Haku

Uutuudet, vko 17/2023

Uutuudet ajalta: 24.4.2023 - 30.4.2023

Muokattu: 9.6.2023
Hakutulos 2
Kirja
Rimpiläinen, Tuomas, kirjoittaja ; Tammi (yhtiö), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tositarina, joka pitää otteessaan kuin koukuttavin dekkari.

Tositarina murhasta, kolmikymmenvuotisesta rikostutkinnasta, ennennäkemättömästä oikeudenkäynnistä ja ihmisistä kaiken sen keskellä.

Kesä 1987. Kolme länsisaksalaista reppureissaajaa päättää hetken päähänpistosta nousta laivaan Tukholmassa. M/S Viking Sally on kuulemma Itämeren hienoin matkustaja-alus ja merimatka Turkuun unohtumaton kokemus. Kello 3.45 iloinen elämä sykkii merta kyntävän aluksen uumenissa. Rakastunut saksalainen pari nukkuu makuupusseissaan ulkona laivan helikopterikannella, kun joku kumartuu heidän ylleen. Tästä alkaa henkirikostutkinta, jonka johtolankoja tutkijat seuraavat ympäri Eurooppaa. 1990-luvulla jäljet ovat kylmenneet, ja tutkinta siirretään ratkaisemattomien henkirikosten arkistoon.

Syksy 2015. Henkensä edestä pelkäävä nainen saa tekstiviestin: "Minä saan olla ylpeä, että olen selviytynyt murhasta. Olen niitä harvoja, jotka ovat tehneet ratkaisemattoman." Kun vihje kulkeutuu Turun poliisin erityistutkintaryhmälle, se repii auki 30 vuotta vanhan murhatutkinnan.

Tuomas Rimpiläinen on tosirikoskirjailija ja useilla journalistipalkinnoilla palkittu rikostoimittaja. Hänen tosidekkarissaan kerronta on kuin salapoliisiromaanista, mutta kirjan jokainen yksityiskohta on totta. Rimpiläinen on aiemmin kirjoittanut teoksen Messukylän veriteko ja muita rikostarinoita Suomesta (2015) sekä äänikirjasarjan Motiivi murhaan (2019-2020).

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Kirja
Growick, Dustin, kirjoittaja ; Naish, Darren, asiantuntija ; Ketola, Veli-Pekka, kääntäjä ; Readme.fi, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 10

Virkkauksia Näytä tarkat tiedot

Rose Svanes hæklerier, suomi
Kirja
Svane, Rose, kirjoittaja, valokuvaaja, kuvittaja ; Huotari, Tiia, kääntäjä ; Kampmark, Sofie, kuvittaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Elsa ja Lauri työntävät kädet multaan ja kasvattavat hyötykasveja ihan itse! Puuhakkaat sisarukset Elsa ja Lauri pääsevät harjoittamaan puutarhurintaitojaan, kun taloyhtiön pihamaalle hankitaan viljelylaatikoita. Kylvämisen jälkeen täytyy malttaa odottaa, kunnes siemenet kasvavat taimiksi ja on vihdoin sopiva aika istuttaa ne ulos. Viljelyksiä hoidetaan kesän mittaan kastelemalla, kitkemällä ja multaamalla. Pienten viherpeukaloiden aherrus palkitaan, kun sato kypsyy ja naapurusto kokoontuu yhteiseen sadonkorjuujuhlaan. Tieto-osuudessa kannustetaan helppoon kotiviljelyyn ja tutustutaan muun muassa kasvisten syönnin hyötyihin sekä pölyttäjiin, viljelijän parhaimpiin ystäviin.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Hakutulos 14
Kirja
Hovi, Satu, kirjoittaja, valokuvaaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Herkkuja heitteistä - ruokia ja juomia keittiön hävikistä on uusi, juuri ilmestynyt näyttävä keittokirja. Siinä köyhäilystä tehdään kivaa ja kevyttä ruokaa ja säästetään sekä luontoa että kukkaroa!

Herkkuja heitteistä - kirjan ideana on pienentää kompostiin menevää ruoanlaitosta syntyvää jätettä. Kirjan ohjeilla voit valmistaa herkkuja, hyvänmakuisia juomia ja rohtoja muun muassa perunan- ja banaaninkuorista, hedelmien kivistä ja siemenistä, lihan luista sekä kalanruodoista. Kirja opastaa taidoissa hyödyntää raaka-aineet mahdollisimman tarkasti.

Satu Hovi on yrttihoitaja, joka kouluttaa ja luennoi yrttien ja marjojen käyttöä ruoaksi, rohtoina ja kosmetiikassa sekä järjestää yrttiruokien kokkauskursseja. Hän on kirjoittanut useita kirjoja ruoasta ja yrttien käytöstä. Sadun likööri- ja snapsikaappi pursuilee hyvänmakuisia ja jännittäviä juomia.

Herkkuja heitteistä on jokaisen ekologisen keittiön niksi- ja keittokirja! Se sisältää tietoa raaka-aineiden ravintoarvoista ja erilaisista valmistustavoista. Kirjassa esitellään 50 ruoasta jäänyttä heitettä eli tässä tapauksessa ruoka-ainetta.

Mitä on hävikkiruoka? Se on ihan tavallista, hyvää ruokaa. Se on ruokaa, jota vain syystä tai toisesta uhkaa ravintoketjun ulkopuolelle joutuminen. Ruokahävikki on turhaa jätettä, jonka syntyminen olisi voitu välttää. Kotitalouksien ruokahävikki johtuu usein suunnittelemattomuudesta sekä keittotaitojen ja viitseliäisyyden puutteesta. Herkkuja heitteistä auttaa sinua konkreettisesti tekemään ekotekoja keittiössä!

Tallennettuna:
Hakutulos 16

Lasten suuri piirustuskoulu Näytä tarkat tiedot

Die Kunst des Zeichnens für Kinder, suomi
Kirja
Keck, Gecko, kirjoittaja ; Wörner, Gerhard, kuvittaja, valokuvaaja ; Hurme-Keränen, Auli, kääntäjä ; Kustannus-Mäkelä, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suosittu piirustusopas nyt myös lapsille! Lasten suuri piirustuskoulu opastaa nuoret taiteilijat kannustavasti piirtämisen maailmaan. Hyvien piirustustaitojen salaisuus ovat innostus, kunnon tarvikkeet ja ahkeruus. Kaikki muu kehittyy kuin huomaamatta! Kirjaan on koottu parhaat vinkit piirtämisestä kiinnostuneille lapsille. Kirja käy läpi perustekniikat ja opastaa helppojen ja hauskojen esimerkkien avulla piirtämisen pariin perusmuodoista vaikeampiin yksityiskohtiin. Aiheet ovat tuttuja, ihmisiä ja eläimiä, ja ne käydään läpi vaihe vaiheelta. Vaikeiltakin näyttävät asiat saadaan sujumaan hyvillä neuvoilla ja harjoittelulla. Kirjassa on kolme vaikeusasetta, mikä helpottaa nuorta piirtäjänalkua valitsemaan harjoitukset hänelle sopivassa järjestyksessä. Harjoitusten avulla on mahdollista kehittyä taitavaksi piirtäjäksi! Kirjan takana on saksalainen taiteilija Gecko Keck, oikealta nimeltään Gerhard Wörner, jolla on vuosien kokemus piirustuskurssien opettamisesta. Häntä innostaa ajatus siitä, että lapset ja nuoret tarttuvat piirustushaasteisiin rohkeammin kuin useimmat aikuiset.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Kirja
Hirvonen, Elina, kirjoittaja, haastattelija ; Katri Helena, haastateltava ; Johnny Kniga (kustantamo), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vihdoinkin Katri Helena kertoo elämäntarinansa itse.

"Kaikkien lehtijuttujen, kauniisti valaistujen kuvien ja jo unohtamieni yksityiskohtien takaa nousee yksi kysymys ylitse muiden: kuka minä olen? Siihen haluan löytää vastauksen."

Katri Helenan matka itärajan pikkukylästä tanssilavoille, konserttisaleihin ja suomalaisten sydämiin on ollut uraauurtava. Kuudenkymmenen musiikkibisneksessä ja julkisuudessa vietetyn vuoden myötä jokaisella suomalaisella on mielikuva Katri Helenasta.

Kirjailija Elina Hirvosen kirjoittamassa teoksessa Katri Helena kertoo tarinansa omasta näkökulmastaan ja omalla äänellään. Kuvia kumartamatta ja vaiettuja asioita kaihtamatta. Mitä laulaja on ajatellut silloin, kun omia ajatuksia ei ole voinut sanoa ääneen? Mikä on ollut elämässä tärkeää, ja kuka on Katri Helena?

Elina Hirvonen (s. 1975) on palkittu kirjailija ja elokuvantekijä, jonka teoksia on käännetty yli kymmenelle kielelle.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Kirja
Heikkilä, Mervi, kirjoittaja ; Leinonen, Anne, kirjoittaja ; Broci, kuvittaja ; Haamu (toiminimi), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lentävä leivänpaahdin on tieteiskirjallisuuden eli scifin kirjoitusopas, joka vilisee robotteja, galakseja, lentäviä leivänpaahtimia ja aikamatkoja. Älä silti säikähdä, scifin kirjoittaminen ei ole vaikeaa ja monimutkaista, vaan se on ihan yhtä hauskaa, innostavaa ja antoisaa kuin minkä tahansa muun lajityypin kirjoittaminen. Kokeile vaikka!

Anna Orionin ja lentävän leivänpaahtimen johdattaa sinut mielikuvituksellisten tarinoiden ja tuntemattomien aikojen ja planeettojen äärelle. Siellä odottavat lukuisat kirjoittamattomat seikkailut!

Opas on suunnattu kirjoittajille noin kolmannesta luokasta ylöspäin. Se sisältää sekä tietoa että vinkkejä kirjoittamiseen - ja runsaasti erilaisia kirjoitusharjoituksia, jotka on suunniteltu sekä vasta-alkajille että jo tottuneemmille kirjoittajille.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

"Tavallinen" nainen vankilassa - tähän sydäntäsärkevään ja hauskaan tositarinaan pohjautuu Netflixin suosittu tv-sarja

Uranainen, parisuhteessa elävä Piper Kerman ei juuri muistuta sitä levotonta nuorta naista, joka salakuljetti salkullisen huumerahaa kymmenen vuotta sitten. Mutta elämä menee uusiksi, kun Piper tuomitaan 15 kuukaudeksi vankeuteen.

Hyvän kasvatuksen saanut Piper kohtaa vankilassa naisia kaikista sosiaalisista luokista, ja hänen on opeteltava rangaistuslaitoksen kirjoittamattomat säännöt. Miten Piper selviää? Kuinka poikaystävä, perhe ja työkaverit suhtautuvat? Voiko muiden vankien kanssa ystävystyä?

Hulvaton ja ajatuksia herättävä tarina tarjoaa harvinaisen näkökulman amerikkalaiseen naisvankilaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tervetuloa väsyneiden ja heikkojen matkaan.

Tarinallinen tietokirja, joka näyttää, miten heikkous ja uupumus ovat olleet voimavara monille historian merkkihenkilöille.

Historia on täynnä uuvahtaneita, sairaita ja masentuneita suurmiehiä ja -naisia, jotka kuitenkin saivat paljon aikaan. Väsymyksen kulttuurihistorian tarkastelu osoittaa, että heikkous ja hauraus voivat tuoda mukanaan herkkyyttä ja kyvyn nähdä maailma erilaisin silmin, empaattisesti.

Uupuneet - rakkaudentunnustus hauraille merkkihenkilöille on omakohtainen tietokirja, jossa sairautensa uuvuttama Susanna Suomela johdattaa lukijat heikkouden historian kiehtovaan maailmaan.

Susanna Suomela (s. 1965) on helsinkiläinen filosofian tohtori. Vuodesta 1999 hän on toiminut kirjallisuushistoriaan ja englantilaiseen kirjallisuuteen erikoistuneena tuntiopettajana Helsingin yliopistossa. Vapaa-ajallaan hän perehtyy kissaeläinten sielunelämään tai katoaa metsään kamerarepun ja luonnoskirjan kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Kirja
Tolvanen, Mika, kirjoittaja, haastattelija ; Taussi, Saara, valokuvaaja ; Justimusfilms (ryhmä), haastateltava ; Tammi (yhtiö), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suomen suurimpien YouTube-tähtien muistelut yksissä kansissa!

Isoja egoja, jättituloja ja oman nuoruuden menetystä. 42 räjähtävän rehellistä keskustelua kotimaisten huipputubettajien ja heidän sisäpiirissään toimivien taustavaikuttajien kanssa.

Teos kokoaa ensimmäistä kertaa yksien kansien väliin yli neljänkymmenen kotimaisen tähtitubettajan sekä heidän kanssaan työskennelleiden managereiden ja taustavaikuttajien muistelut tämän uuden nuorisokulttuurin synnystä Suomessa, yhden sukupolven noususta kotivideoillaan koko kansakunnan tietoisuuteen.
Muistojaan jakavat mm. Lakko, Mmiisas, Niko ja Santtu, Paqpa, Justimuksen kolmikko, Veronica Verho, ZoneVD, Nelli Orell, Biisonimafia, Pernilla Böckerman, Hydraulic Press Channel ja monta muuta huippunimeä YouTube-maailmasta.

Mika Tolvanen (s. 1981) on entinen toimittaja ja vaikuttanut vaikuttajamarkkinoinnin huipulla mm. tunnettujen kotimaisten YouTube-tähtien managerina. Tubettajien kanssa pitkään työskennellyt Tolvanen onkin nähnyt tubekulttuurin synnyn aitiopaikalta. Luokkakuva (2023) on hänen debyyttinsä tietokirjailijana.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kiehtovimmat ja merkillisimmät tarinat kuninkaallisista naimakaupoista.

Millaista oli elää puolisona vieraassa maassa juonittelujen, rakastajattarien ja perillisten odotusten keskellä? Kaikilla tarinoilla ei aina ollut onnellista loppua.

Kirjassa tutustutaan Euroopan historiaan kuningatarten ja kruununprinsessojen kautta. Ulkopoliittiset siirrot kuljettivat vuosisatojen ajan nuoria naisia vieraisiin hoveihin. Siellä heiltä odotettiin nöyrää luonnetta, suuria myötäjäisiä ja tervettä kehoa. Jos kuninkaallinen liitto ei toiminut, saattoi edessä olla karkotus luostariin tai matka mestauslavalle. Mutta jos hallitsijan puoliso pelasi korttinsa oikein, hän saattoi nousta koko valtakunnan johtajaksi.

Satu Jaatinen on turkulainen toimittaja ja tietokirjailija, joka on erikoistunut kuluttamisen ja viihteen historiaan. Hän on kysytty kuninkaallisasiantuntija, jota pyydetään tavan takaa kommentoimaan esimerkiksi Britannian hovin tapahtumia.

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lili Loimola ratkaisee 2

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Kirja
Cussler, Dirk, kirjoittaja ; Sappinen, Jorma-Veikko, kääntäjä ; Cussler, Clive, alkuperäisidean luoja, kirjoittaja ; Werner Söderström osakeyhtiö, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Dirk Pitt 26

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

*Kevätrakkaus kolkuttaa sekä äidille että tyttärelle *

Katie Fforden Kevättä mielessä on ihastuttavaan Cotswoldsiin sijoittuva romaani, josta nauttii kuin herkullisesta leivoksesta.

Kevät tarkoittaa uusia alkuja äidille ja tyttärelle, Gillylle ja Helenalle. Gilly pitää hienoa Bed and Breakfast -paikkaa omassa rakkaassa kodissaan, josta ei halua luopua millään hinnalla. Mutta sitten hän kohtaa kiinteistöalalla työskentelevän komean Leon ja alkaa pohtia, ettei paikan myyminen ole lopulta kuitenkaan ehkä hullumpi idea.

Gillyn tyttärellä Helenalla on hänelläkin kevättä mielessä. Helena on taitava kutoja, joka valmistautuu tulevia käsityöläismessuja varten. Hän saa apua uudelta vuokraisännältään Jagolta, joka on vain ystävä. Vain ystävä, eikä muuta - ainakin niin voi kuvitella. Kun kevät puhkeaa täyteen kukkaan, kysyvät Helena ja Gilly itseltään saman kysymyksen: onko onnellisia loppuja kuitenkaan olemassa?

Idylliseen Cotswoldsiin sijoittuva Kevättä mielessä on monien luottokirjailijaksi nousseen brittiläisen Katie Fforden ensimmäinen suomennettu romaani. Jos kaipaat takuuvarmaa hyvän mielen luettavaa ja pakoa arjesta, on tämä kirja täydellinen valinta.

Katie Fforde (s. 1952) on englantilainen kirjailija, joka asuu perheensä kanssa Cotswoldsissa ja on sydämeltään ikuinen maalaistyttö. Useissa eri ammateissa työskennellyt Fforde on kirjoittanut kymmeniä lukijoiden suursuosikeiksi nousseita teoksia. Hänen mielestään rakastuminen on parasta mitä olemassa on.

Fforden ensimmäinen suomennettu romaani Kevättä mielessä julkaistiin huhtikuussa 2023. Lisää luettavaa on luvassa jo heinäkuussa 2023, kun suomeksi ilmestyy Salainen puutarha.

Tallennettuna:
Hakutulos 29

Kertokaa se mehiläisille. Osa 1 Näytä tarkat tiedot

Go tell the bees that I am gone, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Matkantekijä 10, osa 1

Tallennettuna:
Hakutulos 30

Kertokaa se mehiläisille. Osa 2 Näytä tarkat tiedot

Go tell the bees that I am gone, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Matkantekijä 10, osa 2

Tallennettuna:
Hakutulos 31

Ei kesää ilman sinua Näytä tarkat tiedot

It's not summer without you, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kesä 2

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Emilia ja Oliver 2

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kiltti tyttö 2

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kotikulman etsivät 6

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Aamunkoitto 4
Vaikeita päätöksiä on edessä monilla Baxterin perheen jäsenillä ja ystävillä. John kamppailee muutosten kanssa, Ashley ei uskalla kertoa kenellekään salaisuuttaan, Reaganin ja Luken on valittava tulevaisuus joko yhdessä tai erikseen ja Karen vasta kiperän ratkaisun edessä onkin. Uskaltaako hän laittaa itsensä aikamoiseen likoon? Cody on Irakissa jatkuvassa kuolemanvaarassa, ja Bailey on hämmentynyt täydelliseltä tuntuvan elämänsä keskellä. Onneksi sentään Katy ja Dayne saavat viimein rauhassa pyörittää rakasta lastenteatteriaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Hakutulos 38
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ritarikoulu 20

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ripaus kanelia, hyppysellinen sokeria ja yksi verinen ruumis

Jessa Maxwellin esikoisromaani Kultainen lusikka on tosi-tv:n kulisseissa tapahtuvan murhan ympärille kietoutuva jännäri.

Huippusuosittu tv-ohjelma Leivontaviikko on edennyt kymmenenteen tuotantokauteensa saakka. Sarjan juhlakauden kuvaukset alkavat syrjäisessä mutta loisteliaassa kartanossa Vermontissa rakastetun juontajan Betsy Martinin johdolla. Hyväntuulinen ohjelma saa kuitenkin äkkikäänteen, sillä lavasteista löydetään kuvaustauolla ruumis.

Epäiltyinä ovat Betsyn ohella kuusi äärimmäisen kunnianhimoista kilpailijaa, joista jokainen takuuvarmasti puukottaisi toistaan kakkulapiolla selkään voittaakseen Leivontaviikon Kultainen lusikka -pääpalkinnon. Pian alkaa näyttää siltä, ettei tuotantokautta kenties saada purkkiin ilman lisäruumiita.

Jessa Maxwellin esikoisromaani Kultainen lusikka on tosi-tv:n maailmaan sijoittuva murhamysteeri, joka yhdistelee täydellisessä sopusoinnussa sekä Masterchefiä että Agatha Christien dekkareita ja saa lukijan katsomaan leppoisia kokkausohjelmia aivan uudella silmällä.

Jessa Maxwell on amerikkalainen sarjakuvapiirtäjä, toimittaja ja kirjailija, jonka sarjakuvia ja tekstejä on julkaistu muun muassa The New Yorkerissa ja The New York Timesissa. Hänen ensimmäinen sarjakuvateoksensa julkaistaan Yhdysvalloissa vuonna 2023. Keväällä 2023 suomeksi ilmestynyt Kultainen lusikka on Maxwellin esikoisproosateos.

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Hakutulos 41
Hakutulos 42
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lolita on hurja ja vaikuttava kertomus hyväksikäytöstä, rakkaudesta, omistushalusta ja pakkomielteen pelottavasta voimasta. Vladimir Nabokovin mestariteos julkaistiin Pariisissa vuonna 1955 ja julistettiin heti kielletyksi kirjaksi. Tästä huolimatta Lolitasta tuli bestseller Euroopassa ja Amerikassa, ja se on yhä yksi kirjallisuuden hätkähdyttävimmistä klassikoista.

Keski-ikäinen Humbert Humbert rakastuu 12-vuotiaaseen Lolitaan eli Dolores Hazeen niin intohimoisesti, että on valmis menemään naimisiin tytön äidin kanssa vain päästäkseen lähelle Lolitaa. Kun Charlotte Haze yllättäen kuolee, Humbertista tulee Lolitan isäpuoli. Syyllisyyden ja halun riivaama Humbert pelkää paljastuvansa ja pakenee halki Yhdysvaltojen mukanaan Lolita josta on tullut Humbertin pakkomielle.

Lolitan tarinan kertoo on Humbert itse, vuosia myöhemmin vankilassa oikeudenkäyntiä odottaessaan. Nabokovin taidokas, lähes runollinen kerronta kauhistuttaa ja lumoaa yhtä aikaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Emilian päiväkirja 16

Tallennettuna:
Hakutulos 44
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ryhmä Error 2

Tallennettuna:
Hakutulos 45

Särö pimeydessä Näytä tarkat tiedot

How the light gets in, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Three Pines 9
Petoksia, kaunoja ja haudattuja salaisuuksia

Louise Pennyn Three Pines -sarjan yhdeksäs osa Särö pimeydessä kutsuu lukijan selvittämään salaperäisen julkisuuden henkilön katoamista

Joulu on saapumassa Québeciin lumituiskuineen, jouluvaloineen ja ystävien seurassa takkatulen ääressä vietettävine iltoineen. Armand Gamachella on kuitenkin syytä vakavuuteen keskellä iloista juhlakautta. Suurin osa hänen alaisistaan on lähtenyt murharyhmästä, hänen oikea kätensä Jean Guy Beauvoir ei ole puhunut hänelle kuukausiin, ja pahantahtoiset voimat nousevat häntä vastaan poliisiorganisaation sisällä.

Kun Gamache saa avunpyynnön ystävältään Myrna Landersilta, hän on kiitollinen päästessään pois kaupungin hälinästä. Perillä Three Pinesissa Myrna kertoo ystävättärestään, jonka oli tarkoitus saapua kylään joulunviettoon. Ystävä on kuitenkin kadonnut jäljettömiin. Käy ilmi hänen olleen aikoinaan maailmankuulu mutta sittemmin unohduksiin vaipunut kuuluisuus, jonka nimen nyt vain runoilija Ruth Zardo tunnistaa.

Etsinnän edetessä Gamache päätyy entistä syvemmälle Three Pinesin mysteereihin. Vaarat nostavat päätään jokaisen kulman takana, ja Gamachen täytyy selvittää, onko kylä ollenkaan niin turvallinen kuin hän on luullut.

Louise Penny (s. 1958) on kanadalainen menestyskirjailija, jonka Three Pines -dekkarisarja on käännetty yli 25 kielelle ja sitä on myyty maailmanlaajuisesti yli seitsemän miljoonaa kappaletta. Sarjan dekkarit ovat niittäneet lukuisia kirjallisuuspalkintoja ensimmäisestä osasta lähtien.

Ennen kirjailijaksi ryhtymistään Penny työskenteli toimittajana radiossa eri puolilla Kanadaa. Nykyisin hän asuu pienessä kylässä Montrealin eteläpuolella.

Tallennettuna:
Hakutulos 46

Salainen vuori Näytä tarkat tiedot

The secret mountain, suomi
Kirja
Percival, Tom, kirjoittaja, kuvittaja ; Leskinen, Terhi, kääntäjä ; Kumma-kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Satujen sankarit 5

Tallennettuna:
Hakutulos 47

Laavalasikammio Näytä tarkat tiedot

The obsidian chamber, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pendergast 14

Tallennettuna:
Hakutulos 48

Timanttivarkaan jäljillä Näytä tarkat tiedot

Auf der Spur der Diamanten-Diebin, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Komisario Tassu 2

Tallennettuna:
Hakutulos 49

Puolet kaupungin miehistä on jättänyt mut Näytä tarkat tiedot

Halva Malmö består av killar som dumpat mig, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 50

Toisten maa. 2, Katsokaa kun tanssimme Näytä tarkat tiedot

Le pays des autres. 2, Regardez-nous danser, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Toisten maa 2

Tallennettuna: