Haku

Uutuudet, vko 11/2022

Uutuudet ajalta: 14.3.2022 - 20.3.2022

Muokattu: 16.11.2022
  • Näytetään 1 - 44 / 44
Hakutulos 1
Kirja
Kallinen, Kati, kirjoittaja ; Pirskanen, Henna, kirjoittaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lapset ja nuoret ovat oman elämänsä asiantuntijoita, ja heidän haastattelemisensa voi olla väylä ainutlaatuiseen tietoon useilla tieteenaloilla.

Lasten ja nuorten tutkimushaastattelu tukee, kannustaa ja rohkaisee niin aloittelevia kuin kokeneitakin tutkijoita lähestymään lapsia ja nuoria haastateltavina. Se tarjoaa sekä käytännöllisiä ohjeita että teoreettisempia näkökulmia aiheeseen.

Esillä ovat muun muassa tutkimushaastatteluun valmistautuminen, visuaaliset ja osallistavat menetelmät, tutkimuseettiset kysymykset sekä erityisesti sensitiivisyys lapsia ja nuoria haastateltaessa. Teoksen elävät ja ajankohtaiset tutkimusesimerkit tavoittavat erilaisia näkökulmia eri-ikäisten lasten ja nuorten elämään.

Teosta voi hyödyntää laajasti yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa niin yhteiskuntatieteissä, terveystieteissä, kasvatus- ja varhaiskasvatuksessa, lapsuuden- ja nuorisotutkimuksessa, psykologiassa, erityispedagogiikassa kuin kulttuurintutkimuksessa. Se on myös oiva apu lasten ja nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Kirja
Wahe, Jussi, kirjoittaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Monilla rikostutkijoilla jää uran aikana joku kadoksiin. Joitakin ihmisiä ei vain löydetä. Minulle tällainen tapaus on mediassakin paljon huomiota saanut Riina Mäkisen katoaminen. Onko Riina tapettu? Tähän en osaa vastata. Varmana pidän sitä, että Riina on menehtynyt. Haluaisin olla väärässä.

Miten sarjamurhaaja Aino Nykopp reagoi, kun poliisi tuli hänen ovelleen? Mikä seikka jäi Bandidosin ex-presidentin Marko Hirsman henkirikoksessa hämärän peittoon?

Kun rikosylikonstaapeli Jussi Wahe pääsi ensimmäistä kertaa kuulustelemaan rikoksista epäiltyjä, hänen maailmansa mullistui. Vannoutunut kenttämies vaihtoi maiharit lyhytvartisiin kenkiin ja siirtyi rikostutkijaksi.

Wahe vie meidät kirjassaan rikospaikkojen kulisseihin hämmästelemään luodinreikiä auton tuulilasissa ja outoa kasvimassaa tunnetun henkilön asunnolla. Wahe on myös Riina Mäkisen katoamisen tutkinnanjohtaja, ja siksi hän käsittelee tapauksen kirjassaan perinpohjaisesti. Miksi Wahe on lähes täysin varma siitä, että Riinan kohtalon takana ei ole se mies, joka vietti Riinan kanssa aikaa ennen hänen katoamistaan.

Kirjan kirjoittaja rikosylikonstaapeli Jussi Wahe on työskennellyt poliisina kolmen vuosikymmenen ajan, ja suuren osan siitä hän on toiminut väkivaltarikosyksikön eli murharyhmän tutkijana. Lisäksi hän on toiminut YK-rauhanturvaajana Libanonissa ja antanut virka-apua Thaimaan Tsunamissa menehtyneiden tunnistamisessa.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Kirja
Laitinen, Matti, kirjoittaja ; Pietilä, Paula, kirjoittaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miltä tuntuu olla vammainen? Vammaisten henkilöiden elämää sanoittavat tavallisesti erilaiset asiantuntijat. Vammaiset - Vaivaisista täysivaltaisiksi kansalaisiksi? antaa puheenvuoron ja äänen vammaisille itselleen.

Teos perustuu laajaan haastatteluaineistoon. Esiin nousee eri elämänvaiheissa olevien vammaisten arki ja ja elämänkokemus. Samalla teos pohtii yhteiskunnassa ja vammaisten oikeuksissa tapahtuneita muutoksia 1930-luvulta alkaen. Vammaisilla on nykyään oikeuksia, ja vaivaisista on ainakin muodollisesti tullut täysivaltaisia kansalaisia. Mutta onko vammaisilla vieläkään yhdenvertaisia mahdollisuuksia, teos kysyy.

Matti Laitinen on aikuiskoulutuksen dosentti, joka opettaa kasvatustieteitä ja vammaistutkimusta Helsingin yliopistossa. Paula Pietilä on yhteiskuntatieteiden maisteri, joka toimii esteettömyyssuunnittelijana Turun yliopistossa. Molemmat ovat toimineet luottamushenkilöinä tai aktiivisina jäseninä lukuisissa vammaisjärjestöissä jo lähes 30 vuoden ajan.

Tallennettuna:
Hakutulos 4

Triceratops ja muut sarvinaamadinosaurukset Näytä tarkat tiedot

Triceratops och andra horndinosaurier, suomi
Kirja
Egerkrans, Johan, kirjoittaja, taiteilija ; Louhivuori, Jänis, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mestarikuvittajalta uusi toivekirja dinosaurusfaneille.

Mahtava Triceratops sarvineen ja niskapanssareineen on dinosauruksista tunnetuimpia. Se ei kuitenkaan ollut ainoa sarvinaamainen dinosauruslaji.

Toinen toistaan huomiota herättävämpiä sarvinaamadinosauruksia oli useita. Upeasti kuvitettu kirja kertoo, millaisia ne olivat ja miten ne miljoonia vuosia sitten kehittyivät.

Jokaista sarvinaamaa verrataan ihmisen kokoon. Kerrotaan milloin ja missä ne elivät, mitä ne söivät, ja mitkä niiden tunnusmerkit olivat.

Johan Egerkrans on tukholmalainen kuvittaja, joka työskentelee kirjojen, elokuvien ja pelien parissa. Häntä kiehtovat erityisesti taruolennot, fantasiahahmot ja muinaiset eläimet.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lue ja tutki maailmaa!

Helppolukuinen tietopaketti dinosauruksista lukemaan opetteleville!

National Geographicin Luen itse -sarja tarjoaa tutkittua ja kiinnostavaa tietoa helposti lähestyttävässä muodossa. Taso 1 on sopiva lukemaan opetteleville. Napakat tavutetut tietotekstit kertovat dinosauruksista ja havainnolliset kuvat tukevat luettua ja opittua. Vieraammat sanat selitetään tekstin ohessa. Kirja on dinofanien lemppari!

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Opi punomaan kaunista ja käytännöllistä.

Helposti omaksuttavat ohjeet 18 erilaisen korimallin punontaan.

Kirja opettaa rottinkipunonnan perusteet alkaen yksinkertaisista korimalleista ja edeten yhä taidokkaampiin punoksiin. Tekijän taidot kasvavat projekti projektilta.

Kirjan ohjeilla syntyy erimallisia ja -kokoisia ostos- ja säilytyskoreja moniin tarpeisiin.
Kirja ohjeistaa punojaa myös erilaisten koristeiden ja värien käytössä.

BJ Crawford on yhdysvaltalainen käsityöläinen, joka taitaa niin värjäyksen, kankaan kudonnan, kehruun kuin punontatyötkin. Hän opettaa korinpunontaa mm. kouluissa ja käsityöfestivaaleilla ja on luonut kymmenittäin omia korimallejaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Haapalahti, Heidi, kirjoittaja, haastattelija ; Tuisku, Teija, valokuvaaja ; Karlsson, Stella, haastateltava
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Luonnollisesti parempi sato!

Luomutarhuri kokoaa yksiin kansiin kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää luonnonmukaisen vihannestarhan perustamisesta ja hoidosta.

Vegaaninen viljely, syötävää tuottava metsäpuutarha tai luonnonmukainen lavatarha - Luomutarhurista löydät jokaiselle sopivan tavan viljellä omia vihanneksia, yrttejä ja syötäviä kukkia kotipihalla, palstalla tai parvekkeella. Samalla opit vaalimaan viljelysmaata, torjumaan rikkaruohoja ja tuholaisia lempein luomukeinoin sekä pitämään parempaa huolta luonnon monimuotoisuudesta.

Puutarhatoimittaja ja luomupuutarhuri Heidi Haapalahti on intohimoinen luonnonmukaisen hyötyviljelyn asiantuntija ja harrastaja. Hänen aiempia teoksiaan ovat Lavatarhuri ja Kukkiva kasvimaa potager.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kokeneen ammattilaisen kirjassa lähestytään uudella tavalla pihasuunnittelua. Piha voidaan jakaa "huoneiksi", joilla on omat käyttötarkoituksensa. Etupiha on tontin kruunu, jonka tulee olla helppo pitää siistinä ja kutsuvana. Talouspihalla säilytetään työvälineitä ja tarvikkeita, olopihalla kahvitellaan, luetaan, vilvoitellaan ja nautitaan ulkoilmaelämästä. Luontopihalla leikitään, grillataan ja annetaan lemmikkien kirmailla.
Tällä hetkellä nuorilla on jälleen intoa lähiviljelyyn. Yrtit, tomaatit, maissit ja chilit maistuvat varmasti, kun ne on itse kasvatettu. Eläminen luontoa arvostaen näkyy kompostointina, uusien lajikkeiden kokeiluintona ja materiaalien kierrätyksenä. Kirjan ideoissa nämä trendit on otettu huomioon.
Kirjan käytännölliset ohjeet ovat hyödyksi kaikenkokoisten pihojen suunnittelijoille, talonrakentajille ja -vaihtajille, kiinteistöhuoltajille, taloyhtiöiden hallituksille ja kaikille meille, jotka haluamme piristystä ja vaihtelua omaan pihaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Kirja
Blomqvist, Leif, kirjoittaja, valokuvaaja ; Kytölä, Hellevi, kääntäjä, kuvittaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kattava kotimainen käsikirja marjanviljelyyn kotipihassa.

Kirja esittelee kaikki Suomessa viljeltävät puutarhamarjat ja antaa perusteelliset mutta helppotajuiset ohjeet niiden kasvatukseen ja hoitoon.

Erinomainen ja tarpeellinen opas jokaiselle kotipuutarhurille.

Tuttujen marjalajien lisäksi kirja sisältää harvinaisempia lajeja, joita meidän ilmastossamme voi viljellä. Myös Suomessa menestyvistä viinirypäleistä on oma osionsa.

Marjalajikkeiden esittelyn yhteydessä Blomqvist antaa myös mainioita reseptejä ja monipuolisia ohjeita marjojen käyttöön.

Leif Blomqvist on pedersöreläinentaimistopuutarhuri ja tietokirjailija. Hän on perehtynyt erityisesti marjan- ja hedelmänviljelyyn, ja hänen hyötykasveja käsittelevät kirjansa ovat olleet myyntimenestyksiä niin kotimaassa Suomessa kuin Ruotsissakin.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suosittu Kultainen iskelmälaulukirja uudistuu!

Laulustoltaan laaja ja kätevän kokoinen kirja sisältää kaikki suosikki-iskelmät niin kotimaasta kuin ulkomailta 40-luvulta tähän päivään. Päivitetyssä laitoksessa ovat mukana myös viime vuosien helmet.

Kirjasta löytyvät mm. Suklaasydän, Särkyneen toiveen katu, Ranskalaiset korot, Sinun vuorosi loistaa, Polte, Sinä ansaitset kultaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Hakutulos 12
Kirja
Luokkala, Marika, kirjoittaja, säveltäjä ; Luokkala, Ari, kuvittaja, säveltäjä ; Suomen Musiikkimatka Oy, julkaisija
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

"Kirja ammentaa vahvasti suomalaisesta lastenkulttuurin perinteestä, ja saa lisää voimaa suomalaisesta luonnosta. Nimensä mukaisesti se kiertää vuoden ympäri, vinkaten iloisen innostavaa tekemistä kaikkiin vuodenaikoihin.

Kirjassa on lasten kanssa nousevien teemojen ja juhlapäivien mukaisia vinkkejä aina Aleksis Kiven päivästä vappuun. Lisäksi olen sujauttanut mukaan runsaasti tietoa ja tekemistä varhaiskasvatuksen kannalta tärkeimmistä teema -ja merkkipäivistä; Suomen luonnonpäivä, Sibeliuksen päivä, lastenoikeuksienpäivä, kansainvälinen nallepäivä muutamia mainitakseni.

Soiva Vuosi -kirjassa seikkailevat tiput ja puput, tontut, metsän ötökät ja eläimet, robotit, kummitukset, viidakon eläimet, astronautit ja yksisarviset.

Löydät kirjasta laululeikkejä, soittoja, loru- ja musiikkileikkejä, tansseja, rytmiikkaa, kehosoittoja, loruja, soitinrunoja -ja satuja.

Osassa lauluista on varmasti sinullekin tuttu kansanlaulun melodia. Musiikkileikeissä ja tansseissa käytetään helposti Youtubesta löytyvää musiikkia.

Halusin tehdä musiikkikirjan, joka on tarkoitettu kaikille varhaiskasvatus -ja alkuopetusikäisten lasten kanssa työskenteleville, taitotasosta riippumatta. Uskon, että Soiva Vuosi innostaa sinua ottamaan musiikin luontevaksi osaksi arkea ja vie sinut ja lapset iloiselle matkalle vuoden ympäri."

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Yli 30 vuotta kadonneiden omaisia auttamassa.

Kirja kertoo aivan erityislaatuisen ihmisen tarinan. Miehen, joka pyyteettömästi on asettanut itsensä karuun työhön auttaakseen kadonneiden ihmisten läheisiä.

Kadonneen omaisten osa on piinaava. Tekikö joku rakkaalleni pahaa? Kärsikö hän, jospa hän onkin elossa? Kun Reino on löytänyt etsityn, saadaan ainakin osaan kysymyksistä vastaus.

Reino Savukoski on vesillä etsinnän itseoppinut mestari. Ura sai alkunsa, kun Reino toimi rajavartiostossa koirankouluttajana ja hänen ystävänsä katosi. Reino ei saanut asialta rauhaa ja niin syntyi etsijä.

Moni kirjassa kerrottu tapaus on päätynyt myös lehtien otsikoihin. Savukoski avaa näitä tarinoita ja kertoo niistä ennen julkaisematonta tietoa. Kun Taipalsaareen uponnutta panssarivaunua nostettiin, miksi kolme varusmiestä ensin katosi etsijöiltä? Miten jääkiekkokasseihin sullotut Elise ja Martti Heinon ruumiit löytyivät merestä Espoossa? Mitä Laatokalla tapahtui, kun hiihtosuunnistuksen maailmanmestari Olavi Svanberg hukkui?

Sari Passaro on syntyisin Kemijärveltä. Hän asuu nykyään Toscanassa, Italiassa. Passaro on journalisti, takana parikymmentä vuotta uutispäällikkökokemusta. Kadonneiden etsijä on hänen ensimmäinen elämäkertansa.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Kirja
Holopainen, Simo, kirjoittaja, haastattelija ; Hämäläinen, Reino, haastateltava
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vielä fyysisiä vammoja enemmän sodasta jäi hermopaineen aiheuttamaa henkistä kuormaa ja pahoja unia, jotka piinasivat pitkään. Kun Toivo kävi kotona päiväunille, ne saattoivat päättyä kovaan huutoon. Kun painajaiset ottivat vallan, lähelle ei uskaltanut mennä.

Ainutlaatuisessa teoksessa ääneen pääsevät kymmenen Mannerheim-ristin ritarin lapset ja lastenlapset. He kertovat, millaisia miehiä ritarit olivat luonteeltaan ja tavoiltaan. Mitä he kertoivat sodasta lapsilleen? Miten sota vaikutti heihin? Millaisen elämän he elivät?

Sota-aikana ansioitui aivan erityisellä tavalla 191 miestä. Heidät nimitettiin Mannerheim-ristin ritareiksi. Rintamalla heistä tuli sankareita, mutta sodan jälkeen monet heistä olivat kotona tavallisia suomalaisia isiä ja aviomiehiä. Ritarit ovat tunnetuimpia suomalaisia sotasankareita. Harva kuitenkaan tuntee heidän elämänvaiheitaan sodan jälkeen.

Mukana on hyvin erilaisia elämänkohtaloita Paavo Suorannan kaltaisesta kaukopartiomiehestä lentäjä Hasse Windiin ja jääkärijoukkueenjohtaja Toivo Honkaniemeen.

Ritareiden sotavaiheet käydään kattavasti läpi, ja lähdeaineistoa täydentämään on kotiarkistoista saatu todella kiinnostavia omakohtaisia sotakertomuksia. Mukana on myös harvinaisia valokuvia.

Simo Holopainen (s. 1983) on toimittaja ja tietokirjailija. Hän työskentelee Ilta-Sanomissa toimituspäällikkönä. Hän on mukana ylläpitämässä Mannerheim-ristin ritarit -säätiön suosittua Facebook-sivua, jolla on 21 000 seuraajaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nuku ukin mussukka,
pari tuntia ja risat -
telkkarissa alkaa kohta
futiksen MM-kisat!

Isovanhemmuus avaa elämään aivan uuden ulottuvuuden. Arkisetkin asiat näkee uusin silmin, kun niitä katsoo lapsenlapsen näkökulmasta: mummolan sänky onkin iso laiva, ja mehuhetkestä mökin kuistilla kehkeytyy vaarin smoothiebaari.

Tuula Korolaisen humoristisissa ja liikuttavissa runoissa ääneen pääsevät mummot, vaarit ja lapset - ja myös isovanhemmuudesta vasta haaveilevat tai siitä vaille jääneet. Osa-aikainen vaari pelaa muksujen kanssa Pleikkaa, isoäiti päivittää noloja kuvia Facebookiin, ja lapsi pohtii, miten mummo voi mahtua mustikkaan. Tutuiksi tulevat myös varamummo, valemummo ja sateenkaarimummo.

Mummola-runokokoelma kuvaa samaistuttavasti isovanhemmuuden tuntoja ja isovanhempien ja lastenlasten ainutlaatuista suhdetta.

Tuula Korolainen on palkittu kirjailija, runoilija, toimittaja ja kriitikko. Hän on voittanut Finlandia Junior -palkinnon vuonna 2005, valtion lastenkulttuuripalkinnon vuonna 2012 sekä Suomen Kirjailijaliiton Tirlittan-palkinnon vuonna 2018. Yhdessä Riitta Tuluston kanssa hän on toimittanut mm. suositut ikääntymisrunojen antologiat Pää tallella (2008) ja Täyttä päätä (2012).

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kahden joen välissä 1
Vera Stanhope- ja Shetlanti-sarjojen tekijän kehutussa dekkarissa murha ravistelee uskonyhteisöä.

Matthew Venn jätti lapsuutensa tiukan evankelisen yhteisön vuosia sitten, eikä hän ole enää tervetullut edes isänsä hautajaisiin. Kun Venn tiimeineen alkaa tutkia rannalta löytyneen miehen murhaa, hän joutuu kuitenkin uppoutumaan yhteisön myrkyllisiin salaisuuksiin perusteellisemmin kuin olisi ikinä uskonut.

Lokin huuto aloittaa uuden, englantilaiseen jokisatamakaupunkiin sijoittuvan dekkarisarjan.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vanessa Frank 3
Nopeatempoinen trilleri terrorismista nyky-yhteiskunnassa.

Kolmas, itsenäinen romaani rikostutkija Vanessa Frankista on täynnä yllättäviä koukkuja ja henkeäsalpaavaa, poliittista jännitystä.

Miespoliisi murhataan Tukholmassa. Pian rikospaikan lähettyviltä löytyy toinenkin ruumis, nuori tuntematon nainen. Kaksoismurhan tutkinta osoittautuu rikostutkija Vanessa Frankille henkilökohtaisemmaksi kuin hän osasi aavistaakaan. Kun johtolangat vievät kohti Isistä, pelko kasvaa. Huoli terroriteoista voi yhdistää ihmisiä, mutta myös toimia koston moottorina - ja silloin vaikutukset ovat tuhoisat.

Pascal Engman (s. 1986) on kirjailija ja entinen Expressenin toimittaja. Lyhyessä ajassa hänestä on tullut yksi sukupolvensa luetuimmista ruotsalaisista dekkaristeista. Esikoisromaanistaan Patriooteista lähtien hän on käsitellyt päivänpolttavia, poliittisia aiheita. Vanessa Frankista kertovassa sarjassa ovat ilmestyneet aiemmin Polttava maa (WSOY 2020) ja Rottakuningas (WSOY 2021).

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Riina 1
Viihdyttävä esikoisromaani pulppuilee arjen hassuja sattumuksia ja piipahtaa myös elämän varjoisalla puolella.

Kansalaisopiston tilkkutyökurssi tarjoaa Riinalle tervetullutta vaihtelua siiderin kittailuun sen jälkeen, kun uraohjusaviomies on eksynyt nuoren alaisensa lakanoiden väliin. Aivan hyvin ei Riinalla mene töissäkään, ja hänen suosittu bloginsakin jää tauolle. Onneksi apua on saatavissa niin terapeutin sohvalta kuin tomerilta siskonpojiltakin, mutta erityistä valoa tunkkaiseen yksiöön tuovat jääkaapin oveen teipatut tähdet: yksi jokaisesta bongatusta miehestä. Mahtaisiko jokin niistä tuikkia muita kirkkaammin?

Elämänmakuisessa tarinassa paikataan säröillyttä sydäntä ja luodaan vanhasta villiä ja uutta!

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lujaverinen 2
Dark academia kohtaa Beetlejuicen! Mustanhumoristinen Sysi sekoittaa urbaania fantasiaa, kauhua ja sateenkaariromantiikkaa.

Hurmeesta tuttu salaperäinen Halla saa oman näkökulmansa esiin opiskelijapiirien hyytävissä tapahtumissa. Halla ja Seela ovat taiteentutkimuksen opiskelijoiden pikkujouluissa, kun yksi juhlijoista löytyy kuolleena. Eivätkä oudot kuolemantapaukset jää siihen. Yksi manan majoille lähetetyistä ei jätä Seelaa ja Hallaa rauhaan, ja niinpä heidän on pakko alkaa selvittää, kuka opiskelijapiireissä liikkuva tappaja on. Soluttautuminen 20-luvun larppiin vaikuttaa ainoalta keinolta päästä murhaajan jäljille.

Halla ja Seela jatkavat yhä salaa suhdettaan, vaikka tietävät liikkuvansa vaarallisilla vesillä. Kalmanväki ei katso rajoja rikkovaa rakkautta hyvällä, eikä kiellettyjä tunteita ole helppo pitää kätkössä.

Sysi tarjoaa kuolettavan hyvää young adult -viihdettä ja sopii niin yläkoululaisille kuin nuorille aikuisillekin. Romaani jatkaa Hurmeen (2021) aloittamaa Lujaverinen-trilogiaa.

Sini Helminen (s. 1987) on syntyjään hollolalainen kirjallisuustieteen maisteri, lasten ja nuorten kirjastonhoitaja ja kirjavinkkari. Häneltä on aiemmin ilmestynyt myös kotimaiseen mytologiaan keskittynyt neliosainen nuortenfantasiasarja Väkiveriset. Silloin kun hän ei kirjoita romaaneja lohikäärmepehmo kainalossa, hän tanssii lindy hopia tai tubettaa YA-kirjoista.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Iik! 7
IIK!-kirjasarjan seitsemäs osa manaa esiin perinteikkäästi kummittelevan räyhähengen. Helppolukuinen, maltillisen pituinen ja sopivan jännittävä tarina houkuttelee myös vähemmän lukevia lapsia uppoutumaan kirjaan. Sussan, Sakun ja Siirin kotona sattuu vesivahinko, jota perhe joutuu väistämään pariksi viikoksi väliaikaisasuntoon Sarvimäen asuinalueelle. Heti alkupäivinä taloa tärisyttää maanjäristys, ja juuri sitä ennen Saku on nähnyt pahaenteisen unen. Asunnossa alkaa tapahtua kummia: tavarat katoilevat ja löytyvät aivan oudoista paikoista, televisio käynnistyy itsestään keskellä yötä. Samalla alueella asuu Sakun ja Sussan luokkatoveri Midi, joka tietää Sarvimäen historiasta pelottavia asioita. Vähitellen alkaa paljastua, että ne eivät ole pelkkää historiaa - ja sekä Midistä että Siiristä paljastuu jotakin uutta ja selittämätöntä.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Uljasmaa 5

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ateenalainen 2
Kaksi legendaarista taistelua. Yksi peloton soturi. Historiallisen seikkailun mestari vie lukijansa antiikin Kreikan verisille taistelukentille.

Themistokles johtaa sotien runtelemaa Ateenaa. Hän on menettänyt suosiotaan, mutta kahta asiaa kukaan ei voi kiistää: Themistokles on ansioitunut soturi, ja Persian armeija lähestyy. Themistokleen on taisteltava suojellakseen kaupunkiaan, eivätkä persialaiset ole ainoa sitä uhkaava vihollinen.

Ylittämätön Conn Iggulden ei vain kuvaile legendaarisia taisteluita ja antiikin maailmaa, vaan herättää historian eloon. Suojelija on antiikin Kreikkaan sijoittuvan Ateenalaiset-sarjan toinen osa.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Väkevä esikoisromaani vie pohjoisen unohtuneisiin kyliin, joissa ihmiset ja puut pitävät huolen toisistaan.

Samu viruu eräkämpällä ja laskee, paljonko ruokaa on jäljellä. Montako päivää hän selviää? Löytävätkö ne hänet sitä ennen?

Vuotta aiemmin sama mies saapuu peräpohjalaiselle huskytarhalle suurin odotuksin. Kyläläiset kuitenkin kääntävät Samulle selkänsä, ja vähitellen hän tajuaa, että kylillä on salaisuus, joka on suurempi kuin kenenkään yksittäisen ihmisen unelma.

Juntti maalaa verevässä teoksessaan jykevää fiktiota todellisesta historiasta, jossa pohjoinen luonto uhrattiin kehitykselle: millainen hinta olisi pitänyt maksaa, että pohjoisen virrat ja metsät olisivat säästyneet?

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sattuman oikkuja ja yllätyskäänteitä. Nasevat tarinat tempaavat mukaansa pienet ja isommatkin koululaiset.

Ernesti muuttuu koulumatkalla tilheksi. Onko elämä tilhenä hauskempaa? Ylli Alamäki haluaisi olla mieluummin hyönteistutkija kuin metelöivien kolmasluokkalaisten opettaja ? kunnes steppikengät astuvat kuvaan. Viklo väittää, että hänen isänsä on kuningas. Ei sitä kukaan usko, eihän Viklon isää ole nähty mailla halmeilla. Mutta kerran koulun portilla odottaa kruunupäinen mies viitta harteillaan.

Moni asia näyttäytyy uudessa valossa, kun arki vääntyy tarinoissa kummasti mutkalle. Yksitoista lyhyttä kertomusta kujeilevine kuvineen vetävät suun hymyyn.

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Imperiumin perilliset 3
Päätähuimaava tieteisseikkailu jatkuu. Jännittävä nuortensarja lumoaa kerronnallaan ja kuvituksellaan.

Alicen ja Eliaksen uusi koti, avaruusalus nimeltä Hiljaisuus, on imaistu vanhan imperiumin hautaplaneetalle. Siellä vaeltaa vain kuolleita, sillä kutsumattomat vieraat eivät ole koskaan palanneet. Niin Hiljaisuuden miehistö ainakin uskoo, kunnes saa hätäviestin sisarusten äidiltä. Tämän löytääkseen heidän on laskeuduttava planeetan uumeniin ikivanhoihin hautakammioihin, joissa odottaa vaarallisia vihollisia ja kammottavia löydöksiä.

Sarjassa ovat aiemmin ilmestyneet kirjat Tähtiin temmatut ja Rautaruusu.

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mickel Cardell 3
Murhatut lapset huutavat kostoa 1700-luvun lopun Tukholmassa.

Niklas Natt och Dagin historiallisen trillerisarjan kolmas ja viimeinen osa jättää hyytävät jäähyväiset pohjattoman synkälle, mutta lumoavalle, Tukholmalle.

Orpokodin murhapoltossa on kuollut sata lasta. Köyhiä poikia ristiinnaulitaan eliitin naamiaisissa, tyttöjä myydään herrojen huviksi vallan linnakkeisiin.

1700-luvun lopun Tukholmassa vahvat voittavat ja vauraat tekevät mitä huvittaa, eivätkä piinatut lapset saa rauhaa ennen kuin heidän kuolemansa on kostettu. Koston enkelit, oman lapsensa menettänyt Anna Stina Knapp ja Ruotsinsalmen taistelun veteraani Mickel Cardell, eivät tiedä mitä tekevät mutta ovat varmoja siitä, että toimettomaksi ei voi jäädä.

Ja Tukholma, kaupunki siltojen välissä, on yhä korruptoitunut, sairas ja likainen.

Niklas Natt och Dag kirjoitti itsensä kansainväliseen tietoisuuteen heti ensi yrittämällä historiallisella trillerillään 1793. Hänen esikoisromaaniaan ja sen jatko-osaa 1794 - Elävien haudasta on myyty Ruotsissa yhteensä lähes miljoona kappaletta. Natt och Dag on Ruotsin vanhin elossa oleva aatelissuku.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Yökoulu 9
Helppolukuinen Yökoulu-sarja kauhistuttaa ja naurattaa juuri sopivasti.

Jättizombi riehuu yökoulussa ja aiheuttaa kaaosta kaupungilla - mutta hetkinen, onko se meidän Raimo?

Paavo Zombisen pikkuveli Raimo on lopettanut nukkumisen; hän valvoo päivisin, kun kaikki normaalit zombilapset nukkuvat.

Kun Raimo tulee yökoululle riehumaan, koko luokka on hädissään. Kemianopettaja Liisa Litkunen muistelee, että hänellä olisi zombilapsille tarkoitettua unijuomaa. Litkut menevät kuitenkin sekaisin, ja Raimosta kasvaakin matkustajalaivan kokoinen jättizombi! Hän aiheuttaa kaupungissa suunnatonta tuhoa mm. nappaamalla henkilöautoja omiin leikkeihinsä.

Paavo, vampyyrityttö Martta ja muut yökoululaiset ovat pahassa pulassa valtavan mutta järjettömän zombitaaperon kanssa.

Lue meille äitikulta -blogista:

?Paula Noroselle on suotu huumorintajua isolla kauhalla. Ehkä jopa lapiolla. Hänen huumorinsa - niin omituista kuin se välillä onkin - naurattaa sekä aikuisia että lapsia, mikä ei hauskoiksi tarkoitetuissa kirjoissa ole mikään itsestäänselvyys!?

Rakastettu humoristi Paula Noronen tunnetaan monien TV-ohjelmien lisäksi hulvattomista lastenkirjoistaan ja aikuisille suunnatusta Tarja Kulhosta. Hänen Supermarsunsa on valloittanut myös valkokankaat ja teatterilavat!

Kati Närhi on arvostettu sarjakuvataiteilija ja kuvittaja, jonka tyyli luo ihanan kammottavan tunnelman Yökoulu-kirjojen sivuille.

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Routala 2
Syrjäinen talo. Sanaton laulu. Vuosisatojen jättämät jäljet. Jännittävä kertomus pikkukaupungin sisaruksista, jotka ovat aikamatkaajien sukua. Varhaisnuorille suunnattu teos yhdistää koululaisten arkeen kauhun ja fantasian kutkuttavia väreitä.

Kahdeksannella luokalla Essistä tuntuu, että asiat junnaavat paikoillaan. Aikamatkallaan kadonneen äidin olinpaikasta ei ole edelleenkään tietoa, epäreilu historianopettaja kiusaa Essiä koulussa aiempaakin julmemmin, ja pikkusisko Oona käyttäytyy kuin kaikki olisi kunnossa.

Essi käyttää unissamatkaajan kykyään kurkistaakseen omaan tulevaisuuteensa, mutta saa kuulla sellaisen olevan ankarasti kiellettyä. Säännön takana on aikamatkaajia vainoava salaseura Etsijät, johon myös äidin tutkimus keskiajalla liittyi. Kun Essin ja Oonan taiteilijaisä hullaantuu uudesta naisystävästään, Essin sietokyky on koetuksella. Hänen lisäkseen kukaan muu ei tunnu uskovan, että äiti on elossa. Eräällä kävelylenkillä Hulda-koira johdattaa Essin syrjäisen talon portille, eikä mikään ole sen jälkeen entisellään.

Etsijöiden aika jatkaa varhaisnuorille suunnattua Routala-reaalifantasiasarjaa, jossa on sekä sadunomaisuutta että synkkiä sävyjä.

Suvi Nurmi (s. 1982, Espoo) on kuvataiteilija, kirjailija ja freelance-kustannustoimittaja. Hän on opiskellut kirjallisuudentutkimusta ja suomen kieltä Helsingin yliopistossa. Lapsille ja nuorille kirjoittaminen on hänen intohimonsa.

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kun lapsi kaapataan Pariisissa, eurooppalainen rakkauden kaupunki paljastaa raadollisimmat kasvonsa.

Erään riidan päätteeksi Bastian Chapon jättää vaimonsa ja vie lapsen mukanaan. Hän kertoo kaikille, että hänen vaimonsa Tiina Är on mielenvikainen alkoholisti, joka ei sovi äidiksi.

Viranomaiset eivät kuuntele suomalaista Tiinaa. Edes kotitalon alakerrassa kyyläävä portinvartija, rouva Tombola ei suostu luovuttamaan postia kuudennen kerroksen kalpealle naiselle. Mutta virastojen odotusauloissa, metrotunneleissa ja rappukäytävissä Tiina Är kohtaa heitä, joilla on vielä sydän paikallaan.

Tiina Raudaskosken omakohtaisista kokemuksista syntyi romaani, jossa arki muuttuu absurdiksi ja maailma niin hulluksi, että itkettää ja naurattaa.

Tiina Raudaskoski (s. 1977) valmistui Teatterikorkeakoulusta dramaturgiksi 2001. Hänen näytelmiään on esitetty Ylioppilasteatterissa ja Q-teatterissa ja hänen esikoisromaaninsa Eberhard Millerin muotokuva ilmestyi vuonna 2005. Pian sen jälkeen Raudaskoski muutti Pariisiin, missä hän kävi läpi vuosien taistelun lapsensa huoltajuudesta. Samalla hän opiskeli oikeustieteen maisteriksi Pantéon-Sorbonnen yliopistossa ja suoritti asianajajatutkinnon.

Nykyään Tiina Raudaskoski asuu lääkäripuolisonsa ja lastensa sekä kolmen kissan ja kahden hevosen kanssa maaseudulla Pariisin liepeillä.

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Taianomaisen tarinankertojan sykähdyttävässä romaanissa soi rakkauden aaria

Lucinda Riley kertoo Italialainen tyttö -romaanissaan napolilaistytön kasvusta oopperalavojen säkenöiväksi tähdeksi sekä palavasta rakkaudesta, jonka hehku polttaa kuin tuhat aurinkoa.

Rosanna on vasta lettipäinen pikkutyttö kohdatessaan Roberton, nuoren miehen, joka muuttaa koko hänen elämänsä. Tulevina vuosina heidän kohtalonsa kietoutuvat yhteen paitsi lahjakkaina laulajina maailman metropolien upeimmilla estradeilla myös kulissien takana intohimoisesti toinen toistaan rakastavana parina.

Kerran sytyttyään Rosannan ja Roberton rakkaus kestää kolhut eikä suostu sammumaan, mutta se on samalla niin kaiken nielevää, että muut ihmissuhteet kalpenevat sen rinnalla. Vähitellen Rosannalle kuitenkin paljastuu, että yhteisen onnen tiellä seisoo synkkiä salaisuuksia, joiden varjot lankeavat myös muiden läheisten ja rakkaiden ihmisten elämään.

Lucinda Riley luo ilmiömäisillä tarinankertojan lahjoillaan jälleen sydämeenkäyvän lukuelämyksen, joka vie 1960-luvun hämyisiltä napolilaiskujilta vuosituhannen lopun New Yorkiin, Metropolitanin parrasvaloihin.

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Liittolaiset 3
Uusi sotasuunnitelma vaikuttaa Elisabethin, Signen ja Iriksen työhön tiedustelupalvelussa. On kesä 1941, ja Ruotsin puolueettomuus on vaarassa. Karlaplan-aukion reunamilla, talossa numero neljä, on työ täydessä vauhdissa. Naiskolmikko selvittää koodeja ja oman elämänsä kiemuroita sodan hiipiessä yhä lähemmäksi Ruotsin rajoja.

Vieras joukossa on Tukholmaan sijoittuva vakoojaromaani toisen maailmansodan tapahtumista. Tositapahtumiin ja paikkoihin perustuva Liittolaiset-­sarja on kunnianosoitus viime vuosisadan teräville, vahvoille naisille. Elisabethin, Signen ja Iriksen henkilöhahmojen esikuvat ovat kirjailijan omassa suvussa. Teos on Denise Rudbergin historiallisen romaanisarjan kolmas itsenäinen osa.

Tukholmassa asuva Denise Rudberg (s. 1971) on yksi Ruotsin menestyneimmistä kirjailijoista. Rudbergin historiallinen romaanisarja Liittolaiset kertoo nuorten naisten tärkeästä roolista toisen maailmansodan aikaan koodinpurkajina. Aiemmin ilmestynyttä eleganttia jännitystä tarjoavaa Marianne Jidhoff ­sarjaa on myyty yli neljä miljoonaa kappaletta, ja sarjan kymmenes osa oli marraskuussa 2020 Ruotsin myydyin kirja. Molemmista kirjasarjoista on tekeillä tv­-sarjat.

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Uudessa Siunausta koulutielle -tarinassa lähtevät koulutielle Rantalan kaksoset Maiju ja Masi. Koulun aloitukseen mahtuu touhua ja tohinaa, mutta myös tärkeä hetki kirkossa, jossa lapset saavat mukaansa siunauksen.

Siunausta koulutielle kertoo koulun aloittamiseen liittyvistä tunnelmista ja siitä, miten koulussa voidaan olla enkeleinä myös toinen toiselle.

Lotta Kaupin iloisesti kuvittama tarina sopii kouluun lähtevälle ja muistoksi kouluun siunaamisesta.

Laura Suomela on tamperelainen nuorisotyönohjaaja ja kirjailija. Hän on kirjoittanut muun muassa nuortenkirjat Lokkisaaren säpinät, Kanarian säpinät ja Ruutiharjun säpinät (WSOY) sekä Silmänkääntötenppu ja Ilmatilaloukkaus (Karisto).

Lotta Kauppi on Helsingissä asuva kuvittaja ja graafinen suunnittelija.

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Telma 2
Noitatyttö Telman uudet kommellukset.

Kiltti pikkunoita Telma yrittää aina kovasti järjestää asiat parhain päin. Taikuus vaan nyt on sellainen juttu, että siitä tahtoo joskus seurata ihan odottamattomia asioita.

Nyt Telma-noidan kotona käy kova tohina. Kevätsiivous täytyy hoitaa, vieraita on tulossa ja Kyöpelinvuorella odottaa Suuri Munanetsintä palkintoineen.
Noitien ja ihmisten pääsiäisperinteet aiheuttavat Telmalle päänvaivaa, etenkin kun liemeen pistävät lusikkansa myös Myrtti-mummi, kauhistuttava isotäti sekä uusi ystävä Onerva. Eivätkä taiatkaan aina ihan suunnitelmien mukaan suju.

Ylläripylläri on Telma-sarjan toinen kirja.

Satu Varjonen on työskennellyt vapaana toimittajana ja sisällöntuottajana 17 vuoden ajan. Hän on kirjoittanut useimpiin kotimaisiin naistenlehtiin. Telma-sarjan ensimmäinen kirja Voihan nenä! oli hänen esikoisteoksensa. Varjonen asuu Helsingissä.

Mari Luoma on kuvittaja ja sarjakuvantekijä, jolla on koti sekä Suomessa että Saksassa. Hän kuvittaa kaikkea lastenkirjoista mainoksiin ja rakastaa suunnitella veikeitä hahmoja tarinoihin. Luoma on tehnyt myös peligrafiikkaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Kirja
Côté, Geneviève, kirjoittaja, taiteilija ; Jalo, Marvi, kääntäjä ; Kvaliti Oy, kustantaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Herra Kunkku tykkää muhkeista asioista. Niinpä hän ryhtyy rakentamaan pienestä talostaan suurta palatsia ja käyttää rakennuspuuhiin lähimpänä käsillä olevaa materiaalia - kaunista mäkeä, jolla hän asuu muiden metsän eläinten kanssa. Vasta kun palatsi on valmis, herra Kunkku huomaa, että upea näköala on mennyttä ja kaveritkin ovat menettäneet omat suosikkipaikkansa. Ystävien avulla - ja heidän rohkaisemana - herra Kunkku oppii, että pienetkin asiat voivat tuottaa suurta onnea.

Viehättävä tarina kertoo harkitsemattomasta - mutta hyvää tarkoittavasta - herra Kunkusta, luonnonsuojelusta ja ystävyydestä tavalla, jonka nuorimmatkin lukijat ymmärtävät.

Suurenmoinen herra Kunkku (Mr. King/The Remarkable Mr. King) -kirjojen perusteella on tehty kansainvälinen animaatiosarja, jota esitetään myös Pikku Kakkosessa ja YLE Areenassa. Geneviève Côté on moninkertaisesti palkittu kanadalainen kirjailija-kuvittaja.

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pipsa Possu oppii, kuinka kaikille tulee hyvä mieli. Suloinen kuvakirja.

Pipsan päiväkodin Hyvän olon viikolla opetellaan ottamaan omat ja toisten tunteet huomioon. Rouva Gaselli opettaa lapsille jännän pelin, jolla voi panna hyvän kiertämään. Kun on toiselle kiltti, on toisenkin helppo olla muille kiltti.

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Kirja
Iossa, Federica, taiteilija ; Taplin, Sam, kirjoittaja ; Lahtinen, Tapani, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 41
Kirja
Jasu, Elina, kirjoittaja, taiteilija ; Myllylahti Oy, kustantaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Löytöjä lomapäivänä on lämminhenkinen kuvakirja arjen pienistä sattumuksista ja yhdessä tekemisestä. Jimpun, Enskan ja Suvin nokkeluus ja avuliaisuus ovat tarpeen, kun leppoisa kesäpäivä saa odottamattomia käänteitä. Kaveriporukkaan kuuluu tietenkin myös naapurin mummu Anja.

Aurinko porottaa ja ahomansikat tuoksuvat, kun Jimppu ystävineen saapuu viikonlopun viettoon mökille. Käy kuitenkin köpelösti: ovi pamahtaa lukkoon ja avain jää mökkiin. Miten nyt päästään sisään?

Pulma jää pian toiseksi, kun pusikosta alkaa kuulua rapinaa. Ääni johdattaa lapset ja Anjan tekemään yllättäviä löytöjä, ja niin he tempautuvat odottamattomasta tilanteesta toiseen.

Mutta miten tähän liittyvät mansikkahillo, virveli ja itsestään liikkuva karttamerkki? Löytöjä lomapäivänä on tarina siitä, mitä kaikkea hauskaa voi sattua, kun lähtee matkaan avoimin mielin. Välillä ihmetyttää, välillä naurattaa ja tiukoistakin paikoista selvitään yhteistyön voimalla. Pienistä sattumuksista muodostuu kokoaan suurempi seikkailu, joka saa lukijankin hyvälle mielelle.

Elina Jasu on Varsinais-Suomessa asuva kuvittaja. Muiden kirjoittamia tekstejä kuvittaessaan hän innostui tarinoimaan myös itse. Löytöjä lomapäivänä on Jasun toinen teos, jonka hän on kuvittamisen lisäksi myös kirjoittanut. Sarjan avasi teos Kohti kinoksia vuonna 2020.

Tallennettuna:
Hakutulos 42
Kirja
ONE, sarjakuvantekijä ; Murata, Yusuke, sarjakuvantekijä ; Sariola, Kim, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

One-Punch Man 11
Hykerryttävää supersankarikomediaa!

Upeasti piirretty One-Punch Man yhdistää toimintaseikkailun ja herkullisen parodian.

Hirviöt hyökkäävät kaupunkiin! Saitaman keskittyessä Super Fight -turnaukseen muutkin sankarit pääsevät esittelemään osaamistaan - tai sen puutetta...

Netflix-animaationakin tuttu sarja muistuttaa alkuasetelmaltaan My Hero Academiaa. Siinäkin sankarius on ammatti muiden joukossa, ja erilaisilla voimilla varustetut sankarit pitävät superrikollisia aisoissa. Mutta One-Punch Man ottaa ison harppauksen komedian suuntaan! Ikäsuositus: 13+

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Shugo Chara! 1
Odotettu uusintapainos!

12-osainen Shugo Chara! on tytöille suunnattu seikkailu- ja kasvutarina.

Amu Hinamorilla on koulussaan viileän koviksen maine. Tämä on kuitenkin vain pintaa - pohjimmiltaan Amu on herkkä tyttö, joka ei tahtoisi olla roolinsa vanki. Eräänä aamuna hän löytää viereltään kolme värikästä, kananmunan kaltaista esinettä. Niistä kuoriutuu pieniä Shugo Charoja, suojelushahmoja, jotka sekoittavat Amun elämän ja roolit...

Ikäsuositus: 9+

Tallennettuna:
Hakutulos 44
Kirja
Takeuchi, Ryosuke, sarjakuvantekijä ; Miyoshi, Hikaru, sarjakuvantekijä ; Sariola, Kim, kääntäjä ; Doyle, Arthur Conan, alkuperäisidean luoja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Patriootti Moriarty 14
Kaikkien tunteman etsivätarinan kääntöpuoli!

Oletko koskaan miettinyt, mikä motivoi Sherlock Holmesin arkkivihollisena tunnettua Moriartya?

Mestarietsivä Holmesin sijaan tämän tarinan pääosa on varattu hänen vaarallisimmalle vastustajalleen. James Moriarty ei ole pelkkä nerokas rikollinen, vana hänellä on suurempia tavoitteita... Hänen toimiensa taustalla on juoni, joka onnistuessaan muuttaa maailmaa. Tervetuloa kovaksikeitettyjen konnien synkkään seuraan! Ikäsuositus: 15+

Tallennettuna: