Haku

Uutuudet, vko 16/2023

Uutuudet ajalta: 17.4.2023 - 23.4.2023

Muokattu: 9.6.2023
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Omakohtainen, rohkea tietokirja kaikille naiseksi kasvaville ja kasvaneille.

Nuori tyttö joutuu rankkoihin tilanteisiin aikuistuessaan. Hän päätyy monissa eri tilanteissa miehisen vallan uhriksi, ja hänet pannaan kantamaan häpeää naiseksi kasvustaan ja kehonsa muutoksista.

Suorasukainen tietokirja tarkastelee monipuolisesti tyttöjen asemaa ja kasvua naiseksi. Teos raivoaa seksuaalisesta häirinnästä, suree tyttöjen kehohäpeää, vihaa mieskatsetta sekä kannattelee tytön ja naisen omaa halua, suostumuksellisuutta ja turvallisuutta.

Kriitikoiden ylistämä kirja liputtaa tyttöjen ja moninaisuuden puolesta ja raivaa kaksin käsin tilaa omatahtiselle kasvulle.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Kirja
Törnvall, Clara, kirjoittaja ; Thorel, Christine, kääntäjä ; Atena kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ajankohtainen ja kauniisti kirjoitettu teos naisten tunnistamattomasta autismista.

Clara Törnvall sai 42-vuotiaana autismidiagnoosin, ja moni asia hänen elämässään sai selityksen: sosiaalisten suhteiden vaikeus, täydellinen uppoutuminen ajatuksiin, näläntunteen puuttuminen. Vuosien epätietoisuuden jälkeen palikat loksahtivat kohdalleen.

Arvostelu- ja myyntimenestys yhdistää kirjailijan oma tarinan, uusimman tutkimuksen sekä naistaiteilijoiden ja -tieteilijöiden kokemukset. Samalla piirtyy kuva naisista yhteiskunnassa ennen ja nyt: miksi naisten autismia ei ole ymmärretty, ja mitä autismin kirjolla oleminen nykyään merkitsee?

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Traktorit kiinnostavat mahdottomasti traktorien ystäviä, joita on kaikissa ikäluokissa. Tässä kirjassa käydään läpi traktorin historiaa, sen rakenne ja käyttötarkoitukset. Samalla tulevat maatilan työt ja muut traktorin avulla tehtävät hommat tutuiksi.
Ja asiantuntevaa tekstiä elävöittävät mahtavat piirroskuvat traktoreista tositoimissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 4

Kauneimmat makrameelaukut Näytä tarkat tiedot

Musunde tsukuru macramé bag to komono, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
Jarla, Pertti, sarjakuvantekijä ; Lehtopelto, Jarkko, sarjakuvantekijä ; Marttaliitto, julkaisija ; Like Kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Fingerpori ja Martat yhdistivät voimansa.

Kun kansa on väsynyt säästämiseen, se kaipaa lohtua, iloa ja kanssakulkemista. Säästäväisen elämän Fingerpori on Marttojen ja Fingerporin yhteinen löytölaari aiheen pariin.

Marttojen runsaassa vinkkikattauksessa ei lisätä kriisitunnelmaa vaan annetaan simppeleitä ohjeita siihen, miten turhia kuluja saa karsittua elämänlaadusta tinkimättä. Lisäksi pohdiskellaan, mikä ylipäätään riittää hyvään elämään.

Albumista löytyy kymmenittäin ennen julkaisemattomia strippejä. Hauskanpidon ohessa mukana on myös paljon yhteiskuntakritiikkiä fingerporilaiseen tyyliin. Säästäväinen elämä on myös päättäjien vastuulla.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Hakutulos 8
Nuotti
Suvela, Sara, soitonoppaan tekijä ; Lemmetty, Jukka, kuvittaja
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

PIANO - EKAT SOINNUT on uudenlainen soitto-opas, jonka avulla jopa 4-vuotiaat voivat oppia säestämään pianolla tuttuja lastenlauluja. Käytössä ovat kanteleensoitosta tutut värit: punainen, sininen ja keltainen, joita käytetään sointutehojen opettelun apuna.

Opas sopii kaikenikäisille säestämisestä innostuneille vasta-alkajille ja on omiaan esimerkiksi myös lastentarhan sekä ala-asteen opettajille, jotka kaipaavat helppoja pianosäestyksiä. Opas toimii mainiosti myös laulukirjana tai pianokoulujen lisämateriaalina.

Musiikin maisteri, Roihupellon Bändikoulun johtaja Sara Suvela on valinnut tähän oppaaseen yli 50 tuttua lastenlaulua, joita voi säestää helposti kolmella soinnulla.

Kaikki tämän oppaan laulut voidaan säestää kolmella helpolla soinnulla. Nuoteissa on melodia ja sanat, joista voi laulaa mukana. Lisäksi nuoteissa on monipuolisemmat sointumerkit kokeneemmalle soittajalle. Oppaan loppuun on koottu kaikki lauluissa käytetyt sointuotteet sekä kompit. Oppaan QR- koodit vievät lisämateriaaleihin ja ääniesimerkkeihin.

Oppaassa on ?Tee itse musiikkia?-osio, joka opastaa musiikin keksimiseen pianolla. Musiikkisatu innostaa kokeilemaan äänimaiseman tekemistä koskettimilla ja soittaja pääsee myös säveltämään ja sanoittamaan oman laulun. Jukka Lemmetyn värikkäät ja humoristiset eläinhahmot seikkailevat laulujen tunnelmissa ja saavat mielikuvituksen liikkeelle.

www.soittamallaoppii.fi

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ebba Tapper 2

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 15

Kesämuistojen huvila Näytä tarkat tiedot

Summer at Shell Cottage, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Viihdekirjallisuuden supertähden koskettava kirja osoittaa, millainen voima toiseen ihmiseen turvautuminen voi olla.

Ihastuttava merenrantahuvila Devonissa on ollut Alec ja Olivia Tarrantin perheen lomaparatiisi siitä lähtien, kun nuoripari sattumalta päätyi sinne häämatkallaan. Vuosikymmenet ovat vierineet, eikä kaikkien rakastamaa hengenluojaa Alecia enää ole. Onko uusien onnellisten kesämuistojen luominen silti mahdollista?

Elämä tuntuu heittävän jokaisen Tarrantin perheen jäsenen eteen lisää haasteita järisyttävien salaisuuksien ja kiperien tilanteiden muodossa. Millaisia sysäyksiä tarvitaan, jotta perhe pystyykokoamaan voimansa ja näkemään tulevaisuuden taas valoisana?

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Royalteen 2

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Älä koskaan tapa idoliasi.

Onnistuuko Krista kumoamaan demonisen demonauhan kirouksen, ennen kuin murhaballadit tappavat kaikki?

Krista on lahjakas kitaristi ja laulaja, joka haaveilee hevibändinsä kanssa kuuluisuudesta. Yläasteen työharjoittelussaan psykiatrisessa sairaalassa Krista kohtaa black metal -idolinsa, legendaarisen Pagan Angels -yhtyeen ikonisen laulajan. Autettuaan bänditovereineen laulajaa karkaamaan suljetulta osastolta Krista saa kiitokseksi pahamaineiset, kadonneeksi luullut demonauhat. Mutta kun murhaballadit heräävätkin henkiin, pitää kirous saada purettua ja tuhottava sanoista lihaksi tulleet hirviöt.

Nordic Horror -sarjan luoja A. R. S. Horkka on julkisuutta ja määritelmiä kaihtava hahmo suoraan varjojen valtakunnasta, salaperäisyydessään kuin tarina itsekin tarinoidensa joukossa. Mutta A. R. S. Horkka on myös salanimi, jonka takana ovat kirjailija-kuvittajatiimi Riina ja Sami Kaarla ja Anders Vacklin. Mestarillinen tekijäkolmikko on luonut kauhuromaanisarjan, jonka jokainen itsenäinen osa on mielikuvituksen ääriä luotaava syväsukellus pohjoismaisen pelon syövereihin.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tunteiden kompassi näyttää suuntaa.

Milly Johnsonin Rakkauden ilmansuunnat on romaani täynnä sydäntä, sielua ja lämmintä huumoria.

Ilman sururyhmää Laurie ja Pete olisivat tuskin koskaan kohdanneet. Niin erilaisista ympyröistä heidän elämänpiirinsä olivat. Mutta tässä he nyt ovat, samassa tilanteessa, yrittämässä ymmärtää hiljattain tapahtunutta menetystä.

Surusta versoo onnea ja uusi alku. Mitä enemmän he keskustelevat ja mitä syvemmin he tutustuvat, sitä voimakkaammin Laurie huomaa outoja yhteensattumia heidän elämäntarinoissaan. Ja sitten Pete oivaltaa, miten totuus voi muuttaa kaiken. Mutta yhtä vakaasti kuin kompassi osoittaa pohjoiseen, vetävät he toisiaan puoleensa.

Hyvän mielen kirjallisuuden taiturin Milly Johnsonin Rakkauden ilmansuunnat on romaani ystävyydestä, rakkauden merkityksestä, suurista salaisuuksista, teekupposista ja revontulista. Läsnä on koko tunteiden kirjo syvästä surusta sydämenpohjasta hersyvään nauruun.

Milly Johnson on palkittu englantilainen kirjailija. Hän on julkaissut 18 romaania ja hänen teoksiaan on myyty maailmanlaajuisesti yli kaksi miljoonaa kappaletta. Kirjailijanuransa ohella Johnson on toiminut muun muassa journalistina, käsikirjoittajana, runoilijana ja julkisena puhujana. Johnson asuu Barnsleyn kylässä Yorkshiressa.

Johnsonilta on julkaistu suomeksi romaanit Kirsikoita ja joulun taikaa, Teetä auringonkukkien kahvilassa, Kaikkien joulujen äiti ja Rakkauden ilmansuunnat.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Hakutulos 20

Nuoret luonnonsuojelijat Näytä tarkat tiedot

Ein Fall für die Tierretter, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 21
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rouvaskartanon tarinoita 1

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Romaani muistoista ja maailmasta, jossa versoo toivo

Vuosia sitten Stille Triple joutui jättämään taakseen Suomen, puolisonsa ja maailman sellaisena kuin se tunnettiin. Pitkä pakomatka vei tuhoutuneen Euroopan halki ekokaupunkiin, jossa jokainen asuja on puutarhuri ja elämää ylläpidetään vehreissä kerrostaloissa, bosco verticaleissa.

Luonto löytää tiensä tuhon läpi, ja uudessa maailmanajassa pahin vastus onkin ihmismielessä. Menneisyys ei jätä Stilleä rauhaan. Kun läntiseltä mantereelta tulee avunpyyntö, hän tuntee saavansa toisen mahdollisuuden.

Kauanko mennyttä pitää surra, ja voiko sortuneiden kaupunkien rankojen keskellä rakentaa harmonista tulevaisuutta? Entä miten toivo herää?

Mia Myllymäki (s.1985) on kokkolalainen kirjailija ja kemiantekniikan insinööri. Huomistarhurissa hän unelmoi maailmasta, jossa tulevaisuutta rakennetaan yhdessä – tasa-arvoisina ja kestävästi.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 26

Eläinlääkäritarinoita Näytä tarkat tiedot

Geschichten aus der Tierarztpraxis, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Aku iloitsee, kun Humu-koiran tassu saadaan eläinklinikalla kuntoon. Hanna pelkää kaninsa nielaisseen helmen, ja Irene avustaa loukkaantuneen kissan hoidossa. Entäpä millaista on eläinhotellissa? Neljä lyhyttä tarinaa helppolukuisen Lukupiraatti-sarjan uutuudessa.

Tallennettuna:
Hakutulos 29

Suuri ninjakoe Näytä tarkat tiedot

Die große Ninja-Prüfung, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 30

Hissun kissun, Hilja! Näytä tarkat tiedot

Snälla Stella, sluta skälla!, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 32
Hakutulos 34