Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 18/2022

Uutuudet ajalta: 2.5.2022 - 8.5.2022

Muokattu: 22.11.2022
Hakutulos 1
Hakutulos 2
Kirja
Kapff, Sibylle von, kirjoittaja ; Kotisaari, Christina, kääntäjä ; Lammert, Andrea, kirjoittaja ; Voigt, Annika, kirjoittaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Houkutteleva matkaopas johdattaa Ruotsin ja Norjan pohjoisosien karun kauniisiin maisemiin. Molemmista maista on koottu kuusi monipuolista matkailureittiä autolla tai vaikkapa moottoripyörällä kierrettäviksi.
Matkaoppaassa esitellään reittien varsien merkittävimmät nähtävyydet, kerrotaan majoitusvaihtoehdoista sekä nostetaan esiin käymisen arvoisia kohteita myös hieman kauempaa reitin varrelta.
Kirjan upeat valokuvat nostavat matkakuumeen korkealle pitkän matkailutauon jälkeen. Kirjassa on reittikartat kaikista esitellyistä matkailureiteistä.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Kirja
Kanala, Sari, kirjoittaja ; Ahonen, Hannu, valokuvaaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pihapiirissämme liikkuu monenlaista kulkijaa. Yhden päivän ja yön aikana siellä vierailee kymmeniä eri eläimiä. Eri vuodenaikoina pihapiirissä liikkuvat myös erilaiset eläimet. Tunnistatko sinä mitä eläimiä pihapiirissäsi on vieraillut? Sari Kanala on lastenkirjailija ja tietokirjailija. Hän asustaa maalla ja ihailee, kuinka vuodenajat muokkaavat metsää ja pihapiiriä. Hannu Ahonen on valokuvaaja, joka on kuvannut pihapiirin eläimiä ja kasveja tähän kirjaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ompele itse kesäisiä vaatteita lapselle kotimaisilla kaavoilla.

Inspiroivassa kirjassa on paljon perustietoa lastenvaatteista ja selkeät kuvalliset ohjeet mukavien vaatteiden ompeluun joustavista kankaista. Mukana on sekä aloittelijoille sopivia helppoja malleja että haastavampia projekteja kokeneemmille tekijöille. Kirjan avulla voit ommella kaikki lapsen tarvitsemat sisävaatteet ja asusteet. Modernit, hyvin suunnitellut kaavat kattavat koot 44-146 cm.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Kirja
Makkonen, Katja, kirjoittaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Yhdeksän kaarrokeneuletta aikuisille, koot S-4XL.
Kuusi kaarrokeneuletta lapsille, koot 95-140cm.
Lankavaihtoehtoina esim. Novita 7 veljestä, Novita Icelandic wool, Istex Lettlopi tai Paksu Pirkkalanka - tai muu vastaavan paksuinen.

Selkeät ohjeet ja mallikaaviot sekä perustietoa kaarrokeneuleen neulomisesta mahdollistavat aloittelijankin onnistumisen.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Mikkola, Risto, kirjoittaja ; Lepist, Henry, kirjoittaja ; Tuomonen, Mika, kirjoittaja ; Lehti, Roni, valokuvaaja
2022
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Soturikissat VI: Varjojen aika 5

Tallennettuna:
Hakutulos 9

Nancy Parker ja kummitusjutut Näytä tarkat tiedot

Nancy Parker's spooky speculations, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nancy Parker 2

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Menestyskirjailijan kirpeän herkullinen keitos perhesalaisuuksista.

Delaneyn perheessä kaikki rakastavat toisiaan. Paitsi silloin, kun tahtovat tappaa toisensa.

Hykerryttävä ihmissuhdetrilleri Moriartylta!

Kaikki kadehtivat Stania ja Joyta. Heillä on maineikas tennisakatemia, neljä aikuista lasta ja edessä kultaiset vuodet. Miksi he siis ovat onnettomia? Lapset menestyvät, ainakin melkein: on rahaa joskaan ei rakkautta, on uraa jos ei onnea. Eräänä iltana tuntematon mukiloitu tyttö ilmestyy vanhempien talolle, ja kaikkien elämä mullistuu. Ja Joy-äiti oudosti katoaa. Sisarukset näkevät vanhempiensa suhteen ja koko sukuhistoriansa nyt uusin, pelokkain silmin.

Liane Moriarty (s. 1966) on Australian menestyneimpiä kirjailijoita, jonka huippusuosittuja teoksia on myyty maailmanlaajuisesti yli 20 miljoonaa kappaletta. Moriarty on mustan huumorin ja terävän itseironian taituri, joka osaa käsitellä vakavia aiheita kepeällä otteella: kirjoja lukiessa virtaavat sekä nauru että kyyneleet. Hyvä aviomies nousi Moriartyn läpimurtoteokseksi ja Big Little Lies -tv-sarja sinkautti hänet kansainvälisesti tunnetuksi kirjailijaksi. Omena ei kauas putoa on Moriartyn kahdeksas suomennettu romaani. Liane Moriarty asuu Sydneyssä miehensä ja kahden lapsensa kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jussi Vares 33
Hotel California. Jussi Vares maailman laidalla.

Painostava aavikkotuuli kantaa savunhajua kaukaa Death Valleyn suunnalta. Vuoristohotellin parvekkeella seisoo matkamies maapallon toiselta reunalta. Aikaero painaa, mutta kämmentä viilentävä jääkylmä Budweiser tarjoaa Jussi Varekselle helpotusta. Etäistä horisonttia tahrii Enkelten kaupungin ikuinen savusumu. Hotellin alapuolella avautuu jyrkkäreunainen kanjonijärvi. Lake Piru. Tarina kertoo, että se on ollut hyvin monelle järvi ilman paluuta. Vesilakeus tuijottaa Varesta elottomana kuin peili.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ryhmä Error 1
Neljä nuorta nettirikollisten jäljillä. Vauhdikas ahmimisikäisten dekkarisarja alkaa.

Liljan isoveli Nooa muuttuu päivä päivältä ärtsymmäksi. Mikä häntä vaivaa? Lilja päättää ottaa siitä selvää ystävänsä Saran kanssa. Kohta Nooan huoneen ovi on tiirikoitu auki ja Lilja on hakkeroinut koneen salasanan. Käy ilmi, että Nooaa kiristetään netissä. Kun poliisin poika Riku ja synnynnäinen moottoriturpa Aamos sotkeutuvat juttuun, syntyy Ryhmä Error. Tehotiimi iskee kyntensä nettirikoksiin, joissa riittääkin yllin kyllin selviteltävää.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jylhäsalmi 6
Koukuttavaa romantiikkaa ja jännitystä kauniissa maalaismaisemissa Jylhäsalmella.

Inkerillä on edessään unelmien kesä eläinlääkärin sijaisena kotiseudullaan Jylhäsalmella. Mikä olisi ihanampaa kuin huristella eläinlääkintäautolla pitkin viehättäviä pikkuteitä ja auttaa vanhoja tuttavia ja heidän eläimiään? Kaiken kruunaa komea opiskelukaveri Eemi kollegana. Kiireinen alkukesä pudottaa Inkerin kuitenkin maanpinnalle. Lisäksi kylillä huhutaan suojelupoliisin liikkuvan Jylhäsalmella.

Suositussa maalaisromanttisessa sarjassa on kaunista luontoa ja aitoja ihmisiä, huumoria, jännitystä ja romantiikkaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Hakutulos 15

Vuoden ympäri Hippa Hiiren kanssa Näytä tarkat tiedot

Einmal durchs Jahr mit Mausi Maus, suomi
Kirja
Badstuber, Martina, kirjoittaja, taiteilija ; Kallinen, Seija, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hippa Hiiri ottaa ilon irti vuodenaikojen vaihtelusta. Kesällä solmitaan kukkaseppele, keinutaan ja syödään jätskiä. Syksyn tuulissa lennätetään leijaa, ja talvella viiletetään kelkan kyydissä. Touhukkaan Hippa Hiiren seurassa oppiminen sujuu kuin leikiten. Värikkäillä sivuilla on paljon katseltavaa ja yksityiskohtia tutkittaviksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 17

Pupen kurkistusluukkukirja Näytä tarkat tiedot

Spot's big lift-the-flap book, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tutustu väreihin, muotoihin, numeroihin ja vastakohtiin Pupen kanssa.

Puppe ja ystävät tekevät oppimisesta hauskaa! Kaikilta sivuilta löytyy paljon kivoja kurkistusluukkuja. Alta paljastuvat yllätykset saavat uudet asiat jäämään paremmin mieleen.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Silitä ja tutki! ELÄINYSTÄVÄT on ihastuttava kuva- ja koskettelukirja perheen pienemmille. Miltä kissa näyttää ja tuntuu? Entä karhu tai poro? Kirjan iloisen värikkäät kuvat tutustuttavat Suomen luonnossa eläviin eläimiin sekä kotieläimiin. Lukuhetket kehittävät lapsen sanavarastoa ja kirjan tutkiminen aistitoimintoja. Siliteltävän suloiset eläimet ilahduttavat lapsia vauvoista leikki-ikäisiin.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mistä rasittavat pikkusisarukset oikein tulevat? Prinsessa Pikkiriikki selvittää totuuden vauvoista omaan herttaisen suorasukaiseen tyyliinsä.

Pikkiriikki toki tietää, että vauvat kasvavat äitien vatsassa. Mutta miten ne ovat sinne päätyneet? Ja miten ne pääsevät sieltä pois? Ja mikä tärkeintä: miksi ihmeessä vanhemmat oikein haluavat vauvan, joka kakkaa kamalasti ja herättää keskellä yötä?

Prinsessa Pikkiriikin kaikkien aikojen ensimmäisessä kuvakirjassa kerrotaan vastaukset lapsia askarruttaviin vauvakysymyksiin Hannele Lampelan ja Ninka Reitun ainutlaatuisen valloittavalla tyylillä.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kenellä on hälytysvilkut päällä? Mikä lentokone on pienin? Löydätkö jäätelöä syövän poliisin? Missä palaa vihreä valo? Tökkää täplikästä autoa. Laske keltaiset kulkuneuvot!

Jokaisen pienen päristelijän suosikkikirjasta löytyy loputtomasti ihmeteltävää ja tutkittavaa yhteisiin lukuhetkiin. Oivalluksia herättävien kysymysten lisäksi upea ja kehittävä katselukirja tulvii värejä, muotoja, kulkupelejä sekä hauskoja hahmoja äkättäväksi ja tökättäväksi. Kuvituksissa huristellaan niin kaupungissa, työmaalla, satamassa, hiekkalaatikolla, kilparadoilla kuin lentokentälläkin.

Äkkää ja tökkää on kirja, jonka äärellä osoittaminen ei ole epäkohteliasta!

Kalle Nuuttila on kustannusalan moniottelija ja kahden pienen pojan isä. Hän on suomentanut useita lastenkirjoja ja kirjoittanut aiemmin mm. lasten tietokirjan Kuka keksi banaanipotkun (Lasten Keskus).

Riku Ounaslehto on pohjoisesta ponnistanut, nykyään helsinkiläistynyt kuvittaja. Hänen monipuolinen kuvitustyylinsä taipuu niin kuvakirjoihin, näyttäviin jouluilmeisiin, animaatioihin kuin uniikkeihin kuosiluomuksiin.

Ikä 2+

Tallennettuna: