Haku

Uutuudet, vko 18/2023

Uutuudet ajalta: 1.5.2023 - 7.5.2023

Muokattu: 9.6.2023
Hakutulos 1

Kuinka tunteet muokkaavat ajatteluamme Näytä tarkat tiedot

Emotional - how feelings shape our thinking, suomi
Kirja
Mlodinow, Leonard, kirjoittaja ; Koskela, Kaisa, kääntäjä ; Kiviaho, Mirva, toimittaja ; Tuuma-kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Herkät ihmiset ovat perinteisesti vältelleet kilpailua, kovaa liike-elämää ja johtotehtäviä. Herkillä johtajilla on kuitenkin paljon annettavaa, sillä tulevaisuuden johtajilta vaaditaan yhä enemmän niitä ominaisuuksia, joita herkällä ihmisellä tyypillisesti on: empatiakykyä, vahvaa intuitioita, näkemyksellisyyttä, eettisyyttä ja vastuunkantokykyä.

Usein herkän ihmisen potentiaali ja osaaminen jäävät kuitenkin huomioimatta, sillä herkät piilottavat helposti osaamisensa, jos he kokevat, että heistä yritetään vain hyötyä - eikä tekemisessä ole suurempaa yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Lisäksi he uupuvat oravanpyörässä muita helpommin varsinkin, jos he tekevät omien arvojen vastaista työtä.

Meillä on olemassa jo nyt johtajia, jotka tunnustautuvat erityisherkäksi. Toiset ovat löytäneet herkän puolensa vasta viime vuosina, sillä yhteiskunta ei ole perinteisesti arvostanut näitä piirteitä. Kirja sisältää herkkien johtajien haastatteluita sekä kirjailijan oman tarinan herkkyyden maailmassa.

Mari Valonmeri on psykologiaan erikoistunut HTM, entinen toimittaja ja työkykyjohtamisen kehittäjä - ja herkkä. Hän on kirjoittanut kolumneja ja blogeja yli kymmenen vuoden ajan.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mitä puut ja metsät haluavat meille kertoa?

Pepe Forsberg ja Anneli Jussila kulkevat erilaisissa ikimetsissä ympäri Suomea ja pohtivat ihmisen ja metsän suhdetta. Mitä metsät merkitsevät nykyihmiselle ja mikä on niiden vaikutus ihmisten hyvinvointiin? Ja mitä metsät ja puut voisivat meille kertoa?

Pepe Forsberg kirjoittaa jatkuvasti karttuvasta metsätiedosta, hyvinvoivasta metsästä ja siitä valtavasta yhteistyöverkostosta, joka vallitsee puiden, kasvien, sienten, mikrobien ja muiden eliöiden välillä.
Anneli Jussila kutsuu mukaansa syvälle metsään ja kertoo, mitä metsän siimes, värit, äänet ja tuoksut ovat merkinneet ihmisille kautta vuosisatojen. Hän selvittää myös, miten metsää ja puita on kuvattu taiteessa, kirjallisuudessa, myyteissä ja kansanperinteessä.

Anneli Jussila on hämeenlinnalainen tietokirjailija, Luonnonperintösäätiön suojelujohtaja ja säätiön perustajajäseniä. Hän on julkaissut mm. teoksen Pentti Linkola ja minä - Elämää toisinajattelijan kanssa. Jussila on myös toimittanut ja osin kirjoittanut Luonnonperintösäätiön juhlakirjan Turvapaikkoja elämälle.

Pepe Forsberg on lammilainen tietokirjailija, eräopas ja Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja. Häneltä on aiemmin ilmestynyt mm. teos Majavan Mailla sekä yhdessä Niko Napun kanssa kirjoitettu Uskomaton luonto.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
CD
Agust D, esittäjä ; j-hope, esittäjä ; IU, esittäjä ; Sakamoto, Ryuichi, esittäjä ; Kim, Woo-sung, esittäjä
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

D-DAY on eteläkorealaisen räppäri Agust D:n, joka tunnetaan paremmin BTS:n SUGA-jäsenenä, debyyttistudioalbumi. Se julkaistiin 21. huhtikuuta 2023 kolmantena ja viimeisenä osana trilogiaa, joka sisältää aiemmat mixtapet Agust D (2016) ja D-2 (2020). Albumi sisältää 10 kappaletta, ja sillä esiintyvät myös BTS:n j-hope, eteläkorealainen laulaja IU, vastikään edesmennyt etenkin elokuvien soundtrackeista tunnettu japanilainen säveltäjä Ryuichi Sakamoto, ja The Rose -bändin Woosung.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Caioli, Luca, kirjoittaja ; Renvall, Tuomas, kääntäjä ; Nieminen, Juhani, kääntäjä ; Minerva Kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jalkapallovirtuoosin koko ura.

Vuoden 2022 MM-kisoissa Lionel Messi päätti maajoukkueuransa hienoimmalla mahdollisella tavalla. Luca Caiolin kirjassa supertähden tiestä jalkapallomaailman huipulle kertovat Messin itsensä lisäksi mm. hänen vanhempansa ja sukulaisensa sekä hänen monet valmentajansa.

Lionel Messi (s. 1987) on valittu maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi ennätykselliset seitsemän kertaa vuosina 2009?2021. Messiä on usein luonnehdittu kaikkien aikojen parhaaksi jalkapalloilijaksi.

Mikä sitten on tehnyt hänestä niin hyvän pelaajan? Arvaamattomuus, nopeat, spontaanit ratkaisut, kyky lukea puolustajien liikkeitä ja ennen kaikkea ? rakkaus jalkapalloon.

Pitkään näytti siltä, että Messin loisteliaalta uralta jää puuttumaan kaikkein himoituin palkinto: maailmanmestaruus. Hän onnistui siinä lopulta vuoden 2022 Qatarin MM-kilpailuissa ja päätti maajoukkueuransa Argentiinan paidassa hienoimmalla mahdollisella tavalla.

Nykyään Messi edustaa ranskalaista Paris Saint-Germainia. Melkein koko uransa hän on kuitenkin pelannut Barcelonassa. Hän kärsi pienenä kasvuhäiriöstä, johon tarvittiin hormonihoitoa. Barcelona tarjoutui maksamaan hoidot sillä ehdolla, että 13-vuotias Messi siirtyy seuraan. Niinpä hän muutti isänsä kanssa Barcelonaan, perhe seurasi myöhemmin perässä. Sopeutuminen uuteen maahan ei ollut helppoa.

Helppoa ei ole ollut aina myöskään siviilielämässä. Vuonna 2016 Messi ja hänen isänsä tuomittiin veropetoksesta 21 kuukauden ehdollisiin vankeusrangaistuksiin ja yhteensä 3,7 miljoonan euron sakkoihin.

Luca Caioli on tunnettu italialainen urheilutoimittaja, joka on työskennellyt televisiossa mm. Italiassa, Britanniassa ja Ranskassa. Nykyään hän toimii SKY Italia -televisiokanavan sekä Il Corriere della Sera -lehden kirjeenvaihtajana Espanjassa. Caioli on kirjoittanut henkilökuvat mm. Neymarista, Mbappésta, Zidanesta ja Ronaldosta.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suuri elämänmuutos sai Tittamari Marttisen muuttamaan Etelä-Suomesta Lappiin. Mitä hän Helsingissä vietettyjen vuosikymmenien jälkeen pohjoisessa kohtasi?

Onko Lappi mielentila vai maantiedettä? Miltä pitkä kaamoksen aika tuntuu? Entä kesäöiden valo ja tunturien avaruus? Ollaanko Lapissa kaukana kaikesta vai itse asiassa päinvastoin, keskellä kaikkea?

Tunturit takapihalla on matkakirja sieltä, missä tunnetusti on outoa taikaa ja missä mielikuvat ja todellisuus ottavat alati mittaa toisistaan. Suotta eivät Lapin-hullut ja irtiottoa haikailevat haaveile pohjoisesta rauhasta. Mutta mitä uuteen asettuminen tarkoittaa silloin, kun haaveista tuleekin totta?

Tittamari Marttinen on pitkällä kirjailijaurallaan julkaissut teoksia lapsille, nuorille ja aikuisille. Monipuolisen kirjailijantyönsä ohella hän on työskennellyt myös mm. kääntäjänä, päätoimittajana, läänintaiteilijana ja kulttuurituottajana.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lina Lantz 1
Vetävä feelgood-dekkari, jossa pikkukaupungin synkät salaisuudet tunkeutuvat kissahotellin leppoisaan arkeen.

Pahasti traumatisoitunut poliisi Lina Lantz haluaa jättää entisen työnsä ja unohtaa menneet. Kissahotellin hoito pikkukaupungissa tarjoaa juuri sopivan uuden alun. Kunnes tapahtuu murha.

Vuonna 1988 kuusitoistavuotiaat Erik ja Peter viettävät pitkiä, joutilaita kesälomapäiviään Sandingen hiekkarannalla Skoonessa. Kunnes eräänä päivänä Peter katoaa. Rannalta löytyvät vain hänen veriset vaatteensa.
Kolmisenkymmentä vuotta myöhemmin entinen poliisi ja henkivartija Lina Lantz saapuu Sandingeen. Hän on perinyt vanhan talon, jossa on toiminut kissahotelli. Omaksikin yllätyksekseen Lina päätyy asettumaan pieneen rantakaupunkiin jatkamaan kissahotellin toimintaa.
Kun nuori mies löytyy rannalta murhattuna, tulee Lina vedetyksi vastoin tahtoaan mukaan rikostutkintaan. Jäljet johdattavat takaisin siihen, mitä rannalla tapahtui kesällä kauan sitten.

Salaisuuksien ranta on ensimmäinen osa Lina Lantzista ja hänen omapäisestä isoisästään kertovasta dekkarisarjasta.

Anna Breitholtz Monsén on ruotsalainen kirjailija ja markkinointialan ammattilainen, joka on aiemmin työskennellyt lehtitaloissa ja IT-alan yrityksissä. Hän muutti Tukholman keskustasta Skoonen rannikolle toteuttaakseen pitkäaikaisen haaveensa dekkarikirjailijan urasta. Breitholtz Monsén haluaa kirjoittaa omaperäisiä dekkareita, joissa tummien sävyjen lisäksi on myös huumoria ja persoonallisia henkilöhahmoja, jotka eivät kulje tavanomaisia polkuja.

Tallennettuna:
Hakutulos 11

Laupias samarialainen Näytä tarkat tiedot

Den barmhärtige samariten, suomi
Kirja
Börjlind, Cilla, kirjoittaja ; Lempinen, Ulla, kääntäjä ; Tuomisto, Pekka, kääntäjä ; Börjlind, Rolf, kirjoittaja ; Kustantamo S&S, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Olivia Rönning ja Tom Stilton 7

Tallennettuna:
Hakutulos 12

Vaanija Näytä tarkat tiedot

The night stalker, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Robert Hunter 3

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Kirja
Engström, Thomas, kirjoittaja ; Richert, Margit, kirjoittaja ; Heino, Anu, kääntäjä ; Into Kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pohjoinen-trilogia 2

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nuijasota 2

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Soturikissat VII: Rikottu laki 2

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kahden elokuvan paketti:

KÄTYRIT

Aikojen alusta asti kätyrit ovat palvelleet (ja vahingossa tuhonneet) historian halveksittavimpia pahiksia. Kun kätyreiden uusin räjähtävä virhe jättää heidät ilman pahaa johtajaa, he vajoavat syvään masennukseen. Heimon ollessa tuhon partaalla kolme epätodennäköistä sankaria - Kevin, Stuart ja Bob - lähtee etsimään uutta isoa pomoa.

KÄTYRIT: GRUN TARINA

Gru kasvaa lähiössä 1970-luvun puolivälissä, sulkia tukassaan ja leveälahkeiset farkut jalassaan. Gru fanittaa superpahisten ryhmää, joita kutsutaan nimellä ”Kätyrit”. Hän laatii suunnitelman, joka varmistaa häenelle jäsenyyden ryhmässä olemalla tarpeeksi paha.

Tuotteella on lainausoikeus.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pages & kumppanit 5

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Silmiä avaava romaani Ukrainan sodan alkuvaiheista ja rauhaa etsivästä mehiläishoitajasta.

Itäukrainalaisessa Pikku Starhorodivkan kylässä on jäljellä enää kaksi asukasta: mehiläishoitaja Sergei Sergeitš ja hänen rakas vanha vihamiehensä Paška. Vaille sähköä jo kolme vuotta sitten jäänyt kylä sijaitsee Ukrainan armeijan taisteluhautojen ja Venäjä-mielisten separatistijoukkojen välisellä harmaalla vyöhykkeellä, missä kaukainen tykinjylinä on muuttunut osaksi hiljaisuutta.

Sotatoimien merkitys on jäänyt Sergeitšille alusta alkaen hämäräksi. Hän sinnittelee karusta päivästä toiseen ja keskittyy murehtimisen sijasta huolehtimaan mehiläisistään. Ihminen kylvää tuhoa, mutta mehiläisten maailmaa hallitsee yhä viisas, tuottelias järjestys.

Kevään tullen Sergeitš päättää lähteä ja viedä mehiläisensä tykkitulen paukkeesta paikkaan, jossa ne voisivat kerätä mettä rauhassa. Matkallaan konfliktin polttopisteestä toiseen hän kohtaa ihmisiä taistelulinjan molemmilta puolilta: lojalisteja, separatisteja, venäläisiä miehittäjiä ja Krimin tataareja.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Cockleberry Bay 2

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Silkkisisaret 3

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jussi Vares 34
"Sen naisen kanssa kun aivan kaikki on täysin mahdotonta." Öinen kohtaaminen johdattaa Jussi Vareksen syviin ja sameisiin vesiin.

Turun yö pimeimmillä pikkutunneillaan. Jussi Vares on suunnistamassa kantabaarista kotia päin. Sitten Jussin askellus osuu kiintoisasti napsuttelevien korkokenkien vanaveteen. Yhtäkkiä nainen seisahtuu ja kääntyy katsomaan ja kysyy: "Mitäs pääjohtaja? Onkos herra yrittämässä ohitusta... vai ollaanko siinä vain peesaamassa?"

Aamuhämärissä nainen poistuu Jussin luota, ja Jussi mietiskelee, että he kaksi tuskin enää tapaavat. Vares on enemmän väärässä kuin osaa ikinä kuvitellakaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hitulaiset 1

Tallennettuna:
Hakutulos 28

Vimmaiset tassut Näytä tarkat tiedot

Paws of fury, The legend of Hank (elokuva : 2022), suomi
DVD
Minkoff, Rob, ohjaaja, tuottaja ; Koetsier, Mark, ohjaaja ; Bailey, Chris, ohjaaja ; Stone, Ed, käsikirjoittaja ; McCreary, Bear, säveltäjä ; Nickelodeon Movies, tuotantoyhtiö
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 29

Parantola Näytä tarkat tiedot

The sanatorium, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Elin Warner 1

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ari Thor 2

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Hakutulos 34
Hakutulos 35

Vaarallisia suhteita Näytä tarkat tiedot

Les liaisons dangereuses, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 36
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Melankolia 3

Tallennettuna:
Hakutulos 37

Ticket to paradise Näytä tarkat tiedot

Ticket to paradise (elokuva : 2022)
DVD
Parker, Ol, ohjaaja, käsikirjoittaja ; Pipski, Daniel, käsikirjoittaja ; Bevan, Tim, tuottaja ; Birkeland, Ole Bratt, kuvaaja ; Balfe, Lorne, säveltäjä ; Working Title Films, tuotantoyhtiö ; Clooney, George, näyttelijä ; Roberts, Julia, näyttelijä
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 38
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Aarolla on uusi leija, jota hän haluaa heti lennättää. Mutta voi ei! Se tarttuu puuhun kiinni! Osaako isä auttaa? Lukumestari-sarja houkuttelee aloittelevat lukijat tarinoiden äärelle. Kirjoissa on selkeä, tavutettu teksti, värikäs kuvitus ja vinkkejä lukemisen harjoitteluun yhdessä aikuisen kanssa. Harjoitus tekee lukumestarin!

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Kirja
Meresmaa, J. S., toimittaja, esipuheen kirjoittaja ; Nupponen, Anni, kirjoittaja, toimittaja ; Broci, kuvittaja ; Savtchenko, Julia, kuvittaja ; Kantanen, Emma, kuvittaja ; Niemi, Karin, kuvittaja ; Hyrri, Juliana, kuvittaja ; Kivilompolo, Jutta, kuvittaja ; Nieminen, Emmi, kuvittaja ; Rojola, Johanna, kuvittaja ; Muhonen, Anne, kuvittaja ; Surojegin, Nora, kuvittaja ; Hahto, Maya, kuvittaja ; Hertta Kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 40

Syväjärven salaisuus Näytä tarkat tiedot

Sagan om den underbara familjen Kanin och Djupsjöns hemlighet, suomi
Kirja
Björnstjerna, Jonna, kirjoittaja, taiteilija ; Menna, Outi, kääntäjä ; Werner Söderström osakeyhtiö, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 42
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pulla Vehnänen ja Tylli saavat tarpeekseen mummojen määräilystä ja muuttavat puumajaan. Tytön ja ponin ystävyydestä kertova hurmaava kuvakirjasarja.

Tylliä ja Pullaa harmittaa, kun mummot saavat päättää kaikesta. Tylli ja Pulla haluavat päättää asioistaan ihan itse. Pihan perältä löytyvä puumaja on mainio paikka kokeilla itsenäistä elämää. Mutta illan pimetessä itsenäinen elämä ei tunnukaan enää ihan niin mukavalta. Onneksi mummot tulevat kylään ja ymmärtävät, että itsenäisinkin kaipaa välillä kainaloon.

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Kirja
Ferrari, Alessandro, sarjakuvantekijä ; Chimisso, Igor, sarjakuvantekijä ; Buonfantino, Simone, sarjakuvantekijä ; Piana, Matteo, sarjakuvantekijä ; Simeone, Stefani, sarjakuvantekijä ; Hulkkonen, Antti, kääntäjä ; Tammi (yhtiö), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna: