Haku

Uutuudet, vko 19/2023

Uutuudet ajalta: 8.5.2023 - 14.5.2023

Muokattu: 9.6.2023
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 5

Säilyt sydämessäin Näytä tarkat tiedot

Snart har sommarn blommat ut, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 6
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Etsiväkaksikko 12

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Undertaker 6

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Palavan kaupungin lapset 2

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Kirja
Maher, Kerri, kirjoittaja ; Kataja, Laura, kääntäjä ; Tiirinen, Mika, kääntäjä ; Bazar Kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rakkaudesta kirjoihin

Kerri Maherin historiallinen romaani Pariisin kirjakauppias kertoo maailmankuulun Shakespeare and Company -kirjakaupan vaiherikkaan tarinan

Kun nuori amerikkalainen Sylvia Beach avaa Shakespeare and Company -kirjakaupan hiljaiselle pariisilaiskadulle vuonna 1919, hänellä ei ole pienintäkään käsitystä siitä, miten voimakkaasti hänen kirjakauppansa tulee mullistamaan kirjallisuuden tulevaisuuden.

Vasta perustetusta kirjakaupasta tulee nopeasti paljon enemmän kuin vain pelkkä kauppa, ja monet ensimmäisen maailmansodan jälkeisen ajan kirjailijakuuluisuudet, kuten Ernest Hemingway, alkavat pitää sitä kuin toisena kotinaan. Viehättävän kirjakaupan seinien sisällä muodostuvat hiljalleen monet vuosisadan tärkeimmistä kirjailijasuhteista. Kun Sylvia ottaa riskin ja julkaisee James Joycen kiistellyn Ulysses-romaanin, Shakespeare and Company päätyy koko kirjallisuusmaailman valokeilaan.

Nousukiito ei voi kuitenkaan jatkua ikuisesti. Henkilökohtaisten ja taloudellisten kriisien keskellä Sylvian täytyy päättää, mitä Shakespeare and Company -kauppa hänelle lopulta merkitsee ja mitä hän on valmis tekemään rakkaan kirjakauppansa vuoksi. Kerri Maherin Pariisin kirjakauppiasantaa lukijalle pääsyn kenties maailman kuuluisimman kirjakaupan vaiheisiin kuvankauniissa Pariisissa ja saa rakastumaan uudelleen kirjallisuuteen.

Kerri Maher on pohjoisamerikkalainen kirjailija ja luovan kirjoittamisen opettaja, joka on julkaissut kolme historiallista romaania sekä yhden kirjoittamisoppaan. Maher opiskeli luovaa kirjoittamista Columbian yliopistossa ja opetti samaa ainetta Fairleigh Dickinson -yliopistossa New Jerseyssä. Nykyään hän on päätoiminen kirjailija ja asuu Bostonissa tyttärensä ja koiransa kanssa. Keväällä 2023 ilmestynyt Pariisin kirjakauppias on Maherin ensimmäinen suomennettu teos.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Raakel Oksa ratkaisee 2

Tallennettuna:
Hakutulos 11

Lucrezian muotokuva Näytä tarkat tiedot

The marriage portrait, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 12
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kiire rakastaa

Meri Savosen lämminhenkisessä esikoisromaanissa Amandan kolme kesää neljääkymppiä lähestyvä nainen joutuu miettimään uudestaan unelmaansa omasta perheestä.

Illalla tuli taas riitaa, ja Jon lähti tapansa mukaan omille teilleen. Amanda itki koko yön. Seuraavana päivänä hän käpertyy eteisen kuramatolle odottamaan Jonin tuloa, turhaan. Amanda Aalto on jäänyt yksin.

Kesän päätteeksi alkava opettajantyö johdattelee Amandan ajatuksia uusille urille, mutta mieli pysyy alamaissa, vaikka rakas Anna-sisko sekä työkaverit, aina oikeat sanat löytävä Iida, energinen Stella ja värikäs Frau Fehling, yrittävät auttaa parhaansa mukaan. Amandasta tuntuu, että hänen haaveensa omasta perheestä on karannut kuin ilmapallo taivaalle.

Onneksi Amandalla on toinenkin haave. Sen toteuttamiseksi hän pestautuu kesätöihin muuttofirmaan. Hoosiannaa huutavat lihakset ja parikymppisten muuttomiesten työtiimi osoittautuvat yllättävän toimivaksi yhdistelmäksi toipumisen tiellä. Matkallaan Amanda löytää jotakin uutta itsestään sekä hymyn, joka sulattaa sydänjään.

Meri Savonen (s. 1979) on helsinkiläinen kirjailija, toimittaja ja Kultalevyllä palkittu sanoittaja. Keväällä 2023 ilmestynyt Amandan kolme kesää on hänen esikoisromaaninsa, johon hän sai inspiraation kirjoittamistaan pop-sanoituksista. Aivan kuten laululyriikoissaan myös romaanissaan hän pyrkii sanoittamaan tunteita mahdollisimman aidosti ja rehellisesti, mutta romaanin pidempi muoto antaa mahdollisuudet entistäkin monisyisempään tarkasteluun.

Savonen on opiskellut viestintää Helsingin ja Liverpoolin yliopistoissa, ja aiemmin häneltä on ilmestynyt viisi lastenkirjaa, kuten Peippometsän bändikilpailu ja Tonttulapset-kirjasarja.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nuoruuden kaupungit 2

Tallennettuna: