Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 9/2022

Uutuudet ajalta: 28.2.2022 - 6.3.2022

Muokattu: 16.11.2022
Hakutulos 1
Kirja
Brand, Arthur, kirjoittaja ; Salminen, Raimo (kääntäjä), kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

TRILLERIMÄINEN TOSITARINA MERKILLISESTÄ TAIDEVARKAUDESTA

Adolf Hitler teetti vuonna 1938 kansliansa edustalle valtavat hevospatsaat, jotka veisti hänen suosikkinsa Josef Thorak. Vuonna 2014 taiteentuntija ja yksityisetsivä Arthur Brand kuuli huhun: veistokset eivät tuhoutuneetkaan liittoutuneiden vallatessa Berliinin, vaan ne onnistuttiin kätkemään. Nyt niille etsittiin vaivihkaa varakasta ostajaa. Brand lähti jäljittämään Hitlerin hevosia: hän varjosti uusnatsiliikkeen johtohahmoja, penkoi arkistoja ja lähetti koodattuja viestejä. Lopulta hän auttoi Saksan poliisia virittämään ansan.

Tästä kaikesta Brand kirjoitti teoksen, jonka äärellä unohtaa lukevansa raporttia tositapahtumista; pikemmin se on yhdistelmä vakoojatrilleriä ja veijariromaania.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Kirja
Paakkanen, Miia, kirjoittaja ; Ruokonen, Martti, suunnittelija
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kiristyvässä kilpailussa menestyvät ne, jotka ymmärtävät empatian voiman.

Kansainväliseen tutkimukseen ja liike-elämän esimerkkeihin perustuva tietopaketti, jonka tarjoamin välinein empatia muuttuu yrityksen konkreettiseksi voimavaraksi.

Lannistavassa ilmapiirissä työntekijä ei innovoi, ei kehity eikä hehkuta. Empaattisessa yhteisössä taas työntekijän rohkeus, luovuus ja yhteistyöhalu vahvistuvat. Sitoutuminen ja halu ponnistella yhteiseksi hyväksi kasvavat.

Vuodesta 2014 yrityksiä empatiataidoissa kouluttanut kauppatieteilijä ja tutkija Miia Paakkanen esittelee kirjassaan työkaluja työyhteisön tunnetaitojen parantamiseen. Kirja tarjoaa välineet yrityksen tämänhetkisen tilanteen testaamiseen, keinot ongelmakohtien korjaamiseen ja tutkittua tietoa siitä, miksi empatia kannattaa työelämässäkin. Tunnetaitojaan kehittänyt työntekijä ja johto luovat laadukkaampaa vuorovaikutusta, hyvinvointia ja parempaa tulosta, kestävästi.

Miia Paakkanen on kansainvälinen tutkija, jonka tekeillä olevan väitöskirjan aiheena on myötätunto elämisen tapana ja organisaatioiden voimavarana. Hän on perustajajäsen monitieteisessä CoPassion-tutkimushankkeessa, joka tutkii ensimmäisenä Suomessa myötätunnon vaikutuksia organisaatioissa. Paakkanen on kokenut yritysvalmentaja, joka opastaa organisaatioita tunnetaitojen soveltamisessa.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Meitä ihmisiä yhdistää tarve kertoa tarinoita. Nykyisen informaatiotulvan keskellä aitojen, tunteisiin vetoavien ja mielikuvitusta ruokkivien tarinoiden merkitys korostuu entisestään. Hyvä tarina opettaa, viihdyttää, antaa ajattelemisen aihetta ja tuottaa iloa keksijälleen.

Lapsi omaksuu kertomisen perusteet jo varhain, kun hänelle kerrotaan tai luetaan tarinoita. Kyky ymmärtää ja keksiä kertomuksia kehittyy leikkiessä ja syvenee luku- ja kirjoitustaidon avulla. Varhaiskasvatuksessa ja koulussa kertomistaitoja voi edistää rohkaisemalla lasta omien tarinoiden kehittelyyn.

Sanastajan tarinamatkaopas sanojen metsästäjille on kokeneiden kirjoittamisen, sanataideohjauksen ja pedagogiikan ammattilaisten Pirkko Ilmasen, Markku Karpion, Riika Kotka ja Päivi Lukkarila kirjoittama ja Minna Mäkipään kuvittama, kaikille tarinankerronnasta kiinnostuneille suunnattu teos. Se sisältää runsaasti kirjoitusharjoituksia ja sopii peruskouluikäisten ?sanastajien? oppimateriaaliksi mutta myös varttuneille harrastajakirjoittajille ja heidän ohjaajilleen.

Pirkko Ilmanen ja Riika Kotka olivat mukana laatimassa vuonna 2019 ilmestynyttä Runomatkaopasta yhdessä kirjailijoiden Elina Pulli ja Johanna Venho kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Kirja
Somara, Shini, kirjoittaja ; Coe, Catherine, kirjoittaja ; Sarell, Nadja, taiteilija ; Leskinen, Terhi, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tarinamuotoinen tietokirja innostaa harjoittelemaan matikkataitoja. Alissa lähtee serkkunsa kanssa telttaretkelle ja oppii, että matemaattisia ilmiöitä on kaikkialla ympärillämme. Lukuja tarvitaan, kun lasketaan rahoja eväitä ostaessa tai pohditaan junamatkaan kuluvaa aikaa. Myös luonnossa, tähtitaivaalla ja jopa simpukankuorissa on matematiikkaa. Retken aikana Alissa keksii ratkaisun moneen matemaattiseen pulmaan - ehkä hänestäkin tulee isona matikkataitaja, ihan niin kuin Ami-serkusta! Tekniikan tohtori Shini Somaran asiantunteva teksti ja Nadja Sarellin kekseliäs kuvitus kannustavat nuorta lukijaa havainnoimaan matemaattisia ilmiöitä sekä kehittämään omaa laskupäätään ja päättelykykyään.

Tallennettuna:
Hakutulos 5

Maanvyörymä maitopurkissa : sää- ja ilmastokokeita koko perheelle Näytä tarkat tiedot

Professor Figgy's weather & climate science lab for kids, suomi
Kirja
Noonan, Jim, kirjoittaja ; Linteri, Sini, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ryhdy oman elämäsi ilmastotieteilijäksi! 52 hauskaa tehtävää koko perheelle.

Rakenna helpoista materiaaleista ilmanpainemittari, ilmankosteusmittari ja aurinkokeitin. Mittaa sateen happamuutta kaalimehusta tehdyllä testillä ja puhdista vettä auringon avulla. Kirjan ohjeilla voit tehdä itse sateenkaaria ja selvittää karkkitehtuurin avulla otsonin rakenteen.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ratkaiseva ero menestymisen ja epäonnistumisen välillä on yksi ainoa kysymys: MIKSI.

Kirjassaan Kysy ensin miksi - Parhaat johtajat innostavat muuttamaan maailmaa Simon Sinek osoittaa runsain esimerkein, miten maailmaan eniten vaikuttaneet johtajat ajattelevat, toimivat ja viestivät samalla tavalla, ja miten se eroaa siitä, mitä kaikki muut tekevät. Kaikki alkaa kysymyksestä MIKSI.

Yli vuosikymmenen ajan Sinek on inspiroinut yksilöitä ja organisaatioita miettimään omaa tarkoitustaan ja arvojaan ja lähtemään liikkeelle niiden pohjalta. Tässä kirjassa hän esittelee kehittämänsä Kultaisen ympyrän käsitteen. Se tarjoaa viitekehyksen, jonka perusteella voidaan rakentaa organisaatioita, johtaa yhteiskunnallisia liikkeitä ja inspiroida ihmisiä. Kun saadaan selville syy MIKSI, ollaan matkalla menestykseen ja maailman muuttamiseen.

Simon Sinek on amerikkalainen bestseller-kirjailija ja luennoitsija. Hän on opettanut johtajia ja organisaatioita inspiroimaan ihmisiä ja luennoinut niin pienissä kuin suurissa yrityksissä, Hollywoodissa, Yhdysvaltain kongressissa ja Pentagonissa. Sinekin kirjaan perustuva TED Talk on yksi kaikkien aikojen katsotuimmista luennoista.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Järkyttävä aikalaistodistus Kiinan rangaistussiirtoloista.

Xinjiangissa vuonna 2014 tapahtuneiden iskujen jälkeen Kiinan hallitus on perustanut etnisille vähemmistöille, etupäässä islaminuskoisille uiguureille ja kazakeille tarkoitetun valtavan rangaistussiirtoloiden verkoston. Vuonna 2017 kazakkilainen valtion virkailija ja usean esikoulun johtaja Sayragul Sauytbay joutui itse kiinalaisen sortokoneiston rattaisiin ja hänet siirrettiin uudelleenkoulutusleirille opettamaan muille vangeille muun muassa kiinan kieltä. Siten hän sai nähdä tämän järjestelmän ja leirien epäinhimilliset olosuhteet sisältä päin.

Vuonna 2018 Sayragul Sauytbay yllättäen vapautui ja pääsi pakenemaan Kazakstaniin, minne hänen miehensä ja lapsensa olivat lähteneet jo aiemmin. Siellä hänet pidätettiin kuukausiksi, ennen kuin Ruotsi myönsi hänelle ja hänen perheelleen turvapaikan. Hänen paljastuksensa ovat sittemmin nostaneet Kiinan kommunistisen puolueen Xinjiangin vähemmistöihin kohdistuvat sortotoimet ja rikokset ihmisyyttä vastaan kansainvälisen huomion kohteeksi.

Sayragul Sauytbay on palkittu Yhdysvaltain ulkoministeriön myöntämällä International Women of Courage -palkinnolla vuonna 2020 ja Nürnbergin kansainvälisellä ihmisoikeuspalkinnolla vuonna 2021.

Alexandra Cavelius on freelance-kirjailija ja toimittaja, jonka kirjoituksia on julkaistu monissa arvostetuissa lehdissä. Hän on kirjoittanut useita poliittisia tietokirjoja.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Puuvillatehdas 2
Lukijat hurmannut Puuvillatehdas-sarja saa jatkoa

Jenny ja Fredrik Barkerin ottotytär Martta palaa Ruotsista Turkuun ja pääsee kansankirjastoon töihin. Puuvillatehtailija Robert alkaa tutustuttaa Marttaa seurapiireihin, mutta lapsuudenystävä, telakkatyöläinen Juho vetää Marttaa puoleensa karkealla charmillaan. Antavatko seurapiirit Martan alhaisen syntyperän unohtua?

Puuvillatehtaan perijä on tarina itsensä löytämisestä ja rakkaudesta sortovuosien Suomessa. 1900-luvun alussa teollistuminen johtaa luokkajaon murtumiseen ja yhteiskunnalliseen liikehdintään. Autonomian heiketessä edessä on suurlakko, joka muuttaa kaiken.

"Martta huokaisi syvään ja aukaisi salongin oven. Nyt se siis alkaisi. Tutustuminen Turun seurapiireihin."

Tallennettuna:
Hakutulos 12

Kouluretkellä Näytä tarkat tiedot

The naughtiest unicorn on a school trip, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Yrmeä yksisarvinen 5
Kimaltavin kouluretki ikinä! Superhauskan sarjan viides osa.

Yrmeä yksisarvinen Teppo, hänen paras ihmisystävänsä Mira ja muut yksisarviskoululaiset nousevat sateenkaaribussiin ja lähtevät mahtavalle kouluretkelle. Teppo ei meinaa pysyä erossa mukaan pakatuista eväistä, ja Mira hihkuu innosta päästessään näkemään taianomaisia asioita Yksisarviskoulun rajojen ulkopuolelta. Voisikohan hän jopa löytää superharvinaisen kisusarvisen... Edessä on suuri seikkailu!

Lue myös Yrmeä yksisarvinen -sarjan muut osat Yksisarviskoulu alkaa!, Urheilupäivä, Kouludisko ja Joulujuhla.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Charlotte von Klint & Per Berg 1

Tallennettuna:
Hakutulos 14

Kisu ja tähtilaulu Näytä tarkat tiedot

Kitty and the starlight song, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kisu 8
Vaikka Kisu on harjoitteleva supersankari, hän on myös tavallinen tyttö, jota jännittää koulun kuoron konsertti, jossa hänen pitää laulaa pari säettä ihan yksin!
Sitten vielä katoilla sattuu ikävä onnettomuus, ja Figaro loukkaantuu. Figaron syntymäpäiväsuunnitelmat menevät ihan pilalle.
Nyt Kisu tarvitsee kissakavereidensa apua, jotta pääsee esiintymisjännityksestään ja saa järjestettyä Figarolle kunnon syntymäpäiväkemut.

Kissamainen kaksivärikuvitus.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vangitseva kuvaus ystävyydestä ja murtuvasta yhteiskunnasta.

Yhteiskunnallinen romaani kuvaa kolonialismin kipeitä haavoja nykyajassa, eliitin vallankäyttöä ja unelmien radikalisoitumista - sekä ystävyyttä, joka on yhtä aikaa vaikea ja elintärkeä.

Ranskalais-algerialainen Anissa on varma, että poliisimiehen väkivalta on syynä hänen poikaystävänsä kuolemaan Nantesin satamareiveissä. Viranomaiset kieltäytyvät tutkimasta tapausta, mutta Anissa päättää saattaa poliisin keinolla millä hyvänsä vastuuseen teostaan.

Suomalais-ranskalainen Lea jättää surevan ystävänsä pärjäämään yksin, sillä opinnot pakottavat hänet palaamaan Pariisiin. Lea tuntee itsensä ulkopuoliseksi pääkaupungin eliittinuorten keskellä, mutta haluaa kiivaasti päästä mukaan akateemiseen maailmaan. Pääsylipun oikeisiin piireihin tarjoaa vallankumoushenkinen Raphaël.

Samaan aikaan Anissa joutuu huomaamaan, että laki ja oikeus eivät kohtele kaikkia kansalaisia samalla tavalla.

Annastiina Heikkilän elämäntäyteinen romaani Vapaus valita kohtalonsa kutsuu lukijansa pohtimaan eurooppalaisuuden ydinkysymyksiä.

Annastiina Heikkilä (s. 1982) on Ranskassa pitkään työskennellyt toimittaja, joka on tullut suurelle yleisölle tutuksi Ylen uutislähetyksistä. Hän on julkaissut kaksi kehuttua tietokirjaa Ranskasta, Bibistä burkininiin (S&S, 2018) ja Miksi Ranska raivoaa? (S&S, 2019). Vapaus valita kohtalonsa on hänen esikoisromaaninsa.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Clue 6
Koukuttava nuorten salapoliisisarja uuden arvoituksen äärellä.

Cecilia, Leo, Une ja Egon lähtevät tutkimaan täysihoitola Helmen lähellä olevaa kaivosta. Vanha hopeakaivos on seissyt toimettomana vuosikaudet, ja siellä voi edelleen nähdä jälkiä kauan sitten sattuneesta räjähdysonnettomuudesta. Nelikko löytää merkkejä myös paljon synkemmistä tapahtumista, joiden salaisuuden kaivos on jo liian kauan kätkenyt päivänvalolta.

Sarjassa ovat aiemmin ilmestyneet osat Salamanterin arvoitus, Kultaisen kellon arvoitus, Vedenalainen arvoitus, Hautausmaan arvoitus ja Purjeveneen arvoitus.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kun ihastus muuttuu sairaalloiseksi pakkomielteeksi.

Hiuksia nostattava trilleri tarjoilee kylmäävän näkymän stalkkerin mielenliikeisiin.

Kun tohtori Marcus Valentine näkee työmatkallaan nuoruudenrakkauttaan muistuttavan naisen, hän ei enää saa tätä mielestään.

Vaikka Marcus on perheellinen mies, hän alkaa seurailla naista voidakseen soluttautua tämän elämään ja sydämeen. Älypuhelimen liikuntasovellus tarjoaa oivan välineen naisen liikkumisen seurantaan.

Marcuksen pakkomielle vain vahvistuu vahvistumistaan, kunnes se uhkaa tuhota molempien elämän.

Mutta hän ei voi lopettaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kylmien vesien kutsu

Susanne Janssonin mysteerissä Talvivedet valokuvaaja Maya Linde päätyy tutkimaan jäisiin vesiin kadonneiden lasten arvoitusta.

Martin ja Alexandra asuvat vanhassa kalastusmökissä Orustin kuvankauniilla saarella Ruotsin länsirannikolla. Heidän poikansa Adam on hieman alle kolmevuotias ja tämän pikkusisko Nellie vasta muutaman kuukauden ikäinen. Simpukoita kasvattava Martin on aina halunnut asua veden ääressä, ja perinnöksi saatu kalastusmökki on tarjonnut perheelle tilaisuuden asettua aloilleen unelmiensa maisemiin.

Eräänä päivänä Martin ja Adam viettävät kahdestaan päivää rannalla, kun poika katoaa jäljettömiin Martinin katsoessa hetkeksi muualle. Poliisi löytää Adamin kumisaappaan vedestä, ja pojan epäillään hukkuneen. Vanhempien suru on mittaamaton, mutta Martin ei usko poikansa kuolleen.

Valokuvaaja Maya Linde on myös päätynyt asumaan Orustin saarelle, ja Adamin katoamisesta kuullessaan hän haluaa auttaa Martinia. He tekevät pian järkyttävän löydön: lapsia on vuosikymmenien saatossa kadonnut samasta paikasta useampia, kaikki samana tammikuun päivämääränä. Onko kyse sattumasta vai kutsuuko jokin meressä lapsia aaltoihin?

Susanne Jansson johdattaa lukijan Talvivedet-kirjassa syvälle hyisiin vesiin ja kansanuskomusten värittämään maailmaan, jossa mysteerien juuret ulottuvat pitkälle aaltojen alle.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Metsän kansa 4
Sykähdyttäviä seikkailuja ja kalevalaista henkeä Suomen sydänmailla - lukijoiden rakastama sarja saa jatkoa Kalevalan päivänä

?Taas minua tarvitahan /
Katsotahan, kaivatahan /
Uuden sammon saattajaksi /
Uuden soiton soittajaksi.?

Vihollisen lähettämille vitsauksille ei näy loppua, ja Juko Rautaparran uudisraivaajaperheessä joudutaan varautumaan hyytäviin aikoihin. Perheen kuopus, tietäjänoppilas Tenho ja hänen opastajansa Yörnin äijä yrittävät toipua Tuonelan ja Päivölän koettelemuksistaan, mutta kun nälkä uhkaa, kaksikon on lähdettävä etsimään myyttisiä Kalevan poikia. Retki vie heidät kauas saamelaisten maille ja ikiaikaisen viisauden lähteille.

Esikoispoika Heiska tekee suuren päätöksen ja lähtee sotilaskoulutukseen Pyhän Olavin linnaan, mikä sysää häntä pari vuotta nuoremmalle Varpulle vastuuta kotitilasta. Parantajana mainetta keränneellä siskolla on kuitenkin muita suunnitelmia.

Kalevan pojat on Mikko Kamulan (s. 1982) Metsän kansa -suursarjan neljäs osa. 1400-luvun loppupuolelle sijoittuva, historiaa ja fantasiaa yhdistelevä sarja ammentaa voimansa jylhästä luonnosta ja herättää henkiin suomalaiset myytit tavalla, jolla sitä ei ole aiemmin tehty.

Tallennettuna:
Hakutulos 20

Kyykäärme Näytä tarkat tiedot

Le serpent majuscule, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kun palkkamurhaaja sairastuu dementiaan, asiat voivat mennä tappavasti pieleen.

Samaan aikaan sekä julma että humoristinen rikosromaani Lemaitren herkullisen omintakeiseen tyyliin.

Mathilde Perrin on 63-vuotias leski - ja palkkamurhaaja. Kolmekymmentä vuotta hän on kylmähermoisesti toteuttanut salaisin koodein saamiaan toimintakäskyjä. Johtolankoja jättämättä ja epäilyksiä herättämättä.

Viime aikoina Mathilden toiminta on kuitenkin ollut kaikkea muuta kuin ammattimaista. Hän sekoittaa ohjeet, unohtaa hävittää murha-aseen, tappaa väärän henkilön...

Väärinkäsitykset, virheet ja epäonnistumiset herättävät huolta Mathilden toimeksiantajissa. Pitäisikö hänestä hankkiutua eroon ennen kuin on liian myöhäistä?

Pierre Lemaitre on Ranskan suosituin ja arvostetuin dekkarikirjailija, jonka rikosromaaneja on myyty yli 20 maahan. Kansainvälinen Crime Writers Association on palkinnut Lemaitren jo kolmasti International Dagger -palkinnolla vuoden parhaasta rikosromaanista. Vuonna 2017 Suomen dekkariseura myönsi Lemaitrelle ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirjan.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Guido Brunetti 29
Huippusuositun dekkarisarjan uusin osa näyttää tunnelmallisen Venetsian pimeän puolen.

Venetsialaisessa sairaalassa kuolemaisillaan oleva nainen osoittaa viimeiset sanansa komisario Guido Brunettille, joka lupaa ottaa naisen perhettä kohdanneen tragedian tutkittavakseen. Kuolinvuoteella saatu vihje johdattaa Brunettin monimutkaisen vyyhdin keskelle. Pian selviää, että koko Venetsia saattaa olla vaarassa.

Donna Leon on rakastettavien henkilöhahmojen ja vivahteikkaan kerronnan mestari, jonka uusin rikosromaani haastaa lukijan jälleen pohtimaan käsityksiään oikeudesta, kostosta ja syyllisyydestä.

Tallennettuna:
Hakutulos 22

Kukaan ei puhu tästä Näytä tarkat tiedot

No one is talking about this, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

"Kaikki puhuvat tästä." Harper's Bazaar

Moderniksi klassikoksi ampaissut hauska ja musertava romaani internetin hallitsemasta olemassaolosta, ajan hengestä ja siitä, mitä kaikki tämä meille maksaa.

Nainen kirjoittaa internettiin. Naisesta tulee julkkis. Mutta vääristä syistä. Hän häpeää, haluaa lopettaa, mutta bittiavaruuden lumo ei päästä häntä otteestaan. Kunnes hän saa viestin: "On tapahtunut kamalia." Alkaa hurja pako digitaalisesta aivosumusta sinne jonnekin, mihin somen valta ei ylety. Huimassa nosteessa oleva Patricia Lockwood tavoittaa tismalleen sen, millaista on elää juuri nyt, kun internetistä on tullut minuutemme kiinteä osa. Sensaatiomaisen romaanista tekee kuitenkin sen vilpitön, vereslihainen piipahdus älypuhelinten tuolla puolen. Voisimmeko puhua siitä?

Patricia Lockwood (s. 1982) yhdysvaltalainen kirjailija, runoilija ja esseisti. Hänet tunnetaan 2013 internetsensaatioksi nousseesta Rape Joke -proosarunosta. Vuonna 2017 The New York Times valitsi hänen Priestdaddy-muistelmansa vuoden 10 parhaan kirjan joukkoon. Kukaan ei puhu tästä on Lockwoodin hartaasti odotettu esikoisromaani. Kirkus Reviews on kutsunut sitä ?oppaaksi siitä ajattelusta irrottautumiseen, että internet ei olisi osa todellista elämää ja taidetta?.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Kirja
Bohlmann, Sabine, kirjoittaja ; Dziubak, Emilia, taiteilija ; Varpu, Maarit, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

”Onko kymmenen paljon?” pikkususi kysyi isältään, kun ne juoksivat metsässä.
”Se vähän riippuu”, isäsusi totesi.

Pikkususi oppii kyselemällä isältään: onko kymmenen paljon vai vähän, onko pikkususi vahva vai heikko, nopea vai hidas. Moni asia on suhteellinen: vastaus riippuu siitä, mihin verrataan. Mutta isäsuden rakkaus ei ole suhteellista eikä riipu siitä, millainen pikkususi on.

Värikylläinen kuvakirja kutsuu pohtimaan asioita ja vie mukanaan villin luonnon lumoon.

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Kirja
Gliori, Debi, kirjoittaja ; Brown, Alison, taiteilija ; Leskinen, Terhi, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Uuden leikkikaverin kanssa voi olla yllättävän hauskaa! Pikkupöllö ei tahdo leikkiä pikku pörröhännän kanssa. Ei, ei, EI! Pikkupöllö leikkisi mieluummin siilin kanssa, vaikka se ei osaakaan karjua kuin leijona. Mutta muuttuuko mieli, jos pikku pörröhännän kanssa pääsee maistelemaan kanelipullia, etsimään kähveltäjämatoja ja pakenemaan hys-hysiä?

Tallennettuna:
Hakutulos 26

Muumi ja tuulinen päivä Näytä tarkat tiedot

Moomin and the windy day, suomi.
Kirja
Jansson, Tove, alkuperäisidean luoja ; Lehtinen, Päivi, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Iloinen muumiseikkailu, jota voi lukea ja leikkiä!

Pahvisivuisessa kirjassa on isokokoisia läppiä, joiden alta löytyy hauskoja yllätyksiä.

Hirmuinen tuuli puhaltaa Muumilaaksoon, ja kaikki menee hyrskyn myrskyn! Nosta läppiä ja auta Muumipeikkoa ja tämän ystäviä etsimään kadonneet tavarat.

Tove Janssonin originaalikuvien pohjalta tehty muumikirja vie perheen pienimmät mukaan toiminnalliseen seikkailuun. Jokaisen läpän alta löytyy riemukas yllätys!

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Kirja
Olkinuora, Susanna, kirjoittaja, taiteilija
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Liinua ärsyttää. Hän tahtoisi leikkiä vanhempiensa kanssa, mutta äiti selailee vain puhelintaan ja isä tuijottaa televisiota. Joskus vanhemmat ovat niin uppoutuneita näyttöihinsä, etteivät edes kuule, kun heille puhutaan. Loukkaantunut Liinu pakkaa laukkunsa, nappaa Nalle Reppanan kainaloonsa ja karkaa kotoa, jotta hänet huomattaisiin.

Kuuletko minua? on lämminhenkinen tarina leikistä, läsnäolosta ja pienen olennon suurista tunteista.

Tallennettuna:
Hakutulos 28

Kosminen kaasupommi Näytä tarkat tiedot

The bad guys. Episode 5, Intergalactic gas, suomi
Kirja
Blabey, Aaron, sarjakuvantekijä ; Kolehmainen, Annukka, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hurja jengi 5

Tallennettuna:
Hakutulos 29

Kun jälleensynnyin hirviönä. 13 Näytä tarkat tiedot

Tensei shitara suraimu datta ken. 13, suomi
Kirja
Fuse, sarjakuvantekijä, alkuperäisidean luoja ; Kawakami, Taiki, sarjakuvantekijä ; Sariola, Kim, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kun jälleensynnyin hirviönä 13
Rimurun ura hallitsijana on ollut riemukulkua voitosta voittoon, mutta on tullut aika maksaa menestyksen lunnaat. Suojellakseen ystäviään ja kaupunkiaan sankarimme on pakko turvautua äärimmäisiin keinoihin!

Tallennettuna:
Hakutulos 30

Kenelle pallot soivat Näytä tarkat tiedot

For whom the ball rolls?, suomi
Kirja
Pilkey, Dav, sarjakuvantekijä ; Kapari-Jatta, Jaana, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Koiramies 7

Tallennettuna: