Haku

Uutuudet, vko 4/2023

Uutuudet ajalta: 23.1.2023 - 29.1.2023

Muokattu: 30.5.2023
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Trauman parantama on omaelämäkerrallinen tarina siitä, miten perhesurmasta selviytynyt Maiju Palin on löytänyt oman tiensä toipumiseen. Toipumisen tie ei ole välttämättä suora, helppo tai kivuton, mutta menneisyyden kokemuksien kanssa on mahdollista oppia elämään, traumoista on mahdollista selviytyä ja kivut on mahdollista muuntaa ymmärrykseksi ja myötätunnoksi.

Traumoista paranemiseen tarvitaan paljon sisäistä turvaa, kannattelua, tukemista ja nähdyksi tulemista. Palin jakaa tässä kirjassa omiin kokemuksiinsa pohjautuvia apukeinoja ja tietoa traumoista sekä traumojen aiheuttamista oireista ja kivuista, jotka voivat vaikeuttaa monin tavoin arkea.

Kirja tarjoaa vertaistukea kaikille, joita trauma koskettaa. Se välittää hyvin lohduttavan ja toiveikkaan viestin: tragedioiden aiheuttamien kipujen ja oirehdinnan takaa nousee esiin mahdollisuus tulla todelliseksi itsekseen.

Maiju Palin on yrittäjä, äiti, kirjoittaja ja runoilija sekä oman trauman paranemisen matkansa kokemusasiantuntija. Maiju kirjoittaa suosittua Kultainen Sulka -blogia ja tekee verkkokursseja hyvinvoinnin tueksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Kirja
Jackson, Tom, kirjoittaja ; Li, Maggie, kuvittaja ; Leskinen, Terhi, kääntäjä ; Haaramo, Mikko, asiantuntija
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
Hautamäki, Kari, kirjoittaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eteinen oli muutaman metrin mittainen. Haju oli kuvottava, mutta verta tai ruumiita ei ainakaan vielä näkynyt. Jatkoimme eteenpäin, kunnes vasemmalle avautui taas uusi käytävä ja näkymä olohuoneeseen. Haju yltyi vahvemmaksi. Oikealla puolella huoneen taaimmaisimmalla seinällä oli keittiön pöytä. Nurkassa istui alaston nainen.

Nyt sinä kuolet on jatkoa ensihoitaja Kari Hautamäen tarinoille Tukholman lähiöistä. Kari näkee työssään kuolemaa, särkyneitä mieliä ja paikaltaan nyrjähtäneitä ihmiskohtaloita. Keikkoja heitetään poliisisaattueessa keskellä jengisotia, ja unohtumattomia kohtaamisia Tukholman yössä ovat myös hissiin rakennettu keittiö, perässä juokseva TV-toimittaja ja mies, joka kuolee kahdesti.

Kari Hautamäki on työskennellyt ensihoitajana ambulanssissa liki 20 vuotta. Hänen esikoisteoksensa Et sinä (vielä) kuole oli myyntimenestys rehellisine kuvauksineen ensihoitoalan raadollisuudesta. Tarina jatkuu nyt siitä mihin se aiemmin jäi, mutta tällä kertaa kuolema esittää yhtä pääroolia.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Hakutulos 10
Hakutulos 11
Kirja
Sarjanoja, Katinka, kirjoittaja ; Mort, Meri, kirjoittaja, kuvittaja ; Käsmä, Sanna, valokuvaaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maaginen neulekirja luo silmukoista tarinoita.

Kauniin ja sielukkaan kirjan neuleet ammentavat pohjoisesta luonnosta ja mystiikasta. Katinka Sarjanojan laatimia neuleohjeita täydentävät Meri Mortin kiehtovat loitsut ja tunnelmalliset piirrokset.

Kirjassa on monipuolinen valikoima neulevaatteita ja -asusteita helpoista haastaviin. Tekniikkana on pääasiassa sileä kirjoneule. Langat on valittu mahdollisimman ekologisesti.

"Nostelen silmukat suomuiksi, siirtelen langat laineiksi..."

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Kirja
Fertig, Linda, kirjoittaja, valokuvaaja ; Lüdicke, Denise, kirjoittaja ; Katajamäki, Eva, kääntäjä ; Minerva Kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Somista solmuin - koruista kodinsisustukseen

Makrameetaiteilijat Lilly ja Denise opettavat tässä kirjassa solmeilun perusteet ja antavat ohjeet kahteenkymmeneen kauniiseen makrameetyöhön.

Askel askeleelta kirja opastaa kuvitettujen ohjeiden avulla ihastuttavien korujen, rannenauhojen, seinävaatteiden ja muiden suosittujen boho-tyylisten sisustuselementtien solmeiluun. Ohjeisiin on liitetty myös arvokkaita vinkkejä oivalluksista, joita Lilly ja Denise ovat itse vuosien mittaan tehneet. Yksityiskohtainen opastus tärkeimpien solmujen tekniikkaan takaa, että solmeilussa pääsee kokemaan onnistumisen iloa. Luovuutta ja inspiraatiota pulppuava kirja, joka saa makrameen ystävän sydämen lyömään kiivaammin.

Linda Fertig ja Denise Lüdicke ovat berliiniläisiä makrameetaiteilijoita, jotka avasivat yhdessä suunnittelemilleen sisustustuotteille myymälän vuoden 2021 alussa. Heidän töitään on julkaistu käsityökirjoina ja instagramissa @mondpunkte.atelier

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mikä Venäjällä on vialla ja miksi?

Palkitun kirjailijan esseekokoelma Venäjästä ja venäläisyydestä, tsaarien ja tyrannien, kirjailijoiden ja vankileirien, toivon ja epätoivon maasta, jonka nykytilaa ymmärtääkseen täytyy sukeltaa syvälle historiaan.

Mihail Šiškin osasi ennustaa Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan jo vuonna 2019. Tässä kirjassa arvostettu emigranttikirjailija käy kiinni hänelle toistuvasti esitettyihin kysymyksiin.

Mihin Venäjä oikein on matkalla?
Miksi maan vallankumoukset ja demokraattiset uudistukset johtavat aina diktatuuriin?
Miksi Venäjä ajautuu vuosisadasta toiseen sotaan lännen kanssa?

Taidokkaissa, Venäjän historiaa ja kulttuuria syväluotaavissa esseissään Šiškin piirtää kuvan ristiriitaisesta maasta, jonka tulevaisuutta voi ennustaa vain menneisyyden valossa.

Mihail Šiškin (s.1961) on moneen kertaan palkittu venäläinen kirjailija, jota on verrattu suuriin klassikoihin, kuten Tolstoihin, T?ehoviin ja Joyceen. Šiškin asuu perheineen Sveitsissä, jossa hän on työskennellyt muun muassa pakolaiskeskuksen tulkkina. ?i?kin on aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija, ja hänen nyky-Venäjää käsitteleviä kirjoituksiaan on julkaistu laajalti eurooppalaisissa medioissa, myös Helsingin Sanomissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 20

Miten sinä tahtoisit lukea? Näytä tarkat tiedot

All the wonderful ways to read, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 22

Olet rakas ympäri vuoden Näytä tarkat tiedot

I love you to the Moon and back all year long, suomi
Kirja
Hepworth, Amelia, kirjoittaja ; Warnes, Tim, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä ; Kustannus-Mäkelä, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 23
Kirja
Jeffs, Lotte, kirjoittaja ; Davey, Sharon, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 24
Kirja
Rowland, Lucy, kirjoittaja ; Byrne, Mike, taiteilija ; Sajama, Sinikka, kääntäjä
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 25
Kirja
Umansky, Kaye, kirjoittaja ; Mantle, Ben, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 26

Maailman viimeiset tyypit. Quintin ja Dirkin sankaritehtävä Näytä tarkat tiedot

The last kids on Earth: Quint and Dirk's hero quest, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maailman viimeiset tyypit 9
Huippusuositun sarjan nokkelat kaverukset omassa seikkailussaan!

Maailman viimeisten tyyppien ystävykset, älykäs Quint ja voimakas Dirk, yhdistävät voimansa maailmanlopun monstereita vastaan ikiomassa kirjassaan.

June sai jo oman seikkailunsa, ja nyt on Quintin ja Dirkin vuoro! Juuri kun Tuomiopäivän taistoista on hädin tuskin selvitty, ajautuvat Quint ja Dirk erilleen muusta porukasta. Edessä on uusia monsterituttavuuksia, vaarallinen maailmanlopun sankaruutta vaativa tehtävä - sekä tietenkin taattua menoa, meininkiä ja mättöä jengin hulvattomaan tyyliin!

Max Brallier on yhdysvaltalainen kirjailija ja Douglas Holgate australialainen kuvittaja. Yhdessä he ovat luoneet yllättävän, karmivan ja hilpeän maailmanlopun maailman, josta on tehty myös animaatiosarja Netflixiin.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eemeli 1

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pasilan Myrkky 5
Terrorin jäljet

Kale Puontin viides dekkari Fadi vie Pasilan Myrkyn poliisit huumekaupan ja terrorismin syövereihin peitetehtävässä, jossa on tarjolla vain vääriä vaihtoehtoja.

Poliisin haaviin tarttuu taisteluhuumeena tunnettua Captagonia. Tapauksen yhteydessä saadaan tietoa Suomen kautta Venäjälle kulkevasta pillerikaupasta, jota Pohjoismaissa johtaa irakilaissyntyinen, Helsingin Kalliossa parturiliikettä pitävä Fadi Mohammed.

Samainen nimi kummittelee myös supon listoilla. Fadia epäillään osalliseksi Pariisissa vuonna 1982 tehtyyn terrori-iskuun, mutta vuosikymmeniä onnistuneesti matalaa profiilia pitäneen Fadin sisäpiiriin ei niin vain ujuttauduta keräämään todisteita. Tehtävään tarvitaan soluttautuja.

Viidennessä Pasilan Myrkky -dekkarissa rikosylikonstaapeli Kaartamon ryhmästä värvätään poliiseja mukaan operaatioon, jonka peitemieheksi joutuu keltanokka Ali Yasin. Vastapelurina on Fadi Mohammed, kokenut tappaja ja huumekauppias mutta myös perheenpää ja isoisä, jonka mieltä painaa katumus.

Kale Puonti (s. 1962) työskenteli yli 30 vuotta Helsingissä huume- ja järjestäytyneen rikollisuuden tutkinnassa. Hän on nähnyt aitiopaikalta kansainvälisen huumerikollisuuden rantautumisen Suomeen ja ollut mukana monissa suurta julkisuutta saaneissa jutuissa.

Puonti kirjoittaa vakuuttavan realistista Pasilan Myrkky -rikosromaanisarjaa, josta ovat tähän mennessä ilmestyneet osat Manni, Milo, Saarni ja Aribo. Tuotantoyhtiö Yellow Film & TV on ostanut niiden elokuva- ja tv-oikeudet. Sarjan viides osa Fadi julkaistiin tammikuussa 2023. Puontilta on ilmestynyt myös tietokirja Satu ? Alamaailman rautarouva, jonka elokuvaoikeudet on myyty ulkomaille.

Puonti tunnetaan paitsi kirjailijana myös MTV:n suositun Rikospaikka-ohjelman vakiokasvona.

Tallennettuna:
Hakutulos 30

Kumma juttu Näytä tarkat tiedot

Impossible things, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 31
Kirja
Chapman, Jane, kirjoittaja, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä ; Kustannus-Mäkelä, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 32

Luca luo maailmoja Näytä tarkat tiedot

Milo imagines the world, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 34
Kirja
Hemming, Alice, kirjoittaja ; Slater, Nicola, taiteilija ; Sajama, Sinikka, kääntäjä
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 35
Kirja
Janssen, Mark, kirjoittaja, taiteilija ; Leeuwen, Sanna van, kääntäjä
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 37