Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 6/2022

Uutuudet ajalta: 7.2.2022 - 13.2.2022

Muokattu: 24.8.2022
Hakutulos 2
CD-äänikirja
Kallio, Maaret, kirjoittaja, lukija
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Toivo kannattelee hyvää elämää

Suomen luetuimman psykoterapeutin Maaret Kallion odotettu uutuuskirja pureutuu toivoon, joka on merkittävä hyvän elämän tekijä.

Toivolla on valtava voima. Ihminen voi kestää paljonkin pahaa, mutta toivottomuutta vain hetken. Uuden teoksensa Voimana toivo myötä Maaret Kallio tutustuttaa meidät toivoon, joka vahvistaa niin vaikeuksista toipumista kuin kokemustamme omasta pystyvyydestämme ja elämän merkityksellisyydestä. Kirja auttaa löytämään taitoja, joilla toivoa voi tietoisesti vahvistaa ja tukea. Kirja virittää lukijan pohtimaan, mistä oma toivo syntyy ja keiden kanssa se saa voimaa kasvaa.

Hyvä elämä ei synny täydellisyydestä tai toisiaan seuraavista huippukokemuksista, vaan siitä, että säilytämme toivon hyvään vaikeasta huolimatta. Toivon teemat herättävät lukijan katsomaan elämää rikkain sävyin auttaen vaikean hyväksymisessä ja hyvän vahvassa tavoittamisessa. Kun meillä on toivoa, ikävät tunteet eivät valtaa mieltämme kokonaan emmekä jää kokemukseen yksin. Kallion mukaan toivoa voi kartuttaa ja tartuttaa. Toivon lainaaminen toiselta tai sen jakaminen muille on mielen voimavara, joka toimii ankkurina hyvän elämän kokemuksille.

Maaret Kallio on laajasti seurattu kouluttajapsykoterapeutti, kolumnisti ja kysytty luennoitsija. Hänen sanansa antavat tilaa lukijan omille havainnoille ja vastalauseillekin. Hänen myötätuntoinen kiinnostuksensa ihmisenä olemisen kaikkiin puoliin luo oivaltavan ja sovinnollisen väylän oppia itsestämme ja toisistamme. Hänen teoksensa Lujasti lempeä on myynyt yli 50 000 kappaletta, ja saa uusia lukijoita jatkuvasti.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Entä jos vauvasi nukkuisikin öisin heräämättä? Entä jos se ei edes olisi kovin vaikeaa?

Kun perheeseen oli syntymässä toinen vauva, Laura Andersson päätti, että esikoisen kanssa käydyt unitaistelut saivat riittää. Täytyi olla olemassa järkeviä tapoja opettaa vauvaa nukkumaan. Jostakin syystä kukaan ei vain ollutkertonut niistä tuoreille vanhemmille.

Andersson suuntasi katseensa Suomen rajojen ulkopuolelle ja selvitti, miten vanhemmat muualla opettavat lapsiaan nukkumaan. Hän kiinnitti huomiota jokaiseen kuulemaansa onnistuneeseen unitarinaan, ja suunnitelma alkoi hahmottua. Perheet, joissa vauva on nukkunut vauvavuoden hyvin, noudattavat kaikkialla maailmassa yllättävän samanlaisia käytäntöjä.

Voit nukkua on hauskasti ja avoimesti kirjoitettu kuvaus yhden perheen vauvavuodesta nukkumisen - ja valvomisen - näkökulmasta. Kirja johdattaa ehjien yöunien jäljille myös muiden vanhempien tarinoiden ja asiantuntijahaastattelujen kautta. Nukkuvatko ranskalaiset vauvat tosiaan koko yön jo kaksikuisina? Entä mikä on neljän kuukauden unitaantuma ja kuinka siitä selvitään? Ovatko pakkasessa päiväunia vetelevät vauvat syynä suomalaisvanhempien valvomismaratoneihin?

Yhden perheen uniprojektin tuloksena syntyi yksinkertainen vinkkilista, joka tukee vauvan unimatkaa alusta lähtien. Voit nukkua antaa vanhemmille hyvät eväät selviytyä vauvavuodesta ilman silmäpusseja.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
Hjelmås, Hanne Andreassen, kirjoittaja, valokuvaaja ; Steinsland, Torunn, kirjoittaja ; Vainikainen, Virpi, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vastustamattomia neuleita aktiiviseen ulkoiluun ympäri vuoden.

Käsityöharrastajien sydämet valloittaneiden KlompeLOMPE-neulekirjojen sisältää yli 40 ohjetta vastustamattomiin norjalaisiin retkeily- ja ulkoiluneuleisiin. Teos on luonnonläheinen, hurmaavasti kuvitettu neulekirja, jonka avulla upeiden neuleiden tuottaminen omin puikoin sujuu vaivatta.

Kirjasta löytyy lämpimiä neuleita isoille ja pienille liikkujille ja luonnossa viihtyville ulkoilijoille vuodenajasta riippumatta, olipa kohteena sitten tunturi, metsä, vesistöt tai hiihtoladut.

Kirjan neuleohjeet on jaettu tuttuun tapaan kolmeen vaikeustasoon.

Tallennettuna:
Hakutulos 6

Norjalaiset sukat ja lapaset Näytä tarkat tiedot

Ninas beste votter og sokker, suomi
Kirja
Sæther, Nina Granlund, kirjoittaja ; Mäntyranta, Heli, kääntäjä ; Pfeifer, Guri, valokuvaaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Perinneneuleiden renessanssi.

Hurmaava kokoelma norjalaisten perinneneuleiden inspiroimia malleja.

Norjalainen neuletaiteilija Nina Granlund Sæther on koonnut tähän kirjaan 44 parasta kirjoneulesukka- ja -lapasmalliaan.

Paksulla tai ohuella langalla neulottavia malleja on joka makuun, iloisen kirjavista hillityn sävyisiin, värikkäistä kirjoneulekuvioinneista yksivärisiin pintaneulekuvioihin.

Kaikista malleista annetaan selkeät ohjeet ja ruutukaaviot, joiden avulla on helppo onnistua.

Kirjan johdanto-osassa käydään havainnollisesti läpi neulonnan perusteet ja opastetaan kantapään ja peukalon neulominen sekä ruutukaavioiden käyttö.

Nina Granlund Sæther on norjalainen neulemallien suunnittelija. Hän on valmistunut taide- ja käsityöopettajaksi ja on julkaissut useita käsityökirjoja.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

En haluaisi tällaista kenellekään. Toivon, että en olisi koskaan tutustunut Annaan. Jos voisin mennä ajassa taaksepäin, menisin. - Rachel Williams

Satumaista elämää miljoonaperijättärenä elänyt Anna Delvey ehti sumuttaa New Yorkin seurapiirejä pitkään ennen kiinni jäämistään. Hän saapui kaupunkiin kertoen olevansa saksalaisen hienostosuvun perijätär, jolla on 60 miljoonan dollarin rahasto, ja aikovansa perustaa Manhattanille taidekeskuksen. Näin hän pääsi sisään New Yorkin hienostopiireihin.

Anna huijasi pankkien, sijoittajien ja hotellien lisäksi ihmisiä, ystäviään, joista yksi on Rachel Williams, tämän kirjan kirjoittaja. Kuinka tämä taidokas huijaus onnistui ja miten Anna jäi kiinni?

Kun kulissit romahtivat, paljastui että valenimellä esiintynyt nainen, joka pukeutui designvaatteisiin, asui luksushotelleissa, jakoi sadan dollarin tippejä ja matkusti yksityiskoneella, olikin Venäjällä syntynyt Anna Sorokin, rekkakuskin tytär, joka ei ollut käynyt kouluakaan loppuun. Kun laskun aika tuli, joutui paras ystävä Rachel maksajaksi.

Tarinasta on tehty suositut tv-tuotannot Netflixille ja HBO Maxille, ja Time-lehti nosti tämän kirjan Must read -listalleen.

Kirjailija ja valokuvaaja Rachel DeLoache Williams (s. 1988) on kotoisin Yhdysvaltojen Tennesseestä. Hän opiskeli englantia ja valokuvausta Kenyonin yliopistossa Ohiossa ennen kuin muutti New Yorkiin vuonna 2010 ja pääsi töihin Vanity Fair -aikakauslehden kuvaosastolle.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Kirja
Bently, Peter, kirjoittaja ; Moor, Becka, kuvittaja ; Ihatsu, Minna, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Voi, mikä hässäkkä! Oisko arvannut kukaan? Housut tempaavat hiiren ja kissankin mukaan... Jalmari Jätti on matkalla kalaan. Hän ei huomaa, että ongenkoukussa roikkuvat valtavat alushousut, jotka kahmivat mukaansa kaikkea vastaantulevaa - hiiren, kissan, leipurin herkkuineen, keltaisen kaivurin... Voi, mikä kalsarikaaos! Pystyykö kukaan pakenemaan Jalmarin ahneita alkkareita? Hilpeästi kuvitettu ja riimitelty ilottelu onkii hymyn kaikenikäisten lukijoiden huulille.

Tallennettuna:
Hakutulos 9

Levoton mieli Näytä tarkat tiedot

Någon sorts frid, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Siri Bergman 1
Hyytävä psykologinen trilleri harhauttaa kerta toisensa jälkeen

Psykologi Siri Bergman menetti miehensä vuosi sitten sukellusonnettomuudessa. Sen jälkeen kaunis merenrantatalo on tuntunut syrjäiseltä ja hiljaiselta, ja Sirin pimeänpelkoa on lievittänyt ainoastaan viini.

Sirin aiemmin vankkumaton usko omaan ammattitaitoon alkaa rakoilla, kun yksi hänen potilaistaan tappaa itsensä. Siri miettii tapausta jatkuvasti, sillä jokin siinä ei käy järkeen. Palaset alkavat hitaasti loksahdella paikoilleen, kun hänen postilaatikkoonsa ilmestyy uhkaavia valokuvia. Onko joku voinut lavastaa Sirin potilaan itsemurhan?

"Kirja tasapainoilee jatkuvasti veitsenterällä - toisaalta Siri on epävakaa ja uhka kenties vain hänen mielikuvituksensa tuotetta; toisaalta murhamies saattaa todella olla hänen perässään. Grebe-Träffin taidosta luoda henkilöhahmoja kertoo paljon se, että lukiessa epäilee lähes joka ikistä hahmoa." - Dagens Nyheter, Ruotsi

"Kristallinkirkasta juonittelua, uteliaisuuden herättäviä henkilöhahmoja ja herkeämätöntä jännitystä. Mitä muuta voisi psykologiselta trilleriltä toivoa?" - BTJ, Ruotsi

"Vakuuttava esikoinen ruotsalaissiskoksilta Grebeltä ja Träffiltä." - Publishers Weekly, Yhdysvallat

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Syrjäkylillä kaikilla on salaisuutensa.

Psykologinen jännitysromaani haavoitetusta avioliitosta ja hylätyn sukutilan perinnöstä.

Nuoripari matkaa kohti pohjoista ja myyttisiin mittoihin sakenevaa pimeyttä. Elina pakenee samalla itseään, Tuomas etsii, molemmat hakevat suhteelleen uutta alkua. Mutta uhka on kaikkialla, kehenkään ei voi luottaa, eikä kukaan voi tietää, mikä on totta, mikä vain kuvitelmaa.

Jumalan kämmenellä on kuin pohjoissuomalainen Twin Peaks. Sen hyytävä syksy ei päästä otteestaan ja kun hämärä laskeutuu, luonto likoaa veressä kuin muinainen alttari.

Lauri Kemppainen (s. 1983) on kainuulainen pappi, teologian tohtori ja räppäri. Trilleriperinteitä, pohjoista mielenmaisemaa ja suuria maailmankatsomuksellisia kysymyksiä yhdistelevä Jumalan kämmenellä on Kemppaisen esikoisromaani.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mysteerijengi 1
Mysteerijengi ratkoo oudoimmatkin tapaukset! Alakoululaisten jännityssarja alkaa.

Nico, Mimosa ja Iivo ovat kiinnostuneet kaikesta kummallisesta. Kun kolmikko kuulee, että Rikhardinkadun kirjastossa kummittelee, he päättävät ryhtyä tutkimaan asiaa ja perustavat Mysteerijengin. Lopulta jengiin liittyy myös Iivon isotäti Elina, joka on todellinen kummitusasiantuntija.

Mutta mitä outoa on tekeillä kirjastossa, jossa kirjat putoilevat öisin hyllystä? Mitä kummitukset haluavat ja pitääkö niitä pelätä? Mysteerijengi ottaa asiasta selvää, vaikka seikkailu saa polvet tutisemaan ja hiukset nousemaan pystyyn! Kirjastossa kukaan ei kuule huutoasi, sillä siellä pitää olla hiljaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

40 tapaa pahoittaa mielensä!

"Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun aurinko paistoi." Maailma muuttuu, mielensäpahoittaja ei. Suositusta radio-ohjelmasta tutun oikeamielisen vanhuksen purkaukset naurattavat ja koskettavat.

Mielensäpahoittaja on 80-vuotias oikeamielinen suomalaismies, joka ehdottaa ystävänpäivän tilalle Pitäydytään omissa asioissa - päivää ja vastustaa moottoritietä, koska "routavaurio on luontainen nopeusrajoitus". Jouluna kinkun sijaan tarjottu kalkkuna pahoittaa miehen mielen perin pohjin.

Onneksi parhaat asiat pysyvät: hanurimusiikki ja Kuusikodissa vuodeosastolla makaavan vaimon kämmen omassa kämmenessä.

Tuomas Kyrö on antanut totisuudessaan hauskan, liioittelevan ja liikuttavan äänen sukupolvelle, joka teki eikä analysoinut. Se on järjen ja jäärän ääni. Ja se on suomalaisten mieleen.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pax 4
Menestyssarja täynnä hyytävää kauhua ja yliluonnollisia olentoja.

Veljekset Alrik ja Viggo ovat palauttaneet rauhan kotikaupunkiinsa Mariefrediin auttamalla raivostunutta henkiolentoa. Tyyni kausi jää kuitenkin lyhyeksi, kun asukkailta alkaa selittämättömästi kadota tavaroita. Alrik on helppo kohde syytöksille, vaikka tosiasiassa tapahtumien taustalla on noituus. Kuvioihin ilmaantunut salaperäinen Iris herättää yhä uusia kysymyksiä. Kuka hän oikein on?

Pohjoismaiseen mytologiaan perustuvassa Pax-sarjassa ovat aiemmin ilmestyneet kirjat Loitsusauva, Tuonenkoira ja Ihtiriekko.

Tallennettuna:
Hakutulos 14

Mestarietsivä Blomkvist Näytä tarkat tiedot

Mästerdetektiven Blomkvist, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Astrid Lindgrenin klassinen lastendekkari uudella suomennoksella!
Kalle Blomkvist -sarja alkoi ilmestyä suomeksi 70 vuotta sitten, 1948. Juhlan kunniaksi Stieg Larssonin Mikael Blomkvistinkin ?esikuvana? tunnetun Kallen ensiseikkailu saa ajanmukaisen suomenkielisen asun Kristiina Rikmanin uutena käännöksenä.
Mestarietsivä Kalle Blomkvistilla on ikää vasta 13 vuotta, mutta etsivänä hän on aikamoinen haka. Kalle asuu idyllisessä pikkukaupungissa. Yhdessä parhaiden kaveriensa Andersin ja Eva-Lotan kanssa he muodostavat Valkoiset ruusut, jotka käyvät ?sotaa? Sixtenin porukan Punaisia ruusuja vastaan kesäloman ratoksi. Sotaleikit kaupungin laitamien joutomaalla kuitenkin keskeytyvät, kun mestarietsivä ystävineen saa vihiä lähistölle kätketystä ryöstösaaliista. Pian lapset huomaavat joutuneensa mukaan todella vaaralliseen seikkailuun...

Ruotsalainen Astrid Lindgren (1907-2002) on maailman luetuimpia lastenkirjailijoita. Kalle Blomkvistista kertoo dekkaritrilogia Mestarietsivä Blomkvist, Mestarietsivä Blomkvist vaarassa ja Mestarietsivä Blomkvist ja ryöstetty Rasmus. WSOY julkaisee koko sarjan uusina suomennoksina 2018-19.

Tallennettuna:
Hakutulos 15

Peppi Pitkätossu astuu laivaan Näytä tarkat tiedot

Pippi Långstrump går ombord, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaikki alkuperäiset romaanit Peppi Pitkätossusta nyt uusina suomennoksina!

Astrid Lindgrenin syntymän 110-vuotisjuhlan kunniaksi kuuluisat tarinat maailman vahvimmasta tytöstä saavat tuoreen ja raikkaan asun Kristiina Rikmanin uusina suomennoksina. Nyt on oikea aika uusien lukijapolvien tutustua Peppi Pitkätossuun ja vanhojen palata tuttujen kirjojen pariin uusin silmin.

Peppi Pitkätossu on maailman vahvin ja kiltein ja hauskin ja rikkain tyttö. Hän asuu ypöyksin talossa nimeltä Huvikumpu, seuranaan vain hevonen sekä marakatti, jonka nimi on herra Tossavainen. Lisäksi hänellä on kapsäkki täynnä kultarahoja.

Naapurissa asuvat Tommi ja Annika, ja heidän elämänsä on ollut paljon hauskempaa sen jälkeen, kun Peppi muutti kaupunkiin. Kirjassa Peppi Pitkätossu astuu laivaan Peppi ostaa 18 kiloa karkkia, kesyttää boakäärmeitä ja matkustaa ystäviensä kanssa autiolle saarelle.

Ruotsalainen Astrid Lindgren (1907-2002) on maailman luetuimpia lastenkirjailijoita. Peppi Pitkätossusta kertovat Lindgrenin romaanit Peppi Pitkätossu, Peppi Pitkätossu astuu laivaan ja Peppi Pitkätossu Etelämerellä.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hakkarainen ja Valo 10
Kotkan poliisilaitoksen kanslistin, Mirkun, lapsuudenystävä Susanna, on perustanut hääpukuliikkeen Pohjanmaalle Kurikkaan. Siitä tulee pian suosittu.
Mutta sitten alkaa kadota morsiuspukujen postipaketteja, ja lopuksi katoaa kaksi morsianta.
Onko joku langettanut kirouksen yrityksen ylle vai mistä on kysymys?
Mirkku on epätoivoinen ja ylipuhuu Kaakonetsivät Kotkasta selvittämään juttua Pohjanmaalle.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Löytääkö Ottojen pelastuspartio Siirin nallen?

Siirin äiti raivaa kotoa kaikki sellaiset tavarat, jotka eivät tuota enää iloa. Siirinkin pitäisi luopua turhista leluistaan, mutta hän ei haluaisi antaa mitään pois.

Lopulta pikku-Otto löytää lelulaatikosta nuhruisen nallen, jonka korva on melkein irti. ?Nolo nalle?, pikku-Otto sanoo. ?Se on äidin vanha?, Siiri toteaa ja vie nallen kirpputorikassiin.

Sitten paljastuu, että perintönalle on ainoa esine, jota Siirin äiti ei ikinä veisi kirpputorille! Siiri ja Otot perustavat etsintäpartion sen pelastamiseksi. Löytävätkö he kadonneen nallukan, ja miksi vohvelipannu on palannut takaisin kotiin?

Kukapa ei Siiri-kirjoista tykkäisi! Siiri ja nolo nalle on jo 17. osa suosittuun kuvakirjasarjaan. Kirjailija Tiina Nopola ja kuvittaja Mervi Lindman ovat luoneet samastuttavan, hauskan ja sopivan jännittävän maailman tomeralle Siiri-tytölle ja hänen parhaille kavereilleen, kolmelle Otolle. Monipuolisista ja ajankohtaisista aiheistaan tunnettu Siiri-sarja ihastuttaa erityisesti alle kouluikäisiä sekä Suomessa että maailmalla, aina Venäjällä ja Kiinassa asti.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pelastaako Ellan luokka maapallon?

Ellan ja kavereiden kolme hulvatonta ratkaisua ympäristön pelastamiseksi.

Minun nimeni on Ella. Olen jo melkein kolmannella luokalla. Meidän luokkamme on kaksi ja puoli A. Se on luultavasti maailman ainoa puolikas luokka, mutta onneksi meidän opettajamme on ihan kokonainen. Hän on lisäksi tosi mukava, paitsi että viime aikoina opettaja on ollut vähän huolestunut. Hän on nimittäin pikkaisen huolissaan maapallosta.

Ellan luokka tekee luontoretken opettajan johdolla, ja laulujoutsenet tekevät kaikkiin vaikutuksen:

  • Ne ovat joutsenia, opettaja selitti. Hän oli tuonut meidät retkelle, koska halusi näyttää meille kevään merkit. - Laulujoutsen on yksi ensimmäisistä muuttajista. Ne tulevat heti, kun jäät lähtevät järvistä. Joutsenten päivät kuluvat ravinnon etsimisessä, sillä suuri lintu tarvitsee paljon energiaa.

Juuri silloin joutsenet paukuttivat siipiään ja toitottivat kuuluvalla äänellä.

  • Joutsen on vähän niin kuin meidän isä, arveli Pate.

  • Muuttaako teidän isäkin keväällä? minä hämmästyin.

  • Ei, vaan isäkin paukuttelee kuuluvasti ja hän käyttää suurimman osan päivästä ruoan etsimiseen, Pate sanoi.

Kirjailija Timo Parvela on taas hyvin ajan hermolla: Ella ja kaverit hiilijalanjäljillä on lähes päästötön eko-Ella. Sen kolme tarinaa luonnon suojelemiseksi käyvät ajankohtaisen aiheen kimppuun ellamaisella twistillä, tosissaan mutta ei ryppyotsaisesti.

Muista myös klassikko-Ellat Mervi Lindmanin uudelleen kuvittamina: Ella ja kiristäjä, Ella teatterissa, Ella luokkaretkellä.

Timo Parvelan Ella ja kaverit -sarja ei lakkaa riemastuttamasta maailmaa. Kirjat sekä niihin perustuvat elokuvat, näytelmät ja laulut ovat viihdyttäneet lukijoita jo vuodesta 1995 lähtien! Myös Mervi Lindmanin hauskuutta pursuavia lastenkirjakuvituksia rakastetaan kautta maailman.

Tallennettuna:
Hakutulos 20

Ilolinnut Näytä tarkat tiedot

Litsid - naiste sõda, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rouva Kukkin tytöt 1

Tallennettuna:
Hakutulos 21

Shang-Chi and the legend of the Ten Rings Näytä tarkat tiedot

Shang-Chi and the legend of the Ten Rings (elokuva : 2021)
DVD
Cretton, Destin Daniel, ohjaaja, käsikirjoittaja ; Callahan, Dave, käsikirjoittaja ; Lanham, Andrew, käsikirjoittaja ; Feige, Kevin, tuottaja ; Schwartz, Jonathan, tuottaja ; Marvel Studios, tuotantoyhtiö ; Liu, Simu, näyttelijä ; Awkwafina, näyttelijä ; Yeoh, Michelle, näyttelijä ; Leung, Tony, näyttelijä
2021
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sara Nowak 2
Peitenimi, armoton jahti ja järkyttävä paljastus.

Menestystrilleri Geigeristä alkaneen Sara Nowak -sarjan itsenäinen jatko-osa on moniulotteinen vakoilutrilleri, jonka dramaturgia on juuri niin taidokas, kuin vain tv:n menestyssarjojen käsikirjoittajalta voi odottaa.

"Mitä Sara Nowak tietää?" Nämä ovat entisen Stasi-vakoojan Jürgen Stillerin viimeiset sanat ennen kuin koodinimeä Faust käyttävä terroristi teloittaa hänet.

Stillerin murhan jäljet johtavat Länsi-Saksaan ja siellä 70- ja 80-luvuilla toimineisiin terroristiryhmiin. Poliisi Sara Nowak ryhtyy selvittämään, mikä yhteys niillä on Ruotsiin. Ja kuka on Faust?

Faustia jahdatessaan Sara sukeltaa yhä syvemmälle vanhojen salaliittojen ja väkivaltaisten terroristien sameaan maailmaan tietämättä, että hänestä itsestään on tullut saalistuksen kohde.

Gustaf Skördeman (s. 1965) on tukholmalainen käsikirjoittaja, ohjaaja ja tuottaja. Hän on käsikirjoittanut mm. Varustamo- ja Murha Sandhamnissa -tv-sarjoja. Hänen esikoisromaaninsa Geiger oli välitön menestys. Sen käännösoikeudet myytiin 20 maahan jo ennen kirjan ilmestymistä vuonna 2020.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kukaan ei tiedä mitä heille tapahtui. Sanotaan että meri pitää salaisuutensa. Tosipohjainen mysteeriromaani soutaa lukijan syrjäiselle majakkasaarelle.

Cornwall, 1972. Kolme majakanvartijaa katoaa kilometrien päässä mantereesta. Ovi on lukittu sisäpuolelta. Kellot ovat pysähtyneet. Pöydälle on katettu syömättä jäänyt ateria. Säämerkinnöissä kuvataan rajua myrskyä, mutta taivas on ollut kirkas koko viikon. Kaksi vuosikymmentä myöhemmin sinnikäs kirjailija päättää selvittää mitä miehille tapahtui.

Myyntilistojen kärkeen ampaisseessa, vahvatunnelmaisessa suljetun huoneen arvoituksessa tuoksuu suolainen, salaisuuksista tiheä rannikkoilma.

Tallennettuna:
Hakutulos 24

Taru sormusten herrasta. I, Sormuksen ritarit Näytä tarkat tiedot

The lord of the rings, The fellowship of the ring suomi
CD-äänikirja
Tolkien, J. R. R., kirjoittaja ; Määttänen, Heikki, lukija ; Juva, Kersti, kääntäjä ; Pennanen, Eila, kääntäjä ; Pekkanen, Panu, kääntäjä
2018
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Taru Sormusten herrasta 1
Kaikenikäisten klassikko, tulvillaan seikkailua, jännitystä ja huumoria!

Taru Sormusten herrasta sijoittuu omaan maailmaansa Keski-Maahan ja sen romanttiseen muinaisuuteen, jolloin maata asuttivat uljaat haltiat, pelottomat ihmiset, sitkeät kääpiöt - ja hobitit.

Hobitit ovat vähäpätöinen kansa, joka rakastaa elämän yksinkertaisia iloja, maalaisruokaa, olutta ja kessua. He ovat pienikasvuisia ja iloluontoisia, laiskojakin, mutta pohjimmiltaan sisukasta lajia. Kun tummat pilvet alkavat kerääntyä Keski-Maan taivaalle ja mantereen mahtavien silmät ovat muualla, joutuvat pienet ja hiljaiset tekemään sankaritöitä.

Sormuksen ritarit aloittaa kolmiosaisen Taru Sormusten herrasta -saagan. Siinä kerrotaan, kuinka hobitti Frodo Reppuli saa haltuunsa Sormusten sormuksen, josta riippuu koko Keski-Maan kohtalo. Matkalle sormuksen tuhoamiseksi hän saa suojakseen saattueen, jonka yhdeksän jäsentä ovat kaikista Keski-Maan vapaista kansoista. Matka vie kauas, Morian kaivoksiin ja haltioiden saleihin.

Komean lukutulkinnan tekee Heikki Määttänen, joka teki pitkän elämäntyön näyttelijänä Radioteatterissa ja tv:ssä. Kirja on äänitetty vuosina 1991-1993.
Oxfordin yliopistossa Englannin kirjallisuutta ja muinaisenglantia opettanutta J. R. R. Tolkienia (1892-1973) pidetään nykyaikaisen fantasiakirjallisuuden keskeisenä kehittäjänä. Hänen pääteoksiaan ovat Hobitti, Taru Sormusten herrasta 1-3 ja Silmarillion.

Tallennettuna:
Hakutulos 25

Taru sormusten herrasta. II, Kaksi tornia Näytä tarkat tiedot

The lord of the rings, The two towers suomi
CD-äänikirja
Tolkien, J. R. R., kirjoittaja ; Määttänen, Heikki, lukija ; Juva, Kersti, kääntäjä ; Pennanen, Eila, kääntäjä ; Pekkanen, Panu, kääntäjä
2018
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Taru Sormusten herrasta 2
Kaikenikäisten klassikko, tulvillaan seikkailua, jännitystä ja huumoria!

Taru Sormusten herrasta sijoittuu omaan maailmaansa Keski-Maahan ja sen romanttiseen muinaisuuteen, jolloin maata asuttivat uljaat haltiat, pelottomat ihmiset, sitkeät kääpiöt - ja hobitit.

Hobitit ovat vähäpätöinen kansa, joka rakastaa elämän yksinkertaisia iloja, maalaisruokaa, olutta ja kessua. He ovat pienikasvuisia ja iloluontoisia, laiskojakin, mutta pohjimmiltaan sisukasta lajia. Kun tummat pilvet alkavat kerääntyä Keski-Maan taivaalle ja mantereen mahtavien silmät ovat muualla, joutuvat pienet ja hiljaiset tekemään sankaritöitä.

Kaksi tornia jatkaa kolmiosaistaTaru Sormusten herrasta -saagaa, joka alkoi kirjassa Sormuksen ritarit. Sormuksen saattue on hajonnut. Merri ja Pippin joutuvat örkkien käsiin, mutta Frodo ja Sam jatkavat matkaa kohti Mordorin häämöttäviä varjoja. Samalla Rautapihassa käydään toista taistelua. Hobitit joutuvat nyt todistamaan kuuluisan sitkeytensä ilman Gandalfin suojelusta.

Komean lukutulkinnan tekee Heikki Määttänen, joka teki pitkän elämäntyön näyttelijänä Radioteatterissa ja tv:ssä. Kirja on äänitetty vuosina 1991-1993.
Oxfordin yliopistossa Englannin kirjallisuutta ja muinaisenglantia opettanutta J. R. R. Tolkienia (1892-1973) pidetään nykyaikaisen fantasiakirjallisuuden keskeisenä kehittäjänä. Hänen pääteoksiaan ovat Hobitti, Taru Sormusten herrasta 1-3 ja Silmarillion.

Tallennettuna:
Hakutulos 26

Taru sormusten herrasta. III, Kuninkaan paluu Näytä tarkat tiedot

The lord of the rings, The return of the king suomi
CD-äänikirja
Tolkien, J. R. R., kirjoittaja ; Määttänen, Heikki, lukija ; Juva, Kersti, kääntäjä ; Pennanen, Eila, kääntäjä ; Pekkanen, Panu, kääntäjä
2018
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Taru Sormusten herrasta 3
Kaikenikäisten klassikko, tulvillaan seikkailua, jännitystä ja huumoria!

Taru Sormusten herrasta sijoittuu omaan maailmaansa Keski-Maahan ja sen romanttiseen muinaisuuteen, jolloin maata asuttivat uljaat haltiat, pelottomat ihmiset, sitkeät kääpiöt - ja hobitit.

Hobitit ovat vähäpätöinen kansa, joka rakastaa elämän yksinkertaisia iloja, maalaisruokaa, olutta ja kessua. He ovat pienikasvuisia ja iloluontoisia, laiskojakin, mutta pohjimmiltaan sisukasta lajia. Kun tummat pilvet alkavat kerääntyä Keski-Maan taivaalle ja mantereen mahtavien silmät ovat muualla, joutuvat pienet ja hiljaiset tekemään sankaritöitä.

Kuninkaan paluu yhdistää Tarun Sormusten herrasta aiempien osien Sormuksen ritarit ja Kaksi tornia langat suureen, mahtavaan finaaliin. Taistelukentällä Sauronin armeija ryhmittyy Keski-Maan vapaiden kansojen joukkoja vastaan Frodon ja Samin jatkaessa Klonkun varjostamana kohti lopullista päämäärää. Seikkailu pitää loppuun saakka otteessaan.

Komean lukutulkinnan tekee Heikki Määttänen, joka teki pitkän elämäntyön näyttelijänä Radioteatterissa ja tv:ssä. Kirja on äänitetty vuosina 1991-1993.
Oxfordin yliopistossa Englannin kirjallisuutta ja muinaisenglantia opettanutta J. R. R. Tolkienia (1892-1973) pidetään nykyaikaisen fantasiakirjallisuuden keskeisenä kehittäjänä. Hänen pääteoksiaan ovat Hobitti, Taru Sormusten herrasta 1-3 ja Silmarillion.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Halvast 1
Kumpi voittaa: uskollisuus vai vapaudenkaipuu?

Pirkkalan Hillissä talon Vanha tekee kuolemaa ja tulevaisuus näyttää epävarmalta. Mahtitalo kaipaa kipeästi perillisiä, sillä sukuun on naitu sairaita miniöitä ja vain piiat synnyttävät lapsia.

Tuomas Haukan odotetaan ryhtyvän uudeksi isännäksi, mutta hänen levoton, seikkailunjanoinen mielensä hangoittelee vastaan.

Turussa Haukka iskee silmänsä aatelisneito Aleidis Ragvaldintyttäreen. Luostarissa kasvanut kaunotar on saapunut kaupunkiin Suomen ensimmäisen käskynhaltijan mukana. Tuomas Haukka seuraa polttavaa haluaan aavistamatta, että Aleidis kantaa sisällään salattua kirousta.

Kaari Utrion Pirkkalan pyhät pihlajat kuvaa värikkäästi 1200-luvun loppua, jolloin kirkko sai yhä tehdä hartiavoimin töitä kitkeäkseen pakanalliset tavat suomalaisista. Alun perin vuonna 1976 julkaistu teos aloittaa rakastetun Halvast-sarjan.

Jo yli viiden vuosikymmenen ajan Kaari Utrio (s. 1942) on ollut Suomen suosituimpia kirjailijoita. Hänen historialliset romaaninsa ovat ainutlaatuisia lajissaan: ne korostavat naisen merkitystä ja voimaa yhteiskunnan koossapitävänä tekijänä ja kuvastavat tarkkanäköisesti kansamme menneisyyttä.

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Olafin pentupäiväkirjat 5
Hauska, valloittavasti kuvitettu eläinsarja lukemaan oppineille!

Olaf on iloinen koiranpentu, joka asuu maatilalla. Joka ikinen päivä tapahtuu jotakin jännittävää. Tänään tilalle saapuu kaksi aasia, ja se saa Olafin hännän heilumaan iloisesti. Tilan muut eläimet eivät kuitenkaan innostu aaseista, ja Olaf saa toimia sovittelijana kunnes yhteisymmärrys syntyy. Samalla selviää, että kanitarhassa on jotain outoa tekeillä. Siitä pitää ottaa selvää. Olafin apua tarvitaan taas.

Lue itse - ilahduttava tarina ja kiva kuvitus houkuttavat lukemaan!
Lue myös aiemmat osat Pässit pullakahveilla, Tuli hännän alla, Riikinkukon ruutuhyppy ja Viheltävä villapaitakoira.

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Aarni Susi 1

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hän oli jumalten merkitsemä, salaisuuden kantaja

Assyriologi Kaisa Åkermanin historiallinen romaani Hajusteentekijän tytär kertoo Ilussa-tytön kasvusta naiseksi, salaperäisestä savitaulusta ja vaiheikkaasta pakomatkasta muinaisessa Lähi-idässä.

Kun Ilussa syntyy, moista lasta ei ole ennen nähty. Niin täydellinen kuin vastasyntynyt voi olla, mutta osa vauvan pehmeästä ihosta hehkuu verenpunaa. Se on merkki jumalilta, sen tietävät kaikki.

Ilussa on assyrialaista hajusteentekijöiden sukua, ja äiti kasvattaa tyttärestään taitavan tuoksujen ja voiteiden valmistajan. Mutta äidin mukana kulkee salaisuus, savitaulu, joka ei saisi missään nimessä joutua vieraisiin käsiin ja jonka vuoksi äiti on piilotellut Ilussan kanssa vuosikausia kyläpahasen majatalossa. Kunnes kaikki muuttuu yhdessä yössä.

Assyriologi Kaisa Åkermanin historiallinen romaani avaa näkymän 1200-luvulle eaa., epävakaaseen aikaan, jolloin Assyria otti ensimmäisiä askeliaan maailmanmahdiksi. Se on kertomus ystävyydestä, huikaisevasta pakomatkasta ja nuoren tytön kasvamisesta itsenäiseksi naiseksi, joka uskaltaa kuunnella sydämensä ääntä.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
CD-äänikirja
Petelius, Pirkka-Pekka, lukija ; Itkonen, Juha, kirjoittaja ; Kajo, Markus, kirjoittaja ; Kyrö, Tuomas, kirjoittaja ; Laaksonen, Heli, kirjoittaja ; Marjamäki, Tuomas, kirjoittaja ; Mattila, Tuomas, kirjoittaja ; Onkeli, Kreetta, kirjoittaja ; Räsänen, Juuso, kirjoittaja
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mikä yhdistää nykylapsia ja heidän vanhempiensa sukupolvea? Pikku Kakkosen iltasatuhetki!

Pikku Kakkosen satuhetkistä tutut tarinat ilahduttavat koko perhettä.

Pikku kakkosen iltasatukirja -mp3-CD sisältää 20 kutkuttavaa tarinaa nokkelista lapsista ja hupsuista aikuisista, veikeistä eläimistä ja yllättävän eläväisistä esineistä. Tarinat on lukenut Pirkka-Pekka Petelius.

Pikku kakkosen iltasatukirja -mp3-CD:llä saduissa seikkailevat mainiot hahmot, joiden siivellä opitaan yhtä sun toista. On poika, joka tajuaa, että joskus voi itse seurata varjoaan ja siitä on odottamatonta iloa. Entä mikä saa kolme miljoonaa vuotta vanhan otuksen hymyilemään? Ylivertaisessa ihmekoneessa keksitään asioita, joita robotit eivät voi tehdä puolestamme.

Kokoelma sisältää satuja kahdeksalta tarinataiturilta: Juha Itkonen, Heli Laaksonen, Tuomas Kyrö, Kreetta Onkeli, Markus Kajo, Juuso Räsänen, Tuomas Marjamäki ja Tuomas Mattila.

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Kirja
Knapman, Timothy, kirjoittaja ; Berger, Joe, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mikäpä silloin on ollessa, kun asiat sujuvat oman mielen mukaan. Mutta aina välillä sattuu jotain hirveän EPÄREILUA. Sellaista, mistä oikein RAIVOSTUU! Mutta ei niin suurta harmitusta, ettei turvallinen syli toisi lohtua tunnemyrskyn laannuttua. Lapsen ja aikuisen yhteisiin lukuhetkiin sopiva, hauska ja lempeä teos suurista tunteista ja niiden käsittelystä.

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hekotuttavan hauskassa tarinassa tavataan joukko eksoottisia eläimiä... ja niiden pissaa! Matias Maki on lomalla Alaskassa. Lumessa hypellessään hän lipeää lirilammikkoon. Kenen pissaa se mahtaa olla? Mitään pelkäämätön Matias päättää selvittää asian!

Tallennettuna:
Hakutulos 34