Haku

Uutuudet, vko 11/2023

Uutuudet ajalta: 13.3.2023 - 19.3.2023

Muokattu: 6.6.2023
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kiehtova tietokirja katsoo silmästä silmään pelkoa, joka voi lamauttaa - tai antaa supervoimat.

Pelko kuuluu elämään - se on varhainen, aivoihin koodattu selviytymismekanismi. Tiedostamattomana se voi kuitenkin vaikuttaa salakavalasti päätöksiimme, ja siksi sen mekanismit on tärkeää tuntea.

Miten pelko ohjaa elämää niin ihmisten arjessa kuin laajemmin yhteiskunnassa? Miten erottaa hyödyllinen ja hyödytön pelko? Miten esimerkiksi salaliittoteoriat käyttävät pelkoa polttoaineenaan? Eloisasti kirjoitettu teos valaisee pelon voimaa neurotieteen, psykologian, historian ja sosiologian näkökulmista.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Kirja
Hume, Rob, kirjoittaja ; Still, Robert, kirjoittaja ; Swash, Andy, kirjoittaja ; Harrop, Hugh, kirjoittaja ; Miettinen, Markus, kääntäjä ; Miettinen, Jari, kääntäjä ; omaluonto.fi, julkaisija
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kattavin koskaan julkaistu yksiosainen valokuvateos Euroopan alueen linnuista

Euroopan linnut on erittäin kattava valokuvateos Euroopassa tavattujen lintulajien tunnistamiseksi. Teos käsittelee yli 900 lajia yli 4 700 valokuvan voimin.

Kirjassa on kuvattuna kaikki höyhenpuvut - molemmat sukupuolet, kesä- ja talvipuvut, vanhat, nuoret ja esiaikuiset, kuten myös selkeästi erottettavat alalajit.

Selkeä teksti käsittelee olenaisimmat tunnistamiseen vaikuttavat tekijät, kuten myös sulkasadon ja äänet. Lajien kohdalla on kuvattu erikseen myös lennossa havaittavat tuntomerkit.

Kirjailjat Rob Hume, Robert Still, Andy Swash ja Hugh Harrop ovat alansa kärkinimiä: huippuluokan luontokuvaajia, kirjoittajia, toimittajia ja taitavia graafikoita.

Suomenkielisen toteuksen ovat tehneet pitkänlinjan lintuharrastajat Markus Miettinen ja Jari Miettinen.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Vasala, Anna, kirjoittaja, valokuvaaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tämä kirja opettaa selkokielellä ja valokuvien avulla lisää neulomisen taitoja.

Kirja sisältää myös helpon villasukkien ohjeen,jota lukijat ovat toivoneet. Kirja sopii sinulle, joka osaat neulomisen perustiedot.

Kirja sopii mainiosti myös sinulle, joka haluat kerrata aikaisemmin opittuja taitojasi.

Opi neulomaan 2 on jatkoa Anna Vasalan kirjalle Opi neulomaan, joka ilmestyi vuonna 2021.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Kirja
Forsström, Ellen, kirjoittaja, valokuvaaja ; Lahti, Mirka, kääntäjä ; Forsström, Maja, valokuvaaja ; Docendo (yhtiö), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Luo runoutta puutarhaan sen omilla ehdoilla.

Anna ruusujen kiipeillä puihin ja niittykukkien hiipiä puutarhaasi. Rakenna oma paikkasi yhdessä luontoäidin kanssa. Kirja kannustaa rennompaan puutarhasuunnitteluun sekä harmoniaan luonto huomioiden.

Puutarhassa tapahtuu paljon toukokuusta elokuuhun, mutta muuten siellä on hiljaista. Tämä kirja opastaa rakentamaan puutarhan, josta voit nauttia ympäri vuoden, olipa sinulla pieni rivitalonurkkaus tai suuri kotipiha. Aloita luomalla selkeä perusrakenne, sijoita sinne haluamasi toiminnot ja lisää sitten oikeanlaisia kasveja. Ellen Forsström neuvoo, miten työskentelet luonnon kanssa, et sitä vastaan. Silloin puutarhasi on aina kaunis, ympäri vuoden - myös jouluaattona.

Puutarhatoimittaja ja -runoilija Ellen Forsström lähestyy puutarhakasveja ja piha-askareita runollisen kielen ja kauniiden kuvien avulla. Hän haluaa näyttää, että puutarhanhoito voi antaa ihmiselle mielenrauhaa ja sisältöä elämään arkipäivän vaatimusten keskellä. Ellen asuu Lidköpingissä Ruotsissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vastustamatonta kasvisruokaa Lähi-idästä.

Ripaus kurkumaa -ruokablogista tutun Gelawej Viyanin keittiössä valmistuu ihania Lähi-idän ruokia, jotka lumoavat lempeillä ja tulisilla mauillaan ja herkullisilla tuoksuillaan. Monet ruoista yhdistelevät hapanta ja makeaa. Makumaailmaa ryydittävät pippurit, kurkuma, sahrami ja minttu, sekä tietysti ruusuvesi ja granaattiomena.

Kirjan 60 ohjeella valmistuvat mezet, salaatit, keitot, täytetyt kasvikset sekä pata- ja riisiruoat - unohtamatta suussasulavia baklavia ja kakkuja.

Mukana on tarinoita ja makumuistoja Gelawej'n lapsuuden Kurdistanista, tietoa mausteista, vinkkejä ruoanlaittoon sekä menuehdotuksia runsaille aterioille.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sykähdyttävä tositarina vaietuista sukusalaisuuksista Ukrainan verisen historian puristuksessa.

Punaiset seireenit on koskettava kuvaus Ukrainan 1900-luvusta, jota käsitellään yhden perheen neljän sukupolven ja sukuun kätkeytyvän arvoituksen kautta. Kirja on osin muistelma ja osin kuin dekkari, joka seuraa kirjoittajaa halki Ukrainan hänen tutkiessaan setänsä katoamista ja muita sukusalaisuuksia.

Victoria Belim palasi vuonna 2014 sodan keskellä Ukrainaan tutkimaan sukuun liittyvää arvoitusta, joka kattoi useita sukupolvia. Kuinka hänen isoisosetänsä Nikodim menehtyi 1930-luvulla, ja miksi hänen tarinansa oli tabu vielä melkein sata vuotta myöhemmin?

Victoria oli tutkinut Neuvostoliiton jälkeisen ajan politiikkaa, joten hän ymmärsi, että vanhojen salaisuuksien selvittäminen uuden sodan keskellä ei olisi yksinkertaista. Hankkeen kiivaimmaksi vastustajaksi kuitenkin yllättäen osoittautui hänen oma isoäitinsä Valentina, joka kielsi sorkkimasta menneisyyttä. Valentinan mukaan Ukrainan maine yhtenä suuren verenvuodatuksen alueista oli täysin perusteltu. KGB oli ajat sitten lähtenyt Pultavasta, mutta sen entinen päämaja ?Kukkoansa?, kuten sen nimi kansan suussa kuului, herätti Valentinassa yhä suurta levottomuutta ? ja perustellusti, kuten Victorialle kävi selväksi. Kun yhteenotto Ukrainan ja Venäjän välillä syveni jälleen vuonna 2014 ja verenvuodatus jatkui, hän päätti selvittää totuuden maansa menneisyydestä, vaikka se johtaisikin välirikkoon isoäidin ja muun suvun kanssa.

Ukrainassa syntynyt, Yhdysvalloissa varttunut ja tätä nykyä Belgiassa työskentelevä Victoria Belim on toimittaja ja persialaisen kirjallisuuden kääntäjä. Hän on kirjoittanut (nimellä Victoria Frolova) Financial Times HTSI Magazineen vuodesta 2010. Hänen kirjoituksiaan ovat julkaisseet myös New York Times Magazine, Elle, Marie Claire ja Red.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lannistumaton naisten oikeuksien puolustaja

Zarifa Ghafarin tarina kertoo afgaaninaisen rohkeasta taistelusta, jota hän on käynyt henkensä kaupalla ihmisoikeuksien puolesta ääri-islamisteja vastaan.

Zarifa Ghafarista tuli pormestari konservatiiviseen Wardakin maakuntaan Afganistaniin vuonna 2018. Hän oli 24-vuotiaana maan nuorin pormestari ja ensimmäinen nainen kyseisessä tehtävässä. Ensimmäinen päivä uudessa virassa ei ollut helppo: kaupungintalon edessä häntä oli vastassa vihainen ihmisjoukko, ja hänen päästyään sisään miespuoliset kollegat marssivat ulos.

Ghafari ei kuitenkaan luovuttanut, ei vaikka hänet yritettiin tappaa kolmesti. Hän lopetti maakunnassa vallinneen korruption ja yritti nostaa naisten asemaa huolimatta kaikesta uhkailusta, joka lopulta johti hänen isänsä murhaan. Mutta kun talibanit nousivat uudelleen valtaan vuonna 2021, Ghafari tiesi olevansa heidän mustalla listallaan, ja hänen oli paettava.

Zarifa on ainutlaatuinen ja rehellinen muistelmateos, joka luo kokonaiskuvaa Afganistanin kahdesta viimeisestä vuosikymmenestä. Ghafari kertoo tekemästään työstä ja naisista, joita hän edelleen yrittää auttaa Talibanien hallitsemassa maassa, ja omasta visiostaan siitä, kuinka ruohonjuuritason aktivismi voi muuttaa naisten elämää kaikkialla maailmassa.

Zarifa Ghafari (s. 1992) on afganistanilainen aktivisti ja poliitikko. Hän asuu nykyään miehensä kanssa Bonnissa.

Hannah Lucinda Smith on freelance-toimittaja, joka on raportoinut Lähi-idästä useiden vuosien ajan. Afganistanilaisen aktivistin ja poliitikon Zarifa Ghafarin lisäksi hän on kirjoittanut henkilökuvan myös Turkin johtajasta Recep Tayyip Erdo?anista.

Tallennettuna:
Hakutulos 13

Suojele häntä Näytä tarkat tiedot

The last thing he told me, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 14
Hakutulos 15
Hakutulos 17
Hakutulos 18
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Terhi Nuora 1

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Anne 1
Hurmaava hevoskirjasarja alkaa Annen ihka ensimmäiseltä ponileiriltä!

Annea jännittää matkustaa kesäleirille, jonka osallistujat ja hevoset ovat kaikki tälle uusia tuttavuksia. Huonekavereiksi hänelle on määrätty stadilainen punkkari Birgit ja hiljainen Mia. Leirillä on myös hienosteleva Petra, joka komentelee muita eikä halua tehdä siivoushommia kuten muut leiriläiset. Sen lisäksi Annen ensimmäisen ratsastuskerran hevonen osoittautuu hankalaksi.

Anne ja Birgit joutuvat nokikkain Petran ja hänen kavereittensa kanssa moneen kertaan. Jatkuuko leiri rauhallisissa merkeissä vai räjähtääkö riita kaikkien nähtäville? Voiko tällaisessa tilanteessa keskittyä ratsastukseen laisinkaan?

Tallennettuna:
Hakutulos 22

Voittoputki Näytä tarkat tiedot

The winning hand, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

MacGregorin klaani 8

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Liittolaiset 4

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 25
Hakutulos 26
Kirja
1990
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Deverry Cycle 3

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Hakutulos 28
Hakutulos 32
Hakutulos 33
Hakutulos 34
Hakutulos 35
Hakutulos 36
Hakutulos 39
Hakutulos 41
Kirja
Kucharska, Nikola, kirjoittaja, taiteilija ; Voipio, Myry, kääntäjä
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 42
Kirja
Nilsson Thore, Maria, kirjoittaja, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Päiväkoti Herneessä on lepohetki. Valle nukahtaa helposti, mutta Essi paimentaa karkailevia pehmolelujaan, eikä häntä nukuta yhtään. Kunpa Essi vain malttaisi olla herättämättä Iidaa, joka on juuri saanut unen päästä kiinni...

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 44

Lohikäärmeen hammas Näytä tarkat tiedot

Quest for the dragon's tooth!, suomi.
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 45

Uusia tuulia Näytä tarkat tiedot

Mindy makes some space, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kuonokamut 2

Tallennettuna: