Haku

Uutuudet, vko 12/2022

Uutuudet ajalta: 21.3.2022 - 27.3.2022

Muokattu: 16.11.2022
Hakutulos 1
Kirja
Ahonen, Harri, kirjoittaja, valokuvaaja ; Kalke, Atte, kartantekijä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vaeltajan ja retkeilijän unelma: Pohjois-Norjan Finnmark!

Kirja esittelee noin 160 päiväretkikohdetta, jotka ulottuvat laajalle Finnmarkin alueelle. Askella rantaviivaa katse horisontissa ja tunturi taustalla: Norjan luonto lumoaa retkeilijän.

Pohjois-Norjan upein retkeilykohde Finnmark sijaitsee tunturiaavojen ja vuononlahtien takana. Finnmark levittäytyy Varangin niemimaalta Altan kaupungin länsipuolelle ja on Pohjoiskalotin laajin retkeilyalue. Pohjoisessa vaikutuksen tekevät dramaattiset Sørøyan, Magerøyan ja Kvaløyan saaret. Sisämaassa avautuvat laajat tunturimaat, korkeat vuorenhuiput ja syvät kanjonit, kuten Sautso, Stabbursdalen ja Rásttigáisá. Idästä löytyvät tunnetut Vuoreijan, Vesisaaren, Pykeijan ja Kirkkoniemen retkikohteet. Kirjassa esitellyt reitit ovat lyhimmillään muutama sata metriä ja pisimmillään muutaman kymmenen kilometriä. Päiväretkikohteet on selostettu tarkasti ja kuvitettu kartoin ja valokuvin.

Harri Ahonen (s. 1976) on käynyt vaeltamassa Skandinavian erämaissa yli 20 vuotta. Hän on myös asunut Norjassa useamman vuoden ja tutustunut siellä paikalliseen vaelluskulttuuriin. Ahosen aiemmat kirjat Pohjois-Norjan rannikkoreitit, Pohjois-Skandinavian vaellusreitit, Keski-Skandinavian vaellusreitit ja Etelä-Skandinavian vaellusreitit sekä Pyhän Olavin retkeilyreitit ovat hyvin suosittuja retkeilijöiden keskuudessa.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

"Parisuhdetta ei pidä päästää liian arkiseksi. Seksiin arkinen silti taivutettuna päättyy."

Ronski, kepeä ja kipeä tarina ikäkriisissä ja kuumissa aalloissa tempoilevasta parisuhdeterapeutti Mallasta. Intohimoisena kotikokkina hän kehittää lemmenruokia ja hyvän liiton reseptejä. Hän osaa hoitaa muiden ongelmia, koska hänellä on psykologista silmää, elämänkokemusta ja huumorintajua, mutta kun hänen kaksikymmentä vuotta kestänyt avioliittonsa yllättäen ajautuu karille, alkaa Mallankin vitsit ja reseptit olla vähissä.

Kirja sisältää Mallan jatkuvajuonisen tarinan lisäksi parisuhde- ja ruokaohjeita.

Anne Prokofjeff on tamperelainen tv-käsikirjoittaja, näytelmäkirjailija ja kirjailija.

Tallennettuna: