Haku

Uutuudet, vko 21/2023

Uutuudet ajalta: 22.5.2023 - 28.5.2023

Muokattu: 12.6.2023
Hakutulos 1
Kirja
Fagerström, Salla, kirjoittaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kylmäävä true crime -mysteeri Selkämeren saaristosta.

Joulukuun yönä 1914 vanha Fiia Åberg katoaa mökistään ja samalla häviää omaisuutta. Vehmaan nimismies lähtee tutkimaan asiaa. Samalla matkalla hän ottaa kiinni läheiseen taloon murtautuneen kuuron Ida Saarisen.

Pian löytyy todistajia, joiden kertomukset yhdistävät Idan myös katoamistapaukseen. Outo ryöstömurha alkaa yllättäen selvitä.

Mutta ovatko asiat todella sitä, miltä näyttävät? Onko Ida Saarinen syyllinen vai tekeytyykö hän syylliseksi? Miksi kukaan ottaisi toisen tekemän rikoksen tunnolleen ja myöhemmin peruisi tunnustuksensa?

"Minä olen saanut tuomion, mutta en tiedä kauanko elän. Totuus on, että en ole murhannut ketään."

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Luukkukirja.

Kuinka sydämesi lyö? Missä säilytät muistojasi? Miksi tulet nälkäiseksi?

Hauska kurkistusluukkukirja kehon eri elimistä ja niiden toiminnasta. Yli 60 luukkua, joiden alla hyödyllisiä faktoja.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Alfamerin korjausopas S425 kattaa Ford Transit Custom diesel 2013-03/2018 mallit diesel 2.0 Eco-Blue ja diesel 2.2 Duratorq.
Kattaa myös useimmat Tourneo Custom -mallin mekaaniset ominaisuudet.

Ei kata automaattivaihteistoa, erikoisversioita tai teknisiä muutoksia jotka tehty (joulukuusta 2017 alkaen) vuoden 2018 vuosimalliin. Ei kata Transit Courier tai Connect malleja eikä uutta full size Transit mallia, joka oli tuotu markkinoille 2014.

Suomenkielissä Alfamer-oppaissa on selkeät kuvitetut ohjeet eri osajärjestelmistä: purkaminen, tarkastus, korjaaminen ja asennus. Lisäksi oppaissa on huolto-ohjeet, tekniset tiedot sekä vianetsintätaulukot.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Kirja
Aro-Heinilä, Timo, kirjoittaja, valokuvaaja (ekspressio), kuvittaja ; Hirsitikka, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 8
Kirja
Aalto, Ilari, kirjoittaja ; Helkala, Elina, kuvittaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Valloittava tietokirja keskiajan suomalaisten arjesta ja juhlasta.

Vuonna 1480 suomalaisen talonpojan arki oli hylkeenpyyntiä kevätjäillä, kesän heinätöitä ja syysteurastuksia. Elämää rytmittivät vuodenaikojen ja luonnonvalon vaihtelu sekä kirkon pyhimysjuhlakalenteri. Arki oli kamppailua ravinnosta, mutta yltäkylläisinä aikoina juhlittiin, pakanalliset tavat ja kristinusko sekoittuivat ja ihmiset viettivät niin juhannusta kuin kekriä.

Talonpoikaisväestön elämää seurataan monipuolisesti kuukausi kuukaudelta. Menestyskirjailijoiden innostava teos perustuu alkuperäislähteisiin ja avaa myös kuvituksellaan kiehtovia näkymiä menneeseen. Niistä nykylukija löytää jotain tuttuakin.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
Gravett, Paul, kirjoittaja ; Tolvanen, Juhani, kääntäjä ; Otava, kustannusosakeyhtiö, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tove Janssonin (1914-2001) lahjakkuus ja tuotteliaisuus on hämmästyttävää. Hän on tunnettu muumikirjoista ja -sarjakuvista sekä muuminäytelmistä. Hän myös suunnitteli puvustuksen ja maalasi lavastukset näihin näytelmiin ja kirjoitti muumioopperan libreton.

Kaikkeen muumeihin liittyvän lisäksi Tove Jansson kirjoitti myös lukuisia aikuisten romaaneja ja novellikokoelmia. Hän kuvitti toisten kirjoittamia kirjoja, oli mainio pilapiirtäjä ja taidemaalari.?

Kirja esittelee monipuolisen taiteilijan elämää ja laajaa kuvallista tuotantoa, joka alkoi jo teini-iässä ja jatkui eri muodoissa taiteilijan myöhäiseen ikään asti.

Sisältää 106 kuvaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Kirja
Laamanen, Lamppu, kirjoittaja, haastattelija ; Heinonen, Hannu, valokuvaaja ; Johnny Kniga (kustantamo), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rekkakuskit ovat ruostumatonta rautaa.

Suomalaisten rekkakuskien parhaat tarinat maailman maanteiltä.

Rekkakuskin työ vaatii liikkuvaa luonnetta, pitkää pinnaa ja kykyä toimia yksin. Kuskit ovatkin persoonia, joita ei toimistopöytien takana näe.

Viisikymppinen Pirkko on kovempi kuin moni äijä, hän suihkuttaa kylmällä vedellä saunavuoron vieneet miehet pihalle. Jari kuskaa Ferrareita öljy?eikeille, joilla on liikaa rahaa.

Tommi kuskasi 80-luvun taitteessa saunaelementtejä Oulusta Bagdadiin. Rahtikirjassa luki, että vastaanottaja on Saddam Hussein. Onneksi, sillä lastissa oli myös Nokian tietokone ja sianlihaa, joiden vienti maahan oli täysin kiellettyä. Lastin toimittamisen jälkeen mies sai vielä opettaa Saddamin saunomaan.

Vaikka kuormassa on kalanperkeitä Portugaliin, nämä tyypit sanovat työnsä olevan silti hienointa, mitä tietävät. Sitä eivät tuhoa edes yksinäiset yöt ratin takana tai nukkuminen rekannupissa ankean kuraisella rekkaparkilla.

Lamppu Laamanen on tuottelias tietokirjailija, joka on kirjoittanut elämäkerrat muun muassa Miina Äkkijyrkästä, Andy McCoysta ja Dave Lindholmista sekä kehutun tietokirjan Roudarit - Vastuun ja kamojen kantoa jo vuodesta 1965, jossa siinäkin liikuttiin paljon tien päällä.

Tonneja takana -teosta varten Laamanen on paitsi haastatellut kymmeniä rekkakuskeja myös istunut useita halki Euroopan kulkeneita matkoja rekkojen kyydissä.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tositapahtumista inspiroitunut rikosmysteeri ystävyydestä vankilaivalla ja asioista, joita ihmiset tekevät selviytyäkseen
Englanti, 1841. Satakahdeksankymmentä naista nousee purjelaivaan, jonka määränpää on Tasmania. He ovat tyttäriä, sisaria, äitejä ja pikkurikollisia, ja heidät on tuomittu aloittamaan uusi elämä maailman toisella laidalla. Kun Rajah jättää mantereen taakseen ja aloittaa yhdeksänkymmenen päivän matkan kohti Australiaa, jaettu kohtalo tuo naiset yhteen.

Kezia Hayter tietää, etteivät naiset ole vaarallisia. Hän valitsee heidän joukostaan käsityötaitoiset ja laittaa heidät ompelemaan monimutkaista tilkkutyötä. Jokainen ommel tuo naisia lähemmäs toisiaan, kunnes yksi heistä surmataan ja hauras ystävyys joutuu koetukselle.

Kun murhaajan metsästys alkaa, kaikki laivassa ovat epäiltyjä. Kuka on seuraava uhri ja keneen voi luottaa? Kuinka todistaa syyttömyys, kun on jo kerran todettu syylliseksi?

Vaaralliset naiset on jännittävä historiallinen murhamysteeri naisten solidaarisuudesta viktoriaanisella vankilaivalla. Mukaansatempaava tarina pohjautuu tositarinaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 15

Maagisten eläinten koulu. 5, Hitti vai huti! Näytä tarkat tiedot

Die Schule der magischen Tiere. [5], Top oder Flop!, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maagisten eläinten koulu 5

Tallennettuna:
Hakutulos 16

Tallitarinoita Näytä tarkat tiedot

Stallberättelser från Jorvik, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Star Stable

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Riina 2
Elämänmakuinen viihderomaani: häitä, eroja, huumoria ja suudelmia!

Kahdessa vuodessa Riina on saanut kierrätyssisustusbisneksensä lentoon. Nyt hänen eteensä on polvistunut kosintaan smaragditakkinen mies, mutta jokin mättää. Riina ei innostu hääsuunnittelusta, eikä mikään morsiuspuku tunnu oikealta.

Myös Riinan ihastus tilkkutyökurssilta menee naimisiin, ja Riinan järkytykseksi sulhanen suutelee häntä omissa häissään. Sisustuskohteessa puolestaan kävelee vastaan keskustelua kaipaava eksä. Kuunnellako nyt sydäntä, järkeä vai haluja? Mitä lähtee kierrätykseen, jos koko elämä käydään läpi?

Suositusta Tilkkuterapiaa-romaanista tutun Riinan tarina saa kaivattua jatkoa.

Tallennettuna:
Hakutulos 18

Kisu ja tähtikivivaras Näytä tarkat tiedot

Kitty and the star stone robber, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kisu 10
Jännittävä seikkailu kuunvalossa kisumaiseen tyyliin!

Kisu käy luokkansa kanssa tutustumassa museoon. He saavat valita esineen, jonka piirtää. Kisu ihastuu meteoriittiin, kiveen, joka on pudonnut maahan avaruudesta!
Seuraavana iltana Figaro säntää Kisun luokse: se on nähnyt varjon hiipivän museoon. Kisu kissakavereineen menee tarkistamaan asiaa, ja arvaat varmaan, mikä on hävinnyt museosta muiden esineiden lisäksi...

Kisu yrittää kissakavereineen selvittää, kuka on kehdannut varastaa museon aarteita! Selvittäessään tapausta Kisu törmää erääseen vanhaan tuttuun...

Tallennettuna:
Hakutulos 19

Kuinka rakastua kirjakaupassa Näytä tarkat tiedot

How to find love in a bookshop, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sivukaupalla suuria tunteita

Veronica Henryn romaani Kuinka rakastua kirjakaupassa lumoaa lukijansa omalaatuisella henkilökaartillaan ja suloisella kirjakauppamiljööllään.

Emilia palaa Cotswoldsissa sijaitsevaan kotikyläänsä tarkoituksenaan pelastaa perheyritys: hänen edesmenneen isänsä perustama kirjakauppa Nightingale Books. Kirjanystäville puoti on unelmien täyttymys ja kyläläisille tärkeä kohtaamispaikka. Parhaita juonia ei kuitenkaan kerrota kirjojen sivuilla, sen saa Emilia huomata tutustuessaan kaupan asiakkaisiin.

Kirjakaupassa kokoontuu koko joukko omalaatuista väkeä. Kartanon omistaja Sarah pakenee ongelmiaan kirjojen pariin. Thomasina puolestaan on ujo pop up -ravintoloitsija - ja toivottoman ihastunut keittokirjahyllyjen välissä tapaamaansa mieheen. Ja sitten on Jackson, avioliittonsa pilannut mies ja nuoren pojan isä, joka pyytää Emilialta neuvoja kirjojen valintaan. Jackson ei kuitenkaan ole täysin sitä, miltä näyttää.

Rakennuttajat haluaisivat ostaa kiinteistön Emilialta. Se olisi kirjakaupan loppu, mutta houkutus on suuri, sillä Emilia tarvitsisi rahaa. Toisaalta kirjanystävistä on tullut Emilialle kuin perhettä - eikä hän voisi rikkoa isälleen antamaansa lupausta huolehtia kaupasta. Onko oikeita ratkaisuja olemassakaan?

Veronica Henry (s. 1963), on Devonissa Isossa-Britanniassa asuva kirjailija. Armeijaperheessä varttunut Henry työskenteli ennen kirjailijanuraansa televisiosarjojen käsikirjoittajana ja on kirjoittanut mm. sarjoja Sydämen asialla (Heartbeat) ja Holby Cityn sairaala. Vuonna 2014 Henrylle myönnettiin Romantic Novelists' Associationin palkinto. Kuinka rakastua kirjakaupassaon hänen ensimmäinen suomennettu romaaninsa.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Hakutulos 21

Maan ja veren huone Näytä tarkat tiedot

House of earth and blood, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Crescent City 1

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kesätyö huvipuistossa muuttuu painajaiseksi!

"Pelkään, että Yksi erityinen on herättänyt jotain, jonka olisi pitänyt jäädä uinumaan. Se saa minut tekemään jotain, mitä ei varmaankaan pitäisi tehdä."

Teemu on päässyt kesätöihin huvipuistoon yhdessä muiden nuorten kanssa. Edessä on unelmien kesä! Järven rannalla oleva suuri huvipuisto on täynnä värejä ja ääniä. Mutta vähitellen kesä muuttuu oudoksi, koneet temppuilevat itsestään ja vuoristoradalla tapahtuu onnettomuus, kun huoltomies kiipeää huipulle ilman valjaita.

Sitten pikku lapsi katoaa keskellä päivää. Mitä hänelle on tapahtunut?

Ella Paijan esikoisteos on kesäinen trilleri, joka saa lukijan pidättämään henkeään. Nuorten elämän ja iloisen kesätyön ylle nousee huvipuiston tumma, arvoituksellinen varjo. Kaikki ei ole sitä, miltä se näyttää.

Ella Paija (s.1990) on Helsingissä asuva erikoiskirjastonhoitaja. Hän on opiskellut kirjoittamista mm. Oriveden Opiston kirjoittajalukiossa ja Viita-akatemiassa.Esikoisromaanin, Soita minulle karusellin kelloa, palasista kirjoittaja sai kunniamaininnan J.H. Erkon kirjoituskilpailussa vuonna 2020.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Paten aikakirjat 10
Tehtävä Telluksen tuolla puolen!

Kymmenennessä Pate-kirjassa avaruusroistot saavat kyytiä!

Eräänä päivänä Paten pihamaalta löytyy kummallinen metallimöykky.

  • Tuliko se tuolta maan alta? Senja pohtii.

Minä sen sijaan tuijotan päinvastaiseen suuntaan, ylös. Sinitaivaalle ja vielä sitäkin korkeammalle taivaan taakse tyhjään, mustaan avaruuteen. Minua puistattaa.

  • Nyt minä näen sen, Senja kuiskaa tähyten edelleen pimeän kuopan pohjalle. Kuulen hänen äänensä innostuneen poreilun.

  • Mitä sinä näet? minä kysyn, vaikka tiedänkin jo vastauksen.

  • Seikkailun, Senja sanoo käsiään hieroen.

Salaperäinen lähtölaskenta alkaa, ja pian Pate, Senja ja Totti päätyvät Kuun pimeälle puolelle. Onnistuvatko he suojelemaan maapalloa avaruusrosvoilta?

Timo Parvelan suosittuja lastenkirjoja luetaan ympäri maailmaa jo yli 30 kielellä!

Mukaansatempaava Pate-sarja jatkuu nyt kymmenennellä osalla, ja Pasi Pitkäsen

sarjakuvamaiset kuvitukset lisäävät tarinaan oman, hulvattoman kerroksensa.

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Marianne Jidhoff 9

Tallennettuna:
Hakutulos 26

Kadotettujen puiden saari Näytä tarkat tiedot

The island of missing trees, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Palkitun turkkilaissyntyisen kirjailijan romaani sodasta, rakkaudesta - ja puista. Vuoden 1974 Kyproksella rakastavaiset jakolinjan vastakkaisilta puolilta tapaavat kotikaupunkinsa tavernassa. Huoneen keskellä kasvava viikunapuu todistaa niin sodan puhkeamisen kuin rakastavaisten eron.? Pohjois-Lontoossa 2010-luvulla teini-ikäinen Ada etsii vastauksia perheessä vaiettuihin kysymyksiin. Hänen ainoa yhteytensä juurilleen on takapihalla kasvava viikunapuu. Puu, joka kertoo omaa tarinaansa.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tulisiivet 6

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 31
Kirja
Behling, Steve, kirjoittaja ; Laberis, Stephanie, taiteilija ; Heimonen, Satu, kääntäjä ; Tammi (yhtiö), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 32

Tähdenlento, pieni yksisarvinen : hienoa, sinä osaat taikoa! Näytä tarkat tiedot

Kleines Einhorn Funkelstern : du kannst zaubern - wunderbar, suomi
Kirja
Berg, Mila, kirjoittaja ; Krämer, Marina, taiteilija ; Varpu, Maarit, kääntäjä ; Aurinko Kustannus, kustantaja
2022
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 33
Kirja
Bohlmann, Sabine, kirjoittaja ; Dziubak, Emilia, taiteilija ; Varpu, Maarit, kääntäjä ; Aurinko Kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaikille pienille kyselijöille ja ihmettelijöille sopiva kirja.

Pikkuinen kissanpentu kysyy emoltaan, kuinka suuri maailma on. Kissaemo yrittää esittää käytännön esimerkein, kuinka suuri maailma oikeastaan on. Kissanpennun kysymyksille ei ole loppua, ennen kuin se alkaa käsittää, kuinka käsittämättömän suuri maailma ja avaruus on.

Silmiä hivelevän upea kuvitus!

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

7 tarinaa, yksi jokaiselle viikonpäivälle.

Minkä taidon lammas haluaa pitää salassa? Mitä pikkutipu oppi seikkailuistaan ja millainen on maatilan eläinten urheilupäivä?

Kirja sisältää lyhyitä kertomuksia maatilan eläinten touhukkaista päivistä ja kommelluksista.

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hihat heilumaan ja töihin!

Kun ryhdyt rakennushommiin, pääset tutustumaan monenlaisiin työkoneisiin ja rakennustyömaan puuhiin. Kurkista ikkunoista ja avaa kirjan jämäkät luukut, niin näet ja opit lisää.

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

On aika mennä nukkumaan, mutta Pipsaa ja Jyriä ei nukuta ollenkaan. Mummi, Ukki, Isä ja Äiti Possu yrittävät kaikkensa saadakseen heidät unten maille. Mutta miten käy? Hauska iltasatu kaikille niille, joita ei nukuta ollenkaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Kirja
Kunnas, Mikko, kirjoittaja, taiteilija ; Kvaliti Oy, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

"Tyhjä peltipurkki
roskiksesta kurkki.
Mihin sullon
lasipullon?"

Noksu ja Nupi opettelevat kierrättämään kotitalouden jätteitä.

Vuoden 2021 Storytel Awards -palkintoehdokas Mikko Kunnas on koulutukseltaan visuaalisen kulttuurin maisteri ja pedagogi. Noksu-kirjojen sarjakuvamaiset hahmot, värikkäät kuvat ja hupaisat tapahtumat vetoavat erityisesti 2-5 -vuotiaaseen. Noksu ja Nupi seikkailevat myös suositussa lasten animaatiosarjassa sekä Pikku Kakkosen sovelluksessa.

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tutustu Pipsaan ja hänen ystäviinsä sekä heidän lempipuuhiinsa.

Kirjan yläosassa on hauska ikkuna, joka esittelee jokaisen Pipsan ystävän.

Tallennettuna:
Hakutulos 40

Sarjakuvamysteerit. 2 Näytä tarkat tiedot

LasseMajas detektivbyrå : samlade serier. 2. Valikoima, suomi
Kirja
Adolfsson, Susanne, sarjakuvantekijä ; Menna, Outi, kääntäjä ; Widmark, Martin, alkuperäisidean luoja, kirjoittaja ; Willis, Helena, kuvittaja ; Tammi (yhtiö), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 41

Sorceline. Osa 1, Kryptoeläintieteen alkeet Näytä tarkat tiedot

Sorceline. Tome 1, Un jour, je serai fantasticologue!, suomi
Kirja
Douyé, Sylvia, sarjakuvantekijä ; Antista, Paola, sarjakuvantekijä ; Kinnunen, Kirsi, kääntäjä ; Story House Egmont, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 42

Soittorasia. 2, Cyprianin salaisuus Näytä tarkat tiedot

La boîte à musique. 2, Secret de Cyprien, suomi
Kirja
Gijé, sarjakuvantekijä ; Carbone, sarjakuvantekijä ; Heiskanen, Jukka, kääntäjä ; Story House Egmont, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nola-tyttö palaa Pandorientin maailmaan juuri ajoissa näkemään kuningas Hektor I:n paraatin. Hän tapaa taas ystävänsä Andrean ja Igorin, mutta tutustuu myös moniin uusiin satumaisiin olentoihin. Kuka käy varkaissa Antonin puutarhassa? Ei kai vain Antonin oma, hiljainen poika Cyprian? Tapausta selvittäessään Nolaa oppii paljon uusia asioita Pandorientista, muun muassa sen, että puiksi muuttuvat ystävät voivat olla hyödyllisiä. Carbonen ja Gijen luoma Soittorasia on fantastinen, upeasti kuvitettu sarjakuvaromaani kaiken ikäisille lukijoille.

Nolan seikkailuista kertova albumi johdattaa ainutlaatuiseen ihmemaailmaan, joka hurmaa ja hämmästyttää lukijat. Sarjaa on myyty maailmanlaajuisesti jo yli 300 000 albumia ja se on käännetty yli kymmenelle kielelle.

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Kirja
Rosa, Don, sarjakuvantekijä ; Hulkkonen, Antti, toimittaja, kääntäjä ; Ruokosenmäki, Jouko, toimittaja ; Lindfors, Jukka, kääntäjä ; Story House Egmont, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna: