Haku

Uutuudet, vko 9/2023

Uutuudet ajalta: 27.2.2023 - 5.3.2023

Muokattu: 2.6.2023
Hakutulos 1
Kirja
Lipponen, Krisse, kirjoittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hyvään elämään kuuluu vaikeuksia, ja niistä selviäminen on onnellisuuden ytimessä. Resilienssi on kykyä kohdata vaikeuksia ja selvitä niistä tai niiden kanssa. Kirja esittelee resilienssin monimuotoisuutta positiivisen psykologian ja ratkaisukeskeisen menetelmän kautta.

Kirja kuvaa resilienssin yhteiskunnallista ja kulttuurista pohjaa ja sen arjessa uusintuvaa luonnetta. Myönteiset ihmissuhteet, omien ja ympäristön vahvuuksien tunteminen ja oma toimijuus mahdollistavat selviämisen vaikeissakin vaiheissa. Näitä resilienssin ulottuvuuksia luodaan ja kasvatetaan, kuten kaikkia taitoja, harjoittamalla niitä, jatkuvasti.

Tapausesimerkkien ja elämäntarinoiden kautta kirja auttaa tunnistamaan resilienssiä ja sen kehittämistä. Käytännön esimerkit esittelevät tapoja vahvistaa niin yksilön kuin ryhmän selviämistä vaikeista tilanteista. Ryhmän resilienssi koostuu yllättävän saman kaltaisista asioista kuin yksilön resilienssi - esimerkiksi työyhteisöissä ja kouluissa voidaan vahvistaa ihmisten ja ryhmien resilienssiä osana normaalia toimintaa. Kirjan harjoituksista voi hyötyä niin ohjaus- ja esimiestyössä kuin koulutus-, sosiaali- ja terveydenhuoltoalallakin.

Syvimmiltään resilienssi on elinvoiman säie, joka mahdollistaa hyvinvoinnin tilanteissa, jota elämä eteen tuo. Se luodaan ja sitä ylläpidetään omilla teoilla, oppimisella, asenteilla, ja sitä vahvistetaan jokapäiväisissä kohtaamisissa ja tilanteissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ravisteleva ja viihdyttävä kirja Raamatun tekstien historiasta.

Raamattua on pidetty muuttumattomana Jumalan sanana. Kautta aikojen pyhän kirjan lauseita on valjastettu politiikan ja vallankäytön perusteiksi. Raamatun kertomukset pulpahtavat pintaan myös täysin maallisissa yhteyksissä.

Oikeasti Raamattu on muovautunut jatkuvasti kirjurien käsissä. He tekivät virheitä ja muokkasivat tekstejä tarkoitusperiensä mukaan. Esimerkiksi monijumalaisuutta sensuroitiin ja naisten asemaa häivytettiin. Lisäksi Raamattu muuttuu aina, kun sitä käännetään uusille kielille.

Kirja kertoo Raamatun käsikirjoitusten rikkaasta historiasta tieteellisellä otteella mutta kepeästi ja uusiin näkökulmiin haastaen.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
Laaksonen, Tilda, kirjoittaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Arvoituksellisia rikostapauksia palkitun podcastin tekijältä.

Siepattiinko 20-vuotias glamour-malli pimeän verkon ihmiskauppaa varten? Onko 1990-luvulta asti irlantilaisia järkyttäneiden nuorten naisten katoamistapausten takana sarjamurhaaja?

Suomen suosituimman rikospodcastin tekijä Tilda Laaksonen kertoo rikosmysteereistä tuttuun tarinalliseen, empaattiseen ja kunnioittavaan tapaansa. Hän valottaa niin rikosten tutkintaa, uhrien viimeisiä liikkeitä kuin rikosten tekijöiden motiivejakin.

Kirjan tapauksia ei ole käsitelty Laaksosen podcastissa. Hänen ensimmäinen kirjansa Jäljillä - Selvittämättömiä rikostapauksia meiltä ja maailmalta julkaistiin syksyllä 2021.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Kirja
Mattila, Päivi, kirjoittaja, valokuvaaja ; Saloriutta, Teemu, kirjoittaja, valokuvaaja ; Aapala, Kaisu, haastateltava
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lähde kanssamme suolle!

Suolla liikkuessa pääset retkelle ikiaikaisiin maisemiin, kuuntelemaan kurjen huutoa ja poimimaan kultaisia marjoja. Etelä-Suomenkin soilla voi nauttia avarista näkymistä ja suopursun tuoksusta. Aivan pohjoisimmassa Lapissa esiintyy palsasoita, jotka kätkevät sisäänsä ikiroutaa. Suot ovat maamme villeintä luontoa.

Oppaassa esitellään 37 eri puolilla Suomea sijaitsevaa suokohdetta, joista lähes kaikki sopivat myös lapsiperheille. Kirjan vinkkien avulla voit retkeillä soilla kaikkina vuodenaikoina alkukesän kukkaloistosta kaamoksen tunnelmalliseen hämärään. Opit lisäksi, miten pitkospuiden ulkopuolella liikutaan turvallisesti. Jalkaan voit sujauttaa perinteiset kumpparit tai kevyet polkujuoksulenkkarit.

Kirjaa varten on haastateltu Suomen kokeneimpia suolla liikkujia. Tekijöiden ohella omia suoretkimuistojaan teoksessa kertovat kirjailija Juha Hurme, luonnonvalokuvaaja Jorma Luhta, kuvataiteilija Kaija Kiuru ja monet muut.

Päivi Mattila on retkeilytoimittaja. Hän on harrastanut retkeilyä etenkin viimeiset 20 vuotta ja toteuttanut useita superpitkiä vaelluksia. Koulutukseltaan Päivi on yhteiskuntatieteiden maisteri ja keruutuotetarkastaja.

Teemu Saloriutta on maanmittausalan diplomi-insinööri sekä sivutoiminen valokuvaaja. Hän on aktiivinen retkeily- ja luontoharrastaja, joka viihtyy parhaiten poluttomissa erämaissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
Hooli, Eeva-Maria, kirjoittaja, valokuvaaja (ekspressio) ; Kolehmainen, Tuulia, valokuvaaja (ekspressio) ; Readme.fi, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 12
Hakutulos 13
Kirja
Laakso, Hannu, kirjoittaja, valokuvaaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 14
Kirja
Gaines, Linda, kirjoittaja ; Wilmette, Carole, kuvittaja ; Baldwin, Emma, asiantuntija ; Haapasalo, Jade, kääntäjä ; Readme.fi, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 15
Kirja
Vierimaa, Anne, kirjoittaja, kuvittaja ; Tarvainen, Harri, valokuvaaja ; Readme.fi, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 16
Kirja
Grundström, Elina, kirjoittaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kamppailu Euroopan vilja-aitasta.

Tarinallinen tietokirja suomalaisten sijoittajien yltiöpäisestä yrityksestä hallita mustan mullan peltoja ja ukrainalaisista, joille rikas maaperä on ollut sekä siunaus että kirous.

Musta multa on poikkeuksellisen hedelmällistä viljelysmaata, joka on tehnyt Ukrainasta Euroopan vilja-aitan ja vetänyt puoleensa maailmanhistorian pahimpia hirmuhallitsijoita mutta myös idealistisia maatalouden kehittäjiä. Ilmastonmuutoksen myötä tämän tarunhohtoisen ihmeaineen merkitys maailman ruokaturvallisuudelle on kasvanut. Sillä, kuka tuota maaperää hallitsee ja miten sitä viljellään, on suuri merkitys meille kaikille.

Ukrainan musta multa on tositarina suomalaissyntyisestä Joakim Heleniuksesta, joka keräsi kokoon joukon tunnettuja suomalaisia riskisijoittajia, perijöitä ja ralliautoilijoita ja perusti yrityksen, joka haali itselleen noin 200 000 hehtaaria mustaa multaa. Ja tämän piti olla vasta alkua. Heleniuksen haaveena oli perustaa miljardiluokan yhtiö, joka olisi estänyt nälkäkriisejä kaikkialla maailmassa.

Kirja kertoo myös ukrainalaisesta ?arivkan kylästä, jossa musta multa on ollut sekä siunaus että kirous, sekä kylän ihmisistä, joiden elämän Heleniuksen uhkarohkea hanke muutti. Ihmisistä, joiden toivo on jälleen koetuksella. Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa on tuonut dramaattisella tavalla näkyväksi mustan mullan peltojen merkityksen maailman ruokaturvallisuudelle.

Elina Grundström?(s. 1963)?on palkittu?journalisti, joka on kirjoittanut useita tarinallisia tietokirjoja, kuten lajityypin klassikoksi muodostuneen kirjan Musta orkidea. Grundström toimi Julkisen sanan neuvoston puheenjohtajana 2016-2020.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Hakutulos 18
Kirja
Alakulju, Julia, kirjoittaja ; Dammert, Anna, valokuvaaja (ekspressio)
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Löydä innostava ja idearikas elämä, jossa teet juuri sitä, mitä rakastat.

Unelmien idea -kirja auttaa vapauttamaan mielikuvituksen sekä rohkaisee omannäköiseen elämään. Innostava opas motivoi näkemään mahdollisuuksia, mutta antaa myös työkalut uusien ideoiden testaamiseen. Mahdollisuus keksiä menestyviä ideoita on jokaisen ulottuvilla. Tärkeää onkin tunnistaa se, mikä idea voisi olla kannattava.

Valjastamalla käyttöösi oman luovuutesi voit luoda idean, joka tuottaa sinulle iloa, ja jonka varaan voit rakentaa jopa oman yrityksesi. Työelämäsi voi sekä tukea hyvinvointiasi että vaurastuttaa, kun teet työtä, josta motivoidut.

Kirjan ensimmäinen osa opastaa sinua analysoimaan ja hyödyntämään omaa idearikkauttasi. Toisen osan työkalujen avulla voit testata ideoitasi ja kehittää niitä edelleen. Saat myös vinkkejä yrittäjänä toimimiseen. Kolmas osa keskittyy meidän jokaisen tärkeimpään voimavaraan, eli kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, ja tarjoaa avuksesi käytännönläheisiä ajatusmalleja.

Unelmien idea on tarkoitettu uuden suunnan etsijöille, yrittäjyydestä kiinnostuneille ja jo yrittäjinä toimiville. Lisäksi teos sopii jokaiselle, joka haluaa herättää alitajunnan luovaksi työkaluksi ja kehittyä ja kasvaa ihmisenä.

Julia Alakulju on sarjayrittäjä ja kahden lapsen äiti. Hän työskentelee mm. markkinoinnin, suunnittelun ja valokuvauksen parissa. Julia on koulutukseltaan MBA, mainonnan medianomi, hyvinvointivalmentaja ja kuvaaja.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Nuotti
Leskelä, Ari, toimittaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ajankohtaista suomipoppia moneen makuun!

Huippusuosittu sarja jatkuu vuoden 2022 ja 2023 hiteillä. Monipuolisessa kokoelmassa on mukana noin 40 kappaleen sanat ja melodiat sointuineen. Kirjaa ryydittävät näyttävät artistikuvat. Mukana mm. BESS, Younghearted, Ilta, Erika Vikman, Anssi Kela, Happoradio...

Jokaisen musaharrastajan täsmähankinta.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Kirja
Luomala, Tuulia, kirjoittaja ; Pihlman, Mika, kirjoittaja, kuvittaja ; Heiskari, Jukka-Pekka, valokuvaaja (ekspressio)
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Liike ja liikkuminen ovat hyvinvoinnin peruspilareita. Luonnollinen liikkuminen tuntuu hyvältä mielessä ja kehossa. Se tuo sinut kohti tasapainoa. Miltä liikkuminen ja liike sinusta tällä hetkellä tuntuvat? Oletko hukannut yhteyden kehoosi tai mieleesi tai molempiin? Joskus voi olla vaikeaa aloittaa liikkuminen, jos sen ilon ja helppouden on hukannut tai unohtanut. Oletko saanut ohjeita, joilla harjoittelun tulisi onnistua ja kipujen väistyä? Oletko noudattanut saamiasi ohjeita vai ovatko ne jääneet pölyttymään hyllyyn? Mitäpä jos tällä kertaa lähestyisit kehoasi ja mieltäsi yhdessä ajatuksen kanssa. Miten kehosi reagoi, jos aloitat lempeän ja sitkeän harjoittelun kohti sitä, että olet mielellään liikkeessä.

Tämä kirja on tarkoitettu avuksesi palauttamaan, säilyttämään ja kehittämään kehosi toimintaa. Tavoitteena on tasapainottaa, motivoida ja vahvistaa kehoasi eli pitää sinut hyvinvoivana. Kirjassa olevat harjoitteet kuormittavat kehoasi monipuolisesti jokaiseen liikesuuntaan. Harjoitteita voit helpottaa tarvittaessa alkuun, jotta pääset liikkeeseen mukaan. Älä takerru liiaksi liikkeen oikeaoppiseen suorittamiseen tai hengityksen rytmiin. Tärkeämpää on se, että yrität ja liikut päivittäin. Mielellään liikkeessä -kirjaan on kerätty vuosien aikana hyviksi havaittuja ja kokeiltuja liikkeitä ja harjoitteita luonnollisen liikkumisen löytymisen tueksi. Kirjan ohjeiden avulla voit turvallisesti aloittaa omalta tasoltasi liikkumisen, vaikka tuntuisi kuinka vaikealta niin pienillä askelilla aloittaminen onnistuu. Kirjan kirjoittajat fysioterapeutit Tuulia Luomala ja Mika Pihlman pohtivat liikkumisen lisäksi mielen yhteyttä kehoon ja liikkeeseen sekä antavat konkreettisia ohjeita käytännön onnistumiseen.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Kirja
Sinkkonen #23, kirjoittaja, kuvittaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Säbäaapinen: moderni aapiskirja lukemisen opettelun ja lukutaidon harjaannuttamisen tueksi salibandya harrastaville ja lajista kiinnostuneille lapsille.

Mikä on alamummo, lättysyöttö tai kärkikarvaaja? Entä mitä tehdä, kun puolustuspäässä pukkaa paniikkia tai ohitettavana on mainio maalivahti? Tämä kaikki selviää tutustumalla Säbäaapisen hauskaan ja opettavaiseen sisältöön!

Kielellä ilotteleva, rennon humoristinen ja samalla informatiivinen Säbäaapinen tarjoaa 50 sivua kiinnostavaa lukemista reikäpallon ystäville. Samalla se pyrkii herättelemään pieniä pelureita löytämään kirjojen kiinnostavan maailman.

Säbäaapinen tarjoaa haastetta eri tasoisille lukijoille esikouluiässä ja alaluokilla: selkein suuraakkosin kirjoitetut sisällöt ovat sopivaa tavattavaa aloittelevallekin lukijalle, kun taas pienaakkosin kirjoitetut syventävät valmentajan kommentit tarjoavat haastetta vähän edistyneemmällekin. Kaikki kirjan tekstit on tavutettu ja reilu fonttikoko sujuvoittaa lukukokemusta.

Tekstien lisäksi myös Säbäaapisen modernin pelkistetty viivapiirrostyylinen kuvitus on täyttä salibandya: kirjan sivuilla vilahtelee valmentaja- ja junnuhahmojen lisäksi reikäpalloja, fläppitauluja ja salibandymaaleja.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Kirja
Koskinen, Caj, kirjoittaja, valokuvaaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miten aloittaa retkeilyharrastus? Mitä varusteita yöretkelle tarvitaan? Saako luonnonpuistoissa retkeillä?

Retkeily on nousemassa koko kansan harrastukseksi. Päiväretkien suosio on suuri, mutta kynnys retkellä ulkona yöpymiseen on monelle korkea. Helppolukuisessa ja nykyaikaisessa retkeilyoppaassa annetaan hyvät vinkit retkeilyvarusteiden valintaan ja niiden käyttämiseen.

Kirja opastaa kohteen valinnassa, listaa retkelle tarvittavat varusteet, neuvoo majoittumisessa ja kertoo niksit ruuanlaittoon luonnon helmassa sekä nostaa esiin tärkeimmät retkeilijän ensiapuohjeet. Napakan tekstin täydentää runsas kuvitus, ja erilaiset listat toimivat retkelle lähtijän oivana apuna. Tämän kirjan avulla aloittelijakin pääsee nopeasti alkuun harrastuksessaan.

Caj Koskinen on eräopas ja Scandinavian Outdoorin sisällöntuottaja ja ulkoilun asiantuntija. Hän on myös kirjoittanut pitkään retkeilyblogeja ja huomannut työssään, kuinka yön yli -retkeilyn aloittaminen on monelle iso askel.

Tallennettuna:
Hakutulos 27

Auschwitzin tytär Näytä tarkat tiedot

The daughter of Auschwitz, suomi
Kirja
Friedman, Tova, kirjoittaja ; Brabant, Malcolm, kirjoittaja ; Eskelinen, Heikki, kääntäjä
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaipuu, kipu ja kepeys kohtaavat Orjattaresi ja Testamentit kirjoittaneen mestarin runokokoelmassa.

Yhden aikamme merkittävimmän kirjailijan koskettava, leikkisä ja viisas runokokoelma käsittelee ikuisia teemoja kuten rakkaus, menetys ja ajan kuluminen - sekä zombit ja seireenit.
Suvereenina tarinankertojana parhaiten tunnettu, lukuisia palkintoja voittanut Margaret Atwood on myös runoilija. Runoissa katsotaan taaksepäin lopun ja menetyksen äärellä, toisaalta luotetaan jatkuvuuteen. Niissä esiintyvät niin myyttien ja unien hahmot kuin luontokadon myötä taruolennon kaltaisiksi muuttuvat luontokappaleet. Kokoelmassa loistaa Atwoodin mielikuvitus ja persoonallinen tapa katsoa maailmaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Änkänvänkkä ja muut hilpeät hahmot johdattavat lukijan loruromukopan opettavaisten, mutta huumorilla höystettyjen tarinoiden äärelle. Millainen hurja otus vaanii pikkuruista Mörkö Mökö-Pöötä lammen pinnan alla? Mitä tekee Topi, kun Ärrä ja Ässä lähtevät taas kerran karkuun? Entäpä miten käy Kemppaisten korkokenkäbisneksen?

Valmistaudu lähtemään reissuun herra Heipparallaan kanssa maailmalle sekä aarrejahtiin Krokotiilin ja herra Siilin kanssa. Kummitustarinassa ovat valloillaan ihmissudet, luurangot, haamut ja avaruusoliot - uskallatko kuulla, miten kauhujen yöstä selvitään? Sekin selviää kuinka Änkänvänkkä saadaan kuriin vai onko se edes mahdollista...

Pikkulapsiperheen arjen haasteista, ihmetyksen aiheista ja oivalluksista syntyneen esikoisrunokokoelman Lastenhuoneen loruromukoppa on riimitellyt Pirjo Ilmasti omien poikiensa inspiroimana. Graafikko Pauliina Paavolan ihastuttava, herkullisen värikäs sekä pieniä, hauskoja yksityiskohtia sisältävä kuvitus viimeistelee lukuelämyksen.

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Coroan kronikat 2
Säihkyvä kuninkaallinen romanssi Valinta-sarjan hengessä

Voiko sydäntään seurata, kun se on jo särkynyt? Kaksiosaisen Coroan kronikat -sarjan päättävä Petetty kertoo viekoittelevan tarinan rakkaudesta, vallasta ja yksilön oikeudesta onneen.

Hollisin tarina oli tähtiin kirjoitettu. Hän hurmasi Coroan kuninkaan Jamesonin, mutta vasta tavatessaan Silas Eastoffen Hollis kohtasi todellisen rakkauden.

Nyt Hollis yrittää koota särkyneen sydämensä sirpaleita ja jatkaa elämää uuden perheensä kanssa. Hollisin kohtalo on ratkaista, miksi hänen miehensä oli kuoltava. Jäljet johtavat hoviin, kahdessa eri valtakunnassa.

Kiera Cass on opiskellut historiaa ja valmistunut Radfordin yliopistosta. Hänen kirjansa ovat nousseet New York Timesin Bestseller-listan ykköseksi ja Valinta-kirjasta kuvataan Netflix-elokuvaa. Cass inhoaa lentämistä, salaatteja sekä sitä, että ihmiset eivät käytä ajaessaan vilkkua. Hän rakastaa toimistotarvikkeita, poikabändejä ja jälkiruokia. Lue lisää Cassin kirjoista: kieracass.com.

Tallennettuna:
Hakutulos 32

Hullua rakkautta Bloomsburyn kirjakaupassa Näytä tarkat tiedot

Crazy in love at the Lonely Hearts bookshop, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Bloomsburyn kirjakauppa 3

Tallennettuna:
Hakutulos 33

Jääpalatsin yllätys Näytä tarkat tiedot

Return to the ice palace, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 35

Warren 13. ja kuiskausten metsä Näytä tarkat tiedot

Warren the 13th and whispering woods, suomi
Kirja
Del Rio, Tania, kirjoittaja ; Staehle, Will, kuvittaja, alkuperäisidean luoja ; Kolehmainen, Annukka, kääntäjä ; Kumma-kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Warren 13. 2

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Elämästä mieleen jäävät yksityiskohdat.

Neljä hienovaraista henkilökuvaa, neljä kohtaamista menneisyyden kanssa.

Elämämme rakentuu kohtaamistamme ihmisistä, ystävistä jotka katoavat, lapsista jotka kasvavat. Joskus olemme tietoisesti rakentamassa jotain pysyvää, joskus ihmiset ikään kuin virtaavat elämämme läpi. Eikä meidän ole helppo hahmottaa, mikä näistä monista pienistä elämistä kehystäisi kokokuvaa.

Jäljelle jäävät yksityiskohdat.

Ia Genbergin romaanin kertoja makaa kuumeessa, kun neljä ihmistä menneisyydestä palaa hänen mieleensä. Herää kysymys, ketä lopultakin kuvataan: näitä neljää ihmistä vai naista, joka tarinaa kertoo?

Pieni, herkkävaistoinen ja kiehtova Yksityiskohdat on täynnä suurta viisautta. Kirjasta on tullut yllätyshitti: sen käännösoikeudet on myyty jo 25 maahan.

Ia Genbergin (s. 1967) sanotaan uudistavan ruotsalaista kirjallisuutta vaivihkaa, kuin huomaamatta ja salaa. Ylistävät arviot saanut Yksityiskohdat on hänen ensimmäinen suomennettu romaaninsa.

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Hakutulos 40
Hakutulos 41

Apollo-murhat Näytä tarkat tiedot

The Apollo murders, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kuolema vaanii avaruusaluksen käytävillä

Astronautti Chris Hadfieldin jännäri Apollo-murhat laukaisee lukijan ulkoavaruuteen keskelle kuolettavaa kissa ja hiiri -leikkiä, jonka varjot piirtyvät kylmän sodan taustaa vasten

Vuonna 1973, kylmän sodan ollessa kylmimmillään, NASA on aloittamassa salaisen Apollo 18 -tehtävän, jonka on kerrottu olevan viimeinen Kuuhun kohdistuva tieteellinen tutkimusretki. Lennonjohtaja Kazimieras "Kaz" Zemeckis tietää kuitenkin, että tehtävällä on salattu ja paljon synkempi tarkoitusperä. Yhdysvallat on havainnut Kuun pinnalla Neuvostoliiton vakoiluaseman, jonka ainoa pysäyttämiskeino Apollo 18 saattaa olla.

Apollo-aluksen lähestyessä Kuuta Yhdysvaltojen ja Neuvostoliiton väliset jännitteet maan päällä kiristyvät lähes katkeamispisteeseen, ja aluksen miehistö joutuu kamppailemaan sekä aikaa että Neuvostoliiton sabotaasiyrityksiä vastaan laskeutuessaan Kuun pinnalle. Paineiden kasautuessa yllättävä onnettomuus herättää Kazin epäilyksen siitä, ovatko kaikki Apollo-miehistön jäsenet keitä he sanovat olevansa. Ja onko joku heistä aluksen kyydissä suunnitelmissaan murha.

Chris Hadfieldin Apollo-murhat on kuuluisan astronautin jännityksentäyteinen esikoisromaani, joka sinkoaa lukijan avaruuteen keskelle joka suunnalta kymmenien tuhansien kilometrien tuntinopeudella lähestyviä vaaroja.

Kanadalainen Chris Hadfield (s. 1959) on yksi kaikkien aikojen kokeneimmista ja menestyneimmistä astronauteista. Huippuarvosanoin valmistunut Hadfield valittiin Kanadan avaruusjärjestön astronauttikoulutusohjelmaan vuonna 1992, minkä jälkeen hän on muun muassa ohjannut 25 avaruussukkulan laukaisua, toiminut robotiikkajaoston johtajana Houstonin Lyndon B. Johnson Space Centerissä ja johtanut Kansainvälisen avaruusaseman toimintaa. Keväällä 2023 suomeksi ilmestyvä Apollo-murhat on Hadfieldin esikoisromaani.

Tallennettuna:
Hakutulos 42
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lujaverinen 3
Lautturi kuule mitä mä toivon... Lujaverinen-trilogia sekoittaa urbaania fantasiaa, kauhua ja sateenkaariromantiikkaa. Päätösosassa Kalma astutaan aiempaa synkempiin vesiin ja kuolema tulee liian lähelle.

Kylmyys kietoutuu kaulaluille ja laulaa. Hyminä peittää ajatukset, hukuttaa ne hyhmäiseen virtaan. Kuka minä olin? En muista enää.

Menetys on jättänyt Hallan murheen murtamaksi ja ajaa hänet toivottomaan yritykseen. Epätodennäköinen nelikko ajaa hautajaisten jälkeen ruumisautolla Suomen halki kilpaa aikaa vastaan. Matkassa on keski-ikäinen hautausurakoitsija, tietäjä ja kalmahinen sekä yksi kissa.

Tuonen virta on synkkä ja armoton, eikä kukaan kulje sen ylitse kuin yhteen suuntaan. Virran takainen maa ei ole tuttu edes kalmanväelle, jonka tehtävänä on auttaa vainajat Tuonelaan. Mitä mahtaa sisukas rakkaus kuoleman mahtia vastaan?

Sekä nuorille että aikuisille sopiva Kalma päättää Hurmeen (2021) ja Syden (2022) aloittaman Lujaverinen-trilogian. Trilogia luo sateenkaarevaa valoa pimeyden keskelle ja kohtaa kuoleman kirpakalla hirtehishuumorilla.

Sini Helminen (s. 1987) on syntyjään hollolalainen kirjallisuustieteen maisteri, lasten ja nuorten erikoiskirjastonhoitaja ja kirjavinkkari. Häneltä on aiemmin ilmestynyt myös kotimaiseen mytologiaan keskittynyt neliosainen nuortenfantasiasarja Väkiveriset. Silloin kun hän ei kirjoita romaaneja lohikäärmepehmo kainalossa, hän tanssii lindy hopia tai tubettaa YA-kirjoista.

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Iik! 9
Ihmissutta ken pelkäisi? IIK!-sarjan yhdeksäs osa pureutuu ihmissusimyyttiin, kun Sakun ja Sussan luokkatoveri saa uuden, karvaisemman olomuodon. Helppolukuinen, maltillisen pituinen ja sopivan jännittävä tarina houkuttelee myös vähemmän lukevia lapsia uppoutumaan kirjaan.

Hiihtoloman jälkeen luokan ärsyttävin tyyppi Ville kertoilee lomareissustaan, mutta jättää mainitsematta vuoristovaelluksella saamansa villieläimen pureman. Kirkonrotta-leikin aikana Ville katoaa, mutta palaa jo seuraavana päivänä kouluun ? jollain tapaa muuttuneena.

Sussan ja Sakun epäilykset heräävät, kun Ville pelaa lentistä kuin riivattu ja uutisissa kerrotaan tuntemattoman petoeläimen verottaneen läheisen tilan lammaslaumaa. Kohta ulvovia yön saalistajia on enemmänkin, jolloin Siiri tarttuu toimeen omin päin.

Mutta onko siihen jokin syy, että Ville muuttui ihmissudeksi? Valpuri-muorin kirje saapuu viime tipassa valaisemaan asiaa, ja myös Siirin oudot voimat mietityttävät kaksosia. Ihmissusien sijaan saattaakin olla tulossa jotain paljon pahempaa...

Tallennettuna:
Hakutulos 44
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Clue 8

Tallennettuna:
Hakutulos 45
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Soturikissat: Erikoisseikkailu 9

Tallennettuna:
Hakutulos 47
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Michael Sander ja Lene Jensen 1
Arktinen ihmisjahti alkakoon.

Kun Elizabeth Caspersen löytää järkyttävän videotallenteen edesmenneen isänsä kassakaapista, hän päättää palkata yksityisetsivä Michael Sanderin. Videolla näkyy raaka ja organisoitu ihmismetsästys arktisessa maastossa, ja Elizabethin isä on mukana jahdissa, joka päättyy nuoren miehen kuolemaan. Elizabeth pelkää videon tuhoavan hänen isänsä kansainvälisen yrityksen.

Michael Sander, entinen poliisi ja sotilas aloittaa tutkimukset ja päätyy monin tavoin ongelmalliseen yhteistyöhön rikoskomisario Lene Jensenin kanssa. Kaksikko löytää itsensä mielipuolisesta rikollisuuden maailmasta. He joutuvat käyttämään kaiken kokemuksensa paljastaakseen totuuden salaisesta ihmisjahteja järjestävästä organisaatiosta. Pian he kamppailevat myös omasta hengestään - Sander ja Jensen huomaavat olevansa seuraavan metsästyskierroksen riistaa...

Riista aloittaa Steffen Jacobsenin huippusuositun trillerisarjan yksityisetsivä Michael Sanderista ja rikoskomisario Lene Jensenistä.

Tallennettuna:
Hakutulos 48
Kirja
Juhlin, Emeli, kirjoittaja ; Kurth, Steve, taiteilija ; Huddleston, Mike, taiteilija ; Holland, Geanes, taiteilija ; Montalvos-Lagos, Tomas, taiteilija ; Lepaeva, Olga, taiteilija ; Moscardini, Tomasso, taiteilija ; Hulkkonen, Antti, kääntäjä
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 50
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Aamunkoitto 3

Tallennettuna: