Haku

Uutuudet, vko 13/2022

Uutuudet ajalta: 28.3.2022 - 3.4.2022

Muokattu: 18.11.2022
Hakutulos 1

Kysy ja kurkista! : tunteet Näytä tarkat tiedot

Lift-the-flap : questions and answers about feelings, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Palkittu psykologi kertoo, miten kesytät kielteiset ajatukset ja valjastat ne hyötykäyttöön.

Itselleen puhuminen voi kuulostaa kummalta, mutta meillä kaikilla on pieni sisäinen ääni. Kun puhumme itsellemme, toivomme löytävämme tsemppaajan, mutta useimmiten löydämmekin kriitikon. Haasteita kohdatessamme sisäinen tsemppaaja nostattaa mielialaa, kriitikko puolestaan tyrmää negatiivisella asenteellaan.

Kirjassa tarkastellaan äänettömiä keskusteluja, joita käymme itsemme kanssa. Aivotutkimusta, käyttäytymispsykologiaa ja kiehtovia anekdootteja yhdistelevä teos näyttää, miten nämä keskustelut muovaavat elämäämme ja kuinka oikeiden työkalujen avulla voimme saada sisäisen kriitikkomme kuriin.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tiesitkö, että jos punnitset tahallasi irtokarkkia väärin, syyllistyt lievään petokseen? Tiesitkö, että kaverin alastonkuvan lähettäminen muille on rikos? Ja että somessa solvauksia lateleva tyyppi saattaa hyvinkin syyllistyä kunnianloukkaukseen? Entä tiesitkö, että pelkkä rikokseen yllyttäminen on rangaistavaa?

Mutta hei, onko aina opittava kantapään kautta? Tieto auttaa välttämään hölmöilyt etukäteen. Samalla se auttaa myös puolustamaan omia oikeuksiasi.

Konstaapeli Daniel kertoo sulle rikoksista ja rangaistuksista. Mukana on esimerkkitarinoita tutuista ympyröistä: kaveriporukoiden päähänpistoja, bileillan kämmejä, suhdekriisejä. Daniel kertoo myös ajatuksiaan ja kokemuksiaan muun muassa kiusaamisesta, nettikäyttäytymisestä, mopon virittämisestä, groomingista, rasismista ja onnettomuuspaikalla kuvaamisesta. Tässä kirjassa pääset myös testaamaan rikostutkijan taitoja. Ai niin, tiesitkö muuten, mitä tapahtuu sen jälkeen, kun teet rikosilmoituksen? Kohta tiedät! Konstaapeli Daniel kertoo senkin.

13+

Daniel Kalejaiye on vanhempi konstaapeli, jolla on somessa yli 190 000 seuraajaa. Kalejaiye työskentelee Itä-Suomen poliisilaitoksella osana Kuopion Ankkuriryhmää, joka tekee ehkäisevää työtä nuorten parissa. Nuorempana Kalejaiye tuli tutuksi myös Ylen Summeri-ohjelman juontajana.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Kirja
Perry, Alex, kirjoittaja ; Lempinen, Ulla, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mafiajärjestö 'Ndrangheta johtaa Euroopan huumekauppaa, ja sen lonkerot ulottuvat köyhästä Calabriasta ympäri maailman. Sen voima perustuu ehdottomaan vaikenemiseen. Klaaneja hallitsevat miehet, ja tyttäret naitetaan jo teini-iässä. Perheen kunnian loukkaamisesta rangaistaan kuolemalla.

Kun mafiavaimo Lea Garofalo katoaa jäljettömiin, syyttäjä Alessanda Cerreti ymmärtää, että 'Ndranghetan testosteronia huokuva kulttuuri on sen heikkous - ja hänen paras aseensa. Naiset halusivat muutosta, mutta olisivatko he valmiita puhumaan oman henkensä uhalla.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Inspiroiva selviytymisopas moderniin työelämään.

Kiihtyvä työtahti, muutokset työssä ja etätyö verottavat työntekijän voimavaroja. Siksi itsensä johtaminen on välttämätön taito. Se tarkoittaa viisaita valintoja työssä ja arjessa: suunnittelua, työpäivän tauottamista ja riittävää lepoa.

Miksi stressitilanteessa toinen sulkeutuu ja toinen puhua pulputtaa? Havainnolliset harjoitukset auttavat tunnistamaan, mikä kuormittaa ja mistä saada energiaa. Kirjan esimerkkitarinassa ultrajuoksija kertoo, miten hän on löytänyt kiireiseen elämäänsä rauhan ja tasapainon.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Haluaisitko alkaa sijoittaa, mutta et uskalla? Tai oletko jo aloittanut sijoittamisen, mutta et siltikään ihan ymmärrä, mitä oikein on tullut tehtyä?

Rahastokirja vasta-alkajille (ja niille, jotka haluavat päästä helpolla) on nimensä mukaisesti superhelpoksi tehty kirja sijoittamisen aloittamiseen rahastoilla.

Rahastot ovat parhaiten aloittelijalle sopiva tapa sijoittaa. Riittää kun sijoittajaksi haluavalla on kymppi rahaa. Rahastot sopivat sijoituskohteeksi myös, jos rahaa on kertynyt pankkitilille enemmänkin tai jos haluat laittaa palkastasi siivun kuukausittain poikimaan. Ne ovat myös mainio tapa säästää vaikkapa lapselle tulevaisuutta varten.

Rahastokirja vastaa aloittelijan kysymyksiin piinaamatta kaikilla mahdollisilla yksityiskohdilla. Tarkoitus on, että pääset kirjan luettuasi nopeasti ja hyvillä mielin alkuun sijoittamisessa.

Merja Mähkä on yksityissijoittaja ja yrittäjä, jonka mielestä sijoittaminen kuuluu hyvään elämään. Siksi hän haluaa saada kaikki innostumaan sijoittamisesta. Merja on toinen Sijoittajaksi 7 päivässä -myyntimenestyksen kirjoittajista. Hänet tunnetaan myös Sijoituskaverit-podcastista, sijoituskolumneista Iltalehdessä, Kauppalehdessä ja Helsingin Sanomissa, sekä Instagramista, jossa Merja selittää sijoittamisen kiemuroita päivittäin ilman vaikeita sanoja.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Kirja
Helin, Antti, kirjoittaja ; Palonen, Ville, kirjoittaja, valokuvaaja (ekspressio)
2022
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 9
Kirja
Jokelin, Jantso, kirjoittaja ; Hujanen, Touko, kirjoittaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Taatusti erilainen matkakirja Suomesta.

Palkittu journalistiparivaljakko etsii kansakuntamme perimmäistä olemusta hengästyttävissä matkakertomuksissaan. Kuvatuiksi tulevat muun muassa Suomen kurjimmat nähtävyydet, oudoimmat perinnevellit ja lamavuosien perhekylpylät. Vuosikymmenten tomun alta paljastuu, mihin tässä maailman tylsimmässä ja onnellisimmassa maassa kannattaa oikeasti matkustaa.

Ennakkoluuloton työpari on kierrellyt vuosien ajan peikkometsien, kotiseutumuseoiden ja sammaloituneiden parkkipaikkojen Suomea rakentaen samalla kartastoa kartassa näkymättömille asioille. Heidän reportaasinsa ?Suomen kurjimmat nähtävyydet? (2016) on noussut kulttiklassikoksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
Virtanen, Heli, toimittaja ; Wuolijoki, Aino, toimittaja ; Karttakeskus, kustantaja, kartantekijä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Saariston kätköissä on merellinen matkaopas, joka kattaa Suomenlahden, Saaristomeren sekä Ahvenanmaan saariston, eli merikarttasarjojen A-D alueen. Opasta on helppo käyttää veneillessä yhdessä merikarttojen kanssa, sillä kohteiden yhteyteen on merkitty myös merikarttasarjan sivunumero. Kierresidottu kirja toimii mainiosti myös itsenäisenä teoksena, sillä monet kohteet sijaitsevat mantereen puolella tai saarissa, joihin on silta- tai lauttayhteys. Kartat ja koordinaatit helpottavat perille löytämistä.

Nähtävyyksiä on niin mantereen puolella kuin ulkosaaristossakin, kaikkiaan 501 kohdetta. Kohteiden joukossa on paljon historiallisia nähtävyyksiä, kuten merenkulkijoiden kalliokaiverruksia, sotahistoriallisia tapahtumapaikkoja sekä vanhan saaristolaiskulttuurin merkkejä. Lisäksi mukana on upeita luontokohteita, kuten hiidenkirnuja, hiekkarantoja ja tammilehtoja.

Opas on kaivattu päivitys vuonna 2014 julkaistuun ja pitkään loppuun myytynä olleeseen teokseen.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Kirja
Valleala, Siru, kirjoittaja, valokuvaaja (ekspressio) ; Kolehmainen, Tuula, valokuvaaja (ekspressio)
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Seikkailujen Tallinna kutsuu!

Tripsteri Tallinna -oppaan mukana lähdet sellaiseen Tallinnaan, joka tarjoaa konkarillekin yllätyksiä.
Paitsi että koluamme aina yhtä viehättäviä vakiokohteita kuten Vanhaakaupunkia ja Telliskiveä, kurkistamme myös uudemmille seuduille. Eli vanhemmille -
onhan Tallinna upea yhdistelmä modernia suunnittelua historiallisissa, tarinoista ammentavissa puitteissa!
Oppaan avulla löydät vinkit kiinnostavimpiin kaupunginosiin, majoituspaikkoihin ja retkiin. Anna aikaa Tallinnalle: kaupunki on täynnä tekemistä niin yksin
matkustavalle kuin pariskunnille ja perheillekin. Suomalaisten suosikkikohdetta kannattaa tarkastella
uusin silmin. Ota ensi kerralla mukaan tämä opas ja lähde seikkailemaan. Kerromme, minne kannattaa erityisesti eksyä, missä taas löytää. Luvassa taidetta,
herkkuruokaa, ostoksia, kulttuuria, kujeilua ja parasta menoa - unohtamatta kiehtovia kertomuksia, joiden avulla syvennät matkaelämystäsi.
Oppaan on kirjoittanut Tallinnassa pitkiä aikoja viettänyt toimittaja Siru Valleala.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Kirja
Karala, Maija, kirjoittaja, kuvittaja ; Kehitysvammaliitto, julkaisija
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Dinosaurusten aika selkokielellä kertoo menneestä elämästä ympäri maapalloa, myös Suomen alueella. Monipuolinen ja upeasti kuvitettu tietokirja kuljettaa lukijansa maapallon esihistoriaan havainnollisten ja hauskojenkin esimerkkien ja pohdintojen kautta. Se vastaa hyvin monenlaisiin kysymyksiin, kuten mitä ovat fossiilit ja miten dinosauruksia tutkitaan tai olivatko dinosaurukset tyhmiä.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Kirja
Hellstedt, Paavo, kirjoittaja ; Laaksonen, Juha, kirjoittaja, valokuvaaja ; Pyykkö, Minna, kuvittaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kotimetsiemme tuttu tupsukorva osaa yllättää.

Upeasti kuvitettu teos vie matkalle oravien kiehtovaan maailmaan ja kertoo ihmisen ja oravan pitkästä yhteisestä taipaleesta.

Sillä on pörröinen häntä, tupsukorvat, isot silmät ja komeat etuhampaat. Se kiipeilee puissa taitavasti, loikkaa ketterästi puusta toiseen ja jähmettyy paikoilleen huomatessaan pedon. Orava on meille kaikille tuttu eläin - vai onko?

Oravilla on monia erikoisia ominaisuuksia, joita ei tunne sen paremmin suuri yleisö kuin luontoharrastajatkaan. Oravanpoikasilla ei esimerkiksi ole syntyessään ulkokorvia, ja oravat ovat yleisemmin oikea- kuin vasenkäpäläisiä. Oravilla on tarkka vuorokausirytmi, vahvat lihakset, kevyt luusto ja terävät kynnet. Oravat osaavat äänellä monin eri tavoin, ja ne viestivät toisilleen häntäänsä heiluttamalla. Häntä myös tasapainottaa kulkua ja hyppyjä.

Orava on pohjoisten taigametsien tuttu tuntematon, jonka edesottamuksia pääsee seuraamaan niin kaupungeissa, metsissä kuin tunturikoivikoissakin. Oravien yksilöllinen käytös ja piirteet tarjoavat katselijalleen loputtomasti uusia elämyksiä.

Paavo Hellstedt (FT) on ollut nuoresta pitäen kiinnostunut erilaisista luonnonilmiöistä ja erityisesti eläimistä, siitä miten ne toimivat ja käyttäytyvät. Hän on väitellyt lumikon ja kärpän ekologiasta, käyttäytymisestä ja niiden yhteisöekologista vaikutuksista. Petojen tutkimuksen kautta hän on perehtynyt myös niiden saaliseläimiin ja jyrsijöiden ekologiaan.

Juha Laaksonen (FM) on YLEssä työskentelevä luontotoimittaja, tietokirjailija ja valokuvaaja. Laaksosen erikoisalaa ovat saaristo- ja kaupunkiluonto ja niiden monimuotoisuus. Viime vuosina hän on seurannut erityisesti pääkaupunkiseudun pesimälintujen käyttäytymistä. Retkillään Laaksonen on valokuvannut ja seurannut lintujen lisäksi erityisesti kaupunkinisäkkäiden elämää.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Kirja
Kunnasranta, Mervi, kirjoittaja, kuvittaja ; Rautio, Anni, kirjoittaja ; Suramo, Ari, kartantekijä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ensimmäinen perusteellinen tietokirja suomalaisesta siilistä.

Siili on elävä fossiili vuosimiljoonien takaa. Opas paljastaa tutusta takapihan tuhisijasta monia uusia ja erikoisiakin seikkoja. Suomen parhaat siiliasiantuntijat ovat tiivistäneet uusimman tutkimustiedon lajista ja sen elintavoista niin Suomesta kuin maailmaltakin. Kirjassa on runsas kuvitus, ja se sopii tietolähteeksi kaiken ikäisille siilinystäville.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Hakutulos 16
Kirja
Dorion, Christiane, kirjoittaja ; Herba, Gosia, taiteilija ; Leskinen, Terhi, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tule mukaan tutustumaan luonnon ihmeellisiin oivalluksiin! Tiesitkö, että moneen ihmisen pohtimaan ongelmaan on löytynyt ratkaisu eläimiltä? Tässä kirjassa tapaamme luonnon omat ideanikkarit, joiden nerokkuus peittoaa ihmisen mennen tullen. Esimerkiksi hain nahkaa muistuttava kangas tekee uimareista jopa liian nopeita olympialaisiin, ja kotkan supertarkka näkö on toiminut esikuvana kaikista pienimmille ja tarkimmille kameroille. Moniin keksintöihin liittyy hauska tarina, kuten vaikkapa tarranauhan syntyyn. Sen taustalla on ollut koira ja sen turkkiin tarttuneet takiaiset! Maailman ensimmäinen vedenalainen tunneli on sekin saanut innoituksensa itse laivamadolta. Mitähän eläimet auttavat meitä keksimään seuraavaksi? Vaihtoehtoja löytyy aina virtahevon inspiroimasta aurinkorasvasta laiskiaisten vahvistamiin riippusiltoihin...

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tunnelmallisia satuja läsnäolon ja rauhoittumisen hetkiin.

Tervetuloa pikkukaupunkiin, jossa paistaa taika-aurinko ja tuoksuu kanelipulla! Kujilla tassuttelee kissa raitapaitainen, kiipeilee satujen sävelet ylle kattojen. Lähde mukaan huvipuistoon ja istahda kirjaston Piian tarinahetkeen. Täällä on paikka kaikille lorujen rakentelijoille, pienille kulkijoille, satuhaitarin soittelijoille.

Lyhyiden tarinoiden rinnalla kulkevat helpot ohjeet, joilla aikuinen voi piirtää sadun lapsen iholle. Yhteisessä lukuhetkessä lapsen on mukava rauhoittua, nauttia sadun maailmasta ja läsnäolosta. Taika-aurinko lämmittää, vie mielikuvitusmatkalle ja herättää sadut eloon eri aistien kautta.

Tallennettuna:
Hakutulos 19

Opas vagushermon parantavaan voimaan Näytä tarkat tiedot

Accessing the healing power of the vagus nerve, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Paras suoritus on rento. Siinä yhdistyy tekninen osaaminen, luottamus omiin kykyihin, tavoitteen näkeminen ja into tavoitteen saavuttamiseen. Valmentavan työotteen on todettu johtavan parhaisiin suorituksiin monilla elämän osa-alueilla. Valmennus on innostamista, toivon herättämistä ja ylläpitämistä.

Tammenterhon tarinoita - kirja valmennuksesta sopii kaikille valmennuksesta ja
valmentavasta työotteesta kiinnostuneille. Vaikka kirja on kirjoitettu neuropsykiatrisen valmennuksen viitekehyksessä, samat ajattelu- ja lähestymistavat pätevät kaikkeen valmennukseen.

Kirja keskittyy valmennuksen kannalta olennaisiin ajattelu - ja toimintatapoihin
sekä valmennuksen menetelmiin ja apuvälineisiin. Käytännönläheisyytensä ansiosta kirja on oivallinen opas valmentajaksi opiskelevalle tai valmentajana toimivalle.

Kirjan kirjoittajilla on vankka käytännön kokemus valmennuksesta ja he toimivat neuropsykiatristen valmentajien kouluttajina ja työnohjaajina.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Kirja
Kaarela, Tiina, kirjoittaja, valokuvaaja ; Junnola, Susa, valokuvaaja (ekspressio)
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Aloittelevan ompelijan toivekirja rohkaisee ja opastaa koneella ompeluun.

Millainen ompelukone kannattaa hankkia? Miksi saumuri tekee syheröä ja ompelukone vetää kankaan sisään? Mihin peittaria tarvitaan? MITÄ MINÄ TAAS TEIN VÄÄRIN?

Käytännöllinen kirja tarjoaa apua kaikille ompeluharrastajille ja vastauksia tyhmiinkin kysymyksiin - myös sellaisiin, joihin perinteiset ompelukirjat eivät vastaa. Kirjassa käydään läpi eri konetyypit ja tarvikkeet, sopivan koneen hankkiminen ja käyttöönotto sekä yleisimmät ongelmat ratkaisuineen. Mukana on paljon tietoa, jota tähän asti on löytynyt vain pieninä murusina netin ompeluryhmistä. Ohjeista ja vinkeistä on hyötyä myös kokeneelle ompelijalle.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Kirja
Matberg, Lasse L., kirjoittaja ; Koirikivi, Kaija, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Viikinkineuleet on kunnianosoitus käsityölle ja hyville neulepuseroille. Neuleiden kuviot ja värivalinnat ovat saaneet inspiraationsa viikinkien käytännöllisistä ja lämpimistä vaatteista.

Kirjasta löytyy neuleohjeet kaikkiin tilanteisiin ja vuodenaikoihin: rouheita neuleita ankariin olosuhteisiin, elegantteja ja käytännöllisiä arkineuleita ja juhlavampia neuletakkeja. Kuviot vaihtelevat nykyaikaisista monivärisiin pohjoismaisiin malleihin ja viikinkien inspiroimiin palmikko- ja helmineuleisiin. Lisäksi kirjassa on ohjeita, joilla neulot helposti puseroihin sopivat pipot, lapaset, kaulaliinat ja vaikkapa istuinalustat.

Kirja on jaoteltu viiteen osaan: Parhaat arkineuleet, ulkoiluneuleet, juhlaneuleet, viikinkineuleet sekä neuleasusteet. Ohjeita on yhteensä 33, joista 18 miehille, yhdeksän naisille ja kuusi lapsille. Nämä mukavat ja tyylikkäät vaatteet sopivat aktiiviseen elämäntapaan. Mallit on tehty yhteistyössä Strikkemekan kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Hakutulos 27
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sadun keinoin keskelle kasvun ihmettä.

Kirja kertoo hauskasti, miten siemenessä uinuva elämä itää ja kasvaa taimeksi, mitä kasvit tarvitsevat elääkseen, mitä multa on ja miten ihan kaikella puutarhassa on oma tehtävänsä.

Iiris-tytön ja Uolevi-keijun puutarhaseikkailu alkaa kevään lämpimimpänä päivänä ja päättyy vasta syksyn suureen elonkorjuujuhlaan. Ystävykset seuraavat läheltä puutarhan kasveja ja eläimiä ja perustavat kukkivan kasvimaan.

Riemukkaasti kuvitettu teos esittelee lapsille kymmeniä puutarhakukkia, puita ja viljelykasveja.

Ja kun kasvimaalta saadaan mukavasti satoa, Uolevi-keiju paljastaa myös hyviä ja yksinkertaisia kasvisruokareseptejään.

Laila Nevakivi on helsinkiläinen palkittu kuvittaja, joka tunnetaan luonto- ja satukuvistaan. Hän on kuvittanut yli 20 lastenkirjaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Kirja
Skogster, Mia, kirjoittaja ; Ankkuri, Mika, valokuvaaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Haluan, että koiran kouluttaminen on inspiroivaa niin ohjaajalle kuin koiralle. Kaikkien ei tarvitse tähdätä kisakentille, mutta kaikki koirat ansaitsevat tulla ymmärretyiksi ja sen myötä onnellisiksi. - Mia Skogster

Syvennä koiraharrastustasi! Ymmärrä paremmin koiraasi ja ehkäise ennalta arjen hallintaongelmat. Moninkertainen koiraurheilun maailmanmestari opastaa koiran koulutuksessa tarvittaviin tunneviestintätaitoihin, joilla saavutat entistä syvemmän yhteyden lemmikkiisi.

Tunneviestinnällä pystytään säätelemään koiran kokemia tunnetiloja. Ne vaikuttavat sen motivaatioon, keskittymiseen, sinnikkyyteen ja palautumiseen. Erilaisten kehuäänien, oikein jaksotettujen taukojen ja taitavan kehonhallinnan avulla koira oppii nauttimaan yhteistyöstä ja suorittamaan halutut asiat innokkaasti.

Selkeällä tunneviestinnällä koiran on helpompi ymmärtää ohjaajaansa ja se kokee tulevansa myös itse ymmärretyksi paremmin. Tämä vahvistaa koiran itseluottamusta ja parantaa koiran elämänlaatua sekä menestystä eri harrastuslajeissa.

Taitavalla tunneviestinnällä pystytään myös vaikuttamaan positiivisesti pennun persoonallisuuden kehittymiseen. Anna koiralle hyvä elämä ja opi kirjan opastuksella perusasiat koiralle suunnatusta kokonaisvaltaisesta tunneviestinnästä.

Kirja esittelee ammattilaisten kehittämiä kehonhallintatekniikoita ja äänenkäyttöharjoituksia, joilla saat koirasi yhteistyöhaluiseksi haastavissakin tilanteissa.

Mia Skogster on Suomen kansainvälisesti menestynein palveluskoiraurheilija. Hänet tunnetaan erityisesti koiriensa täydellisyyttä hipovista tottelevaisuussuorituksista. Lukuisat MM- ja SM-mitalit ovat tehneet Skogsterista maailmanlaajuisesti halutun valmentajan.

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Kirja
Palmu, Ari-Pekka, kirjoittaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Erätarinakokoelmassa liikutaan metsästäjän, kalastajan ja valokuvaajan retkillä niin Metsä-Lapissa kuin Satakunnan saloillakin. Ari-Pekka Palmun teksti ja kuvat vievät lukijan vankasti tapahtumapaikalle - ?kuin tuntisi suopursun tuoksun?, totesi eräs toimittaja edellisen kirjan luettuaan.

Novelleista löytyy niin hauskoja kohtaamisia virkavallan kanssa kuin paikallisia legendoja riemastuttavien tapahtumien päähenkilöinä. Suhde pieneen punaiseen pyytökaveriin on syvällinen. Saamme lukea, miten pienestä koirasta voi tulla ihmisen ajatuksen jatke, humoristinen metsästyskaveri ja kulmakunnan lellikki, mutta kohtaamme myös huolta ja murhetta, kun kaikki ei mene niin kuin toivoisi.

A-P:n ja hänen ystäviensä elämä erällä on ikiaikaista rinnakkaiseloa luonnon kanssa. Metsien ja järvien antimia hyödynnetään pääasiassa omiksi tarpeiksi, ja luonnosta otetaan opiksi myös pelkästään oppimisen halusta ja omaksi iloksi. Erästys on tekoja, joissa luontoa kunnioitetaan ja saalista arvostetaan. Se on rikkautta, jota ei voi rahassa mitata.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Nuotti
Leskelä, Ari, toimittaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ajankohtaista suomipoppia moneen makuun -- suosikkisarja jatkuu!

Kirja sisältää noin 35 kappaleen sanat ja melodiat sekä levytystiedot ja kuvia esittäjistä. Jokaisen musaharrastajan jokavuotinen hankinta.

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suomen mystisimmän rockbändin menestystarina.

Leevi and the Leavings ei tehnyt koskaan yhtään keikkaa mutta nousi silti toistuvasti listojen kärkeen. Yhtye jätti järkälemäisen jäljen suomalaiseen populaarimusiikkiin. Tietokirja on jatkoa Timo Kalevi Forssin menestysteokselle Gösta Sundqvist - Leevi and the Leavingsin dynamo (2017), jota on myyty yli 26 000 kappaletta.

Leevi and the Leavings oli pitkälti lauluntekijä Gösta Sundqvistin (1957-2003) luomus, mutta visionsa toteuttaakseen hän tarvitsi bändin. Nyt pääsevät ääneen hänen luottomuusikkonsa Risto Paananen, Juha Karastie ja Niklas Nylund, jotka kertovat yhtyeen albumien synnystä.

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Kirja
Kuosmanen, Merja, kirjoittaja ; Lampela, Hannele, kirjoittaja ; Lassila, Kati, kirjoittaja ; Solastie, Kati, kirjoittaja ; Aro, Veera, kuvittaja ; Rannankari, Tuomo, sanoittaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tarinoiden lukukirjan nykyaikainen ja oppilasta kiinnostava teksti- ja kuvamaailma tukee monilukutaidon oppimista. Erilaiset tietoaukeamat kuvineen innostavat tietotekstien pariin. Monipuoliset lastenkirjavinkit houkuttelevat kirjallisuuden ääreen. Tarinoiden lukukirja antaa vankan pohjan lukutaidolle ja valmiuksia lukea erilaisia tekstejä.

Lukukirja eriyttää vahvasti alas- ja ylöspäin: lukemista on tarpeeksi eritasoisille lukijoille ja kaikki voivat työskennellä saman aukeaman äärellä omalla taitotasollaan. Opettajan on helppo eriyttää jokaisen aukeaman avulla: vasemmalla puolella on aina alaspäin eriyttävä osuus ja oikealla ylöspäin eriyttävät tekstit. Myös sanatason lukija otetaan huomioon.

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Puolustaudu! Taistele! Voita!

Noitanaisen ilosanoma kertoo Lenita Airiston kokemuksista ja näkemyksistä maailmasta, joka ei aina ole naisille reilu.

Puolustaudu! Taistele! Voita! Näin noitanaiseksikin kutsuttu Lenita Airisto neuvoo suomalaisia naisia yli kahdeksan vuosikymmenen elämänkokemuksensa perusteella.

Noitanaisen ilosanoma -teoksessa Airisto kertoo oman elämänsä taisteluista ja voitoista. Ne toimivat esimerkkinä naisille, jotka tavoittelevat tasavertaista elämää omassa ympäristössään ilman irvailua, vähättelyä, mitätöintiä ja valheita. Airisto kertoo myös niistä naisista Suomesta ja ulkomailta, jotka ovat inspiroineet häntä hänen elämänsä aikana.

Noitanaisen ilosanomassa tiivistyy Lenita Airiston elämänkokemus siitä, millaista on toimia naisena yhteiskunnan eri aloilla ja hänen viestinsä niille naisille, jotka vielä etsivät paikkaansa maailmassa. Muutos on raivattava rohkeasti itse.

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Monien mutkien matka unelmaan maaseudulla

Annukka Cederlöf on kaupunkilaistyttö, joka unelmoi pienestä pitäen omasta ponista. Kirjassaan Tiluksilla.Unelmani maalla Annukka kertoo niin omastaan kuin rakastettavien karvaisten kaveriensa tiestä pientilalle Vihtiin.

Roki, Derkun, Severi, Pelle, Ilona, Antero, Nipa ja Mäkinen ovat tuttuja hahmoja Tiluksilla-kanavien seuraajille. Emäntänä kaiken keskellä toimii Annukka Cederlöf, jonka tie kaupungista maalle on vaatinut monia käänteitä ja unelmaan uskomista. Mielessä kytenyt haave omasta ponista toteutui, kun Annukka perheineen päätti muuttaa maalle. Mukana muuttivat kaikenkarvaiset kaverit, joiden edesottamuksista raportoimisesta ja maatilan onnesta ja kiperistäkin tilanteista on sittemmin tullut hänelle työ.

Annukka Cederlöf työskenteli Helsingissä poliisina, kunnes päätti keskittyä pitämään tilaa Vihdissä noin 70 eläimen emäntänä. Emäntä häärii Tiluksilla-nimisen sosiaalisen median kanavilla, joilla on yhteensä yli 200 000 seuraajaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 41
Kirja
Ardagh, Philip, kirjoittaja ; Mantle, Ben, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kanijengi veneilee! Kanijengi veneilee!
Pikkupupu kaasuttaa ja vauhti sen kun kovenee...
Hyvästi rauhallinen kesäpäivä! Lystikäs riimitelty tarina kertoo, mitä tapahtuu, kun hurja kanilauma pääsee moottoriveneen ohjaksiin. Tarkkaavainen lukija bongaa kuvituksesta monta lystikästä minitarinaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 42
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vauvakirja Maaret Kalliolta

Lempeä runokirja vauvan ja vanhemman vuorovaikutushetkiin. Maaret Kallion viisaat sanat antavat tukea ja ymmärrystä arjen vanhemmuuteen.

Vauvan tunnetilat vaihtelevat. Välillä hän on leikkisä kuin kissanpentu tai virkeä kuin papukaija. Välillä taas hitaasti syttyvä laiskiainen tai pelokas varpunen. Oli vauva mitä tahansa, hän on silti rakkainta maailmassa.

Psykoterapeutti, tietokirjailija Maaret Kallio sanoittaa myönteisesti vauvan erilaisia oloja, tunteita ja tunneilmaisua. Samalla kirja tukee vanhemman kykyä nähdä vauva hyväksyvin silmin. Rakkaus ja tunne turvallisuudesta pysyvät, vaikka tunteet tuulahtelevat laidasta laitaan. Kati Vuorennon suloiset eläinpiirrokset kuvittavat herkkävireisesti runojen tunteiden kirjoa.

Maaret Kallio (s. 1977) on tunnettu kouluttaja-psykoterapeutti, kolumnisti, luennoitsija ja tietokirjailija. Hänen suosittuja kirjojaan on myyty yhteensä jo lähes 180 000 kappaletta.

Kati Vuorento (s. 1973) on kuvittaja ja graafinen suunnittelija. Vuorento on tehnyt kuvituksia lastenkirjoihin, aikakauslehtiin, kalentereihin ja muihin julkaisuihin.

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Älykäs ja viiltävän hauska romaani perheestä, parisuhteesta ja pahantuulisista ihmisistä.

Nainen haaveilee toisesta raskaudesta ja suunnittelee puolisonsa kanssa unelmien asunnon ostamista, vaikka samaan aikaan avioliitto rakoilee pahasti. Puoliso on etäinen, ja kun lisäksi paljastuu suhde nuorempaan opiskelukaveriin, nainen etsii apua terapiasta, kahdenkeskisistä lounashetkistä, asian lakaisemisesta maton alle ja suhteen avaamisesta. Mutta täytyykö parisuhteeseen jäädä, jos toivoo yhteistä lasta? Entä miten uusperhe muodostetaan?

Rohkea esikoisteos kuvaa raivostuttavan samaistuttavaa jahkailua elämänmuutosten edessä ja antaa samalla kyytiä keskiluokkaisille ydinperheihanteille.

Tallennettuna:
Hakutulos 44
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ebba Tapper 1
On jouluaatto, kun Jasmine Moretti lausuu kaksoisveljelleen kohtalokkaat sanat: ?Toinen meistä kuolee tänään.? Nicolasta tokaisu ei hetkauta, ja kaksoset päätyvät vetämään kokaiinia baarin wc­tiloihin. Illan päätteeksi he menettävät tajuntansa ja aamulla vain toinen heistä herää.
Poliisin tehtävistä hyllytetty Ebba Tapper herää ovelta kuuluvaan koputukseen. Rappukäytävässä seisoo paha­ maineinen puolustusasianajaja Angela Köhler, joka haluaa palkata Ebban avukseen Ruotsin puhutuimpaan murhatutkimukseen. Oikeustapauksesta kehkeytyy valtataistelu, jonka molemmat osapuolet tavoittelevat epätoivoisesti voittoa - mutta kuka haluaa sitä eniten?

Anna Karolina (s. 1974) on poliisi, josta tuli nopeasti yksi Ruotsin huomattavimmista rikoskirjailijoista. Hän kuvaa teoksissaan rikosten ja rangaistusten maailmaa niin vaikut­ tavasti ja tarkasti, että niistä on tullut erityisen suosittuja vankien keskuudessa. Toinen meistä kuolee tänään on ylistetyn rikoskirjailijan uuden dekkarisarjan avausosa, jota on myyty Ruotsissa jo yli 55 000 kappaletta.

Tallennettuna:
Hakutulos 45

Lasten juna Näytä tarkat tiedot

Il treno dei bambini, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 46
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vuoden jännitysromaani Saksassa!

Älä pelkää, sinusta pidetään huolta. Kuolemanvarmasti.

Eurooppa tulevaisuudessa: rannikkoseudut ovat veden peitossa, pandemiat ovat koetelleet väestöä, ja luonto valtaa asumattomiksi muuttuneita alueita takaisin itselleen. Elämää hallitaan algoritmeilla, teknologia ja lääketiede ovat huippuunsa kehittyneitä, ja näennäisesti asiat ovat hyvin - ainakin niin kauan kuin kansalaiset eivät esitä kysymyksiä...

Megakaupungiksi muuttuneessa Saksan Frankfurtissa asuva, sukujuuriltaan suomalainen Liina Järvinen työskentelee yhdessä viimeisistä valtiosta riippumattomista uutistoimistoista. Työn vaarallisuus konkretisoituu Liinalle, kun hänen esimiehensä joutuu vakavaan onnettomuuteen ja samaan aikaan toinen totuusmedialle työskennellyt toimittaja kuolee. Käy ilmi, että kummallakin oli työn alla sama, erittäin tulenaraksi luokiteltava juttu. Alkaessaan tutkia asiaa Liina joutuu katsomaan uusin silmin myös omaa tarkoin varjeltua salaisuuttaan.

Minun silmäni näkevät on tulevaisuuteen sijoittuva trilleri, jossa liikutaan myös Suomessa, Tampereella. Teos palkittiin Saksassa vuoden 2020 parhaana jännityskirjana ja se sai vuonna 2021 parhaan poliittisen jännitysromaanin palkinnon sekä Berliner Krimifuchs -dekkaripalkinnon.

Zoe Beck kuuluu Saksan tämän hetken merkittävimpiin jännityskirjailijoihin, ja Minun silmäni näkevät on hänen ensimmäinen suomennettu teoksensa.

Tallennettuna:
Hakutulos 47

Fowlin kaksoset kiistävät kaiken Näytä tarkat tiedot

The Fowl twins deny all charges, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Fowlin kaksoset 2

Tallennettuna:
Hakutulos 48
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Koskettava lukuromaani tarinoiden voimasta.

Mielikuvituksen ja myötätunnon voitto! Pulitzer-palkitun kirjailijan sykähdyttävä kertomus toivoa ja tarinaansa etsivistä nuorista.

Taivaanrannan taa punoo huikeaksi kokonaisuudeksi tarinat kolmesta nuoresta kolmena eri aikana, kolmessa eri paikassa: keskiaikaisessa Konstantinopolissa, nykypäivän Idahossa ja avaruuslennolla tulevaisuudessa. Heitä kaikkia yhdistää muinainen tarina unelmoinnin voimasta. Taivaanrannan taa on omistettu menneille, nykyisille ja tuleville kirjastonhoitajille. Se on kaunis ja armollinen matka kirjallisuuteen, maailmaan ja sydämiimme.

Anthony Doerr on yhdysvaltalainen kirjailija, jonka toisen maailmansodan aikaiseen Ranskaan sijoittunut romaani Kaikki se valo mitä emme näe voitti Pulitzer-palkinnon ja ampaisi suoraan myyntilistojen kärkeen myös Suomessa. Doerr asuu Idahossa vaimonsa ja kahden poikansa kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 49

Silli ja uusi vauva Näytä tarkat tiedot

Sillen får ett syskon, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Silli 1
Kuusivuotiaasta Hugo "Silli" Virtalasta kertovassa uudessa kirjasarjassa tapaamme pojan, joka suhtautuu vähän varovasti uusiin asioihin. Ensimmäisessä kirjassa perheeseen syntyy pikkusisarus, ja Silli pelkää, että kaikki muuttuu aivan toiseksi... Mustavalkoinen piirroskuvitus.

Tallennettuna:
Hakutulos 50
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hannu Savolainen 4
Kissa joka kehräsi kuolemaa on inhimillisistä tragedioista ja rikoskomisario Savolaisen oman elämän ongelmista ammentava jännitysromaani. Pohjoismaista dekkarigenreä kunnioittava tarina pitää otteessaan viimeistä juonenkäännettä myöten. Nelikymppinen Elli Niinistö on juuri menossa naimisiin rikosylikonstaapeli Markus Linnan kanssa, kun hän yllättäen katoaa jälkiä jättämättä. Samaan aikaan rikoskomisario Hannu Savolainen kuulee myös toisesta kadonneesta naisesta, jolle naisen naapuri epäilee tapahtuneen jotakin pahaa.

Pian Savolainen on keskellä vaikeasti selvitettävää vyyhtiä, jossa puistattavat löydöt seuraavat toistaan, ja hän tajuaa ajan olevan heidän pahin vihollisensa.

Avuksi tutkinnassa tarjoutuu omapäinen nuori nainen Milla Luther, joka aiheuttaa Savolaiselle harmaita hiuksia anarkistisella asenteellaan. Kuinka pitkälle Savolainen itse on valmis menemään selvittääkseen totuuden ja saadakseen pirullisen syyllisen vastuuseen?

Yksityiselämässään Savolainen on huolissaan tytärpuolestaan Sera-Linasta, jonka järkyttävä salaisuus paljastuu yllättäen ja suistaa koko perheen kaaoksen tilaan.

Kissa joka kehräsi kuolemaa jatkaa rikoskomisario Savolaisen tutkimuksista kertovaa sarjaa, nyt kirjoittajaparin toimesta. Sarjan aiemmat osat ovat Kaivo (2017), Yöhön kadonnut (2018) sekä Ristiinan enkeli (2020).

Tallennettuna: