Haku

Uutuudet, vko 30/2022

Uutuudet ajalta: 25.7.2022 - 31.7.2022

Muokattu: 28.11.2022
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

"Tällaista kun olisi lukijoille tarjolla enemmänkin, niin ehkäpä moni alakulo voitaisiin selättää!" - Kirjavinkit

Yhtenä päivänä siihen havahtuu: peilistä katsoo keski-ikäinen nainen. Onko suun juonteiden lisäksi elämänkin suunta väistämättä alaspäin? Mitä kaikkea ikääntyminen tarkoittaa - joko nyt, tadaa, on aika sen "Omannäköisen Elämän?"

Naistenlehdissä ja mainoksissa kypsät naiset hehkuvat iän tuomaa rauhaa, ovat sinut itsensä kanssa, ja seksikin, no sehän nyt vaan on älyttömän mahtavaa. Mutta entä jos keski-ikäisenä onkin yhä epävarma ja keskeneräinen? Miten pärjää parisuhdemarkkinoilla, jos sisäinen puuma on kadoksissa? Onko työelämässä mahdollisuuksia uuteen, tai edes entiseen? Munasolujen jälkeinen elämä - mitä se oikein on?

Laura Honkasalo tunnustelee keski-iän ihmeitä ja ihanuuksia aidon itsen, anti-age-tuotteiden ja loppuelämän kokoisten kysymysten ristipaineessa.

Kirjan verran vertaistukea kypsille, epäkypsille ja muuten vain varttuville.

Laura Honkasalo on kirjailija ja toimittaja. Hän on julkaissut useita romaaneja sekä mm. teokset Kaapin henki (2019), Pöytä yhdelle (2016) ja Nuukaillen (2014).

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Opettele kertomaan, mitä tarvitset, ja opi olemaan oma itsesi

Meistä jokainen tarvitsee terveitä rajoja: tiedämme, että niiden avulla tasapainotetaan työtä ja vapaa-aikaa, tullaan toimeen hankalien tyyppien kanssa ja parannetaan läheisiä ihmissuhteita. Mutta mitä "terveet rajat" oikeastaan tarkoittavat? Miten onnistua ilmaisemaan omia tarpeitaan, sanomaan "ei" ja olemaan jämäkkä loukkaamatta toisia?

Ihmissuhdeguru, Instagramin suosikkiterapeutti Nedra Glover Tawwab tekee selkoa tuttuakin tutummasta ilmiöstä. New York Timesin bestsellerlistalle ponnahtaneessa teoksessaan hän esittelee helposti käytäntöön soveltuvia keinoja, joilla asettaa rajoja elämän eri alueilla. Kirjan niksit perustuvat tuoreeseen tutkimustietoon ja kognitiivisen käyttäytymisterapian parhaisiin käytäntöihin, ja ne auttavat tunnistamaan ja ilmaisemaan omia tarpeita anteeksipyytelemättä. Niiden avulla voi myös ratkoa mm. läheisriippuvuuden, ahdistuksen, masennuksen ja burnoutin taustalla piileviä syitä.

"Perusteellinen opas rajojen merkityksen ymmärtämiseen ja niiden asettamiseen ihmissuhteissa."

  • Publisher Weekly
Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Viisas ja kannustava teos tarjoaa mielen työkaluja elämänmuutoksen toteuttamiseen.

Suurissa elämänmuutoksissa kuljetaan kahta polkua: ulkoista ja sisäistä. Muutos uralla, ihmissuhteissa tai elämäntyylissä vaatii konkreettisten tekojen lisäksi muutosta mielessä, kykyä edetä ristiriitaisista tunteista ja muutosta estävistä ajattelumalleista huolimatta.

Muutos mielessä tarjoaa psyykkisen työskentelyn menetelmiä ja tutkittua tietoa elämänmuutoksen psykologiasta yhdistettynä käytännönläheisiin harjoituksiin. Vastaukset muutoksen tarpeisiin löytyvät usein arjesta ja uusi suunta omista arvoista. Kirjan mielentaitoharjoitukset tukevat muutoksessa etenemistä.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Bi- ja panseksuaalisuuteen suhtaudutaan edelleen usein vähätellen: ne ovat yhtä aikaa näkymättömiä sekä ennakkoluulojen ja väärinkäsitysten varjostamia. Eivätkä syrjintä ja ennakkoluulot rajoitu ainoastaan valtakulttuuriin, vaan bi- ja panseksuaalit kohtaavat kielteisiä asenteita myös sateenkaariyhteisön sisällä. Vastapainona näkymättömyydelle on kokemus vapaudesta rakastaa, solmia ihmissuhteita ja toteuttaa seksuaalisuuttaan omaehtoisesti.

Jenny Kangasvuon tekemät haastattelut antavat äänen yksilöllisille kokemuksille, joissa on yllättävän paljon samaa sukupolvesta riippumatta. Kangasvuon omat kokemukset elämästä biseksuaalina taustoittavat ja värittävät teosta. Lisäksi hän on tutkinut, miten bi- ja panseksuaalisuudesta on viimeisen 50 vuoden aikana kirjoitettu suomalaisessa lehdistössä. Teos myös kartoittaa suomalaisen bi- ja panseksuaalisuuden sekä ylipäätään suomalaisen seksuaalikulttuurin historiaa.

FT Jenny Kangasvuo on kulttuuriantropologi ja kirjailija, jonka erityisalaa ovat seksuaalisuus ja ruumiillisuus niin tutkimuksessa kuin tarinoissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 6

Nuoren antirasistin käsikirja Näytä tarkat tiedot

Håndbok for unge antirasister, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Puhuminen on ensiaskel muutokseen. Napakka tietopaketti rasismia vastaan.

Yksi rasistinen kommentti on kuin vesipisara - se ei vielä kastele. Tuhat vesipisaraa kastelee kuitenkin läpimäräksi. Nuoren antirasistin käsikirja opettaa tunnistamaan rasismin ja puuttumaan siihen. Kirjan esimerkit ja kymmenen erilaista hahmoa näyttävät, miksi monimuotoisuus on tärkeää.

Käsikirjan avulla niin lapsen kuin vanhempienkin on helppo tarttua keskusteluun rasismista. Kirja valaisee rasismin isoja kysymyksiä, historiaa ja perusfaktoja. Ennen kaikkea se kannustaa pohtimaan niitä itse ja kavereiden kanssa, koulussa ja kotona. Sopii ala- ja yläkouluikäisille.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Suzman, James, kirjoittaja ; Fava, Michelle, kuvittaja ; Rekiaro, Ilkka, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Elämme yltäkylläisyyden maailmassa, mutta miksi silti teemme enemmän työtä kuin koskaan aiemmin?

Työ määrittelee keitä olemme ja miten käytämme aikamme, se muokkaa kehomme ja arvojemme lisäksi ympäristöämme ja aikakäsitystämme. Mutta suhtautuivatko myös esihistorialliset esivanhempamme työhön tällä tavalla? Millainen oli maailma, jossa työ ei ollut yhteiskunnan tärkein asia - ja voiko sen saada takaisin?

Antropologi James Suzman kartoittaa kirjassaan ihmisen ja työn historiaa ammentaen oivalluksia niin arkeologiasta ja evoluutiobiologiasta kuin fysiikasta ja taloustieteestä. Ihmiskunnan alkuhämäristä maanviljelyn synnyn ja teollistumisen kautta tulevaisuuteen ulottuva matka haastaa samalla monet perusolettamuksemme siitä, keitä me lajina olemme.

"Kun automaatio mitä ilmeisemmin mullistaa tyystin globaalit työmarkkinat, on kiire miettiä uudelleen työn taloudellista, psyykkistä ja jopa hengellistä merkitystä. Tutkimalla metsästäjä-keräilijöiden, ihmisapinoiden ja jopa lintujen elämää Suzman osoittaa, että se, mitä me pidämme 'luonnollisena', on usein pelkkää teollisuusgurujen ja maataloususkontojen kyseenalaista perintöä. Tutustumalla siihen, miten olemme menneisyydessä käyttäneet aikaamme, me toivottavasti saamme edellytykset tehdä viisaampia ratkaisuja tulevaisuudessa."
Yuval Noah Harari

Tallennettuna:
Hakutulos 8

Dinosaurukset : suuri ensyklopedia Näytä tarkat tiedot

Knowledge encyclopedia dinosaur!, suomi
Kirja
Woodward, John, kirjoittaja ; Naish, Darren, asiantuntija ; Minister, Peter, kuvittaja ; Lewis, Arran, kuvittaja ; Kerr, Andrew, kuvittaja ; Bull, Peter, kuvittaja ; Konstantinov, Vlad, kuvittaja ; Kuether, James, kuvittaja ; Lahtinen, Tapani, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vain Dorling Kindersleylta voi odottaa näin upeata dinokirjaa! Häikäisevän upeat kolmiulotteiset dinosaurukset herättävät esihistoriallisen maailman eloon ennennäkemättömällä tavalla.

LÄHDE aikamatkalle mesotsooiselle maailmankaudelle ja tapaa maata hallitsevat dinosaurukset, taivaalla vaanivat lentoliskot ja valtamerillä saalistavat uskomattomat matelijat.

NÄE esihistorialliset eläimet hämmästyttävän yksityis-kohtaisina ja realistisina.

LUE kiehtovien dinosaurusten ja muiden muinaisten eläinten elämästä ja siitä, miksi ne kuolivat sukupuuttoon ja mitä niiden fossiilit paljastavat.

Yli 60 esihistoriallista eläintä - koe muinaiset eläimet uskomattoman realistisina.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Kirja
Bergeron, Alain M., kirjoittaja ; Quintin, Michel, kirjoittaja ; Sampar, kirjoittaja, kuvittaja, sarjakuvantekijä ; Niemelä, Noora, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
Bergeron, Alain M., kirjoittaja ; Quintin, Michel, kirjoittaja ; Sampar, kirjoittaja, kuvittaja, sarjakuvantekijä ; Niemelä, Noora, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 11
Kirja
Bergeron, Alain M., kirjoittaja ; Quintin, Michel, kirjoittaja ; Sampar, kirjoittaja, kuvittaja, sarjakuvantekijä ; Niemelä, Noora, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 13
Kirja
Kay, Adam, kirjoittaja ; Paker, Henry, kuvittaja ; Jaatinen, Ari, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hulvaton lasten ja nuorten tietokirja Britannian hauskimmalta lääkäriltä!

Ennen vanhaan oli varmaan ihan mukava elellä, ainakin jos tykkäsi käyttää haarniskaa tai asua pyramidissa. Pieni miinus oli kuitenkin se, että lääkäreillä ei silloin ollut hajuakaan, miten ihmisen ruumis toimii.

Tässä kirjassa selvitetään, miksi opettajat pakottivat oppilaat polttamaan tupakkaa, miksi parturit sahasivat asiakkailtaan jalkoja ja miksi ihmisille maksettiin piereskelystä (sitä ei enää tehdä, harmi kyllä).

Laita siis pyykkipoika nenään (koska ennen kaikkialla haisi pahalta), saappaat jalkaan (koska kaikkialla oli törkyistä) ja pese kädet (koska ennen ei todellakaan pesty), niin olet valmis astumaan lääketieteen ällöön ja hulluun historiaan.

Adam Kay on brittiläinen moninkertaisesti palkittu huumorikirjailija ja ei-ollenkaan-palkittu entinen lääkäri, jonka kirjoja on myyty yli kolme miljoonaa kappaletta. Hänen edellinen lasten- ja nuortenkirjansa, Kayn anatomia, on ollut valtaisa menestys.

Kirjan kuvittaja Henry Paker töherteli pienenä poikana sivujen reunaan. Nyt aikuisena miehenä hän töhertelee sivujen keskelle.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Kirja
Haataja, Marika, kirjoittaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mitä on seksuaalisuus? Onko nautinto tärkeää? Millaista seksuaalielämää on mahdollista haluta?

Seksuaalisuuteen liittyvät käsitykset muuttuvat jatkuvasti, ohjaavat ajatuksiamme ja saavat meidät toteuttamaan seksuaalisuutta tietyin tavoin. Nykyiset käsityksemme seksuaalisuudesta ovat monella tapaa yhtä hataralla pohjalla kuin esimerkiksi 1900-luvun alussa laajasti hyväksytyt näkemykset, joiden mukaan naisten seksuaaliset halut ja tarpeet ovat olemattomia.

Ihmisiä nautintojen ajassa tarjoaa oivalluksia ja ravistelee harhoja seksuaalisuuden luonnollisuudesta. Tieto seksuaalisuudesta on aina yhteiskunnan ja kulttuurin - kulloistenkin ihanteiden, odotusten ja arvojen - määrittelemää ja rajaamaa. Tähän liittyykin paradoksi: seksuaalisuutta koskeva tieto auttaa meitä ymmärtämään sitä paremmin, mutta toisaalta samanaikaisesti seksuaalisuus otetaan sanoilla haltuun. Voidaankin ajatella, että seksuaalinen vapautuminen on aina illuusio, joka perustuu sillä hetkellä olemassa olevaan tietoon.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kirja, joka mullistaa aknen hoidon!

Oletko kyllästynyt akneen ja haluat päästä siitä eroon?

Haluatko tietää mistä akne oikeasti johtuu ja mitkä tekijät sen takana ovat?

Oletko miettinyt, miten pestä ja hoitaa ihoa oikeaoppisesti?

Kiinnostaako sinua tietää mihin sinun tulee kiinnittää huomiota ruokavalion osalta jos haluat voittaa aknen?

Jarkko Viitakangas ravasi vuosikausia eri lääkäreillä ja söi kasapäin monenlaisia lääkekuureja. Hän sai hetkittäistä apua, mutta sitten iho-ongelmat palasivat korkojen kera.

Jarkko kyllästyi ja alkoi itse selvittää, että mistä aknesta oikein on kyse. Pian hänelle selvisi kuinka isoa roolia ruokavalio näyttelee aknen taustalla. Hän tajusi myös sen kuinka isoja virheitä on tehnyt ihon pesuun liittyen.

Jarkko muutti ruokavaliota ja ihon pesurutiinia, ja jo parissa viikossa huomasi todella dramaattista paranemista ihon kunnossa. Tästä meni vielä muutama viikko ja iho oli parantunut. Tästä on kulunut jo yli kymmenen vuotta. Tämän jälkeen Jarkko on käyttänyt tuhansia tunteja aknen ja sen hoitomenetelmien tutkimiseen. Tästä on muodostunut hänelle elämäntyö. Ei olekaan mikään ihme, että Jarkkoa pidetään yhtenä Suomen johtavista akneasiantuntijoista.

Lue lisää: www.voitaakne.fi

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Kirja
Kulmala, Jenni, kirjoittaja, piirtäjä, valokuvaaja ; Petra Vii Photography, valokuvaaja ; Jujuna Oy, kustantaja
2022
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 18
Kirja
Rushmore, Jenny, kirjoittaja ; Kolari, Hanna, kääntäjä ; Harwood, Brooke, valokuvaaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Muokkaa vaatteitasi, älä itseäsi!

Kurvikkaille ompelijoille suunnattu kirja opettaa tekemään hyvin istuvia ja mukavalta tuntuvia vaatteita - tyylikkyydestä tinkimättä. Kirjassa käydään läpi yleisimmät muokkaustavat, joilla ompelukaavat saa sovitettua oman vartalon mittoihin. Mukana on viisi yksinkertaista ompelukaavaa, joiden avulla voit harjoitella muokkaamista ja täydentää omaa vaatekaappiasi käytännöllisillä perusvaatteilla: topilla, T-paidalla, kahdella mekolla ja pitkillä housuilla.
Jokaiselle vartalolle voi ommella hyvin istuvia, tyylikkäitä vaatteita.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Kirja
Malinen, Sisko, kirjoittaja, kuvittaja ; Malinen, Mika, kuvittaja ; Malinen, Petri, kuvittaja ; Iso-Tuisku, Kimmo, valokuvaaja ; Martikainen, Jasmi, kirjoittaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Someilmiö Sissukan uudet luonnonläheiset sukkamallit!

Selkeät ohjeet kaavioineen on suunniteltu niin, että niitä on helppo tulkita. Kirja sisältää ohjeita laidasta laitaan: ohjeita on naisille, miehille, lapsille sekä myös leveämmille pohkeille sopivia malleja löytyy!

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Kirja
Ojanperä, Merja, kirjoittaja ; Peuhu, Riina, valokuvaaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hittineuleiden kotimaiselta suunnittelijalta toinen puserokirja! Kirjasta löytyy vain uusia malleja ja ne ovat ensimmäisen kirjan tapaan kaikki neulottu huippusuositusta islantilaisesta villasta.

Mukana on puseroiden lisäksi myös joitakin yhteensopivia asusteita, joihin saa upotettua jämälangat erinomaisesti. Puseroissa kokoja on aiempaa enemmän.

Merja Ojanperä on Suomen myydyimpiä ja suosituimpia käsityökirjojen kirjoittajia. Ohjeet ovat helposti luettavia ja kaaviot selkeitä.

Upean kirjan on tälläkin kertaa kuvannut taitava Riina Peuhu.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Kirja
Vierimaa, Anne, kirjoittaja, kuvittaja ; Tarvainen, Harri, valokuvaaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Uudet raikkaat luonnon inspiroivat ohjeet hurmaavat jälleen tässä Anne Vierimaan toisessa Islantilainen villa -kirjassa. Kirja jatkuu tutussa luonnonläheisessä tunnelmassa ja mukana on runsaasti kauniita väriyhdistelmiä ja hurmaavia monipuolisia ohjeita sekä neulojille että virkkaajille. Mukana myös ohjeita ja vinkkejä "jämälanka"-projekteihin.

"Uusi kirjani vie sinut mukana ihastelemaan luonnon kauneutta, jotka olen suunnitellut lankalenkki kerrallaan kuvioiksi kietoen. Hohde-puseron kuviossa voit nähdä kevätauringon säteet jään pinnalla, Lumi on piirtänyt pakkaskuvioita Halla-puseron pinnalle, Kide-villatakkiin on uppoutunut luonnon kivimineraalien loistetta, jämälankojen värit leikkivät Ruska-villatakin kuvioissa, kauniit Lupiinin kukat muistuttavat kesän lämmöstä ja Kultasiipien suojassa on helppo hymyillä. Tahdon antaa neulojille ja virkkaajille käsitöiden tuomaa iloa ja onnistumisen tunteita, samaa ilon tunnetta, jonka itse saan kauniita lankoja hypistellessä."

Avaa kirja ja uppoudu villan vietäväksi!

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Kirja
Siira, Virpi Marjaana, kirjoittaja, valokuvaaja ; Sarjanen, Jarkko, valokuvaaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rajoja rikkova käsityökirjailija houkuttelee virkkaajaa tarttumaan puikkoihin ja neulojaa kokeilemaan koukkua.

Virkistä päätäsi vaihtamalla tekniikkaa! Virkkaa pylväitä ja paloja, neulo sileää pintaa ja palmikkoa, letitä. Kokeile mattaa ja kiiltävää, luo omia lankasekoituksia. Tee rohkeasti omannäköisiä yhdistelmiä, vaikkapa pitkähelmainen paitakki tai ikivihreä havupuutunika.

Kaupungissa kasvavien puiden inspiroima monipuolinen kirja on täynnä ajattoman kauniita ja pelkistettyjä vaatteita ja asusteita. Kaikista malleista on selkeät piirrokset, kuvaohjeet ja tekstit ilman käsityöjargonia ja lyhenteitä.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Kirja
Ahola, Joel, kirjoittaja, kuvittaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miten tehdään supitaana, rosvopaisti tai pienpetoloukku? Mitä pitäisi huomioida ruokintalavaa rakennettaessa? Miten varusteet pidetään kunnossa?

Riistaverstas sisältää 40 yksityiskohtaista ohjetta ja vinkkiä metsästysvarusteisiin, riistanhoitoon ja eläinten houkutteluun, loukkupyyntiin sekä saaliin käsittelyyn ja erätaitoihin. Ahola on koonnut ohjeita useiden vuosien ajan ja keksinyt käytännön kokemuksen kautta monia metsästäjän arkea helpottavia oivalluksia, joista kirjaan on koottu parhaat palat.
Kirjan ohjeet on suunniteltu joustaviksi niin, että useat rakentelut onnistuvat kierrätettäviä, vaihtoehtoisia tai kotoa jo valmiiksi löytyviä tarvikkeita hyödyntäen. Hyvien vaihekuvien ansiosta rakentaminen onnistuu pienellä nikkarointikokemuksella, ja erikoistyökaluja tarvitaan vain parissa projektissa.
Riistaverstaan ohjeita on julkaistu aiemmin myös Riista-lehdessä, jossa Aholalla on vakiopalsta.

Joel Ahola (s. 1976) on espoolainen retkeilytoimittaja ja tietokirjailija. Hän kuvaa ja kartoittaa itse huolellisesti jokaisen kirjoissaan esiteltävän kohteen. Monipuolisen luonnossa liikkumisen ja retkeilyn lisäksi Ahola on metsästänyt 11-vuotiaasta pikkupojasta lähtien.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Hakutulos 25
Kirja
Kuronen, Sami, kirjoittaja, haastattelija ; Kuronen, Pasi, kirjoittaja, haastattelija ; Mäkelä, Niclas, valokuvaaja ; Pavén, Kristiina, haastateltava
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Parhaat reseptit nuorelle kotileipurille.

Junnut kokkaa -keittokirja oli menestys, ja nyt pistetään vielä paremmaksi! Kotona leipominen merkitsee hauskuutta ja haasteita sekä aloittelijalle että perustaidot hallitsevalle jauhopeukalolle. Junnut leipoo -kirjan ohjeilla valmistuvat kätevästi muun muassa herkulliset kuppikakut, pullat, keksit, leivät ja kakut.

Osaamistaan ja reseptejään jakavat Sami ja Pasi Kurosen lisäksi myös leivontaan erikoistuneet huippuammattilaiset ja bloggarit. Haltuun otetaan niin pullapitkojen letitys kuin erilaisten marenkien valmistus ja koristelun salat.

Mukana on myös leivonnaisia vuoden juhliin, ja erityisruokavaliot on huomioitu.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Kirja
Elo, Hanna, kirjoittaja ; Hakola, Marja, kirjoittaja ; Hietanen, Helena, kirjoittaja ; Koivula, Jukka, esipuheen kirjoittaja ; Koivukari, Aino, kirjoittaja ; Hagelstam, Katja, valokuvaaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vanhan Rauman historialliset puutalot asukkaiden silmin.

Vanha Rauma on Unescon maailmanperintökohde, mutta myös elävää kaupunkia, jossa asutaan ja tehdään töitä. Jokaisella talolla on oma kiehtova menneisyytensä, joka on jättänyt jälkensä rakennuksiin ja pihapiireihin. Rakennusten käyttöä ja korjaamista rajoittavat tiukat suojelumääräykset.

Kirjassa esiteltävien talojen nykyiset asukkaat ovat avanneet ovensa ja kertovat kodeistaan ja suhteestaan tähän ainutlaatuiseen ympäristöön toimittaja Marja Hakolan haastattelemina. Lisänä ovat arkkitehti Hanna Elon artikkeli Jusslan talosta ja arkkitehti Jukka Koivulan esipuhe. Kirjan upeat, intiimit valokuvat ovat Katja Hagelstamin ottamia.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Kirja
Louhivuori, Jukka, toimittaja, kirjoittaja, ; Saarikallio, Suvi, toimittaja, kirjoittaja, ; Toiviainen, Petri, toimittaja, kirjoittaja ; Eino Roiha -säätiö, kustantaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Musiikkipsykologia on dynaaminen ja moni-ilmeinen tieteenala, joka on viime vuosina noussut yhdeksi musiikintutkimuksen kiinnostavimmaksi ja nopeimmin kehittyväksi osa-alueeksi. Ensimmäinen suomenkielinen aihetta käsittelevä kirja julkaistiin yli seitsemänkymmentä vuotta sitten. Musiikkipsykologia- kirjan ensimmäinen painos julkaistiin runsas kymmenen vuotta sitten. Tänä aikana ala on kehittynyt ja uusia näkökulmia on syntynyt. Toisessa painoksessa näitä uusia suuntauksia on tuotu mukaan ja ensimmäisessä painoksessa julkaistuista artikkeleita osaan on tehty päivityksiä.

Musiikkipsykologia -kirja tarjoaa katsauksen tämän tieteenalan ajankohtaisiin näkökulmiin. Opiskelijalle tai muuten alasta kiinnostuneelle kirja antaa perustiedot musiikkipsykologian tutkimuskohteista ja -menetelmistä. Tutkijalle kirja tarjoaa luontevan tavan perehtyä musiikkipsykologian kansainvälisiin tutkimuksiin ja suomalaisen tutkimuksen saavutuksiin. Kirja tarjoaa kuvan laaja-alaisesta tutkimuskentästä, joka käy aktiivista vuoropuhelua sekä psykologian että musiikkitieteen kanssa, ja sijoittuu monien erilaisten lähestymistapojen rajapintaan. Eri tieteenaloja edustavissa artikkeleissa on kuitenkin kuultavissa yhteinen sävel: kiinnostus musiikkiin ja pyrkimys ymmärtää sitä osana ihmisen toimintaa.

Kirjan tavoitteena on lisätä entisestään kiinnostusta musiikkipsykologiaa kohtaan ja vahvistaa tieteenalan kehitystä Suomessa. Kirja avaa kiinnostavia näkökulmia myös monille lähitieteille, kuten esimerkiksi kasvatustieteelle, aivotutkimukselle, sosiologialle ja tietojenkäsittelytieteelle.

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Siionin kannel on Suomen evankelisluterilaisen kirkon evankelisen herätysliikkeen laulukirja. Ensimmäinen Siionin kannel julkaistiin vuonna 1874. Sen jälkeen kirjaa on uudistettu ja muokattu - näin se pysyy ajankohtaisena ja koskettaa yhä uusia ihmisiä.

Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys on nyt koonnut Siionin kanteleelle jatko-osan, Siionin kannel 2:n. Se sisältää 111 uutta evankelista laulua.

Siionin kannel 2 on suunniteltu erityisesti nuorten ja nuorten aikuisten käyttöön. Se sisältää tarttuvia ja koskettavia tämän ajan sävelmiä ja sanoituksia, joita on helppo ja ilo laulaa yhdessä - iästä riippumatta.

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Kirja
Nygård, Marjo, kirjoittaja, taiteilija
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mikään ei ole ihanampaa kuin raikas metsäilma. Niinpä Siili ja kaverukset pakkaavat rinkkaan teltan, makuupussit, eväät, astiat ja ensiapulaukun. Mitä muuta retkelle tarvitseekaan? Kun yöpyy metsässä, on syytä olla hyvin valmistautunut.

Erätaidot kohenevat harjoittelemalla. Retkellä kun ollaan, eväät maistuvat parhailta nuotion äärellä. Lisää herkkuja kerätään luonnosta, sillä marjoja ja sieniä riittää. Siihen jokamiehellä ja jokasiilillä on oikeus. Mitä muita oikeuksia onkaan? Mättäillä vaellellessa voi myös tarkkailla kasveja, lintuja ja muita metsäneläimiä. Metsässä aistit terävöityvät ja mieli tulee iloiseksi.

Hyväntuulisesti kuvitettu kirja sisältää runsaasti vinkkejä pienille retkeilijöille.

Marjo Nygård on Seinäjoella asuva kuvittaja-graafikko. Hänen kuvituksensa ovat ilahduttaneet lukuisten lastenkirjojen sivuilla, ja hän on saanut Finlandia Junior -palkinnon. Hän on kirjoittanut myös omia kuvakirjoja. Siili on seikkaillut aiemmin kirjoissa Kaikessa on itua (2017) ja Kaikki kiertoon (2021).

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Joku teki sen taas!

Kuka sen teki? 58 uutta rikosmysteeriä tarjoaa lisää visaisia tapauksia nojatuolietsivien ratkaistaviksi.

Komisario Parnacki, neiti Mary Miller ja toimittaja Joshua Cole ovat kaikki terävä-älyisiä tutkijoita. He ovat mestareita ratkaisemaan rikoksia ja selvittämään syyllisen, kuten edellinen Kuka sen teki? -kirja osoitti. Testaa, pärjäätkö heille näiden 58 uuden rikostarinan ratkaisemisessa.

Kirjan mysteerit on jaettu kahteen vaikeustasoon, ja ne soveltuvat niin lapsille kuin aikuisillekin tai vaikka koko perheen ratkottaviksi. Oikeat vastaukset mysteereihin löytyvät kirjan lopusta. Tarkkaile tarinoiden epäjohdonmukaisuuksia ja yritä keksiä, kuka sen teki!

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Hakutulos 32
Kirja
Klemettinen, Pasi, kirjoittaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Millaisia olentoja ovat karu ja kiira? Onko Suomessa ollut jättiläisiä ja lohikäärmeitä? Kuinka horkasta pääsee eroon?

Kansanuskon yöpuoli nostaa päivänvaloon suomalaisen perinteen ja kansanuskon pimentoon jääneet olennot, joita pidettiin pahoina, inhottavina tai kammottavina. Synkkään joukkoon lukeutuu niin demoneita ja hirviöitä kuin eläimiä ja vainajia. Tavallisesti niitä tuli karttaa kuin ruttoa, mutta joskus pahalaisten apuun myös turvauduttiin.

Perinteentutkija Pasi Klemettinen on selvittänyt kirjassaan, miten ja mistä hiidet, manalaiset ja muut myyttiset olennot ovat tulleet pohjoisen havumetsän kansan riesaksi. Teos sisältää runsaasti vanhoja taikoja, loitsuja ja myyttejä Suomenlahden ulkosaaristosta Pohjoiselle jäämerelle.

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miten Kalevala vaikutti J. R. R. Tolkienin tuotantoon?

Tolkien on maailman tunnetuin fantasiakirjailija ja modernin fantasian isä. Mistä hän ammensi inspiraationsa? Miten suomen kieli ja Kalevala liittyvät hobittien, haltioiden ja kääpiöiden kansoittamaan fantasiamaailmaan?

Kirjailijanuransa ohella Tolkien oli myyttejä rakastava kielitieteilijä ja Oxfordin yliopiston professori. Hän haltioitui Kalevalasta, opiskeli suomea ja hyödynsi kansalliseepoksemme tarinoita ja sanastoa omissa kirjoituksissaan. Tolkien ja Kalevala selvittää, minkälainen on Kalevalan vaikutus Tolkienin tarinoiden ja maailman taustalla.

"On tunnettu tosiasia, että Tolkien rakasti Kalevalaa, mutta tarvittiin suomalainen Kalevalan tuntija Jyrki Korpua selvittämään, mitä siitä käytännössä seurasi. Tolkien ja Kalevala kartoittaa Tolkienin maailman ja Kalevalan yhtymäkohdat perusteellisuudella, johon tuskin on lisäämistä."
Kersti Juva

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suomi-ukraina sanastokirja on kirja ukrainan kielen sanaston oppimiseen. Yhteensä kirjassa on valmiiksi yli 3500 sanaa ja yli 700 lausetta. Pelkästään 3000 sanaa vastaa 95% useimpien kielten arjessa tarvittavasta sanastosta.

Kirjassa on 160 (A4-kokoista) sivua ja sanasto on jaoteltu 71 eri aiheeseen. Jokaisen 71:n aiheen sanastolista löytyy aukeaman vasemmalta sivulta. Aukeaman oikea sivu on tyhjää ruutupaperia, johon voi lisätä uusia sanoja ja lauseita ukrainan kielen opintojen edetessä. Tällä tavoin voit jokaisesta aiheesta lisätä sanoja ja lauseita, jotka ovat juuri sinun elämässäsi oleellisia.

Eli voit opetella eri aiheista tärkeimmät sanat ja lauseet aina aukeaman vasemmalta sivulta ja käyttää muita oppimateriaaleja, joista lisäät itsellesi tärkeät sanat ja lauseet sitten oikealla puolella sijaitsevalle tyhjälle sivulle.

Kirjassa on 71 eri aihetta joten löydät varmasti sopivan aukeaman, johon uudet sanat ja lauseet sopivat kontekstinsa puolesta. Mikäli mikään olemassa oleva aukeama ei sovi uusille lisäyksillesi niin kirjan lopussa on 5 täysin tyhjää aukeamaa johon voit lisätä uusia aihepiirejä.

Täytettyäsi tyhjätkin sivut omilla muistiinpanoillasi kirja tulee sisältämään enimmillään jopa 5000-7000 sanaa, jotka on kaikki lajiteltu 71:n aihepiirin alle.

Tämän kirjan on tarkoitus olla paikka johon kokoat itsellesi tärkeimmän sanaston ukrainan kielestä, jotka löydät kompaktisti yhdestä kirjasta sen sijaan, että joutuisit selaamaan lukuisia oppikirjoja, muistiinpanovihkoja ja sanakirjoja. Kirja itsessään ei opeta miten lausutaan tai puhutaan ukrainaa eikä ukrainan kielioppia. Kirjaa on tarkoitus käyttää yhdessä muiden oppimateriaalien kanssa ja kerätä näistä muista lähteistä tärkeimmät tiedot ukrainan kielestä tämän kirjan kansien väliin.

Eli tämä kirja ei korvaa tekstikirjoja, sovelluksia ja muita kielenopiskelun materiaaleja vaan se on parempi ja tehokkaampi vaihtoehto tyhjälle muistiinpanoviholle itselle tärkeän sanaston kokoamiseksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Kirja
Kim, Jeong-Young, kirjoittaja ; Holopainen, Eeva, kirjoittaja ; Marjala, Maija, kirjoittaja ; Räihä, Sini, kirjoittaja ; Räisänen, Virva, kirjoittaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

KOREA ALKU! KOREAN PERUSTEET on korean alkeisoppikirja, joka johdattaa lukijan erilaisten dialogien ja tekstien kautta korean kieleen. Tavoitteena on saavuttaa kielitaito, jolla pärjätä erilaisissa arkitilanteissa Koreassa.

KOREA ALKU! KOREAN PERUSTEET on suunniteltu ensisijaisesti kielikurssimateriaaliksi, mutta se soveltuu myös itseopiskeluun. Oppikirjan avulla lukijan on mahdollista saada tuntumaa tyypilliseen Korean tasavallan pääkaupunkiseudulla käytettyyn kieleen.

Kirjan äänitteet ovat kuunneltavissa QR-koodin kautta.

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vuonna 1968 Suomessa uskottiin, että neuvostopanssarit olivat rajoillamme. Mitä todellisuudessa tapahtui?

T?ekkoslovakian miehitys herätti Suomessa pelkoja. Varusmiesten lomia peruttiin, joukkoja vietiin metsiin ja rannikolla valmistauduttiin torjumaan kohti Kotkaa edennyt punalaivasto. Näin ainakin muistetaan.

Todellisuudessa kaikki jatkui normaalina kasarmeilla, rajoilla ja rajojen takana. Maan johto ja presidentti Kekkonen olivat ahdistuneita paineen alla, mutta sotilastiedustelulla oli hyvä käsitys tilanteesta. Uhasta kasvoi silti lähihistoriamme suurin valemuisto.

Kylmää rauhaa oikoo aikakauden poliittiseen historiaan liittyviä virheellisiä käsityksiä.

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tarina painajaisesta vapauteen ja anteeksiantoon.

Lohdullinen ja voimaannuttava tarina siitä, miten ihmiset voivat jäädä oman mielensä vangeiksi - ja miten kuka tahansa voi löytää avaimet vapauteen.

Edith Eger joutui kuusitoistavuotiaana perheinensä Auschwitzin keskitysleirille. Vanhempiensa kuoleman jälkeen Eger joutui tanssimaan Josef Mengelelle selviytyäkseen hengissä. Kun vangit vihdoin vapautettiin vuonna 1945, Eger löytyi ruumiskasasta, juuri ja juuri elossa. Sodan jäl - keen hän pakeni Yhdysvaltoihin ja opiskeli psykologian tohtoriksi. Eger auttoi potilaitaan käsittelemään traumo - jaan samalla, kun hän kamppaili omien muistojensa kanssa. Lopulta hänen oli kohdattava menneisyytensä voidakseen antaa anteeksi - itselleen.

Auschwitzin tanssija voitti National Jewish Book Awardja Christopher-palkinnon ja nousi New York Timesin sekä Sunday Timesin bestseller-listalle.

Edith Eva Eger (s. 1927) on unkarilaissyntyinen psykologi ja holokaustin selviytyjä. Hän on erikoistunut traumape - räisen stressin hoitoon. Kalifornian yliopiston tohtori Eger on esiintynyt useissa televisio-ohjelmissa, ja hän on kysytty puhuja maailmalla.

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 39
Kirja
Hasu, Johanna, kirjoittaja, valokuvaaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Elämänmakuisessa runokirjassa pureudutaan syvälle elämän ja kuoleman kysymyksiin. Rintasyöpädiagnoosin jälkeen mikään ei ole niin kuin ennen. Pian pintaan nousee toivo: en ole kuolemassa vielä.
Kirjailijan ottamilla valokuvilla kuvitettu teos luo tunnelmia, tarttuu ohikiitäviin hetkiin ja tarkastelee maailmaa uuden tilanteen tuomien silmälasien läpi.
Pianonsoiton lehtori, filosofian tohtori Johanna Hasu on kirjoittanut aiemmin kaksi runokirjaa, pianonsoiton alkeisoppikirjan Klaavi Kettu Musiikkimaassa sekä psykologisen trillerin Roihu.

Tallennettuna:
Hakutulos 40

Sisukas dino Della Näytä tarkat tiedot

Dinos don't give up!, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 42
Kirja
Rowling, J. K., kirjoittaja ; Kloves, Steve, kirjoittaja ; Kapari-Jatta, Jaana, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ihmeotukset 3
Vuosisadan vaarallisin velho pitää kukistaa, ennen kuin on liian myöhäistä!

Muisti on kaikki kaikessa. Ilman sitä olemme sokeita.

Pimeyden velho Gellert Grindelwald haluaa hallita koko velhomaailmaa. Professori Dumbledore ei pysty pysäyttämään Grindelwaldia yksin, vaan kutsuu avukseen taikazoologi Lisko Scamanderin. Lisko Scamander lähtee johtamaan ryhmää, johon kuuluu taikazoologi, korvaamaton assistentti, ikivanhan suvun velhoperillinen, opettaja ja rohkea jästileipuri. Edessä on hurja ja arvaamaton taistelu vanhoja ja uusia petoja vastaan, on lyötävä Grindelwaldin yhä kasvavat tukijoukot. Kuinka kauan Dumbledore kykenee pysyttelemään sivussa, kun panokset ovat niin isot?

Kirja sisältää kolmannen Ihmeotus-elokuvan käsikirjoituksen ja sen on suomentanut Jaana Kapari-Jatta. Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet -elokuvakäsikirjoitus antaa lukijoille mahdollisuuden tutustua tarkkaan jokaiseen J. K. Rowlingin ja Steve Klovesin käsikirjoittaman elokuvan kohtaukseen. Teoksen lopussa on myös ainutlaatuista lisäaineistoa kulissien takaa ja David Yatesin, David Heymanin, Jude Law'n, Eddie Redmaynen ja Colleen Atwoodin kommentteja.

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mikä saa tavallisen naisen erakoitumaan kotiinsa? Hurmaava lukuromaani kaikille, jotka ovat viettäneet liikaa aikaa neljän seinän sisällä.

Meredith Maggs ei ole poistunut kodistaan 1214 päivään. Omasta mielestään hän ei kuitenkaan ole yksin...

Hänellähän on kissansa Fred. Sadie-ystävä vierailee kun voi. Meredithillä on seuranaan palapelinsä, lempireseptinsä, suursuosikkinsa Emily Dickinsonin teokset, netissä toimiva tukiryhmä, Tescon ruokalähetti ja muistot.

Mutta jokin on nyt muuttumassa. Halusipa Meredith sitä tai ei, maailma kolkuttaa hänen ovelleen. Onko hänellä rohkeutta voittaa se, mikä on pitänyt hänet seiniensä sisällä koko tämän ajan?

Tallennettuna:
Hakutulos 44

Maagisten eläinten koulu. 4, Meni jo! Näytä tarkat tiedot

Die Schule der magischen Tiere. [4], Abgefahren!, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maagisten eläinten koulu 4

Tallennettuna:
Hakutulos 45
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Paluu Grishaversumiin 1

Tallennettuna:
Hakutulos 46
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hänen majesteettinsa tutkimuksia 2
Miss Marple kohtaa The Crown -sarjan!

Murhamysteerien aatelia! Hienostunutta, mutta letkeällä sanailulla höystettyä rikosherkkua cosy crimen ystäville ja rojalisteille!

Brexit-äänestyksen jälkimainingeissa kuningatar Elisabet ei todellakaan kaipaa lisää harmeja. Mutta kun 1960-luvulla hänelle lahjoitettu merellinen maalaus ilmestyy yllättäen laivaston näyttelyyn, hän tajuaa että jotakin hämärää on tekeillä. Sitten palatsin uima-altaasta löytyy ruumis. Luotetun Rozien avustuksella käynnistyy hienovarainen kuninkaallinen tutkinta, jossa ei konnien koukkuja kavahdeta.

Hänen majesteettinsa tutkimuksissa on tällä kertaa ratkottavana niin visainen mysteerivyyhti, että yhden koiran kävelyttäminen sen selvittämiseksi ei riitä - tarvitaan kolme koiraa.

Englantilainen kirjailija Sophia Bennett (s. 1966) on julkaissut lukuisia lasten- ja nuortenkirjoja, hän opettaa Lontoon yliopistossa ja julkaisee myös podcastia. Hänen majesteettinsa tutkimuksia -sarjan avausosa Windsorin solmu on kerännyt runsaasti kiitosta autenttisuuden tunnusta kuningasperheen kuvaajana. Bennett vie lukijansa vuoroin Windsorin linnan käytäville, vuoroin kurkistamaan Buckinghamin palatsin kuninkaalliseen sisäpiiriin. Tyylikkäästi mutta rennosti Bennett kertoo ihmisistä julkisivun takana, fiktion keinoin.

Tallennettuna:
Hakutulos 47

Toinen tähti oikealla Näytä tarkat tiedot

Straight on till morning, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mitä jos Wendy olisikin matkannut Mikä-Mikä-Maahan Kapteeni Koukun kanssa?

Löytääkö Wendy lapsuutensa sankarin, Peter Panin, ja Mikä-Mikä-Maan?

Kuusitoistavuotiaan Wendyn elämä on tylsää. Kaiken huipuksi hänen vanhempansa ovat päättäneet lähettää tyttärensä Irlantiin kotiopettajaksi. Wendy haaveilee ihan muusta ja kirjoittaa tarinoita Mikä-Mikä-Maasta ja Peter Panista. Hän ei kuitenkaan ole koskaan tavannut Peteriä, jolla on tapana istuskella hänen ikkunansa ulkopuolella kuuntelemassa tarinoita. Mutta eräänä päivänä Peterin varjo jää jälkeen ja Wendy löytää sen ja työntää talteen laatikkoon.

Seikkailu alkaa, kun Wendy törmää Kapteeni Koukkuun ja neuvottelee varjon vaihtokaupalla matkan merirosvolaivalla Mikä-Mikä-Maahan. Kapteeni Koukulla on kuitenkin mielessään synkempiä suunnitelmia Mikä-Mikä-Maan varalle ja koko maan olemassaolo on vaarassa. Kun Wendy pääsee selville suunnitelmista,hän liittoutuu yllättävän kumppanin, Helinä-keijun, kanssa korjatakseen virheensä. Ei olisi koskaan pitänyt luottaa merirosvoon!

Tallennettuna:
Hakutulos 48
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Musse & Helium 2
Sukella Mussen ja Heliumin maagiseen maailmaan - yksin tai koko porukalla!

Rohkeat ja nokkelat hiirisisarukset seikkailun pyörteissä! Camilla Brinckin turvallisen jännittävät ja hauskat fantasiaromaanit on suunnattu 5-10-vuotiaille, mutta niiden parissa viihtyy koko perhe.

Vain Musse ja Helium voivat pelastaa Eläinten valtakunnan asukkaineen häijyiltä Kyyhkymetsästäjiltä. Jahdatessaan legendaarista kultajuustoa hiirisankarit kohtaavat sekä hyviä että pahoja olentoja, eivätkä lähimmät liittolaisetkaan välttämättä kerro heille koko totuutta satuvaltakunnasta. Paljon on kiinni näistä vipeltäjistä, mutta Mussen ja Heliumin rohkeus ja huumori eivät petä koskaan ja lukijallakin on lupa leikkiä mukana!

Kirjailija Camilla Brinck on luonut runsaan, värikkään ja omintakeisen fantasiamaailman, jonka parissa viihtyy koko perhe. Brinck on taustaltaan sekä laulaja että lauluntekijä, ja rytmin ja melodisuuden hallinta näkyy myös hänen kirjoissaan. Mussen ja Heliumin maailmaan voi tutustua lisää osoitteessa https://musseochhelium.se.

Tallennettuna:
Hakutulos 49

Onnen talo Näytä tarkat tiedot

The house of fortune, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nukkekaappi 2
Säkenöivä kertomus kunnianhimosta, salaisuuksista ja unelmista - sekä yhden nuoren naisen päätöksestä ottaa kohtalo omiin käsiinsä.

On vuosi 1705 tarunhohtoisessa Amsterdamissa, ja Thea Brandt on valmis astumaan aikuisuuteen yhdessä elämänsä rakkauden kanssa. Kotona Herengrachtissa kaikki ei kuitenkaan ole hyvin: Thean isä ja Nella-täti kiistelevät loputtomasti ja joutuvat myymään omaisuuttaan saadakseen leipää pöytään. Ja kun Thean syntymäpäivä vihdoin koittaa, menneisyyden salaisuudet asettuvat loisteliaan tulevaisuuden tielle. On kuin Nella-tädin vuosia sitten kohtaama nukkemestari olisi palannut.

Onnen talo on itsenäinen jatko-osa Jessie Burtonin maailmanmenestysteokselle Nukkekaappi.

Tallennettuna:
Hakutulos 50
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Coroan kronikat 1
Kiera Cassin uusi romanttinen fantasiasarja lumoaa Valinta-sarjan lukijat!

Cassin Valinta-sarja on maailmanlaajuinen menestys. Uusi kaksiosainen sarja Coroan kronikat kudostaa lukijan iloksi yhtä viekoittelevan tarinan rakkaudesta, vallasta ja yksilön oikeudesta onneen.

Lady Hollis Brite on elänyt suojattua elämää ja tavoitellut muiden nuorten ylhäisönaisten tapaan kuninkaan suosiota. Kun kuningas julistaa rakkautensa häneen, Hollis odottaa elämän mittaista onnenhuumaa.

Elo kuningattarena ei kuitenkaan lunasta odotuksia, ja kun Hollis tapaa aatelittoman miehen, joka tuntuu näkevän syvälle hänen sydämeensä, yhtäkkiä hän pystyy kuvittelemaan tulevaisuuden, josta ei olisi ennen osannut edes unelmoida.

Kiera Cass on opiskellut historiaa ja valmistunut Radfordin yliopistosta. Hänen kirjansa ovat nousseet New York Timesin Bestseller-listan ykköseksi ja Valinta-kirjasta kuvataan Netflix-elokuvaa. Cass inhoaa lentämistä, salaatteja sekä sitä, että ihmiset eivät käytä ajaessaan vilkkua. Hän rakastaa toimistotarvikkeita, poikabändejä ja jälkiruokia. Lue lisää Cassin kirjoista: kieracass.com.

Tallennettuna: