Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 21/2022

Uutuudet ajalta: 23.5.2022 - 29.5.2022

Muokattu: 23.11.2022
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ota elämäsi haltuun helpolla ja toimivalla tavalla: heitä ylävitonen itsellesi!

Kamppailetko jatkuvien itseesi kohdistuvien epäilyjen kanssa? Oletko kyllästynyt pään sisällä nalkuttavan kriitikon ääneen? Kannustatko muita, mutta unohdat itsesi?

Suosittu motivaatiovalmentaja Mel Robbins kannustaa sinusta esiin itsesi parhaan tsemppaajan. Kirjan avulla opit kannustamaan itseäsi päivittäin ja suhtautumaan peilikuvaasi sen arvoisella tavalla. Huomaat, että olet elämäsi tärkein ihminen ja ansaitset kaiken kannustuksen.

Robbins nojaa tieteeseen perustuvaan viisauteen ja kertoo kirjassa henkilökohtaisia tarinoita ja esimerkkejä siitä, miten Ylävitonen itselle on parantanut useiden ihmisten itseluottamusta. Robbinsin neuvoilla itseen uskomisesta voi tulla tapa, joka siivittää sinut kohti elämäsi tärkeitä tavoitteita.

Mel Robbins kuuluu maailman suosituimpiin naispuhujiin, ja hänen teoksiaan on käännetty 33 kielelle. Hän on tavoittanut miljoonia ihmisiä TEDx-puheellaan. Viisas Elämä on aiemmin julkaissut Mel Robbinsin kansainväliseksi myyntimenestykseksi nousseen kirjan 5 sekunnin muutos.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Kirja
Korte, Henna, kirjoittaja ; Myllyrinne, Kristiina, kirjoittaja ; Sallinen, Mikko, kuvittaja ; Aaltonen, Antero, valokuvaaja (ekspressio)
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ensiavun tarkoituksena on sairastuneen tai loukkaantuneen elintoimintojen tukeminen, kivun lievittäminen ja lisävammojen ehkäiseminen. Auttamistoiminnan ohella ensiapu on myös varautumista, tapaturmien ehkäisyä sekä oman ja läheisten terveyden ylläpitämistä ja edistämistä.

Suurin osa koti- ja vapaa-ajan tapaturmista on ehkäistävissä. Hyviä esimerkkejä ovat pyöräilykypärän käyttäminen, talvella nastakengät ja kotona liukuesteet mattojen alla. Terveellisten elämäntapojen avulla ehkäisemme niin sairastumisia kuin vammojen syntymistä.

Ensiapua voi antaa kuka tahansa. Itsensä auttamista ei pidä unohtaa.

Kirja on tarkoitettu oppikirjaksi ensiapukursseille sekä hakuteokseksi. Se soveltuu myös käsikirjaksi ensiavun auttamistilanteisiin kotona, mökillä, työpaikalla, oppilaitoksessa ja harrastuksessa.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kuinka elää sairauden kanssa ja kuolla siihen?

Kutsumaton vieras on tositarina syövästä, rakkaudesta, vanhemmuudesta ja menetyksestä. Leena ja Fritjof elävät elämänsä parasta aikaa, mutta varkain heidän perheeseensä on pesiytynyt uusi jäsen: hirviö nimeltään syöpä. Munuaissyöpä on levinnyt Leenan lonkkaan, maksaan ja imusolmukkeisiin.

Kutsumaton vieras vie lukijan keskelle Sahlströmin perheen arkea: vuoroin syöpäklinikalle, vuoroin ystävien, harrastusten, matkojen ja työn pariin. Elämään, jossa vuorottelevat ilo, ahdistus ja pahoinvointi. Sekä Leenan että Fritjofin selviytymiskeinoksi muodostuu kirjoittaminen. Leena kirjoittaa Passlig-blogia ja Fritjof kolumneja Hufvudstadsbladetiin. Kirja kuvailee tapahtumaketjun alusta loppuun. Se alkaa, kun sairaus vasta ilmoittelee itsestään, ja päättyy viisi vuotta myöhemmin, kun Leena nukkuu pois.

Fritjof Sahlström (s. 1969) on kasvatustieteen professori ja Hufvudstadsbladetin kolumnisti.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Keksintöjä korvaläpistä cokikseen!

Helppolukuinen Tietopalat-kirja kertoo maailmaa rikastuttaneista oivalluksista sekä ihmisistä niiden takana.

Kuka on keksinyt palapelin? Entä lakritsin tai trampoliinin? Pienet suuret keksinnöt -kirjassa on monen monta meille tuttua esinettä tai asiaa, jotka joku on aikoinaan oivaltanut ja rakentanut. Moni keksijöistä on myös ollut lapsi tai nuori.

Sujuvasti kirjoitettu ja värikkäästi kuvitettu tietokirja kertoo myös, mitä kaikkea keksinnön tekemiseen tarvitaan. Ripauksella onnea, taitoa, mielikuvitusta ja sinnikkyyttä meistä jokaisesta voi tulla keksijä!

Tietopalat-kirjoissa on tuhtia tietoa helposti hotkaistavassa paketissa. Uusia asioita oppii kuin huomaamatta.

Jade Haapasalo on tamperelainen suomentaja, lastenkirjailija ja kustannustoimittaja, joka on kirjoittanut ja kääntänyt yli sata teosta aikuisille ja lapsille.

Kaisu Sandberg on helsinkiläinen kuvittaja ja graafikko, jonka iloisen värikkäitä kuvituksia voi nähdä muun muassa suositussa Lukupalat-sarjassa.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
Weiss, Philipp, kirjoittaja, valokuvaaja ; Sjöberg, Annevi, kirjoittaja ; Larsson, Daniel, kirjoittaja ; Jämsä, Henna, kääntäjä ; Ant-Wuorinen, Miina, kääntäjä ; Nuora, Marja, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Opi tuntemaan jännittävät vihannekset, jotka ilmestyvät uudelleen vuosi toisensa jälkeen! Parsa, raparperi ja piparjuuri ovat tuttuja monivuotisia suosikkeja puutarhoissa, mutta oletko kuullut merikaalista, hyvänheikinsavikasta tai köynnöspinaatista?

Tässä kirjassa esitellään kuutisenkymmentä huolella valittua monivuotista vihannesta, jotka sopivat pohjoiseen ilmastoomme. Yksivuotisiin vihanneksiin verrattuna niiden kasvatus on helppoa ja ravintosisältö korkea. Lisäksi satoa voidaan korjata aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn ilman jatkuvaa kastelun, lannoittamisen tai kitkemisen vaivaa.

Kirja sisältää kaiken tarvittavan tiedon, jotta pääset vauhtiin monivuotisten vihannesten kasvattamisessa. Jännittävät ruokaohjeet, kuten päivänliljakeitto, etikkasäilötyt kotkansiivet ja hapatetut monivuotiset lehtivihannekset, inspiroivat tutustumaan uusiin makuihin. Loppuun on koottu hyödyllisiä taulukoita kasvien ominaisuuksista ja ravintoarvoista sekä vinkkejä taimistoista ja siemenliikkeistä.

Tästä kirjasta on paljon iloa, olitpa sitten utelias vihannesviljelijä, kukkivia perennoja rakastava romantikko tai luonnonläheisen puutarhan haltija. Kruunaa puutarhasi helppohoitoisilla monivuotisilla hyötykasveilla!

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miten tehdään maailmaa valloittava Korean Fried Chicken? Onnistuuko okonomiyaki? Käykö kimchi kunnolla?

Street Food Aasia vie trendikkäälle ruokamatkalle Soulin ja Tokion sokkeloisille kujille ja kattaa pöytään Korean ja Japanin parhaat katu-, koti- ja baariruoat gyozasta gimbapiin komein kuvin ja helppotekoisin reseptein.

Eksoottista, yksinkertaista ja konstailematonta ruokaa, joka onnistuu pienellä paneutumisella keneltä tahansa.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaikki tärkeä, mitä nuoren retkeilijän kannattaa tietää!

Retkeilyn perusteet haltuun ja nokka kohti metsää! Helppolukuinen ja runsaasti kuvitettu tietokirja aloittelevalle retkeilijälle.

Nyt reppu selkään ja retkelle! Mutta mitä pakata mukaan? Miten toimivat kartta ja kompassi, entä mitä pitää muistaa kun aikoo jäädä metsään yöksi? Kuinka toimia, jos jotakin sattuu? Seikkailijan retkikirja kertoo kattavasti ja napakasti kaiken, mitä nuoren seikkailijan kannattaa retkeilystä tietää.

Tietopalat on alakoululaisille suunnattu helppolukuinen kirjasarja, jossa tutustutaan erilaisiin mieltä kutkuttaviin aiheisiin harrastuksista luontoon ja tieteestä kulttuuriin.

Johanna Venho on kirjoittanut monipuolisesti runoja, lastenkirjoja ja proosaa. Elina Ovaskainen on kuvittaja ja sarjakuvataiteilija, joka tekee omaelämäkerrallista Hologramofoni-sarjakuvapäiväkirjaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Humoristinen tositarina unelmien romahtamisesta ja uudesta noususta.

Kaupunkilaisnainen remontoi unelmiensa hevostilaa puolisonsa kanssa. Mies lähtee, ja nainen jää yksin toiveidensa ränsistyneille raunioille. Työmaa tuntuu loputtomalta, elämästä katoavat värit, kyky tuntea ja hymyillä. Vähitellen tilaa ympäröivä luonto herättää hänet uudelleen eloon. Kuinka kaupunkilainen saa elämäänsä rakennettua maalaisyhteisössä? Kuinka hän selviää kaikista kommelluksista, karkailevista hevosista, katoilevasta muurarista ja uuden elämänkumppanin etsimisestä? Kirja on kirjoitettu kaikille, jotka haaveilevat ihanasta elämästä maalla, ja vertaistueksi niille, jotka ovat lähteneet toteuttamaan unelmaansa tai taistelevat noustakseen kriisin jälkeen takaisin elämään kaikilla aisteilla.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Kirja
Adlington, Lucy, kirjoittaja ; Paju, Päivi, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vaikuttava tositarina naisista, jotka ompelivat natseille näyttäviä muotiluomuksia säästyäkseen kuolemalta.

Laajaan tutkimusmateriaaliin ja useisiin aiemmin julkaisemattomiin lähteisiin pohjautuva Auschwitzin ompelijattaret kertoo natsien muotihuoneessa työskennelleiden naisten uskomattoman tarinan.

Joukko naisvankeja määrättiin Auschwitz-Birkenaun tuhoamisleirillä työskentelemään komendantin vaimon Hedwig Hössin perustamaan ompelimoon.

Keskitysleirin ompelimo palveli niin leirin vartijoita perheineen kuin SS-upseereita ja näiden vaimoja. Murhattujen vankien matkalaukuista otettuja laadukkaita vaatteita korjailtiin uusille omistajilleen sopiviksi ja uusia muotiluomuksia ommeltiin tilauksesta korkea-arvoisten upseerien rouville käytettäviksi lukuisissa juhlissa ja seurapiiritapahtumissa.

Ompelijoista viimeinen elossa oleva ehti antaa kirjaa varten haastattelun, jossa hän kuvailee tuon makaaberin muotiateljeen arkea.

Kirja kertoo myös, miten tärkeä rooli ompelijattarilla oli leirin vastarintaliikkeen verkostossa.

Lucy Adlington on Yorkshiressa asuva englantilainen historioitsija ja kirjailija, joka on julkaissut lukuisia romaaneja sekä tietokirjoja.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rikoskonstaapeli Hallavainen 1
Piinaava Tampere-dekkari alamaailman välienselvittelystä

Alamaailman kuningatar aloittaa koukuttavan dekkarisarjan, jossa tamperelainen rikoskonstaapeli Hallavainen ratkoo kollegoidensa kanssa synkkiä murhatapauksia.

Hallavainen tutkii alamaailman kruunaamattoman kuningasparin arvoasuntoa, joka näyttää lähinnä teurastamolta. Asukkaat ovat kadonneet jäljettömiin.

Sosionomi Anu Murtovuo muuttaa työn perässä Oulusta Tampereelle. Hän joutuu uhkaaviin tilanteisiin, jotka johdattavat hänet kolkkojen perhesalaisuuksien jäljille. Kuka hän oikein on?

Akaassa asuva Päivi Alasalmi (s. 1966) on kirjoittanut 25 teosta, mm. romaaneja, novelleja ja satukirjoja, ja niitä on käännetty lukuisille kielille. Syksyllä 2021 ilmestynyt Sudenraudat on kerännyt runsaasti kiitoksia lukijoilta ja kriitikoilta. Romaani pohjautuu tositapahtumiin ja kertoo 1880-luvulla 22 lasta surmanneen susilauman metsästyksestä.

Tallennettuna:
Hakutulos 15

Näkymätön ansa Näytä tarkat tiedot

Hidden in plain sight, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

William Warwick 2

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Musse & Helium 1
Musse ja Helium toivottavat lukijat tervetulleiksi maagiseen satumaailmaan, johon on helppo hypätä yksin tai koko porukalla.

Mussen ja Heliumin seikkailut pursuavat lämminhenkistä jännitystä, huumoria ja fantasiaa ja viihdyttävät koko perhettä. Camilla Brinckin lastenromaanit on suunnattu 5-10-vuotiaille, ja sarja on ollut valtava menestys Ruotsissa ja Norjassa.

Hiirisisarukset Musse ja Helium asuvat Camillan luona tavallisina lemmikkeinä, kunnes eräänä päivänä seinään avautuu salaperäinen hiiren mentävä kolo. Uteliaat ja toimeliaat sisarukset lähtevät tutkimaan ovea ja tempautuvat salattuun satumaailmaan, missä heidän on ratkottava kuninkaallinen tehtävä.

Salaperäinen kolo aloittaa viisiosaisen seikkailusarjan, jossa matkataan mysteeriseen valtakuntaan täynnä mitä mielikuvituksekkaimpia ja merkillisempiä olentoja. Lastenromaanisarjassa on elokuvallisen komea ja runsas kuvitus.

Kirjailija Camilla Brinck on luonut runsaan, värikkään ja omintakeisen fantasiamaailman, jonka parissa viihtyy koko perhe. Brinck on taustaltaan sekä laulaja että lauluntekijä, ja rytmin ja melodisuuden hallinta näkyy myös hänen kirjoissaan. Mussen ja Heliumin maailmaan voi tutustua lisää osoitteessa https://musseochhelium.se.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tipujengi 2

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Palkittu trilleri, jota ei voi laskea käsistään!

Ne jotka tappavat on huimaavan vangitseva psykologinen trilleri tavallisista ihmisistä epätavallisessa tilanteessa. Se kuvaa piinaavasti, miten yksi väärä päätös voi johtaa moraalin syöksykierteeseen.

Johan ja Anna kirjautuvat pikkukaupungin hotelliin. Vaimonsa juuri jättänyt Johan haluaa juhlia eroaan, mutta Annalla on muuta mielessä: hän on päättänyt lopettaa suhteen, sillä perhe painaa hänellä vaakakupissa enemmän kuin omat tunteet. Viikonloppu ei mene kummankaan suunnitelmien mukaan. Tapahtuu kamala onnettomuus, ja pari joutuu tekemään kohtalokkaan päätöksen. Pian he huomaavat olevansa matkalla kohti painajaista, josta ei ole paluuta.

Ihon alle menevä Ne jotka tappavat palkittiin Ruotsissa Crimetime Awardilla ja oli lisäksi ehdolla vuoden kirjaksi ja Adlibris-palkinnon saajaksi. Teos on ilmestynyt jo 14 kielellä.

Klas Ekman (s. 1975) on kirjailija ja toimittaja, joka on julkaissut useita muusikkoelämäkertoja ja kirjoittanut moniin Ruotsin merkittävimmistä sanoma- ja aikakauslehdistä. Nykyään Ekman työskentelee toimituspäällikkönä arvostetussa ruotsalaisessa Volante-kustantamossa.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jackson Lamb 3
Jos aiot lukea yhden vakoiluromaanin tänä vuonna, lue Todelliset tiikerit. Vielä parempaa on lukea koko sarja. - The Spectator

Luupäät avaa sarjan tavalla, jonka jälkeen on itsestäänselvää, että jatko-osatkin menevät lukulistalle. Mick Herron tuo vakavasti otettavaan vakoilukirjallisuuteen uuden kulman. Vaikka se on uskottavaa, siinä voi olla myös ripaus kepeyttä. - Kansan Uutiset

Brittien kotimaantiedustelun luupäät heräävät tositoimiin Jackson Lamb -sarjan kolmannessa osassa, jossa sivukonttorin olemassaolo on uhattuna.

Jackson Lambin sihteeri Catherine Standish törmää kadulla vanhaan kollegaansa. Pian hän huomaa olevansa panttivanki, mutta miksi: kuka ihmeessä voi saada päähänsä kaapata toisten hylkiöiden kanssa papereita pyörittelevän entisen alkoholistin ja ikäneidon?

Henkilökohtaista se ei voi olla, joten sen täytyy jotenkin liittyä Slough Houseen ja Jackson Lambiin. Ja sanotaan Lambista mitä hyvänsä, omia vakoojiaan hän ei jätä pulaan...

Aikaisemmin julkaistuista kirjoista Luupäistä ja Nukkuvista leijonista tuttu sekalainen seurakunta ryhtyy ryminällä toimeen, ja pian selviää, että kaappaus on vain jäävuoren huippu: pinnan alta paljastuu laaja juoniverkko, joka yltää tiedustelupalvelun huipulle saakka.

Tallennettuna:
Hakutulos 22

Kiltin tytön murhaopas Näytä tarkat tiedot

A good girl's guide to murder, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kiltti tyttö 2
Kansainvälinen menestysdekkari pitää jännityksessä yllättävään loppuratkaisuun saakka.

Viisi vuotta sitten Sal Singh murhasi tyttöystävänsä Andie Bellin. Poliisi tietää, että Sal teki sen. Kaikki kaupungissa tietävät, että Sal teki sen.

Mutta murhan jälkimaininkien kalvamassa pikkukaupungissa kasvanut Pippa Fitz-Amobi ei ole asiasta niin varma. Kun Pippa valitsee tapauksen kouluprojektinsa aiheeksi, hän pääsee perille salaisuuksista, joita joku on epätoivoisesti yrittänyt pimittää. Jos todellinen tappaja on edelleen vapaalla jalalla, kuinka pitkälle hän on valmis menemään salatakseen tekonsa?

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Kirja
Kaarla, Riina, kirjoittaja, kuvittaja ; Kaarla, Sami, kirjoittaja, kuvittaja ; Vacklin, Anders, kirjoittaja, kuvittaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pet Agents: Lemmikkifrendit 1
Kuinka kaikki alkoi?

Lemmikkifrendit-sarja ilmestyy rinnakkain Pet Agents -sarjan ohessa. Ensimmäisessä Lemmikkifrendit-kirjassa kerrotaan, miten kuusivuotias Kati-e sai ensimmäisten lemmikkinsä, miten hän tutustui parhaaseen ystäväänsä Lisaan ja rakensi ensimmäisen robottinsa.

Lemmikkifrendit käynnistää Pet Agentsille helppolukuisemman rinnakkaissarjan, joka kertoo miten Kati-en ja Ti-botin agenttikaksikko sai alkunsa ja ratkaisi ensimmäiset tehtävänsä.

Riina ja Sami Kaarla ovat taitavia ja tuotteliaita lastenkirja-ammattilaisia, jotka hallitsevat niin tarinoiden kirjoittamisen kuin kuvittamisenkin. Anders Vacklin on kokenut käsikirjoittaja, dramaturgi ja tietokirjailija, joka on aiemmin kirjoittanut mm. scifiä ja pelimaailmaa yhdistelevän Sensored Reality -nuortenromaanitrilogian.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kiehtova ja pelottava klassikko nyt elokuvana

Stephen Kingin ensimmäinen suomennettu romaani.

Kahdeksanvuotias Charlie McGee pystyy sytyttämään tuleen mitä tahansa - kirjoja, leluja, jopa ihmisiä - vain katseensa voimalla. Perhettä on tarkkailtu salaa siitä saakka, kun Charlien vanhemmat osallistuivat yliopistossa huippusalaiseen kokeeseen. Kun käy ilmi että tulensytyttäjän kykyä halutaan käyttää aseena, Charlie lähtee isänsä kanssa epätoivoiselle pakomatkalle halki Amerikan mantereen. Tieteellisen tiedustelun osasto, Verstas, jahtaa Charlieta säälimättä, mutta tytön voimat ovat pelottavampia kuin vihollinen osaa aavistaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nea Guttorm 2

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Marraskuun 31. päivänä 1939 venäläiset sotajoukot vyöryivät laajana rintamana Suomen rajan yli. Ilomantsia kohti suuntautui vahvasti aseistettu, lähes 20 000 sotilaan divisioona, jota vastaan suomalaisilla oli asettaa vain 450 miehen vahvuinen Erillinen pataljoona 11.

Sitkeästi taistellen ja viivyttäen suomalaiset joutuivat perääntymään ensin Möhköön ja siitä edelleen Oinassalmenvesistölinjalle. Uupuneille joukoille saatiin vähitellen vahvistuksia, ja oli aika vallata Möhkö takaisin. Alkoi raju taistelu elämästä ja kuolemasta.

Tositapahtumiin pohjautuva romaani perustuu suomalaisten ja venäläisten sotilaiden haastatteluihin ja kertomuksiin. Pääosaan nousee kokenut rajakersantti Aarne Pynnönen.

Eino Launonen (s.1952) on kuopiolainen, eläkkeellä oleva rikosylikonstaapeli, joka harrastaa muun muassa sotahistoriaa. Oinassalmen linja pitää on hänen esikoisromaaninsa. Aikaisemmin Launonen on kirjoittanut novelleja eri julkaisuihin sekä näytelmien käsikirjoituksia.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kirjakärpänen-sarja houkuttelee lukemaan itse ja tutustumaan kirjojen kiehtovaan maailmaan.

Taneli rakastaa jalkapalloa yli kaiken. Perhe on kuitenkin muuttanut uuteen kaupunkiin, ja Tanelia hermostuttaa mennä uuden joukkueen treeneihin. Tiukassa paikassa häpeän peikko istahtaa olkapäälle ja tuntuu valtaavan koko mielen. Onneksi Taneli tutustuu mukavaan Eeviin ja huomaa, että ystävyys on parasta vastalääkettä häpeälle ja jännittämiselle.

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Paten aikakirjat 9

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eerika 3
Vangitseva trilleri muistojen pettävyydestä, mielen manipuloinnista ja kostosta.

Eerika menetti lapsena perheensä tulipalossa, josta hän on syyttänyt itseään vuosikymmeniä. Eerika alkaa epäillä muistikuviaan tulipalosta, kun hänen vanhempiensa ystävä, psykologi Harriet ilmestyy hänen elämäänsä. Pian Harrietin ympärillä alkaa tapahtua brutaaleja kuolemantapauksia ja Eerika tempautuu mukaan jännitysnäytelmään, jonka juuret näyttävät ulottuvan Suomen puolustusvoimien keskeytettyyn tutkimushankkeeseen. Voiko Eerika luottaa enää mihinkään, kun menneisyys paljastuu valheeksi?

Sielujen syöveri on ylistetyn jännärisarjan kolmas osa.

"Suorastaan mestarillinen trilleristi." - Suomen Kuvalehti

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 33

Syvyyksien tytär Näytä tarkat tiedot

Daughter of the deep, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suosikkikirjailijan jännittävä meriseikkailu on nykyaikainen kunnianosoitus Jules Vernelle.

Ana on aloittanut opinnot kuuluisassa merentutkijoita kouluttavassa laitoksessa. Lukuvuosi huipentuu merellä järjestettävään kokeeseen, jonka yksityiskohdat on pidetty visusti salassa. Opiskeluhuolet kuitenkin unohtuvat, kun luokka todistaa kammottavan tragedian ja vihanpito kilpailevan koulun kanssa kasvaa vaarallisiin mittasuhteisiin.

Anan kyvyt joutuvat odottamattomalle koetukselle. Vauhdikkaiden käänteiden lomassa hän saa selville häkellyttäviä asioita menneisyydestään.

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Marianne Jidhoff 8
Jo yli kolme miljoonaa kirjaa myynyt Marianne Jidhoff -dekkarisarja sukeltaa kullattuihin kulisseihin! Luvassa on eleganttia jännitystä Marianne Jidhoffin parissa.

Ruotsin rikkaimpiin sukuihin kuuluvan Renaudot'n perheen nuorin tytär Isabelle katoaa kesken siskonsa hääjuhlan toukokuussa 1988. Isabellen kohtalo jää mysteeriksi. Kolmekymmentä vuotta myöhemmin perhettä haastatellaan katoamisesta kertovaan radiodokumenttiin. Ohjelma herättää myös poliisin huomion, ja esitutkinnanjohtaja Marianne Jidhoff avaa uudelleen tapauksen tutkinnan. Minne Isabelle katosi, ja mikä on totuus perhetragedian taustalla? Vuosikymmeniä piilossa pysyneet salaisuudet alkavat nousta pinnalle, eikä kukaan ole turvassa epäilyiltä.

Kahdeksan askelta pimeässä on suositun sarjan kahdeksas osa. Jännitystä tarjoavaa Marianne Jidhoff -sarjaa on myyty jo yli 3 miljoonaa kappaletta, ja sarjan elokuvaoikeudet ovat ruotsalaisella tuotantoyhtiöllä. Tukholmassa asuva Denise Rudberg (s. 1971) on yksi Ruotsin suosituimpia kirjailijoita. Hän aloitti kirjailijanuransa chick litillä, kirjoitti seuraavan vuosikymmenen eleganttia jännitystä ja viime vuosina myös historiallisia romaaneja.

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Hakutulos 36
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pakahduttava tarina valinnoista, toisista mahdollisuuksista ja elämän ennalta-arvaamattomuudesta.

Viisitoista vuotta sitten Emily menetti kaksi intohimoaan: musiikin ja rokkaripoikaystävänsä. Nyt hän on päässyt pitkälle ja auttaa psykologina muita ratkomaan ongelmiaan. Elämä huolehtivaisen lääkäriaviomiehen kanssa New Yorkissa on ihanaa. He aikovat perustaa perheen.

Nykyinen hallittu onni kuitenkin suistuu raiteiltaan, eikä mikään enää ole varmaa.

Sitten Emily kuulee radiossa laulun, joka tuntuu kertovan hänestä, vieläpä tutulla äänellä. Kun menneisyyden intohimot hyökyvät nykyisyyteen, Emily joutuu kysymään itseltään: Kuka minusta oikein on kasvamassa? Ketä minun kuuluu rakastaa?

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kari Takamäki 22
Pitkän linjan rikostoimittaja Sipilän dekkarit ovat realistisia ja niiden henkilöiden
kohtalot jopa deterministisiä.

Helsingin rikospoliisi on vaativan mysteerin äärellä, kun kaupungista löytyy miehen ruumis, jollaista ei pitäisi enää olla olemassakaan. Paljastuu, että vainaja on jo aikoja sitten kirjattu kuolleiden kansioihin.

Juttu tulee rikoskomisario Takamäen ryhmälle. Pian selviää, että vainaja on kadonnut vuosia sitten ja julistettu jo kuolleeksi. Katoamista epäiltiin aikanaan henkirikokseksi.
Tapaus muuttuu entistä oudommaksi, kun poliiseille selviää, että uhri on elänyt Helsingissä jo pidempään uuden henkilöllisyyden turvin. Tapaus vetää Suhosen ja muut Takamäen ryhmästä taas alamaailman syvyyksiin.

Poliisiromaanin taitaja Jarkko Sipilä (1964-2022) oli toimittaja ja kirjailija. Hänen teoksiaan on julkaistu useilla kielillä. Hänet tunnettiin muun muassa rikostoimittajana MTV:n uutisissa ja erikoisohjelmissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 39

Banaanipuku, juhlakengät ja superärsyttävä supersankari Näytä tarkat tiedot

Bananbus, finskor och en superjobbig superhjälte, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Saagan seikkailut 3
Viisi valloittavaa tarinaa eskari-ikäisen Saagan elämästä.

Tervetuloa Saaga Linnea Laineen maailmaan Auringonkukkatielle. Tomeran kuusivuotiaan arjessa sattuu ja tapahtuu. Tässä kirjassa hän pääsee ihan oikealle kampaajalle sekä päiväkodin päättäjäisjuhliin. Halloweenina Saaga haluaa ehdottomasti pukeutua pilaantuneeksi banaaniksi!

Kirjan kertomukset käsittelevät tarkkanäköisesti pienen lapsen suuria tunteita, salaisuuksia ja ystävyyssuhteita.

Saagan aiempia seikkailuja voi lukea kirjoista Trampoliini, uimakoulu ja kadonnut Tiikeritassu sekä Syntymäpäivät, temppurata ja itsepäinen etuhammas. Ne ovat myös katsottavissa Viaplayn animaatiosarjana.

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tulisiivet 4
Kouluikäisten eeppinen lohikäärmeseikkailu jatkuu

Kohtalon lohikäärmeenpoikasten on löydettävä keino, jolla he voivat lopettaa Pyrrhiaa riepottelevan sodan.

Tähtimö on saapunut yösiipien salaperäiseen maahan, missä hänen on valittava oman heimonsa ja ystäviensä välillä. Pyrrhian kohtalo on hänen kynsissään, eikä ole ketään, joka voisi häntä auttaa. Tähtimön on löydettävä rohkeutensa ennen kuin on liian myöhäistä.

Tallennettuna:
Hakutulos 41
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Agnes 3
"Miten voikaan lastenkirja olla näin hyvä?!" (Kirjoihin kadonnut -blogi)

Palkittu mysteerisarja jatkuu! Alakouluikäisten Agnes-kirjat liikkuvat kutkuttavasti yliluonnollisen ja tavallisen arjen välimaastossa.

Agnes ja äiti ovat muuttaneet salaperäiseen huvilaansa, jossa järjestetään kesäleirejä. Yhtäkkiä kuvataideleirin piirustuspinoon ilmestyy töitä, joita kukaan ei tunnista omakseen. Agnesin kameraan tallentuu outo varjo, aivan kuin joku seisoisi tyhjän huoneen ikkunassa. Onko Rauhalan huvilalla lisää salaisuuksia kerrottavanaan?

?Ihastuttavan lämminhenkinen, sydämellinen, mutta samalla myös sopivan jännittävä sekä koukuttava tarina.? - Kirjoihin kadonnut -blogi Agnes ja huvilan salaisuus -romaanista

Agnes ja varjo ikkunassa on Agnes-sarjan kolmas osa. Sarjan avausosa Agnes ja unien avain sai Lasten LukuVarkaus -palkinnon ja oli Runeberg Junior - sekä Arvid Lydecken -palkintoehdokkaana.

Tuutikki Tolonen (s. 1975) on kirjailija ja sanataideopettaja. Tolosen lastenkirjat ovat matkanneet myös maailmalle: Agnes-kirjoja on myyty viiteen ja Mörkövahti-sarjaa yli 25 maahan.

Kati Vuorento (s. 1973) on kuvittaja ja graafinen suunnittelija. ?Kati Vuorennon taidokkaan keveä lyijykynäkuvitus on olennainen osa romaanin [Agnes] viehkeää tunnelmaa.? - Lastenkirjahylly-blogi

Tallennettuna:
Hakutulos 42
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Yllätyksellinen perhemysteeri siitä, kuinka kaikista läheisin osoittautuu vieraaksi.

Leon vaimo Emma rakastaa heidän pientä perhettään yli kaiken. Mutta melkein kaikki, mitä hän on itsestään kertonut, on ollut valetta...

Jollei Leo kirjoittaisi työkseen muistokirjoituksia, Emman salaisuudet eivät olisi ehkä koskaan pulpahtaneet pintaan. Emma on kuitenkin vakavasti sairas, ja Leo yrittää pärjätä tilanteessa tekemällä sitä mitä osaa: kirjoittamalla merkittävänä meribiologina tunnetun vaimonsa elämästä.

Taustatyötä tehdessään Leo saa selville jotain järkyttävää: hänen rakastamaansa naista ei ole edes olemassa. Jos kerran Emma itse on valetta, onko heidän onnellinen perheensäkään totta?

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Kirja
Olkinuora, Susanna, kirjoittaja, taiteilija
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kummituksilla on hauska erityistaito - ne osaavat muuttaa muotoaan! Tässä värikkäässä muodonmuutosleikissä Kalle Kummitus opettaa sinulle tavallisimpia muotoja.

Lähde mukaan leikkiin ja opi muodot Kalle Kummituksen kanssa!

Tallennettuna:
Hakutulos 44
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mahtavat Mahtipennut saavat lisävoimia jännittävässä kuvakirjassa.

Häijy roisto aiheuttaa sekasortoa Jännälahdessa. On aika kutsua apuun Mahtavat Mahtipennut! Mutta kun Jännälahden silta romahtaa, Eki-isäntä joutuu pulaan ja pormestari Pujola siepataan, ei urheinkaan partio pärjää ilman lisäkäpäliä. Pystyvätkö pennut yhdessä Mahtikaksosten kanssa pelastamaan päivän?

Tallennettuna:
Hakutulos 45
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vauhdikas Ryhmä Hau -kuvakirja vie dinosaurusten valtakuntaan.

Ryhmä Hau pääsee jännittävälle seikkailulle hirmuliskojen maille yhdessä Rikun ja uuden pentututtavuuden kanssa. Pormestari Hanttisella on kuitenkin ahne suunnitelma. Hän seuraa ystävyksiä ja ryhtyy kähveltämään dinomunia. Onnistuuko pentupoppoo pelastamaan päivän? KUN OLET PULASSA, RÄYHÄISE APUA!

Tallennettuna:
Hakutulos 47
Kirja
Starling, Robert, kirjoittaja, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 48
Муми-тролли : дорога в Муми-дол
Kirja
Haridi, Alex, kirjoittaja ; Davidsson, Cecilia, kirjoittaja ; Heikkilä, Cecilia, taiteilija ; Jansson, Tove, alkuperäisidean luoja ; Mjaeots, Olga, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Tallennettuna: