Haku

Uutuudet, vko 16/2022

Uutuudet ajalta: 18.4.2022 - 24.4.2022

Muokattu: 21.11.2022
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ensimmäinen suomalainen kirja lasten erityisherkkyydestä.

Psykologi Heli Heiskanen kertoo kirjassaan, miten tukea herkkää lasta kasvamaan onnelliseksi ja tasapainoiseksi aikuiseksi.

Noin viidesosa ihmisistä on synnynnäisesti erityisherkkiä. Heillä on tavanomaista herkempi hermojärjestelmä, joka ilmenee esimerkiksi tunne- ja aistiherkkyytenä. Liian kuormittavassa ympäristössä herkällä lapsella voi ilmetä käyttäytymisen ongelmia, tunne-elämän haasteita ja alisuoriutumista.
Erityisherkkyyteen erikoistunut psykologi Heli Heiskanen on kouluttanut ja auttanut lukemattomia herkän lapsen vanhempia, perheitä ja kasvatusalan ammattilaisia. Heiskasen syvällinen ja käytännönläheinen kirja auttaa ymmärtämään herkkää lasta ja tukemaan häntä niin, että hänen ainutlaatuiset vahvuutensa ja lahjansa pääsevät esille.
Runsaasti vertaiskertomuksia sisältävä kirja sopii myös aikuiselle, joka tunnistaa erityisherkkyyttä itsessään tai lähipiirissään.

Heli Heiskanen on toiminut psykologina ja kouluttajana vuodesta 2003 alkaen. Vastaanotollaan ja koulutuksissaan hän on auttanut tuhansia asiakkaita ja perheitä tunnistamaan erityisherkkyyden ja tekemään siitä voimavaran. Hän on myös kouluttanut kasvatus-, opetus- ja terveydenhoitoalan ammattilaisia sekä esimiehiä erityisherkkyydestä.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Oletko empaatikko? Lue, kuinka voit valjastaa ja vaalia supervoimaasi nykyajan vaativassa ja pelontäyteisessä maailmassa.

Herkät ja epäitsekkäät empaatikot eivät ainoastaan vaistoa muiden tunteita, vaan myös imevät ne itseensä, mistä seuraa aistien ylikuormittumista ja uupumusta. Auttamisen ja miellyttämisen halu houkuttelee heidän lähelleen ihmisiä, joiden loputtomat tarpeet imevät voimat tyhjiin. Tässä käytännönläheisessä ja syvällisessä kirjassa Anita Moorjani opastaa, miten usein taakkana pidetyn empaattisuuden voi kääntää voimavaraksi, josta on iloa ja hyötyä paitsi empaatikolle itselleen, myös toisille ja planeetallemme.

Moorjani, empaatikko itsekin, ammentaa omista sekä muiden vertaistensa kokemuksista näyttäessään tietä kohti aidompaa ja pelottomampaa elämää ja tervettä itsekunnioitusta erilaisten vinkkien ja menetelmien avulla.

Anita Moorjani on kirjailija ja puhuja, jonka teokset Taivas maan päällä ja Kuolema antoi minulle elämän ovat olleet kansainvälisiä myyntimenestyksiä.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
Kesäläinen, Tuomo, kirjoittaja, valokuvaaja ; Karttakeskus, kartantekijä (ekspressio), kustantaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suomessa on runsaasti linnoja, linnoituksia ja raunioita, joiden historiaa huokuvassa miljöössä riittää tutkittavaa ja seikkailtavaa retkeilijöille.

Linnojen ja linnakkeiden lisäksi kirjassa on myös useita kiehtovia rauniokirkkoja sekä muinaisia linnavuoria. Kaikkiaan teoksessa esitellään 60 kohdetta eri puolilta Suomea. Pohjoisimmat esiteltävät kohteet ovat Oulun ja Kajaanin linnat.

Teoksessa kerrotaan kohteiden historiasta, sijainnista kartan kera sekä retkeilystä linnalla. Jännittävän lisämausteen retkiin tuovat moniin vanhoihin linnoihin liittyvät kummitustarinat, erikoiset tapahtumat sekä muu perimätieto.

Retkeilijän linnat ja rauniot on Tuomo Kesäläisen 12. tietokirja. Hän on kirjoittanut aiemmin muun muassa suositut Suomen upeimmat luontokohteet sekä Saariston rengastie - matka- ja retkeilyopas.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Kirja
Bone, Emily, kirjoittaja ; Cowan, Laura, kirjoittaja ; Pink, Wazza, taiteilija ; Kanerva, Tanja, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Oletko koskaan ajatellut, kuinka kiinnostavia puut todella ovat?
Mikä puu kasvaa meressä? Kuinka korkeita ovat korkeimmat puut? Mikä puu pystyy vaihtamaan, miltä sen lehdet maistuvat? Kuinka vanhoiksi puut elävät? Tämä läppäkirja kertoo monia kiehtovia faktoja puista ja siitä, miksi maailma tarvitsee puita.
Todella viehättävä kuvitus, jonka yksityiskohtia tutkii ilokseen.
Laadukas pahvikirja, joka kestää luukkujen alle kurkistelua.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Bargum, Katja, kirjoittaja ; Lucander, Jenny, kuvittaja ; Antsalo, Veera, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
Jokinen, Jukka, kirjoittaja, kuvittaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rami Rasvanäppi on asiansa osaava automekaanikko. Hänen huoltoasemallaan tulee kuntoon auto kuin auto. Uudenvuoden aattona Rami miettii ennen nukahtamistaan, mitä tuleva vuosi tuo tullessaan - ja minkälaisia automalleja. Tammikuussa Rami auttaa kinoksiin jäänyttä Nash Ambassadoria vuodelta 1951, ja helmikuussa Rami käy seuraamassa kilpa-ajoja jääradalla. Maaliskuussa, jos lunta on oikein paljon, paras kulkuneuvo on maastoauto. Kevään ja kesän koittaessa Rami käy katsomassa vappuparaatin autokaunottaria ja Ranskan Le Mansin 24 tunnin ajoa. Suomenkin teillä näkee helteisiin sopivia avomalleja, kuten pikkuisen avo-Minin, räyhäkkään Corvetten tai loisteliaan avo-Cadillacin. Vuoden lähestyessä loppuaan huoltoasemalla vietetään joulua. Ramikin on kutsunut lähimmät sukulaisensa jouluaterialle huoltoaseman baariin. Ilonpidon ollessa ylimmillään pihaan kurvaa vieras pakettiauto. Onkohan itse Joulupukista tullut Transit-mies?

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Kirja
Valkila, Noora, kirjoittaja ; Pikkusaari, Aino, valokuvaaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Selkeyttä koirankoulutusmetodien runsauden keskelle.

Yhteisen arjen sujumiseksi jokainen koira tarvitsee ja ansaitsee selkeää tapakasvatusta.

Koira on älykäs lemmikki, mutta hyvät tavat täytyy sille opettaa. Vaikka vietit ja vaistot vievät koiraa, se motivoituu tekemään yhteistyötä omistajan kanssa havaitessaan hyötyvänsä tottelemisesta ja hyvästä käytöksestä.

Tämä kirja pureutuu koiran määrätietoiseen ja reiluun tapakasvatukseen. Huolellinen kasvatus on myös koiran etu: sen on turvallista ja helppoa elää, kun se tietää ja taitaa kodin säännöt. Kirja esittelee laajasti ja käytännönläheisesti, kuinka koira opetetaan lempeän lujalla otteella toivotuille tavoille. Lisäksi kirja keskittyy koira-arjen haasteisiin: miten varautua ja ratkaista pulmat ajoissa. Perehdytään myös erilaisiin koulutusmenetelmiin ja koirien luonne-eroihin. Mitä paremmin tuntee koiran luonnetta ja käytöstä, sitä fiksummin pystyy ennaltaehkäisemään ongelmia ja selviää kinkkisten tilanteiden yli. Koira nauttii uusista mahdollisuuksista ja myös siitä, että se saa välillä olla ihan vain koira koiramaisine kujeineen.

Toimittaja ja aktiivinen koiraharrastaja Noora Valkila on viimeisten vuosikymmenten aikana kohdannut ja imenyt tietoa sadoilta koira-alan ammattilaisilta: tutkijoilta, eläinlääkäreiltä, koirankouluttajilta ja -kasvattajilta ja erilailta koirien kanssa toimivilta tahoilta. Valkila on toiminut vakituisena avustajana Suomen Kennelliiton laajalevikkisessä Koiramme-lehdessä vuodesta 2013 lähtien ja kirjoittanut tietokirjan "Kasvata koirasta kunnon kaveri" (Tammi, 2013). Koulutukseltaan Valkila on tekniikan tohtori ja valtiotieteiden maisteri.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Hakutulos 18
Kirja
Springsteen, Bruce, kirjoittaja ; Obama, Barack, kirjoittaja ; Rekiaro, Ilkka, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

New York Times -bestseller nyt myös suomeksi!

Renegades - Born in the USA on vilpitön, paljastava ja viihdyttävä presidentti Barack Obaman ja legendaarisen muusikko Bruce Springsteenin vuoropuhelu. Kirjassa kolutaan kaikkea heidän alkuperätarinoistaan ja uraa määrittävistä hetkistään Yhdysvaltojen polarisoituneeseen politiikkaan ja siihen, miten amerikkalainen unelma ja amerikkalainen todellisuus etääntyvät yhä kauemmaksi toisistaan. Runsaan kuvituksen ja harvinaisen arkistoaineiston täydentämä teos on vangitseva ja silmää hivelevä muotokuva kahdesta epäsovinnaisesta Yhdysvaltain lähihistorian merkkihenkilöstä, jotka miettivät keinoa yhdistää omakohtaiset merkityksen, identiteetin ja yhteisöllisyyden etsintänsä itse Amerikan tarinaan.

Obama ja Springsteen tapaavat äänitysstudiossa, jossa on kymmeniä kitaroita, ja käyvät ainakin kerran kruisailemassa avo-Corvettella. He keskustelevat avioliitosta ja isyydestä, rotukysymyksestä ja maskuliinisuudesta, houkutuksesta lähteä tien päälle ja vastaavasti kotiinpaluun vetovoimasta. He vertailevat mieluisimpia protestilaulujaan, kaikkien aikojen inspiroivimpia amerikkalaisia sankareitaan ja paljon muuta. Keskusteluissa he paljastavat myös kautta uransa kokemansa voimakkaan halun - ja sen ajoittain vaatiman hinnan - kertoa isompaa ja todempaa Amerikan tarinaa ja tutkailevat sitä, miten heidän pirstoutunut maansa voisi löytää tiensä takaisin yhtenäisyyteen ja globaaliin johtajuuteen.

Barack Obama oli Yhdysvaltojen 44. presidentti. Hänet valittiin vuonna 2008 ja hän palveli kaksi virkakautta. Hän on kirjoittanut kolme New York Times -bestselleriä, Unelmia isältäni, Rohkeus toivoa ja Luvattu maa. Presidentti Obamalle myönnettiin Nobelin rauhanpalkinto vuonna 2009. Hän asuu Washingtonissa vaimonsa Michellen kanssa. Heillä on kaksi tytärtä, Malia ja Sasha.

Bruce Springsteen on nimetty Rock and Roll Hall of Fameen ja Songwriters Hall of Fameen. Hän on voittanut 20 Grammya, parhaan laulun Oscarin, Tony-palkinnon ja Kennedy Center Honorin. Springsteen on kirjoittanut New York Times -bestsellerin Born to Run ja sai 2016 Presidential Medal of Freedomin. Hän asuu perheensä kanssa New Jerseyssä.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rintamalta karkasi talvi- ja jatkosodan aikana yli 30 000 miestä. Keitä he olivat, miksi he pakenivat ja kuinka heidän kävi?

Tuija Saarinen-Härkösen teos paneutuu sotahistoriamme kipeään aiheeseen, rintamapalvelua pakoilleisiin käpykaartilaisiin.Syvyyttä ja kokemuksellisuutta aiheen käsittelyyn tuo läpi kirjan kulkeva rintamakarkuri Eino Hietarinteen tarina.
Rintamakarkuruus on arka aihe suomalaisessa historiantutkimuksessa. Tuija Saarinen-Härkönen kuvaa kirjassaan laajasti rintamalta pakenemisen syitä ja seurauksia.

Talvisodan yhtenäinen henki repeili jatkosotaan tultaessa. Rintamapalveluksesta pakeneminen tai ns. metsäkaartilaisuus oli vahvasti yhteydessä mm. sisällissodan jälkeiseen kahtia jakautuneisuuteen, joka alkoi näkyä yhä selvemmin.

Karkuruus- ja pakoilurikoksiin syyllistyi Suomessa yhteensä noin 31 000-35 000 miestä. Hietarinteen tarinan kautta kirja luotaa rintamakarkureiden ja heidän perheidensä kokemuksia, joista vaiettiin pitkään ja joihin edelleen liittyy paljon salailua ja häpeää.

FT Tuija Saarinen-Härkönen on erityisesti 1900-luvun alkupuoliskoon keskittynyt perinteentutkija, tietokirjailija ja kirjojen toimittaja. Häneltä on aiemmin ilmestynyt mm. teos Pannu kuumana - Suomalaisia kahvihetkiä. Hän asuu Polvijärvellä.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tähtitieteen kuuluisat nimet ovat lähes poikkeuksetta miehiä, mutta myös naiset ovat tehneet merkittävää ja jopa vallitsevia käsityksiä mullistanutta tutkimustyötä. Esimerkiksi Harvardin yliopiston observatoriossa työskenteli vuosina 1875-1975 yli 200 naista, joista monista tiedettiin viime vuosiin saakka vain nimi tai pelkät nimikirjaimet.

Henrietta Swan Leavittin ansiosta hahmottuivat maailmankaikkeuden mittasuhteet, Cecilia Payne-Gaposchkin selvitti tähtien koostumuksen, ja Vera Rubinin johdolla päästiin galakseja koossa pitävän pimeän aineen jäljille. Tähtitieteen naiset kertoo heistä ja monista muista naisista, jotka eivät ole saaneet ansaitsemaansa huomiota. Elämäntarinoiden lisäksi kerrotaan heidän tekemästään tutkimuksesta ja kuinka se on vaikuttanut tähtitieteen kehitykseen ja nykyisen maailmankuvan muotoutumiseen. Teos osoittaa, että tiedemaailman epätasa-arvolle ei ole mitään perustetta.

Markus Hotakainen on palkittu tietokirjailija, tiedetoimittaja ja suomentaja, joka on kirjoittanut useita tähtitiedettä, avaruustutkimusta sekä säätä käsitteleviä tietokirjoja. Hotakaiselle on myönnetty muun muassa Lauri Jäntin säätiön tietokirjapalkinto ja Valtion tiedonjulkistamispalkinto.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Hakutulos 22
Kirja
Äijälä, Elli, kirjoittaja, taiteilija ; Kvaliti Oy, kustantaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

”Tavallinen pentu ei Nappi ollut,
ei, ei ollut tuo koira niin kuin muut.
Kiinnostanut sitä eivät pallot,
vinkulelut, eikä liioin luut.

Sen erityisyyden huomaamaan
tuli pian myös perhe Kiisselin,
joka Nappia saapui noutamaan
sydänystäväksi Hillevin ja Kalevin.”

Elli Äijälän ihastuttavasti riimitelty ja hersyvän hauskasti kuvitettu kuvakirja, Maailman viisain koira, kertoo Nappi-koirasta, joka ei olekaan ihan tavallinen koira.

Elli Äijälä on helsinkiläinen arkkitehti ja kuvittaja, jonka esikoiskuvakirja Hui ilmestyi vuonna 2021. Kirja on saanut runsaasti kehuja riimitellystä tekstistään ja huikeasta kuvituksestaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Cheertytöt 3
Vauhdikkaiden sattumusten ja poskia polttelevien ihastumisten sävyttämä nuortenkirja cheerleading-harrastuksesta ja kauan odotetusta kesälomasta. Saako Jessiinan ensimmäinen cheervuosi kesällä liiankin yllätyksellisen päätöksen?

Jessiinalla, Nellillä ja Sandralla on edessään kaikkien aikojen kesäloma. Tiedossa on puistotreenejä ja kesäleiri, cheer-seuran EM-kisakatsomo ja muuta huippua. Jessiina jännittää tulevaa tapaamista ihastuksensa Maxin kanssa ja odottaa vieraakseen Violaa entiseltä kotiseudultaan. Sandra puolestaan odottelee malttamattomana pääsyä kisajoukkueeseen ja ensimmäisiin kilpailuihinsa.

Kesä ei kuitenkaan suju aivan odotusten mukaan. Se tuo tullessaan isoja sattumuksia, joihin tytöt eivät ole osanneet varautua lainkaan. Myös Jessiinan isä järjestää yllätyksen, jota ainakaan Jessiina ei ihan kakistelematta niele.

Entä miten sujuvat tyttöjen ensimmäiset kesätyöt? Ja löytääkö rakkausekspertti Nelli uuden ihastuksen?

Marja Aho on Vääksyssä asuva kirjailija ja kuvittaja. Hän on myös innokas cheermom, joka seuraa lähietäisyydeltä cheermaailman tapahtumia lajia pitkään harrastaneen tyttärensä kautta.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pumpulienkeli 2
Kiitetyn Pumpulienkelin naisten tarina jatkuu.

Ylistetyn, suomalaisten työläisnaisten historiaa kartoittavan sarjan toisessa osassa suurkaupunki kutsuu, mutta juuret jäävät Pohjanmaalle.

On viisikymmenluku. Hildan esikoistyttö Greta on lähtenyt Vaasasta Tukholmaan piikomaan paremman elämän toivossa, mutta unelmat vievät hänet entistä kauemmas: au pairiksi Lontooseen. Vaasassa Hilda työskentelee edelleen puuvillatehtaalla, alalla jota uhkaavat sekä automatisaatio että ulkomainen kilpailu. Lontoo vie Gretan sydämen, mutta kotoa lähdöllä on seurauksensa. Lontoon tyttö jatkaa sarjaa, joka kertoo naisten työstä, rakkaudesta ja ystävyydestä. Se punoo taidokkaasti yhteen maailmanpolitiikan mullistukset ja arjen.

Susanna Alakoski syntyi Vaasassa ja varttui Ruotsissa Ystadissa. Hänen esikoisteoksensa Sikalat (2006, suom. 2007) oli välitön menestys. Se sai August-palkinnon, ja siitä tehtiin elokuva. Pumpulienkeli-sarjaan on suunnitteilla neljä osaa. Se perustuu Alakosken oman suvun naisten tarinoihin ja avaa Suomen ja Ruotsin yhteistä lähihistoriaa.

"Susanna Alakosken neliosaisen romaanisarjan avausosa "Pumpulienkeli" on fantastinen, runsas, elämyksellinen, historiallinen kirja joka kertoo naisten elämästä ja nimenomaan työelämästä tavalla jolla sitä ei ole ennen kuvattu. Kirja avaa huikealla tavalla Suomen teollistumista ja naisen osaa siinä: naiset ovat tekijöitä, heidän elämänsä rakentuu Vaasan puuvillatehtaan ympärille mutta myös perheen, ystävyyden ja rakkauden ympärille. Samalla eletään läpi vuosikymmenten, käsitellään maailmanpoiitiikkaa, Suomen historiaa ja maailmantaloutta." Krista Kosonen

"Kun kirjailijalla on sana ja kertomus hallussaan ja suomentaja tekee omaa taidettaan, lopputulos on miellyttävä lukukokemus." Kulttuuritoimitus.fi (Pumpulienkelistä)

"Vaikuttavasti taustoitettu ja kiehtova romaani, joka tuo esiin naisten kirjoittamatonta historiaa." Dagens Nyheter (Pumpulienkelistä)

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lili Loimola ratkaisee 1
Hyvänmielen dekkarisarjan avaus huokuu perinteisen salapoliisiromaanin lumoa ja hurmaa terävyydellään.

Sotienjälkeinen Helsinki kuhisee uutta elämää rakentavia ihmisiä, ja heidän joukossaan on sotavuodet kotiapulaisena Yhdysvalloissa viettänyt Lili Loimola. Kodinhoito saa kuitenkin jäädä, kun aikansa naisen roolia haastava Lili ryhtyy yksityisetsiväksi ratkoakseen tapauksia, jotka eivät arkaluontoisuutensa takia päädy poliisille.

Ensimmäinen toimeksianto johdattaa äveriään kulosaarelaisen yrityssuvun syysjuhliin. Seurapiirien säihke on sokaista, kunnes tutkinta saa traagisen käänteen ja Lili ymmärtää olevansa paljon suuremman vyyhdin äärellä kuin osasi kuvitella.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sitten kun oikea elämä alkaa

Elina Annolan esikoisromaanissa Kunnes kukkivat puut nuori opettaja tavoittelee täyttä elämää heittäytymällä rohkeasti uuteen.

Tästä kesälomasta tulisi uusi, puhdas alku. Emilia saisi unelmiensa parisuhteen, auringonhehkuiset illat Helsingin rantakallioilla, ystävät. Töihin palattuaan hän kertoisi kaikesta opettajainhuoneessa, mutta nyt, nyt kesä poreilee suussa, hehkuu mandariininpunaisena hymynä huulilla, syttyy sähähtäen iloa rätiseviksi hetkiksi. Ja kesä jatkuu. Kesä.

Huolettoman lomatunnelman katkaisee äidin puhelinsoitto. Auri-täti on kuollut. Emilia tuskin muistaa omituista Auria, mutta hautajaismatka vie hänet takaisin juurilleen Pohjanmaalle, mummolan mansikkamaille ja Aurin elämään. Liian lähelle. Tapahtumiin, joita eivät edes valtoimenaan kukkivat omenapuut pysty muuttamaan kauniiksi muistoiksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 27

Ikävän jälkeen Näytä tarkat tiedot

Vänd om min längtan, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Botnia 1
Kiitetyn ja koskettavan sukutrilogian avaus

Palkittu romaanidebyytti luotaa Pohjanmaalta Kanadaan lähteneen siirtolaisen elämänkohtaloa ja tämän mieleen pesiytynyttä kaipuuta.

Elon ehtoo odottaa kulman takana Maria Alinaa, jonka luona Vöyrillä vierailevat enää kuolleet sukulaiset, Dallasin J. R. Ewing sekä kotihoitaja, jonka nimeä hän ei muista. Hänellä on kuitenkin vielä tärkeä tehtävä: kirjoittaa elämäntarinansa muistiin Atlantin vastarannalle jääneelle tyttärelleen.

Kuolema, suru ja ikävä ovat värittäneet siirtolaisen vaiheita, jotka avautuvat väkevinä kohtauksina lapsuudesta alkaen. Pohjattomasta kaipuusta, tukahdutetuista kyynelistä ja vaitonaisista ihmisistä kertova romaani on saanut innoituksensa Bertellin äidinäidin tarinasta.

Ann-Luise Bertell (s. 1971) on pohjalainen näyttelijä, kirjailija ja ohjaaja sekä Wasa Teaterin johtaja. Svenska Ylen vuonna 2016 palkitsema esikoisromaani Ikävän jälkeen aloittaa sukutrilogian, jonka toinen osa Oma maa nousi vuoden 2020 Finlandia- ja Runeberg-ehdokkaaksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Munch & Krüger 4
Maailman valloittanut jännityksen virtuoosi on palannut. Kauhistuttava jahti vie Mia & Munch -sarjan alkuun.

Kahden 11-vuotiaan pojan ruumiit löydetään oslolaisesta lähiöstä, vieressä makaa kuollut kettu. Murha muistuttaa ratkaisematonta tapausta Ruotsissa: samanikäiset pojat ja valkoinen kani.

Holger Munch on nimitetty uuden tutkintayksikön johtajaksi. Hän tapaa poikkeuksellisen lahjakkaan poliisiopiskelijan, nuoren Mia Krügerin, ja näyttää kuvia molemmista rikospaikoista. Mia huomaa heti seikkoja, joita kukaan ei ole ajatellutkaan. Munch palkkaa hänet välittömästi.

Sitten kaksi 11-vuotiasta katoaa. Alkaa kuumeinen takaa-ajo, joka sysää Mian yhä syvemmälle pahuuden sydämeen.

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kirjakauppa Skotlannissa 3

"Hyvänmielenkirjojen kuningatar" - Woman's Weekly

Lissa saa tilaisuuden hengähtää, kun hänet siirretään väliaikaisesti työskentelemään skotlantilaisen pikkukaupungin Kirrinfiefin sairaalaan. Lissan sijaiseksi Lontooseen saapuu Cormack, joka tunnetaan kotiseudullaan Kirrinfiefissä leppoisana ensihoitajana.

Lissa ja Cormack vaihtavat sähköposteja ensin tutuista potilaista, mutta vähitellen kaikesta muustakin. Ihastus kasvaa - vaan mitä tapahtuu, kun on aika kohdata kasvokkain?

Raikas hyvänmielenromaani vehreiden nummien maisemissa on kolmas, itsenäinen osa Skotlantilainen kirjakauppa -sarjassa.

"Taianomainen tarina, sydämeenkäypä, koukuttava ja kaiken kaikkiaan ihana kirja" - Woman's Way

"Suloinen rakkaustarina tuo hyvän mielen" - Sunday Mirror

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tunnelmallinen lukuromaani väistämättömistä muutoksista ja pimeän voittavasta valosta.

Vuokko ja Eino saapuvat Lapista lastenvahdeiksi, kun tytär lähtee parisuhdelomalle. Tytär ja mies lentävät kuitenkin eri kohteisiin, ja isovanhemmat ihmettelevät arkea hienossa helsinkiläiskodissa. Loman jälkeen todellisuus yllättää jokaisen, ja eniten sattuu rakkaan sairastuminen.

Eilittä tarkastelee haikean humoristisesti sukupolvien välistä kuilua, salattua rakkautta sekä elämänlangan ohuutta. Vaikka keski-ikäisillä on vaurautta ja vuosia turvanaan, saattaa hämärtyvästä illasta nauttia eniten hän, joka muistaa, miten valo loistaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suositun kosmologin monikerroksinen esikoisromaani.

Wilson on kirkkaasti ja oivalluksella kirjoitettu romaani ystävyydestä, rakkaudesta, elämän ennustamattomuudesta sekä ihmisen tiedon rajoista.

Kirja kertoo Emilian ja Kassandran tarinan alkaen hetkestä, jolloin mystinen Wilson ilmaantuu Jupiterin kiertoradalle. Sen saapuessa Emilia on sairaalapsykologi ja Kassandra yrityskonsultti. Etsiessään omaa paikkaansa ystävykset haparoivat kiinalaisen ylivallan vuosikymmenten lävitse kohti tulevaisuutta, jonka tuhoutumista Jupiteria kiertävä ilmestys tuntuu ennustavan.

?Wilson on mahdottomuus. Se on niin mahdoton, että tutkijat epäilevät, onko se sittenkään olemassa. Jos se on olemassa, missä mielessä se on olemassa??

Olipa Wilson mitä tahansa, se järkyttää mieliä, synnyttää uskontoja ja väkivaltaa sekä suistaa poluille, jotka vievät kauas lähtöpisteestä. Se on kohtalontähti, joka loistaa läpi vuosikymmenien ja muokkaa vaivihkaa Emilian, Kassandran ja heidän läheistensä elämää.

Emeritusprofessori Kari Enqvist (s. 1954) on palkittu kosmologi. Wilson on hänen esikoisromaaninsa.

Tallennettuna:
Hakutulos 32

Eternals Näytä tarkat tiedot

Eternals (elokuva : 2021)
DVD
Zhao, Chloé, ohjaaja, käsikirjoittaja ; Kirby, Jack, alkuperäisidean luoja ; Burleigh, Patrick, käsikirjoittaja ; Firbo, Ryan, käsikirjoittaja ; Firbo, Kaz, käsikirjoittaja ; Feige, Kevin, tuottaja ; Moore, Nate, tuottaja ; Davis, Ben, kuvaaja ; Djawani, Ramin, säveltäjä ; Marvel Studios, tuotantoyhtiö ; Chan, Gemma, näyttelijä ; Madden, Richard, näyttelijä ; Nanjiani, Kumail, näyttelijä ; McHugh, Lia, näyttelijä ; Henry, Brian Tyree, näyttelijä ; Ridloff, Lauren, näyttelijä ; Keoghan, Barry, näyttelijä ; Ma, Tong-sŏk, näyttelijä ; Patel, Harish, näyttelijä ; Skarsgård, Bill, näyttelijä ; Harington, Kit, näyttelijä ; Hayek, Salma, näyttelijä ; Jolie, Angelina, näyttelijä
2022
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vieterivaris 1

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Hakutulos 36
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Monitahokas on särmikäs, raikas ja humoristinen tarina vanhemmuudesta, sisaruudesta, ystävyydestä ja nykyajan työelämästä. Kirja tarjoaa vertaistukea ja oivalluksia ruuhkavuosiaan rämpiville. Lapsi langon kanssa - vitsi, painajainen, arkirealismia vai unelmien täyttymys? Neljääkymppiä lähestyvälle Katille nykytilanne on tätä kaikkea. Hän odottaa vauvaa yhdessä kaksoissisarensa Sonjan miehen Fransin kanssa. Alkuperäisen apilaperheen ylimääräiset lehdet - Sonja ja Katin ex-puoliso Juha - on haravoitu pois, mutta henkinen kompostointi on vielä käynnissä. Kati ja Frans huomaavat, että vanhemmuuden jakaminen kaveripohjalta ei sittenkään ole pelkästään rationaalinen ratkaisu, kun tunteet ottavat vallan. Luvassa on kateutta, mustasukkaisuutta, epävarmuutta ja ehkä vähän muutakin... Monitahokas on itsenäinen jatko-osa Neliöjuurelle (2020). Teos jatkaa Katin ja hänen erikoisen perheensä tarinaa. Mari Frisk (s. 1976) on espoolaistunut toimittaja ja viestinnän ammattilainen. Monitahokas on hänen toinen kirjansa ja itsenäinen jatko-osa innostuneen vastaanoton saaneelle Neliöjuurelle (Myllylahti, 2020).

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kyyhky ja susi 3
Caterina löytää Giacomo-sedälleen vuonna 1591 osoitetun kirjeen salakielen oppaan valekannen takaa. Oudon kirjeen, joka on täynnä pimeyttä ja valoa on allekirjoittanut salaperäinen John Florio. Eletään vuotta 1615. Caterinan mies, Klaus tekee Kangasalla matkajärjestelyjä Ruotsin valtakunnan emämaahan lähtöä varten ja Caterina saa houkuteltua miehensä lupaamaan, että he matkustaisivat Englantiin asti. Sekä kirje että salakielen opas on vietävä siellä asuvalle Giacomo-sedälle
Heli Gallianon Kyyhkyslakka vie lukijan Shakespearen ajan Englantiin ja keskelle kirjailijapiirien juonitteluja. Kirja on 1600-luvulle sijoittuvan kirjasarjan kolmas osa.

?Ikkunalaudalla istui valkoinen kyyhkynen pieni lehti nokassaan. Se käänteli päätään ja katsoi minua suoraan silmiin. Seurasin linnun liikkeitä paikalleni jähmettyneenä. Kun viimein hipaisin lasia kyyhkysen kohdalta, se pudotti lehden nokastaan, kujersi ja lehahti lentoon.?

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nuijasota 1
Kotona ruokaa ei enää riitä kaikille ja Reeta lähetetään pikkupiiaksi. Äiti varoittelee, mutta Reeta ei voi mitään, kun kauppiaan perheen miesväki kohtelee piikaansa kaltoin. Reeta palaa kotiin pilattuna tyttönä. Tulevaisuus näyttäytyy synkeänä, mutta rohkeus ajaa Reetan kohti uutta alkua.

Laahus kuvaa 1500-luvun lopun talonpoikaiskapinaa, jonka vyöryyn nuori Reeta tempautuu. Nuijasodan arvaamattomissa käänteissä Reeta löytää voimaa puolustaa itseään ja muita, ja huolimatta pakkasesta ja nälästä onnen palasiakin voi yllättäen ilmaantua.

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ralf Henrikssonin kymmenes erätarinakokoelma Metsosyksy tempaa lukijan jännittäviin metsojahteihin eri puolille Suomea. Kokoelman kaksitoista erätarinaa pohjautuvat kirjailijan viiden vuosikymmenen kokemuksiin erämaissa. Lukija pääsee mukaan metsojahtiin Puolangan Hepokönkäälle savottalaisten aikakaudella. Tukkilaisen saha ja kirves vaihtuvat lintuluodikkoon metsojen saapuessa hakkuupalstalle. Kuhmon ja Lieksan selkosilla jahdataan metsoja erämaan petomaisissa oloissa, eksytään ja ylitetään kopukalla erämaajokia. Mies ja metso puussa -tarina kertoo, miten ukkometso ja metsästäjä jäävät jumiin aihkimännyn latvaan Pirkanmaalla. Etelä-Pohjanmaalla jahdataan hirviä kuin viimeistä päivää pakkasäkeän talven yllättäessä hirviporukan. Marsalkan hopeatorvet -novellissa syyssoitimen pillastuttama ukkometso hyökkää passimiehen kimppuun juuri hirven ilmestyessä paikalle. Karhut ilman rajoja -tarinassa koetaan huippujännittäviä hetkiä karhunkyttäyksessä ampumalavalta itäisessä Kuhmossa. Puolangan Housuvaarassa metsästäjä perehdyttää luonnonsuojelijan jahtikaverikseen, ja iltalennolla ammutaan syömäsorsia Lieksan Puuruunjärvellä. Väkevän visuaalinen kerronta tuo vaaramaisemat, rämeet, korpikuusikot, mäntykankaat ja joet lukijan silmien eteen.

Ralf Henriksson on ikaalislainen kirjailija ja ekonomi. Hän on julkaissut useita eräkirjoja ja muita teoksia. Henriksson on Pohjanmaan Kirjailijat -yhdistyksen jäsen.

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Yösyöttö 4

Tallennettuna:
Hakutulos 41
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Emilia ja Oliver 1
Vohveleita, pahvilaatikoita ja johtolankojen jäljitystä - niistä on Emilian ja Oliverin kesä tehty! Emilian koira Jeppe karkaa. Hän uskoo lemmikin löytyvän Roomasta ja päättää tienata matkarahat itse perustamalla kesäkioskin. Paras ystävä Oliver lähtee avuksi hankkeeseen. Kaksikko perehtyy asiaan tekemällä tutkimusretken kaupungin hienoimpaan kahvilaan Café Suolahippuun. Kaikki ei kuitenkaan suju aivan odotusten mukaan. Kun ensimmäiset asiakkaat tulevat, juomat ovat unohtuneet ja hinnat liian kalliit. Ja seuraavana yönä kioskissa käy kutsumaton vieras... Nuoremmille alakouluikäisille suunnattu Kesäkioski on hyvän tuulen tarina, joka jännittää ja koukuttaa - mutta on samalla leppoisa kuin kesäloma. Kirjassa on mustavalkoinen kuvitus. Lauri Hirvonen on Oulussa asuva lastenkirjailija, jonka tuotantoon kuuluu useita kuvakirjoja, sarjakuvia sekä kuvitettu lastenromaani Nasta ja Turbo Neliveto.

Tallennettuna:
Hakutulos 42
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Koskettava esikoisromaani lapsen menettämisestä, pohjattomasta surusta ja tuulen pieksemästä majakkasaaresta.

Majakkasaaren viima piiskaa tarinan henkilöistä suojaukset pois kerros kerrokselta, kunnes jäljellä on vain se mikä on totta.

Elina ja Markus ovat menettäneet lapsensa. Markus ei tavoita surun läpi puolisoaan, vaikka hän on siinä, aivan vieressä. Elina haluaa saareen asumaan, sillä hän ei kestä nähdä kaupungissa lapsia ja lastenvaunuja. Mutta menetystä ei pääse pakoon. Naapuritalossa asustaa 10-vuotias Milja ja tämän ailahtelevainen, häpeämätöntä elämänhalua tihkuva äiti Stella.

Eräänä yönä Elina tulee kuin väkisin imaistuksi äidin ja tyttären suhteeseen ja salaisuuksiin.

Veera Ikonen (s. 1975) on helsinkiläinen käsikirjoittaja, ohjaaja ja tuottaja, joka on opiskellut kirjoittamista Englannissa. Viimeiset viisi vuotta Ikonen on kehittänyt ja luotsannut aktivismin ja median yhdistävää Gutsy Go -toimintamallia, joka ehkäisee nuorten syrjäytymistä ja polarisaatiota.

Pimeässä syttyy majakka on Ikosen esikoisromaani ja pohjautuu hänen omaan kokemukseensa lapsen menetyksestä.

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jesse 30
Ystävykset Jenna ja Hannele sekä koirakaveri Jesse saavat kutsun kallisarvoisia tryffelisieniä etsimään. Totuttuun tapaan vauhtia ja kommelluksia ei puutu, kun Elsa koirineen pistää tuulemaan. Rakastettu sarja jatkuu nyt hieman aiempaa lyhyempien tarinoiden muodossa ja houkuttelee näin uusia nuoria lukijoita.

Voiko tämä olla totta? Onko Elsa tosiaan hankkinut uuden koiran ärhäkän Murun kaveriksi? Jennan ja Hannelen on heti päästävä katsomaan, millainen Carmen Afrodite eli Kara oikein on.

Rodultaan Kara on lagotto romanolo, italialainen sienikoira, ja Elsa intoilee nyt kiireistä lähtöä viikonlopuksi Ruissalon tammimetsiin tryffelisieniä etsimään. Nämä maan alla kasvavat sienet kun maksavat maltaita, ja Tähtikokki Regina on lupautunut ostamaan kaikki, mitä he löytävät. Tuleeko heistä nyt upporikkaita? Jenna ja Hannele eivät aavistakaan, miten rankaksi viikonloppu muodostuu. Onneksi Jessestä kehkeytyy oiva sienikoira!

Tallennettuna:
Hakutulos 44
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kotikulman etsivät 4

Tallennettuna:
Hakutulos 45

Shergillin sisarusten odottamattomat seikkailut Näytä tarkat tiedot

The unlikely adventures of Shergill sisters, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lämpimän humoristinen ja tunteellinen sukupolvitarina sisaruudesta, surusta joka yhdistää ja salaisuuksista jotka etäännyttävät

Englannissa syntyneet punjabilaiset sisarukset Rajni, Jezmeen ja Shirina eivät varsinaisesti koskaan ole tunteneet sitä kuuluisaa sisarusten välistä rakkautta toisiaan kohtaan. Rajni, rehtori, on järjestelmällisyyden perikuva. Jezmeen, näyttelijä, pelkää ettei lyö läpi urallaan. Shirina, "hyvä" sisar, elää täydellistä elämää varakkaassa avioliitossa. Äidin viimeinen toive tuo heidät odottamattomasti yhteen ja lähettää vastahakoiset sisarukset pyhiinvaellusmatkalle Intiaan. Heitä ei tunnu yhdistävän mikään muu kuin valonarat salaisuudet. Kun yksi epätodennäköinen seikkailu johtaa toiseen, ei kestä kauaakaan kun sisarukset alkavat ymmärtää, että he saattavat tarvita toisiaan nyt enemmän kuin koskaan.

Voimakas, tunteita herättävä ja ihanan tunnelmallinen Shergilin sisarusten odottamattomat seikkailut on viehättävä ja ajatuksia herättävä tarina perhesiteistä, sisaruudesta ja sukulaisuudesta, joka sitoo meidät yhteen erilaisuuksistamme huolimatta. Kirja muistuttaa hauskasti ja sydämeenkäyvästi tärkeistä asioista, joita meidän tulee vaalia elämässämme.

Tallennettuna:
Hakutulos 46

Pallokentän taiturit Näytä tarkat tiedot

Die besten Kicker der Welt, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 47
Kirja
Laestadius, Ann-Helén, kirjoittaja ; Kulmala, Laura, kääntäjä, jälkipuheen kirjoittaja
2022
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 48
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kajo 3
Odotettu jatko-osa! Kajo rakastaa Merenkiitäjä-alusta mutta tuntee olonsa välillä surulliseksi. Kajo ikävöi ystäviään, jotka jäivät Korkeamuuri-nimiseen orpokotiin. Muutkin merirosvolaivan asukkaat miettivät lapsia, jotka Kajo jätti taakseen. Siksipä hurjat piraatit päättävät pelastaa heidät. Sieppaukseen tarvitaan niin kuumailmapalloa, huimapäistä rohkeutta kuin orpokodin lapsille kirjoitettuja salaisia viestejäkin. Onnistuvatko he kaikessa tässä? Karibianmeren merirosvoaikaan sijoittuvat seikkailut sopivat alakouluikäisille joko ihan itse tai aikuisen ääneen lukemana.

Tallennettuna:
Hakutulos 49
Hakutulos 50