Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 20/2022

Uutuudet ajalta: 16.5.2022 - 22.5.2022

Muokattu: 22.11.2022
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Beibi, kutsu mua seksityöntekijäksi.

Mistä seksityöntekijät haaveilevat ja mitä he puhuvat keskenään kahvipöydässä? Kuka seksityössä alistaa ja ketä? Ovatko kaikki seksipalvelujen myyjät päihdeongelmaisia ihmiskaupan uhreja ja ostajat onnettomia peräkammarin poikia ja reppanoita, jotka saavat vain rahalla? Milloin seksityö voimauttaa?

Kirjassa viisi suomalaista harkiten, vapaaehtoisesti ja eettisesti seksipalveluja myyvää naista kertoo ammatistaan, elämästään, toiveistaan, peloistaan ja iloistaan. Heillä on kokemusta seksialan eri töistä yhteensä kymmeniä vuosia. Nyt he kertovat suoraan, mikä seksityössä on hauskaa ja mikä vähemmän hauskaa, mikä suomalaisessa parituslainsäädännössä pännii ja miksi seksipalveluiden myyminen on feministinen teko.

On aika raottaa mystisyyden verhoa ja kertoa, millaista seksityöntekijän arki on verkkosukkahousujen ja vellinkeiton välillä tasapainoillessa. Tervetuloa matkaan!

Oma valinta -kirjan kirjoittajat Miia, Johanna, Sara, Elina ja Susanna ovat suomalaisia seksityöntekijöitä. Kirjan kuvat on piirtänyt Julie Saltbacka. Kirjaryhmää ohjasi YTM Päivi Ahtiala, joka on pitkän linjan sote-ammattilainen ja Pro-tukipiste Tampereen entinen yksikönjohtaja. Kirja sai alkunsa, kun seksityöntekijöiden ammattia pohtiva ryhmä halusi kertoa seksityön sisällöstä ja haasteista suomalaisille.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tiedätkö, mitkä ovat perhosten suosikkikukkia, entä kuinka madot saadaan viihtymään kompostissa ja millainen on siilille mieluisa pesä? Kotipihallakin voi hidastaa ilmastonmuutosta ja torjua lajikatoa monin tavoin.

Perhosbaarista liskonpetiin on kirja jokaiselle, joka haluaa tukea ympäristön monimuotoisuutta pihalla, puutarhassa ja lähiluonnossa. Teos tarjoaa käytännöllisiä keinoja eläinlajien hyvinvoinnin ja runsauden sekä kasviston monimuotoisuuden lisäämiseen. Keskeistä on etenkin hallittu hoitamattomuus ja luonnonmukainen kasvillisuuden lisääminen. Avuksi ovat myös oikeanlainen maaperän hoito ja vaikkapa lintujen ruokinta.

Vastuullinen pihan ja puutarhanhoito tarjoaa paljon iloa ja mielekkyyttä. Luonnon hyväksi kannattaa toimia jo omalla pihalla!

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kuusenkerkät, koivunmahla, leikkohavut, pakurikääpä ja pihka. Siinä esimerkkejä niin sanotuista erikoisluonnontuotteista. Niitä saa kerätä vain metsänomistajan luvalla, mutta niiden keruu ei estä puuntuotantoon tähtäävää metsänkasvatusta.

Kuusenkerkistä koivunmahlaan - Lisäansioita omasta metsästä kokoaa tuoreen tiedon aiheesta. Kirja etenee luonnontuote kerrallaan ja kertoo paitsi tuotteen keruusta myös hintatasosta sekä siitä, millaisia kuluttajatuotteita siitä valmistetaan. Elintarvike- ja kosmetiikkateollisuus käyttävät yhä enemmän erikoisluonnontuotteita. Koska niiden keruu on Suomessa pienimuotoista, monet yritykset joutuvat tuomaan raaka-ainetta ulkomailta.

Riina Karvosen kirjoittama teos on suunnattu erityisesti metsänomistajille, jotka harkitsevat uudenlaista liiketoimintaa. Erikoisluonnontuotteiden keruu onnistuu myös ulkopuoliselta yrittäjältä, jos hänellä on metsänomistajalta saatu lupa. Luonnontuotteita käyttäville yrityksille kirja avaa metsänomistajien näkökulmia ja raaka-ainetuotannon haasteita.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Henkilökohtainen puheenvuoro vapaudesta, omaksi itseksi tulemisesta ja odotusten ylittämisestä.

Ujuni Ahmedin tarina kulkee Elina Hirvosen sanojen läpi vahvana ja selkeänä.

"Vuonna 2019 jätimme kansalaisaloitteen, jossa vaadittiin selkeämpää lakia tyttöjen sukuelinten silpomisen kieltämiseksi. Sinä päivänä laitoin huivin päähän. En muiden paineesta, vaan koska halusin lähettää viestin. Myös tämän näköisillä tytöillä on mahdollisuus vaikuttaa, tulla kuulluiksi ja muuttaa maailmaa."

Tytöille, jotka ajattelevat olevansa yksin on Elina Hirvosen ja Ujuni Ahmedin teos siitä, millaista on ollut kasvaa naiseksi Suomessa, kun on muuttanut tänne Mogadishusta 3-vuotiaana? Ahmed kutsuu kuulemaan kokemuksia ja keskustelemaan teemoista, joista on maahanmuuttajataustaisena naisena suomalaisessa yhteiskunnassa vaikea puhua.

Elina Hirvonen (s. 1975) on kirjailija, toimittaja ja dokumenttielokuvien tekijä. Ujuni Ahmed (s. 1987) ihmisoikeusvaikuttaja. Hän on puhunut erityisesti naisten sukuelinten silpomista sekä kunniaan liittyvää rajoittamista ja väkivaltaa vastaan. Helmikuussa 2020 hän sai Suomen PENin sananvapauspalkinnon.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kummat 1

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Robert Hunter 1
Karmaisevan trillerisarjan avausosa koukuttaa kuin Netflix-suosikkisi.

Autiotalosta löytyvä nuoren naisen ruumis vie LAPD:n Robert Hunterin painajaismaisen rikostutkinnan syövereihin. Uhri on kärsinyt makaaberin kuoleman, ja niskaan on kaiverrettu Krusifiksitappajana tunnetun psykopaatin merkki.

Jo kaksi vuotta sitten Krusifiksitappaja kuitenkin saatiin kiinni ja teloitettiin. Onko kyseessä kopiomurha? Vai jotain selittämätöntä? Kulkeeko oikea tappaja yhä vapaana, valmiina toteuttamaan uusia verisiä fantasioitaan?

Chris Carterin menestyssarjassa LAPD:n väkivaltarikosyksikön Robert Hunter kohtaa aisaparinsa Carlos Garcian kanssa Los Angelesin pimeimmät puolet ja kieroutuneimmat mielet.

Tallennettuna:
Hakutulos 11

Neljä tarinaa hevosten saarelta Näytä tarkat tiedot

Fyra berättelser från Jorvik, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Star Stable
Ystäviä, hevosia, salaisuuksia ja magiaa!

Neljän tarinan kokoelmassa sukelletaan syvemmälle Sielunratsastajien maailmaan. Keitä oikeastaan ovat Lisa, Anne, Linda ja Alex?

Henkilökohtaisissa kertomuksissa maagisista ystävyksistä paljastuu uusia asioita. Keväisellä maastoratsastuksella Lisa muistelee elämänsä traagisimpia hetkiä ja saa yllättävän vahvistuksen sille, että elämän täytyy jatkua. Anne taas löytää vihdoin yhteisen sävelen äitinsä kanssa ja kuulee uskomattoman salaisuuden tämän menneisyydestä. Linda puolestaan selvittää päättömän ratsastajan legendaa, ja Alex auttaa tallilla pulaan joutunutta poikaa.

Helena Dahlgren on suosittu ruotsalainen kirjailija, joka kirjoittaa erityisesti nuorten fantasiaa. Hän asuu perheensä kanssa Tukholman lähellä ja rakastaa kirjoja, hevosia, kissoja, kahvia ja Twin Peaks -tv-sarjaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 12

Uusien alkujen talo Näytä tarkat tiedot

The house of new beginnings, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rakastetun Rantakahvilan kirjoittaja kuvaa lämpimästi kolmen naisen ystävystymistä kesänä, joka muuttaa heidän kaikkien elämän.

Brightonin hurmaavassa rantakaupungissa sijaitsevaan taloon muuttaa kolme erilaista naista: Toimittajan uraa kohti hapuilevan Georgien tuo Brightoniin hänen rakastettunsa työ. Menneisyyden tragediaa pakeneva Charlotte haluaa vetäytyä uuden asuinpaikkansa suojiin. Ihmissuhdekriisin nujertama Rosa vaihtaa lontoolaiselämänsä paikallisen ravintolan keittiössä raatamiseen, vaikka haaveissa siintää oma ravintola.

Kun samaan vanhaan merenrantataloon vuokralaisiksi päätyneet naiset löytävät tuen ja turvan toisistaan, alkaa jokaisen elämässä kääntyä uusi lehti.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kymmenen 2
10 x sokkotreffit -kirjan tekijän uusi tunteisiin vetoava, aurinkoinen tarina.

Juhlahumua ja mahdottomia vaatimuksia, päättäjäisbileitä ja suorittamattomia kursseja. Mikä loppujen lopuksi saa Olivian suoriutumaan lukion viimeisestä haasteesta, tahto olla paras vai yksi saavuttamaton poika, johon periaatteessa ei saisi langeta...

10 x sokkotreffit -kirjasta tutun Sophien serkku Olivia vetää mukaansa koko parhaiden ystäviensä verkoston, kun suorittamatta jäänyt liikkakurssi uhkaa hänen valmistumistaan. Kuumassa Louisianassa kaikki muut valmistautuvat juhlimaan vapauttaan samalla kun Olivia joutuu kohtaamaan ylihuolehtivien vanhempien rasittavuuden, ennakkoluulonsa ja yhden aika yllättävän ihanan pojan.

Ashley Elston on amerikkalainen kirjailija. Hän opiskeli humanistisia tieteitä Louisianan yliopistossa ja toimi vuosia häävalokuvaajana, ennen kuin alkoi kirjoittaa kirjoja. 10 x sokkotreffit on hänen ensimmäinen, 10 totuutta ja yksi tehtävä toinen suomennettu teoksensa.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kørner ja Werner 4
Meri kehystää julmaa rikosten ketjua maailmanmenestykseen nousseen Kööpenhamina-sarjan koukuttavassa uutuudessa.

Mies herää painajaismaiseen ääneen. Sidottuna hän katsoo miten sahanterä lähestyy vääjäämättä.

Kööpenhaminassa Anette Werner saa johdettavakseen murhatutkimuksen, kun puolikas miehen ruumis löytyy leikkipuistoon haudatusta matkalaukusta. Wernerin työpari Jeppe Kørner on vapaalla ja aikoo viettää talven Bornholmin saarella. Mutta loma vaihtuu työksi, kun johtolangat alkavat osoittaa kohti Bornholmia.

Anette ja Jeppe joutuvat synkälle matkalle saaren syövereihin ja Isola-nimisen naisen tarinaan. Saaren salaisuus on selvitettävä ennen kuin armoton murhaaja iskee jälleen.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

"Mene takaisin sinne mistä olet tullut!"

Millaista on aina erottua muista, marketin kassalla, baarissa, oppitunnilla, uimahallissa? Värikkäät tarinat kertovat niistä raastavista ja mahdottomista tilanteista, jotka ovat maahanmuuttajan arkea.

Vanhemmat haikailevat takaisin Somaliaan, nuorempi polvi ei sinne kaipaa etsiessään omaa paikkaansa. Onko pakko tuntea jatkuvaa kiitollisuutta, onko pakko pienentää itsensä sopeutuakseen suomalaisiin normeihin? Kun joutuu jatkuvasti törmäämään todellisuuteen, jossa erilaisuus ei todellakaan ole rikkautta. Jossa helposti päätyy silmätikuksi tai hämmästelyn kohteeksi.

Sillä Lumimaassa muukalaista ei toivoteta tervetulleeksi, vaan tervemenneeksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 16

Kaikki on kemiaa Näytä tarkat tiedot

Lessons in chemistry, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

"Kuvaile itseäsi kolmella sanalla."

Elizabeth Zott: "Hiili, happi ja vety."

Poikkeuksellinen sankaritar, raikkaan feministinen ote ja ilmeikäs kertojanääni tekevät Bonnie Garmusin esikoisromaanista supermenestyksen. Kaikki on kemiaa on riemastuttava romaani vakavista asioista: naisten oikeuksista, tieteen merkityksestä, ja omien valintojen tärkeydestä. Omapäinen Elizabeth Zott on raikas tuulahdus sovinnaisessa 1960-luvun taitteen Amerikassa, jossa älykkäälle naiselle on tarjolla vain kahvinkeittäjän osa.

Kemisti Elizabeth Zott ei ole mikään tavallinen nainen. Elizabethin mielestä tavallisia naisia ei olekaan, mutta 1960-luvun tiedeyhteisö on toista mieltä. Vähättely, sorto ja seksuaalinen häirintä ovat työpaikan peruskauraa, jos työn ylipäätään onnistuu saamaan. Lannistumaton Elizabeth on vehkeilevän saarnaajan tyttärenä tottunut aivan kaikkeen mitä miessukupuoli voi keksiä, mutta kun ura ja rakkaus vaihtuvat lennossa yksinhuoltajuuteen ja työttömyyteen, joutuvat Elizabethinkin hoksottimet koville. Kohtalo heittää Elizabethin juuri sinne, mitä hän halusi välttää: kauhanvarteen. Uusi ura tv-kokkina avaa kuitenkin yllättävän mahdollisuuden valistaa kanssanaisia sekä kemian ihmeellisestä maailmasta että itsenäisestä elämästä. Setämiehet ovat ihmeissään: mitä tämän naisen kanssa pitäisi tehdä?

Bonnie Garmus on copywriter ja luova johtaja, joka on työskennellyt teknologian, lääketieteen ja koulutuksen parissa. Hän on aktiivinen avovesiuimari ja soutaja, ja hänellä on kaksi tytärtä. Garmus on syntynyt Kaliforniassa, ja hän asuu nykyään Lontoossa aviomiehensä ja koiransa (nimeltään 99) kanssa. Kaikki on kemiaa on Bonnie Garmusin ensimmäinen romaani. Sen oikeudet on myyty kiivaan kilpailun jälkeen yli 30 maahan, ja siitä on tekeillä minisarja, jossa pääosaa esittää Brie Larson.

Tallennettuna:
Hakutulos 17

Lomalla kaikki on toisin Näytä tarkat tiedot

People we meet on vacation, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaksi ystävystä. Kymmenen lomamatkaa. Yksi mahdollisuus rakkauteen.

Poppylla ja Alexilla ei ole mitään yhteistä, ja kuitenkin he ovat parhaita ystäviä. He asuvat eri puolilla maata, mutta viettävät joka kesä yhden lomaviikon yhdessä. Kunnes kaksi vuotta sitten kaikki meni pilalle, eivätkä he ole vaihtaneet sanaakaan sen jälkeen.

Poppy kokee olevansa jumissa. Hän tietää olleensa viimeksi onnellinen kohtalokkaalla matkalla Alexin kanssa. Hän päättääkin pyytää ystäväänsä vielä yhdelle reissulle. Ja nyt Poppylla on viikko aikaa korjata heidän välinsä. Mikä voisi mennä vikaan?

Kupliva ja kesäinen tarina jättää lukijan yhtä hyvälle mielelle kuin onnistunut lomamatka.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaksi maailmaa, kaksi eksynyttä nuorta. Huumaavan jännittävä tarina omien voimien etsimisestä.

Noituuttaan maaseudulla salaillut Juno muuttaa suurkaupunkiin ja liittyy noitapiiriin, mutta elämä uudessa paikassa on karua. Noitia vainoavat ihmiset tuhoavat ympäristöä ja uhkaavat luonnosta kumpuavaa valkoista magiaa. Noitapiirin kapinallinen Sadin tuntee vetoa pelättyyn mustaan magiaan, joka saa energiansa tuonpuoleisesta. Luonnon energian ehtyessä pimeät voimat houkuttavat Junonkin mukaansa. Mutta onko valkoinen magia täysin viatonta tai kielletty musta magia läpeensä pahaa?

Vangitseva romaani on ylistys luonnolle, nuoruudelle ja maailman pimeälle yöpuolelle.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Veitsenterävässä psykologisessa trillerissä mikään ei ole sitä, miltä näyttää.

Steven Harding on komea ja arvostettu kirjallisuuden professori. Hänen tyttöystävänsä Ellie Masterson on arka mutta huippuälykäs opiskelija. He ajavat New Yorkista viettämään ensimmäistä lomaansa yhdessä: perillä odottaa kolme päivää syrjäisen mökin rauhassa, missä he kaksi voivat viimein nauttia toisistaan uteliailta katseilta piilossa.

Kun lumimyrsky saartaa heidät talon vangeiksi, alkaa selvitä, ettei kumpikaan heistä ole sitä mitä väittää olevansa - ja ettei toinen heistä tule selviämään viikonlopusta hengissä.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

David Raker 4
David Raker -sarja on mysteeritrillerien parhaimmistoa!

On salaisuuksia, jotka maksavat ihmishenkiä. Ja joiden takia kokonaisen perheen on kadottava jäljettömiin.

Kun Emily Kane saapuu sovitusti sisarensa Carrien talolle, hän havaitsee hämmästyksekseen, että etuovi on auki eikä kukaan ole kotona. Illallinen porisee liedellä, pöytä on katettu, mutta Carrie perheineen on kadonnut.

Kun poliisista ei ole apua, Emily pyytää kadonneiden etsintään erikoistunutta David Rakeriä etsimään Carrien ja tämän perheen.

Rakerille alkaa paljastua pahaenteisiä salaisuuksia, joita on peitelty vuosikymmeniä ja joista moni on maksanut hengellään. Mikä pahinta, etsiessään kadonnutta perhettä Raker on hyvinkin saattanut tehdä itsestään seuraavan maalitaulun.

He eivät palanneet on David Raker -sarjan neljäs osa.

"Weaverin kirjat vain paranevat kerta kerralta. Ne ovat jännitteisiä, monikerroksisia, tyylillä ja huolella kirjoitettuja." - The Guardian

Tim Weaver on englantilainen Bathissa asuva kirjailija, joka työskenteli aiemmin toimittajana. Kirjoitustyönsä ohella Weaver tuottaa ja juontaa suosittua Missing-podcastia, jossa asiantuntijat keskustelevat katoamistapauksista ja niiden tutkinnasta.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Kirja
Berg, Mila, kirjoittaja ; Krämer, Marina, kuvittaja ; Varpu, Maarit, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Finia Tähdenlento, pieni yksisarvinen, seikkailee ystäviensä peikkotyttö Malvan ja Leiko-lepakon kanssa Toivemetsässä, jota kansoittavat satujen perinteiset hahmot: aarnikotkat, merenneidot, noidat, peikot, keijut... ja tietysti yksisarviset! Pieni
Finia ei aina tunne oloaan mukavaksi täysikasvuisten yksisarvisten parissa, koska se itse on vielä hieman keskeneräinen. Siksi Finiasta onkin niin mukava lukea!

Lumoava satukuvitus! Sopii perheen pienempien iltasatukirjaksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pipsa pääsee pelastustehtäviin! Hurjan hauska liukuläppäkirja.

Pipsa ja Jyri ovat vierailulla paloasemalla. Kun ilmoitus hätätilanteesta Ukki Possun luona tulee, he rientävät apuun. Auta Pipsaa, Jyriä ja Neiti Kania liukuläppien avulla: sujahtakaa paloaseman tankoa alas ja virittäkää palotauton tikkaat. Hauska ja tärkeä kirja pienille lukijoille.

Tallennettuna:
Hakutulos 26

Pipsan kesäloma Näytä tarkat tiedot

Peppa's summer holiday, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pipsa lähtee lomalle. Iloinen kuvakirja.

On kesäloma, ja Possujen perhe matkustaa etelään lomalle. Perillä odottaa mahtava uima-allas, jossa voi polskia flamingo-uimarenkaan kanssa. Mutta keksitään lomalla myös paljon muuta hauskaa tekemistä - ja kohdataan monia ystäviä!

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Kirja
Simola, Leea, kirjoittaja, taiteilija ; Myllylahti Oy, kustantaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Siri ja kiemurainen kotimatka on huikaiseva kertomus lasten mielikuvituksesta. Valloittava teksti ja värikäs kuvitus näyttävät, miten loputtoman jännittävä paikka maailma on niille, jotka antavat leikin viedä mukanaan. Siri ja Siina saavat jo itse kulkea soittotunnilta kotiin. Luulisi, että lyhyt matka harrastuksesta kotipihaan sujuu heiltä joutuisasti, mutta miten käykään, kun mielikuvitus ottaa ohjat? Vaikka lapset päättävät mennä linnuntietä, on kotimatka mutkikas ja yllätyksiä täynnä. Siinan tekemä kartta johdattaa tytöt tutuilta teiltä Amazonin sademetsän uumeniin. Puumajassa viidakon katolla on hyvä syödä eväät ja bongailla trooppisia lintuja, kuten tukaani, kolibri ja amatsontiainen. Matka jatkuu uusien eläinystävien saattelemana Siperiaan, missä matkalaisille tulee tiukat paikat. Armoton aromaa on mutaisuudessaan suorastaan vangitseva. Leea Simola (s. 1978) on helsinkiläinen viestintäasiantuntija ja lastenkirjailija. Sarjassa on aiemmin ilmestynyt Siri ja hyytävä naparetki (2020), Siri ja erämaan kutsu (2018) sekä Siri ja vedenpaisumus (2016).

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Kirja
Bertram, Rüdiger, sarjakuvantekijä ; Hellmeier, Horst, sarjakuvantekijä ; Varpu, Maarit, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

24 tuntia aikaa hankkia uusi palkintopokaali tärvääntyneen koulun kallisarvoisen pokaalin tilalle.

Kalle on kova tyyppi - ja vahva. Koulussa kaikki tekevät niin kuin hän sanoo. Aleksi on fiksu ja pitää yleensä suunsa kiinni. Niin asiat ovat olleet ainakin tähän asti. Kunnes Kalle tarvitsee Aleksin apua. Heti. Nyt. Heillä on vuorokausi aikaa hankkia toinen pysti koulun arvokkaan pokaalin tilalle. Yhdessä kaksikko keksii suunnitelman toisensa jälkeen. Keksivätkö he ajoissa sellaisen, joka toimii?

Hauska ja fiksu kertomus, jossa sivuja ei ole ängetty täyteen tekstiä, vaan humoristiselle mustavalkokuvitukselle on jätetty paljon tilaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 30

Viikingit ja Varis Näytä tarkat tiedot

Vikingene og orakelet, suomi
Kirja
Falch, Malin, sarjakuvantekijä ; Joskitt-Pöyry, Jonna, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pohjantuli 2
Sonjan seikkailu fantastisessa Peikkolaaksossa jatkuu! Samalla kun Sonja tutustuu uuteen maailmaan ja sen erikoisiin asukkeihin, hän oppii myös uusia, ällistyttäviä taitoja. Samaan aikaan viikinkien kylään saapuu salaperäinen Varis, jonka ennustukset tietävät hankaluuksia Sonjalle, Espenille ja näiden ystäville. Ennustajan mukana kulkee myös nuori oppityttö Lotta, jolla on yllättävän mahtavia voimia...

Malin Falchin kirjoittama ja kuvittama Pohjantuli on tarumainen seikkailu, täynnä pohjoista taikaa ja ihmeentuntua. Rikas fantasiamaailma, jännittävä kertomus ja värikäs piirros tempaisevat mukaansa kaikenikäiset lukijat. Norjassa sarja on saanut lukuisia palkintoja ja rikkonut myyntiennätyksiä.

Tallennettuna: