Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 37-39/2022

Uutuudet ajalta: 19.9.2022 - 9.10.2022

Muokattu: 30.11.2022
Hakutulos 1

Guinness world records 2023 Näytä tarkat tiedot

Guinness world records 2023, suomi.
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maailman myydyin tietokirja!

Uskomaton määrä mielenkiintoista tietoa ja kiehtovia kuvia eläimistä ja luonnosta, tekniikan saavutuksista, pelien, viihteen ja urheilun maailmasta - ja ennen kaikkea ällistyttäviä ennätyksiä läheltä ja kaukaa. Mitä merkittävää ja merkillistä löytyykään matkalla maailman ympäri Jules Vernen malliin?

Tämän vuoden GWR:n erikoisteemana on avaruus - monesta jännittävästä näkökulmasta.

Kirjan parissa viihtyy koko perhe!

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Entinen huumepoliisi ja soluttautuja kertoo, miten voit selättää pahimmat pelkosi ja valjastaa ne hyödyksi.

Pelkäätkö pimeää, kuolemaa tai lentämistä? Haittaako pelko elämääsi? Kannustavassa kirjassa pelon olemusta tarkastellaan jännittävien rikosmaailmaan sijoittuvien tositarinoiden kautta. Pelkoa analysoidaan sekä aivotutkimuksen ja psykologian että arkielämän näkökulmasta.

Kirjailijan oman tarinan lisäksi kerrotaan vuorikiipeilijöiden, sotilaiden ja muiden pelkonsa voittaneiden hurjapäiden kokemuksista mutta käsitellään myös aivan arkipäiväisiä pelkoja, kuten taloudellista epävarmuutta, esiintymisjännitystä ja synnytyspelkoa.

Kaikki pelkäävät, eikä siinä ole mitään hävettävää.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
Castrén, Riitta, kirjoittaja, haastattelija ; Klemettilä, Sinikka, kirjoittaja, haastattelija ; Kääriäinen, Helena, haastateltava
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Moni meistä tuntee tarvetta oman elämäntavan tai maailman muuttamiseen. Harvoin se kuitenkaan tapahtuu itsestään - jossain kohtaa pitää ponnistaa, suostua murrokseen, joka johtaa uuteen suuntaan.

Ihminen voi haluta irrottautua ahtaista sukupuoli-identiteeteistä tai pohtia uusiksi alkoholinkäyttöään. Yksi tahtoo hillitä kaikkea kulutusta, toista houkuttelee yhteisöllisempi arki ja kolmas näkee arvokkaimmaksi hengellisen elämän syventämisen. Kaikilta muutos vaatii uteliasta mieltä, kykyä sietää epävarmuutta, aikaa ja voimia.

Riitta Castrénin ja Sinikka Klemettilän kokoamissa tarinoissa puhuvat ihmiset, jotka ovat halunneet parantaa omaa elämäänsä ja sen kautta myös maailmaa - tai päinvastoin. Koskettavat tarinat näyttävät myös sen, mitä uutta ja elämää rikastuttavaa muutos tuo tullessaan.

Riitta Castrén on työskennellyt pitkään eri tehtävissä A-lehdissä ja viime vuodet vapaana toimittajana. Sinikka Klemettilä on toiminut monissa tehtävissä Sanoma Oy:n aikakauslehdissä.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Klaas, Brian, kirjoittaja ; Nurmi, Aura, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Järisyttävä tietokirja kysyy, turmeleeko valta vai vetääkö se puoleensa vain pahoja ihmisiä.

Päätyykö politiikan huipulle pelkästään valehtelijoita? Miksi narsistit saavat parempaa palkkaa kuin muut? Entä jos sinä olisit yksinvaltias, pystyisitkö vastustamaan kiusausta ryövätä valtion kassa tai heittää vastustajasi tyrmään?

Viihdyttävässä ja oivaltavassa teoksessa tavataan niin ahneita diktaattoreita, vaarallisten kulttien johtajia kuin kapinallisia, kun etsitään vastausta siihen, miksi valta viettelee ja kuinka se muuttaa ihmisiä. Värikkäät tapaukset niin historiasta kuin kirjailijan tutkimuksista ympäri maailman paljastavat myös, miten voisimme saada valtaan aiempaa parempia ihmisiä.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

25 suomalaista petosta ja miten ne tehtiin.

Vuosia kestäneen seurantatyön ja tutkivan journalismin tuloksena syntynyt kirja luotaa syvältä petosrikosten ja huijarien maailmaa.

Silmät avaava kirja petosmiehistä ja -naisista, heidän uhreistaan sekä viranomaisten toiminnasta rikollisten jäljittämiseksi. Se kuvaa petosliigan toimintatapoja, tilauksesta tehtyjä petoksia, lottovoittajan kynimistä, verohuijauksia ja monia muita rikollisia tapoja kääriä ja piilottaa omaisuuksia.

J. K. Tamminen on seurannut petosrikoksia 1980-luvulta alkaen ja haastatellut etsintäkuulutettuja rikollisia mm. Thaimaassa, Espanjassa, Turkissa, Venäjällä ja Suomessa. Ääneen pääsevät myös petosten uhrit sekä tapauksia tutkineet viranomaiset.

Entisenä ammattirikollisena Tamminen pääsee poikkeuksellisen lähelle rikollisia, toisaalta lakimiehenä hän on kuin kotonaan pöytäkirjojen ja arkistojen parissa.

Kirja kuvaa petosten maailmaa elämäntapana, jossa menestyksen kääntöpuolella on suuria pettymyksiä ja kurjuutta sekä vastemielistä häikäilemättömyyttä ja julmuutta.

J. K. Tamminen on kirjailija, lakimies ja teologi. Tamminen on julkaissut mm. teokset Pasilan mies, Kilpimies, Megaliiga, Konkursseja ja muita konnuuksia, Rikollinen elämäni, Totuus tapaus Aarniosta, Malmin nainen - Mari Romanon tarina, Perintämies ei soita kahdesti - 1990-luvun lama Suomessa sekä Estonian salaisuudet.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Kirja
Dahl Andersen, René, kirjoittaja ; Fauerholdt, Casper, kirjoittaja ; Koskela, Laura, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rankka tositarina poliisin soluttautujan työstä ja vääristä valinnoista.

René Dahl Andersen oli Tanskan poliisin kultapoika. Hän oli raivannut tien unelmatyöhönsä, Kööpenhaminan kovapintaiseen huumerikosyksikköön, jossa diilerit, ilmiantajat ja narkomaanit ovat arkipäivää. FBI:n koulutuksen jälkeen Andersen pääsi peitetehtäviin. Siitä alkoi hänen luisunsa lain väärälle puolelle.

Teos kuvaa rehellisesti huumepoliisin työtä ja soluttautujan hengenvaarallista elämää. Se on myös ravistuttava kuvaus siitä, miten suoraselkäisimmänkin poliisin käsitys oikeasta ja väärästä voi hämärtyä, kun hän työskentelee vuosia tiedustelutehtävissä ja peiteroolissa rikollisten maailmassa.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
Valleala, Siru, kirjoittaja, toimittaja ; Kultanen Ribas, Paula, kirjoittaja ; Tanhua, Aino, kirjoittaja ; Helin, Antti, kirjoittaja ; Laakso, Moona, kirjoittaja ; Kemppi, Reetta, kirjoittaja ; Vauhkonen, Soile, kirjoittaja ; Helve-Sibaja, Liisa, kirjoittaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tämä maailmanympärysmatka karmii selkäpiitäsi!

Matkatoimittajien true crime -tarinat vievät kylmäävälle matkalle maailman ympäri. Kulttuuri vaihtuu, ihmismielen pimeä puoli pysyy.

Kokeneet matkatoimittajat törmäävät usein reissuillaan kohteiden kulttuuria kohahduttaneisiin tapauksiin. Todellista jännitystä tihkuvalla maailmanympärysmatkalla kuljetaan 15 maahan, joissa kaikissa on koettu hirmuisia kohtaloja. Menneisyyden ja oman aikamme rikostarinat johdattavat samalla matkalle ihmismielen pimeyteen. Mukana on sekä uusia, selvittämättömiä murhamysteerejä että legendaarisia rikostapauksia, kuten Alcatrazin pako. Oliko japanilainen joukkoitsemurha sittenkään itsemurha? Kuka kaappasi teloitetun tansanialaispäällikön pään? Millainen outo murhatapaus sai Irlannin sekaisin? Rikostarinoita kertovat suomalaisen matkamedia Tripsterin matkatoimittajat.

Matkamedia Tripsterin päätoimittaja Siru Valleala on toimittanut kirjan ja kirjoittanut puolet tarinoista. Valleala on aiemmin kirjoittanut Tripsterin matkaoppaita ja tehnyt itse maailmanympärysmatkan, jonka reittiä rikoskertomusten reitti pitkälti kulkee. Ääneen pääsevät myös Paula Kultanen Ribas (Barcelona), Aino Tanhua (Tansania), Antti Helin (Thaimaa), Liisa Helve-Sibaja (Sveitsi), Moona Laakso (Irlanti), Reetta Kemppi (Kalifornia) ja Soile Vauhkonen (Tukholma).

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miksi läskinä eläminen on pahinta, mitä ihmiselle voi tapahtua? Entä millä tavalla normista poikkeava keho rajoittaa? Millaista on, kun edes hammaslääkärillä ei voi käydä saamatta laihdutusohjeita? Miksi painoindeksi pitäisi poistaa maailmasta? Miltä tuntuu, kun syömistä kommentoidaan ja siihen puututaan? Miksei läskeille ole tuoleja eikä läskin housuissa taskuja? Miksi elokuvan läskin pitää olla joko koominen sivuhenkilö tai epätoivoinen luuseri? Millaista on elää, kun maailma opettaa, että omaa olemusta on syytä selitellä, häivyttää ja hävetä?

Ratkaisuja läskeille on kokoelma kirjoituksia, joita ryydittävät raivo ja huumori. Omaheimo kuljettaa teksteissään rinnakkain omakohtaisia havaintoja ja tutkimustietoa kehonormatiivisuudesta, lihavuuden representaatioista ja rakenteista niiden takana.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Kirja
Järvelä, Jari, kirjoittaja ; Reponen, Anja, kuvittaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Herkkupaloja matkustelun nälkään.

Reppureissaavan kirjailijan hyvän mielen tarinat nostavat matkakuumeen ja herauttavat veden kielelle.

Mitä tapahtuu, kun halpa hotelli Cadizissa paljastuu yöllä kummitustaloksi? Kuinka korttelillinen pisalaisia valjastetaan kantamaan lastenvaunut ikkunan kautta ravintolaan? Onko ruoka parempaa kolmen tähden Michelin-ravintolassa vai piknikillä Monet'n lummelammen liepeillä? Miksi CIA:n vakooja lyöttäytyy seuraan Salvador Dalín kotitalon nurkilla Figueresissa?

Jari Järvelä on matkustanut perheineen vuosia reppu selässä ympäri Eurooppaa. Tähtäimessä on usein täydellinen ruokahetki, mutta ennen kuin pöytään asti päästään, edessä on kummallisia kohtaamisia ja odottamattomia käänteitä. Järvelän matkatarinat ovat herkullisia makupaloja yrttien, oliivien ja mozzarellajuuston maisemista.

Jari Järvelä on palkintoja ja ehdokkuuksia kahminut monipuolinen kirjailija, jonka teoksissa villi uteliaisuus ja kielen taituruus yhdistyvät laajaan asiantuntemukseen. Nyt hän ammentaa valoa, väriä ja makuja perheensä rakkaasta harrastuksesta, matkailusta.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Kirja
Kettula, Minna, kirjoittaja, valokuvaaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ranskalaista tietä Santiago de Compostelaan

Tämä Pyhiinvaellusreitti on ollut käytössä yli tuhat vuotta, ja se on
yksi tärkeimmistä kristillisistä pyhiinvaelluksista. Nykyisin reitin kulkevat
myös monet, joille kristillisyys ei ole määräävä tekijä, vaan heille
on tärkeää esimerkiksi itsensä haastaminen, patikointi, reitillä kulkevat
ihmiset; kelle mikäkin asia.
Camino Francés - Ranskalaista tietä Santiago de Compostelaan on
ensimmäinen suomeksi ilmestynyt matkaopas kuuluisalle pyhiinvaellusreitille.
Kirja on mainio opas matkan ennalta suunnitteluun sekä
mukana matkalla. Opas selvittää perusteellisesti niin matkaan valmistautumisen
kuin matkan kulun nähtävyyksineen. Kirjassa on pieni espanjankielinen
sanasto ja karttoja. Kauttaaltaan nelivärikuvitettu.
Minna Kettula on kulkenut reitin itse useita kertoja ja lukenut vinon
pinon kirjoja aiheesta. Kirja perustuu itse koettuun ja lukuisien oppaiden
luennasta koostuneeseen käsitykseen, millaisen oppaan itse olisi
halunnut matkalle mukaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kuinka voimme pitää kiinni toivosta maailmassa, joka näyttää olevan valtavissa vaikeuksissa?

Antti Immosen kääntämässä ajankohtaisessa teoksessa maailman tunnetuin elossa oleva luonnontutkija Jane Goodall ja kansainvälisesti menestynyt kirjailija Douglas Abrams pohdiskelevat ihmisluonnon kaivattua ja heikoimmin ymmärrettyä osaa ? toivoa.

Paheneva ilmastokriisi, maailmanlaajuinen pandemia, biodiversiteetin hupeneminen, poliittiset mullistukset - näiden musertavien uhkien edessä meidän voi olla vaikeaa asennoitua optimistisesti. Toivo on sitä, mitä nyt kipeimmin kaipaamme.

Kirja toivosta on myös kuvaus erityislaatuisen naisen tunteista ja ajatuksista - naisen, joka on mullistanut tapamme tarkastella maailmaa, ja joka on omistanut elämänsä taistelulle tulevaisuutemme puolesta.

"Yksi koko maailman vaikuttavimmista ja tärkeimmistä suunnannäyttäjistä. Jane on lähes joka päivä levittämässä optimismia ja tietoisuutta eri puolilla maailmaa. Hänen viestinsä kuuluu: Meidän on suojeltava jokaisen elollisen olennon oikeuksia, tarjottava toivoa tuleville sukupolville ja vastustettava kaikkien aikojen suurinta uhkaa - ilmastonmuutosta." - LEONARDO DICAPRIO

Tallennettuna:
Hakutulos 18

Pysäyttämätön ihminen. Osa 1, Kuinka valloitimme maailman Näytä tarkat tiedot

Unstoppable us. [Volume 1], How we took over the world, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sapiensin tekijän sarja nuorille alkaa!

Sapiens - Ihmisen lyhyt historia -teoksellaan tietokirjallisuuden supertähdeksi noussut Yuval Noah Harari aloittaa uuden sarjan, jossa hän kertoo ihmiskunnan historiasta varhaisnuorille.

Me ihmiset emme ole vahvoja kuin leijonat, emme osaa uida kuin delfiinit, eikä meillä totta vie ole siipiä! Kuinka me siis päädyimme hallitsemaan maailmaa? Tähän kysymykseen vastaa Yuval Noah Hararin neliosaiseksi kasvava Pysäyttämätön ihminen -sarja. Värikkäästi piirroskuvitetut kirjat käsittelevät Hararin helposti lähestyttävään tyyliin huumorin ja tarinoiden kautta ihmisen historiaa eri näkökulmista, kognitiivisen vallankumouksen ajoista aina lähitulevaisuuteen ja hakkerointiin

Yuval Noah Harari (s. 1976) on israelilainen historioitsija, jonka yleistajuisia teoksia ihmiskunnasta ja maailmasta on myyty yli 35 miljoonaa kappaletta 65 kielellä. Ricard Zaplana Ruiz (s. 1973) on espanjalainen kuvittaja, joka on piirtänyt mm. Lego Star Wars -sarjakuvia.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Kirja
Corrigan, Sophie, kirjoittaja, taiteilija ; Hytti, Sanna, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 20

Mitä eläimet tekevät talvella? Näytä tarkat tiedot

Where do animals go in winter?, suomi
Kirja
Daynes, Katie, kirjoittaja ; Pym, Christine, taiteilija ; Falk, Tanja, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tuleeko talviunta nukkuessa nälkä? Mitä madoille tapahtuu, kun maa jäätyy? Lentävätkö perhosetkin etelään?

Talven lähestyessä jotkut eläimet muuttavat etelään, toiset suojautuvat pakkaselta. Muutamat taas eivät ole kylmästä moksiskaan. Luonto tuntuu hiljenevän, mutta lumisen pinnan alla tapahtuu paljon. Mitä eläimet puuhaavat ja miten ne pärjäävät kylmän talven yli? Voisimmeko me helpottaa eläinten talvea?

Kutkuttavat kysymykset ja luukkujen takaa paljastuvat vastaukset vievät valloittavalle vierailulle eläinten talviseen maailmaan. Fiksut faktat on laadukas sarja, joka auttaa ymmärtämään maailman perusilmiöitä pienen lapsen näkökulmaan sopivasti.

Katie Daynes on englantilainen toimittaja ja lastenkirjailija.

Christine Pym on englantilainen lastenkirjojen kuvittaja. Hän asuu pienessä kylässä Staffordshiressä, jossa hän pitää miehensä kanssa postitoimistoa ja kauppaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Biohakkeroinnin ytimessä on ajatus, että terveyden lisääminen on edullisempaa ja kannattavampaa kuin sairauden hoitaminen. Tätä kutsutaan myös ennaltaehkäiseväksi terveydenhuolloksi.

Ravinnosta ja eri ruokavalioista kirjoitetaan paljon, lisäravinteita syödään monesti mainosten ja suositusten perusteella ja tietoa mitä erilaisemmista ruokavalioista on saatavilla pilvin pimein. On kuitenkin olemassa vain hyvin vähän systemaattista ja helposti sisäistettävää tietoa siitä, miten eri ravintotekijöiden saantia voidaan päivittää yksilön kannalta ihanteelliselle tasolle.

Jokainen meistä on ainakin jollain tasolla tietoinen virallisista ravitsemussuosituksista ja ravintotekijöiden saannin yleisistä linjauksista. Valtaväestölle suunnattujen suositusten vahvuus ja toisaalta heikkous piilee niiden yksinkertaistuksissa ja yleistyksissä.

Biohakkerin ravitsemusoppaaseen on koottu kaikki tarvittava tieto, jonka avulla on mahdollista tasapainottaa elimistön ravitsemustila ja optimoida eri ravintotekijöiden saanti. Tämä opas pohjautuu viimeiseen tieteelliseen tutkimukseen ja ymmärrykseen eri ravintoaineiden, lisäravinteiden ja mittausmenetelmien osalta. Mikä onkaan tärkein tavoitteesi tai lähtökohtasi, löydät vastauksia tasapainoisen ravitsemustilan saavuttamiseen tästä teoksesta.

Kirjan on kirjoittanut menestynyt terveyskirjailija ja lääkäri Olli Sovijärvi. Hänen aiemmat kokonaisvaltaista hyvinvointia ja terveyttä käsittelevät teoksensa Biohakkerin käsikirja (2016), Biohakkerin stressikirja (2018) ja Biohakkerin flunssaopas (2020) ovat myyneet yhteensä lähes 30 000 kappaletta.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Kirja
Bowman, Katy, kirjoittaja ; Le Corre, Erwan, esipuheen kirjoittaja ; Virta, Sonja, kääntäjä ; Jungman, Hanna, asiantuntija ; Nicol, Jillian, kuvittaja ; Hut, Vector, kuvittaja ; Jurgensen, J., valokuvaaja (ekspressio)
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tämä paljasjalkailun klassikkoteos on ehdoton hankinta jokaiselle jalkaterveydestä ja minimalististen jalkineiden käytöstä kiinnostuneelle. Katy Bowman selittää asiantuntevasti, mutta myös mukaansatempaavasti ja hauskasti, miksi jalkojen hyvinvoinnissa ei ole kyse pelkästään jaloista tai varsinkaan kengistä, vaan koko kehoa koskevista valinnoista. Kirja koostuu teoriaosuudesta ja harjoituksista.

Katy Bowman on yhdysvaltalainen biomekaniikan asiantuntija, kirjailija, suosittu puhuja sekä "Movement"-liikkeen edelläkävijä. Hän on kirjoittanut useita kirjoja monipuolisen liikkeen merkityksestä ja jalkaterveydestä, julkaisee suosittua podcast-sarjaa sekä kouluttaa aiheesta ympäri maailman. "Koko keho paljain jaloin" on hänen ensimmäinen suomennettu teoksensa.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pitkän iän salaisuus on kiinnostanut ihmistä aina, ja ikuisen nuoruuden tavoittelun nimissä on tehty mitä merkillisimpiä kokeita ja tutkimuksia. Molekyylibiologian huippututkija Nicklas Brendborg on koonnut kirjaansa kaiken sen, mitä tiede juuri tällä hetkellä sanoo aiheesta. Hän muotoilee kysymyksen näin: miten kuolla nuorena mahdollisimman myöhään?
Mitkä seikat vaikuttavat vanhenemiseemme? Millä keinoilla sitä voi hidastaa? Kirja vastaa kysymyksiin uusimman tieteellisen tutkimuksen pohjalta vetävästi ja viihdyttävästi. Se kertoo myös, mitä voimme oppia meduusalta ja ikivanhalta jäähailta, ja mihin kaikkeen ihminen on aikojen saatossa ollut valmis ikuisen nuoruuden saavuttamiseksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Kirja
Ala-Vähälä, Veera, graafinen suunnittelija ; Asikainen, Miia, suunnittelija ; Etula, Jaana, suunnittelija ; Furtt, Linda, suunnittelija ; Hakalehto, Ronja, suunnittelija ; Huotari, Susan, suunnittelija ; Imponen, Anniina, suunnittelija ; Juhola, Taru, suunnittelija ; Kaarne, Jenni, suunnittelija ; Kalliomäki, Jonna, suunnittelija ; Kannisto, Elina, suunnittelija ; Kernen. Kaija, suunnittelija ; Koivulahti, Veera, suunnittelija ; Kolehmainen, Terhi, suunnittelija ; Kovasiipi, Hannele, suunnittelija ; Laasonen, Satu, suunnittelija ; Lahtela, Tuija Katariina, suunnittelija ; Lammi, Ulla, suunnittelija ; Lampinen, Niina, suunnittelija ; Lehmusjärvi, Tuuli, suunnittelija ; Luotonen, Silja, suunnittelija ; Malin, Mirella, suunnittelija ; Mertaniemi, Lea, suunnittelija ; Nieminen, Janica, suunnittelija ; Nissi, Anna-Kaisa, suunnittelija ; Nykänen, Sonja, suunnittelija ; Nylander, Johanna, suunnittelija ; Ojala, Maarit, suunnittelija ; Palmén-Väisänen, Annukka, suunnittelija ; Pekkanen, Piia-Maria, suunnittelija ; Pelimanni, Laura, suunnittelija ; Permanto, Linda, päätoimittaja ; Pöytäsaari, Irene, suunnittelija ; Pyy, Johanna, suunnittelija ; Pyy, Paulina, suunnittelija ; Rantala, Heidi, suunnittelija ; Räsänen, Marianne, suunnittelija ; Ronkainen, Katja, suunnittelija ; Sailas, Antto, suunnittelija ; Toikka, Saara, toimituspäällikkö ; Vähäkangas, Sanna, suunnittelija ; Vihijärvi, Tuula, suunnittelija ; Virtanen, Leena, suunnittelija ; Wallendahr, Anna, valokuvaaja ; Wikberg, Minttu, suunnittelija ; Winberg, Ira, suunnittelija
2022
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 26
Kirja
Hämäläinen, Hanna-Kaisa, kirjoittaja, valokuvaaja ; Nyberg, Kristel, kirjoittaja, piirtäjä ; Turkka, Eeva, kirjoittaja, valokuvaaja
2022
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 27
Hakutulos 28
Kirja
Moilanen, Maaru, kirjoittaja, kuvittaja ; Keudell von, Katharina, valokuvaaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Superhitti Islannin villaneuleet saa jatkoa! Kirjan avulla luot helposti ihania Islantilaisia villapaitoja. Kirja on täynnä uusia malleja!

Islanti on kiehtonut Maaru Moilasta lapsesta saakka, jo ennen kuin hän tutustui maan omaan hevosrotuun ja -kulttuuriin. Hän on työskennellyt Islannissa ja viettää aikaansa saarella aina kun mahdollista.

Työkokemuksen lisäksi Islannista tarttui mukaan myös islantilaisten villapaitojen neulominen. Aloittaminen oli helppoa paikallisten opastuksella ja alusta asti hän nautti eniten omien mallien suunnittelusta. Tässä kirjassa on vuosien työskentelyn hedelmät.

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Hakutulos 30
Kirja
Malmström, Maria, kirjoittaja, valokuvaaja ; Nukkekoti Väinölä (yritys), kustantaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mitä kaikkea tarvitaankaan pieneen kotiin. Aivan kuin oikeasti!
Pienessä mittakaavassa -kirja pitää sisällään 33 nukkekotikokoista tee-se-itse ohjetta.

Kirjan ohjeilla voit tehdä itse rottinkikalusteita ja emaliastioita, valmistaa pieniä huonekaluja ja kodin sisustusesineitä.

Kirjan ohjeet ovat yksityiskohtaisia ja kuvitettuja, ja mukana on kaavat. Esineissä käytetään eri tekniikoita virkkauksesta puutöihin ja rottinkitöistä massailuun. Ohjeiden haastavuustaso vaihtelee, joten sopivia töitä löytyy kaikille - jo nukkekoteja harrastaville ja jopa lapsille.

Ohjeet on laadittu nukkekotimittakaavaan 1:12.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Kirja
Kaila, Panu, kirjoittaja, valokuvaaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Panu Kaila jatkaa uudessa kirjassaan siitä mihin rakennusmateriaaleihin keskittyvässä Talotohtorissa jäi. Talotohtorin rakenneopas esittelee vanhan talon viisautta, neuvoo sen säilyttämisessä ja kertoo sen opetuksista myös uudisrakentajille. Talotohtorin rakenneopas soveltuukin ammattilaisten lisäksi kaikille oman talonsa tai mökkinsä kunnostukseen hartaudella suhtautuville.

Perusteellinen tietoteos käsittelee aluksi rakentamisen historiaa alkumajasta antiikkiin, talon vaikutusta tunteisiin, muistojen merkitystä, kauneutta ja ajan säilyttämistä. Toisessa ja kolmannessa jaksossa jatketaan rakenteisiin, perustusten ja kellareiden moniin ratkaisuihin ja tyypillisten ongelmien torjumiseen. Neljännessä jaksossa kerrotaan puutalojen rakenteista ja viidennessä syvennytään eristämiseen, kastepisteeseen, lämmönvaraukseen ja sisäilmastoon. Kunkin teeman yhteenvetona on jonkin rakennuksen korjaushistoria koko laajuudessaan ja asiantuntevaa tekstiä havainnollistavat runsaat kuvat. Kirjan päättää autiotalon tarina, sen nousu rappiosta viihtyisäksi asunnoksi.

PANU KAILA on arkkitehti SAFA ja perinteisen rakentamisen asiantuntija. Hän pitää lukuisissa lehdissä ilmestyvää Talotohtori-palstaa ja on julkaissut lukuisia kirjoja rakentamisesta.

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Kirja
Riikonen, Marika, kirjoittaja ; Ritola, Jasmi, kuvittaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Heppatietoa harjasta kavioihin!

Helppolukuinen ja runsaasti kuvitettu tietokirja hevostelun perusasioista sopii alakouluikäisille.

Tiedätkö, miten hevoset kommunikoivat? Tai mitä kaikkea täytyy muistaa hevosta hoitaessa? Entä millaisia hevosia on esiintynyt mytologioissa kautta historian? Uusi Tietopalat-kirja avaa tallinovet hevosten komeaan maailmaan ja tarjoaa kosolti helposti hotkaistavaa tietoa hevosten historiasta, roduista, hoidosta ja käyttäytymisestä. Koululaisille suunnatuissa Tietopalat-kirjoissa on kiinnostavaa tietoa, sopivasti tekstiä ja runsas värikuvitus.

Marika Riikonen on tamperelainen kirjailija ja kulttuuritoimittaja, jonka ajankäytön ja ajatukset hevoset ovat vallanneet pysyvästi. Helsinkiläinen Jasmi Ritola työskentelee muun muassa kuvittamisen ja animaation parissa. Jasmia inspiroi hevosten viisas katse ja uljas olemus.

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Kirja
Saraspää, Seppo, kirjoittaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eräilyä, metsästystä ja kalastusta perinteisessä vuosikirjassa.

Erämaailman jutuissa istutaan erätulilla tunnelmoimassa, koukkukalastetaan mahtihauki ja linnustetaan metsäkanalintuja itäisessä Kuhmossa. Teoksessa on mukana monia eräkirjoittamisen huippunimiä, mm. Matti Kettunen, Jorma Koski, Kari Kovalainen, Ralf Henriksson, Martti Peltomaa, Pekka Reinikka ja Seppo Saraspää. Kokonaisuuden viimeistelevät upeat valokuvat, joihin on tallentunut erätunnelmia aidoimmillaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Kirja
Lahti, Katja, kirjoittaja, valokuvaaja ; Sukuvaara, Minna, kirjoittaja, valokuvaaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ammattilaiset näyttävät, miten sisustussuunnitelma tehdään.

Haluaisitko muokata kodistasi kauniin ja tunnelmallisen, joka olisi sinun näköisesi? Tämän kirjan avulla toteutat haaveesi ja luot viihtyisän, toimivan kodin.

Kirjassa opastetaan, miten rakennetaan toimiva kokonaisuus ja tunnelmallinen tila, missä tyyli ja asukkaiden tarpeet on huomioitu. Sisustusarkkitehdit opettavat piirtämisen taidon oikeassa mittakaavassa, jolloin sisustuksen hahmottaminen ja kalusteiden asettelu onnistuu helposti. Kirjasta löytyy uusia näkökulmia tilasuunnitteluun niin kotiin, vapaa-ajan kohteeseen kuin toimistoonkin, ja se sopii niin aloittavalle sisustajalle kuin jo pitkään toimineelle suunnittelun konkarille.

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Toimiva palautekulttuuri syventää luottamusta työpaikoilla.

Suoraa palautetta on käytännönläheinen opas vuorovaikutustaitojen ja tiimityön kehittämiseen. Kirjan avulla lukija oivaltaa muun muassa, mikä on kehun, kannustuksen, ohjauksen ja varsinaisen palautteen ero. Kirjasta löytyy keinot parantaa palautekulttuuria, mikä lisää luottamusta työpaikoilla. Lisäksi kirjassa osoitetaan, miksi suora palaute on paras palaute.

Kirjassa huomioidaan sekä esihenkilöt että työntekijät, sillä palautetta annetaan jatkuvasti joka suuntaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Kirja
Hurme-Keränen, Auli, kääntäjä ; Schneider, William, kirjoittaja, kuvittaja ; Picard, Alain, kirjoittaja, kuvittaja ; Harrison, Lesley, kirjoittaja, kuvittaja ; Cañas, Michael, kirjoittaja, kuvittaja ; Baggetta, Marla, kirjoittaja, kuvittaja ; Goldman, Ken, kirjoittaja, kuvittaja ; Rohlander, Nathan, kirjoittaja, kuvittaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Menestyssarjan uutuus johdattaa pastelleilla piirtämisen kiehtovaan maailmaan. Pastelliliitujen ja -kynien sametinpehmeys houkuttelee kokeilemaan niiden erilaisia käyttömahdollisuuksia. Pastelliliitujen utuisen hennoilla tai täyteläisillä, lähes hehkuvilla väreillä pystyt luomaan ihastuttavia maisemia, vaikuttavia asetelmia, värikkäitä kukkakuvia sekä taidokkaita muotokuvia ihmisistä ja eläimistä. Tutustut pastellityöskentelyssä tarvittaviin materiaaleihin, välineisiin ja tekniikoihin, mutta myös yleisemmin piirtämisen perustekniikoihin ja väriteoriaan. Alkuun pääset muutamilla pastelliväriliiduilla ja piirrospohjilla. Yli 200-sivuisessa harjoitusosassa edetään teoriasta käytäntöön. Vaihe vaiheelta esiteltyjen harjoitustöiden avulla pääset hiomaan omia piirustustaitojasi. Kirjaan sisältyy myös öljypastelleista kertova osuus.

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Alttoviulistin asteikkokirja on suunniteltu erityisesti alttoviulistin näkökulmasta ja sormituksissa on otettu huomioon sekä pienikätiset että suurta instrumenttia käyttävät alttoviulistit. Kirja etenee pääosin progressiivisesti. Aluksi kehitetään asemanvaihtotekniikkaa ja asematuntumaa yhden oktaavin asteikoilla ja murtosoinnuilla. Kvinttiympyrässä vahvistetaan rinnakkaisten kielten hallintaa ja asematuntumaa myös korkeissa asemissa. Kahden oktaavin asteikot ja murtosoinnut yhdellä kielellä täydentävät yhden oktaavin asteikkoja ja antavat valmiuksia neljän oktaavin asteikkojen harjoitteluun. Kromaattiset asteikot ja kokosävelasteikot ovat omana ryhmänään samoin kuin kvartit ja kvintit, joiden hallinta on välttämätöntä rinnakkaisten kielten sävelpuhtauden kannalta.

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Nuotti
Leskelä, Ari, toimittaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vuoden kovimmat hitit ja suosituimmat artistit.

Kotimaisen popin parhaat biisit sanoin ja sävelin. Mukana mm. BEHM, Juha Tapio, SANNI, Vesala...

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Koko show alusta loppuun.

Poikkeuksellisen taitavan kertojan huikea sukellus Ison D:n elämään. Kuinka Ilkka Lipsasesta tuli viihdetaivaan kiintotähti nimeltä Danny?

Olet kuullut Armista ja erään viihdetaiteilijan naissuhteista, mutta itse Dannysta et tiedä paljoakaan.

Antti Heikkinen on saanut avaimet Ilkka Lipsasen arkistoon ja koonnut yhdessä laulajan kanssa ennennäkemättömän tarkan kuvan siitä, kuinka Dannysta tuli juuri se Iso D, jonka tunnemme. Heikkinen kertoo Dannyn elämän ensimmäiset 80 vuotta häikäilemättömällä elämäkerturin vaistolla.

Ennen nykyistä laululintuselle laulavaa Dannya oli aivan toisenlainen Danny, joka lauloi Suomen 75-vuotispäivänä Tämä taivas tämä maa. Ennen sitä Dannya oli Armi Aavikon kanssa duettona laulanut hempeä Danny, ja vielä paljon aiemmin syrjäisillä seurojentaloilla testosteronia uhkunut nuori niittivyömies.

Ja aivan ensin oli nuori Ilkka Lipsanen, joka tietää, mistä kaikki alkoi.

Antti Heikkinen on palkittu kaunokirjailija, joka tunnetaan kunnianhimoisesti laadituista elämäkerroista. Heikkinen on aiemmin kirjoittanut kiitetyt elämäkerrat Juice Leskisestä, Heikki Turusesta, Jaakko Teposta, Kalle Päätalosta, Kari Tapiosta ja Ponssen perustajasta Einari Vidgrenistä.

Tallennettuna:
Hakutulos 41
Kirja
Laaksonen, Jouni, kirjoittaja, valokuvaaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Talvea on Suomessa noin puolet vuodesta, ja se on mahtavaa retkeilyaikaa!

Miten viihtyä talvisessa luonnossa ja tehdä se turvallisesti? Kuinka pukeutua niin, ettei tule hiki eikä vilu? Mitä on huomioitava ruoka- ja juomahuollossa, kun lämpötila on pakkasella?

Talviretkeilijän opas tarjoaa vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

"Hiihdimme Puuvrasjoen autiotuvalle tuulessa ja lumipyryssä. Mukava oli laittaa kamiinaan tuli! Illalla pilvet kaikkosivat ja revontulet nousivat kruunaamaan elämyksellisen päivän. Seuraava etappi valkoisten tunturien yli taittui sinitaivaan alla. Termisjärvellä näimme ahman ja yhden elämäni upeimmista auringonnousuista", Jouni muistelee yhtä viimetalvisista vaelluksistaan.

Jouni Laaksonen on palkittu kuhmolainen tietokirjailija ja eräopas. Hän on harrastanut luonnossa liikkumista kesät talvet koko ikänsä ja ammatikseen kirjoittanut retkeilystä yli 20 vuotta.

Tallennettuna:
Hakutulos 44
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Todellista herkkua Agatha Christien mysteerien faneille.

Kirja kertoo, miten taitavasti Agatha Christie sisällytti rikosteknisen tutkinnan varhaiset edistysaskeleet romaaneihinsa, ja miltä murharouvan punomat juonet näyttävät modernin oikeuslääketieteen valossa.

Agatha Christie loi romaaneihinsa jännitystä ja uskottavuutta kytkemällä juoneen aikakautensa todellisia rikostutkinnan metodeja. Hän seurasi tarkasti alan edistysaskeleita ja toi ne suuren yleisön tietoisuuteen kirjoissaan.

Carla Valentine osoittaa miten hyvin Agatha Christie oli ajan hermolla, olipa sitten kyse toksikologiasta, sormenjälkitutkimuksesta, käsiala-analyysistä, ballistiikasta, verijälkitutkimuksesta tai ruumiinavauksesta.

Kirja käy läpi kaikki Agatha Christien kirjojen murhat ja niiden toteutustavat. Lukija pääsee seuraamaan Hercule Poirotin ja Neiti Marplen tutkimuksia modernin rikostekniikan valossa. Tapauksia myös verrataan tosielämän vastaaviin hyytäviin rikoksiin.

Carla Valentine on englantilainen patologi, tietokirjailija ja Lontoon patologisen museon kuraattori. Valentine on tehnyt koko työuransa kuolleiden parissa. Hän on työskennellyt niin kuolemansyyn tutkijana ruumiinavauksissa kuin vainajien käsittelijänä hautaustoimistossa. Ammatin valinta oli Agatha Christien innoittama. Oikeuslääketieteen tutkinnon jälkeen hän ryhtyi opiskelemaan myös rikosteknistä arkeologiaa. Oikeuslääketieteen ja teknisen rikostutkinnan historia on Carla Valentinen erikoisalaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 45
Kirja
Gerstler, Susanne, kirjoittaja ; Aho, Hanna, kirjoittaja ; Willberg, Hanna, kirjoittaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

No niin! 1 oppikirjaa täydentävässä sanastossa on sekä kappalekohtainen että aakkosellinen sanasto käännettynä suomesta englanniksi. Sanastossa on kappaleen tekstien ja ennakkotehtävien kuvasanakirjojen sanat.

Tallennettuna:
Hakutulos 48
Kirja
Lehmus, Jussi, esipuheen kirjoittaja, toimittaja, kokoaja ; Lehtinen, Lasse, johdannon kirjoittaja ; Kuusi, Matti, kirjoittaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ennennäkemätön aineisto Suomen sotapropagandasta.

Tämä on näkymä siitä, miltä historiankirjoituksemme voisi näyttää, jos Saksa olisi voittanut toisen maailmansodan. Kukaan nykytutkija ei ole aiemmin lukenut tätä materiaalia tai osannut edes etsiä sitä.

Päämajan tiedotusosasto lähetti 30.7.1943 kaikkien aselajien esikuntiin käskyn, jossa pyydettiin kattavia kuvauksia jatkosodan hyökkäystaisteluista ja joukkojen suorituksista. Tekstien pohjalta oltiin laatimassa kirjaa saksalaisille, tarkoituksena valaista asevelikansalle suomalaisten urhoollisia saavutuksia saksalaisten sotilaiden rinnalla.

Kirjaa varten saatiin yli viisikymmentä kirjoitusta. Kenraalimajurit Antero Svensson ja Eino Järvinen päättivät laatia kirjoitelmat itse, jotkut kuvaukset annettiin tehtäväksi taistelutapahtumissa kunnostautuneille taistelijoille. Tekstejä kirjoittivat esimerkiksi Unto Varjonen, Valo Nihtilä, Alpo Marttinen, Erkki Palolampi ja Sakari Simelius.

Sotatilanteen muututtua selvästi Saksan armeijan vastaiseksi, päätettiin kirjaprojekti unohtaa. Ainutlaatuinen aineisto on peräisin eversti Kalle Lehmuksen ?poltetusta? arkistosta.

Kenties koko projekti oli vain hämäys saksalaisten suuntaan, jotta voitiin vakuuttaa suomalaisten yhä uskovan yhteiseen päämäärään. Mutta samalla varauduttiin myös siihen, että Saksa voisi todella kukistaa Neuvostoliiton.

Jussi Lehmus (s. 1990) on yrittäjä ja historian harrastaja. Hänen edellinen teoksensa Salaista sotaa (Docendo, 2021) kertoi eversti Kalle Lehmuksen huimasta urasta.

Tallennettuna:
Hakutulos 49
Kirja
Jong, David de, kirjoittaja ; Kakko, Tapio, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suuren rahan veriset jäljet.

Ainutlaatuinen selvitys siitä, miten natsihallinto ja kolmas maailmansota tekivät saksalaisista suurliikemiehistä miljardöörejä - ja miten Yhdysvallat salli sen.

Kirja paljastaa miten Saksalaiset teollisuusdynastiat keräsivät käsittämättömiä omaisuuksia avustamalla Kolmannen valtakunnan hirmuteoissa. Kansallissosialistit tarvitsivat rahaa, pohatat hyviä sopimuksia vallanpitäjien kanssa. Teollisuuspohatat kaappasivat juutalaisten yrityksiä, käyttivät orjatyövoimaa ja kasvattivat aseteollisuutta varustaakseen Hitlerin armeijaa samalla, kun Eurooppa paloi heidän ympärillään.

Tänään monet näistä teollisuussuvuista edustavat maailmanlaajuisia brändejä, kuten BMW, Mercedes-Benz, Porsche ja Dr. Oetker.

Ehkä shokeeraavin De Jongin paljastuksista on kuitenkin se, miten opportunistisesti Amerikka on poliittisista ja taloudellisista syistä peitellyt näiden suuryritysten verisiä jälkiä.

David De Jong on hollantilainen taloustoimittaja, joka kirjoittaa mm. Bloomberg Businessweek, The Wall Street Journal ja The Dutch Financial Daily -lehtiin. De Jong asuu nykyisin Tel Avivissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 50
Kirja
Balde, Ibrahima, haastateltava ; Arzallus Amets, kirjoittaja ; Ketonen, Emmi, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kirja, joka antaa kasvot siirtolaisuudelle

Mitä sinä tekisit, jos pikkuveljesi katoaisi? Lähtisitkö etsimään häntä toiselta puolelta maailmaa? Vaikka sinulla ei ole passia ja välissä on autiomaa? Vaikka joutuisit kulkemaan sota-alueiden halki? Kestäisitkö kidutusta Libyassa? Nukkuisitko puistossa marokkolaisessa kaupungissa? Ylittäisitkö Välimeren kumiveneessä?

Ibrahima oli pienestä kylästä kotoisin oleva guinealainen teini vailla suuria tulevaisuudennäkymiä. Kun Ibrahiman pikkuveli Alhassane jätti koulun ja lähti kohti Eurooppaa, Ibrahima hylkäsi kaiken hakeakseen hänet takaisin. Matka oli hengenvaarallinen, mutta toive pikkuveljen löytymisestä sekä tuntemattomien ihmisten ystävällisyys auttoivat häntä eteenpäin.

Ibrahima Balden elämäkerta Pikkuveli antaa ihmisen kasvot uutisille, jotka kertovat Välimerellä kaatuvista veneistä, ihmiskaupasta ja siirtolaisten massoista.

Teoksessa kuuluu Ibrahima Balden ääni ja Amets Arzallus Antian sanat. He tapasivat pakolaisleirilla Espanjan ja Ranskan rajalla, missä Arzallus Antia, kirjailija, toimittaja ja bertsolari (baskilainen runonlaulaja) toimi vapaaehtoisena avustusjärjestössä.

"[Pikkuveljessä] on vanhojen seikkailukertomusten ikiaikaista runoutta, mutta se on myös koskettavan ajankohtainen. Ibrahiman matka kuvaa sitä karua tietä, jota köyhien on kuljettava ylittääkseen rajat, autiomaat ja meret." - Irene Vallejo

"Pikkuveli kertoo siirtolaisten Via Cruciksesta." - Paavi Fransiscus

"Ibrahima kertoo tarinansa tunteilematta. Muutamilla sanoilla hän puhuu vastuusta ja syyllisyydestä, siitä, mitä ihminen voi kestää rakkaudesta toiseen ihmiseen. Hänen ystävänsä Amets Arzallus sanoo, että kirjan tarkoitus on kertoa lukijoille samaistuttava tarina kaikkien tilastojen ja kylmien lukujen taustaksi." - Süddeutsche Zeitung

Tallennettuna: