Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 31-32/2022

Uutuudet ajalta: 1.8.2022 - 14.8.2022

Muokattu: 28.11.2022
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suomen oman Supernannyn lempeät neuvot.

Supernanny Pia Penttala tarjoaa lempeitä, mutta toimivia neuvoja perheiden kasvatuspulmiin. Lapsi voi muuttua vain, jos aikuiset hänen ympärillään muuttuvat, Supernanny toteaa.

Kirja esittelee tosielämän tapauksia, joista luovitaan Supernannyn asiantuntevan avun tukemana kohti elämää, jossa kaikilla on turvallisempaa olla. Supernanny antaa ihmisläheisellä otteellaan toivoa kaikille perhearjen hankaluuksien kanssa painiville. Kirja antaa myös vastauksia kysymyksiin: Voiko perhe-elämä lasten ja nuorten kanssa sujua ilman tappelua ja tunnemyrskyjä? Miten nuorten yksinäisyyteen kannattaa puuttua? Entäpä kodin ja koulun yhteistyö - kenellä kasvatusvastuu oikeastaan on?

Suomen Supernanny Pia Penttala on erityistason psykoterapeutti, lastensuojelualan ammattilainen ja kolmen lapsen äiti. Hän on yli kolmenkymmenen vuoden kasvatusalan uransa aikana nähnyt kaikenlaisia perheitä ja tilanteita. Pia Penttala on auttanut kymmeniä suomalaista perheitä avaamaan perheen sisäiset umpisolmut. Venla-palkittua Supernanny Suomi -ohjelmaa on tehty kolme tuotantokautta.

Toimittaja Risto Pakariselta on aiemmin ilmestynyt teokset Jonain päivänä Jennifer (Harper Collins 2019), Alpo Suhosen kanssa kirjoitettu Markku Kanerva - Näin valmennan voittajia (Into 2020), Suomen Supernanny I (Into 2021) sekä Janne Puhakan tarina Ulos kopista (Johnny Kniga 2022).

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Päihderiippuvuudesta voi toipua.

Kuinka päihderiippuvuuteen sairastutaan? Miten siitä toivutaan? Millaista tukea ihminen tarvitsee silloin, kun kaikki on romahtanut?

Ei minusta tarvitse välittää kertoo, mitä päihderiippuvuudesta toipuminen tuo tullessaan. Kirjaan on haastateltu eri-ikäisiä naisia, joilla on takanaan vuosikymmeniä raitista elämää. Tarinat ovat yhtäältä rankkoja kuvauksia päihderiippuvuudesta, toisaalta valoisia kertomuksia toipumisesta.

Teos on samalla vahva kannanotto suomalaiseen päihdetyöhön. Se avaa AA:n toimintaa ja sitä, kuinka päihdetyötä voidaan tehdä sadan prosentin toipumistuloksella.

TM Hannele Nykänen on työnohjaaja ja psyykkinen valmentaja. Hän on tehnyt pitkän uran päihdetyön asiantuntijatehtävissä kouluttajana ja konsulttina.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Elämme suhteessa muihin ihmisiin. Muut lukevat meitä sellaisina kuin olemme, eivät sellaisina kuin yritämme olla. Levollisen, aidon itsen tavoittaminen edellyttää meiltä paljon, mutta se kannattaa. Se on perusta kestävälle, hedelmälliselle vuorovaikutukselle suhteessa muihin.

On rohkeutta kohdata haavansa, kukistaa egonsa ja olla ihminen elämän kaikilla areenoilla - yksityisen lisäksi yhteisöllisillä. Aito ihminen tunnistetaan, ja hänen läsnäolonsa ja rohkeutensa kutsuu mukaan muita. Silloin avautuu väylä todelliseen muutokseen.

Tommy Hellstenillä on vuosikymmenien kokemusta niin yrityksen johtamisesta kuin vaikuttamisesta terapeutin työssä. Näiltä näköalapaikoilta syntyi tämä kirja; ymmärryksestä, että ihmisyys kuuluu yksilöiden lisäksi myös yhteisöihin.

Tommy Hellsten on kirjailija, terapeutti ja kouluttaja. Hänen laajaan tuotantoonsa kuuluvat mm. klassikkoteokset Virtahepo olohuoneessa (1991) ja Saat sen mistä luovut (2000) sekä Enää en pelkää (2019) ja Virtahepo makuuhuoneessa (2021). Hellstenin teoksia on käännetty lukuisille eri kielille.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pelko on rakkauden varjo...

Muhkea lastenromaani yhdistää kiehtovasti kaikkien rakastamat Frozen ja Frozen 2 -elokuvat, ja samalla selviää lisää salaisuuksia suosikkisisarusten menneisyydestä.

Elsa on vasta kruunattu Arendelin kuningattareksi, kun valtakuntaa uhkaa jo suuri vaara. Asukkaiden joukossa alkaa levitä mystinen sairaus, ja prinsessa Anna haluaa auttaa isosisartaan pelottavassa tilanteessa. Hän tahtoo parantaa ihmiset ja turvautuu salaperäiseen taikaan, mutta onko se kohtalokas virhe?

Jännittävässä seikkailussa sisaret etsivät vastauksia tärkeisiin kysymyksiin, ja pikkusisar Anna ottaa ensimmäisiä askeliaan kohti tulevaisuutta, jossa hänellä on suuri tehtävä.

Kun kirjailija Kamilla Benko oli lapsi, hän rakensi lumesta tytön, jonka hän toivoi heräävän eloon ja ryhtyvän hänen parhaaksi ystäväkseen. Niin ei käynyt, mutta vanhemmat ilmoittivat, että hänelle syntyisi pikkusisko. Parempi niin, sillä oikea sisko ei sula ja on yhä tänäkin päivänä hänen paras ystävänsä. Kamilla on alun perin kotoisin Indianasta mutta asuu nykyisin New Yorkissa, jossa hän työskentelee lastenkirjojen kustannustoimittajana.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hurmaavassa hyvänmielenromaanissa rapistuvaan nunnaluostariin osuu lottopotti.

1990-luku on Saint Philomenan nunnaluostarille kovaa aikaa. Kipeästi korjaustöitä kaipaavassa luostarissa on jäljellä enää kolme nunnaa. Ilman säästöjä ja uusia tulokkaita sisar Bridget, sisar Cecilia ja sisar Margaret ovat vaarassa joutua luopumaan koko paikasta ja rakastamastaan seurakunnasta.

Kaikki kuitenkin muuttuu, kun 90-vuotias sisar Cecilia päättää, että ratkaisu ongelmaan on lottoaminen. Käynnistyy pienien ihmeiden merkillinen sarja, joka tempaa nunnakolmikon unohtumattomaan seikkailuun.

Hykerryttävän elämäniloinen tarina kuvaa ystävyyden, yhteisöllisyyden ja rakkauden parantavaa voimaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 7

Ylämaailman oliot Näytä tarkat tiedot

Mobs in the Overworld, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 8

Selkounien käsikirja Näytä tarkat tiedot

Handbok i klardrömmar, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ihmismielen pimeyttä, tulevaisuutta ja pahan lävistävää valoa mestarillisesti luotaava tarinoiden kudelma.

Pakastimesta löytyy todiste äidin tuhovoimasta, lähisuhteet kasvavat vinoon ja tulevaisuudessa rakennetaan kaupunkeja, missä ihmiset asuvat eristettyinä maailman pahuudesta.

Toisiinsa linkittyvät tarinat kulkevat 2000-luvulta yhteiskuntamuutosten, ilmastokriisien ja pandemioiden kautta 2200-luvulle, jota tekoäly hallitsee yhä vahvemmin. Ihmisen kyky hyvään on rajallinen, uudet elämänmuodot saattavat pystyä parempaan.

Johanna Holmström kirjoittaa kauhun, ihmissuhteiden, dystopian ja yllättävien rakkauden kuvausten kirjallisuutta pelottavan uskottavasti.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Geologi Ella on tottunut tutkimaan kiviä. Kivien perässä hän on matkustanut Islantiinkin - vaikka oikeastaan myös erään sydämen perässä. Ella on heitä, jotka jäävät jumiin, pysähtyvät paikalleen, istuvat vielä valojen sytyttyä elokuvateatterissa ja toivovat, että elokuva jatkuisi yhä.

Ellan elämässä koittaa käännekohta, kun hänen siskontyttärensä Vala saapuu vauvoineen Islantiin aikeenaan toteuttaa hullu unelma: hän haluaa rakentaa tuulen pieksämälle saarelle drive-in elokuvateatterin. Vaikka Valan suunnitelmat ravistelevat Ellaa, kysymys kuuluu: mitä muuta tulevaisuus olisikaan kuin hullu unelma? Lopulta Ella huomaa, että samoin kuin kivien kohdalla, liikkumattomuuden tuntu elämässä ei tarkoita sitä, etteikö liikettä olisi ollut. Ja etteikö huomaamattaan olisi voinut saapua perille.

Drive-in on sielukas romaani, kuin kaunis lumisadepallo, jota ravistaessa ihmeet asettuvat uuteen asentoon ja sydämet vaeltavat paikoilleen muutosten keskellä.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Dramaattisessa historiallisessa romaanissa rakkaimmat muistot ovat kaikkein kielletyimpiä.

Helsinki 1958. Elannon leipätehtaalla vuosikymmeniä työskennellyt Sofia huomaa mustan Pobeda-auton ilmaantuneen tehtaan portille. KGB:n nahkatakkiset miehet antavat Sofialle tehtävän viedä merkillinen kirjepaketti Leningradiin, kaupunkiin, jonka hän tunsi tsaarinajan Pietarina. Siellä hän palveli Jusupovien palatsissa ja rakastui vallankumoukselliseen Borikseen, hevosrenkiin, joka muutti maailmaa.

Paluusta Leningradiin muodostuu Sofialle hänen elämänsä mittainen matka halki Venäjän vallankumouksen, Leninin valtaannousun, kommunismin rakentamisen ja hetkien, jolloin vallankumous söi omat perillisensä.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Raikas novellikokoelma nuorista elämän käännekohdissa.

Sugar daddy mahdollistaa Melinalle ylellisen elämäntavan. Lumi löytää häkkivarastosta kodittoman tytön. Kun pandemia sulkee maailman, Ira luopuu kontrollista ja neitsyydestään. Ruu tahtoo poikaystäväkseen Hollywood-tähden, joka kuvaa Suomessa elokuvaa. Pakkomielteisesti rakastunut Z. vaatii Lumia luopumaan ystävistään. Pilaako tuntematon tyyppi Aaron yöuintisuunnitelmat?

Keneen epävarmassa maailmassa uskaltaa luottaa ja mihin rakastuminen voi johtaa?

Terhi Rannelan edellinen novellikokoelma Yhden promillen juttuja löytää uusia lukijoita vuodesta toiseen.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Päivänpolttava romaani suosta ja ihmisestä luonnon osana

Pohjoisen pitäjän vanha koulu on ollut pitkään hylättynä. Aapasuo koulun takana on kuulunut maisemaan jo kauan ennen kuin ihminen piirsi kunnalle rajat. Suo ei ole ojituksesta huolimatta taipunut metsäksi, mutta se on muuttunut. Juho ostaa koulun ja työhevosen. Hän perustaa tilalle ekoyhteisön, jonka päämääränä on ennallistaa suo.

Valokuvaajana maailmalla työskennellyt Hellä palaa tekemään kuolinsiivousta vaarinsa taloon. Kylä on tyhjentynyt asukkaista, mutta ihmisen kädenjälki on koventunut seudulla. Lapsuusmuistojen maisema on kadonnut.

Juho ja Hellä etsivät paikkaansa muuttuneessa luonnossa. Se vetää heitä toisiaan kohti - ja pois.

Mihin riittää halu tehdä hyvää? Entä mitä on vielä mahdollista saada takaisin?

Jenni Räinä (s. 1980) on Oulussa asuva toimittaja ja palkittu tietokirjailija. Hän on asunut lapsuutensa soiden keskellä ja kulkenut myöhemmin dokumentoimassa sivukylien ihmisten elämää. Suo muistaa on hänen esikoisromaaninsa.

Tallennettuna: