoreena ja omaperäisenä, tapahtumiin osallisena.
Se on Lainan kirjoittamisenkin ehto.
Kirja on jatkoa romaanille Toivo.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Huikea romaani maailmasta, josta lukutaito on hävitetty, ja pojasta, joka ei usko tarinoihin.

13-vuotias Oboi on karannut etsimään entistä kotitaloaan. Hän päätyy katastrofin kärsineeseen kummalliseen kaupunkiin, jossa kukaan ei osaa lukea. Ihmisten toimia ohjaa kämmeneen kytketyn laitteen kautta salaperäinen Wanda, joka kertoo heille kaiken, mitä heidän pitää tietää ja tehdä.

Kirpputorilla Oboi törmää naiseen, joka antaa hänelle kirjan. Naisen mukaan kirja voi muuttaa kaiken ja auttaa löytämään sen minkä Oboi luuli kadonneen ikuisesti. Ja yhtäkkiä tarinoita inhoava Oboi saakin huomata, että hänestä on tullut tarinan sankari, se orpo poika, jonka pitää pelastaa koko maailma.

Tallennettuna:
Hakutulos 21

Sydäntemme kaihoisa syke Näytä tarkat tiedot

Das Gedächtnis des Herzens, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Julia Win 3
Kauan odotetun Burma-sarjan koskettava päätösosa

Kaksitoistavuotias Bo Bo asuu kahden enonsa kanssa pienessä burmalaiskylässä. Hänen isänsä käy vierailulla kerran vuodessa, mutta äitiään Juliaa Bo Bo ei muista.

Eräänä päivänä Bo Bo löytää äitinsä vanhan päiväkirjan ja saa vihdoin kuulla vanhempiensa tarinan. Se on kertomus rakkaudesta, joka kantoi yli valtamerten - ja tuskasta, joka peittosi alleen kaiken muun.

Bo Bo on kuitenkin vakuuttunut, että voi yhdistää pienen perheensä jälleen ja pyyhkiä pois vanhempiensa tuskan. Hän tarvitsee vain mahdollisuuden tavata äitinsä.

Saksalaisen Jan-Philipp Sendkerin esikoisromaani Sydämenlyönneissä ikuisuus nousi kansainväliseksi yllätyshitiksi, ja sen jatko-osa Sydämen ääntä ei voi unohtaa ampaisi myös bestsellerlistojen kärkeen. Sarjan kauan odotettu kolmas kirja Sydäntemme kaihoisa syke on sekin ollut myyntimenestys ympäri maailmaa, ja yksin Sendkerin kotimaassa Saksassa romaania on myyty yli 85 000 kappaletta.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Isämies 3
Huippusuosittu Isämies iskee jälleen! Vauhdikasta seikkailua ja huumoria alakoululaisille.

Kun Oonan ja Eelin luokka saa sijaisopettajan, koulussa alkaa tapahtua kummia: oppilaista tulee kilttejä ja kaikki innostuvat nokkahuilunsoitosta. Samaan aikaan outo tehdaspalojen sarja työllistää Isämiestä, joka tapansa mukaan jahtaa tarmokkaasti väärää johtolankaa.

Uuden opettajan ilmestyminen rikospaikoille saa Oonan haistamaan palaneen käryä. Mutta nokkahuiluvillitys leviää ennätysvahtia eikä Eelistäkään ole Oonalle apua. Onnistuuko Oona estämään sijaisen maailmanvalloituksen?

Lue myös sarjan aiemmat osat Isämies ja räjähtävä kakka sekä Isämies ja paha pikkuveli.

Tallennettuna:
Hakutulos 23

Liisi kaipaa hoivaa Näytä tarkat tiedot

Lucy the poorly puppy, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suositun lastenkirjailijan hurmaava uusi koiranpentukirja.

Laurenin koira Bella saa pian pentuja. Lauren ei millään malttaisi odottaa, vaikka hän tietää, että pennut joudutaan luovuttamaan uusiin koteihin, kun ne ovat tarpeeksi vanhoja. Kun pennut vihdoin syntyvät, yksi niistä on niin pikkuruinen, etteivät äiti ja isä usko sen selviävän. Lauren antaa pennulle nimeksi Liisi. Sitä pitää ruokkia käsin ja se vaatii hoivaa ympäri vuorokauden, mutta Lauren on päättänyt tehdä kaikkensa pelastaakseen suloisen pikku karvaturrin.

Helppolukuinen ja herttainen kirja lumoaa kaikki pienet koiranystävät.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tähtiketju 5
Tähtiketju-sarjan viidennessä osassa Jonne Suden kiekkoilijanura on vaakalaudalla.

Syksy lähestyy ja kiekkokausi alkaa. Mutta eipä ala Jonne Sudella, C-poikien SM-sarjan finalistilla ja Rotten Cock -bileklubin reippaalla jäsenellä, kiitos keväisten kaudenlopettajaisten. Kantapää on edelleen arka eikä luistin liu'u, seuran kanssa ei liioin löydy yhteistä näkemystä tilanteesta. Karilla siis ollaan ja tukevasti. Juuri, kun maailma on mustimmillaan, Jonne saa yllättävän tarjouksen. Ja kohta niitä tulee lisää. Sitten verkot ovatkin taas tötteröllä - mutta vähän toisaalla kuin oli suunniteltu.

Kausi karilla on hulvaton kertomus nuoren jääkiekkoilijan vuoristoradasta munausten jälkimainingeissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Kirja
Järvinen, Outi, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ensikohtaamisia. Katkeria exiä. Ikuista ystävyyttä. Kuusi hurmaavaa rakkaustarinaa New Yorkin tähtitaivaan alta.

Kun kaupungin sähköt katkeavat, iskevät toisenlaiset kipinät. Äkillisen helleaallon pimentämä New York City saa salaisuudet paljastumaan - rakkaudet alkavat ja päättyvät, ystävyydet syvenevät ja ovet avautuvat uusille mahdollisuuksille. Newyorkilaiset nuoret kohtaavat suuria tunteita, mutta myös pieniä oivalluksia itsestään. Jokainen novellikokoelman tarina on ylistys nuoruuden ainutlaatuisille hetkille.

Kuuden säkenöivän taidokkaan kirjailijan tekstit kietoutuvat yhteen lumoavasti, hehkuen lempeyttä kuin lämmin kesäilta.

Tallennettuna:
Hakutulos 26

Matka Muumilaaksoon Näytä tarkat tiedot

Vägen till Mumindalen, suomi
Kirja
Davidsson, Cecilia, kirjoittaja ; Heikkilä, Cecilia, taiteilija ; Haridi, Alex, kirjoittaja ; Jansson, Tove, alkuperäisidean luoja ; Heilala, Katariina, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Upeasti kuvitettu kertomus Muumilaakson synnystä!

Vaarojen ja vauhdikkaiden vaiheiden värittämä matka johdattaa Muumipeikon, Muumimamman ja Nipsun kotiin ja Muumipapan luokse.

Kun kauhea tuhotulva on saanut kaiken aivan mullin mallin, Muumipeikko ja Muumimamma etsivät kotia. Samaan aikaan toisaalla Muumipappa on hukannut rakentamansa talon. Mitkä lähtökohdat huimalle seikkailulle! Matkalaiset kohtaavat monia vaaroja, mutta he tapaavat myös hyviä ystäviä. He saavat huomata, että avuliaisuus palkitaan ystävällisyydellä ja että sinne, missä rakkaat kohtaavat, syntyy kaivattu koti: Muumilaakso! Tarina on julkaistu aikaisemmin kokoelmassa Muumilaakson kertomuksia.

Cecilia Heikkilä on laatinut lumoavan kuvituksen tarinaan, joka perustuu Tove Janssonin klassikkokirjaan Muumit ja suuri tuhotulva. Kuvakirjamuotoon tarinan ovat kirjoittaneet Cecilia Davidsson ja Alex Haridi. Ihastuttavassa kuvakirjasarjassa ovat aikaisemmin ilmestyneet Joulu saapuu Muumilaaksoon, Muumilaakson kertomuksia, Muumipeikko ja näkymätön vieras, Muumipeikko ja lohikäärme, Muumipeikko ja Merenhuiske, Muumipeikko hattivattien saarellasekä Muumipeikko ja taikahattu.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Kirja
Smiley, Ben, kirjoittaja ; Kumpulainen, Sari, kääntäjä ; Orpinas, Jean-Paul, taiteilija ; Tilley, Scott, taiteilija
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pixarin Autot nyt Tammen kultaisena kuvakirjana!

Salama McQueen on vauhdikas kilpa-auto-tulokas, joka aikoo voittaa Piston Cupin. Kun McQueen eksyy matkalla seuraaviin kilpailuihin ja tarvitsee muiden apua, hän ymmärtää, kuinka paljon opittavaa hänellä vielä on ystävyydestä. Tämä Pixarin suosikkielokuvan kuvakirjaversio on jokaisen nuoren autofriikin lempilukemista!

Tammen kultaiset kirjat ovat ihastuttaneet jo vuodesta 1952. Ne ovat tärkeä osa suomalaista lapsuutta. Sarja on oiva osoitus siitä, miten korkeatasoinen lasten kuvakirja säilyttää suosionsa sukupolvelta toiselle. Moni jo isovanhemmaksikin ehtinyt muistaa Tammen kultaiset kirjat omasta lapsuudestaan. Ehkä pienet lukijat vuorostaan löytävät sarjan kirjoista tarinoita, joita he muistelevat vielä vuosikymmentenkin päästä.

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ihana kuvakirja ensimmäisestä ihastuksesta.

Roni tutustuu kesälomalla uuteen poikaan Timoon, jonka kanssa kaikki on parasta ja ihan erilaista kuin kenenkään muun kanssa. Kun Roni ajattelee Timoa, hänen vatsaansa alkaa kutittaa. Mikä on tämä outo ja uusi tunne, ja voiko siitä kertoa muille?

Valloittava Roni on tuttu Jani Toivolan kiitetystä lastenkirjasta Poika ja hame.

Tallennettuna: