Haku

Uutuudet, vko 7/2022

Uutuudet ajalta: 14.2.2022 - 20.2.2022

Muokattu: 15.11.2022
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jokainen kirja saa alkunsa loistoideasta - tämäkin! Tule kanssamme katsomaan, miten kirjat syntyvät. Matkaamme kirjoittamisesta ja kustannuspäätöksestä aina kuvitukseen, painamiseen ja markkinointiin asti. Iloisesti kuvitettu tietopaketti kustannusmaailmasta inspiroi kaikkia kirjanystäviä!

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Kirja
Karabatzia, Villie, taiteilija ; Leskinen, Terhi, kääntäjä ; Pat-a-Cake, kirjoittaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tunteisiin tutustuminen on tärkeää lapsen hyvinvoinnille. Värikkäiden kuvien ja kivan etsintäpelin avulla perheen pienimmät oppivat tunnistamaan, nimeämään ja ymmärtämään erilaisia tunnetiloja. Reilun kokoinen, värikäs katselukirja sopii pienokaisen ensimmäisiin lukuhetkiin, ja lapsen varttuessa sen avulla on hauskaa kartuttaa sanavarastoa.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Niin monet puhuvat samaa. Mitä jos mansikat ovatkin myrkyllisiä?
Riikkisen kotipesässä kuohuu. Jotkut ovat sairastuneet syötyään mansikoita. Yhdessä ystävänsä Oukan kanssa Riikkinen alkaa selvittää, ovatko huhut herkkumarjojen vaarallisuudesta totta.

Tietoa etsiessään kaksikko kuulee toinen toistaan hurjempia tarinoita ja villimpiä väitteitä, mutta ketä oikein pitäisi uskoa? Kuka on hurmaava Humpu Uki, jonka mielestä kaikkien pitäisi syödä pelkästään jäkälää? Pystyvätkö tutkijaötökät auttamaan Riikkistä ja Oukkaa, kun nämä pohtivat, kenen perustelut ovat kaikkein vakuuttavimmat?

Mansikkamysteeri on jännittävä kertomus, joka avaa tieteellisen tutkimuksen ja tiedon luotettavuuden perusasioita. Se kannustaa kriittiseen ajatteluun sekä korostaa yhteistyön merkitystä asioiden tutkimisessa. Teos on Helsingin yliopiston tiedekasvatuksen asiantuntijoiden kanssa ideoidun sarjan kolmas, itsenäinen osa. Se on suunnattu erityisesti 6-9-vuotiaille.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Kirja
Farrow, Stephanie, kirjoittaja ; Harvey, Derek, asiantuntija ; Cook, Abby, kuvittaja ; Mills, Andrea, kirjoittaja ; Piscitelli, Francesco, kirjoittaja ; Lahtinen, Tapani, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tutustu kaupunkiin, patikoi metsässä tai nouse
mäen päälle. Tämän kirjan avulla voit muuttaa
minkä tahansa retken luontoseikkailuksi.

? Perehdy kuuteen eri elinympäristöön
? Tutustu yli 250:een kasvi-, lintu-, hyönteis- ja
nisäkäslajiin
? Opi havaitsemaan eläimiä luonnossa

Olitpa sitten missä tahansa, läheltäsi löytyy aina
kasvien ja eläinten ihmeellinen maailma!

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
Hänninen, Juha, kirjoittaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mitä täytyy tapahtua, että elämä ei enää tunnu elämisen arvoiselta?

Halu kuolla ilmaisee vahvan toiveen. Sellaisen toiveen, johon verrattavaa on vaikea kuvitella ihmiselämässä. Missä on elämän arvokkuus ja merkitys, kun raajat eivät toimi, hengitys ei kulje ja ainoa, mitä voi tehdä on odottaa kuolemaa.

Kuolinavusta, siis eutanasiasta ja avustetusta kuolemasta, on puhuttu paljon - yleensä puolesta-vastaan-akselilla. Tässä teoksessa pitkään Terhokodin johtajana toiminut lääkäri Juha Hänninen korostaa kuolinavun konkreettista puolta inhimillisen kärsimyksen moninaisuutta unohtamatta. Miksi ihminen haluaa kuolla, mitä se edellyttäisi käytännön ja lainsäädännön tasolla ja miten se nykyisin tapahtuu.

Kun laki ei mahdollista avustettua kuolemaa, ihmiset etsivät apua esimerkiksi tullin ohi tuotavista lääkeaineista. Kirjassa kerrotaan itsemurhaan apua tarjoavista verkkosivuista, lääkkeistä ja muusta, mihin ihmiset epätoivossa tarttuvat. Miksi ministeriön työryhmä kinastelee kuolinavun käsitteistä ja lääkärit juuttuvat keskusteluissa kuolinavusta poteroihinsa?

Lääkäri Juha Hänninen toimi Terhokodin ylilääkärinä ja johtajana 1993-2017. Hänellä on palliatiivisen lääketieteen erityispätevyys. Hänninen on palkittu lääkäreiden ?Finlandia-palkinnolla?, Konrad Reijowaaran palkinnolla (2011). Hänninen on mukana sosiaali- ja terveysministeriön elämän lopun hoitoratkaisut työryhmässä, jonka eduskunta asetti eutanasia-kansalaisaloitteen jälkeen.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Valaiseva matka pimeyteen ja sen parantavan voiman äärelle.

Miljoonien vuosien ajan valon ja pimeyden vuorottelu hallitsi elämää. Sitten keksittiin hehkulamppu. Nykyään asutuilla seuduilla tulee harvoin pimeää ja valosaaste on noussut yhdeksi suurimmista ympäristöongelmista.

Pimeyden puute häiritsee lintujen muuttoa ja pölyttäviä hyönteisiä. Valosaaste tuhoaa vesien ja maan ekosysteemejä sekä vaikuttaa kaikkien nisäkkäiden - myös ihmisten - lisääntymiseen. Valon ja pimeyden rytmi on avain niin luonnon kuin ihmistenkin hyvinvointiin.

Monipuolinen tietokirja kertoo pimeyden tarpeesta ja haastaa palaamaan luonnolliseen rytmiin.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Saarnia, Pirjo, kirjoittaja, valokuvaaja (ekspressio) ; Alakulju, Julia, valokuvaaja (ekspressio)
2022
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 8
Kirja
Mikkilä, Ari, kirjoittaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ari Mikkilän kolmas eräkirja kuljettaa lukijansa eräpoluilla pitkin Suomea pohjoisesta etelään. Uskottavasti kerrotut erätarinat ajoittuvat 1980-luvulta nykypäivään. Metsällinen työura on antanut mahdollisuuden liikkua monenlaisissa maisemissa. Toisinaan myös työn ohessa on päässyt erästämään, joskus suorastaan joutunut. Kanalintujahdissa liikutaan Keski-Lapissa sekä Ilomantsissa. Hirveä metsästetään napapiirin korkeudella, valkohäntäpeuraa eteläisimmässä Suomessa. Tärkeässä roolissa ovat monenkarvaiset pyyntikoirat. Kalaa pyydetään Lapin järvistä ja erämaavirroista. Eräpoluilla kohdataan odottamattomia sattumuksia, sillä jahdit tai kalareissut eivät suju ilman yllätyksiä. Onni ei ole aina myötä, eikä omilta virheiltäkään vältytä. Hurtilla huumorilla kommelluksista selvitään. Metsästyksen tiimoilta tavataan erätovereiden lisäksi värikkäitä persoonia poromiehistä ja poliiseista hovimestareihin ja ammattiyhdistysaktiiveihin. Lukija pääsee aitoon jahtitunnelmaan, ollaanpa mukana seurueessa tai kairassa kahdestaan koiran kanssa. Ari Mikkilä (s.1958) on rovaniemeläislähtöinen metsänhoitaja ja eräkirjailija. Vaikka Mikkilä asuu nykyisin Imatralla, on kakkosasunto Rovaniemellä ja kesäpaikka Inarissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Kirja
Kivelä, Oona, kirjoittaja ; Elokoski, Heidi, kuvittaja ; Rintala, Antti, valokuvaaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Temppuilun iloa ja intoa tarinoiden siivittämänä!

Kirjan tarinalliset jumpat kannustavat jokaista liikkumaan, kokeilemaan ja luottamaan itseensä sekä iloitsemaan siitä, mihin kaikkeen oma keho ja mieli pystyvät!

Astu muurahaisen satumetsään rakentamaan rikkoontunutta kekoa tai lähde pilvenpiirtäjien katoille testaamaan ninjataitojasi! Oona Kivelän hurjan innostavat tarinatreenit sisältävät seitsemän eriteemaista jumppaa, jotka perustuvat Oonan koronakeväänä 2020 internetissä vetämiin lapsijumppiin. Jumpat ilahduttivat yli 16 000 perhettä. Lapsi voi toteuttaa jumpat itsenäisesti tai koko perheen kanssa helppojen ja hauskojen ohjeiden avulla. Jumpissa liikutaan eri tasoissa, eri suunnissa ja eri tehoilla, ja apuna toimivat kodin tutut välineet, kuten kauha, tyyny tai vaikkapa housut. Heidi Elokosken satumainen kuvitus vie jumppaajan huimiiin mielikuvitusmaailmoihin.

Oona Kivelä (s. 1983) on todellinen moniosaaja. Hän on tankotanssin nelinkertainen maailmanmestari sekä street workoutin ensimmäinen naisten maailmanmestari. Oonan rakkaus temppuiluun alkoi telinevoimistelusta, ja hän on siirtynyt sitä kautta muihin kehonpainolajeihin. Hän on yksi lasten ja nuorten kuntoklubi Gymin perustajista. Kun Oona oli pieni, hänen isänsä kutsui häntä Kukkumuuksi. Lempinimestä muodostui käsite sisäiselle voimalle, motivaatiolle sekä onnistumisen ilolle.

Heidi Elokoski (s. 1993) on kuvittaja ja liikkuvan grafiikan opiskelija Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Kuvituksissa Heidiä inspiroivat värit ja voimakas tarinankerronta. Hänelle on tärkeää, että kuvitukset herättävät tunteita.

Tallennettuna:
Hakutulos 11

Amelia Kulmuri ja puolikuuloma Näytä tarkat tiedot

Amelia Fang and the half moon holiday, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Amelia Kulmuri 4

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

15-vuotiaat Archie ja Tanja varastavat vanhan jenkkiauton terveyskeskuksen edestä. Poliisit lähtevät ajamaan heitä takaa, ja takapenkiltä löytyy ruumis. Siitä alkaa jäätävä kyyti. Pian Archie ja Tanja huomaavat, että myös pahamaineiset rosvot ovat heidän jäljillään. Selviytyvätkö nuoret Tanjan ukin luo? Ovatko he sielläkään turvassa?

Tunnettu rikoskirjailija Tapani Bagge on kirjoittanut nuorille vauhdikkaan ja hauskan jännitysromaanin. Toiminnan ohessa syttyy myös nuori rakkaus.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 14

Pieni kirjakauppa Bloomsburyssa Näytä tarkat tiedot

The little bookshop of lonely hearts, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Bloomsburyn kirjakauppa 1
Suuria tunteita pienessä kirjakaupassa

Tervetuloa mukaan lontoolaisen kirjakaupan työntekijöiden ja heidän ystäviensä elämään! Uusi Bloomsburyn kirjakauppa -sarja hurmaa onnellisten loppujen ystävät.

Kun Posy Morland perii pienen kirjakaupan, se tuntuu liian hyvältä ollakseen totta. Ja se onkin: liike on vaikeuksissa, ja Posylla on kaksi vuotta aikaa tehdä siitä tuottava. Jos hän ei onnistu, kirjakauppa siirtyy Sebastian Thorndykelle, joka tahtoo lyödä rahoiksi purkamalla koko rakennuksen. Sebastian sattuu myös olemaan sekä Lontoon raivostuttavin mies että Posyn ensirakkaus. Posyn on keksittävä, kuinka vastustaa Sebastianin juonia - ja tähän kohdistuvia kiusallisia haaveitaan... Voiko Posy kirjoittaa omalle tarinalleen onnellisen lopun? Uusi sarja naurattaa, koskettaa ja ihastuttaa.

Annie Darling asuu Lontoossa pikkiriikkisessä, kirjoja pursuavassa asunnossa. Hän rakastaa rakkausromaaneja sekä kissaansa herra Mackenzieta. Pieni kirjakauppa Bloomsburyssa on hänen lontoolaiseen kirjakauppaan sijoittuvan Bloomsburyn kirjakauppa -sarjansa ensimmäinen osa. Hauska ja romanttinen sarja on taattua lukemista kaikille Jenny Colganin, Jojo Moyesin ja Beth O'Learyn faneille.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Myrskynvartija 3
Eeppinen päätös Myrskynvartija-trilogialle!

Kammottava Morrigan-velhotar on herännyt kuolleista, ja myrskynvartija Fionn Boyle joutuu elämänsä taisteluun. Arranmoren saaren eripuraiset asukkaat taistelevat aikaa vastaan etsiessään keinoa voittaa Morrigan ja hänen alati kasvava sielunvaanija-armeijansa, mutta lopulta vain Fionn voi estää velhotarta syöksemästä maailmaa kaiken nielevään pimeyteen. Oppiiko hän hallitsemaan voimansa ajoissa pelastaakseen Arranmoren ja ystävänsä?

Myrskynvartijoiden taistelu on jännittävän Myrskynvartija-trilogian viimeinen osa. Sarjan käännösoikeudet on myyty 20 maahan ja se on voittanut useita palkintoja.

Catherine Doyle kasvoi Atlantin rannalla läntisessä Irlannissa. Hänen rakkautensa lukemiseen alkoi irlantilaisten myyttien ja legendojen parissa, mikä synnytti hänessä halun kirjoittaa myös itse. Kirjasarjaan Catherine sai inspiraation omilta esi-isiltään, jotka asuivat Arranmoren saarella.

Suositusikä 10+

”Fantastisen henkeäsalpaava päätösosa, jota en voinut laskea käsistäni.""

  • The Book Muse

”Tämä kirja on kiistaton riemuvoitto - se on jännittävä, eloisa ja mukaansatempaava säilyttäen samalla kaiken Catherine Doylen tunnusomaisesta huumorista ja sydämestä. Miten sopiva lopetus uskomattomalle trilogialle!”

  • kirjailija Louise O'Neill

”Todellakin eeppinen päätös yhdelle viime vuosien parhaista trilogioista.”

  • kirjailija Kiran Millwood-Hargrave

”MINKÄLAINEN loppu upealle trilogialle - panokset vain kasvavat ja kasvavat. Irlantilainen mytologia, sydämellinen taikuus ja niiin hyviä vitsejä - jos pidät mielikuvitusta ja sydämellistä huumoria pursuavista toimintaseikkailuista, et voisi löytää parempaa vaihtoehtoa.”

  • kirjailija Ross Montgomery"
Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tuukka-Omar 6
Palkitun Tuukka-Omar-sarjan kuudennessa osassa kohdataan erilaisia luopumistilanteita. Lisäksi tutustutaan syvällisesti kanoihin ja muistetaan, miten tärkeitä eläinten oikeudet ovat. Kirjan lopussa on tieto-osio kanoista ja kukoista. Niina Hakalahden lempeän utelias kerronta viihdyttää ja kannattelee lukijaa. Tuukka-Omarin kotona tapahtuu vesivahinko ja edessä on muutto väliaikaiseen asuntoon, äidin Anna-työkaverin taloon. Tuukka-Omar ei millään haluaisi asua missään muualla kuin kotona - tätä tosiasiaa ei muuta sekään, että Annalla on kukko ja kanoja. Aivan kuin muutossa ei olisi tarpeeksi riesaa, ärsyttävät riimit alkavat piinata Tuukka-Omaria juuri kun hän on nukahtamassa. Ja kun Tuukka-Omar menee ikiomaan tuttuun luokkaansa, hän joutuu yllättymään. Eikä tässä vielä kaikki: Synnöve-mummo kertoo odottamattoman uutisen, isän auto reistailee, Olavin marsu joutuu muuttamaan ja Liinan vatsa tulee tosi kipeäksi. Onneksi mainiot kanat tuovat iloa kaiken keskelle. Mitä enemmän Tuukka-Omar oppii kanoista, sitä enemmän hän innostuu. Niina Hakalahti (s. 1966) on tamperelainen kirjailija, joka kirjoittaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Hänellä on kolme kanaa ja kissa sekä vanha, vino talo.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jani Peranto & Rosa Riemunen 2
Hivelevän tarkkakatseinen dekkari rikosvyyhdestä, joka levittää säikeensä Tukholman kaduilta ruotsinsuomalaisten tiiviiseen kyläyhteisöön. Elämästä piti tulla helpompaa, kun tukholmalainen poliisi Jani Peranto astui kaapista ulos suomalaisuutensa kanssa. Hän kantaa nimensä i-kirjainta pystypäin ja puhuu estottomasti äidinkieltään, mutta tiedossa on uusia ongelmia. Edes parhaaseen ystävään Jukkaan ei voi luottaa, kun Tukholmaa ravisuttaa epäilty terroristiteko. Janikin joutuu miettimään valintojaan uudestaan. Kukaan ei enää naura Rosa Riemuselle, joka luo true crime -kirjailijan uraa Ruotsinmaalla. Aihe uudelle kirjalle löytyy yllättäen suomalaismafiasta, jonka jäljet johtavat Skutskäriin ja Gävleen. Rosan ja Janin tiet risteävät, kun he alkavat penkoa yhä synkemmäksi muuttuvaa vyyhtiä. Yhteistyö ei tälläkään kertaa suju kitkatta. Pystyvätkö he estämään seuraavan iskun? Maa kauhein isien jatkaa Jani Perannon ja Rosa Riemusen tarinaa, jossa ruotsinsuomalaisilla on tappavia salaisuuksia. Milka Hakkarainen on asunut Ruotsissa yli kymmenen vuotta. Hän on työskennellyt uudessa kotimaassaan toimittajana ja suomen kielen opettajana. Esikoisteos Ei verta rantaa rakkaampaa (2021) sai erinomaisen vastaanoton.

Tallennettuna:
Hakutulos 18

Poni nimeltä Herne Näytä tarkat tiedot

Ein Pony namens Erbse, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ella haaveilee pienestä lemmikkieläimestä - koirasta, kissasta tai marsusta. Joten kylläpä hän yllättyy, kun keittiöön tupsahtaa kuin tilauksesta pikkuruinen poni. Ella ja Herne-poni ystävystyvät ja kokevat yhdessä huiman seikkailun. Suositussa Kirjatiikeri-sarjassa on tavutettuja ja suuraakkosin kirjoitettuja tarinoita lukemaan opettelevien tueksi ja iloksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Soturikissat VI: Varjojen aika 4
Taistelu Tummahännän julmaa kulkukissakoplaa vastaan on voitettu. Taivasklaani on tuotu muiden klaanien luo järvelle, mutta se joutuu majailemaan tupaten täydessä Myrskyklaanin leirissä.

Klaaneissa vallitsee eripuraa siitä, mistä Taivasklaanille löytyisi reviiri ja onko viidennelle klaanille ylipäätään sijaa entisten joukossa.

Raskaita tappioita kokenut Varjoklaani puolestaan on heikentynyt varjoksi entisestään. Pihlajatähti ei pystynyt pelastamaan sitä - kuka pystyisi?

Varjojen aika -saagassa eletään Myrskyklaanin päällikön Vatukkatähden valtakautta. Synkin yö on saagan neljäs osa.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Juonirikas trilleri Ranskasta Suomeen ujuttautuvasta rikollisuudesta, jonka taustat saavat lukijan hätkähtämään. Juristi-kirjailijan sympaattinen päähenkilö on lakimies, isä ja aviopuoliso - mutta missä järjestyksessä? Marseillessa joku tappaa kemianalan yhtiön päätutkijan ja ryöstää yrityssalaisuuksia. Lahdessa kemianalan yrityksiin kohdistuu murtosarja, jonka tekijät jäävät heti kiinni. Juuri isäksi tullut lupalakimies Juuso Liina uskoo päämiehensä syyttömyyteen. Hän tietää, ettei kaikki aina ole sitä, miltä ensi silmäykseltä näyttää. Kun asianajotoimistoon murtaudutaan ja päämies katoaa, Juuso kuitenkin tajuaa tehneensä virheen. Yrittäessään korjata tilannetta hän kaivaa kuoppaansa yhä syvemmäksi. Samalla hän tulee sotkeneeksi mukaan sekä esimiehensä asianajaja Porkkalaisen että vaimonsa Emman. Viimein, vaikka Juuso on syönyt kaikki periaatteensa, vaara uhkaa joka suunnasta ja kello käy. Mitä mies ei tekisi perhettään suojellakseen.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maantiekiitäjä on tunteita ravisteleva romaani nuoren naisen vakavasta vammautumisesta. Tekstissä yhdistyy kaunistelematon arjen kuvaus sekä osuva, kannatteleva huumori. Laura on seitsemäntoistavuotias elämäniloinen juoksijanuori, jolla on selkeät suunnitelmat tulevaisuudelle: muutto omaan kotiin ja opinnot liikunta-alalla. Alkukesän uintiretki veljen kanssa menee kuitenkin kohtalokkaalla tavalla pieleen, ja Lauran elämä muuttuu sekunneissa. Hän neliraajahalvaantuu eikä mitään ole enää tehtävissä. Vai onko sittenkin? Maantiekiitäjä kertoo riipaisevan tarinan nuoren naisen sukelluksesta syvälle pohjaan, hänen taistelustaan pohjan pimeydessä ja hitaista yrityksistä nousta takaisin valoon. Reija Kaskiaho kirjoittaa päähenkilönsä elämästä tarkkanäköisesti ja välittävästi, huumoria sisältävälle tyylilleen uskollisena. Maantiekiitäjä on Kaskiahon seitsemäs nuortenromaani. Aiemmin häneltä on julkaistu mm. teiniraskaudesta kertova nuortenkirja Rastas, joka sai Topelius-palkinnon.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rento tarina villeistä ideoista ja spontaanien tempausten voimasta.

Seiskaluokkalaiset Niko, Heikki ja Joonas ovat olleet parhaita kavereita lapsuudesta saakka. Yhteen sulautunut klimppi, jossa kiteytyy kaikki maailman viisaus, komeus ja hauskuus. Eräänä tylsänä päivänä Niko heittää ilmoille omituisen ajatuksen hännistä, ja sen jälkeen junaa ei enää voi pysäyttää. Alkaa projekti, jolle ei juuri ymmärtäjiä riitä mutta joka vähitellen tekee Nikosta, Heikistä ja Joonaksesta suorastaan maailmankuuluja.

Palkitun kirjailijan hauska ja nopealukuinen tarina on läpeensä nelivärikuvitettu. Maria Laakson sarjakuvatyylinen kuvitus kommentoi tekstiä raikkaalla otteella.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Roope ja Make 1
Roope, Make ja lusikkatesti kuvaa humoristisesti ja samaistuttavasti nuoren pojan elämää ja ongelmia - niin vauhdikkaita kommelluksia kuin kaverisuhteiden kiemuroita. Uuden kirjasarjan avausteoksessa on runsas kuvitus, ja osa luvuista on kerrottu sarjakuvan keinoin. Kuutosluokkalainen Roope haaveilee moposta, johon on säästänyt rahaa jo monta vuotta. Vihdoinkin hän on saamassa sellaisen - jos vain kerää koulusta tarpeeksi positiivisia Wilma-merkintöjä. Valitettavasti Roopen paras kaveri Make on hivenen ylivilkas ja saa Roopen mukaansa erilaisiin hölmöilyihin, joiden seuraukset pöllähtävät välillä sananmukaisesti omalle naamalle. Miten mopohaaveen käy? Mopon odotuksen ohessa Roope ja Make yrittävät keksiä keinon, jolla voisivat välttää paljon pelätyn lusikkatestin. Kun asiat mutkistuvat, onneksi on edes salibandy, jossa kaikki murheet unohtuvat. Mutta miten käy, kun ystävyys joutuu koetukselle ja pojat päätyvät jopa rehtorin puheille?

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Aavepartio 2
Aavepartio hirviön lonkeroissa!

Helppolukuinen, runsaasti kuvitettu Lukupalat-sarja on tehty juuri lukemaan oppineille. Aavepartion matkassa sivuja saa kääntää sopivasti jännittäen - mutta vähän saa myös tirskua!

Outo hirviö on muuttanut aavepartiolaisten kotikaupungin viemäriin. Kun otus ulottaa lonkeronsa pyttyjen kautta ihmisten kylpyhuoneisiin, julistetaan kaupunkiin virallinen pissahätätila. Mutta onneksi on Aavepartio!

Lukupalat-kirjojen lyhyt ja vetävä teksti sekä runsas värikuvitus houkuttavat alakoululaiset kääntämään sivua. ?WSOY:n Lukupalat-sarja on kieltämättä tällä hetkellä ylivoimaisesti paras lukemaan juuri oppineille tarkoitettu helppolukuinen kirjasarja.? - Maaseudun tulevaisuus

Roope Lipasti (s. 1970) kirjoittaa sekä lapsille että aikuisille. Lipastin Lätkä-Lauri-sarja on yksi Lukupalojen luetuimmista.

Mari Luoma (s. 1993) on sarjakuvantekijä ja lastenkirjakuvittaja, joka on tehnyt myös peligrafiikkaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tyrmäävän hauska ja terävänäköinen tarina mielensä kanssa painivasta naisesta ja miehestä, joka on kuin lapsuudenkodin sohva.

Martha on juuri täyttänyt neljäkymmentä. Joskus hän työskenteli Voguessa ja haaveili kirjoittavansa romaanin. Nyt hän tuottaa sisältöä internetiin ja on Oxfordin elinpiiriensä ainoa ihminen, jolla ei ole tohtorintutkintoa tai vauvaa. Hänen huolehtiva, ruokaa laittava, häntä 14-vuotiaasta rakastanut miehensä on juuri muuttanut pois.

Marthassa on ollut jotain vialla jo pitkään. Kun hän viimein löytää syyn ja selityksen, saattaa joidenkin unelmien kannalta olla jo liian myöhäistä. Mutta ehkä aloittamalla alusta hän voi kirjoittaa tarinalleen paremman lopun.

Tallennettuna:
Hakutulos 27

Hälytys avaruusasemalla Näytä tarkat tiedot

Alarm auf der Weltraumstation, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ottoa ja Lindaa odottaa huipputärkeä tehtävä. Jäähdytysjärjestelmä avaruusaluksen ulkopuolella on mennyt rikki. Se on saatava kuntoon mahdollisimman pian, tai muuten aluksen miehistö on hengenvaarassa. Toivottavasti korjaus onnistuu! Suositussa Kirjatiikeri-sarjassa on tavutettuja ja suuraakkosin kirjoitettuja tarinoita lukemaan opettelevien tueksi ja iloksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Raakel Oksa ratkaisee
Raakel Oksa saa kunnostusprojektikseen kahden asunnon yhdistämisen Töölössä. Raakelin ja hänen luottoremontoijansa Dannen purkaessa väliseinää he löytävät rakenteista peltisen keksipaketin, johon on säilötty katkaistu letti ja leinikkimekko.
Kesällä 1960 lahjakas viulistityttö matkustaa Kainuusta Helsinkiin kesäkurssille saatuaan maakuntajuhlassa stipendin. Hilkka asettuu vanhapiikatätinsä asuntoon. Unelmien kesä, jolloin Hilkka omistautuu viulunsoitolle ja ensirakkaudelle, päättyy kuin saksilla leikaten.

Eppu Nuotion dekkarisarjan avaus esittelee intohimoisen käsityöläisen, Raakel Oksan, joka puusepän työnsä ohessa tempautuu selvittämään rikoksia eri kaupunginosissa. Raakel Oksan tähdittämä sarja sammuttaa janon, jonka Nuotion Ellen Lähde -sarja jätti lukijoihinsa.

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ella 34
Roolit vaihtoon koulussa!

Ella ja kaverit eivät ole uskoa korviaan, kun heistä tehdään viikon ajaksi opettajia ja aikuiset passitetaan koulun penkille.

Kun kolmasluokkalaiset saavat koulussa vallan, heillä on paljon loistavia ideoita.

  • Minä määrään, että välitunnit ovat tunnin pituisia, Hanna sanoi.

  • Minä määrään äidin tekemään kaikki minun läksyni, Tiina keksi.

  • Minun äitini tekee jo kaikki minun läksyni, tiedotti Samppa.

  • Eihän sinulla edes ole läksyjä. Sinä olet nyt se, joka antaa läksyt, Tuukka muistutti.

Pian lapsille valkenee, että heidän täytyy myös opettaa. Onneksi on ainakin yksi asia, jonka opettamalla he voivat saada aikuiset ymmärtämään heitä paremmin...

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Kirja
Parvela, Timo, kirjoittaja ; Pitkänen, Pasi, kuvittaja ; Sortland, Bjørn, kirjoittaja ; Menna, Outi, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kepler62 III: Terra 2
Huippusuositun Kepler62 -sarjan päätösosa.

Avaruusseikkailijat ovat palanneet tekoäly Scorpionin valtaamalle kotiplaneetalleen, mutta Marien kaulassa sykkii Sydän, joka voi ratkaista vielä kaiken!

Paluu Maahan on Marielle shokki ja hän jättää ystävänsä. Hän lähtee kohti lapsuudenkotiaan, valtavaa linnaa, jossa voisi elää loppuelämänsä turvassa. Marien kaulassa roikkuu kuitenkin koru, sydänriipus, jonka äiti antoi hänelle vuosia sitten. Marielle valkenee, että korun sisällä piilee heidän ainoa toivonsa kukistaa Scorpion, mutta sen käyttäminen vaatii uhrauksia. Onko Marie valmis ottamaan riskin ja taistelemaan elämän puolesta?

Kepler62-sarja avaruuteen lähetetyistä uudisraivaajalapsista on kerännyt lukijoita ja menestystä niin kotimaassa kuin maailmallakin. Sarjaa on käännetty yli 20 kielelle ja sitä on myyty Suomessa yli 100 000 kappaletta. Sydän on sarjan 13. kirja ja viimeinen osa.

Norjalainen Bjørn Sortland kirjoittaa Kepler62-menestyssarjaa vuorotellen Timo Parvelan kanssa. Pasi Pitkäsen kosmisen taidokas kuvitus viimeistelee houkuttavat avaruusseikkailut.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rosoinen kuvaus äitiydestä, perheestä ja tyttärestä, joka on muutakin kuin haavansa.

Pienenä Aino ei kuunnellut lässytystä vaan oli topakka lapsi. Nyt puhelimesta kuuluu teinin hätä: "Mä oon tehnyt syviä viiltoja. Äiti anteeks."

Elämä muuttuu mustaksi ja itkusta painavaksi. Verisiä pyyhkeitä, pitkiä hihoja, piilotettuja teriä. Mitä tehtiin väärin? Miten olisi pitänyt toimia?

Kirjailijan omiin kokemuksiin perustuva romaani piirtää kuvan perheestä, jossa tunnelmat vaihtelevat epätoivosta toivoon ja kyynelistä mustan huumorin nostattamiin naurunpyrskähdyksiin. Hiljalleen viilloista tulee arpia - kaikilla.

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rex Dexter 2

Tallennettuna:
Hakutulos 33

Koulun kiva kummitus Näytä tarkat tiedot

Ein Gespenst auf dem Schulhof, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kepposia rakastava koulukummitus Totti osallistuu koulun kevätriehan valmisteluihin. Kun myös Totin sisko Tuuve häärää mukana, kaikki uhkaa karata käsistä. Mutta koristeluissa on kerrankin jotain uutta. Mitä mieltä on rehtori? Suositussa Kirjatiikeri-sarjassa on tavutettuja ja suuraakkosin kirjoitettuja tarinoita lukemaan opettelevien tueksi ja iloksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ahmittava gaming-romaani.

"Ripley joined the server." Viihdyttävä romaani nettiystävyydestä, koodaamisesta, hakkeroinnista - ja tunteista, jotka voivat herätä vahvana niin netissä kuin livenäkin.

Isla on gamer, joka tunnetaan pelipiireissä nimellä Ripley. Damien on online-kaveri, josta on tullut Islalle hämmentävän tärkeä. Islalla on kuitenkin periaate: hän ei halua pilata tiiviitä pelisessioita ja tuntikausien chattaamista tapaamalla Damienia IRL.
Ikinä. Mutta Damien vetää Islan ajatuksia puoleensa kuin magneetti ja mahdollisuus nähdä oikeasti Gameconissa ei jätä rauhaan. Kun Islan lukiossa aloittaa samaan aikaan raivostuttavan omahyväinen Anton, heidän välillään roihahtaa heti, eikä Isla enää tiedä voiko verkossa syntynyt syvä yhteys päihittää tosielämän tunteen.

Annukka Salama (s. 1980) on tamperelainen kirjailija, joka on valloittanut lukijat aiemmin faunoidinuorista kertovalla trilogiallaan. Käärmeenlumooja voitti ilmestyessään Blogistanian Kuopus -palkinnon ja oli Topelius-palkintoehdokkaana.

Tallennettuna:
Hakutulos 35

Ystäväni kilpa-auto Näytä tarkat tiedot

Mein Freund, das Rennauto, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Juho on uuden kauko-ohjattavan autonsa lumoissa. Auto osaa puhua ja jopa muuttaa kokoaan niin, että Juho mahtuu sen kyytiin. Vau! Kaverukset saavat haasteen kilpa-ajoon, ja siitä kehkeytyykin todellinen jännitysnäytelmä. Suositussa Kirjatiikeri-sarjassa on tavutettuja ja suuraakkosin kirjoitettuja tarinoita lukemaan opettelevien tueksi ja iloksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kallio. 1990-luku. Mullistusten vuosi.

"Me olimme maailmanlopun sukupolvi, kaikkeuden keskipiste."

Helsingin Kallio, nuoria aikuisuuden kynnyksellä. Lukio ja lapsuuskoti ovat jäämässä taakse, tulevaisuus on häikäisevä ja ääretön.

Bambi on muuttanut alaikäisenä Helsinkiin mennessään taidelukioon. Bambin ympärille on kerääntynyt laaja piiri ihmisiä, itse valittu perhe. Aikuiselämän riippumattomuus tuntuu rajattomuudelta: voi juhlia maanantaista torstaihin tai lähteä tuntemattoman matkaan kadulta. Kun Bambi tutustuu järkyttävän kauniiseen Helenaan, hän haluaisi pitää tämän vain itsellään, mutta pian Helenan tuntevat kaikki.

Valtakausi on Jenni Toivoniemen vastustamaton esikoisromaani yhdestä vuodesta nuorten elämässä lankapuhelinten aikaan. Kun siteet lapsuuteen hiutuvat poikki, mihin voi kiinnittyä? Voittaako ystävyys himon? Mitä tapahtuu kaikkein tärkeimmälle yhteisölle, kun maailma alkaa vääjäämättä kiskoa sen osasia eri suuntiin? Romaani kuvaa aidosti ja moniäänisesti eri taustoista tulevien nuorten aikuisten ensiaskelia itsenäiseen elämään, jossa vastuun ja velvollisuuksien karikot vaanivat jokaista.

Jenni Toivoniemi (s. 1978) on Helsingissä asuva palkittu elokuvantekijä ja kirjailija. Hänen ensimmäinen pitkä elokuvansa, kiitetty ja rakastettu Seurapeli, ilmestyi vuonna 2020.

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Kirja
Troll, kirjoittaja, taiteilija ; Saaritsa, Mayu, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mestarietsivä Peppunen 8
Pöräyttelevä mestarietsivä ratkaisee jälleen!

Uljaasta ulkomuodostaan ja briljantista päättelykyvystään tunnettu Mestarietsivä Peppunen ratkaisee tapauksen kuin tapauksen yhdessä pamauksessa. Peppusen odotettu jatko-osa tarjoaa jälleen kiperiä arvoituksia. On aika testata hoksottimiesi terävyys.

Mestarietsivä Peppunen on ollut Mitä Suomi lukee -listan vakiokasvoja. Kirja on sarjan kahdeksas suomennettu osa.

5+

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Koskettava ja viisas romaani itse valituista perheistä, yksinäisyydestä ja kohtaamisista.

Anna-Liisan elämä on ollut tyhjää ja yksinäistä siitä asti, kun hänen puolisonsa Marjatta kuoli. Eräänä päivänä lähikaupan myyjän suositus sysää kuitenkin liikkeelle hämmentävien tutustumisten ketjun. Karjaalta takaisin Helsinkiin muuttanut Tarja miettii, olisiko elämällä vielä jotain tarjottavaa viisikymppiselle eronneelle ja työttömälle lesbolle. Nelikymppinen Jasu asuu vanhempiensa nurkissa, maksaa eksänsä tekemää velkaa eikä usko sitoutuvansa enää koskaan.

Vähitellen yksinäisten ihmisten kohtaamisista muodostuu jotain suurempaa, joka voi kannatella heitä kaikkia.

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Neppari 2
Pupufanien unelmasarja!

Kun Neppari perustaa pupukahvilan, siellä tarjoillaan vain porkkanakakkua eikä kahvia lainkaan. Neppari on seikkaillut aiemmin helppolukuisessa Lukupalat-kirjassa Neppari ja Neiti Lutunen.

Ihaninta Nepparin ja hänen parhaan kaverinsa elämässä ovat puput. Nyt lapset laittavat pystyyn pupukahvilan - mutta miten sinne saataisiin asiakkaita?

Lukupalat-kirjoissa on sopivasti tekstiä, jotta juuri lukemaan oppinut jaksaa hotkaista ne kerralla. Runsas ja söpön pastellinen kuvitus joka aukeamalla houkuttaa lukemaan lisää.

Taru Viinikainen (s. 1983) on äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja. Viinikainen kirjoittaa myös aurinkoista Tiltu ja Lettu -lastenromaanisarjaa.

Netta Lehtola (s. 1996) on graafinen suunnittelija ja kuvittaja. Lehtolan kuvittama Kettujuttuja-kuvakirja valittiin Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaaksi vuonna 2019.

Tallennettuna:
Hakutulos 41
Hakutulos 42
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tämä kirja on tarina lapsesta, jonka vanhemmat ovat eronneet ja Anna on muuttanut äidin ja isoveljen kanssa uuteen kotiin. Anna ei ole vielä kotiutunut uuteen elämäntilanteeseen ja vertaa aikaa ennen vanhempien eroa.
Ja sitten on vielä Jussi, äidin uusi ystävä. Anna jännittää Jussia, eikä kaikkia asioita voi kertoa äidillekään. Onneksi on kuitenkin isomummu, joka kuuntelee Annan huolia ja toiveita. Ja tarjoaa välillä jäätelöä.
Anna ja eron tuomat muutokset-kirja kuva vanhempien eron mukanaan tuomia muutoksia lapsen näkökulmasta. Kirjassa näkyy elämän eri sävyjä ja tunteita, joita lapsi tilanteessa kokee.

Vaikka jotkin asiat ovat kurjia, onneksi myös lohdutusta ja iloakin löytyy.

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Kirja
Cassanell, Victoria, kirjoittaja, taiteilija ; Leskinen, Terhi, kääntäjä ; Ewen, Diane, taiteilija
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lämminhenkinen seikkailu kertoo ystävyydestä, empatiasta ja erittäin pitkästä välimatkasta. Kukapa ei haluaisi omaa lemmikkipingviiniä? Jääkarhu ainakin tahtoo! Kun se huomaa lehdessä pingviinikupongin, se tilaa itselleen lemmikin alta aikayksikön. Mutta asiat eivät suju aivan niin kuin Jääkarhu odottaisi...

Tallennettuna:
Hakutulos 44
Kirja
Chapman, Jane, kirjoittaja, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 45

Maisa sairaalassa Näytä tarkat tiedot

Maisy goes to hospital, suomi
Kirja
Cousins, Lucy, kirjoittaja, taiteilija ; Heimonen, Anneli, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 46
Kirja
Cousins, Lucy, kirjoittaja, taiteilija ; Heimonen, Anneli, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Reput selkään ja retkelle! Tällä kertaa Maisa-hiiri ystävineen myös yöpyy luonnon keskellä. Kaikki auttavat teltan pystytyksessä. Teltasta tulee hieno, mutta onko se tarpeeksi iso viidelle retkeilijälle?

Tallennettuna:
Hakutulos 47
Kirja
Harjanne, Maikki, kirjoittaja, taiteilija
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Minttu on kadottanut lempikirjansa. Miten hän saa nyt illalla unta?

Ville-veli houkuttelee Minttua keinumaan, mutta Minttu ei ehdi. Hänen pitää löytää kadonnut lempikirjansa ennen iltaa. Mintun kauhuksi perheen kaikki muutkin kirjat ovat hävinneet, ja kirjahylly ammottaa tyhjyyttään. Onneksi kadonneiden kirjojen salaisuus selviää. Mintun lempikirja pysyy kuitenkin piilossa. Mintun ei auta muu kuin tehdä itselleen uusi lempikirja.

Riemastuttava Minttu on yli sata teosta julkaisseen Maikki Harjanteen luomista hahmoista tunnetuin. Minttu esiintyi ensi kerran lastenkirjassa vuonna 1978 ja on seikkaillut yli 50 teoksessa.

Tallennettuna:
Hakutulos 48

Hugo & Hemmo ja huimapäinen haaksirikko Näytä tarkat tiedot

Mozart & Robinson und der gefährliche Schiffbruch, suomi
Kirja
Herget, Gundi, kirjoittaja ; Renger, Nikolai, taiteilija ; Kallinen, Seija, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hupaisan hiirikaksikon seikkailut jatkuvat! Kotihiiri Hugo ja peltohiiri Hemmo ovat erilaisuudestaan huolimatta arhaat kaverukset. Se ei silti tarkoita, että ne olisivat kaikesta samaa mieltä. Kun sade ropisee kattoon ja Hugo haluaisi vain uppoutua rauhassa kirjaansa, Hemmolla onkin toiset suunnitelmat. Se haluaa päästä seikkailemaan, ja Hugon kirjasta Hemmon idea saakin mukavasti tuulta purjeisiinsa...

Tallennettuna:
Hakutulos 49

Rikas, rakas metsä! Näytä tarkat tiedot

Ein Wald voller Schätze, suomi
Kirja
Jakobs, Günther, kirjoittaja, taiteilija ; Kallinen, Seija, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 50
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maatilan eläimiä, viljelykasveja, rakennuksia ja työkoneita esittelevä katselukirja on täynnä tutkittavaa! Pikkuhiljaa lapsi oppii nimeämään asioita ja esineitä, matkimaan ääniä ja vastaamaan kuviin liittyviin kysymyksiin. Reilun kokoinen, värikäs katselukirja sopii pienokaisen ensimmäisiin lukuhetkiin, ja lapsen varttuessa sen avulla on hauskaa kartuttaa sanavarastoa. Kirjan lopussa on Etsi ja löydä -peli, joka innostaa etsimään vastaavuuksia läppien alta.

Tallennettuna: