Haku

Uutuudet, vko 14-15/2022

Uutuudet ajalta: 4.4.2022 - 17.4.2022

Muokattu: 21.11.2022
  • Näytetään 1 - 6 / 6
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mitä kaikkea on onnistuneen stand up-esityksen alla, takana, edessä ja sivuilla? Mitä on syytä ottaa huomioon, ennen kuin astuu hauskuutusta odottavan yleisönsä eteen ja avaa suunsa?

Tässä kirjassa on perustiedot siitä, miten rakentaa onnistunut ja yleisöä naurattava stand-up -keikka.

Opuksessa käsitellään vitsien kirjoittamista, kirjoittamisen erilaisia tyylejä, vitsien rakenteita ja totta kai sitä, miten vitsejä esitetään.

Lisäksi kirja sisältää perusteet stand up -klubin tuottamista sekä alan perussanaston.

Kaiken hyväkkääksi kirjassa on käytännön kokemuksia ja tyyliltään se on asianmukaisen hauska.

Kirjailijoista
Markus Luostarinen (s. 1992) on kuopiolainen stand up -koomikko ja -tuottaja. Keikkoja on tehtynä melkein joka puolella Suomea Helsingistä Ouluun ja Turusta Nurmekseen. Stand up -klubeja Luostarinen tuottaa eri puolilla Itä- ja Keski-Suomea.

Vitsien lisäksi Markus on kirjoittanut rap-lyriikkaa, julkaisukelvottomia novelleja, runoja ja Facebook-kommentteja. Kirjailijaa hänestä ei koskaan pitänyt tulla. Sitä yritti varmistaa keskivaikea lukihäiriö ja kiinnostuksen puute kirjailijan uraa kohtaan.

Lavakoomikon käsikirja pääsi syntymään ihan vain siksi, että kukaan muu ei ollut sitä kirjoittanut.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Kirja
Kunnas, Mauri, kirjoittaja, taiteilija ; Kauppila, Katriina, toimittaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tervetuloa seikkailijoiden matkaan! Sopivasti tietoa ja paljon hauskoja kuvia.

Tutustu Mauri Kunnaksen tarinoiden monenlaisiin seikkailijoihin. Mukana on kullankaivajia, tutkimusmatkailijoita, merirosvoja, viikinkejä ja monia muita rämäpäitä. Kuten Koiramäen pikkuinen Martta, joka seikkailee kotinsa lähimetsässä, sillä pienetkin seikkailut voivat olla suuria seikkailuja.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Herkullisen yksityiskohtainen ja intiimi kuvaus kahdesta hyvin erilaisesta sisaresta - joista Elisabet taipui velvollisuuksiinsa ja Margaret vastusti niitä.

Kun prinsessa Elisabetia koulittiin tulevaan rooliinsa kuningattareksi, prinsessa Margaret sai elää omaa nuoruuttaan. Isän lemmikki Margaret oli kapinallinen, joka ei kunnioittanut rajoja, kuten hillitty sisarensa. Margaret oli aikansa muoti-idoli ja kansan mielessä raikas tuulahdus tunkkaiseen ja muodolliseen hoviin.

Margaretilla oli vaikeuksia sopeutua kuninkaalliseen rooliinsa, mikä aiheutti jännitystä lähipiirille.

Elisabet pakotti sisarensa valinnan eteen: kuninkaallinen asema tai rakastaja, ei molempia. Pettyneestä Margaretista kehkeytyi lehdistön lempiaihe, savukkeita sauhutteleva elämännautiskelija, jolla oli lukuisia rakkausseikkailuita. Samaan aikaan Elisabet keskittyi kruunun edellyttämään hillittyyn elämäntapaan. Julkisuuskuvan takana he kuitenkin olivat aina sisaret, lujassa liitossa.

Hovielämäkerturi Andrew Morton tunnetaan arvostetuista elämäkerroistaan. Hän tarkastelee maailman kuuluisimman perheen Windsorin sisarten yksityistä maailmaa varhaislapsuudesta ja sotavuosista aina aikuisuuden polkuihin asti. Morton on aiemmin kirjoittanut muun muassa prinsessa Dianasta, Tom Cruisesta, Madonnasta, Angelina Joliesta ja viimeksi herttuatar Meghanista.

Täynnä tietoa ja tarkkasilmäisiä huomioita eikä ainuttakaan tylsää sivua! Andrew Mortonia parhaimmillaan.

  • Ingrid Seward, Majesty-lehden päätoimittaja

Huolella taustoitettu ja hyvin kirjoitettu! Paras
esitys kuningattaren ja prinsessa Margaretin monimutkaisesta suhteesta tähän mennessä. Kiehtovaa ja nautinnollista.

  • Sarah Bradford, kuninkaallisten elämäkertojen kirjoittaja

Tätä herkullisen yksityiskohtaista, välillä juoruilevaa ja liikuttavaakin tarinaa kuninkaallisten sisarusten elämästä rakastetaan ihan varmasti.

  • Booklist
Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Joskus on hauska vähän pelätä.

Raili Mikkanen on kerännyt monipuolisen kokoelman helppolukuisia kummitustarinoita nuorten lukijoiden ihokarvojen pörhistämiseksi. Jännittävää lukunautintoa lisää Sirkku Linnean hieno kuvitus.

Kummitusjutut ovat aina kuuluneet myös lasten tarinaperinteeseen. Niitä on kiva kertoilla kavereille, ja mitä kauhistuneemman reaktion kuulijoiltaan saa, sitä parempi.

Kirjaan eri puolilta Suomea kootut tarinat kertovat kummituksista, oudoista kulkijoista, salaperäisistä katoamisista, mystisistä viesteistä ja muista kummista asioista, joille ei tunnu löytyvän selitystä.

VTM Raili Mikkanen on heinolalainen kirjailija ja toimittaja, joka on kirjoittanut yli 70 teosta.

Raili Mikkanen on saanut lukuisia kirjallisuuspalkintoja, muun muassa Suomalainen kuvakirja -palkinnon 1984, Topelius-palkinnon vuonna 2001 ja Finlandia Junior -palkinnon vuonna 2002. Vuonna 2011 Suomen Tietokirjailijat ry palkitsi Raili Mikkasen Tietopöllö-palkinnolla tunnustukseksi korkeatasoisesta lasten ja nuorten tietokirjatuotannosta. Vuonna 2012 hän sai kolmen vuoden välein jaettavan Anni Swan -palkinnon ja vuonna 2019 Suomen Kirjailijaliitto palkitsi hänet lasten- ja nuortenkirjallisuuden Tirlittan-palkinnolla tunnustuksena kirjailijan koko tähänastisesta tuotannosta sekä työstä suomalaisen kirjallisuuden hyväksi.

Sirkku Linnea on korpilahtelainen kuvittaja. Hän on valmistunut graafiseksi suunnittelijaksi Lahden muotoiluinstituutista. Sirkku Linnea on tehnyt kuvituksia mm. lastenkirjoihin, biologian oppimateriaaleihin, Pikku Kakkosen lastenohjelmiin ja Paletin postikortteihin. Suurta kiitosta Linnea on saanut mm. kuvituksistaan Suomalaiset taruolennot ja Tonttu Toljanteri -kirjoissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Taikuuden aika 4
Soturi Toiveen ja velho Xarin kohtalot huipentuvat viimeisessä vaarallisessa tehtävässä.

Kukistaakseen Noitakuninkaan Xarin ja Toiveen on selvittävä Kadonneiden järvelle, mutta aikaa on vähän. Velhojen hyvä taika ja soturien voima kuitenkin kutsuvat heitä. Ainekset noidankarkotusloitsuun voidaan kerätä vain yhteisvoimin, ja viimeinen ponnistus on Xarin ja Toiveen käsissä. Kukistuuko Noitakuningas, vai ajautuvatko metsät pahan taikuuden valtaan?

Upeasti kuvitetun fantasiasarjan päätösosa. Lue myös sarjan aiemmat osat Noitakuningas herää, Pako Karminkarista ja Torakidan kirous.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Kirja
Gorelik, Katerina, kirjoittaja, taiteilija ; Niemelä, Noora, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaukaisista maista ja uusista elämyksistä haaveileva jääkarhuperhe valmistelee ensimmäistä Afrikan-matkaansa. Intoa täynnä karhut odottavat kokevansa kaikki ne jännittävät eläimet, joista ovat aiemmin nähneet kuvia vain lehdissä! Niinpä jäätikön keskellä asuva perhe ottaa kuumailmapallon alleen ja suuntaa kohti etelää.

Perille päästyään kaikki ei kuitenkaan mene suunnitelmien mukaan. Vaikka jääkarhut kuinka etsivät, he eivät tunnu löytävän mitään, mitä ovat lähteneet matkaltaan hakemaan. Vai näkeekö perheen pienin poikanen jotain, mitä muut eivät?

Jääkarhuperhe savannilla on humoristinen ja hyväntahtoinen tarina, joka osoittaa, miten vaikea toisinaan on tutustua uuteen avoimin mielin. Kirjan värikäs kuvitus tarjoaa oivaltamisen riemua jokaisella aukeamalla!

Katerina Gorelik on moskovalainen lastenkirjailija ja kuvittaja. Aiemmin hän työskenteli juristina, kunnes päätti keskittyä siihen, mistä on nauttinut eniten pikkutytöstä saakka - piirtämiseen. Suurena eläinten ystävänä hän jakaa kotinsa vaaleanpunaisen elefantin ja kahden tulta syöksevän lohikäärmeen kanssa.

Suositusikä 4+

Tallennettuna: