Haku

Uutuudet, vko 6/2023

Uutuudet ajalta: 6.2.2023 - 12.2.2023

Muokattu: 30.5.2023
Hakutulos 1

Ensimmäinen tietokirjani Näytä tarkat tiedot

My first book of everything, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 2

Kysy ja kurkista! : mitä rasismi on? Näytä tarkat tiedot

Lift-the-flap : questions and answers about racism, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sininen ei ole poikien väri. Tytöt eivät ole luonnostaan kiltimpiä kuin pojat. Lapsikin voi olla transsukupuolinen.
Tasa-arvoinen kasvatus on taitolaji. Tämä opas kertoo helppotajuisesti miten varmistaa että lapsesi, lapsenlapsesi tai muu läheinen pikkuihminen saa kasvaa mahdollisimman vapaana normeista ja ennakkoluuloista.

Opas perustuu sekä tutkimustietoon että yli vuosikymmenen ajan kartutettuun kokemukseen varhaiskasvatuksen ammattilaisten kouluttamisesta sukupuolitietoiseen kasvatukseen. Kirja kumoaa aiheeseen liittyviä ennakkoluuloja ja perustelee selkeästi miksi jokaisen vanhemman pitäisi tuntea sukupuolitietoisuuden perusteet. Oppaassa perehdytään eri teemoihin tutkimuksen kautta ja ääneen pääsevät myös vanhemmat itse. Oppaan pääpaino on alle kouluikäisissä ja pikkukoululaisissa, mutta osa oppaan teemoista ulottuu teini-ikään asti.

Useimmat meistä haluavat kohdata kaikki lapset samalla tavalla sukupuolesta riippumatta, mutta hyvä tahto ei vielä riitä. Oppaan avulla opit tarkastelemaan omai ennakkoluulojasi, keskustelemaan sukupuoleen liittyvistä käsityksistä ja odotuksista lapsentasoisesti sekä luomaan lapselle turvallisen ilmapiirin tutustua itseensä. Opas antaa lukijalle valmiuksia pohtia vuorovaikutusta, leikkiä ja sukupuolen moninaisuutta ja lapsille asetettuja vaatimuksia sukupuolitietoisesta näkökulmasta.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Kirja
Helin, Antti, kirjoittaja ; Lämsä, Perttu, graafinen suunnittelija
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Matkasuunnitelmat eivät aina pidä, mutta ainakin reissulta jää hyvä tarina kerrottavaksi.

Kuinka kapteeni Cook keitettiin herättää eloon maailmanhistorian merkittävimmät, kiehtovimmat ja eriskummallisimmat matkat.

Horisontin tuolla puolen siintävät kohteet ovat aina kiinnostaneet uteliasta mieltä. Tässä kirjassa seikkailevat löytöretkeilijät, tutkimusmatkailijat, taiteilijat ja kaiken maailman onnenonkijat, joihin reissukuume pääsi iskemään. Menneisyyden matkatarinoita yhdistää se, että reissulla asiat harvoin menevät putkeen. Kapteeni Cook kypsennettiin, Charles Darwin ratsasti jättiläiskilpikonnalla ja Kuuhun matkusti mies, joka olisi mieluummin pitänyt jalkansa maan kamaralla. Mukaan pääsevät myös muutaman hullunrohkean suomalaisen harvinaislaatuiset seikkailut maailmalla.

Antti Helin (s. 1976) on nojatuolireissaamista rakastava matkailutoimittaja ja tietokirjailija. Hän on asunut perheensä kanssa Bangkokissa, Kathmandussa, Itä-Timorilla ja Laosissa. Hän pitää majataloa Filippiineillä Surigaon saarella.

Tallennettuna:
Hakutulos 7

Dinosaurukset : mega : visuaalinen ensyklopedia Näytä tarkat tiedot

Extraordinary dinosaurs and other prehistoric life, suomi.
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Millaista on luontomme, jota uhkaa katoaminen?

Elonkirjo on henkeäsalpaava sukellus Suomen ainutlaatuisen rikkaaseen ja monimuotoiseen luontoon.

Mitä on luonnon monimuotoisuus eli elonkirjo? Se on solisevia puroja, hopeisia kelopuita ja eriskummallisia kuoriaisia. Se on myös upottavia suonsilmäkkeitä, saalistavia petoja ja läpitunkemattomia ryteikköjä.

Elonkirjo tekee tutkimusmatkan maamme ainutlaatuiseen luontoon: suojeltuihin ja uhanalaisiin luonnonympäristöihin, lajien kirjoon ja kiehtovien ekosysteemien monimuotoiseen maailmaan. Miina Mäen eloisat tekstit ja Anni Pöyhtärin hehkuvan runsaat kuvituskuvat vievät lukijan keskelle suokukkojen turnajaisia ja aavan palsasuon jäiseen sydämeen. Tämä on se ennenäkemättömän kaunis ja ainutlaatuinen luontomme, jonka soisimme säilyvän.

Miina Mäki työskentelee John Nurmisen Säätiössä ja on koulutukseltaan meri- ja ympäristöbiologi sekä tutkimussukeltaja.

Anni Pöyhtäri on kuvittaja ja graafinen suunnittelija, jonka upeat nelivärikuvat ovat tuttuja myös kiitosta keränneestä Muumi luonto -sarjasta.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Kirja
Bergeron, Alain M., kirjoittaja ; Quintin, Michel, kirjoittaja ; Sampar, kirjoittaja, kuvittaja, sarjakuvantekijä ; Niemelä, Noora, kääntäjä ; Minerva Kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaikkien aikojen hauskin lasten tietokirjasarja.

Tiesitkö, että piraijoita houkuttelee veren haju, että monet piraijat ovat kannibaaleja, tai että ne voivat syödä isonkin veteen pudonneen eläimen parissa minuutissa.

Riemukkaasti kuvitettu kirjasarja kertoo ällistyttäviä faktoja eläimistä. Helppolukuiset kirjat ovat täynnä kiinnostavaa tietoa hersyvällä huumorilla tarjoiltuna.

Alain M. Bergeron on kanadalainen kirjailija. Häneltä on ilmestynyt tähän mennessä yli 300 julkaisua, joista suurin osa on suunnattu nuorille.

Montrealista kotoisin oleva Michel Quintin on eläinlääkäri, toimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja. Kirjailijana hänen suosikkiaiheitaan ovat eläimet, ekologia ja ympäristö.

Samuel Parent on palkittu kanadalainen kuvittaja, sarjakuvapiirtäjä ja kirjailija, joka tunnetaan paremmin taiteilijanimellä Sampar.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suomalaisia tositarinoita eläinten älystä ja tunteista

Koirien, kissojen, hevosten ja muiden eläinten ystäville ja omistajille

Kirja perustuu aiemmin julkaisemattomiin arkistotarinoihin ja lemmikkitarinoita koskeviin kyselyihin. Niiden ajallinen kirjo yltää maatalousyhteiskunnasta nykyaikaan.

Kirja kertoo suomalaisten eläinten erikoisista teoista ja ominaisuuksista sekä eläinten suhteesta ihmiseen.

Suuri osa kirjasta on omistettu koirille, kissoille, hevosille, lehmille ja muille kotieläimille, noille ihmisen ikiaikaisille kumppaneille. Niiden kiintymys isäntäväkeen, uskollisuus, uhrautuvaisuus, oppivaisuus, viisaus, sitkeähenkisyys ja jopa ihmiskielen ymmärtäminen ovat kautta aikojen antaneet aihetta lukemattomille koskettaville tarinoille.

Kirjan vaikuttavaa antia ovat esimerkiksi sodassa olleiden ja sieltä palanneiden hevosten uskomattomat tarinat.

Myös villieläimet ja linnut osaavat yllättää toimillaan. Niistäkin on kirjattu erilaisia tarinoita, joista parhaat on nyt koottu tähän kirjaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Kirja
Kivipelto, Miia, kirjoittaja ; Hellénius, Mai-Lis, kirjoittaja ; Ehrs, Bruno, valokuvaaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Professori Miia Kivipellon ja professori Mai-Lis Helléniuksen teos Aivoterveys antaa käytännön neuvoja siihen, miten omaa aivoterveyttä voi edistää ja pienentää riskiä sairastua muistisairauteen.

Kirjassa kerrotaan, miten aivojen terveydestä voi huolehtia parhaiten ja vähentää muistisairauksiin sairastumisen riskiä. Teoksen ovat kirjoittaneet alan kaksi johtavaa tutkijaa, jotka esittelevät aivoterveyden riski- ja suojatekijöitä.

Niin sanottuun FINGER-toimintamalliin kuuluu viisi ?sormea?: terveellinen ruokavalio, liikunta, aivojumppa, sosiaalinen aktiivisuus sekä sydän- ja verisuonitautien riskitekijöiden (verenpaineen, kolesterolin, lihavuuden ja diabeteksen) hallinta. Huomioimalla nämä kaikki voi edistää aivojen hyvinvointia, muistin toimintaa ja yleistä terveyttä. FINGER-toimintamalli sopii sekä terveille että henkilöille, joilla on jo todettu muistisairaus. Malli pohjaa kansainväliseen FINGER-tutkimukseen, joka osoitti ensimmäisenä maailmassa, että monipuolista elämäntapaohjelmaa noudattamalla voidaan parantaa ikääntyneiden kognitiivisia toimintoja ja ehkäistä muistitoimintojen heikentymistä.

Tutkitun tiedon lisäksi kirja tarjoaa käytännöllisiä elämäntapavinkkejä. Kirja sisältää myös 30 reseptiä, joiden avulla voi valmistaa herkullista ja terveellistä ruokaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Hakutulos 15
Kirja
Hemmann, Karin, kirjoittaja, toimittaja ; Penttinen, Heli, kuvittaja ; Kirkinen, Tuija, kirjoittaja, toimittaja ; Niskanen, Markku, kirjoittaja ; Suomen hevosurheilulehti (yhtiö), kustantaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kirja kertoo suomalaisen hevosen matkasta monimuotoiseksi kansallisaarteeksi, suomenhevoseksi.

Moni rakas kumppani on haudattu omalle pihalle, pellon laitaan tai metsän siimekseen. Suomalaiset turpajouhelliset kansallissankarit ovat tuoneet valtavasti elämyksiä, luoneet kiintymystä ja muistoja.

Kirjan tekijöiden tutkimusmatka tehtiin vuosina 2017 - 2022, jolloin he saivat kuulla Pollesta, joka palasi kahdesti itsekseen sodasta kotiin, Bellasta, joka oli isännän paras ja rakkain työkaveri sekä vastaanottaa satoja hevosista muistoksi talteen otettuja jouhinippuja.

Suomenhevosen maa kertoo monitieteisestä tutkimusmatkasta. Tavoitteena oli selvittää kotoperäisen suomenhevosrotumme geneettistä alkuperää ja ominaisuuksia sekä tutkia modernin rodunjalostuksen vaikutuksia perimältään alkuaan sekalaiseen maatiaiseläinkantaan. Kirja rakentuu kronologisesti kuvaten kansallisrotumme luomisen vaiheita historiallisten lähteiden, arkeologian ja geenitutkimuksen avulla. Tätä kirjaa varten tehtiin arkeologisia hevoshaudan tutkimuksia ensi kertaa Suomessa.

Suomenhevosen maa sanoittaa sitä tunnetta, jonka rakas kansallisaarteemme meissä herättää, niin raviratojen kuninkaat ja kuningattaret kuin pelto- ja metsätyökaverit, kilpakumppanit, rakkaat ystävät ja harrastuskaverit.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sosiaalisen median käyttö on ottanut jättiloikan pandemian aikana. Menesty digimarkkinoinnilla 2.0 -kirja opastaa TikTokin, Instagramin, Facebookin, YouTuben, LinkedInin ja Twitterin maailmaan. Opi tunnistamaan nousevia trendejä ja ostokäyttäytymisen psykologiaa sekä rakenna kirjan avulla menestyksellinen digimarkkinointistrategia ja sujuvia asiakaspolkuja.

Uudistetusta kirjasta saat käytännönläheisen digimarkkinoijan tiekartan, jonka avulla voit rakentaa vaiheittaiset askelmat perusasioista huippuonnistumisiin. Pääset tutustumaan myös erilaisten työkalujen lisäksi niin digimarkkinoinnin kanaviin, verkkosivujen hakukoneoptimointiin, chatbotteihin, verkkokauppaan kuin sisältömarkkinoinnin uusiin muotoihin, ja yhteisöllisyyden luomiseen - someviestijän hyvinvointia ja kriisien hoitoa unohtamatta.

Menesty digimarkkinoinnilla 2.0 -teos maksaa itsensä takaisin. Opit tekemään erilaisia monikanavaisia kampanjoita, olipa budjettisi muutama kymppi, satalappunen tai tonni. Voit tehdä kirjan avulla yli 1 000 euron arvoisen hakukoneanalyysin ja laittaa somekanavasi tulokselliseen myyntikuntoon.

Kirja sopii markkinoinnista kiinnostuneille yrittäjille, organisaatioille, järjestöille ja muille markkinointia toteuttaville asiantuntijoille sekä täydennyskoulutukseen.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Satojen ja tuhansien kahlaajien elegantit ääriviivat
gasellimaiset askeleet
värittyvät verevän keskikevään ruovikkoon

olemisemme digitaaliseen todellisuuteen.

Pöllöjen syysvaellus hyvinä vuosina
pöllöjen joukkokuolema huonoina vuosina

data sitoo ja hiljentää.

Akseli Koskelan toinen suomenkielinen runokokoelma kertoo kaukokaipuusta, digitaalisesta riippuvuudesta ja linnuista. Koskelan esikoisteos Miehen kuolema (Enostone kustannus) julkaistiin 2020.

Teoksen graafisen ilmeen on suunnitellut Maira Pino Ponce.

Miehen kuolema -kirjasta kirjoitettua:

"Voin suositella Miehen kuolema -runoteoksen lukemista kaikille miehuutensa kanssa kamppaileville ja "pureskelua" vaativan ja omaäänisen runouden ystäville. Akseli Koskelan runoista erityisen mielenkiintoisia tekee minusta se, että hän työstää niitä samanaikaisesti sekä suomeksi että espanjaksi, mikä näkyy myös teksteissä." - Kirjat kertovat -blogi

"Miehen kuolema -teoksessa on useita hienoja säkeitä, ajatuksia jotka liikauttavat, kauniita yksityiskohtia ja tunteisiin uppoutumista" - Kirjasampo

"Tärkeä kirja nykyajan miehestä." - Kolmas Huone

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Turo Tyrannosauruksella on haave. Suuri haave.
Valtameren kokoinen haave!
Unelmien saavuttaminen ei kuitenkaan ole aina helppoa. Onneksi on ystäviä, joiden kanssa asiat ratkeavat - tavalla tai toisella!


Turo Tyrannosaurus on Kristiina Mäkimattilan lämmin, runomuotoinen tarina ystävyydestä ja yhdessä tekemisen tärkeydestä. Ja dinosauruksista! Mäkimattilan leppoisa kuvitus tarjoaa paljon tutkittavaa niin isoille kuin pienillekin lukijoille!

Tallennettuna:
Hakutulos 23

Sua totisesti rakastan Näytä tarkat tiedot

I really really love you so, suomi
Kirja
Newson, Karl, kirjoittaja ; Beedie, Duncan, taiteilija ; Sajama, Sinikka, kääntäjä ; Kustannus-Mäkelä, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pikkukaveri on täällä taas! Ja hänellä on jotain todella, TODELLA tärkeää kerrottavaa. Mutta miten hän todistaisi asian – nujertaisiko krokotiilin vai kiipeäisikö vuoren huipulle kirjoittamaan viestinsä lumeen? Hauska ja herkistävä runotarina rakkauden tunnustamisesta sille yhdelle erityiselle.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Kirja
Robinson, Michelle, kirjoittaja ; Tuya, Jez, taiteilija ; Sajama, Sinikka, kääntäjä ; Kustannus-Mäkelä, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 25

Kuinka menestyä hullujenhuoneella Näytä tarkat tiedot

Hur man gör succé på dårhus, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 26

Amelia Kulmuri ja kurittomat kisusarviset Näytä tarkat tiedot

Amelia Fang and the naughty caticorns, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Amelia Kulmuri 6

Tallennettuna:
Hakutulos 27

Synkän sarvipään sokkelo Näytä tarkat tiedot

The maze of the menacing minotaur, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Zeus Mahtava 2

Tallennettuna:
Hakutulos 29

Ystävä purtavaksi Näytä tarkat tiedot

Eine Freundin zum Anheissen, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vampyyrisiskokset 1

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sinttu 20

Tallennettuna:
Hakutulos 32

Ikuisuuden sudet Näytä tarkat tiedot

Ulvene fra evighetens skog, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Aamutähti 2

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hereiset 2
Leon pikkusisar Lumi kohtaa hurjat hereiset ja pahin mahdollinen tapahtuu. Videopelimäisen koukuttavan kauhusarjan toinen osa.

11-vuotiaan Leon perhettä piinaavat hereiset, yön kammotukset. Leo ja hänen vanhempansa tekevät kaikkensa, jotta perheen nuorimmainen Lumi ei saisi tietää yön kauhumaailmasta vaan voisi nukkua yönsä rauhassa.

Lumi kuitenkin herää kesken hurjimpien taisteluiden. Toisin kuin muut, Lumi ei näe hereisiä vihollisina, jotka täytyy voittaa. Hän kutsuu hereisiä luokseen. Mutta sitten tapahtuu jotakin kamalaa.

Jännitystä ja toimintaa tihkuva jatko Siri Kolun romaanille Hereiset, yön salaisuus (2022).

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mielikuvitusta kutitteleva lastenromaani ystävyydestä, luottamuksesta ja elämää nähneen tavaran arvostamisesta. Tarina on suunnattu 6-10-vuotiaille lapsille, joiden maailmassa pehmoleluissa on vielä ripaus taikaa.

Kolmasluokkalainen Charlotta rakastaa kulunutta uninalleaan Nanaa yli kaiken, mutta yhtenä päivänä luokan diiva Emilia tuo kouluun uutuuslelu Sunnallen isänsä lelutehtaalta. Sunnalle on todellinen unelmanalle. Se on tehty vanhojen pehmolelujen kierrätetyistä turkeista, sille voi hankkia loputtomasti tarvikkeita, ja mikä ihmeellisintä, siihen rakastuu välittömästi. Nallen surullisissa silmissä on kuitenkin jotain outoa...

Charlotan isä on lähtenyt työpaikastaan lelutehtaalta, koska hän ei usko hittilelu Sunnallen kierrätystarinaan. Nyt perheen rahat ovat lopussa ja edessä on muutto maalle, kauas Charlotan parhaan ystävän Neean luota. Charlotta on valmis mihin tahansa estääkseen muuton. Hän haluaa isän takaisin töihin ja yrittää todistaa, ettei Sunnallessa ole mitään epäilyttävää.

Eräänä aamuna Nana löytyy litimärkänä. Pian sen jälkeen Neean unilelu Aatos katoaa, ja jäljet johtavat lelutehtaalle. Mikä on unelmanallen salaisuus, ja pystyvätkö Charlotta ja pehmolelut selvittämään sen?

Anna Kurkijärvi-Willans on copywriter ja intohimoinen lukija, joka asuu perheineen Helsingin Punavuoressa. Ahmittuaan kahden lapsensa kanssa läpi Rikhardinkadun kirjaston iltasatuvalikoiman hän päätti kirjoittaa oman lastenromaaninsa. Vapaa-ajallaan hän juoksee, joogaa ja leikkii koiransa Albuksen kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Erich Kästnerin Berliini kuhisee erikoislaatuisia ihmisiä ja ilmiöitä. Romaanin päähenkilö on valmistunut yliopistosta, mutta maailmanlaajuinen lama sysää hänet mainostoimittajaksi tupakkatehtaaseen. Öisin hän vaeltelee ystäviensä kanssa seksiklubeilla ja bordelleissa yrittäen samalla ymmärtää, mitä maailmassa ja hänessä itsessään on tapahtumassa. Fabian, kirjallisuustieteen tohtori ja vastentahtoinen tupakkamainosten tehtailija, vaeltelee kaupungissa, ajautuu toinen toistaan värikkäämmille klubeille ja eroottisiin seikkailuihin ja yrittää saada otetta kaikesta ympärillään ja itsessään tapahtuvasta. Totutut moraaliset lait eivät enää tunnu pätevän. Eletään aikaa juuri ennen Hitlerin valtaannousua.

Tuuliajolla Berliinissä on tekijänsä pääteos ja kuuluu Christopher Isherwoodin Cabaret'n ja Alfred Döblinin Berlin Alexanderplatzin ohella aikansa keskeisiin klassikkoromaaneihin. Teoksen sensuroimattoman version julkaiseminen vuonna 2013 sai maailmalla aikaan uuden Kästner-innostuksen. Romaani on käännetty kymmenille kielille, ja siitä on tehty elokuva- ja näytelmäversioita.

Nyt ensi kertaa suomennettu teos julkaistiin alun perin 1931, ja se päätyi oitis natsien kirjarovioihin. Pasifistina tunnettu Kästner jäi julkaisukiellosta huolimatta Saksaan. Kansainvälistä mainetta hän on saanut myös runoillaan ja lastenkirjoillaan, joista tunnetuin on Pojat salapoliiseina.

Tallennettuna:
Hakutulos 36

Kaunis lady Amelie Näytä tarkat tiedot

A scandalous mistress, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 37
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pax 6

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Áróran tutkimuksia 1

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Kirja
Mark, Ian, kirjoittaja ; Ghibault, Louis, kuvittaja ; Niemelä, Noora, kääntäjä ; Kumma-kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hirviönmetsästäjät 1

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pakahduttava kolmiodraama.

Lapsettomuus, ero, tutustuminen entisen miehen nykyiseen puolisoon. Rakastetun tekijän uutuus kuvaa ihmissuhteiden verkkoa eläytyvästi ja viisaasti.

Senja on eronnut tuloksettomien lapsettomuushoitojen jälkeen. Hänen ex-miehensä Sami on löytänyt uuden ja nuoremman puolison Nooran. Kun Noora astelee Senjan vaateliikkeeseen, syntyy kiusallisesta kohtaamisesta hauras ystävyys. Kestääkö se, kun selviää, että Noora on raskaana?

Herkkävireisen ja tarkkanäköisen kerronnan taituri Annamari Marttinen näyttää romaanissaan, kuinka yllättävää elämä toisinaan on. Elämä jota en odottanut seuraa myötätuntoisesti kolmen ihmisen kipuilua uuden edessä. Voivatko asiat koskaan olla hyvin, kun kaikki uusi tuntuu vaikealta ja epävarmalta?

Annamari Marttinen on tunnettu elämänmakuisista ja voimaannuttavista romaaneistaan. Hänen edellinen romaaninsa Häiriömerkintä (2020) keräsi valtavasti kehuja totuudenmukaisesta ja ravistelevasta tarinastaan, joka kuvasi perheenäidin kamppailua talousvaikeuksien keskellä. Marttinen on saanut lukiolaisten myöntämän Nuori Aleksis -palkinnon romaanistaan Korsetti (2018).

Tallennettuna:
Hakutulos 41
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Viktorin ja Melissan piti olla ikuisia ystäviä, kaksi toisensa löytänyttä kummajaista koulun tasaharmaan oppilasmassan kansoittamalla käytävällä. Mutta Melissa pilasi kaiken, ja Viktor päätti tehdä Melissan elämästä elävän painajaisen.

Kun Viktor kohtaa Melissan sattumalta järven rannalla, hän tönäisee kinastelun päätteeksi uimataidottoman tytön laiturilta. Viktor syöksyy auttamaan, mutta liian myöhään.

Seuraavana päivänä Melissa ilmestyy kouluun kuin mitään ei olisi tapahtunut. Pian Viktor huomaa itse olevansa keskellä painajaista.

Märät jalanjäljet, hurjat hallusinaatiot, armottomat kiusanteot ja ansat johtavat Viktorin takaisin kirotulle rikospaikalle.

Järven pimeissä syvyyksissä odottaa karmaiseva totuus.

Tallennettuna:
Hakutulos 42
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 43
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 44

Kapteeni Kalsari ja ulkoavaruuden uskomattoman keljut keittiöntädit (ja ruokalan ihan yhtä ilkeät zombinynnyt) Näytä tarkat tiedot

Captain Underpants and and the invasion of the incredibly naughty cafeteria ladies from outer space (and the subsequent assault of the equally evil lunchroom zombie nerds), suomi
Kirja
Pilkey, Dav, kirjoittaja, kuvittaja ; Kapari-Jatta, Jaana, kääntäjä
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kapteeni Kalsari 3

Tallennettuna:
Hakutulos 45
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mortuí non silent 2
On maaliskuinen aamuyö vuonna 2010. Rikoskonstaapelit Minna Perkola ja Tommi Pohjalainen seisovat Tattarisuolla ja katselevat edessään seisovaa asuntovaunua. Hyytävässä yössä satelee hiljalleen lunta, asuntoauton avonaisessa oviaukossa retkottaa verinen ruumis.

Ensimmäinen vainajaan liittyvä mysteeri hämmentää poliiseja jo ennen kuin aamu ehtii valjeta: miten on mahdollista, että kymmenen vuotta sitten kuollut ihminen makaa nyt puukotettuna Tattarisuolla? Kuka loppujen lopuksi oli tämä erakon elämää viettänyt keski-ikäinen mies?

Kun rikosylikonstaapeli Ville Karilan luotsaama murharyhmä alkaa oikeuslääkäri Viola Kaarion avulla selvittää suorasukaiselta ryöstömurhalta vaikuttavaa rikosta, paljastuu sen taustalta vähitellen vuosikymmenien takainen tragedia, joka herättää henkiin myös Karilan omat nuoruusmuistot.

Mortuí non silent -sarjan toisessa osassa seurataan rikostutkinnan lisäksi verkon kiristymistä sarjan ensimmäisessä osassa esiintyneen vaarallisen auervaaran, Tapani Hellevirran ympärille. Onko paha vihdoin saamassa palkkansa ja auervaara kohtaamassa tekojensa seuraukset?

Tallennettuna:
Hakutulos 46
Hakutulos 47
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Alan Banks 15

Tallennettuna:
Hakutulos 48
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Reetta saapuu pakkolomalle Kaksoisjoen kartanoon yhtä lämpimällä mielialalla kuin taloa natisuttava jäätävä sää.

Vaihtoehtojen ja pakoreittien puuttuessa hän alkaa vähitellen kotiutua. Salakäytäviä ja outoja huoneita täynnä olevan kartanon lumo alkaa purra kuin ulkona paukkuva pakkanen.

Kun perinteiseen kummituskierrokseen kaivataan uusia oppaita, Reetta kavereineen ottaa haasteen vastaan. Mukana tuntuu liikkuvan myös ylimääräinen aave. Varsin hyytävä tapaus. Pyytääkö se Reetalta apua?

Kartanon tuntumassa alkaa pyöriä kummaa väkeä. Omituinen tallirenki hiippailee Reetan kintereillä. Pian käy ilmi, ettei Reettaa ole tuotu korpeen sattumalta. Jotkut tahot ovat liikkeellä pahoin aikein. Ja ne ovat huomanneet Reetan.

Seita Röngän Kaksoisjoen kartanon kummitus on jännittävä ja aavemainen seikkailu, jossa neuvokkuus ja rohkeus punnitaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 50