Haku

Uutuudet, vko 15/2023

Uutuudet ajalta: 10.4.2023 - 16.4.2023

Muokattu: 6.6.2023
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tämä tiivis opaskirjanen lapsen ja nuoren tunne-elämän tukemisesta, haastavien tunteiden kohtaamisesta ja itsetunnon vahvistamisesta on syntynyt lukuisten vanhempien toiveesta. Monet heistä ovat toivoneet voivansa vielä vanhempainillan luentoni jälkeen kotona palata tärkeiksi kokemiinsa asioihin omien lastensa kanssa.

Oppaassa esitetyt asiat perustuvat tutkimustietoon. Toivon, että konkreettisten esimerkkien avulla saat omaan arkeesi ja kasvatustehtävääsi vinkkejä ja keinoja, miten kohdata ja olla vuorovaikutuksessa lasten ja nuorten kanssa rakentavasti, aidosti ja arvostavasti.

Opas on tarkoitettu vanhemmille, isovanhemmille sekä kaikille lasten ja nuorten parissa työskenteleville sekä tunne-elämän tasapainoisen kehityksen vahvistamisesta kiinnostuneille.

Toivon sinulle hyviä lukuhetkiä ja onnistumisen kokemuksia.
Voimia ja jaksamista tärkeään kasvatustehtävääsi!

Jaana Kiviluote on koulutukseltaan kasvatustieteen tohtori ja erityisluokanopettaja. Hän on toiminut noin 30 vuoden ajan opetustehtävissä, mm. luokanopettajana, laaja-alaisena erityisopettajana sekä erityisluokanopettajana, etenkin tunne-elämän ja käyttäytymisen haasteita omaavien lasten ja nuorten parissa.

Kiviluote tutki väitöstutkimuksessaan (Hintikka, 2016) 8-13 -vuotiaiden oppilaiden tunne- ja itsesäätelytaitojen kehittymistä Aggression portaat -opetusohjelman avulla. Lisäksi hänellä on lähes kymmenen vuoden kokemus tunnetaitojen opettamisesta kyseisen opetusohjelman avulla. Kiviluotteella on kokemusta myös lastensuojelusta työskenneltyään erityistason lastenkodissa.

Kiviluote on kouluttanut jo pitkään eri aluehallintovirastojen, kuntien, koulujen ja yhteisöjen tilaamissa koulutuksissa sekä omissa koulutuksissaan perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen henkilöstöä. Lisäksi hän on suosittu vanhempainiltojen luennoitsija. Palaute koulutuksista ja luennoista on ollut kiittävää.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tunnista energiavarkaat ympärilläsi ja kohenna hyvinvointiasi.

Jokainen meistä on törmännyt energiavarkaaseen, joka imee voimavaramme tyhjiin. Joskus aikasyöppö onkin hankala tilanne tai mielen lukitseva ajattelumalli. Menestyskirjailijan mutkattomien ohjeiden avulla energiavarkaat on helppo tunnistaa ja kesyttää. Kirjan konkreettiset esimerkit ja vuorovaikutusmallit lisäävät ymmärrystäsi sekä itsestäsi että ympärilläsi olevista ihmisistä, ja niiden avulla pystyt varjelemaan omia voimavarojasi.

Tällä kirjalla kesytät työpaikan energianimijät ja lisäät sopusointua muihinkin ihmissuhteisiisi.

Eriksonin teoksia on käännetty yli 40 kielelle ja niitä on myyty viisi miljoonaa kappaletta.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Hakutulos 5
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jokaisella lapsella on oikeus elää turvassa ja tulla hyvinpidellyksi.

On tärkeää, että lapsi oppii mahdollisimman varhain tunnistamaan, mikä on oikein ja mikä väärin ja erityisesti suojaamaan itseään. Opettamalla turvataitoja lapsille luodaan ilmapiiriä, jossa lapsi voi kertoa huolistaan ja peloistaan mahdollisimman varhain. Näin turvallinen tila puhumiselle on luotu jo ennakkoon mahdollisen ikävän kokemuksen varalta.

Koska yhä useampi lapsi altistuu ja kokee lähisuhdeväkivaltaa, on lapsia rohkaistava puhumaan vaikeistakin asioista. Kun lapsi oppii, että kaikesta voi puhua ja kaikesta on mahdollista selvitä, se madaltaa kynnystä kertoa koetuista asioista ja huolista omille vanhemmilleen tai muille turvallisille aikuisille. Se myös auttaa suhtautumaan empaattisesti muita lapsia kohtaan ja auttamaan tarpeen tullen ystävää - aivan kuten missä tahansa muussakin onnettomassa tapahtumassa.

Ulla ja lasten turvataidot on esiopetus- ja alakouluikäisille lapsille suunnattu turvataitokirja, jossa Ulla ja Domi joutuvat moniin vaikeisiin tilanteisiin. Onneksi he osaavat opettaa toisilleen turvataitoja, kuinka selviytyä pelottavistakin asioista. Yhdessä Ulla ja Domi opettelevat ein sanomista, avun hakemista ja turvallisille aikuisille kertomista sekä omaa oikeuttaan koskemattomuuteen. Kirja herättelee lasta ja aikuista keskusteluun turvataidoista ja ihmisoikeuksista.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Kirja
Ahonen, Harri, kirjoittaja, valokuvaaja ; Kalke, Atte, kartantekijä
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nappaa kirja kainaloon ja heitä reppu selkään -- olet valmis kokemaan Lapin retkeilyreitit!

Kirjassa esitellään noin 225 retkeilykohdetta. Ne levittäytyvät koko Lapin alueelle, Merilapin ja Tornionjoen rannoilta kauas pohjoiseen Pallastunturin ja Inarijärven taakse, aina Ruijan rajoille saakka. Mukaan mahtuu patikkapolkuja, pyöräreittejä ja esteettömiä reittejä.

Lapin retkeilyreitit -kirja antaa lukijalle mahtavat eväät matkalle erämaiden, aapasoiden, suurtuntureiden ja merenrantojen maailmaan.

Harri Ahonen on käynyt vaeltamassa Skandinavian erämaissa yli 20 vuotta. Ahosen aiemmat kirjat Pohjois-Norjan kauneimmat luontohteet, Pohjois-Norjan rannikkoreitit, Pohjois-Skandinavian vaellusreitit, Keski-Skandinavian vaellusreitit ja Etelä-Skandinavian vaellusreitit sekä Pyhän Olavin retkeilyreitit ovat hyvin suosittuja retkeilijöiden keskuudessa.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Kirja
Hakkarainen, Niina, kirjoittaja ; Hämäläinen, Hanna-Kaisa, kirjoittaja, valokuvaaja ; Niska, Suvi, kirjoittaja ; Nyberg, Kristel, kirjoittaja, kuvittaja ; Turkka, Eeva, valokuvaaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kattava tekniikka- ja mallikirja sukkien neulontaan. Pelkästään kantapäiden tekoon esitellään kuusi eri tekniikkaa. Kantapään lisäksi erilaiset kärkikavennukset ovat saaneet oman esittelynsä. Teos sopii sekä aloitteleville neulojille että kokeneemmillekin puikkovirtuooseille, sillä se sisältää sekä villasukan perusohjeet että haastavampia malleja.

Neulomisen tueksi kirjassa on myös taulukot, joista voi tarkistaa eri työvaiheiden silmukka- ja kerrosmäärät erikokoisissa ja eripaksuisilla langoilla neulottavissa sukissa. Kirjan ohjeilla syntyvät hyvin istuvat sukat niin naisille, miehille kuin lapsillekin.

Niina Hakkarainen on espoolainen verkkoneulelehti Ullan perustajajäsen ja pitkäaikainen Suomen verkkoneuleyhdistysaktiivi. Hänen ohjeitaan on julkaistu verkkoneulelehti Ullassa ja Taito-lehdessä.
Hanna-Kaisa Hämäläinen on ollut verkkoneulelehti Ullan toimittaja jo vuosia. Nykyään hän on myös Ullan päätoimittaja.
Suvi Niska on ollut mukana tekemässä verkkoneulelehti Ullaa jo useita vuosia. Hän on pitkään toiminut myös Suomen verkkoneuleyhdistyksen hallituksessa.
Kristel Nyberg on espoolainen kirjailija. Neljässä kirjassa sekä useissa verkkolehdissä julkaistujen ohjeiden lisäksi hän on kirjoittanut artikkeleita, kolumneja sekä novelleja ja kääntänyt useita kädentaitokirjoja.

Samalta työryhmältä on aiemmin ilmestynyt kirja Pipo on pääasia (Minerva 2012).

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
Blomqvist, Leif, kirjoittaja, valokuvaaja ; Kytölä, Hellevi, kääntäjä ; Autio, Paula, kääntäjä ; Engström, Anette, kuvittaja ; Minerva Kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kattava käsikirja Suomessa menestyvien hedelmäpuiden hoidosta.

Kirja esittelee lähes 200 Suomessa kasvatettavaa hedelmälajiketta ja antaa perusteelliset mutta helppotajuiset ohjeet niiden kasvatukseen ja hoitoon.

Tuttujen hedelmäpuiden lisäksi kirja sisältää useita uusia lajikkeita, jotka ovat tuoreita tulokkaita maassamme. Myös hieman pohjoisemmassa asuville on koottu hyviä neuvoja, joilla hedelmätarhan saa kukoistamaan.

Kirja auttaa valitsemaan sopivat lajikkeet tarjolla olevasta runsaasta valikoimasta. Se myös antaa ohjeet eri hedelmäpuulajien istuttamisesta, lannoituksesta ja hoidosta

Erinomainen ja tarpeellinen opas satoisista hedelmäpuista haaveilevalle kotipuutarhurille.

Leif Blomqvist on pedersöreläinentaimistopuutarhuri ja tietokirjailija. Hän on perehtynyt erityisesti marjan- ja hedelmänviljelyyn, ja hänen hyötykasveja käsittelevät kirjansa ovat olleet myyntimenestyksiä niin kotimaassa Suomessa kuin Ruotsissakin.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
CD
Jimin, esittäjä
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Face on BTS-bändistä tutun eteläkorealaisen laulajan Jiminin debyyttistudioalbumi, joka julkaistiin 24. maaliskuuta 2023. Se on ensisijaisesti pop-, hiphop- ja R&B-levy, jonka tuotannosta vastaavat Pdogg, Ghstloop ja Evan. Albumi koostuu viidestä Jiminin yhteiskirjoittamasta kappaleesta ja yhdestä instrumentaalikappaleesta.

Albumi sai vahvasti inspiraationsa COVID-19-pandemian emotionaalisista vaikutuksista Jiminiin ihmisenä ja esiintyjänä ja käsittelee "yksinäisyyden, itsensä kanssa kamppailun ja vapauden löytämisen teemoja".

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eletään jatkosodan aikoja vuonna 1942. Pakkasta on yli kolmekymmentä astetta, kun majuri haluaa lähettää sissijoukon Äänisen toiselle puolelle. Tavoitteena on tiedustella Äänisjärven itäpuolella oleva Vytegran kaupungin alue. Ylikersantti ei ole asiasta innoissaan. Pakkasen lisäksi upottavaa lunta on paljon ja Vytegran kaupungissa on vihollisen sissitorjuntapataljoona. Valinnanvaraa ei kuitenkaan ole - ja niin ylikersantti sissijoukkoineen lähtee hurjalle matkalle yli Äänisen.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Kirja
Barton, Fiona, kirjoittaja ; Kähkönen, Tiina, kääntäjä ; Kurki, Riitta, kääntäjä ; Bazar Kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Elise King 1

Jokainen on epäilty

Fiona Bartonin trilleri Yksi meistä katoaa vie uneliaaseen rantakylään, jossa salaisuudet eivät säily haudattuna pitkään

Elise King oli menestynyt ja kunnianhimoinen etsivä. Nyt hän viettää päivänsä sairauslomalla seuraten pienen kotikylänsä Ebbingin kasvavaa jännitettä paikallisten asukkaiden ja kaupungista lomailemaan tulleiden ihmisten välillä. Paikalliset eivät katso hyvällä raharikkaiden ulkopuolisten rakennusprojekteja kylässään.

Kylän jännitteet nousevat huippuunsa, kun eräs tulokkaista järjestää valtavan musiikkifestivaalin nostaakseen Ebbingin kartalle. Festivaalin aikana kaksi paikallista nuorta saa yliannostuksen huumeita. Kun samaan aikaan eräs kyläläisistä katoaa, ei Elise voi jättää asiaa sikseen. Ebbing on pieni kylä, mutta sen varjoissa piilevät salaliitot ja salaisuudet osoittautuvat pian suuremmiksi ja synkemmiksi kuin Elise on koskaan osannut pelätä.

Vetävistä psykologisista trillereistään tunnettu Fiona Barton vie Yksi meistä katoaa -trillerissä lukijan uneliaan rantakylän pimeälle puolelle, missä totuus ei kestä päivänvaloa.

Fiona Barton kouluttaa toimittajia ja on itsekin työskennellyt pitkään toimittajana ja uutispäällikkönä Ison-Britannian suurimmissa sanomalehdissä. Cambridgessa syntynyt Barton asuu nykyään miehensä kanssa vuoroin Ranskassa ja vuoroin Englannissa.

Bartonin kolme ensimmäistä teosta, journalisti Kate Watersista kertovat Leski, Lapsi ja Epäilty ovat olleet huikeita menestyksiä, ja kirjoja on julkaistu jo 37 maassa. Maaliskuussa 2023 suomeksi ilmestynyt Yksi meistä katoaa on Bartonin neljäs psykologinen trilleri. Se aloittaa uuden sarjan, jonka pääosassa on rikosetsivä Elise King.

Tallennettuna:
Hakutulos 16

Pähkinä Jones ja piirretty kaupunki Näytä tarkat tiedot

Peanut Jones and the illustrated city, suomi
Kirja
Biddulph, Rob, kirjoittaja, kuvittaja ; Ojalatva, Leena, kääntäjä ; Kumma-kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pähkinä Jones 1

Tallennettuna:
Hakutulos 17

Hullunhauska jalkapallo Näytä tarkat tiedot

The funny life of football, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sakari Koskinen 27

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Keski-ikää lähestyvällä Julialla on elämä vakiintuneella mallilla: intohimoinen teatteriharrastus, työ, joka takaa leivän, polyamorinen suhde Villeen ja vapaus muihin suhteisiin kodin ulkopuolella.

Pelkkänä seksinä alkanut seikkailu parisuhteensa avanneen Riston kanssa muuttaa kaiken. Elämään tulvii uusia ihmisiä: Riston kihlattu Milla, Juliaakin kiinnostava tyttöystävä Sara ja nuori Iida, jota monisuhteisuus ei voisi vähempää kiinnostaa. Ja kumppaneiden kumppaneita, aviomiehiä, salarakkaita ja säätöjä. Entä miten Ville sopeutuu vakiintuneen suhdeasetelman muutokseen?

Ouluun sijoittuva maanläheinen ja rehevä romaani näyttää monisuhteisuuden ilot ja karikot ja muistuttaa siitä, että olipa suhdemalli millainen vain, suhteita rakennetaan puhumalla ja rikotaan vaikenemalla. Avoimet suhteet kiinnostavat nyt yhä useampia, ja Kangasvuon pohjoinen piirileikki näyttää, mitä ne voivat tuoda mukanaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vilman tallielämää 2

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sateenkaari 1
Oli Reetta ja Leena. Olimme tavanneet Kappelin terassilla eräänä aurinkoisena iltapäivänä. Elämä oli ihanaa. Hän oli ihastunut minuun, tiesin sen. Meillä oli lapsia yhteensä viisi, mikä oli aika paljon. Pian hän kosi minua ja vastasin myöntävästi.
Menimme naimisiin, koska hän halusi, mutta sitten alkoi kiusaaminen. Minun oisi pitänyt olla naisellisempi eikä kuluttaa niin paljon aikaa lasten kanssa.
Sitten se tapahtui.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mirabelle 3
Kamalin päivä ikinä?

Jos jättää illalla tyynylle taikajuomia, voi päässä odottaa yllätys aamulla. Eikä luudan jättäminen yöksi sateeseen ole koskaan viisasta. Myöskään aamiaiselle ei kannata mennä myöhässä, sillä isoveli on saattanut syödä kaikki ruusunterälehtiraksut, niin että itselle jää vain lepakonsiipipuuroa.

Voivatko asiat mennä vielä huonommin? Kyllä voivat!

Saako Mirabelle käännettyä päivän paremmaksi, vai onko se noidallekin ylivoimaista?

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mirabelle 4
Mirabelle lähtee perheineen vuoristoon noitien lomakohteeseen.

Mirabellen vanhemmat toivovat, että hän olisi kunnolla eikä keksisi mitään kepposia lomalla. Mirabelle päättää ilahduttaa vanhempiaan, mutta lomakohteessa hän tutustuu Beatrixiin, noitatyttöön, jonka rinnalla Mirabellan kepposet kalpenevat.

Mitä tapahtuu, kun kaksi ilkikurista tyttöä ovat samassa lomakohteessa?

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Äidit elävät aina.

Karoliina Niskasen romaanissa Muamo kahden naisen ja äidin tarinat punoutuvat yhteen, kun sota syttyy ja he joutuvat luopumaan siitä, mikä on heille kalleinta.

Miniä ahkeroi karjalaisen maatilan askareissa ja tuntee kehossaan synnytyspoltot, mutta Anoppi patistaa jatkamaan töitä. Lypsyä ei jätetä kesken. Miniä synnyttää yksin navetassa ja leikkaa itse napanuoran niin kuin hänen Muamonsa ja Buabonsakin ovat tehneet. Ja niin Miniästä tulee Äiti.

Anna tuijottaa homepilkkuja katossa ja miettii, miten hän joutuikaan tähän suomalaiseen taloon Pohjanmaalle. Huora, äiti oli sanonut. Min mamma. Ei olisi pitänyt suostua tanssiin, ei katsoa silmiin, tarttua käteen. Anoppi keskeyttää Annan ajatukset houkuttelemalla syömään ja katsomaan vauvaa, mutta Anna ei halua. Pitäköön anoppi lapsen.

Kun sodan suuret, mustat linnut lentävät taivaalla, kahden erilaisen äidin, karjalaisen evakon ja yläluokkaisen ruotsalaisnaisen, elämänpolut kohtaavat. Karoliina Niskasen Muamo on tarina äideistä ja esiäideistä, jotka elävät mielissämme aina.

Karoliina Niskanen (s. 1987) valmistui näyttelijäksi Teatterikorkeakoulusta ja on työskennellyt niin näyttelijänä kuin ohjaajana. Hän on julkaissut musiikkia useilla levy-yhtiöillä ja kirjoittanut rap-lyriikkaa. Hän on myös suosittu äänikirjojen lukija.

Niskasen esikoisromaani Tilhi (2020) sai kipinänsä nuorisoteatterille kirjoitetusta näytelmästä ja työskentelystä laitosnuorten parissa. Rikkinäistä lapsuutta ja vanhemmuuden haasteita käsittelevä teos valittiin ilmestymisvuonnaan Tiiliskivi-palkintoehdokkaaksi. Keväällä 2023 ilmestyy Niskasen toinen romaani Muamo. Romaanissa kahden erilaisen äidin, karjalaisen evakon ja yläluokkaisen ruotsalaisnaisen, tarinat kietoutuvat toisiinsa sodan varjoissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Routala 3
Särkynyt mieli. Vaiennut laulu. Rajat ylittävä ystävyys.

Mielikuvitusta kiehtova tarina pikkukaupungin sisaruksista, jotka ovat aikamatkaajien sukua. Nuorille suunnattu teos yhdistää koululaisten arkeen kauhun ja fantasian juonteita.

Yhdeksännellä luokalla Essi on voimiensa äärirajoilla. Aikamatkallaan kovia kokeneen äidin kuntoutus vie hänen kaiken vapaa-aikansa, ja samaan aikaan pikkusisko Oona saa olla oma huoleton itsensä.

Syksyyn tulee pilkahdus valoa, kun Essi saa kutsun Suomen Aikamatkaajanuorten Salaseuran kokoukseen. Salaseuralaiset harrastavat vaarallista yhteismatkaamista Ajankaitsijaksi kutsumansa aineen avulla. Essi huomaa kykenevänsä sen vaikutuksen alaisena vaistomatkoihin, joiden kautta hän pääsee lähemmäksi äitinsä menneisyyden salaisuuksia. Vaistomatkoissa piilee kuitenkin vaaransa, kuten Essi saa pian huomata.

Ajankaitsija jatkaa nuorille suunnattua Routala-reaalifantasiasarjaa, jossa on sekä sadunomaisuutta että synkkiä sävyjä. Sarjan aiemmat osat ovat Unissamatkaaja (2021) sekä Etsijöiden aika (2022).

Suvi Nurmi (s. 1982, Espoo) on kuvataiteilija, kirjailija ja freelance-kustannustoimittaja. Hän on opiskellut kirjallisuudentutkimusta ja suomen kieltä Helsingin yliopistossa. Lapsille ja nuorille kirjoittaminen on hänen intohimonsa.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Itämeri 2
Itämeri-mysteeri ratkeaa!

Nuortenromaanissa Harmaja luode seitsemän käynnistynyt jännityskertomus tiivistyy teosparin jatko-osassa Bengtskär itä kahdeksan. Eetun äidin katoamisen ympärille kiristynyt vyyhti alkaa selvitä.

Eetu palaa lukioon ja purjehdusseuraan oltuaan puoli vuotta poissa uupumuksen takia. Isänsä vaatimusten ristipaineessa purjehtiva Rasmus on odottanut pahinta kilpakumppaniaan, ja vaikka Eetu voittaa hänet kisoissa toistuvasti, katsovat pojat toisiaan uusin silmin.

Eetun kadonneesta äidistä ei ole havaintoja, mutta Eetu ei yhäkään usko onnettomuuteen. Kun Rasmus pääsee totuuden jäljille Bengtskärin piskuisella majakkasaarella, vihjeet johtavat hämäriin bisneksiin ja mahdolliseen ympäristörikokseen. Kukaan ei pysty peittämään jälkiään ikuisesti.

Leena Paasion (s. 1974) ensimmäinen nuortenromaani Harmaja luode seitsemän ilmestyi vuonna 2022. Paasio on aiemmin julkaissut kaksi romaania aikuisille Melkein äiti (Kosmos, 2015) ja Menetetty tyttö (Kosmos, 2017). Hän on myös äidinkielenopettaja ja Itämeri-lähettiläs, joka harrastaa itsekin purjehdusta.

Tallennettuna:
Hakutulos 28

Kuolema kylässä Näytä tarkat tiedot

Death comes to Marlow, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Thamesjoen murhat 2

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ilkkalan Susanne 3

Tallennettuna:
Hakutulos 30

Hirviöakatemia Näytä tarkat tiedot

Nelly Rapp och Monsterakademin, suomi
Kirja
Widmark, Martin, kirjoittaja ; Maxén, Emil, kuvittaja ; Menna, Outi, kääntäjä ; Tammi (yhtiö), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kauhuagentti Nelli Rapp 1

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Kirja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ihanimmat iltasadut lapsen ja aikuisen yhteisiin iltahetkiin! Monipuolinen valikoima satuja eri aiheista ja suloinen, vaihteleva kuvitus.

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Kirja
Iossa, Federica, taiteilija ; Taplin, Sam, kirjoittaja ; Lahtinen, Tapani, kääntäjä ; Kids.fi, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 36

Topi ja Tessu Näytä tarkat tiedot

The fox and the hound suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna: