Haku

Uutuudet, vko 14/2023

Uutuudet ajalta: 3.4.2023 - 9.4.2023

Muokattu: 6.6.2023
Hakutulos 2
Kirja
Newlyn-Jones, Bobby, toimittaja ; Salonen, Elina, kääntäjä
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tunnista yleisimmät linnut. Ääninappikirja.

Opi tunnistamaan kymmenen yleisimmän linnun äänet. Kirja on napakka paketti, joka sisältää tietoa kotipihasta tuttujen lintujen ulkonäöstä, koosta, äänestä, elinympäristöstä ja levinneisyydestä.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Yliluonnollista kauhua Avalonin usvat -kirjailijalta

Leslie Barnes muuttaa sisarensa kanssa vanhaan taloon San Franciscossa. Muuton jälkeen talossa alkaa tapahtua kummallisia ja pelottavia asioita. Talon edellinen asukas on kuollut - onko hän jättänyt perinnöksi pahan hengen, joka pelottelee uusia asukkaita?

Leslie pyytää apua meedio Claire Moffatilta ja maailmankuululta psyykkisten asioiden tutkijalta Colin MacLarenilta. He tulevat avuksi, mutta Leslien on löydettävä itsestään voimia vastustamaan sitä pahuuden ilmentymää, joka asuu talossa.

MARION ZIMMER BRADLEY (1930-1999) oli erittäin suosittu historiallisen fantasian, scifin ja kauhun kirjoittaja. Hänen tunnetuin teoksensa on Avalonin usvat, joka on ilmestynyt myös suomeksi. Vuonna 1984 ilmestynyt ja nyt suomeksi Jalavan J-horror-sarjassa suomeksi julkaistava Perijätär on moderni goottilainen kauhuromaani, joka sijoittuu 1980-luvun San Franciscoon. Kirja on saanut inspiraatiota H. P. Lovecraftilta ja on alansa huippua.

Kustannus Jalava on aiemmin julkaissut kaksi Avalonin usvat -kirjan jatko-osaa ja kaksi Noitavalo-sarjan teosta.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Konrad Sejer 12

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaksi kadonnutta tyttöä, joista toinen löytyy kuolleena kaivosta. Monisyisen rikosmysteerin juuret ulottuvat vuosikymmenten taakse, mutta pahuus ei vanhene, se kasvaa. Miksi naisten on niin vaikea pitää toistensa puolia?

Tukholmasta metoo-skandaalia Suomeen pakeneva Armi Blom ei ole noita. Hurmesuon asukkailla on kuitenkin pitkä muisti, ja edesmenneellä Hilma-mummulla on yhä maineensa taikauskoisessa kylässä. Kun Armi tekee karmean löydön kansallispuistosta läheltä mummolaansa Hiidenjumia, on huomio taattu. Pian hänen kuvansa komeilee sanomalehden rikosartikkelissa, ja ihmiset tulevat pyytämään häneltä apua arkaluontoisissa asioissa.

Armi ei ole koskaan halunnut paneutua salaisuuteen, joka varjosti hänen äitinsä lyhyeksi jäänyttä elämää, mutta Hilman aikoinaan kertomat sadut heräävät eloon ja saavat uuden merkityksen pelottavien tapahtumien myötä. Hurmesuon synkkään historiaan tutustuessaan hän tajuaa, että 70 vuotta vanha ratkaisematon murha liittyy Hiidenjumiin. Armi ei voi enää paeta totuutta.

Milka Hakkarainen on asunut Ruotsissa toistakymmentä vuotta. Hän on työskennellyt uudessa kotimaassaan toimittajana ja suomen kielen opettajana. Hakkaraisen esikoisteos Ei verta rantaa rakkaampaa (2021) valittiin ilmestymisvuotensa parhaaksi esikoisdekkariksi. Sarja jatkui vuonna 2022 teoksella Maa kauhein isien.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Veljet 3
Veljet on ajankohtainen ja tiivistahtinen rikosromaanisarja, joka kuvaa maahanmuuttajaveljesten raadollisia elämänpolkuja espoolaisessa miljöössä. Se kertoo myös valinnoista ja niiden vaikutuksista sekä suvun verisiteiden voimasta. Veljet - Jälkeläinen on sarjan kolmas, itsenäinen osa.

Maahanmuuttajajengi, huumeet ja kourallinen poliiseja - kaaoksen ainekset?

Younas Zardari työskentelee KRP:ssä järjestäytyneen rikollisuuden erikoistutkintaryhmän tiiminvetäjänä. Pikkuveli Amir puolestaan sotkeutui maahanmuuttajista koostuvan jengin toimintaan, mutta on nyt eronnut siitä ja haluaa korjata tekemänsä vääryydet. Younasin pakkomielteenä on napata jengin taustapiruna häärivä Vihervaara, ja onnistuakseen hän on valmis menettämään jotain itselleen tärkeää.

Amirin todistaminen jengipomoja vastaan pyritään estämään kaikin keinoin. Kun Amirin raskaana olevaa tyttöystävää Saanaa ammutaan ja veljesten äidin henkeä uhataan, ei Amirilla ole enää vaihtoehtoja. Hänen on palattava juurilleen Pakistaniin, kohdattava menneisyytensä ja korjattava aiheuttamansa tuho.

Huumevyyhti alkaa selvitä, mutta kuinka laajalle se ulottuu ja keitä kaikkia kuvioon on sotkeutunut? Younasin tekemä virkavirhe uhkaa hänen uraansa, mutta tärkeintä on Saanan toipuminen sekä pian syntyvä suvun jälkeläinen. Niin, ja Vihervaaran nappaaminen.

Veljet-rikosromaanisarjan päätösosa sitoo veljesten elämänpolut yhteen, mutta edessä on jälleen valintojen risteys. Eikä siltä tieltä ole paluuta.

Rakennusalalla työskentelevä Outi Hongisto (s. 1974) asuu Espoossa. Veljet-sarjan lisäksi häneltä on ilmestynyt kaksi lapsille suunnattua matkakirjaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Kirja
Jalo, Marvi, kirjoittaja ; Jalo, Merja, kirjoittaja ; Kiiski, Reija, kuvittaja ; Kvaliti Oy, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Unelmakoirat 5

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sotakoira Lex 1

Tallennettuna:
Hakutulos 11

Pariisin vakoojatar Näytä tarkat tiedot

The lost girls of Paris, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 13
Hakutulos 14

Hirviön paluu Näytä tarkat tiedot

Battle of the Beast, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hirviö ja Helmikki 3
Hirviömäinen yllätys!

Riemastuttava sarja reipashenkisestä Helmikistä, tinktuuran voimalla vuosisatoja eläneestä Ebenezeristä ja toiveita toteuttavasta mutta vaarallisesta hirviöstä saa jatkoa kolmannessa kirjassa.

Hirviö piti Ebenezer Pinsetiä otteessaan 511 vuotta ja yritti kahteen otteeseen syödä Helmikin, mutta nyt se on visusti telkien takana... tai oli. Ystävystemme yllätykseksi maailman inhottavin olio on taas vapaana ja se on palannut Ebenezerin ullakolle. Mutta hirviöpä ei ole enää entinen itsensä - se kujertelee kaikille ja puklaa upeita lahjoja naapureille. Onko hirviö voinut oikeasti muuttua... ööh, kiltiksi?

"Jos Roald Dahlin tarinat puhuttelevat, kannattaa tarttua myös näihin herkkupaloihin - parasta tuoretta lastenkirjallisuutta." @lukuliekki

Jack Meggitt-Phillips on lontoolainen kirjailija, joka kirjoittaa myös näytelmiä ja juontaa podcastia. Zürichissä asuva Isabelle Follath on aiemmin tehnyt kuvituksia mm. muotilehdille. Kaksikon yhteistyönä ovat ilmestyneet tätä ennen teokset Hirviö ja Helmikki (2021) ja Hirviön kosto (2022).

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maanläheisesti maaginen romaani kahden nuoren naisen elämästä maailmassa, jota määrittää vuodenyö ja ikuinen syksy. Romantiikka ja lumoavat ihmiskohtalot vievät lukijan mukanaan.

Tiedonjanoinen mutta köyhiin oloihin syntynyt Malka on lähtenyt etsimään parempaa elämää ja asuu Hellantian tietäjän metsätilalla opinsisartensa kanssa. Eräänä päivänä hän löytää polun varresta hylätyn pienokaisen. Hän poimii lapsen turvaan lähestyvältä yöltä ja pedoilta. Malka ei tiedä, että niin tehdessään hän avaa oven salaisuuksien maailmaan, josta Rauniaran valtakunnassa on vaiettu iät ja ajat.

Samaan aikaan valtakunnan pääkaupungissa nuori eloseppä Arona Pohtovius on tehnyt toisenlaisen mullistavan löydön. Kuuluisien seppien sukuun syntynyt lyhytkasvuinen Arona on ponnistellut koko ikänsä yltääkseen äitinsä vaatimusten tasolle, mutta nyt näyttää siltä, että yksi hetken mielijohteesta tehty teko uhkaa romuttaa kaiken.

Vuosisataiset salaisuudet ja ennalta määrätyiltä vaikuttavat kohtalot alkavat purkautua voimalla auki, kun Malka ja Arona esittävät tahoillaan kysymyksiä, joita muut eivät ole uskaltaneet kysyä. Rauniaran valtakunta on menettänyt paljon: muistinsa, historiansa ja kolme vuodenaikaa. Jäljellä on enää syksy, vuodenyö ja pelko, joka pitää kansan kyyryssä kodeissaan, kun pimeä laskeutuu. Nyt uhkana on, että Rauniara menettää myös tulevaisuutensa.

Koittaako Malkan ja Aronan myötä vihdoin valoisampi aika?

J. S. Meresmaa on tamperelainen kirjailija, jolta on aiemmin ilmestynyt muun muassa säeromaanitrilogia, jonka avausosa Dodo (2020) valittiin Topelius-ehdokkaaksi ja palkittiin Blogistanian Kuopuksella. Häneltä on julkaistu myös Kuvastaja- ja Anni Polva -palkintoehdokkaana ollut Mifonki-fantasiasarja, jolle myönnettiin Kuvastaja-kunniamaininta 2021. Romaanien lisäksi häneltä on ilmestynyt lukuisia novelleja, joita on käännetty eri kielille.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Aira Karhu 3
Ihmismielen suljettuihin syvyyksiin sukeltava jännitysromaani rikoksista, niiden salailusta ja rakkauden voimasta - hyvässä ja pahassa.

Missä Aira Karhu, siellä ruumis.

Kriminaalipsykologi Aira Karhu viettää ensimmäistä avioeron jälkeistä kesää yhteishuoltajuuteen jääneessä merenrantahuvilassa. Hän seuraa saarelaisten elämää, kuljeskelee kesävieraiden kansoittamilla makasiineilla, vierailee naapurihuvilassa Villa Matildassa, tutustuu kirjailija Valpuri Palosaareen ja saa tietää, että Villa Matildassa asustaa myös Palosaaren salaperäinen tytär Juuli.

Heinäkuinen idylli rikkoontuu, kun huumediilerien kätköjä etsivät koulupojat löytävät metsästä mätänemistilassa olevan ruumiin. Uhria on ammuttu venäläisellä revolverilla, jollaisia Suomessa on sekä keräilyaseina että sodan aikana rintamalta tuotuna laittomana sotasaaliina, ?siantappoaseina?.

Ruumiin löytyminen tuo rikoskomisario Tapani Mikkosen taas kerran Airan luokse. Aira on hetkeä aikaisemmin tavannut vuosien takaisen tutkijakollegansa Lasse Hjelmin. Saako Mikkonen kilpailijan? Ainakin Lasse Hjelm johdattaa Airan vuosien takaisen rikoksen jäljille. Kiinnittikö Hjelm sittenkään sattumalta purjeveneensä saaren vierasvenesataman laituriin?

Tuula Rannan dekkarien ytimessä ei ole vain rikoksen tutkinta vaan myös henkilöt, joiden elämää tragediat ravistavat.

Tuula Ranta on juuriltaan länsisuomalainen Itä-Suomessa asuva eläkkeellä oleva äidinkielen opettaja, kirjoittamisprosessin tutkija ja kirjoittamisen ohjaaja. Hänen esikoisdekkarinsa Totuus on vaihtuva maisema julkaistiin vuonna 2020. Kiitetty Aira Karhu -sarja jatkui vuonna 2021 teoksella Jotka varjoissa kulkevat.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hussilaistrilogia 6
Keskiaikaeepoksen kiihkeä finaali.

Lux perpetua 2 kruunaa Noituri-kirjojen tekijän laajan, 1400-luvun Euroopassa liikkuvan seikkailusarjan.

Kirkonkiroukseen tuomittu Reynevan saa salaperäisen, rosmariinilta tuoksuvan naisen kautta vihiä inkvisition kaappaaman rakastettunsa Jutta de Apoldan olinpaikasta. Piispa Konradin käskyläinen Birkhart Grellenort Mustine ratsumiehineen on kuitenkin askeleen edellä nuorta lääkäriämme ja hänen ystäviään... Kuinka käy lopulta Reynevanin, Jutan, Scharleyn ja Mesi-Simsonin, kun hussilaisten ja katolisen kirkon raju yhteenotto huipentuu?

?Sapkowskin energinen ja satiirinen proosa sekä tarinan omintakeiset puitteet tekevät tästä erittäin nautinnollista historiallista fantasiaa.? Booklist

Andrzej Sapkowski (s. 1948) on Puolan menestyneimpiä nykykirjailijoita. Hänen 8-osainen The Witcher - Noituri -fantasiaeepoksensa on palkittu Suomessa kahdesti Tähtifantasia-palkinnolla, ja siitä on tehty huippusuosittu Netflix-tv-sarja. Sapkowskin pääteoksenaan pitämä Hussilaistrilogia julkaistaan suomeksi kuudessa osassa, joista ovat aiemmin ilmestyneet Narrenturm 1 ja 2, Herran soturit 1 ja 2 sekä Lux perpetua 1.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vuodenaikakvartetti 3
Rakastetun Vuodenaikakvartetin kolmas osa

Mikä yhdistää Katherine Mansfieldiä, Charlie Chaplinia, Shakespearea, Rilkeä, Beethovenia, brexitiä, nykyisyyttä, menneisyyttä, pohjoista, etelää, itää, länttä, miestä joka murehtii menneitä, naista joka on jumissa nykyisyydessä?

Kevät. Yhdistävä tekijä.

Aikojen yli kurkottaen ja Perikleestä, Shakespearen railakkaimmasta teoksesta ammentaen Ali Smith kertoo vuodenaikasarjan kolmannessa osassa mahdottoman tarinan mahdottomasta aikakaudesta. Muurien ja sulkeutumisen keskeltä Smith avaa oven. Aika, jota elämme, muuttaa luontoa. Muuttaako se tarinan luontoa?
Aiemmin Vuodenaikakvartetista on julkaistu suomeksi osat Syksy ja Talvi.

Ali Smith on britannialainen nykykirjailija, joka on kirjoittanut lukuisia romaaneja ja novellikokoelmia sekä näytelmiä. Hänen tuotantonsa on kerännyt runsaasti kirjallisuuspalkintoja sekä ehdokkuuksia.

Tallennettuna:
Hakutulos 21

Parempi ihminen Näytä tarkat tiedot

En bättre människa, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 22
Елла та друзi. Веселі пригоди
Anders-kirjastot
Tallennettuna: