Haku

Uutuudet, vko 8/2022

Uutuudet ajalta: 21.2.2022 - 27.2.2022

Muokattu: 15.11.2022
Hakutulos 2
Kirja
Vänskä-Westgarth, Satu, kirjoittaja, valokuvaaja (ekspressio)
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tripsteri Norja -matkaoppaan avulla pääset unohtumattomalle matkalle vuonojen ja viikinkien maahan.

Pakkaa kassiin pipo, sadevaatteet ja kunnolla kerroksia vuodenajasta riippumatta ja lähde oppaan mukana matkustamaan hitaasti pitkin Norjan kauneimpia maisemateitä. Nauti merellisestä tunnelmasta Norjan etelärannikolla, seuraa Peer Gyntin jalanjälkiä sisämaassa, saarihyppele Helgelandissa ja häikäisty vuonojen ja Pohjois-Norjan kauneudesta.

Löydät oppaan avulla upeimmat vaellukset, tutustut moderneihin viikinkeihin ja Norjan hiihtokeskuksiin ja vietät rentouttavan kaupunkiloman Oslossa. Sinulle selviää, miksi naapurimaassamme kaikki on niin kodikasta eli ?koselig?, säästä huolimatta. Varoituksen sanana muista: Norjaan on helppo tulla, mutta sieltä on vaikea lähteä!

Oppaan on kirjoittanut ja kuvannut Norjaan koskimelontareissulle matkannut ja sille tielle pieneen hiihtokeskuskylään jäänyt matkailualan ammattilainen Satu
Vänskä-Westgarth. Maassa yli 10 vuotta asunut Satu seikkailee vapaa-ajallaan niin lähellä kuin kaukana Norjan upeissa ulkoilumaastoissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Kirja
Hautamäki, Kari, kirjoittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tunnelma oli epätodellinen, ja pelkäsin jalkojeni murtavan terassin hiiltyneet laudoitukset. Kestivät ne painoani jonkin aikaa, kunnes seuraavalla askeleella tunsin, miten jokin meni rikki jalkani alla. Rutina kuulosti siltä kuin näkkileipä olisi musertunut. Katsoin alas. Hetken aikaa tunsin, että pyörtyisin juuri siihen paikkaan. Hetken aikaa mieleni ei pystynyt käsittelemään sitä näkyä, jonka näin jalkojeni juuressa.

Et sinä (vielä) kuole näyttää rikospaikat ensihoitajan silmin ja kuljettaa sinut Lahdesta Tukholman synkkiin ghettoihin. Työtehtävät vievät palaneen talon luokse ja keskelle perhetragediaa, puukolla riehuvan itsetuhoisen potilaan kanssa ambulanssiin ja teinien huumesotkuihin. Puuttuvat sidostarpeet loihditaan vaikka omasta t-paidasta. Naurua pidätellään silloin, kun maallikko yrittää elvyttää elävää ihmistä samalla pullaa syöden.

Tiesittekö muuten, että Tukholman ambulansseissa ei ole luotiliivejä ja ensihoitajat putsaavat itse veriset autonsa?

Kirjan kirjoittaja Kari Hautamäki on työskennellyt ensihoitajana ambulanssissa Suomessa ja Ruotsissa. Hän on kerännyt tähän teokseen uransa mieleenpainuvimpia keikkoja kahden vuosikymmenen ajalta.

Tallennettuna:
Hakutulos 4

132 kotikonstia kukoistaville kasveille Näytä tarkat tiedot

132 smarta knep för växter och trädgård, suomi
Kirja
Schilén, Linda, kirjoittaja, kuvittaja ; Tupala, Kaisu, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 6
Kirja
Karttunen, Mika, kirjoittaja ; Aviador Oy, kustantaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaikkialle maailmaan levinneen ikivanhan lautapelin alkuperämaa on lähteestä riippuen joko Persia tai Intia. Suomessakin tätä ?vihreän sametin jalkapalloa? on pelattu satoja vuosia, ja viime vuosina suosio on entisestään kasvanut kaikissa ikä- ja yhteiskuntaluokissa.

Shakin seitsenkertainen Suomen mestari Mika Karttunen on opettanut vuodesta 2011 lähtien erityisesti kouluikäisiä lapsia. Teoksessa Shakki, matti! - joka kodin shakkiopas hän opastaa kaikeinikäiset pelistä kiinnostuneet tämän jalon pelin saloihin opettamalla siirrot ja säännöt sekä muut perusteet perehdyttämällä pelaamaan oppivat myös yleisempiin avauksiin, tärkeimpiin loppupeleihin, hyökkäykseen, puolustukseen sekä kaikkein olennaisimpiin taktisiin ja strategisiin ideoihin.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rakastetun psykologin ja kirjailijan riipaiseva tositarina empatian korjaavasta voimasta.

Eloise on vilkas ja herttainen nuori. Lapsuudessa koettu väkivalta ja heitteillejättö ovat kuitenkin romuttaneet tytön kyvyn luottaa niihin, joilta hänen tulisi saada rakkautta ja turvaa.

Psykologi Torey Hayden päättää ottaa Eloisen hoidettavakseen. Hän toivoo, että hellä huolenpito voisi saada tytön jälleen luottamaan muihin ihmisiin ja maailmaan. Kerran menetetyn uskon palauttaminen ei kuitenkaan ole helppoa: satutetun lapsen mielessä todellisuuden rajat ovat hämärtyneet, ja Eloisen on vaikea erottaa toisistaan niitä, jotka haluavat auttaa, ja niitä, jotka haluavat satuttaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 8

Nelli ja merirosvon aarre Näytä tarkat tiedot

Pirate Nell's tale to tell, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 9
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Keiko ja Jenna 2
Hauska ja lämminhenkinen tarina ihastumisesta, kilpailuhenkisyydestä ja ystävyydestä

Jenna Sakain tarina on itsenäinen osa Homma hallussa, Keiko Carter -kirjalle.

?Rakastin tätä kirjaa vielä enemmän kuin kirjailijan edellistä! Ja Keikokin on mukana tarinassa.? - Daria, Goodreads

Jenna ja hänen ensimmäinen poikaystävänsä Elliott eroavat, ja pettynyt Jenna päättää, että ei enää anna ihastumiselle mahdollisuutta vaan keskittyy opiskeluun. Mutta ei ole helppoa pitää pää kylmänä, kun joutuu näkemään jatkuvasti exää koulun sanomalehden toimituksessa ja sitä paitsi söpö, mutta ärsyttävä Rin Watanabe tuntuu ilmestyvän kaikkialle minne Jennakin menee.

Debbie Michiko Florence toimi ennen kirjailijan uraansa alakoulun opettajana ja eläintarhan oppaana. Hän on kolmannen polven japanilaisamerikkalainen ja kasvanut Kaliforniassa. Nykyään hän asuu Connecticutissa miehensä ja tyttärensä kanssa. Perheeseen kuuluu myös rescue-koira, kani ja ankka.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Dublinin murhat 1
Meillä kaikilla on pimeä puolemme.

Pimennossa aloittaa älykkään, henkilöhahmoihin ja tunnelmaan panostavan huippusuositun dekkarisarjan.

Kuumana kesäpäivänä vuonna 1984 kolme lasta katoaa metsään. Vain yksi heistä löydetään etsintöjen jälkeen, veriset kengät jaloissaan. Tapahtumista hän ei muista mitään.

Kaksikymmentä vuotta myöhemmin sama poika, Rob Ryan, on töissä Dublinin poliisin murhayksikössä, jossa juuri kukaan ei tiedä hänen menneisyydestään. Mutta kun 12-vuotias tyttö löytyy murhattuna samaisesta metsästä, Rob ja hänen partnerinsa Cassie Maddox huomaavat tutkivansa pelottavan samankaltaista mysteeriä.

Amerikkalais-irlantilainen Tana French (s. 1973) on kirjoittanut kahdeksan romaania, joille on myönnetty lukuisia palkintoja. French kouluttautui alun perin näyttelijäksi, mutta ryhtyi kolmekymppisenä kirjoittamaan kokopäiväisesti romaaneja. Nyt hänen kirjojaan on myyty maailmalla yli seitsemän miljoonaa kappaletta. Pimennossa on Dublinin murhat -sarjan ensimmäinen osa, joka palkittiin mm. Edward-palkinnolla. Romaanien pohjalta on tehty myös suosittu tv-sarja. French asuu perheensä kanssa Dublinissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jari Karhu 1
Helsingin Kruununhaassa murhataan kylmäverisesti kuusi ihmistä. Poliisitutkinta etenee hitaasti, joten perheensä menettänyt eduskunnan puheenjohtaja Kinnunen palkkaa ammattisotilas Jari Karhun etsimään syylliset. Mutta kuka julistaa tuomion ja miten syyllisiä rangaistaan? Onko kosto ainoa keino saada oikeutta?
Välitön uhka on kansainvälinen toimintatrilleri ja uuden sarjan aloitus. Kari Haakana kuvaa fiktion keinoin poliittisen väkivallan voimistumista nyky-Euroopassa, missä yksityiset turvayritykset tekevät länsimaisten hallitusten likaiset työt ja autoritaariset hallinnot murhauttavat vastustajiaan julkisilla paikoilla sivullisista uhreista välittämättä.

Kari Haakana (s. 1968) on helsinkiläinen suoratoistopalveluihin erikoistunut digiasiantuntija, kolumnisti, bloggaaja ja entinen toimittaja.

"Kaikki iskee todella lähelle. Kansainvälisen tason trilleri!"

  • Kirjailija Kaisa Haatanen
Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vuodenajat 3
Neliosaisessa kirjasarjassa seurataan vuodenaikojen vaihtumista maaseudulla, jossa pieni tyttö tutkii luonnon ihmeitä ja maailmanmenoa kaikilla aisteillaan. Koti ja sen ympäristö tarjoavat lapselle loputtomasti virikkeitä uusiin seikkailuihin, sillä luonto on hänelle turvallinen ja luotettava leikkipaikka. Kirjan mielikuvitusrikas lapsikertoja havainnoi ympäristöään ja pohtii elämää, aikuisia ja heidän ajatuksiaan. Hän vie lapsilukijat mielikuvitusmatkalle luontoa tutkimaan ja aikuiset lukijat aikamatkalle lapsuuteen.

?Sateenvarjoretken jälkeisenä yönä näin unta, jossa minulla oli suuri sateenvarjo, joka ymmärsi puhettani. Sateenvarjo lupasi viedä minut ihan mihin haluaisin. Saavuimme metsän ylle, joka oli täynnä keltaisia, oransseja ja punaisia vaahteroita. Siellä oli myös minun lempipuita, haapoja! Niiden latvat loistivat kirkkaissa väreissä ja ilmassa leijui värillisiä lehtiä. Ajattelin, kuinka ihanaa olisi, jos nuo kaikki lehdet saisi haravoitua yhteen kasaan. Samassa myrskytuuli alkoi pyöriä hurjasti metsässä. Lehtiä pöllysi joka puolella ja puiden oksat taipuivat mutkalle. Sateenvarjo kieppui hurjasti tuulessa!?

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Unelmakoirat 3

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lentävä nuoli 4
Niklaksen hyvä ystävä Elsi on saanut oman ponin, Lesterin. Niklas on iloinen ystävänsä puolesta. Mutta tallilla ei ihan aina ole niin mukavaa: Leo ja Eveliina tuntuvat liittoutuneen Niklasta ja Elsiä vastaan. Leo saa ilkeällä juonelle Niklaksen vaikeuksiin... Lisäksi Elsillä on Lesterin kanssa ongelmia. Mutta onneksi on Hilla, jolla Niklas pääsee taas yllättäen ratsastamaan!

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nuori nainen, vanha kartano ja rakkaus, jota menneisyys uhkaa.

Kun rahat ovat tiukassa ja parisuhde vähemmän kuin ruusuinen, matka Skotlantiin ystävien kanssa on kuin tuulahdus raikasta ilmaa. Mikä olisi täydellisempi paikka laittaa elämänsä järjestykseen kuin aukeille nummille rakennettu rapistuva kartano?

Tai niinhän sitä luulisi.

Kun menneisyys nostaa päätään ja meren äänet voimistuvat, kaikki uusi ja kaunis uhkaa kuitenkin sortua. Riittääkö pelkkä rakkaus?

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Niki Dundee 1
Kuudesluokkalainen Niki muuttaa äitinsä kanssa Santakylän pikkukaupunkiin, jonka on vallannut jalkapallokuume. Koko Suomi on haltioissaan EM-kisojen yllätyspronssista, ja Nikin uudessa koulussakin kaikki pyörii jalkapallon ympärillä. Koska Niki on kiinnostuneempi onkimisesta, lukemisesta ja historiasta, hänestä tulee luokan ykköstykin, Mirjami Toivon eli Mimmin, silmätikku ja pilkan kohde. Koska Niki haluaa saada kavereita, hän yrittää oppia. Mikään ei vain tahdo onnistua. Hän tutustuu Ereen ja vie tämän kalaan, mutta senkin ystävyyden Mimmi pilaa. Niki ei kuitenkaan lannistu. Ja kun äidiltä lipsahtaa oleellinen tieto Nikin isästä, pojan maailma pyörähtää uuteen asentoon. Hanna Kökkö on iittalalainen kirjailija ja opettaja. Hän on julkaissut aiemmin useita nuortenromaaneja. Pallo on pyöreä, Niki Dundee! on Kökön ensimmäinen alakouluikäisille kirjoittama romaani, joka aloittaa myös uuden vauhdikkaan sarjan.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rudolf Rosvo 2
Rudolf Rosvon suurin toive olisi päästä kouluun, mutta hänen ryöväriäitinsä Raisa ja murtautujamummonsa Regina eivät ota moista kuuleviin korviinsa. Koulustahan valmistuu kunnon kansalaisia! Lopulta Raisa suostuu opettamaan Rudolfia kotikoulussa, mutta oppiaineet ovat vähintään erikoisia: kassakaappien historiaa, ryöväilyn teoriaa ja rosvopaistin valmistusta. Rudolf punoo ystävänsä Mataleenan avulla nerokkaan suunnitelman, jonka turvin hän karkaa ihan oikeaan kouluun. Kun Raisa ja Regina pääsevät juonesta perille, syntyy melkoinen sotku ? missäpä muualla kuin koulussa.

Rudolf Rosvo on Roope Lipastin luoma vauhdikas ja huumorintäyteinen seikkailu, joka on alun perin ilmestynyt kahdeksanosaisena Storytel Original -äänikirjana.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jonas Auer, 42, elää unelmaa. Hän asuu suurta taloa Fiskarsissa ja täyttää päivänsä nautinnoilla ja taiteellisilla projekteilla, kuten täydellisen asukastaulun suunnittelulla. Vierailu Keltaisen värin messuilla rikkoo Jonaksen idyllin ja syöksee hänet tapahtumiin, joiden lomassa odottaa hänen elämänsä rakkaus.

Henry Guardueci-Auer ei koskaan tavannut isäänsä, mutta tämän elämäntyötä hän ei pääse pakoon. Musiikillinen lahjakkuus lennättää hänet Los Angelesiin ja siellä salaperäisen lahkon piiriin. Keitä ovat uuszeniläiset ja mitä he oikein haluavat?

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Oivaltava romaani kääntää roolit raikkaasti päälaelleen: mitä tapahtuu, kun lapset laitetaan laitokseen ja vanhukset hoidetaan kotona?

Sirkku muuttaa uraa tekevän tyttärensä luo ja näkee saman tien kodin kulissien taakse. Vävy Arto törmää linturetkellään poikaan, joka kertoo vakavista laiminlyönneistä koulussaan. Artossa herää paha aavistus, ettei omillakaan lapsilla ole asiat niin hyvin kuin sisäoppilaitoksen esitteissä luvataan. Hän päättää ottaa asiasta selvää, ja Sirkusta on yllättävää apua.

Ydinperhe, ruuhkavuodet, prismaperheet ja hoivakriisi saavat Mannisen purevassa ja sydämellisessä otteessa taatusti omaperäisen käsittelyn.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vastustamaton trilleri Yksi meistä valehtelee -kirjan tekijältä!

Salaisuuksia. Valheita. Perintö. Vastustamattomien trillereiden mestarin uutuus vie mukanaan syrjäiseen luksuslomaparatiisiin.

Milly, Aubrey ja Jonah Story ovat serkuksia, mutta tuskin tuntevat toisiaan. He eivät ole koskaan tavanneet isoäitiään, joka rikkoi välit sukuun ja teki lapsensa perinnöttömiksi jo ennen nuorten syntymää. Nyt rikas ja erakkomainen matriarkka tarjoaa serkuksille kesätöitä lomasaarellaan.

Kesä on täynnä yllätyksiä, salaisuuksia ja valheita. Mikä synkkä salaisuus hajottikin perheen vuosia sitten, se pitää suvun edelleen otteessaan ja on uhkaavampi kuin koskaan.

?Jälleen uusi McManus, jonka takia kannattaa jättää yöunet väliin.? - Kirkus Review

?Mestarillinen juonikuvio täynnä McManusille tyypillisiä koukkuja.? - Bookseller

Kirjailija Karen M. McManus asuu Yhdysvaltain itärannikolla. Hänen kaikki neljä YA-trilleriään ovat nousseet kansainvälisiksi myyntimenestyksiksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 23

Miina Mylläkkä rikkoo ennätyksiä Näytä tarkat tiedot

Penny Dreadful is a record breaker, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miina Mylläkkä 5
Miina Mylläkkä ei koskaan tarkoita mitenkään mylläköidä. Joskus muut ihmiset eivät vain arvosta hänen LOISTOIDEOITAAN!

Kuten sitä, kun Miina lähtee metsästämään ihka oikeaa VAMPYYRIÄ, joka on ovelasti tekeytynyt Titta-tädin poikaystäväksi.

Tai kun hän piristää päivätorkuilla olevaa nyrpeää mummoa järjestämällä häikäisevän MUUTTUMISLEIKIN.

Tai kun hän rakentaa säilyketölkeistä ENNÄTYSTORNIN, josta syntyykin ennätyksellinen sotku koko keittiöön...

Miina Mylläkkä rikkoo ennätyksiä on viides hilpeä, iloisesti kuvitettu Miina-kirja, joka sisältää kolme tarinaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 24

Kivijätin kosto Näytä tarkat tiedot

The revenge of the invisible giant, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hämäränhyssyn mysteerit 3

Tallennettuna:
Hakutulos 25

Kirjeystävä Näytä tarkat tiedot

To Sir Phillip, with love, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Bridgerton 5
Pitkästynyt aatelisneito, salainen kirjeystävä - ja yllättävä kosinta.

Astu Bridgertonin taianomaiseen maailmaan ja tapaa kahdeksan sisarusta 1800-luvun alun Englannissa. Romanttisen pukudraaman huippusarja on suurmenestys myös Netflixissä! Lumoava Bridgerton-sarja jatkuu tarinalla, jossa järkevä Eloise ryhtyy salaiseen kirjeenvaihtoon - yllättävin seurauksin.

Eloise on itsenäinen ja onnellinen vanhapiika, joka ei tiedä mitä tekisi elämällään - paitsi kirjoittaisi kirjeitä. Sir Phillip on nuori leskimies, maaseudulla viihtyvä ja seurapiirejä kammoksuva. Aivan erilainen kuin Eloise, jonka kanssa hän käy molempia kiehtovaa kirjeenvaihtoa. Kun Phillip tekee yllättävän ehdotuksen, uskaltaako Eloise uhmata sääntöjä ja ottaa elämänsä omiin käsiinsä? Ja onko Phillip kertonut hänelle koko totuuden? Viides osa Bridgertonin sisaruksista kertovassa sarjassa keskittyy tarmokkaaseen ja rohkeaan Eloiseen, joka uskaltaa tehdä omat valintansa.

Yhdysvaltalainen Julia Quinn (s. 1970) opiskeli taidehistoriaa Harvardissa ja päätti sen jälkeen ryhtyä lääkäriksi. Hän ehti kuitenkin saada kustannussopimuksen ennen opintojensa alkua. Quinnin romanttiset historialliset romaanit, joista tunnetuin on Bridgerton-sarja, ovat maailmanmenestyksiä. Bridgerton-kirjoihin perustuva tv-sarja on Netflixin historian katsotuimpia.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hulda 3
Hulda-trilogian kylmäävä huipennus

Yksinäinen maatalo Islannin takamailla jouluna 1987. Yllättävä vieras saapuu lumimyrskyn läpi. Tulijalle on avattava ovi. Mutta ei olisi pitänyt.

Hulda Hermannsdóttir on palannut töihin poliisiin henkilökohtaisen tragedian jälkeen. Hän tutkii nuoren naisen katoamista, kun eteen tulee toinen, ratkaisematon tapaus: kaksi ruumista kaukaisella maatilalla. Mitä on voinut tapahtua? Ragnar Jónasson punoo mestarillisesti yhteen tihenevän pelon ja eristyksen keskellä kehkeytyvät tapahtumat ja surun ja työn välissä kamppailevan Huldan tutkimukset. Sumu on ajassa taaksepäin kulkevan kiitetyn Hulda-sarjan päätösosa, jonka yllättävä juoni ja kauhua hipova jännite ylittävät korkeatkin odotukset.

?Yksi modernin dekkarikirjallisuuden hämmästyttävimmistä juonista ... voittoisa päätös trilogialle.? The Times

Tallennettuna:
Hakutulos 28

Vorosen perhe ja kyttäjahti Näytä tarkat tiedot

Familjen Knyckertz och snutjakten, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vorosen perhe 3

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tulisiivet 3
Hauska ja jännittävä maailmanmenestyssarja 8-12-vuotiaille Soturikissojen faneille ja fantasian ystäville

Harmittomina pidetyt sadesiivet vain torkkuvat puunlatvoissa, vaikka vaara vaanii sademetsän uumenissa ja heimotovereita katoaa yksi toisensa jälkeen.

Gloria on kuitenkin vakuuttunut, että hänen heimonsa on tulkittu väärin: Eihän hän ole lainkaan laiska, vaan teräväpäinen ja hänen myrkkynsä on tappavaa... vaikkei kukaan sitä vielä tiedäkään.

Gloria ja hänen lohikäärmeystävänsä aikovat löytää kadonneet sadesiivet - vaikka se sitten johtaisikin heimon keskelle sen pahinta painajaista: sotaa.

Tulisiivet-sarjan ensimmäisestä osasta sanottua:
”Kirja oli sopivan jännittävä. Lempihahmoni oli Tsunami, ja oli mukavaa, kun se auttoi muita lohikäärmeitä.”

  • Hermanni, 11

”Tykkäsin eniten kohdista, joissa lohikäärmeenpoikaset ovat yhdessä ja ne leikkivät, vitsailevat ja painivat. Haluaisin jo lukea sarjan seuraavan osan.”

  • Matilda, 12

”Äiti luki minulle tätä ja tosi pian alun jälkeen en olisi muuta halunnutkaan kuin kuunnella.”

  • Rebecca, 10

”Tykkään kaikista viidestä lohikäärmeenpoikasesta, mutta eniten Leimusta, koska se on niin nuori ja kiva - ja myös erilainen kuin muut.”

  • Armi, 7

”Kirja oli hyvä ja siinä oli paljon tapahtumia. Se oli aika jännä, mutta se on hyvä asia.” - Inkeri, 10

”Pidimme kaikki tarinan vauhdista ja upeasta fantasiamaailmasta. Dialogi ja kuvailut olivat hienoja, samoin eri hahmojen erilaiset persoonat.”

  • Äitilukija, lapset 10 ja 12
Tallennettuna:
Hakutulos 30

Totuuden siemen Näytä tarkat tiedot

Ett litet korn av sanning, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tekla 2
Ainutlaatuinen sairaalasarja jatkuu!

Tähtilääkärit ottavat mittaa toisistaan Tekla-sarjan itsenäisessä jatko-osassa, joka yhdistelee sairaalan dramaattista arkea, nordic noiria ja värikkäitä henkilöhahmoja.

Tukholman Nobelsairaalassa tapahtuu kesken hoito-operaation kaamea veriteko. Seuraa kaaos, jonka keskiössä on nuori tähtilääkäri Tekla Berg. Samaan aikaan kun poliisi yrittää selvittää alamaailmaan juurensa juontavaa tapahtumaketjua, sairaalan johtaja puuhaa sairaalan muuttamista eksklusiiviseksi potilashotelliksi. Sen uraauurtavan maksansiirtoyksikön johtoon on jo pestattu huippukirurgi Klas Nyström. Joka joutuu välittömästi törmäyskurssille Teklan kanssa. Kenen moraali pettää ensimmäisenä, kun koko sotkuinen vyyhti alkaa viimein hahmottua?

Ruotsalainen Christian Unge (s. 1972) työskentelee sisätautien ylilääkärinä Karoliinisessa yliopistosairaalassa. Lääkärit ilman rajoja -järjestössäkin työskennellyt Unge on kirjoittanut lukuisia kirjoja, mm. muistelmat Har jag en dålig dag kanske någon dör. Tekla-sarjan aloittaneen Läpi veden, läpi tulen -trillerin lisäksi Ungelta on suomennettu 9-osainen digisarja Äärirajoilla. Ambulanssiin sijoittuva sarja kuljettaa onnettomuuspaikkojen kiivaimpaan sykkeeseen ja sinne, missä laki ei varjele. Akuuttipolilla ambulanssin kuljettamia potilaita on usein vastassa tähtilääkäri Tekla Berg.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Alfie 2
Hurmaava lemmikkikissa ratkoo jälleen ihmisystäviensä pulmia menestyssarjan odotetussa jatko-osassa.

Kun kodittomaksi jäänyt Alfie-kissa löysi tiensä uuteen naapurustoon, hän päätyi yhdistämään toisilleen vieraat ihmiset ja järjestelemään kaikkien elämän paremmalle tolalle.

Nyt kotikadulle on muuttanut uusi, salaperäinen perhe, ja tutun pörröisen ystävän viisautta tarvitaan entistäkin kipeämmin. Pystyykö Alfie tuomaan toivoa perheen vaikeaan tilanteeseen? Vai onko jo liian myöhäistä?

Lämminhenkinen tarina saa muistamaan, kuinka lemmikki voi muuttaa koko elämän.

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Huldar & Freyja 5
Se, joka löytää nuken, kohtaa kuoleman. Yrsa Sigurðardóttir on pohjoisen jännityksen virtuoosi.

Äidin ja tyttären kalastusreissulla saaliin sijasta verkkoon tarttuu nukke, meren pohjassa uinunut, kulunut lelu, jonka tytär haluaa mukaansa. Äiti julkaisee kuvan nukesta, ja aamulla hän on kuollut, nukke kadonnut.

Vuosia myöhemmin rikostutkija Huldar selvittää merenpohjasta löytyneen luurangon salaisuutta. Lastensuojelussa työskentelevä psykologi Freyja puolestaan tutkii järkyttävää hyväksikäyttöepäilyä sijaishoitokodissa. Käy ilmi, että tapauksia yhdistää kadonnut todistaja: tyttö joka halusi nuken merensylistä.

Freyja & Huldar -sarjan karmivan koukuttava uutuus pitää otteessaan rajusti.

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kirjailija Pamela Mandartin nykyaikaan päivittämät hölmöläistarinat ovat arvokasta ja laadultaan universaalia kansanperinnettä. Niiden lämminhenkinen, tarkkanäköinen ja osuva huumori kertoo ihmisluonnosta ja naurattaa makeasti sekä lapsia että aikuisia. Joukossa on myös uusia tarinoita Hölmölän väestä, sankarinaan kylän järkevin tyyppi, nuori poika nimeltään Hemmo Hölmöläinen. Tyhmyyksien tekeminen on virkistävää ja ajatonta. Hölmöissä ideoissa on jotain luovaa ja nerokasta, niissä maailma näyttäytyy mullistavasti nurinniskoin. Hölmöys valloittaa!

Tallennettuna:
Hakutulos 35

Sonjan kaksi myssyä Näytä tarkat tiedot

Sonja och skilsmössan, suomi
Kirja
Gahrton, Måns, kirjoittaja ; Unenge, Johan, taiteilija ; Pyysalo, Marketta, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Isän kotiin on esikoulusta 985 askelta. Äidin kotiin on 989 askelta. Sonja on laskenut askeleet tarkkaan.

Sonja asuu vuoroviikoin äidin ja isän luona. Isän luona lojuu vielä muuttolaatikoita hujan hajan, äidin muuttolaatikot on purettu ja pakattu siististi pois. Isän laatikoista löytyy Sonjalle huippuhieno syysmyssy. Äidin mielestä hänen ostamansa uusi myssy on kauniimpi. Kumman Sonja valitsisi? Pieni Sonja yrittää parhaansa mukaan tasapainotella vaikean myssypulman kanssa. Hän kun tykkää niin kovasti molemmista, eikä hän halua pahoittaa isän eikä äidin mieltä.

Kaunis ja lämmin tarina kertoo siitä, miten uusi arki näyttää kiemuraiselta vanhempien eron jälkeen. Onneksi kaikki löytää lopulta paikkansa.

Måns Gahrton on tuottelias ruotsalainen kirjailija. Hänet tunnetaan erityisesti Eva ja Adam -menestyssarjasta, josta on tehty myös tv-sarja ja elokuva.

Johan Unenge on ruotsalainen kuvittaja, sarjakuvapiirtäjä, kirjailija ja käsikirjoittaja. Hän on Ruotsin lastenkirja-akatemian jäsen. Gahrton ja Unenge tekevät tiivistä yhteistyötä, ja Unenge on Gahrtonin kirjojen vakikuvittaja.

3+

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Kirja
Palonen, Tomi, kirjoittaja, taiteilija
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tammen alle mahtuu monenlaisia nalleja!

Ottonen on pikkuinen nallekarhu. Sen lempipaikka on vanhan ja ryhmyisen tammen alla, josta näkee melkein maailmaan ääriin - metsän taakse pellolle asti!
Joskus Ottonen kaipaa toveria, jonka kanssa jakaa lempipaikkansa. Ottonen sulkee silmänsä ja kuvittelee...
Viisas tarina nallekarhusta, joka ymmärtää, että erilaisuus yhdistää.

Aurinkoinen nallekarhukuvitus!

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Saammeko esitellä: Pipsa Hurjisto!

Reipas ja humoristinen kuvakirja riitelevistä vanhemmista, jotka muuttuvat hurjiksi sirkusleijoniksi.

Pipsa Hurjisto on maailman pienin leijonankesyttäjä. Hän ei yhtään pelkää leijonia, vaan pistää ne ojennukseen komealla karjaisulla. Mutta eräänä iltana, sirkusteltan pullistellessa yleisöstä kuin pannukakku, leijonankesyttäjän kurkusta ei lähde pihaustakaan...

Katriina Rosavaaran kirjoittamassa kuvakirjassa riitelevät vanhemmat muuttuvat lapsen mielikuvituksessa karjuviksi sirkusleijoniksi. Monelle perheelle tuttua aihetta käsitellään ratkaisukeskeisesti ja lempeän huumorin keinoin. Silja-Maria Wihersaaren kuvitus piirtää kirjaan hyväntuulisen loppunäytöksen.

Katriina Rosavaara (s. 1975) on monipuolinen kuvataiteilija ja kirjoittaja. Hän on julkaissut aiemmin aikuisten aforismikirjan, vauvojen pahvikirjoja sekä lapsille suunnatun kuvakirjan Villiina ja isosiskopakkaus (2017).

Silja-Maria Wihersaari (s.1988) on valmistunut tekstiilitaiteen kandidaatiksi. Wihersaaren lastenkirjakuvitukset ovat herkkiä ja sadunomaisia.

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Hakutulos 40

Sisarukset Grémillet. 1, Sarahin uni Näytä tarkat tiedot

Les soeurs Grémillet. Tome 1, Le rêve de Sarah, suomi
Kirja
Di Gregorio, Giovanni, sarjakuvantekijä ; Barbucci, Alessandro, sarjakuvantekijä ; Ruokosenmäki, Jouko, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sisarukset Grémillet 1

Tallennettuna: