Haku

Uutuudet, vko 26/2022

Uutuudet ajalta: 27.6.2022 - 3.7.2022

Muokattu: 25.11.2022
  • Näytetään 1 - 24 / 24
Hakutulos 3
Kirja
Dziubak, Emilia, kirjoittaja, taiteilija ; Varpu, Maarit, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tässä kirjassa kerrotaan eläimistä ja niiden asumuksista ja rakennelmista. Kotiloiden ei tarvitse rakentaa tupaansa, koska ne kantavat sitä aina mukanaan. Hämähäkin verkkojen taidokkuus hämmästyttää, sanoin kuin termiittien keot.
Toisinaan eläimet asuvat asumuksessa, kuten omenassa, vain hetken, sillä ne popsivat kämpän suihinsa. Tutustumme myös eläimiin, joiden kanssa asumme saman katon alla, joskus aivan tahtomattamme, kuten koihin ja hiiriin.

Ällistyttäviä rakennelmia luonnossa on loistavasti kuvitettu tietokirja kaikille luonnonystäville.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Hakutulos 5
Kirja
Thompson, Johanna, kirjoittaja ; Bardi, Carla, kirjoittaja ; Haapasalo, Jade, kääntäjä ; Jones, Brent Parker, valokuvaaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ilmafriteerauskeittimet kypsentävät ruoan nopeasti vain pienellä määrällä öljyä. Ilmafriteerattu ruoka on rapeaa, kevyttä ja terveellistä.

Nyt voit nauttia mehevistä kevätrullista, maukkaista ranskanperunoista, rapeista kananugeteista ja muista tavallisesti uppopaistetuista ruoista ilman tunnontuskia. Ilmafriteerauskeittimet eivät toki ole vain friteerausta varten. Tämän kirjan avulla huomaat voivasi valmistaa laajasti erilaisia ruokalajeja salaateista, pitsoista ja falafeleista hampurilaisiin, kekseihin ja kakkuihin. Ilmafriteerauskeittimen kompakti koko, alhainen energiankulutus ja nopeat kypsennysajat takaavat, että laite sopii kaikkiin koteihin.

  • Kirja sisältää yli 100 veden kielelle herauttavaa reseptiä välipaloista, jälkiruoista ja kaikesta siltä väliltä.
  • Oletko vasta hankkinut ilmafriteerauskeittimen etkä ole varma, miten sitä käytetään? Tämä kirja on sinulle!
Tallennettuna:
Hakutulos 6
Kirja
Ebert, Lily, kirjoittaja ; Forman, Dov, kirjoittaja ; Kivi, Jussi Tuomas, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Riipaiseva muistelmateos holokaustin kauhuista.

Kun Lily Ebert vapautettiin vuonna 1945, juutalaisamerikkalainen sotilas antoi hänelle setelin, johon oli kirjoitettu ?Menestystä ja onnea?. Vuosikymmeniä myöhemmin Lilyn jälkeläinen jäljitti sotilaan perheen sosiaalisen median avulla, jolloin Lily nousi otsikoihin ympäri maailmaa.

Lily kertoo lapsuudestaan Unkarissa, äitinsä ja nuorimpien sisarustensa kuolemasta ja päätöksestään suojella jäljelle jääneitä siskojaan. Hän kuvailee leirin julmuutta ja pieniä uhman elkeitä, jotka antoivat hänelle voimaa. Lily lupasi itselleen, että jos selviäisi, hän kertoisi kaikille totuuden Auschwitzista - jottei vastaavanlaista pahuutta koskaan tapahtuisi.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Underwood, Deborah, kirjoittaja ; Chan, Irene, taiteilija ; Jalo, Marvi, kääntäjä ; Kvaliti Oy, kustantaja
2022
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 8
Kirja
Edvardsson, Mattias, kirjoittaja ; Rönkkö, Taina, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lund 1
Psykologinen jännäri palasiksi murenevasta perheestä.

19-vuotias Stella saa syytteen 32-vuotiaan poikaystävänsä murhasta. Kun Stellan isä ja äiti ryhtyvät pelastamaan tytärtään, pappi-isä unohtaa totuuden ja asianajaja-äiti oikeuden.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rantakylä 2
Vanhoja tuttuja ja uusia tulokkaita Rantakylän idyllisissä maisemissa.

Marleena saa määräaikaisen työn Haapasen leipomossa tuotekehittelijänä. Majapaikaksi sovitussa rivitaloasunnossa on tapahtunut vesivahinko, eikä Rantakylän kunnalla ole tarjota muuta kämppää kuin entinen opettajan asunto rapistuneen kyläkoulun yläkerrasta. Järkytyksekseen Marleena epäilee tuntevansa rakennuksen toisessa päässä majailevan nuorenmiehen.

Tuiki tuttu sen sijaan on lottovoiton saanut sinnikäs exä, jonka keltainen avoauto tuntuu pyörivän kylillä jatkuvasti. Solmuun menneet suhteet eivät näytä selkiytyvän ennen kuin muuan lehmä poikii!

Hurmaava jatko-osa huippusuositulle Poutaa ja perunankukkia -romaanille.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Michael Gannon 1
Tiukassa kansainvälisessä toimintatrillerissä entinen erikoisjoukkojen sotilas saa vastaansa korkean tason salaliiton.

Sukelluskouluttaja Michael Gannonin leppoisa kalastusreissu Bahamalla saa yllättävän käänteen, kun hän näkee Gulfstream-jetin syöksyvän mereen. Koneen hylystä hän löytää kuusi ruumista, laittoman sarjatulipistoolin ja laukun täynnä rahaa ja timantteja. Joku halusi haudata salaisuutensa mereen, ja pian Gannon joutuu pakenemaan henkensä edestä. Mutta myös Gannonin menneisyydessä on kuolettavia salaisuuksia, ja äkkiä saaliin ja saalistajan osat vaihtuvat.

Saaliin jäljillä esittelee uuden raudanlujan sankarin ja on täydellistä luettavaa Jack Reacherin faneille.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sinclairit 2
Kipeänkaunis ja viettelevä romaani neljästä sisaresta ja kohtalokkaasta kesästä.

E. Lockhartin uutuudessa palataan Beechwoodin saarelle sukupolvea ennen Me olimme valehtelijoita -kirjan tapahtumia. Kesään, joka tulee piinaamaan Sinclairin perheen sisaruksia vuosikymmenten ajan...

Tuulen pieksemä yksityissaari Massachusettsin rannikolla.

Nälkäinen valtameri täynnä salaisuuksia ja surua.

Onneton, rakkaudenkipeä, moitteeton tyttö. Vastustamaton, arvaamattomasti käyttäytyvä poika.

Anteeksiantamattomien petosten ja kammottavien virheiden kesä.

Tervetuloa takaisin Sinclairin perheen seuraan.

He olivat aina valehtelijoita.

E. Lockhart on yhdysvaltalainen kirjailija, joka on kirjoittanut lukuisia kirjoja niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Hän on opiskellut kirjallisuutta Columbian yliopistossa ja asuu New York Cityn alueella.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Waaralinnan salaisuudet 1
Waaralinnan sokkeloiset käytävät ovat täynnä salaisuuksia...

Syvällinen ja taidokas trilogian avausosa raottaa ovet Waaralinnan salaperäiseen parantolaan, jossa vaarat vaanivat niin sokkeloisilla käytävillä kuin ympäröivässä metsässä.

Oskar on aivan tavallinen poika, joka asuu vanhempiensa kanssa punatiilisessä talossa kaupungin suurimman torin laidalla. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun hän sairastuu vakavasti. Vanhemmat lähettävät Oskarin syrjäiseen Waaralinnan parantolaan, joka ensihetkistä alkaen tuntuu luotaantyöntävältä ja epäilyttävältä - aina henkilökuntaa myöten. Yhdessä uusien ystäviensä Robinin ja Vilman kanssa Oskar tempautuu huimaan seikkailuun selvittäessään parantolan pahaenteisiä yöllisiä ääniä. Entä mitä kätkee sisäänsä kylmää hohkaava metsä, joka vetää lapsia vastustamattomasti puoleensa?

Waaralinnan salaisuudet: Seitsemän kielonlehteä aloittaa jännittävän ja lämminhenkisen trilogian, jossa mikään ei ole sitä, miltä näyttää. Kirja on vangitseva tarina ulkopuolisuuden tunteesta, ystävyydestä, rohkeudesta ja menetyksestä.

Janne Malinen (s. 1981) on työskennellyt pitkään viestintäalalla sekä freelance-toimittajana. Hän valmistui Helsingin yliopistosta vuonna 2010 pääaineenaan yleinen kirjallisuustiede. Kesällä 2022 ilmestyvän trilogian avausosa Waaralinnan salaisuudet 1: Seitsemän kielonlehteä on Malisen esikoisromaani. "Minä en valinnut tätä tarinaa, vaan tarina valitsi minut."

Teemu Juhani (s. 1987) on kuvittaja ja sarjakuvataiteilija, jonka töitä on julkaistu yli 20 maassa. Lastenkirjojen lisäksi Teemu on kuvittanut lehtiä ja oppimateriaaleja. Alun perin Pohjois-Karjalan pelloilta ja metsistä kotoisin oleva Teemu asuu ja työskentelee nykyään Helsingissä.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Romaani täynnä aurinkoa ja romantiikkaa.

Romantic Comedy Novel of the Year -palkinnon voittaja 2021.

Jodie Jacksonin tunne-elämä on riekaleina - useammasta kuin yhdestä syystä. Saadakseen aikaa koota itsensä ja ajatuksensa hän lähtee yksin Isle of Wightille ja jättää taakseen elämänsä Lontoossa, uransa ja aviomiehensä.

Asetuttuaan asumaan veljensä omistamaan asuntolaivaan Jodie saa pian huomata, ettei hänen etsimästään yksinäisyydestä ole toivoakaan. Siitä pitävät huolen Jodien veljen palkkaama tarmokas kotiapulainen Marilyn sekä naapurissa asuva komea kuvanveistäjä Ned.

Nedin kanssa saareen ja sen asukkaisiin tutustuessaan Jodie alkaa pian nauttia löytämästään uudesta vapaudesta. Kun entinen elämä sitten yllättäen koputtaa ovelle, on Jodien pakko tehdä vaikea valinta.

Carole Matthews on brittiläinen menestyskirjailija, joka on kuuluisa huumorintajustaan ja romanttisista komediaromaaneistaan. Hänen kirjojaan on myyty yli 6,2 miljoonaa kirjaa maailmanlaajuisesti, ja niitä on julkaistu yli 31 maassa. Matthews rakastaa samppanjaa, suklaata ja kakkujen leipomista ja harrastaa tanssimista, zumbaa ja elokuvien katsomista.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mma Ramotswe tutkii 21
Rakastetun dekkarisarjan uusin osa lämmittää sydäntä kuin höyryävä kupillinen rooibosteetä.

Lämpötila nousee helteisessä Botswanassa, ja sen myötä elämän rytmi hidastuu. Tämä sopii vallan mainiosti Mma Ramotswelle, vaikka samalla myös Naisten etsivätoimisto nro 1 hiljenee hetkeksi. Pian naiset saavat kuitenkin yllättävän toimeksiannon perhepiiristä, ja mikä voisi olla tärkeämpää kuin sukulaisten auttaminen.

Samaan aikaan Mma Ramotswe huolestuu nuoresta apulaisestaan Charliesta, joka käyttäytyy oudosti. Kun Charlien pihasta löytyy orpo elefantinpoikanen, alkaa Ramotswe epäillä miehen sekaantuneen hämärähommiin. Ensin täytyy kuitenkin saada eläinparka turvaan, vaikka sitten yön pimeydessä.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jatkosodan aikana monet suomalaiset naiset tekivät töitä Saksan armeijalle. Kun jatkosota loppui ja Lapin sota alkoi, osa naisista lähti saksalaisten mukana Norjaan.
Puhutaan, että sodan jälkeen jotkut naisista kävelivät takaisin Suomeen, mutta heistä ei ole mitään virallista tietoa. Tämä romaani kertoo Irenen, Ailin, Veeran, Siirin ja Katrin tarinan. Tommi Kinnusen Ei kertonut katuvansa on nyt mahdollista lukea myös selkokielellä. Mukautuksen on tehnyt Hanna Männikkölahti, ja selkokirjassa on Ina Majaniemen kuvitus.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jokaisen laulun takana on tarina.

Jännityskirjallisuuden supertähti ja koko maailman rakastama kantrilaulaja ovat yhdessä kirjoittaneet romaanin, joka on täynnä jännitystä, tähtisadetta, kuuluisuuden kiroja ja glamouria.

Lupaava laulaja-lauluntekijä on odotellut vuoroaan jo kauan. Kun hänen lahjakkuutensa vihdoin huomataan, ihmiset rakastavat hänen laulujaan vaikeasta menneisyydestä ja valoisasta tulevaisuudesta. Nashvillessa monet unelmat käyvät toteen, mutta menneisyyden tapahtumat pitävät häntä vielä tiukasti otteessaan ja uhkaavat nousta taas esiin... ja tuhota kaiken saavutetun onnen ja menestyksen lopullisesti.

James Patterson (s. 1947) on yhdysvaltalainen, satoja miljoonia kirjoja myynyt jännityskirjailija, jonka teokset kohoavat ilmestyessään myyntilistojen kärkeen. Hänet tunnetaan mm. Alex Cross -sarjastaan. Dolly Parton (s. 1946) on legendaarinen kantrilaulaja, lauluntekijä ja näyttelijä. Juokse Rose juokse on hänen ensimmäinen romaaninsa, jonka inspiroimana hän kirjoitti myös albumin uusia lauluja.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Kirja
Quinn, Julia, kirjoittaja ; Hirvikorpi, Susanna, kääntäjä ; Hornsby, Siiri, kääntäjä ; Liimatainen, Laura, kääntäjä ; Salo, Pia, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Bridgerton
Bridgertonien tarina jatkuu!

Ennen julkaisemattomia kertomuksia Bridgertonin sisarusten sekä heidän puolisoidensa ja ystäviensä vaiheista. Elivätkö he onnellisina elämänsä loppuun asti?

Bridgerton: Ikuisesti yhdessä kurkistaa rakastettujen henkilöhahmojen elämänvaiheisiin kirjasarjan tapahtumien jälkeen. Yhdeksän hauskaa ja hurmaavaa tarinaa vastaavat moniin lukijoita askarruttaneisiin kysymyksiin: Saavatko Francesca ja Michael lapsia? Lukeeko Simon Bassett isänsä kirjoittamat kirjeet? Entä kuka voittaa kaikkien aikojen krokettiottelun? Lukija pääsee kurkistamaan myös perheen matriarkan Violet Bridgertonin sisimpiin tuntoihin. Uppoudu jälleen Bridgertonien maailmaan!

Julia Quinn (s. 1970) opiskeli taidehistoriaa Harvardissa ja päätti sen jälkeen opiskella lääkäriksi. Kun hänet kaksi vuotta myöhemmin hyväksyttiin Yalen lääketieteelliseen, hänen ensimmäiset käsikirjoituksensa olivat jo löytäneet kustantajan. Hänen romanttiset historialliset romaaninsa, joista tunnetuin on Bridgerton-sarja, ovat maailmanmenestyksiä. Kirjoihin perustuva tv-sarja on Netflixin historian katsotuimpia.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Täydellinen beach read: nostalginen ja kuuma kesäromaani kasaribileistä

Kesä 1983 päättyy Nina Rivan eeppisiin bileisiin Malibun paratiisirannan huvilalla. Sinä iltana kaikki haluavat olla Rivan kuuluisan sisarusparven lähipiiriä.

Villin juhlayön aikana Ninan, Jayn, Hudin ja Kitin elämä kuitenkin muuttuu peruuttamattomasti.

New York Times -bestselleriksi noussut kesän täydellisin lukuromaani kertoo sisaruksista, joiden pintakiillon alla piilee traaginen lapsuus.

"Vastustamaton" - People Magazine

"Rivan perheen nousun ja tuhon seuraaminen yhden villin, liekkien nuoleman yön ajan on kuin osallistuisi vuosisadan bileisiin." - Vogue

"Jos kesän saisi mahdutettua kirjaan, se löytyisi tästä." - Oprah Daily

"Täydellinen ja taidokas beach read, jossa tunteet vellovat syvällä kuin meri." - Holly Bourne

"Auringonpaahtama, koukuttava ja hauska, ehdoton kesäkirjasuosikki." - Stylist (vuoden parhaita kirjoja)

"Jumaloin kaikkea tässä kirjassa."- Daily Mail

"Häpeämättömän eskapistinen" - Sunday Times

"Herkullinen" - Sunday Telegraph (viikon kirja)

"Äärimmäisen nautinnollinen"- Mail on Sunday

"Taylor Jenkins Reid todellakin hallitsee tarinankerronnan taidon... unohtumaton kirja unohtumattomasta yöstä." - HelloGiggles

Tallennettuna:
Hakutulos 19

Ylpeä sydän Näytä tarkat tiedot

The pride of Jared MacKade, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

MacKaden veljekset 2

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Postinumeromurhat 2
Peleistä julmin on rakkaus.

Toimittaja Mikael Kokkonen istuu viimeisiä kuukausiaan vankilassa, kun hän saa sellitoverikseen sympaattisen tennisopettaja Ville Aaltosen. Entinen tennistähti on tuomittu kauppaneuvos Kalle Strandin taposta.

Aaltonen näyttää suhtautuvan tuomioonsa tyynesti, kunnes eräänä yönä hän pyytää Kokkoselta apua. Hänen suuri rakkautensa, kauppaneuvoksen vaimo Gitta, on kadonnut.

Kokkosen tutkimukset vievät hänet Kalastajatorpan tenniskentille ja dekadentteihin hienostopiireihin. Pala palalta hahmottuu myös Kalle Strandin henkirikoksen ällistyttävä käsikirjoitus.

Pete Suhosen Postinumeromurhat-sarja pureutuu lähimenneisyyden Helsinkiin kovaksikeitetyn rikoskirjallisuuden ja film noirin hengessä. Helsingin Munkkiniemeen sijoittuva Tennisopettaja on sarjan toinen osa. Ensimmäinen osa, juonikuviostaan, kaupunkikuvauksestaan ja huumoristaan kiitetty Naiset kuin muuttolinnut, ilmestyi vuonna 2021.

Pete Suhonen on helsinkiläinen kirjailija ja päätoimittaja. Hän on julkaissut aiemmin kuusi romaania. Koira joka kävi coffee shopissa oli Nuori Aleksis -palkintoehdokas.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Meidän omat 2
Hauska ja huisin jännittävä jatko-osa vauhdikkaaseen jalkapallosarjaan.

Suomelle EM-pronssia voittanut Töllinkulman koulu on jälleen valmis urotekoihin vihreällä veralla, nyt MM-tasolla. Kunhan lopputurnaukseen saakka vain selvitään. Teemun, Jessen ja Liisan kumppaneineen on lyötävä jauhot suuhun paikallisvastustajille, sitten hoidettava ylialueellinen välikarsinta ja sen päälle vielä paha pala, maanosakarsinta.

Riittävätkö pikkukoulun paukut pelin kovetessa? Onko Töllinkulma taas terästä ja muut tulee perästä, vai tasan päinvastoin?

Tallennettuna: