Haku

Uutuudet, vko 20/2023

Uutuudet ajalta: 15.5.2023 - 21.5.2023

Muokattu: 12.6.2023
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Äitisuhteen ristiriidoista on lupa puhua

Äitihaava - tyttären raskas perintö kuvaa, miten suhde omaan äitiin voi heijastua tyttären elämässä ikävin tavoin.

Koetko elämässäsi riittämättömyyden tai arvottomuuden tunnetta, jota et ehkä oikein osaa määritellä? Huomaatko, että olet joskus ylikiltti eli pyrit miellyttämään muita jopa itsesi kustannuksella? Syynä voi olla äitihaava, joka juontuu äitisuhteesta ja sen haasteista. Äitihaava voi ilmentyä tyttären elämässä erilaisina kipukohtina, mutta se on myös rajoittavia uskomuksia, jotka ovat periytyneet sukupolvelta toiselle.

Tätä perintöä on kuitenkin mahdollista purkaa.

Tietokirjailija Katri Syvärinen auttaa kirjassaan ymmärtämään äitihaavan luonnetta. Hän kertoo omasta äitihaavastaan ja sen paranemisesta mutta kuvaa myös haastattelemiensa naisten äitihaavoja. Kirja muistuttaa, että et ole kokemuksesi kanssa yksin ja että äitihaavasta on lupa puhua. Vaikka kotioloissa olisi ollut paljon hyvää, ei ole väärin tai kiittämätöntä ottaa esiin asioita, jotka ahdistavat. Omien rajojen asettaminen on tärkeää, sillä mitä tahansa ei tarvitse hyväksyä tai sietää.

Äitihaavaan tutustumista ei tarvitse pelätä, vaan sen kohtaaminen voi tuoda elämään lisää vapautta ja syventää suhdetta itseen ja omiin juuriin.

FM Katri Syvärinen (s. 1977) on tamperelainen henkisen hyvinvoinnin valmentaja ja joogaohjaaja. Hän on Suomen suosituimpia hyvinvointikirjailijoita. Hänen edellisiä Hidasta elämää -kirjojaan ovat muun muassa Löydä elämän taika, Vuoden paras päivä ja Sinun tarinasi voima.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Kirja
Taulo, Emma, kirjoittaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tietokirja itsellisestä äitiydestä ja tarina erään naisen matkasta perheeksi.

Millaista on hankkia lapsi yksin? Kun Emma Taulon pitkä parisuhde päättyy, hän päättää toteuttaa haaveensa lapsesta ilman kumppania. Matka itselliseksi äidiksi ei kuitenkaan ole helppo.

Millaista on lapsen odottaminen, kun rinnalla ei ole toista vanhempaa? Miten taloudelliset resurssit riittävät? Kohtaako itsellinen äiti ennakkoluuloja? Yksin tehty lapsi kuvaa samastuttavasti lapsen hankintaan, raskauteen ja vauvavuoteen liittyviä epävarmuuksia, mutta matkalle mahtuu yhtä lailla toivoa ja rakkautta. Kirja tarjoaa paljon tietoa itsellistä vanhemmuutta harkitseville, kertoo koskettavasti vanhemmaksi kasvamisesta ja ravistelee perhekäsityksiä.

Emma Taulo on käsikirjoittaja, tuottaja ja elokuvantekijä. Yksin tehty lapsi on hänen ensimmäinen kirjansa.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kotivara kuuluu jokaiseen talouteen. Tämä opaskirja kertoo mitä se tarkoittaa sekä sisältää ohjeet toimivan kotivaran kokoamiseen ja ylläpitämiseen. Tämä on jokaisen kodin perusteos.

Anna kirja lahjaksi kotoa pois muuttavalle nuorelle ja hanki se itsellesi tai tuttavillesi. Siitä on hyötyä kaikille, jotka asuvat omassa taloudessa yksin tai perheen kanssa.
Toimivan kotivaran avulla teet arjestasi helpompaa ja helpotat elämää myös silloin, kun kaikki ei suju suunnitelmien mukaan. Mitä kannattaa ottaa huomioon sähkökatkosten tai yllättävän sairastumisen varalta? Onko taloudessa kaikkea mitä tarvitaan? Mitä hyötyä kotivarasta on arkitilanteissa?

Opaskirjan on kirjoittanut Pasi Karosto. Hän on perehtynyt henkilö- ja perhekohtaiseen varautumiseen Suomessa tavallisen ihmisen näkökulmasta.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Kirja
Kaski, Karoliina, kirjoittaja, toimittaja ; Hakulinen, Laura, kirjoittaja ; Karttakeskus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jokaisen elämysseikkailijan bucket list kotimaan luontoelämysten ja -aktiviteettien valikoimasta

Kaipaatko vaihtoehtoja adrenaliinipiikeille, täydelliseen rentoutumiseen tai uuden oppimisen haasteita? Elämysseikkailijan oppaasta löytyy uusia ideoita myös niille, jotka luulivat jo tehneensä ja nähneensä kaiken kotimaan luontomatkailun saralla. Vai oletko kuullut mehiläismeditaatiosta, SuoSpasta tai vesipolkupyöräilystä?
Kirja on inspiroiva ja viihdyttävä, minkä lisäksi teokseen valitut elämykset ovat luontoa kunnioittavia ja vastuullisia. Oppaassa on ensimmäistä kertaa koottu yhteen myös elämyksellisiä yöpymismahdollisuuksia, kuten puuteltta, niliaitta, erakkosaari ja korsu.
Retkipaikka-yhteisön jäsenet kertovat kokemuksensa kaikkiaan 67 elämyksestä, vinkkaavat sopivat vuodenajat, varusteet ja muut tarvittavat tiedot jokaisesta kohteesta. Laadukkaiden karttojen avulla seikkailujen pariin on helppo löytää.
Retkipaikka-sarjassa ovat aiemmin ilmestyneet suositut Seikkailuja Suomen luonnossa, Uudet seikkailut ja Seikkailuja kauneimmissa maisemissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tarina pienen lapsen vakavasta sairaudesta ja siitä, miten menettämisen pelko sai isän kasvamaan ihmisenä.

"Istun poikani viereen ja otan häntä kädestä. Hän on silmin nähden väsynyt. Tunnen, kuinka pieni ja hento ote puristaa sormeani. Vilkaisen takana istuvaa puolisoani ja näen, kuinka poissa tolaltaan hän on. Yritämme pärjätä juuri saamamme tiedon kanssa. Sitä on mahdoton hyväksyä, mutta se on kuitenkin totuus."

Juuso Juutisen perheen elämä mullistui esikoispojan ollessa puolivuotias. Sitkeän flunssan takaa paljastui harvinainen, täydellisen immuunikadon aiheuttava geenimutaatio. Yhtäkkiä mikä tahansa bakteeri tai virus saattoi olla kohtalokas. Alkoi kilpajuoksu kuolemaa vastaan, kilpajuoksu, jonka aikana Juuson piti kohdata itsensä, jotta voisi olla parhaiten tukena lapselleen, puolisolleen ja itselleen.

Jos me tästä selvitään kertoo kuolemanpelosta, syyllisyydentunteesta ja epävarmuudesta, vanhemmuuden mukanaan tuomasta vastuusta sekä elämän pienistä iloista. Mutta enemmän kuin mistään se kertoo pohjattomasta rakkaudesta.

Juuso Juutinen on kaupallisen muodin pitkäaikainen ammattilainen, jonka vastuulla on muun muassa Vans-vaatemerkin brändi Suomessa. Juutisen esikoispojalla havaittiin puolivuotiaana harvinainen SCID-geenimutaatio, joka aiheuttaa täydellisen immuunikadon. Samasta geenimutaatiosta kertoo John Travoltan tähdittämä elokuva The Boy in the Plastic Bubble.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Kirja
Tohu, Tiina, kirjoittaja ; Hietanen, Satu, valokuvaaja ; Muotkavaara, Eveliina, kuvittaja ; Tammi (yhtiö), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Veganismi ei ole koskaan maistunut näin hyvältä!

Yli 50 vegaanista leivontareseptiä opastavat vegaanisen leivonnan saloihin.

Haluatko oppia leipomaan niin korvapuustit, täytekakut kuin perinteiset mokkapalat ilman eläinperäisiä ainesosia? Klassikkoleivonnaiset ja uudet ideat taipuvat eläin- ja ilmastoystävällisempään muotoon Urbaani vegenda -kirjan avulla. Kirjan selkeillä ohjeilla opit korvaamaan maitotuotteet, kananmunat ja liivatteen ja pääset heti kokeilemaan vaikka puolukka-kinuskikakun tai mansikka-funfettijäätelön valmistamista.

Tiina Tohu tunnetaan herkullisista vegaanileivonnaisistaan ja suositusta Urbaani vegenda -blogistaan. Hän on työskennellyt pitkään ruoan parissa ja koonnut uuteen kirjaansa valikoiman parhaita leivontareseptejään.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rakastetun näyttelijän tunteikas elämäkerta

Suuri yleisö tuntee Eila Roineen legendaarisista televisiorooleista, mutta elämäntyönsä hän on tehnyt Tampereen Työväen Teatterissa. Roineen rooliskaala on yltänyt ämmistä hienostorouviin ja farsseista klassikkodraamoihin. Hän on työskennellyt mm. Edvin Laineen, Lasse Pöystin ja Jouko Turkan ohjauksessa.

Loistavan näyttelijän valloittavan tarinan lisäksi kirjassa kerrotaan suomalaisen teatterin lähihistoriasta, televisioteatterin tekemisestä sekä Roineen teatterisuvusta.

Kirja naurattaa, itkettää ja sivistää. Kuten teatterikin parhaimmillaan. Tosin sillä erotuksella, että elämä ei ole teatteria.
Mutta teatteri. Se voi olla elämää.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
Neumann, Ariana, kirjoittaja ; Tuomi-Giddings, Susanna, kääntäjä ; Into Kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

William Warwick 4

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Alex Stern 1

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Hakutulos 16

Kaaoksen kalsarit Näytä tarkat tiedot

The underpants of chaos, suomi
Kirja
Copeland, Sam, kirjoittaja ; Pearson, Jenny, kirjoittaja ; Boyden, Robin, kuvittaja ; Kear, Katie, kuvittaja ; Kattelus, Kaisa, kääntäjä
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Etsiväpari Takku ja Tuppi 1

Tallennettuna:
Hakutulos 17

Everything everywhere all at once Näytä tarkat tiedot

Everything everywhere all at once (elokuva : 2022)
DVD
Kwan, Daniel, ohjaaja, käsikirjoittaja ; Scheinert, Daniel, ohjaaja, käsikirjoittaja ; Russo, Joe, tuottaja ; Russo, Anthony, tuottaja ; Larocca, Mike, tuottaja ; Seiple, Larkin, kuvaaja ; Son Lux, säveltäjä ; Gozie AGBO Production, tuotantoyhtiö ; Yeoh, Michelle, näyttelijä ; Hsu, Stephanie, näyttelijä ; Quan, Ke Huy, näyttelijä ; Hong, James, näyttelijä ; Curtis, Jamie Lee, näyttelijä
2022
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kadonnut tyttö, jonka elämä on viidentoista kappaleen varassa

Sebastian Fitzekin ravisuttavassa trillerissä ainut vihje kidnapatun teinin olinpaikasta on hänen soittolistansa.

15-vuotias Feline Jagow katoaa jäljettömiin matkalla kouluun. Felinen hätääntynyt äiti palkkaa yksityisetsivä Alexander Zorbachin löytämään tyttärensä ennen kuin on liian myöhäistä. Zorbach löytää internetistä kadonneen tytön tekemän soittolistan, jota Feline on kuunnellut aktiivisesti ennen katoamistaan.

Yksityisetsivän yllätykseksi soittolistaa on muokattu vain kaksi päivää aiemmin. Yrittääkö Feline kertoa jotakin sijainnistaan ja kohtalostaan soittolistan kappaleiden avulla? Voiko listasta löytyä avain hänen pelastamiseensa? Zorbachin tutkiessa soittolistaa kuumeisesti hän ei osaa odottaa, että sen mysteerit saattavat syöstä hänet painajaismaiseen kilpajuoksuun aikaa vastaan, jossa jokainen osapuoli joutuu kamppailemaan selvitäkseen hengissä.

Soittolista on Sebastian Fitzekin intensiivinen trilleri, joka kuljettaa ihmissielun pimeimpiin syövereihin ja saa lukijan haukkomaan henkeään jokaisessa juonenkäänteessä.

Kirjaan liittyvä soittolista löytyy Spotifysta kirjailijan nimellä.

Sebastian Fitzek (s. 1971) on Saksan kaikkien aikojen menestynein ja lukuisia kirjallisuuspalkintoja niittänyt jännityskirjailija. Hänen kirjansa löytyvät vuosi toisensa perään myydyimpien kirjojen listan kärkipäästä. Fitzekin kirjoja on myyty yli 13 miljoonaa kappaletta 36 maassa. Bazar on julkaissut häneltä suomennettuina teokset Potilas, Matkustaja 23, Ikkunapaikka 7A, Terapia, Sielunmurskaaja ja Soittolista. Marraskuussa 2023 ilmestyy suomeksi Unissakävelijä.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Arttu Lampare 2
Nokkelassa palapelidekkarissa uppoudutaan taidemaailman saloihin.

Kun Helsingin Marjaniemen talviuimalasta löytyy murhattu mies, vastentahtoisen kuuluisa harrastelijaetsivä Arttu Lampare tempautuu jälleen murhamysteerin pyörteisiin. Uhri oli nimittäin hänen enonsa naapuri ja rakas vihamies, julkkispsykologi Pertti Narunen.

Narusen taidekokoelmasta on kadonnut taulu, jonka etsinnät johdattavat Lampareen ja hänen enonsa Tampereelle. Miksi vaatimaton taulu kiinnostaa yllättäen kovin monia? Kuusisaaren jutun ja Tampereen museomurhan selvittänyt Arttu Lampare saa todella hieroa harmaita aivonystyröitään.

Nousevan tamperelaisdekkaristin Arttu Lampare -sarja saa odotettua jatkoa.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Kirja
Kaarla, Riina, kirjoittaja, kuvittaja ; Kaarla, Sami, kirjoittaja, kuvittaja ; Vacklin, Anders, kirjoittaja, kuvittaja ; Tammi (yhtiö), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pet Agents: Lemmikkifrendit 3

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Häntähoiva 4
Kun eläin on hädässä, kutsutaan apuun osuuskunta Häntähoiva!

Martta, Lila ja Eino löytävät heikkovointisen siilin. Eläinlääkäriltä he saavat neuvot huolehtia siilistä, jolle Osuuskunta Häntähoiva antaa nimen Siilu. Kun se ei enää vain puhise peloissaan pallona vaan rohkaistuu ja vahvistuu, he rakentavat sille talvipesän. Pärjääkö Siilu talvihorroksessa, ja osaako se tulla keväällä takaisin pihalle syömään?

Kirjakärpänen-sarja houkuttelee tutustumaan kirjojen kiehtovaan maailmaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tiku ja ystävät 3
ONKO LASTENHOITO SINULLE TUTTUA?

Irene ja Iso Simo, sinitiaisvanhemmat, ovat lähdössä konserttiin ja tarvitsevat lastenhoitajaa. Harakka Johannes tapaa Iso Simon, kun tämä palaa parturista. Tietenkin Johannes tarjoutuu hommaan Tiku-kissan kanssa, tosin Tiku ei tätä tiedä ihan vielä.

Samoihin aikoihin Huittinen, Johanneksen ystävä, haluaa ruveta kalastajaksi. Voiko harakka olla 'merilintu'? Miksei! Kohta jo harakanpoika seilaa kalastuspaatilla kohti apajia. Seuraa suurenmoinen ilta ja yö, kaikille osapuolille. Illan kruunaa terrieri Berylin sinitiaisen poikasille kertoma satu Raaseporin linnasta. Puhumattakaan, että terassin pitkä luiro kaktus herkeää kaiken hyvän mielen keskellä puheliaaksi:
?En ole lipputanko!?

TIKU JA JOHANNES HOITAVAT LAPSIA on lämmin ja leppoisa kolmas osa Tiku ja ystävät - kirjasarjaan. Sarjassa ovat aiemmin ilmestyneet Tämä on Tiku (Enostone kustannus, 2020) ja Johannes tekee oikein (Enostone, 2021). Kaikissa Tiku ja ystävät -sarjan kirjoissa teksti on Markku Kaskelen ja kuvitus Jussi Kaakisen käsialaa. Riemullisia lukuhetkiä kaikenikäisille!

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaksosten trilogia 2

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Yhteistyöllä ja nokkeluudella kaikille löytyy tilaa skuutata! Vauhdikas, helppolukuinen romaani.

Samu on saanut syntymäpäivälahjaksi potkulaudan, ja Nelli lupaa opettaa Samulle sillä pari temppua. Valitettavasti skuuttaus ei ole ihan helppoa ja aikuiset ajavat lapset pois kaupan ja kirjaston pihalta harjoittelemasta. Missä voi treenata, kun he ovat joka paikassa vain tiellä? Onneksi Nellin serkku Masa saa idean. Nuorille skuuttaajille ja skeittaajille tarvitaan skeittiparkki - ja se voidaan rakentaa yhdessä.

Kirjakärpänen-sarja houkuttelee lukemaan itse ja tutustumaan kirjojen kiehtovaan maailmaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suuri maailma 1

Tallennettuna:
Hakutulos 26

Muutos : metodi Näytä tarkat tiedot

Changer : méthode, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ei enää Eddy 2

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Se on moro 1
Hulvaton lukuherkku Tampereen paluumuuttajasta aloittaa mutkatonta elämää ja ystävyyttä ylistävän Se on moro -sarjan.

Parisuhteelle pitäisi kai tehdä jotain, kun toinen alkaa viihtyä epäilyttävän pitkiä aikoja salilla, toinen yksin kotona ja koirasivustoilla. Mutta mitä? Koiranpentu, sanoo Roosa. Ero, sanoo mies.

Kun helsinkiläistyneen Roosan elämältä putoaa pohja, suuntia on vain yksi ? Tampere. Vanhasta kotikaupungista löytyy majapaikka ja ystävän olkapää. Mutta voisivatko Pyynikin vehreät maisemat tarjota muutakin? Puskista ilmestyvän komean koiranulkoiluttajan tai unelmien juhannusheilan? Tai paikan, joka tuntuu kodilta?

"Kyä se vaan paree olis, että muuttasit takasi Tampereelle!"

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eerika 4
Ylistetyn jännityskirjailijan piinaavan ajankohtainen trilleri bioterrorismista.

Entinen geenitutkija Eerika istuu lähijunassa tyttärensä kanssa, kun yksi matkustajista saa sairauskohtauksen. Nainen menehtyy hävitetyksi luultuun virukseen, jota pitäisi löytyä vain kahdesta laboratoriosta maailmassa.

Yllättäen sisäministeriön tutkija pyytää Eerikan apua Suomeen kohdistuvien bioterrorihyökkäysten tutkinnassa. Eerika sotkeutuu tahtomattaan kansainvälisen valtapelin verkkoihin. Panoksena on paitsi Pohjolan turvallisuus myös Eerikan ja hänen tyttärensä henki.

Teos jatkaa hehkutettua Eerika Hämeranta -sarjaa.

"Suorastaan mestarillinen trilleristi." - Suomen Kuvalehti

Tallennettuna:
Hakutulos 29

Evelyn Hugon seitsemän aviomiestä Näytä tarkat tiedot

The seven husbands of Evelyn Hugo, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

BookTok-historiaa tehnyt hittiromaani suomeksi! Hollywood-ikoni Evelyn Hugo on aina ollut tarkka yksityisyydestään. Miksi hän haluaa nyt paljastaa totuuden glamourin ja skandaalien värittämästä elämästään - ja kaikista seitsemästä aviomiehestään - tuntemattomalle aikakauslehtitoimittajalle Monique Grantille?? Evelynin kertomus on täynnä häikäilemätöntä kunnianhimoa, yllättäviä ystävyyssuhteita ja suurta, kiellettyä rakkautta. Yllättäen Moniquen oma kohtalo on kietoutunut Evelynin elämään.

Tallennettuna:
Hakutulos 30

Atlas, Papa Saltin tarina Näytä tarkat tiedot

Atlas: the story of Pa Salt, suomi
Kirja
Riley, Lucinda, kirjoittaja ; Whittaker, Harry, kirjoittaja ; Pekkanen, Tuukka, kääntäjä ; Pekkanen, Hilkka, kääntäjä ; Bazar Kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Seitsemän sisarta 8

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Koulun aloitus on aina jännittävä tapahtuma, joka jättää elävän ja tunteikkaan muistijäljen pitkälle aikuisikään asti. Oululaisen Miida Sammalen kirjoittama ja Kanerva Sivosen kuvittama kirja kertoo suurella lämmöllä ja hersyvällä huumorilla seitsenvuotiaan Jerrin ensimmäisestä koulupäivästä tavalla, josta ei yllättäviäkään käänteitä puutu. Kirja sopii sekä kouluikään varttumistaan odottaville että koulunsa jo aloittaneille, tarinoista pitäville lapsille.

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Otso Kekki 7
Kiristyvää jännitystä vaaran vuosien Lahdessa.

Sota on päättynyt kolme vuotta sitten, mutta rauhansopimus on yhä väliaikainen ja maa melkoisessa myllerryksessä. Lahdessa ylietsivä Otso Kekkiä työllistävät niin juoppojen ryöstöt kuin oudot kuolemantapauksetkin. Oliko kenttäsirkkeliin horjahtaneen sahurin kuolema vahinko? Miksi työnjohtaja ampui rakastettunsa ja itsensä?

Punainen Valpo kitkee neuvostovastaista toimintaa rajuilla otteilla. Toisissa pelkoa herättää äärioikeistolainen terrori; työväentaloja poltetaan ja huhutaan asekätkennöistä. Kestääkö hauras rauha?

Timo Sandbergin historiallista jännityssarjaa on kiitetty erityisesti yhteiskuntakuvauksesta ja kiehtovista henkilöhahmoista.

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Hakutulos 34

Meren kutsu Näytä tarkat tiedot

Der Ruf des Wassers, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Alea Aquarius 1

Tallennettuna:
Hakutulos 35

Meren värit Näytä tarkat tiedot

Die Farben des Meeres, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Alea Aquarius 2

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lucy Barton 4

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Saagan seikkailut 6

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Herkkävaistoinen omaelämäkerrallinen romaani identiteetin löytämisestä, taiteellisesta heräämisestä, nuoruuden vimmasta - ja kivusta.

Tyttö murtautuu kuorestaan kodin painostavassa ilmapiirissä. Nuori kuvismaikka herättää kipinän, ja tyttö löytää kuvataiteista polun vapauteen. Vapaan taidekoulun ja Oriveden opiston karismaattiset opettajat luotsaavat luovuuden iloon ja saavat sydämen pamppailemaan. Ystävyyksiä solmitaan niin koulussa kuin Vanhan kuppilassa, ja vaikka monet siteet katkeavat, on niitäkin, jotka pitävät läpi elämän.
Elämänilon ja kokemustenkaipuun räiskyvät värit saavat rinnalleen myös synkkiä sävyjä.

Karu ja kiihkeä 70-luku herää henkiin romaanin sivuilla.

Tallennettuna:
Hakutulos 41
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eevi Manner 1

Tallennettuna:
Hakutulos 42
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sydäntälämmittävä romaani vanhojen naisten rakkaudesta.

Elvi on elänyt neljännesvuosisadan ilman kumppania, aina siitä lähtien kun Ebba eräänä jouluna lähti hyvästejä jättämättä. Koronakeväänä naiset kohtaavat yllättäen kadulla, ja Ebba alkaa houkutella Elviä mukaan suunnitteilla olevaan kommuuniin. Mutta onko Elvi valmis muuttamaan Ebban kanssa jälleen saman katon alle?

Tiina Tuppurainen tunnetaan taidokkaana sateenkaariyhteisön tarinoiden kertojana. Elvi ja Ebba on lämminhenkinen kertomus rakkaudesta, vapaudesta ja ihmissuhteiden ihanasta vaikeudesta yli seitsemänkymppisenäkin.

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Darwin 3

Tallennettuna:
Hakutulos 44
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

David Raker 5

Tallennettuna:
Hakutulos 45
Kirja
Dungworth, Richard, kirjoittaja ; Lehtinen, Päivi, kääntäjä ; Jansson, Tove, alkuperäisidean luoja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 46

Potta-aika Näytä tarkat tiedot

El Orinal de JJ, suomi.
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Cocomelon auttaa pottaharjoitteluissa!

Mikä kumma tunne iskee kesken leikkien? TomTom on jo isompi lapsi ja osaa käyttää vessanpönttöä, mutta JJ-taaperon pitää opetella vielä potalle. Kunhan potalla käynti sujuu, voi alkaa käyttää vaippojen sijasta alushousuja! CoComelonin kanssa arkiset askareet tulevat laulujen sanoin hauskasti tutuiksi.

YouTuben ja Netflixin riemukkaista lauluvideoista tuttu CoComelon tekee arjesta pikkulasten kanssa turvallista ja hauskaa. Pienille sopivat pahvikirjat käyvät läpi arjen tuttuja askareita ilmeikkäiden hahmojen avustuksella. Tervetuloa JJ-vauvan ja tämän perheen mukaan!

Tallennettuna:
Hakutulos 47
Kirja
Garhamn, Anna-Karin, kirjoittaja, taiteilija ; Luukkanen, Anne, kääntäjä ; Otava, kustannusosakeyhtiö, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 48
Kirja
Iossa, Federica, taiteilija ; Taplin, Sam, kirjoittaja ; Lahtinen, Tapani, kääntäjä
2018
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 49
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Saammeko esitellä: Vaahteramäen Eemeli.

Vaahteramäen Eemeli tekee metkuja melkein joka päivä - mutta ei samaa metkua kahta kertaa. Niitä syntyy koko ajan uusia.

Eemeli hinaa pikkusiskonsa Iidan lipputangon päähän, pyydystää isän hiirenloukulla, ratsastaa Luukas-hevosellaan pormestarin juhlasaliin... ja mitä kaikkea se vekara keksiikään! Puu-ukkojen määrä verstashuoneessa kasvaa.

Björn Bergin kuvittama klassinen Lindgren-kuvakirja Kissankulman vallattomasta mutta hyväntahtoisesta koltiaisesta julkaistaan uutena laitoksena Vaahteramäen Eemelin 60-vuotisjuhlan kunniaksi.

Astrid Lindgren (1907?2002) on maailman luetuimpia lastenkirjailijoita, joka kirjoitti niin romaaneja kuin kuvakirjojakin. Kaikki Lindgrenin Vaahteramäen Eemelistä kertovat kirjat on kuvittanut Björn Berg (1923?2008).

Tallennettuna:
Hakutulos 50

Ruskea karhu, ruskea karhu, mitä näet tiellä? Näytä tarkat tiedot

Brown bear, brown bear, what do you see?, suomi
Kirja
Martin, Bill, kirjoittaja ; Carle, Eric, taiteilija ; Uimonen, Sanna, kääntäjä ; Tammi (yhtiö), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna: