Haku

Uutuudet, vko 10/2023

Uutuudet ajalta: 6.3.2023 - 12.3.2023

Muokattu: 6.6.2023
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rohkaiseva teos ohjaa katkaisemaan liiallisen ajattelun noidankehän.

Pyörivätkö ahdistavat ajatukset loputonta kehää mielessäsi? Kärsitkö vitkastelusta? Tavoitteletko täydellisyyttä? Taustalla voi olla vaikeus sietää elämän epävarmuutta, mikä jumittaa meidät etsimään varmuutta ja turvaa toiminnan sijaan.

Käytännönläheisen teoksen lukuisat harjoitukset auttavat tunnistamaan mielen jumeja ja pääsemään niistä irti. Emme voi poistaa elämän epävarmuutta, mutta murehtimisen sijaan voimme oppia sietämään sitä ja rohkaistua ottamaan askeleita kohti merkityksellistä elämää.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suositun sijoitusblogistin odotettu esikoisteos.

Suomen luetuinta yksityishenkilön sijoitusblogia Omavaraisuushaastetta yli seitsemän vuotta kirjoittanut Esa Juntunen antaa kirjassaan eväät parempaan sijoitusmenestykseen.

Viisas sijoittaja -kirja kertoo henkilökohtaisten ja universaalien tarinoiden ja esimerkkien keinoin, kuinka osakesijoittajana on mahdollista menestyä niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina, kunhan tuntee osakemarkkinoiden lainalaisuudet. Mitä voimme oppia siitä, että pörssi on ainoa paikka maailmassa, jossa ihmiset juoksevat ulos alennusmyyntien alkaessa ja sisään alennusmyyntien loppuessa? Entä miksi osingot aiheuttavat sijoitusmenestystä haittaavaa riippuvuutta sijoittajissa? Kirjoittaja laittaa myös itsensä likoon ja kertoo paitsi onnistumisistaan sijoittajana myös tekemistään virheistä ja niistä saamistaan opeista.
Samalla teos osoittaa, että sijoittajan tärkein kyky ei ole äly, vaan tunneäly. Viisas sijoittaja tunnistaa omat virheensä ja puutteensa ja pystyy oppimaan niistä. Samalla hän kontrolloi vain niitä asioita, joita pystyy - ja menestyy näin sijoittajana.

Esa Juntunen on 31-vuotias kauppatieteiden maisteri, joka aloitti sijoittamisen keskellä syvintä vuoden 2007 finanssikriisiä. Hänen Omavaraisuushaaste-sijoitusbloginsa on tunnettu erityisesti listautumisantianalyyseistaan sekä persoonallisista henkilökohtaisen talouden teksteistään, jotka ovat inspiroineet kymmeniä tuhansia suomalaisia säästämään ja sijoittamaan. Päivätöikseen hän on toiminut jo pitkään IT:n ja liiketoiminnan välissä vakuutusalalla.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miten kirjoittaa opinnäytetyö ammattikorkeakouluun tai yliopistoon kirjallisuuskatsausta apuna käyttäen?

Kirjallisuuskatsaus on tutkimuksen perinteisin metodi olemassa olevan tiedon tunnistamiseksi, arvioimiseksi, tulkitsemiseksi ja yhdistämiseksi. Se antaa välineet muodostaa yleiskuva tietyn aihealueen tutkimuksesta tai auttaa tunnistamaan tutkimuksen tietoaukkoja, puutteita tai ongelmia. Sitä voi soveltaa yleiskatsauksena teoreettisen viitekehyksen muodostamiseen tai itsenäisenä tutkimusmetodina määrällisellä ja laadullisella tutkimusmenetelmällä tehtyjen tutkimusten tiedon yhdistämiseksi.

Kirja on tarkoitettu ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoille, tutkijoille, opetuksen tueksi sekä opinnäytetöiden ohjaajille, jotka tutustuvat kirjallisuuskatsaukseen ensimmäisen kerran.

VTT Hanna Vilkka toimii menetelmäopintojen yliopistonlehtorina Tampereen yliopiston kasvatustieteiden ja kulttuurin tiedekunnassa.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Poikkeavia ihmisiä sanotaan helposti hulluiksi. Niin on tehty jo pitkään. Me käytämme tuota sanaa usein huolimattomasti, kun yritämme ymmärtää mitä ympärillämme tapahtuu. Miksi joku puhuu eriskummallisella tavalla? Miksi toinen sanoo olevansa koko ajan väsynyt? Miksi joku saattaa pestä käsiään kaksikymmentä kertaa peräkkäin? Mitä tarkoittaa kun joku on ahdistunut, masentunut tai se, että hänellä on persoonallisuushäiriö tai pakko-oire?

Hullut aikuiset on kirja, joka kertoo sellaisista ihmisistä, joita joskus olisi saatettu pitää erilaisina sekä Maanilan kylästä ja sen asukkaista.

Psyko- ja kirjallisuusterapeutti Jussi Sudenlehden kirjoittama Hullut aikuiset auttaa puhumaan lapselle hankalista asioista suoraan, mutta myös niin, että lapsi voi kuvitella itsensä satujen ja mielikuvituksen maailmaan. Kirja antaa aikuisille ja lapsille välineen keskustella mielenterveyteen liittyvistä asioista.

Teoksen yksityiskohtaisen kuvituksen on laatinut Jussi Jääskeläinen.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Kirja
Jyrkinen, Venla, kirjoittaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tarinallinen ja tunteikas tietokirja kaikille koiraihmisille.

Sekarotuinen Humu pistää eläinlääkäriopiskelijan elämän sekaisin ja saa tunteet aaltoilemaan. Vähitellen kumppanukset alkavat ymmärtää toisiaan paremmin ja hankaluuksiin hankkiutuvasta rasittavasta riiviöstä kasvaa tärkeä tuki omistajalleen. Yhteiset kokemukset tekevät parivaljakosta erottamattoman, aina viimeiseen yhteiseen matkaan asti.

Kumppanina koira on eläinlääkärin asiantuntemuksella ja koiranomistajan samaistuttavuudella kerrottu tarina koiran kanssa jaetusta matkasta. Se tarjoaa tietoa, tukea ja lohtua koiranomistajille, koirasta haaveileville sekä rakkaimmasta kumppanistaan jo luopumaan joutuneille.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

"Antiikkikauppiaana arvostan esineen aitoutta ja omaperäisyyttä, ja sama pätee myös ihmisiin."

Suomen tunnetuin antiikki- ja taidekauppias kertoo muistelmissaan epätavanomaisesta elämänpolustaan sekä vuosikymmenten varrella kohtaamistaan esineistä ja niihin kietoutuvista koskettavista ja hämmästyttävistä ihmiskohtaloista.

Antiikkikauppias Wenzel Hagelstamin elämä ei ole kulkenut tavanomaisia polkuja. Helsingin Bulevardilla porvariskotiin syntynyt Wenzel oppi sotalapsena Ruotsissa suomen kielen mutta unohti ruotsin, adoptoitiin 14-vuotiaana elostelevalle isosedälleen, työskenteli hitsarina Göteborgissa, tarjosi Lontoossa 1,9 miljoonaa puntaa Albert Edelfeldtin maalauksesta, lensi suositun Antiikkia, antiikkia -ohjelman kuvauksissa lantakasaan sekä vieraili haluttuna kuolinpesien arvioijana tuhansissa suomalaiskodeissa.

Vuosikymmenten varrella Hagelstamin mieleen on jäänyt tuhansia kiehtovia tarinoita niin esineistä kuin niihin linkittyvistä kutkuttavista, koskettavista ja hämmästyttävistä ihmiskohtaloista. Tämä kirja kertoo osan noista tarinoista.

Wenzel Hagelstam (s.1941) on antiikki- ja taidekauppias, josta tuli valtakunnanjulkkis vuonna 1997 alkaneen Antiikkia, antiikkia -tv-ohjelman myötä. Hagelstam perusti vuonna 1979 Suomen ensimmäisen huutokauppatalon, Hagelstam & co:n, joka on edelleen toiminnassa. Hagelstam pitää omaa taidekauppaansa Helsingin Kapteeninkadulla, veljensä Cecil Hagelstamin antikvariaatin vieressä.

Dan Kronqvist (s. 1956) on eläkkeellä oleva helsinkiläinen journalisti. Hän on antiikkimaailmasta aktiivisesti kiinnostunut, mutta rajoittaa keräilynsä savikiekkoihin ja gramofoneihin.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaarina Riikonen 6

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kahden joen välissä 2

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
Coles, Richard, kirjoittaja ; Vuokko, Riina, kääntäjä ; Vuokko, Robi, kääntäjä ; Minerva Kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kirkkoherra Clementin tutkimuksia 1

Tallennettuna:
Hakutulos 11

Hetki ennen lähtöä Näytä tarkat tiedot

The last hours in Paris, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kamppailu kivikosta 1

Tallennettuna:
Hakutulos 13

Hiljainen meri Näytä tarkat tiedot

Når havet stilner, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

William Wisting 3
Vahva rikosromaani, jonka jokainen sivu tihkuu toimintaa ja yllätyksiä.

Lomasesongin jälkeen Norjan Stavern on tyhjä ihmisistä ja merisumun peitossa. Eräänä päivänä pikkukaupungin apteekin portailla viruu tajuton mies, jota on ammuttu vatsaan. Joku on jättänyt miehen näkyvästi esille.

Heti tämän jälkeen poliisi löytää hiiltyneet ihmisluiden jäännökset lähistöllä palaneesta talosta. Ja pian vettynyt ruumis huuhtoutuu rantaan.

Lukijoiden rakastama rikostutkija William Wisting kohtaa hirvittävien tekojen sarjan, jonka laajuus ja julmuus eivät jätä häntä rauhaan.

Kukaan ei kuvaa yhtä tarkasti ja uskottavasti rikospoliisien työtä kuin Norjan dekkarikuningas Jørn Lier Horst.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ateenalainen 3

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Roy Grace 18

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Kirja
Kaarla, Riina, kirjoittaja, kuvittaja ; Kaarla, Sami, kirjoittaja, kuvittaja ; Vacklin, Anders, kirjoittaja, kuvittaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pet Agents 8

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Supertavis 4
Onni Juhani Juntunen, tavallistakin tavallisempi poika, tässä taas.

Paitsi että tavalliseksi pojaksi Onnille sattuu ja tapahtuu. Tällä kertaa Onni sattuu toivomaan kiukkuisena kännykkäkiellosta, että olisipa hänellä toiset vanhemmat. Ja niin kuin tiedämme, kannattaa varoa, mitä toivoo...

Koko lähiö on sekaisin: minun vanhemmat ovat sinun vanhemmat, ja sinun vanhemmat ovat hänen! Entä missä on söpönalleleimasimen kanssa riehuva Annu?
Ja kaikki on Onnin syytä! Vai onko? Ja miten outo Kirsikka-täti liittyy tähän?

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Onnenpotku 2

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Yksi päivä, yksi ero ja yhdet potkut. Törkeän hauska ja levottomuutta herättävä viihderomaani kokeneelta journalistilta.

Aava on naistenlehtitoimittaja, jonka helppo ja kauniilla asioilla kuorrutettu elämä on kaikkien normien mukainen. Mutta saavutetut edut katoavat horisonttiin samalla hetkellä, kun liian nuori, pätevä ja sietämättömän chic kollega astelee toimitukseen. Työidentiteetti ja parisuhdestatus vaihtuvat päivässä. Yhtäkkiä Aava ei edes tiedä, mitä haluaa.

Romaani pakkomielteisestä alkuhuuman tavoittelusta ja ajelehtimisesta iässä, jossa naisen vaiheilua ei katsota lainkaan hyvällä. Millaista on olla 35-vuotias nainen rakkauden ja työelämän helvetissä? Spoiler: vähän kauheaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 23

Tuhannen tarinan teehuone Näytä tarkat tiedot

The Twisting road tea room, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 24
Hakutulos 26
Hakutulos 27
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lohikäärmesydän 3

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Hakutulos 30
Kirja
Stowell, Louie, kirjoittaja, kuvittaja ; Lyytinen, Maria, kääntäjä
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Loki 1

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Kirja
Hurme, Vuokko, kirjoittaja ; Porta, Giannetta, taiteilija, kuvittaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sinä olet ihana, Kukka Pikkarainen!

Hurmaavan Minisijaisen jatko-osassa Max kohtaa metsässä pikkuruisen Kukka Pikkaraisen ja omat pahantuulen pilvensä.

Vaari on lastenvahtina ja käskee Maxin ulkoilemaan. Kärttyinen Max törmää lähimetsässä vanhaan lastenhoitajaansa Kukka Pikkaraiseen ja tämän lintuapulaiseen Taaviin, ja koko retki muuttuu kertaheitolla kiinnostavammaksi. Max on täpinöissään eikä voi millään tajuta, että Kukka haluaisi viettää vapaapäiväänsä rauhassa. Sitten paikalle paukkaa tuttu päiväkotiryhmä - ja vielä vaarikin!

Vuokko Hurmeen kirjoittamassa tarinassa lapsen huonoa tuulta käsitellään rehellisen rämäpäisesti ja raikkaalla huumorilla. Seikkailullaan Max joutuu huomaamaan, että jokaisella -kokoon katsomatta - on omat rajansa. Giannetta Portan hilpeät kuvituskuvat tekevät villistä metsäretkestä ikimuistoisen.

Vuokko Hurme (s. 1979) on Tietopöllö-palkittu kirjailija ja taidekasvattaja, jonka tuotantoon kuuluvat lapsille suunnatut tietokirjat, kuvakirjat ja romaanit. Giannetta Porta (s. 1984) on tamperelainen kuvittaja ja luovan alan yrittäjä.

Tallennettuna: